w.i.l Nierząd w skarbówce 14.02.11, 13:49 "Już z każdej strony pełzną potworne żądze będę uprawiał nierząd za pieniądze co raz to jeden z drugim trafia za kraty a mnie nic nie powstrzyma - chcę być bogaty" Elektryczne Gitary Odpowiedz Link Zgłoś
lady.baba Re: Nierząd w skarbówce 14.02.11, 13:50 Ciekawe, czyżby klienci prostytutek każdorazowo im się przedstawiali z imienia i nazwiska i podawali adres, żeby w razie czego dziewczyna mogła przekazać dane US? Odpowiedz Link Zgłoś
jestemtrollem Re: Nierząd w skarbówce 14.02.11, 14:58 Oczywiście, że tak. Dają kserokopię dowodu osobistego, numer NIP i telefon do żony. Zawsze tak jest. A jeśli te durne kokoty tych danych nie archiwizują, to przecież nie jest wina światłego urzędnika... A serio: To jest w ogóle interesująca sprawa, bo jeśli uwzględnić szacunki socjologów, okaże się, że te 10% osób osiągających dochody z różnych form nierządu, to nie jest taka znowu oszałamiająca wielkość. Myślę, że na "sukcesy" urzędników składa się to, że ich metody śledcze są po prostu dobrane tak, żeby nawet profesjonalnym prostytutkom maksymalnie utrudnić udowodnienie źródła zarobku. Przypomnę też, że prostutucja to w dalszym ciągu proceder haniebny i wiele trudniących się nim osób nie będzie ryzykować ujawnienia poza urzędem (bo chyba nikt nie wierzy w dyskrecję pań urzędniczek) swojego zawodu. Nie będą dawać namiarów na żadnych świadków. Po prostu zapłacą naliczony podatek. A więc pewnie wielu cwaniaków przejechało się na swoich zeznaniach, ale wiele prostytuujących się osób także poległo w starciu z urzędasem. Zwłaszcza, że uprawianie prostytucji nie jest powodem do dumy i samo takie wezwanie do urzędu w celu odbycia "rozmowy" jest upokarzające. A nie wydaje mi się, żeby w tych gmaszyskach nepotyzmu i plotkarstwa zatrudniano osoby na tyle wrażliwe i odpowiednio wykształcone w kierunkach psychologiczno-socjologicznych, żeby mogły przeprowadzać takie rozmowy w sposób profesjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Nierząd w skarbówce 14.02.11, 17:04 A więc pewnie wielu cwaniaków przejechało się na swoich zeznaniach, ale wiele prostytuujących się osób także poległo w starciu z urzędasem. Zwłaszcza, że uprawianie prostytucji nie jest powodem do dumy i samo takie wezwanie do urzędu w celu odbycia "rozmowy" jest upokarzające. A nie wydaje mi się, żeby w tych gmaszyskach nepotyzmu i plotkarstwa zatrudniano osoby na tyle wrażliwe i odpowiednio wykształcone w kierunkach psychologiczno-socjologicznych, żeby mogły przeprowadzać takie rozmowy w sposób profesjonalny. Racja. Technika nie musi być skomplikowana - wystarczy, że US zapowiada że przesłucha rodzinę i sąsiadów na okoliczność sposobu zarobkowania danej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
drugilukasz2983 Nierząd w skarbówce 14.02.11, 13:51 "Bo prostytucja jest jedyną nieopodatkowaną " Proszę NIE KŁAMAĆ na publicznym forum. Wcale nie jest jedyną ! Kler też prowadzi działolność zarobkową i nie jest opodatkowany ! Firma Kościół Katolicki spółka z.o.o. nie jest opodatkowana ! Odpowiedz Link Zgłoś
tec1 I już tak to bywa czasem: 14.02.11, 13:53 mniejszy wstyd być prostytutką, aniżeli urzędasem. "Urzędnicy mówią: - Koniec z tymi wykrętami! Utrzymujesz się z nierządu? Udowodnij!" Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: I już tak to bywa czasem: 14.02.11, 14:00 tec1 napisała: > mniejszy wstyd być prostytutką, > aniżeli urzędasem. > Gdyby nie ten urzedas, to jezdzilbys rowerem, bo nie zarejestrowalbys samochodu, i spalbys w szałasie z wikliny, bo nie dostalbys pozwolenia na budowe domu. Odpowiedz Link Zgłoś
tec1 Re: I już tak to bywa czasem: 14.02.11, 14:07 > Gdyby nie ten urzedas, to jezdzilbys rowerem, bo nie zarejestrowalbys samochodu > , i spalbys w szałasie z wikliny, bo nie dostalbys pozwolenia na budowe domu. gdyby nie ten urzędas (+sitwa polityków) to bym miał i dom i samochód. Pozwolenie od pańtwa które tak naprawde jest od rzucania kłód pod nogi, naprawdę mi nie jest do szczęścia potrzebne. To państwu i urzędnikowi są potrzebne pozwolenia, żeby maszunka urzędnicza się kręciła Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: I już tak to bywa czasem: 14.02.11, 14:11 tec1 napisała: > > Gdyby nie ten urzedas, to jezdzilbys rowerem, bo nie zarejestrowalbys sam > ochodu > > , i spalbys w szałasie z wikliny, bo nie dostalbys pozwolenia na budowe d > omu. > > gdyby nie ten urzędas (+sitwa polityków) to bym miał i dom i samochód. > Pozwolenie od pańtwa które tak naprawde jest od rzucania kłód pod nogi, naprawd > ę mi nie jest do szczęścia potrzebne. To państwu i urzędnikowi są potrzebne poz > wolenia, żeby maszunka urzędnicza się kręciła Tak tak, oczywiscie. I co drugiemu dom zawalilby sie na glowe, bo bylby zbudowany na podstawie proejktu juzia z sasiedztwa zeby bylo tan iej, ktrory ma takie pojecie o konstrukcji i wytrzymalosci stropu, jak o fizyce kwantowej., Odpowiedz Link Zgłoś
tec1 Re: I już tak to bywa czasem: 14.02.11, 14:17 > Tak tak, oczywiscie. I co drugiemu dom zawalilby sie na glowe, bo bylby zbudowa > ny na podstawie proejktu juzia z sasiedztwa zeby bylo tan iej, ktrory ma takie > pojecie o konstrukcji i wytrzymalosci stropu, jak o fizyce kwantowej., No jak wspaniale państwo dba o swoje owieczki :) To czemu jeszcze np palenie jest legalne? Śmierć równie pewna jak od zawalonego budynku. A dziury w jezdniach - ile wypadków spowodowały? A wódka? Odpowiedz Link Zgłoś
sidian Re: I już tak to bywa czasem: 14.02.11, 14:21 Nie galopowalbym tak bardzo. Moj kumpel mial kiedys kaprys postawic apartamentowiec pod Warszawa, kupil sobie uczciwie od gminy ziemie pod zabudowe, biuro architektoniczne zatwierdzilo mu projekt, a gmina cofnela mu pozwolenie na budowe, bo sasiedzi zaczeli nagle protestowac (oczywiscie po fakcie). Jak poszedl z nimi rozmawiac, to sie dowiedzial, ze im wartosc nieruchomosci spadnie i ze jak chce postawic ten apartamentowiec, to niech kupi ich ziemie, oczywiscie po zawyzonej cenie. Urzednicy o zwrocie pieniedzy za ziemie nawet slyszec nie chcieli, wiec ow kumpel moj wzruszyl ramionami i stwierdzil, ze jak takie sa z "polaczkow" kutafony, to on sobie zainwestuje forse w jakims miejscu, gdzie zyja normalni ludzie a nie stado pawianow. Pozwolenia na budowe sa bronia obosieczna i wcale nie gwarantuja tego, ze Ci sie dom na dynke nie posypie. To gwarantuja architekci. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: I już tak to bywa czasem: 14.02.11, 14:26 sidian napisał: > > Pozwolenia na budowe sa bronia obosieczna i wcale nie gwarantuja tego, ze Ci si > e dom na dynke nie posypie. To gwarantuja architekci. rzecz w tym, ze nie dostaniesz pozwolenia na budowe, jesli nie masz w reku zrobionego przez uprawnionego architekta projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: I już tak to bywa czasem: 14.02.11, 16:10 > rzecz w tym, ze nie dostaniesz pozwolenia na budowe, jesli nie masz w reku zrob > ionego przez uprawnionego architekta projektu. I projekt powien wystarczyć, tylko urzędasy chcą być "potrzebne"... Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Re: I już tak to bywa czasem: 14.02.11, 15:37 > Tak tak, oczywiscie. I co drugiemu dom zawalilby sie na glowe, bo bylby zbudowa > ny na podstawie proejktu juzia z sasiedztwa zeby bylo tan iej, ktrory ma takie > pojecie o konstrukcji i wytrzymalosci stropu, jak o fizyce kwantowej., I po paru pokoleniach darwinowska ewolucja rozwiazalaby sprawe... Serio... taki pan Jozio ma czesto wiecej oleju w glowie i wiedzy jak projekt powinien wygladac niz architekci... mowie to o architektach ktorzy zrobili mase bledow w projekcie naszego domu... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: I już tak to bywa czasem: 14.02.11, 19:08 junk92508 napisała: > > Tak tak, oczywiscie. I co drugiemu dom zawalilby sie na glowe, bo bylby z > budowa > > ny na podstawie proejktu juzia z sasiedztwa zeby bylo tan iej, ktrory ma > takie > > pojecie o konstrukcji i wytrzymalosci stropu, jak o fizyce kwantowej., > > I po paru pokoleniach darwinowska ewolucja rozwiazalaby sprawe... > > Serio... taki pan Jozio ma czesto wiecej oleju w glowie i wiedzy jak projekt po > winien wygladac niz architekci... mowie to o architektach ktorzy zrobili mase > bledow w projekcie naszego domu... Pan Józio nie potrafilby wyliczyc jaka powinna byc wytrzymalosc nogi od krzesla na ktorym siedzisz, a co dopiero wytrzymalosc stropu ktory masz nad glowa. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl patrzcie go, urzedas tu pisze! 14.02.11, 15:41 ciekaw,e jaki urzednik dawal pozwolenie na budowanie w sredniwoicznym krakowie. budynki stoja do tej pory, piekne, bezpieczne, a te stawiane z pomoca urzednika strasza i obracaja sie w ruine. Odpowiedz Link Zgłoś
raramuri Re: I już tak to bywa czasem: 15.02.11, 01:15 > Tak tak, oczywiscie. I co drugiemu dom zawalilby sie na glowe, bo bylby zbudowa > ny na podstawie proejktu juzia z sasiedztwa zeby bylo tan iej, ktrory ma takie > pojecie o konstrukcji i wytrzymalosci stropu, jak o fizyce kwantowej. Przez SETKI lat tak budowano i jakoś domy nie zwalały się ludziom na głowy. Dwaj faceci posiadający wiedzę matematyczną na poziomie dzisiejszego dwunastolatka zaprojektowali Haga Sofiję. Panteon powstał pewnie bez żadnych obliczeń (rozpiętość 43m). Obydwa budynki stoją do dziś i mają się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
lord.wiader Re: I już tak to bywa czasem: 14.02.11, 14:15 > Gdyby nie ten urzedas, to jezdzilbys rowerem, bo nie zarejestrowalbys samochodu > , i spalbys w szałasie z wikliny, bo nie dostalbys pozwolenia na budowe domu. Eeee, a to urzedas jest potrzebny do tego aby samochod jezdzil? Ciekawe tez, kto wydal pozwolenie na budowe Wawelu, skoro to dzieki urzednikowi powstaja budynki... Najpierw biurokracja wymysla sobie przepisy a potem obywatel ma jej byc wdzieczny za to, ze je egzekwuje... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: I już tak to bywa czasem: 14.02.11, 14:29 lord.wiader napisał: > > Gdyby nie ten urzedas, to jezdzilbys rowerem, bo nie zarejestrowalbys sam > ochodu > > , i spalbys w szałasie z wikliny, bo nie dostalbys pozwolenia na budowe d > omu. > > Eeee, a to urzedas jest potrzebny do tego aby samochod jezdzil? Ciekawe tez, kt > o wydal pozwolenie na budowe Wawelu, skoro to dzieki urzednikowi powstaja budyn > ki... > > Najpierw biurokracja wymysla sobie przepisy a potem obywatel ma jej byc wdziecz > ny za to, ze je egzekwuje... To nie pani w urzedzie gminy (biurokracja) wymyslila sobie obowiazek rejestracji samochodu, lecz politycy w parlamentcie - politycy biurokracja nie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
lord.wiader Re: I już tak to bywa czasem: 14.02.11, 14:39 > To nie pani w urzedzie gminy (biurokracja) wymyslila sobie obowiazek rejestracj > i samochodu, lecz politycy w parlamentcie - politycy biurokracja nie sa. Oczywiscie, ze sa. Aparat biurokratyczny zaczyna sie na Prezydencie, a konczy na pani od robienia kawy w UG Bzdziochowice Dolne. Dodajmy do tego, ze wiele przepisow wykonawczych, wiazacych sie z upierdliwymi obowiazkami dla obywatela, powstaje poprzez rozporzadzenia, a wiec akty prawne wydawane stricte w sposob administracyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: I już tak to bywa czasem: 14.02.11, 14:52 lord.wiader napisał: > > To nie pani w urzedzie gminy (biurokracja) wymyslila sobie obowiazek reje > stracj > > i samochodu, lecz politycy w parlamentcie - politycy biurokracja nie sa. > > Oczywiscie, ze sa. Aparat biurokratyczny zaczyna sie na Prezydencie, a konczy n > a pani od robienia kawy w UG Bzdziochowice Dolne. Dodajmy do tego, ze wiele prz > episow wykonawczych, wiazacych sie z upierdliwymi obowiazkami dla obywatela, po > wstaje poprzez rozporzadzenia, a wiec akty prawne wydawane stricte w sposob adm > inistracyjny. Ale to nie w drodze rozporzadzenia zostal wprowadzony obowiazek rejestracji samochodów, lecz w drodze ustawy ustawodawcy, ktory dal urzednikowi w ministerstwie jedynie delegacje do wydania rozporzadzenia regulujacego zasady rejestracji. Odpowiedz Link Zgłoś
tec1 Re: I już tak to bywa czasem: 14.02.11, 14:42 > To nie pani w urzedzie gminy (biurokracja) wymyslila sobie obowiazek rejestracj > i samochodu, lecz politycy w parlamentcie - politycy biurokracja nie sa. Ale kto jest "najbliżej" prawa i przepisów jeżeli nie urzędnicy? Czemu urzędnicy ślepo i bezrefleksyjnie wykonują najdziksze rozkazy? Kto jak nie oni jest w stanie najlepiej uzasadnić bzdurność przepisów? Zwykli ludzie najczęściej nie znają się na tym i doświadczają tylko końcowego etapu głupich działań. Jeżeli chce się wyznawać zasadę "wypełniam TYLKO rozkazy i nic więcej mnie nie interesuje" to należy liczyć się z niechęcią tych, których te rozkazy dotyczą 9szczególnie jeśli nei są zbyt mądre) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: I już tak to bywa czasem: 14.02.11, 14:54 tec1 napisała: > > To nie pani w urzedzie gminy (biurokracja) wymyslila sobie obowiazek reje > stracj > > i samochodu, lecz politycy w parlamentcie - politycy biurokracja nie sa. > > Ale kto jest "najbliżej" prawa i przepisów jeżeli nie urzędnicy? Czemu urzędnic > y ślepo i bezrefleksyjnie wykonują najdziksze rozkazy? Kto jak nie oni jest w s > tanie najlepiej uzasadnić bzdurność przepisów? Bo maja to w obowiazkach sluzbowych. Jak tobie szef w prywatnej firmie daje polecienie sluzbowe, to odmawaisz jego wykonania bo jest bzdurne? > Zwykli ludzie najczęściej nie znają się na tym i doświadczają tylko końcowego e > tapu głupich działań. > Jeżeli chce się wyznawać zasadę "wypełniam TYLKO rozkazy i nic więcej mnie nie > interesuje" to należy liczyć się z niechęcią tych, których te rozkazy dotyczą 9 > szczególnie jeśli nei są zbyt mądre) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: I już tak to bywa czasem: 14.02.11, 15:44 bmc3i napisał: > Gdyby nie ten urzedas, to jezdzilbys rowerem, bo nie zarejestrowalbys samochodu > , i spalbys w szałasie z wikliny, bo nie dostalbys pozwolenia na budowe domu. :D POPŁAKAŁEM SIĘ. Wychodzi na to, że samochód bez zarejestrowania nie ruszy, a pozwolenie na budowę jest istotnym fragmentem fundamentów. :D Bez dwóch zdań - bmc3i jest urzędnikiem i to takim przeświadczonym o doniosłości swojej "misji uszczęśliwiania ludzkości (za tej ludzkości pieniądze)". Pośmiałem się serdecznie. Jak wiadomo śmiech to zdrowie. Wiadomo też, że nic nie jest tak jak zdrowie cenne, więc teraz idę złożyć doniesienie do US, że osiągnąłem dodatkowy dochód. Doniosę też na bmc3i, że świadczy usługi bez odprowadzenia podatku! :D Odpowiedz Link Zgłoś
ziggyskydive o tej godzinie, to powinien raczej przesluchiwac 14.02.11, 18:28 przestepce, pardon, podatnika, a nie madrosci w necie szerzyc. chyba, ze otwarli nowy wydzial do spraw pr us... wszystko jest mozliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: I już tak to bywa czasem: 14.02.11, 19:43 nikodem_73 napisał: > bmc3i napisał: > > Gdyby nie ten urzedas, to jezdzilbys rowerem, bo nie zarejestrowalbys sam > ochodu > > , i spalbys w szałasie z wikliny, bo nie dostalbys pozwolenia na budowe d > omu. > > :D POPŁAKAŁEM SIĘ. Wychodzi na to, że samochód bez zarejestrowania nie r > uszy, a pozwolenie na budowę jest istotnym fragmentem fundamentów. :D > > Bez dwóch zdań - bmc3i jest urzędnikiem i to takim przeświadczonym o doniosłośc > i swojej "misji uszczęśliwiania ludzkości (za tej ludzkości pieniądze)". > > Muszę Cie jednak zdziwic, nie jestem urzednikiem i nie mam nic wspolnego z adminiatracja rzadową, samorzadową, czy chocby szkolną. Do tej ostatniej jednak sugeryuję Tobie sie udac. oczywiscie niezarejestrowanym w wydziale komunikacji samochodem i bez - a jakże - wydanego przez urzedasa prawa jazdy,. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: I już tak to bywa czasem: 22.02.11, 01:30 Powiedz mi tylko jedno - co jest celem istnienia państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
ziggyskydive tak czytam Twoje liczne wywody Urzedasie... 14.02.11, 18:26 i nie wytrzymalem - musze Ci odpowiedziec, bo straciles kontakt z rzeczywistoscia. nie potrafisz sobie wyobrazic, ze to wszystko jest o wiele prostsze? Gdyby nie bylo urzedasow, to po prostu przywiozlbym sobie auto i nim jezdzil, a dom postawil gdzie mi sie podoba, jesli ziemia jest moja... bedziesz mogl po tym zasnac? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: tak czytam Twoje liczne wywody Urzedasie... 14.02.11, 19:47 ziggyskydive napisał: > i nie wytrzymalem - musze Ci odpowiedziec, bo straciles kontakt z rzeczywistosc > ia. nie potrafisz sobie wyobrazic, ze to wszystko jest o wiele prostsze? Gdyby > nie bylo urzedasow, to po prostu przywiozlbym sobie auto i nim jezdzil, a dom p > ostawil gdzie mi sie podoba, jesli ziemia jest moja... bedziesz mogl po tym zas > nac? Dziecko drogie... gdybhy nie bylo urzedasow, nawet swojej ziemi bys nie mial, bo wlasnosc nieruchomosci ktos musi zarejestrowac w jakiejs ksiedze wieczystej.... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Największy wstyd to być złodziejem, 14.02.11, 14:07 a oszukiwanie państwa na podatkach to zwykłe złodziejstwo i tylko bezmózgi debil może tego nie widzieć i nie łączyć patologii okradania państwa z tragicznym stanem dróg, kolei, służby zdrowia, edukacji, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tec1 Re: Największy wstyd to być złodziejem, 14.02.11, 14:09 > a oszukiwanie państwa na podatkach to zwykłe złodziejstwo i tylko bezmózgi debi > l może tego nie widzieć i nie łączyć patologii okradania państwa z tragicznym s > tanem dróg, kolei, służby zdrowia, edukacji, itp. kto jest większym złodziejem? ten kto mnie napadnie i zabierze stówę którą mam w portfelu, czy ten kto spokojną ręką co miesiąc zabiera mi z 70% tego co zarobie? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Największy wstyd to być złodziejem, 14.02.11, 15:15 tec1 napisała: > kto jest większym złodziejem? ten kto mnie napadnie i zabierze stówę którą mam > w portfelu, czy ten kto spokojną ręką co miesiąc zabiera mi z 70% tego co zarob > ie? A skąd wziąłeś te 70%? Wasz guru JKM mówi przecież o 80%. A na poważnie, to weź sam sobie policz, nawet biorąc pod uwagę tzw. koszty pracodawcy wychodzi niecałe 40% i niestety jest to opodatkowanie liniowe. www.pracuj.pl/Kalkulatory/kalkulator_podatki.aspx Negując podatki negujesz państwo, negując państwo negujesz 6000 lat cywilizacji. Można mieć co najwyżej pretensje do tego jak rozkładają się te podatki. Patologiczne ulgi głównie dla bogaczy, ledwie 19% opodatkowania osób prawnych, no i oczywiście liniowość opodatkowanie osób fizycznych (podatki+składki), przez to zwykły obywatel płaci krocie a burżuj grosze a i tak nie starcza na utrzymanie cywilizowanego państwa XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
lord.wiader Re: Największy wstyd to być złodziejem, 14.02.11, 15:20 > A na poważnie, to weź sam sobie policz, nawet biorąc pod uwagę tzw. koszty prac > odawcy wychodzi niecałe 40% + VAT+akcyza+podatki lokalne+oplaty za czynnosci administracyjne Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Największy wstyd to być złodziejem, 14.02.11, 16:10 > > A na poważnie, to weź sam sobie policz, nawet biorąc pod uwagę tzw. koszt > y prac > > odawcy wychodzi niecałe 40% > > + VAT+akcyza+ To już pretensje do nieuczciwego biznesu który podatki od swojej działalności przerzuca na obywateli. > podatki lokalne+oplaty za czynnosci administracyjne Jakie podatki lokalne? Ja nic takiego nie płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
lord.wiader Re: Największy wstyd to być złodziejem, 14.02.11, 16:39 > To już pretensje do nieuczciwego biznesu który podatki od swojej działalności p > rzerzuca na obywateli. Misiu, sprawdz jak dziala VAT. 100% stawki VAT placone jest przez ostatecznego nabywce, co wynika z samej idei tego podatku. Akcyza wiadomo - przy monopolizacji rynku 100% placone przez konsumenta. Gdyby dopuscic konkurencje na rynku producentow paliw, energii el. etc. byloby to mniej. Podatki lokalne placisz. Poczawszy od wywozu smieci, poprzez oplaty za parkowanie az do podatku za psa. Nie masz poczucia, ze to podatek, bo w odroznieniu od podatkow centralnych widzisz na co ida twoje pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.gazeta Re: Największy wstyd to być złodziejem, 14.02.11, 20:02 Ciekawe. Opłata za wywóz śmieci podatkiem? To może opłata za sprzątanie mieszkania też jest podatkiem? Ciekawe podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Największy wstyd to być złodziejem, 14.02.11, 15:55 Nie JKM, a CAS i nie 80 a 83%. Bierzesz pensję netto (np. 1000) i wartość odprowadzonych podatków (bezpośrednich, pośrednich, ukrytych i parapodatków np. 830). Drugie dzielisz przez pierwsze mnożysz przez 100 i wychodzi. Wiem, że z racji poglądów matematyka cię brzydzi, ale to naprawdę nie jest trudne - dasz radę. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Największy wstyd to być złodziejem, 14.02.11, 16:31 nikodem_73 napisał: > Nie JKM, a CAS i nie 80 a 83%. Bierzesz pensję netto (np. 1000) i wartość odpro > wadzonych podatków (bezpośrednich, pośrednich, ukrytych i parapodatków np. 830) Dobra, dobra synek, ale skąd te liczby wziąłeś? Bo na ten przykład w stosunku do PKB na łebka płacimy raptem 19% podatku www.nationmaster.com/graph/eco_bud_rev_pergdp-economy-budget-revenues-per-gdp A raczej płaciliśmy bo dane sprzed POPISowej obniżki podatków dla burżujów. > . Drugie dzielisz przez pierwsze mnożysz przez 100 i wychodzi. > Wiem, że z racji poglądów matematyka cię brzydzi, ale to naprawdę nie jest trud > ne - dasz radę. Buuuuuuuahahahahahahahaha!! Co ty Q..... wiesz o matematyce, synku. :> Wiem że dla "absolwenta" niedzielnej szkółki ekonomicznej rachunki matematyczne na poziomie przedszkola i powiązanie ich z założeniami ideologicznymi neoliberalizmu wydają się czymś fascynującym i niezwykle skomplikowanym, ale uwierz mi poziom matematyki jaki stosujecie w waszych pseudo-naukach o neoliberalnej ekonomice to matematyczne przedszkole. :> Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Największy wstyd to być złodziejem, 22.02.11, 01:27 Weź sobie dowolny kalkulator płac i zobacz ile kosztuje pracownik pracodawcę, a ile dostaje "na rękę". Różnica to są podatki bezpośrednie i przymusowe "składki" (czyli też podatki tylko inaczej nazwane). Od tego co zostanie na rękę odejmij jeszcze VAT i akcyzę (np. za prąd, który jest tak niemożebnym luksusem w naszym pięknym kraju, że obkłada się go tym podatkiem). Po tych przeskomplikowanych, jak dla socjalisty, działaniach wyjdzie ci kwota jaką człowiek faktycznie ma (czyli te 1000 zł). Odprowadzone kwoty sumujesz i ci wyjdzie np. 830 zł. Przy założeniu, że przykładowy obywatel zarabia "oszałamiające" 1000 zł "na rękę" (czyli kosztuje pracodawcę 1554,48 zł miesięcznie), mieszka w szałasie (przez co nie płaci podatku od nieruchomości, czynszu obłożonego 23% VATem, oraz nie płaci za wodę i prąd dzięki czemu unika akcyzy), nie posiada samochodu (odpada akcyza i VAT za paliwo), nie kupuje ubrań (23% VAT), oraz wszystko co zarobi wydaje na żywność opodatkowaną 8% VAT, to nie ma szans odprowadzić mniej niż 628 zł. W jego wypadku poziom opodatkowania wynosi 628/926*100=67% A mówimy o pustelniku, którego poziom konsumpcji jest w zasadzie żaden. Jeżeli jednakże zachciałoby mu się takich luksusów jak ubranie, bieżąca woda, lub jakże luksusowy prąd, to musiałby odprowadzić więcej. Upraszczająca operacja, że miast 8 płaciłby za wszystko 23% VAT (tu trzeba by założyć, że akcyza skompensowałaby się, z kwotą odprowadzaną w podatku 8%) powoduje, że nasz przykładowy obywatel odprowadzałby 740 zł. To oznacza, że w takim wypadku poziom opodatkowania to 740/814*100=90%. Jak widzisz CAS w swoich wyliczeniach uwzględnia, że akcyza, podatek gruntowy, czy podatek od nieruchomości nie pokrywa różnicy pomiędzy stawką podstawową 23% a preferencyjną 8%. Dlatego podają 83%, a nie 90. Ten nasz przykładowy ludek, po opuszczeniu szałasu odprowadza do budżetu niemalże tyle samo co mu zostaje w kieszeni. I to pod warunkiem, że nie zarabia "jak burżuj". Warto przy tym wspomnieć, że w Polsce "jak burżuj" oznacza "tyle co zarabia kierownik zmiany w niemieckim McDonald's". Zrozumiałeś, czy potrzebujesz obrazków? Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Jakie oszukiwanie państwa? Ratowanie własnych 14.02.11, 17:55 pieniędzy to cnota, nie oszustwo. Każdy z nas potrafi wydać pieniądze z większą korzyścią, niż państwo. A zatem nie płacąc podatków przyczyniamy się do zapobiegania marnowaniu pieniędzy. Nie bredzić mi tutaj o "oszukiwaniu" państwa. Bo to państwo nasz oszukuje i wyłudza pieniądze. Każdy z nas został obrabowany przez państwo na setki tysięcy złotych, a usługi, które w zamian otrzymał nie są warte nawet 1/10 tej kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Nierząd w skarbówce 14.02.11, 13:54 Najlepiej powiedziec wtedy urzednikowi 'no jak to, zapomnial pan/pani juz o naszym ostatnim spotkaniu?". Gwarantuje, ze urzednik nie bedzie juz wiecej drazyl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gulaga7 Nierząd w skarbówce 14.02.11, 13:57 System emerytalny sie wali,zadluzenie III-ciej RP siega niebio (ponad 700 miliardow PLN!!)-wiec skarbowka ma za zadanie wytrzasnac z ludzie te brakujace pieniadze.Tyle tylko ze Vincent,Boni i inni "geniusze" nie dostrzegaja podstawowego faktu-Polska kreci sie TYLKO dzieki szarej strefie! Gdyby ludzie stosowali sie do przepisopw i placili uczciwie podatki nieuczciwemu panstwu-to padlibysmy na morde juz 10 lat temu.Tylko dlatego przy sredniej panstwowej pensji rzedu 2000 PLN na reke mamy fenomen ze ludzie kupuja benzyne,gaz i zarcie DROZSZE nie w wielu krajach zachodniej UE ! Normalnie to bylaby juz cala Warszawka zmieciona z powierzni ziemi a cialo Boniego i Tuska rozszarpane na strzepy....To wszystko trzyma sie kupy tylko i wylacznie dzieki lewym dochodom,robocie na czarno.Ci glupcy z Wa-wy nawt tego nie rozumieja i zaciskajac petle na szyi tej wiekszosci kombinujacych Polakow ,sami podpalaja lont pod swoim tylkiem.W Grecji wprowadzenie euro wymusilo po raz pierwszy w historii tego kraju RZETELNE policzenie bilansu przychodow i wydatkow panstwa-czym to sie skonczylo,wszyscy widzielismy. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Nierząd w skarbówce 14.02.11, 13:59 I oto prosze bardzo sprytne wykiwanie urzedasa: kupujemy kalendarz i zapisujemy co pare dni "pan j. jego mieszkanie, 1000 zlotych". Na pytanie kim jest pan j. mowimy, ze wyjechal za granice i nie mamy z nim kontaktu. Pan N. zmienil numer, Pan W mial specjalna komorke do kontaktow z nami bo wiadomo, zona, dzieci wiec musial kryc. Prawdziwych imion nie znamy bo kto by podawal prawdziwe imie przy korzystaniu uslug, klienci chca dyskrecji. Nie zaszodzi zakupic paru kart za 5 zlotych i co jakis czas dzwonic na te numery, odebrac, niech rozmowa potrwa pare minut i juz. Zreszta czy wykladania prawa nie jest taka, ze to sad musi udowodnic wine a nie oskazrony swoja niewinnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
marek.zak1 Re: Dlatego zalegalizować i opodatkować prostytuc 14.02.11, 14:20 Natychmisat. Wyrwać pieniądze i dziwczyny z rąk mafii. Rządzie odwagi. Pozdrawiam Marek Zak www.marek-zak.blog.pnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Otóż to!! 14.02.11, 15:16 marek.zak1 napisał: > Natychmisat. Wyrwać pieniądze i dziwczyny z rąk mafii. Rządzie odwagi. > Pozdrawiam > Marek Zak > www.marek-zak.blog.pnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
eryn_7 Czyli zalegalizować mafie! 15.02.11, 02:51 Z jakiej racji wydaje ci się, że mafia zalegalizowana działa uczciwiej niż nielegalna? I co właściwie jest przedmiotem obrotu w domu publicznym? Zastanawiałeś się? Jak taka tranzakcja może być objęta i chroniona kodeksem handlowym? Jak sformułować obowiązki służbowe "pracownic" nie łamiąc ich prawa do odmowy współżycia, czyli prawa do ochrony przed gwałtem? Odpowiedź jest prosta: nie da się zorganizować legalnych domów publicznych nie łamiąc praw człowieka i innych obowiązujących już praw. Jeśli w Polsce działają mafie to trzeba je ścigać, a nie legalizować! Odpowiedz Link Zgłoś
rozenek_taki Re: Czyli zalegalizować mafie! 15.02.11, 05:56 > Jeśli w Polsce działają mafie to trzeba je ścigać, a nie legalizować! Największa i najbardziej szkodliwa mafia działająca w Polsce jest od dawna zalegalizowana - to czarne pijawki w kieckach! Odpowiedz Link Zgłoś
uprzejmy_mis Nierząd w skarbówce 14.02.11, 14:05 Jak to się ma do Ustawy o ochronie danych osobowych Art. 27? [Zakaz przetwarzania danych]: "1. Zabrania się przetwarzania danych ujawniających pochodzenie rasowe lub etniczne, poglądy polityczne, przekonania religijne lub filozoficzne, przynależność wyznaniową, partyjną lub związkową, jak również danych o stanie zdrowia, kodzie genetycznym, nałogach lub życiu seksualnym oraz danych dotyczących skazań, orzeczeń o ukaraniu i mandatów karnych, a także innych orzeczeń wydanych w postępowaniu sądowym lub administracyjnym." Odpowiedz Link Zgłoś
niezadowolenie A to znajomy nie może mi dać dowolnie 14.02.11, 14:06 wielkiej kwoty za jednorazowy seks? I co ja się mam tłumaczyć to jest sprawa intymna. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Może mnie ktoś poinformować? 14.02.11, 14:10 Co nas zmusza do odpowiadania na pytania? Mówimy, że mamy z nierzadu i na tym kończymy dyskusję. Oni nam każą to udowodnić, a my, że nie ma takiej prawnej podstawy. Jeśli wątpią w nasze oświadczenie, to niech powiedzą dlaczego nam nie wierzą przedstawiając dowody. Jak coś mają przeciw wystarczy powiedzieć, że charakter zajęcia wymaga 100% dyskrecji w zakresie klientów i okoliczności świadczenia usług. Konic i zero dyskusji. Jak jest inaczej niż wyżej przedstawiłe to na jakie przepisy powołują się by zmusić do udzielania wyjasnień? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Może mnie ktoś poinformować? 14.02.11, 14:14 maaac napisał: > Jak jest inaczej niż wyżej przedstawiłe to na jakie przepisy powołują się by zm > usić do udzielania wyjasnień? Powszechny obowiazek placenia podatkow. Jesli twierdzisz ze jestes wyjatkiwm, to tą wyjatkowsc musisz udowodnic. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Może mnie ktoś poinformować? 14.02.11, 14:23 > Powszechny obowiazek placenia podatkow. Jesli twierdzisz ze jestes wyjatkiwm, to tą > wyjatkowsc musisz udowodnic. Powszechny obowiązek płacenia podatków? Przepraszam jaki artykuł jakiego prawa? Możesz mi pokazać ten przepis o "powszechnym obowiązku płacenia podatków"? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac No i się nie doczekałem. 14.02.11, 15:29 Tak to jest z sieciowymi trollami. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: No i się nie doczekałem. 14.02.11, 19:10 maaac napisał: > Tak to jest z sieciowymi trollami. I nie doczekasz sie jesli bedziesz sprowadzal sprawe do absurdu. Zajrzyj choc raz do dziennika ustaw, to bedziesz wiedzial z czego wynika powszechnosc opodatkowania podatkiem dochodowym, mimo ze wcale nie uzyto slowa "powszechny". Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Nie to ty piszesz absurdy. 15.02.11, 10:06 > I nie doczekasz sie jesli bedziesz sprowadzal sprawe do absurdu. Zajrzyj choc raz do > dziennika ustaw, to bedziesz wiedzial z czego wynika powszechnosc opodatkowania > podatkiem dochodowym, mimo ze wcale nie uzyto slowa "powszechny". No widzisz trollu. Problem w tym, że mam zwyczaj zaglądać do różnych przepisów. Jeżeli ktoś coś o de mnie żąda to albo mogę to zrobić ze względu na sympatię lub powinności wynikające z honoru (wiążące się z niepisanymi prawami zwyczajowymi) lecz raczej nie dotyczy to US (choć może pojedyńczych pracowników tej instytucji, choć np kumpel stamtąd zwiał bo powiedział że uczciwość nie pozwala mu pracować w instytucji opierającej się tak bardzo na wzajemnie sprzecznych przepisach lub nie sprecyzowanych/uznaniowych zasadach) albo na podstawie ściśle określonych przepisów. Żaden urząd nie może niczego odemnie rządać na zasadzie "bo tak". Jezeli coś odemnie chcą musza mieć do tego umocowanie prawne. I to ściśle określone albo jasno wyprowadzone z innych przepisów. Jak sam stwierdziłeś nie istnieje coś takiego jak "powszechny obowiązek płacenia podatków" zmieniony obecnie przez ciebie na "powszechność opodatkowania podatkiem dochodowym". Są konkretne przepisy dotyczące konkretnych czynności wiążących się z obiegiem pieniądza czy prawa własności "mierzalnego" pieniądzem. I właśnie się o taki konkretny przepis pytam jaki każe nam udowadnianie, że jednak zajmujemy się nierządem. Jezeli taki przepis istnieje to go przytocz. Jeżeli go nie ma to US działają nielegalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.zak1 Nierząd w skarbówce 14.02.11, 14:18 Zalegalizować natychmisat prostytucję, - pieniadze dla budżetu, nie dla mafii, - zlikwiduje proceder opisany w artykule. Pozdrawiam Marek Zak www.marek-zak.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mtcwa Re: Nierząd w skarbówce 14.02.11, 15:14 Szanowny panie Marek Zak, z przykrością pana informuje że mafie które czerpią korzyści z prostytucji to jak mrówka przy słoniu mafii które są w sejmie, mediach które stoją za kurtyną. Nie kradnij - władza nie lubi konkurencji. Rząd chce naszego dobra ! - ale mamy go już tak mało :(. Państwo opiekuńcze - państwo "opiekuje" się naszymi pieniędzmi, nami nie. Platforma Obywatelska - partia totalitarno liberalna :) Odpowiedz Link Zgłoś
leszekk_k porzadek 14.02.11, 14:23 Gdyby to panstwo bylo normalne, to szybko wylapało tych miesniaków, bujających się po miescie drogimi furami.... To bardzo proste: jak pan lysol nie przedstawi dochodów adekwatnych do posiadanego samochodu to domiar w wysokosci 70 % Takim sposobem załatwiono by 2 sprawy: załatanie dziury budżetowej i ograniczenie "gangsterki" w mieście w USA, państwa o najmocniejszym prawie wlasnosci jakoś da sie puscic " w gaciach" handlarzy narkotyków. Przepadek mienia, wszystkiego: dom, samochód, oszczednosci Bo jest domniemanie ze to wszystko na handlu narkotykami zarobione i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
2mimoza Re: porzadek 14.02.11, 14:35 eszekk_k napisał: > Gdyby to panstwo bylo normalne, to szybko wylapało tych miesniaków, bujających > się po miescie drogimi furami.... > To bardzo proste: jak pan lysol nie przedstawi dochodów adekwatnych do posiadan > ego samochodu to domiar w wysokosci 70 % Racja ! Odpowiedz Link Zgłoś
lichwa.i.kara Przepadek mienia w USA ??? ;-))))))))))))))))))))) 14.02.11, 14:42 Naprawde w usa karza zlodziei przepadkiem mienia? Hmmmm "niemcow" Lehmanow nie ukarano przepadkiem mienia mimo iz oszukali miliony ludzi. Managerow Goldmana nie ukarano przepadkiem mienia mimo iz dzieki nim pare krajow stalo na granicy bankructwa. Syn zyda madoffa powiesil sie w mieszkaniu ( o wartosci kilku milionow) ktore zyd madoff kupil mu za madoffowane pieniadze. Gdzie tutaj przepadek mienia? Ponadto rzad usa "nie widzial" przez 10 lat gdy zyd madoff okradal chrzescijan. Rzad usa "zauwazyl" zlodziejstwo zyda madoffa dopiero gdy okradl innych zydow. Apeluje aby ludzie ktorzy nie byli w usa, lub byli ale poza azbestami nic nie widzieli, nie wypowiadali sie o konfiskacie mienia. Zapraszam takze rozmowce aby wyjasnil jak to sie dzieje ze rzad usa tak "walczy" z narkotykami, ale co roku liczba uzaleznionych rosnie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekk_k Re: Przepadek mienia w USA ??? ;-)))))))))))))))) 14.02.11, 16:12 po pierwsze nie za kradzież tylko za handel narkotykami !!!! po drugiue Madoffa skazali po 9 miesiacach na kare wiezienia, a szefowie Euronu cały czas siedza w wiezieniu NIEWIERZE , ze w Polsce możliwe by było skazanie kogoś trak zamożnego jak Madoff czy prezes duzego koncernu, Przecież proces pana Rywina to była szopka, cały czas miał jakieś lipne zwolnienia lekarskie itp, a we wiezieniu to chyba klika miesiecy posiedział, i juz musieli go wypuscic bo chory "Zapraszam takze rozmowce aby wyjasnil jak to sie dzieje ze rzad usa tak "walczy > " z narkotykami, ale co roku liczba uzaleznionych rosnie ??? " nie wiem co ma "piernik do wiatraka " ?? Rozmawiamy tutaj o skutecznosci organów scigania, skutecznosci państwa, i widziałem taki program w TV, jak rzad USA walczy z handlarzami narkotyków Polskie państwo jest nieudolne Niby skazali mafie pruszkowska, a majatku nie odzyskali, bo mafiozi przepisywali nieruchomosci na figurantów i koniec imprezy Odpowiedz Link Zgłoś
lichwa.i.kara Re: Przepadek mienia w USA ??? ;-)))))))))))))))) 14.02.11, 17:29 Re: NIEWIERZE , ze w Polsce możliwe by było skazanie kogoś trak zamożnego jak Madof // powtarzam madoffa skazano dopiero gdy okradl zydow. Gdy przez 10 lat okradal Chrzescijan, rzad "nie widzial" jego zlodziejstwa. Dokumenty kontroli ujawnione w postepowaniu sadowym wskazuja ze kontrolerzy co roku pisali iz madoff prowadzi piramide finansowa ale prokuratura nie reagowala. Powstaje wiec pytanie: jaka byla religia i pochodzenie prokuratorow? Religia i pochodzenie nie powinno chronic przestepcow przed odpwiedzialnoscia karna. Re: nie wiem co ma "piernik do wiatraka " ?? // handel narkotykami to biznes. Nikt nie podejmuje nieproporcjonalnego ryzyka w biznesie. Gdyby wiec bylo prawda to co twierdzisz ze handlarzom narkotykow konfiskuja mienie, to: 1/ ilosc uzaleznionych i liczba doswiadczonych handlarzy powinna spasc. Tymczasem rosnie. Musi wiec gdzies byc niewiarygodny blad w twoich dywagacjach. 2/ dobrzy byloby abys zadal sobie pytanie: czy nieliczne, nieproporcjonalnie naglosnione pod publike aresztowania malych handlarzy narkotykow w usa to prawdziwa walka z narkomania czy tylko pozbycie sie konkurencji? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekk_k Re: Przepadek mienia w USA ??? ;-)))))))))))))))) 15.02.11, 23:16 lichwa.i.kara napisała: Co ty z tymi okradanymi chrześcijanami, nawiedzony/a czy co ??? > Re: > NIEWIERZE , ze w Polsce możliwe by było skazanie kogoś trak zamożnego jak Madof > > // powtarzam madoffa skazano dopiero gdy okradl zydow. Gdy przez 10 lat okrada > l Chrzescijan, rzad "nie widzial" jego zlodziejstwa. Dokumenty kontroli ujawni > one w postepowaniu sadowym wskazuja ze kontrolerzy co roku pisali iz madoff pro > wadzi piramide finansowa ale prokuratura nie reagowala. Powstaje wiec pytanie: > jaka byla religia i pochodzenie prokuratorow? Religia i pochodzenie nie powin > no chronic przestepcow przed odpwiedzialnoscia karna. > > Re: nie wiem co ma "piernik do wiatraka " ?? > // handel narkotykami to biznes. Nikt nie podejmuje nieproporcjonalnego ryzyka > w biznesie. Gdyby wiec bylo prawda to co twierdzisz ze handlarzom narkotykow k > onfiskuja mienie, to: > 1/ ilosc uzaleznionych i liczba doswiadczonych handlarzy powinna spasc. Tymcza > sem rosnie. Musi wiec gdzies byc niewiarygodny blad w twoich dywagacjach. > 2/ dobrzy byloby abys zadal sobie pytanie: czy nieliczne, nieproporcjonalnie na > glosnione pod publike aresztowania malych handlarzy narkotykow w usa to prawdzi > wa walka z narkomania czy tylko pozbycie sie konkurencji? NIE ZNAM REALIÓW AMERYKAŃSKICH i nie bede sie wypowiadał, czy problem rosnie, czy nie. Podoba mi się system prawa w USA, który jest skuteczny Jest skuteczny na tyle, ze policja bez pardonu potrafi aresztować Gwiazdy Hollywood, czy bardzo bogate i wpływowe osoby tymczasem jak byle poseł jedzie PIJANY i spowoduje wypadek, to jest jakis CYRK, bo policja boi sie nawet wylegitymować byle posła obszczymóra z pcimia dolnego bo on niby wpływowy Madoff został skazany po 9 miesiacach, u nas w polsce, sypnał by taka kasa, że dawno by mial opinie lekarska, ze musi opuscic areszt bo taki chory > Odpowiedz Link Zgłoś
lichwa.i.kara Wazne pytania podatkowe @@@@@@@@@ 14.02.11, 14:27 1/ na co ida te drakonskie podatki sciagane przez puppetow? Na tworzenie miejsc pracy i dobrobytu dla Polakow czy na splate lichwy dla NIEpolakow ?? Podatki przekroczyly juz 50% zarobkow a w polsce nadal panuje bezrobocie i bieda. Istnieje wiec UZASADNIONE podejrzenie ze rzad wysysa pieniadze od podatnika i oddaje je NIEpolakowi ktorego prawie NIKT nie widzial pracujacego PRODUKTYWNIE. 2/ dlaczego rzad nie powie Polakom jaka jest RELIGIA i POCHODZENIE wierzycieli polskich dlugow? Powyzsza informacja to FUNDAMENTALNE prawo podatnika. Demokracja to otwartosc, dostep do informacji a nie judaszyzm i kasowanie postow. Nawet hitler pozwalal pytac o to kto byl wierzycielem niemieckich dlugow. 3/ lichwiarze nie maja prawa wysysac krew z Polakow. Skoro dlugi zaciagnely ich puppety, to powinny je splacac puppety. Nalezy puppety wyslac wraz z rodzinami do KRAJU KWITNACEJ LICHWY i niech w kolchozie ( nie mylic z kolchozem radzieckim) odrabiaja to co pozyczyli. To bandycka mafijna bezczelnosc zeby niewinnych ludzi, zmuszac do splacania dlugow ktorych nie zaciagneli. Odpowiedz Link Zgłoś
lichwa.i.kara Re: Wazne pytania podatkowe @@@@@@@@@ 14.02.11, 14:32 W dawnych czasach, pod rzadami Kosciola podatnik placil 10% podatkow. W dzisiejszych czasach, pod rzadami NIEpolakow podatnik placi ponad 50% i to ciagle za malo. Czy uceni reformowitze mogliby nas oswiecic dlaczego tak sie dzieje? Przeciez obecnie narzedzia pracy pozwalaja na bardzo wysoka produktywnosc a kumputer na bardzo dobra organizacje pracy. Polaku, nie boj sie pytac jaka jest religia i pochodzenie wierzycieli polskiego dlugu. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Wazne pytania podatkowe @@@@@@@@@ 14.02.11, 16:49 A taki głupi jesteś tylko dlatego, że powstałeś ze spermy, która przez miesiąc leżała w prezerwatywie w koszu, cz też coś jeszcze się na to złożyło? Odpowiedz Link Zgłoś
lichwa.i.kara kolchoznicy dostaja ataku padaczki na widok prawdy 14.02.11, 17:37 kolchoznicy (nie mylic z kolchozem radzieckim) dostaja kociokwiku gdy przeczytaja prawde o swoich lichwiarzach i zlodziejach. Niestety wyssane z mlekiem matki uposledzenie intelektualne, nie pozwala im na merytoryczna odpowiedz. Co ciekawsze, cenzura mimo oczywistego lamania regulaminu i nietykiety nie kasuje kolchoznikow. Dlatego nie powinni sie panstwo dziwic ze Bog w czasie drugiej wojny swiatowej tak ich potraktowal. Z tymi ludzmi nie da sie normalnie rozmawiac. Bog wiedzial co robil Odpowiedz Link Zgłoś
k-w-9 Nierząd w skarbówce 14.02.11, 14:28 Nie rozumiem!!! Jakie prawo mają pracownicy skarbówki do szukania dowodów prostytucji,jeśli z tego nierządu nie pobierają podatków? Dopóki nie płacą podatków,to nierząd jest ich sprawą prywatną i nie muszą niczego udowadniać urzędnikom,ani tłumaczyć się z tego przed nimi - to bezprawie. Nie jestem prawnikiem,ale moje myślenie jest logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl Re: Nierząd w skarbówce 14.02.11, 14:32 k-w-9 napisała: > Nie rozumiem!!! > Jakie prawo mają pracownicy skarbówki do szukania dowodów prostytucji,jeśli z t > ego nierządu nie pobierają podatków? > Dopóki nie płacą podatków,to nierząd jest ich sprawą prywatną i nie muszą nicz > ego udowadniać urzędnikom,ani tłumaczyć się z tego przed nimi - to bezprawie. > Nie jestem prawnikiem,ale moje myślenie jest logiczne. Dokładnie ! Jedynym rozwiązaniem jest legalizacja ale wrodzona Nam hipokryzja na to nie pozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
si-si2 Nierząd w skarbówce 14.02.11, 14:30 Obłożyć takim samym podatkiem jak samozatrudnienie - zażądać rejestracji działalności - a jak nie powinno wystarczyć złożone oświadczenie o prowadzeniu nierządu. Mało tego, niech taki delikwent płaci ZUS, składkę zdrowotną i inne świadczenia..... Odpowiedz Link Zgłoś
stuj_halina żyję, pracuję, zarabiam i wydaję w burdelu 14.02.11, 14:32 mam udowadniać że jestem zakonnicą, pracuję w klasztorze a moje państwo nie j.e.bie mnie w du.. znaczy w portfel???? Odpowiedz Link Zgłoś
ona3010 wow jestem pod wrazeniem:)) 14.02.11, 14:34 ciekawe jak wyglada fiut z dyndajaca kasa fiskalna?:P bylo tak nudno a juz udany dzien:D Coraz cześciej sobie uświadamiam że z każdym dniem, mam coraz więcej ludzi w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Nierząd w skarbówce 14.02.11, 14:43 I śmieszne i straszne. Mnóstwo tego pseudochrześcijańskiego narodu to niestety oszuści- albo wielcy albo malusieńcy ale oszuści. Nie są dla mnie argumenty typu: "państwo mi za dużo zabiera, więc ja zabiorę państwu"! Szara strefa ma się całkiem dobrze, ot choćby budowlańcy, robotnicy, tzw. fachowcy. Wielu z nich okrada państwo/nas, bo pobiera zasiłki dla bezrobotnych, a w tym samym czasie remontuje łazienki oszczędnym, którzy nie domagają się od nich żadnych rachunków. Mam nadzieję, ze skarbówka dobierze się do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
lichwa.i.kara Krotki traktat o "pseudochrzescijanskim" narodzie 14.02.11, 14:49 Jest bezdyskusyjnym FAKTEM ze najwiekszymi oszustami i zlodziejami nie sa chrzescijanie ale madoffy, lehmany, bronfmany, reichmany, filderchofy, oligarchy, abramowitze, bagsiki, gasiorowskie, berezowskie, goldmany, chodorkowskie, i inne bamumy, stiny i many. Od chrzescijan prosze sie odwalic Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Krotki traktat o "pseudochrzescijanskim" naro 14.02.11, 15:12 Czy to było do mnie? Proszę zwrócić uwage, ze uzylam sformulowania "pseudochrześcijański" naród. Sama bowiem jestem chrześcijanką, zaliczana do wstętnych, obrzydłych, zacofanych katoli. Ktoś, kto oszukuje i bliźniego i państwo nie zasługuje na miano bycia chrześcijaninem, więc się "nie odwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
lichwa.i.kara Krotki traktat o "pseudochrzescijanskim" narodzie 14.02.11, 17:58 Bardzo zabawne ze tylu ludzi ma odwage krytykowac Chrzescijan ale nie maja odwagi krytykowac zydow mimo iz madoff jest zydem, lehmanowie sa zydami, oligarchowie "rosyjsy" sa zydami. Prosze panstwa wsrod nich najwiecej jest krawow. Podszywaja sie pod Chrzescijanina. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekk_k Re: Krotki traktat o "pseudochrzescijanskim" naro 15.02.11, 23:39 MASZ ewidentnie problem na lini ZYD-CHRZESCIJANIN Proponuje wizytę u specjalisty..... lichwa.i.kara napisała: > Bardzo zabawne ze tylu ludzi ma odwage krytykowac Chrzescijan ale nie maja odwa > gi krytykowac zydow mimo iz madoff jest zydem, lehmanowie sa zydami, oligarchow > ie "rosyjsy" sa zydami. > > Prosze panstwa wsrod nich najwiecej jest krawow. Podszywaja sie pod Chrzescija > nina. Odpowiedz Link Zgłoś
mtcwa Komuniśći wypie%dalać 14.02.11, 14:47 Przyczyna biedy Polaków, przyczyna takiego a nie innego obecnego wyglądu Polski, przyczyna śmierci setek tysięcy ludzi. Ile jeszcze można znosić to komunistyczne ścierwo, a także jej pochodne ideologie takie jak socjalizm w wersji tuskowej (mnóstwo urzędasów, wysokie podatki, wszystko drogie, niskie płace, wysokie bezrobocie, niskie świadczenia, popie%dolone prawo) ile jeszcze musi minąć czasu żeby ten głupi naród zrozumiał że gdy idziemy tą drogą nic dobrego nas nie spotka ? Odpowiedz Link Zgłoś
desmundek Prostytucja? Jedyna nieopodatkowana? 14.02.11, 14:54 No ja znam przynajmniej jeszcze jedna taka forme dzialalnosci zarobkowej nieopodatkowanej a mianowicie szeroko rozumiany obszar poslugi duszpasterskiej. Juz musi byc naprawde kiepsko z tym feudalnym kondomium watykansko-mundurowym ze jego funkcjonariusze zaczynaja montowac liczniki na fujarki i ci... A co jezeli platne panienk (i chlopcy) jako swoich klientow zaczna wskazywac urzednikow watykanu? Odpowiedz Link Zgłoś
mtcwa Re: Prostytucja? Jedyna nieopodatkowana? 14.02.11, 15:02 Tak bardzo przeszkadza ci to że żyjesz w kraju od tysiąca lat chrześcijańskim ? Myślisz że to on jest przyczyną naszych nieszczęść ? Gratulacje, jesteś kolejnym debilem który swój rozum zamienił na wydanie gazety wyborczej. Aaron Szechter,Seweryn Blumsztajn, Izaak Stollzman iLech Kalkenstein szczerze ci gratulują ! Odpowiedz Link Zgłoś
desmundek Re: Prostytucja? Jedyna nieopodatkowana? 14.02.11, 15:21 Prosze nie mieszac dzialalnosci konsorcjum watykanskiego z religia chrzescijanska. Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: Prostytucja? Jedyna nieopodatkowana? 14.02.11, 16:20 > No ja znam przynajmniej jeszcze jedna taka forme dzialalnosci zarobkowej nieopo > datkowanej a mianowicie szeroko rozumiany obszar poslugi duszpasterskiej. Jednak nie znasz. Kler jest opodatkowany (niskim) podatkiem ryczałtowym... Odpowiedz Link Zgłoś
rozterka47 Re: Prostytucja? Jedyna nieopodatkowana? 14.02.11, 16:34 greg0.75 napisał: > > No ja znam przynajmniej jeszcze jedna taka forme dzialalnosci zarobkowej > nieopo datkowanej a mianowicie szeroko rozumiany obszar poslugi duszpasterskiej. >odp: > Jednak nie znasz. Kler jest opodatkowany (niskim) podatkiem ryczałtowym... ............................................................................................................................ tia, śreniej wielkości parafia płaci tyle podatku co przedsiebiorca z jednoosobowej działaniści Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: Prostytucja? Jedyna nieopodatkowana? 14.02.11, 16:59 O, to nawet pasuje - co mniejsze parafie też są obsługiwane jednoosobowo. I co najwazniejsze, podatek nędzny bo nędzny ale jest, co podważa założenia tego faceta wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 komuna wraca 14.02.11, 14:59 "Kiedyś wystarczyło, że podatnik "uprawdopodobnił" swoje zeznania. Dziś musi je udowodnić." szkola nkwd winny dopoki nie udowodni swojej niewinnosci Odpowiedz Link Zgłoś
mtcwa Re: komuna wraca 14.02.11, 15:03 RAZ SIERPEM RAZ MŁOTEM W CZERWONĄ HOŁOTĘ! ZERO LITOŚCI! Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl Re: komuna wraca 14.02.11, 15:16 mtcwa napisał: > RAZ SIERPEM RAZ MŁOTEM W CZERWONĄ HOŁOTĘ! ZERO LITOŚCI! Co ma ten komentarz do treści artykułu ? Odpowiedz Link Zgłoś
mtcwa Re: komuna wraca 14.02.11, 15:27 to że tuskowe państwo to państwo czerwone, ignorancie. Wysokie podatki, masa urzędasów biurokracja itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
demolca Wielbłąd musi udowodnić pierwszy? 14.02.11, 15:11 A czy w naszym tzw. państwie prawa nie jest tak, że to sąd musi udowodnić oskarżonemu że jest wielbłądem. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl a wystarczyloby obnizyc podatki, zreformowac syste 14.02.11, 15:14 m. ale nie. buduja panstwo oparte na donosach, szczuja ludiz na siebie(zwolennikow partii x na tych od y) DZiel i rzadz -stare przyslowie. Kiedy ludzie sie obudza i wypie... to dziadostwo? cala agenture tusia, kaczki, betony od napieralskiego? w egipcie sie udalo. Odpowiedz Link Zgłoś
dalacin4 jaki kwa hotel, to w domu już nie można? 14.02.11, 15:18 i co ich obchodzi z kim, niech spierd-alają, sutenerstwo i stręczycielstwo ma się świetnie, niech sobie to opodatkują będą mieli góry złota, nie można? - "jak?, to przecież koledzy posłów, senatorów i księży, to grzech ich opodatkować" Odpowiedz Link Zgłoś