Dodaj do ulubionych

Mój prywatny dzień bez Smoleńska

10.02.11, 10:07
Dziwny z Pana dziennikarz.Smolenskiem sie Pan nie interesuje.Bo po co?
Katastrofe wyjasniaja inni.Was to nie interesuje.Smuci Was kosciol, smuci getto , smuca inne sprawy.O Smolensku nalezy zapomiec, bo to juz historia.Niewazne ze nierozwiazana.Zginal Wasz wrog.Jestescie szczesliwi?
Obserwuj wątek
    • sakral Mój prywatny dzień bez Smoleńska 10.02.11, 10:14
      egoizm redaktora "Gazety Wyborczej"

dzień bez Smoleńska - to straty dla m.Warszawy.

www.youtube.com/watch?v=8Pa4-MdcfuI&feature=channel
      to duża atrakcja turystyczna.

• strikemaster Re: Mój prywatny dzień bez Smoleńska 10.02.11, 10:27
      Katastrofa została już wyjaśniona, dziadek Tuska i kastrowanie pedofili też. Teraz przyszedł czas, by zajać się gospodarką. Ale rządzący nami POPIS na gospodarce się nie zna, więc znowu będziemy mieli tematy zastępcze, a to beatyfikacja jakiegoś handlarza bronią, a to nowa, mordercza odpowiedź na raport MAK.
    • madot Mój prywatny dzień bez Smoleńska 10.02.11, 10:45
      Częściowo się z Panem redaktorem zgodzę. Sprawa smoleńska jest bardzo ważna, nie możemy jednak skupiać się tylko na niej. W kraju nie dzieje się najlepiej, z czego zainteresowani jego losem ludzie zdają sobie sprawę. W niedzielę w polskim radiu był wywiad z prezydentem Komorowskim. Niestety do opinii publiczna skupiła się tylko na jednej kwestii, czyli spotkaniu Trójkąta Weimarskiego, które na prędce zorganizował prezydent (przy okazji dając pokaz braku dobrych manier i obycia). Prezydent Komorowski powiedział w wywiadzie jednak wiele innych ciekawych rzeczy, które świadczą, że żyje w jakimś alternatywnym świecie. Stwierdził, że nasze relacje z Rosją są bardzo dobre jak nigdy i nie możemy ich zepsuć poprzez złe przygotowanie obchodów pierwszej rocznicy katastrofy smoleńskiej(pewnie Pana Komorowskiego nie poinformowano o polskich tirach koczujących na granicy z Rosją, a odór gnijący polskich jabłek, których import wstrzymali Rosjanie nie dotarł jeszcze do Pałacu Prezydenckiego, o raporcie Pani Anodiny nie wspomnę, bo na Panu Komorowskim nie zrobił on wrażenia), Pan Prezydent wiele mówiło tym jak w pierwszym półroczu swojej kadencji się napracował, niestety nie rozwinął swojej myśli wymieniając konkretne działania.Za to przedstawił się jako człowiek, który z nikim się nie kłóci i może się pochwalić, że uścisnął miliony rąk innych przywódców. Wracając do samego kraju to na dzień dzisiejszy mamy taką sytuację, że w wielu dziedzinach życia nie dzieje się najlepiej, rząd robi dobrą minę do złej gry i tak naprawdę nie informuje uczciwie społeczeństwa jaka jest naprawdę kondycja Polski i jej dalsze perspektywy rozwoju, czyniąc jakieś dziwne ruchy za naszymi plecami (przesunięcie pieniędzy z OFE). Prezydent żyje w swoim świecie. Naczelnym tematem dyskusji według mnie powinna się stać więc obecna sytuacja Polski, realne problemy przed którymi stoimy(rosyjsko - niemiecki gazociąg Nord Stream i jego zagrożenie dla portu w Świnoujściu, problemy z tirami i eksportem towarów do Rosji, wyjazdy polskiej młodzieży do Niemiec, wyjazdy najbardziej wartościowych obywateli do innych krajów UE, sytuacja finansowa państwa, bezrobocie, które rośnie, duże uzależnienie energetyczne od Rosji i sposoby jego ograniczenia, brak innowacyjności i odgrywanie roli kraju taniej siły roboczej, której już za jakiś czas zabraknie i co wtedy i wiele innych) oraz sposoby zaradzenia tym problemom.
      • sakral Re: Mój prywatny dzień bez Smoleńska 10.02.11, 11:11
        madot napisał:

> Częściowo się dalsze perspektywy rozwoju, czyniąc jakieś dziwn
        > e ruchy za naszymi plecami (przesunięcie pieniędzy z OFE). Prezydent żyje w swo
        > im świecie.

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
        jest oddolna propozycja

beatyfikowany Jan Paweł II patronem
        Otwartego Funduszu Emerytalnego

a prezydent Bronisław Komorowski tylko o
        rozmowach

Warszawa - Berlin - Paryż

• anto.n Re: Mój prywatny dzień bez Smoleńska 10.02.11, 11:36
      brawo prawdziwy-moherze! niby sa to "dziennikarze".
      Wlasnie znow cos knuja a nie wyjasniaja:komisja Millera przedluza termin pracy! mam pytanie do condonka: co robila komisja Millera od kwietnia ubieglego roku? spala? pierdziala w krzesla? gdzie byla? na co liczyla, bo sami przyznali ze od tamtego kwietnia Rosja nie przekazala zadnych nowych materialow tylko mataczyla i niszczyla je! ale w "wybiorczej" cisza! niech lemmingi zajma sie czym innym albo ich ptasie mozdzki zapomna o wszystkim to jest "wybiorczej" i calej tej holoty co nami rzadzi taktyka! pozdrowienia dla pana moherze.
      • prawdziwy-moher Re: Mój prywatny dzień bez Smoleńska 10.02.11, 11:53
        Komisja Milera?
        W koncu po roku pozwolono przesluchac swiadkow(prawie po roku).
        Tu-154 byl polska wlasnoscia.Jak moj garaz , czy dom.Stal sie wlasnoscia Rosji.Tak wygladsaly zabory, a jestesmy przeciez w UE i NATO.Mam w koncu nadzieje ze byl to polski samolot.
        • pis_busters Re: Cymbał bimbał ! 10.02.11, 12:18
          Cymbał bimbał ! Nikt nie neguje własności wraku Tu-154. Twój dom i garaż stoją w Polsce a samolot SPADŁ w Rosji. Jeśli spowodujesz wypadek zagranicą to zwrócą ci wrak samochodu dopiero po zakończeniu śledztwa. Proste i oczywiste. Widocznie nie dla wszystkich oszołomów. A propos dnia bez Smoleńska. Sprawa ważna ale Kłamczyński tak ją zohydził wykorzystywaniem do swoich celów politycznych, że większości normalnych osób na torsje się zbiera słysząc słowo Smoleńsk. Jak mawiał klasyk: nie ma rzeczy, której nie potrafiłby spieprzyć Kłamczyński.
          • prawdziwy-moher Re: Cymbał bimbał ! 10.02.11, 12:25
            Fajne to.Jeden problem.Wlasnosc, stanowi wlasnosc.Popatrz na inne katastrofy, gdzie Fransuzi szukali wraka samolotu.Mozna dzis powiedziec krotko.ten rzad zniszczyl panstwowosc.Co do Jaroslawa Kaczynskiego?.Jestes glupcem.Chcialbys ezby pamiec trwala krocej, niz zyje czlowiek.Pamiec trwa dluzej.Nauczyli cie Zydzi.Kilkadzisiat lat temu wazne?.Dziwne z niecaly rok temu niewazne.Obudz sie.
            • pis_busters Re: Cymbał bimbał ! 10.02.11, 12:33
              Najbardziej obrzydliwe jest to, że "numero uno" na liście żyjących winowajców katastrofy robi takie cyrki nad trumną brata dla swojej prywatnej kariery politycznej. Kiedy spotkają się w zaświatach Lech zapyta: bracie dlaczego to mi zrobiłeś? Po czym Jarosław trafi w otchłań piekielną...
              A Francuzi szukali wraku samolotu w oceanie. Eksterytorialnym !
            • niother Re: Cymbał bimbał ! 10.02.11, 12:45
              > Fajne to.Jeden problem.Wlasnosc, stanowi wlasnosc.Popatrz na inne katastrofy,
              > gdzie Fransuzi szukali wraka samolotu.Mozna dzis powiedziec krotko.ten rzad
              > zniszczyl panstwowosc.Co do Jaroslawa Kaczynskiego?.Jestes glupcem.Chcialbys ezby
              > pamiec trwala krocej, niz zyje czlowiek.Pamiec trwa dluzej.Nauczyli cie Zydzi.
              > Kilkadzisiat lat temu wazne?.Dziwne z niecaly rok temu niewazne.Obudz sie.

Przestań używać słów, których nie rozumiesz. "zniszczył państwowość"
          • anto.n Re: Cymbał bimbał ! 10.02.11, 12:31
            wszystko to prawda. Ale tu nie chodzi o szczegoly! chodzi o prawde! a tej nie ma. Bardzo dobre stwierdzenie "a samolot SPADŁ. Przypomne odpowiedz Putina o przyczyne zatoniecia lodzi podwodnej "Kursk" (na zapytania zagranicznych dziennikarzy) nu wot zatonal!

pis_busters napisała:

> Cymbał bimbał ! Nikt nie neguje własności wraku Tu-154. Twój dom i garaż stoją
            > w Polsce a samolot SPADŁ w Rosji. Jeśli spowodujesz wypadek zagranicą to zwrócą
            > ci wrak samochodu dopiero po zakończeniu śledztwa. Proste i oczywiste. Widoczn
            > ie nie dla wszystkich oszołomów. A propos dnia bez Smoleńska. Sprawa ważna ale
            > Kłamczyński tak ją zohydził wykorzystywaniem do swoich celów politycznych, że w
            > iększości normalnych osób na torsje się zbiera słysząc słowo Smoleńsk. Jak mawi
            > ał klasyk: nie ma rzeczy, której nie potrafiłby spieprzyć Kłamczyński.
            • pis_busters Re: Cymbał bimbał ! 10.02.11, 12:38
              anto.n napisał:
              > wszystko to prawda. Ale tu nie chodzi o szczegoly! chodzi o prawde! a tej nie ma. Bardzo dobre stwierdzenie "a samolot SPADŁ. Przypomne odpowiedz Putina o przyczyne zatoniecia lodzi podwodnej "Kursk" (na zapytania zagranicznych dziennikarzy) nu wot zatonal!

Samolot spadł a okręt zatonął. Trudno, żeby było odwrotnie. I co z tego wynika? Że Putin zatopił okręt i zestrzelił samolot?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka