mareknaw 01.02.11, 07:06 Ministerstwo Głupich Pomysłów - nie Ministerstwo Edukacji ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rockville Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 07:15 Ministerstwo Edukacji powinno zabronic wpuszczania na stadiony osob, ktore nie ukonczyly 18 roku zycia. Rzad RP bedzie odpowiedzialny za smierc dzieci, ktore zostana zamordowane na stadionach lub po meczach przez grupy przestepcze typu Wiara Lecha . Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Najgłupsza minister, najdurniejsze ministerstwo... 01.02.11, 07:51 I tak nauczyciele robią sobie wolne kiedy chcę, jak dyrektor sobie zażyczy, programy są dla półgłówków, teraz jeszcze wydumane zagrożenie. Do szkoły się chodzi w innych godzinach jak mecze, a jeśli coś będzie dotyczyć jakiś paru dzieci ze szkół przy stadionie - to sprawa losowa. Ale ministerstwo chce się załapać "na euro".... taka durnota..... Odpowiedz Link Zgłoś
koko387 Re: Najgłupsza minister, najdurniejsze ministerst 01.02.11, 08:09 I kto powiedział, że Giertych był najgorszym MEN w historii. Ta kobieta przebija go stukrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Ale "nieprzemakalna" na krytykę 01.02.11, 08:37 czyli najgorszy typ ze wszystkich.... bo nie myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Ale "nieprzemakalna" na krytykę 01.02.11, 08:47 Nieprzemakalność to cecha wielu polskich polityków, szczególnie prawicowych. A ja myslę, że powinni na czas Euro2012 zawiesić też działanie komunikacji miejskiej w Bielsku-Białej. Odpowiedz Link Zgłoś
nadpis co za gnioty kretyni w ministerstwie 01.02.11, 08:10 Zostawcie nasze dzieci i nas w spokoju debile, weżcie sie za drogi, PKP, kolesiostwo Grabarczyka, OFE, ZłAPCIE ZŁODZIEI W NFZ MEN nie ma szczęscia do ministrów najpierw kretyn Giertych z wrednym arcy kretynem Orzechowskim a teraz Hall sie donich przyłącza, ona to pewnie V kolumna PiSd Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: co za gnioty kretyni w ministerstwie 01.02.11, 08:45 To jest bardzo dobry pomysł, nie ma po co siedzieć bezczynnie w szkołach jak i tak wiadomo że w czerwcu nic się w nich nie dzieje a przy EURO to nawet w maju będzie laba . Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: co za gnioty kretyni w ministerstwie 01.02.11, 10:03 powinno być wolne zawsze gdy jest jakiś mecz w telewizji - wiadomo, gdy jest mecz to i tak jest laba. Odpowiedz Link Zgłoś
adamp_314 Grubymi nićmi szyte tłumaczenie 01.02.11, 07:18 Nie chodzi o bezpieczeństwo dzieci tylko o wolne miejsca noclegowe. To się kupy nie trzyma - z jednej strony mówią, że "mogą stać się ofiarami stadionowych bandytów" a z drugiej, że "mogą pracować jako wolontariusze". Rząd lepiej by zrobił powołując zespół wspomagający obywateli i samorządy w dochodzeniu roszczeń za zniszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Grubymi nićmi szyte tłumaczenie 01.02.11, 08:19 Przyjadą sobie na Euro niemieccy turysci i bedą spać w szkołach przerobionych na noclegownie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Grubymi nićmi szyte tłumaczenie 01.02.11, 09:05 No ja tez nie rozmumiem... Zeby dzieci byly bezpieczne da sie im wolne od pierwszego dnia Euro? Po co? Zeby mogly pojsc na stadion? A moze rodzice maja je zamknac w domu i wypuscic po mistrzostwach? Wlasnie przedluzyc, zrobic dodatkowe zajecia - to by mialo sens... a tak to nie rozumiem...Chyba bardziej chodzi jednak o te miejsca noclegowe i wolontariuszy... Zabawna jest ta wiara ze ktokolwiek z nas zobaczy te mistrzostwa inaczej niz w TV. Te bilety juz dawno sa sprzedane/rozdane/przyznane... a my mozemy stawac do loterii hi hi hi... Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Grubymi nićmi szyte tłumaczenie 16.02.11, 12:57 > Po co? Zeby mogly pojsc na stadion? Nie możliwe, nie dostaną biletów, bo te są tylko dla działaczy i niemieckich turystów. > A moze rodzice maja je za > mknac w domu i wypuscic po mistrzostwach? To bardziej prawdopodobne, na ulicy może być niebezpiecznie, bo, co prawda kibolom dają czasami zakaz stadionowy, ale o zakazie osiedlowym jak dotąd nikt nie słyszał. > Chyba bardziej chodzi jed > nak o te miejsca noclegowe i wolontariuszy... Właśnie o to chodzi, po 40 Euro za pryczę, a powinni kasować po 2012 Euro. :) Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi tak to jest 01.02.11, 10:05 najpierw likwiduje się przedszkola a później, gdy brakuje miejsc w przedszkolach, posyła dzieci wcześniej do szkoły. nikt nie myśli o bazie noclegowej, blokuje się budowę hoteli, parę lat temu jakiś cymbał zapewniał że Wrocław ze swoją bazą spokojnie da radę i nic nie trzeba budować... Odpowiedz Link Zgłoś
norto Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 07:30 propozycje MEN i ich argumentacja to szczyt głupoty już nie pierwszy raz a może to przedwczesny zmaz dziennikarsko-ministerialny na 1 kwietnia? Odpowiedz Link Zgłoś
comandoo1 Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 07:40 To chyba jakiś żart! A gdyby ten pomysł przeszedł to... oj w niebezpieczeństwie nie byliby już uczniowie tylko minister edukacji, oj w dużym niebezpieczeństwie;P Odpowiedz Link Zgłoś
tredve Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 07:47 W jakim niebezpieczeństwie? Złoży dymisję i pojedzie na.... wakacje. A Ty zostaniesz na lodzie tak czy inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:32 kretynka Hall zapomniała, ze co drugi gimnazjalista to kibic, (bo w tym wieku jest się najbardziej podatnym na takie rzeczy, później większość z tego wyrasta). Jak wypuści stada małoletnich kiboli na ulice to będzie zadyma jak w trzydziesym dziewiątym. Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:52 Przecież debilu, jeśli co drugi gimnazjalista to kibic to i tak nie pójdą do szkoły, ale na mecz, zapewne nie na stadion, bo bilety, ale na plac z telebimem lub knajpę na pewno. Więc, o co chodzi? Może o obarczenie nauczycieli odpowiedzialnością za gimnazjalistów żeby rodzic miał święty spokój? Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 09:58 Mcze są po 17 , jakbys nie wiedział. Pewnie specjalista z MEN we własnej osobie? Odpowiedz Link Zgłoś
tredve Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 07:45 Te mistrzostwa wyjdą nam bokiem jak Napoleonowi wyprawa na Moskwę równo 200 lat wcześniej. A tak poważniej. Skoro już mus zmieniać termin rozpoczęcia roku szkolnego, ostatni taki przypadek był w 1980 r. rok szkolny zaczynano 20 sierpnia, to czy musi to robić cała Polska? Mecze są w kilku miastach, a tu wszyscy mają się temu podporządkować, choć raczej ani w Hajnówce, Rybniku, czy Sanoku, wielkiego najazdu kibiców spoza Polski nie przewiduje się. Dziwne to o tyle, że terminy ferii zimowych mogą być różne w różnych częściach kraju. Jest zatem możliwość ewentualnych zmian w taki sposób, żeby miało to choć odrobinę sensu. Choć rozumiem MEN. Przecież nad Wisłą panuje swoista geografia: Polska to Warszawa i okolice. A reszta, to tylko reszta. Kto by się tym przejmował. Skoro więc mecze są w Warszawie, to znaczy że są w całej Polsce. Zatem zmieniamy wszystko w całym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:23 O ile tu w ogóle o mecze chodzi. A wcale na to nie wygląda, bo mecze będą tylko w kilku miastach, w godzinach popołudniowych, a do tego na mecze wstęp będą mieli jedynie bardzo zainteresowani (czyli zagraniczni turyści i polscy działacze sportowi). Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:40 tredve napisał: > A tak poważniej. Skoro już mus zmieniać termin rozpoczęcia roku szkolnego, osta > tni taki przypadek był w 1980 r. rok szkolny zaczynano 20 sierpnia, I też to nie wynikało z jakichś nagłych decyzji, tylko po prostu wtedy tak się rok szkolny w podstawówce zaczynał. Dodatkowe dwa tygodnie wolnego to było w grudniu 1981, a w zamian nie było normalnych ferii. MEN gratulujemy eleganckiego towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marian_7 Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 07:47 nie skrócą wakacji. jesienią są wybory, a PO to kunktatorzy - przed wyborami nie będzie żadnych kontrowersyjnych decyzji, wystawiania się opozycji na strzał. Odpowiedz Link Zgłoś
toomek72 Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 07:48 Moje dziecko na pewno w połowie sierpnia do szkoły NIE pójdzie. Może MEN nie wie, bo to w sumie państwowy moloch przejadający moje pieniądze, ale w prywatnych firmach istnieje coś takiego jak plan urlopowy, który krystalizuje się do końca stycznia każdego roku, co oznacza że ja już ustaliłem z przełożonym, w jakich terminach wyjeżdżam. Nie zamierzam rezygnować z tych planów tylko dlatego że w MENie ktoś wpadł na kolejny poroniony pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
klapouchy_2007 Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:17 juz masz plan urlopu zatwierdzony na 2012 rok ??? Gdzie ty pracujesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
ga.spar Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:28 oj kłapouszku, rok szkolny miał by zacząć się w sierpniu 2011 Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.jezdziec.apokalipsy Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:49 Kłapołuchy, masz doskonały nick. Dokładnie odzwierciedla Twój poziom intelektualny. Ja już plan urlopów mam na rok 2011. Co gorsza, wykupiłem od połowy sierpnia czarter jachtu po 5000 €/tydzień i nie mogę się z tego wycofać. A dziecko idzie do VI klasy i jest to zbyt wazny rok, żeby móc "zawalić" dwa tygodnie na początku. Czy Kuratorium zwróci mi zaliczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:57 Weź mnie nie osłabiaj, w VI klasie nie ma nauki od pierwszego gwizdka zawsze jest jakieś 2 tygodnie luzaciego nic nie robienia . Odpowiedz Link Zgłoś
izraelska Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 15:13 Stać Was na czarter jachtu to i na korki dla szczeniaka też was stać. Nie płacz i nie panikuj. Odpowiedz Link Zgłoś
kl10 Ministerstwo Głupich Pomysłów 01.02.11, 07:54 Ministerstwo Głupich Pomysłów - nie Ministerstwo Edukacji ! Co pomysł to głupszy. Jeżeli do tego dojdzie efekt bedzie taki, że w sierpniu w szkołach będą tylko nauczyciele i co najwyżej garstki uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
syn.ksiedza.proboszcza Bez kompromisów! 01.02.11, 07:55 Starym dobrym zwyczajem zakazać organizacji Euro. Skoro to takie niebezpieczne i szkodzi. Panie Donaldzie czas spuścić lotne bojówki sanepidu ze smyczy, niech pokarzą co potrafią. TU CHODZI O DZIECI!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Wychowywania przez sport ciąg dalszy. 01.02.11, 07:57 Główny strzelec samobójów, jego drużyna i jego główne kibolki: Hall i Radziszewska. Ale nich się kibole JK moją krytyką nie cieszą przedwcześnie. To ich śp. paradował w szalikach przed kamerami, choć na pewno nie miał pojęcia co znaczy "spalony", bo znał tylko słowo "agentura". Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 07:57 Zamast sie burzyc nalezy pomyslec. A prawda jest taka, ze od parunastu juz lat czerwiec i lipiec to najgoretsze miesiace w roku, w sieroniu zazwyczaj sie ochladza. Czemu wiec dzieci nie mialaby isc do szkoly w sierpniu i konczyc roku szkolnego w maju? Albo pojsc troche dalej i koniec rok szkolnego ustalic na drugi piatek po maturach. Wtedy i tak nie ma juz nauki, uczniowie walesaja sie bez sensu po szkole. Wtedy jest 2.5 miesiaca wakacji. Wtedy koniec pierwszego semestru wypada tu przed swietami - dac dzieciakomdwa tygodnie wolnego po bozym narodzeniu, zalpia sie tez prawoslawni na swoje swieta. Potem dorzucic tydzien ferii na poczatku pazdziernika i tydzien np. w polowie lutego. I po klopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
szary212 Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:24 Racja. Jestem za. W wielu krajach sierpień to już jesień, u nas tez pogoda się "przesunęła" jakby o jedno oczko:) No i do krajów ciepłych można by pojechać na wakacje w czerwcu, kiedy wszystko kwitnie i temperatury tak nie dokuczają. Odpowiedz Link Zgłoś
yuly Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:47 A ja jestem przeciw. Uważam,ze powinno się zlikwidować te wszystkie idiotyczne dni wolne, np. z okazji sprawdzianu klas VI, ferie zimowe skrócić o tydzień, bo i tak dzieciaki siedzą w domach przed komputerami, a wakacje zaczynać od 15VI . W naszym klimacie wtedy jest pogoda, a prawie kazdy dysponuje jakąś ciocią na wsi i moze wysłać dziecko. A poza tym mnóstwo ludzi musi brać urlopy już od czerwca, nie mówiąc o tym ile osób dostaje je dopiero we wrześniu. Pani Hall to na prawdę V kolumna PiS. Co pomysł to durniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk1 Może masz dobry pomysł, ale... 01.02.11, 09:07 ... problem jest gdzie indziej. O takich zmianach powinni wszyscy zainteresowani dowiedzieć już się już wcześniej, a nie w styczniu. Wielu rodziców zaplanowało już urlopy w listopadzie albo nawet i wpłaciło zaliczki, a taki pomysł postawiłby wszystko na głowie (o chudszych portfelach nie wspomnę). Odpowiedz Link Zgłoś
adam.gr Papież był wiele razy i nic się nie działo... 01.02.11, 07:58 W innych państwach co chwila są imprezy tej rangi i nikt na takie GŁUPIE pomysły nie wpada. Oj Pani minister musi bardzo nie lubić uczniów i nauczycieli.... - pewnie miała jakieś traumatyczne przeżycia podczas swojej nauki !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Przepraszam - ja na inny temat: 01.02.11, 07:58 Przepraszam - ja na inny temat: ilekroć widzę te maskotki Euro`12 - jestem pod wrażeniem ich wyszukanej brzydoty. Może mi kto odpowie: był to efekt zamierzony? Odpowiedz Link Zgłoś
syn.ksiedza.proboszcza Re: Przepraszam - ja na inny temat: 01.02.11, 08:02 Też się zastanawiam, jeśli one miałyby cokolwiek symbolizować, to powinny nosić jeansową katanę, wąsy ze śladami po obiedzie, przetłuszczone włosy i walić przedwczorajszym potem. Odpowiedz Link Zgłoś
strinve46 Dla dobra narodu!!! 01.02.11, 08:01 Wmówią obywatelom wszystko,byleby tylko stworzyć pozory pracy w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
getalife To żart? 01.02.11, 08:05 "Pan Łukasz z Warszawy zawsze w ostatnim tygodniu sierpnia wyjeżdżał z dziećmi nad morze: - Zacząłem już przygotowania, a tu się dowiaduję, że moje dzieci mogą wtedy już siedzieć w ławkach." Że co? Gość planuje już wakacje pod koniec sierpnia 2012? Rozumiem, że ferie 2012 ma zarezerwowane? Nie wspominając o wakacjach 2011? Odpowiedz Link Zgłoś
juuss Re: To żart? 01.02.11, 08:12 jeśli nie umiesz czytać ze zrozumieniem, nie komentuj ; chodzi o sierpień 2011 Odpowiedz Link Zgłoś
cy14 Re: To żart? 01.02.11, 08:16 Pan Łukasz martwi sie o wakacje w tym roku, bo to one miałyby być skrócone. Rok szkolny 2011/2012 ma być krótszy, a co za tym idzie, jego początek trzeba wydłużyć czyli zacząć w sierpniu tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
waszznak Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:07 Ja pnewrole pania Hall; mam już wykupione wakacje na drugą połowę sierpnia i moje dzieci na pewno nie pójdą do szkoły. Ludzie z mózgiem, więc nie z ministerstw, planują co najmniej na rok do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
getalife Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:08 Masz wykupione wakacje na sierpień 2012? Odpowiedz Link Zgłoś
koko387 Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:16 Getalife nie broń Hall, bo się pogrążasz... Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:48 Pytanie o to, czy ktoś ma już dzisiaj wykupione wakacje za półtora roku to obrona Hall? Kto tu się pogrąża, bo na pewno nie getalife. Odpowiedz Link Zgłoś
pjanu Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:53 sierpień 2011 będzie za półtora roku? y.y masz coś do powiedzenia równie mądrego? Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 15:20 pjanu napisał: > sierpień 2011 będzie za półtora roku? y.y masz coś do powiedzenia równie mądreg > o? Autor: getalife 01.02.11, 08:08 Masz wykupione wakacje na sierpień 2012? Dla ułatwienia, przytaczam wypowiedź, do której się odnosiło to co napisałem ja i forumowicz przede mną. Proponuję czytać ze zrozumieniem, mniej bzdur się będzie opowiadać:) Odpowiedz Link Zgłoś
totuus Odsetek wtórnych analfabetów wśród Polaków 01.02.11, 09:17 jest doprawdy przerażający. "jeden ze scenariuszy MEN przewiduje, że rok szkolny 2011/2012 skończy się nie 29 czerwca, ale najpóźniej 8 czerwca, czyli w dzień rozpoczęcia Euro. A że nauki nie można po prostu skrócić, już w tym roku uczniowie mieliby wrócić do szkół 15 lub 22 sierpnia." Której części nie zrozumiałeś? (Dla ułatwienia meritum zostało wytłuszczone) Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 09:51 I jak tu ma byc dobrze, skoro co drugi piszacy tu nie rozumie tresci artykulu. Debile wybieraja debili. Odpowiedz Link Zgłoś
syn.ksiedza.proboszcza Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:21 No to ci urzędasy dzieciaka zabiorą. Jest przymus edukacji i jako rodzic masz się podporządkować. Jeśli myślisz inaczej to się zdziwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:10 Kompletna paranoja. Po cholerę było brać się za organizację Euro, jeśli nie dość, że wyjdziemy na tym jak Zabłocki na mydle (a na nowe stadiony prędzej czy później wprowadzą się bazary), to jeszcze czeka nas totalny chaos??? Co ma piernik do wiatraka? Czy spodziewamy się strzelaniny na ulicach? Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:23 Uczniowie (w tym kibice) zamiast siedzieć w szkołach będą mogli się napier.alać ze swoimi kolegami z kraju i zza granicy. ZNAKOMITA SYTUCJA, CZYSTA POZYCJA STRZELECKA, STRZELAJ, STRZELAJ, GOOO.... niestety nie ma bramki, jest Hall... Odpowiedz Link Zgłoś
kamraabc Ja już wykupiłem wczasy w sierpniu 01.02.11, 08:11 W tym roku urlop przypada mi w sierpniu (wg planów urlopowych, które u nas już trzeba było przygotować). W związku z tym już sobie zabukowałem wczasy w drugiej połowie sierpnia (dzieciaki wcześniej będą miały swoje obozy). Czy w związku z radosną twórczością MEN zwróci mi koszty wczasów ? Coś mi się zdaje, że urzędasy w MEN bardzo się nudzą ... !!! Odpowiedz Link Zgłoś
getalife Wiesz, że 01.02.11, 08:14 A umiesz czytać ze zrozumieniem? Wiesz, że artykuł dotyczy wakacji w 2012 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
cy14 Re: Wiesz, że 01.02.11, 08:18 getalife napisał: > A umiesz czytać ze zrozumieniem? Wiesz, że artykuł dotyczy wakacji w 2012 roku? > Raczej to Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Chodzi o wakacje sierpień 2011! Odpowiedz Link Zgłoś
kamraabc Re: Wiesz, że 01.02.11, 08:19 "Euro 2012, krótsze wakacje 2011" Czy ten tytuł jest po chińsku ? Odpowiedz Link Zgłoś
totuus To raczej ty masz problemy 01.02.11, 08:45 z czytaniem ze zrozumieniem: "jeden ze scenariuszy MEN przewiduje, że rok szkolny 2011/2012 skończy się nie 29 czerwca, ale najpóźniej 8 czerwca, czyli w dzień rozpoczęcia Euro. A że nauki nie można po prostu skrócić, już w tym roku uczniowie mieliby wrócić do szkół 15 lub 22 sierpnia." Teraz jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
klapouchy_2007 totalny brak inteligencji 01.02.11, 08:18 Pan Łukasz z Warszawy zawsze w ostatnim tygodniu sierpnia wyjeżdżał z dziećmi nad morze: - Zacząłem już przygotowania, a tu się dowiaduję, że moje dzieci mogą wtedy już siedzieć w ławkach. Pan Łukasz przygotowuje sie do wakacji w 2012:) żal.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
cy14 Re: totalny brak inteligencji 01.02.11, 08:20 klapouchy_2007 napisała: > Pan Łukasz z Warszawy zawsze w ostatnim tygodniu sierpnia wyjeżdżał z dziećmi n > ad morze: - Zacząłem już przygotowania, a tu się dowiaduję, że moje dzieci mogą > wtedy już siedzieć w ławkach. > > Pan Łukasz przygotowuje sie do wakacji w 2012:) żal.pl :) W artykule chodzi o sierpień 2011...ludzie czytajcie ze zrozumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: totalny brak inteligencji -tylko czyj? 01.02.11, 18:49 zobacz ilu mądrali poucza innych że chodzi o wakacje 2012. co ciekawe oczywiście nie obywa się bez wycieczek osobistych... i później dziwić się ze ludzie pokroju rokity, schetyny, walc, kaczyńskich giertycha lepera dostają się na najwyższe urzędy w państwie, dziwić się ze jest jak jest... i dziwić się że w tym kraju można wprowadzić bzdurę a ludzie to łykną i jeszcze będą chwalić! Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: totalny brak inteligencji 01.02.11, 08:27 ta decyzja położy pare biur podtóży i osrodków wypoczynkowych dla dzieci. Miejsca kolonijne sprzedaje sie właśnie teraz. Policzmy: 250 dzieci po 68 zł za osobo dzień rzay 14 dni = 238 tys. Czyn w ostatnim tygodniu sierpnia zapchać taka dziure? Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: totalny brak inteligencji 01.02.11, 10:01 Przeczytaj kłapouszku jeszcze raz tytuł artykułu i zastanów się poważnie nad swoją inteligencją. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dular Takie to trochę nieistotne 01.02.11, 08:22 Jakie to ma znaczenie dla Waszych planów wakacyjnych? Jeśli zrobicie dzieciakom 2 tygodnie wolnego więcej, myślicie, że będą miały problem z nadrobieniem materiału? Wyjedziecie po sezonie, będzie mniej ludzi na plaży, ceny niższe. Dla mnie ekstra. Ja wypoczywam w drugiej połowie sierpnia 2012 :) To państwo mnie nie kocha! Ja mam podobny stosunek do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
nika_j Re: Takie to trochę nieistotne 01.02.11, 09:10 Owszem, to jest istotne. Zwłaszcza dla dzieci, które w tym roku zmieniają szkołę np. z podstawówki na gimnazjum, z gimnazjum na liceum. To naprawdę nie jest wszystko jedno, czy przyjdzie się do nowej szkoły dwa tygodnie po rozpoczęciu szkoły czy na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: Takie to trochę nieistotne 01.02.11, 18:59 ok ale co z ośrodkami kolonijnymi? zresztą pewnie teraz wielu zastanawia się co robić? otwierać w czerwcu? to jeszcze projekty nie decyzje zanim zapadną decyzje pewnie trochę potrwa i gdy już będzie można mieć pewność to może się okazać ze albo nie da się czegoś zorganizować albo nie da już rady pozyskać klientów albo poniosło się koszty które nigdy się nie zwrócą... część kady do studenci i uczniowie starszych klas... jak można zaplanować sobie cokolwiek jesli nie wiadomo czy będzie można kogokolwiek zatrudnić... itd. itd... oczywiście pewnie masz rację co do wyjazdu i pewnie sam tak zrobię tyle że o tym należało podyskutować i podjąć decyzję kilka lat temu przecież nie od dziś wiadomo że będą zawody w piłkę kopaną. Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:28 Pomysł pani Hall, najgorszego ministra edukacji w historii polskiej oświaty jak zwykle beznadziejny, żałosny i szkodliwy! Odpowiedz Link Zgłoś
redbull10 w MEN rozdają kasę! 01.02.11, 08:28 do konca stycznia wiele osób zarezerwowało i wpłaciło zaliczki na wczasy w sierpniu 2011. Czy w MEN postradali zmysły?? No chyba, że mają kilkadziesiąt milionow nadwyżki - w sam raz na odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: w MEN rozdają kasę! 01.02.11, 09:07 Jakie odszkodowania co wy piszecie , za Egipt tez dostaniecie odszkodowania czy morda w kubeł i do samolotu na wojne. Odpowiedz Link Zgłoś
reszka2 Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 08:29 Fajnie, mam już kupione wczasy do 22. sierpnia i nie mam najmniejszego zamiary=u z nich rezygnować. Dzieci się ucieszą, że pójdą później do szkoły :) i nie zamierzam im psuć tej radości. Ciekawe kto będzie miał zapewnić opiekę dzieciom przez 3 miesiące wakacji roku 2012? Głosowałam na PO, ale większych debili niż ten rząd to nie ma, nie było i chyba już nie będzie. Debil na debilu debilem pogania. Odpowiedz Link Zgłoś
izraelska Re: Euro 2012, krótsze wakacje 2011 01.02.11, 15:19 Gdzie wy ludzie jeździcie na te wakacje, że zaliczkujecie je na 7 miesięcy w przód? No to MEN i tak wam robi dobrze, że z takim wyprzedzeniem ogłasza swoje plany. Egipcjanie zrobili rewolucje bez ostrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
niewyspany77 a co z pracownikami oświaty? 01.02.11, 08:32 Przecież oni też mają prawo do planowania urlopu. Dalej: poprawy matur robiło się zawsze w ostatnim tygodniu sierpnia, więc teraz kiedy się zrobi? To kradzież czasu dla poprawiających maturzystów. Plus tak naprawdę robota przy maturach na cały sierpień. Ciekaw jestem co na pomysł pani minister biznes kolonijny. Z pewnością będzie zachwycony. Odpowiedz Link Zgłoś