Dodaj do ulubionych

Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro

• looonaa Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 22.02.11, 15:03
      Nie bedę głosowała na partię, która opowiada się za odbieraniem życia najsłabszym i najbezbronniejszym!!!
    • gama.pl Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 22.02.11, 15:07
      Państwo powinno zapewniać ochronę prawną wszystkim dzieciom, nie tylko narodzonym ale też tym dopiero poczętym . Nikt i nigdy nie powinien decydować o tym czy mają żyć czy nie!
      • rr44 Re: Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 22.02.11, 15:17
        Urodzenie dziecka jest arbitralną decyzją o tym, czy ma ono żyć, czy nie, bez pytania, czy na pewno ma ochotę urodzić się tu i teraz.
        • ancylostoma Re: Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 22.02.11, 16:04
          Arbitralna decyzją kogo?Nie poczynaj bezmyślnie dzieci to nie będziesz się zmagał z decyzjami.Pan Danpoc powyżej udowadniał (w jednym zdaniu , ale zawsze ) że płody nie mówią to nie wiem kogo chcesz pytać. Odpowiedzialni są zawsze dorośli. Jeżeli dorosłym/a nazywa się 12-13-14-16- a nawet 18 latki i bezdusznie szpikuje się w każdym medium ochotą na seks bez pokazania konsekwencji ,to faktycznie jedynym rozwiązaniem jakie do głowy może przyjść tym co ten seks nieustannie lansują ,to wymordowanie żywych ludzi , którzy dla nich są produktem ubocznym.Jak etyka takie owoce.
        • nonna2 Re: Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 22.02.11, 16:38
          Urodzenie dziecka jest arbitralną decyzją o tym, czy ma ono żyć, czy nie, bez p
          > ytania, czy na pewno ma ochotę urodzić się tu i teraz.

Niejeden nastolatek wykrzyczał rodzicom: - ja się na świat nie prosiłem!

Aby takich niechcianych dzieci rodziło się mniej, konieczna jest antykoncepcja i świadome planowanie rodziny!
        • asia_10 Re: Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 22.02.11, 17:43
          rr44 napisał:

> Urodzenie dziecka jest arbitralną decyzją o tym, czy ma ono żyć, czy nie, bez p
          > ytania, czy na pewno ma ochotę urodzić się tu i teraz.

Pewnie pozwólmy matkom zabijać swoje dzieci. Ludzie zastanówcie się co wy piszecie. To masowy mord
    • tomekkan aborcja i in vitro 22.02.11, 17:07
      Istota ludzka jest nią niezależnie od wyglądu, wieku, rasy, orientacji seksualnej, poziomu inteligencji, talentów. Aborcja i in vitro pozornie służą człowiekowi ale tak naprawdę są antyludzkie.
    • 3_anna Re: Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 22.02.11, 21:19
      JESTEM ZA ŻYCIEM, nie za zabijaniem
    • kotek.filemon Balicki, nie odnowicie oblicza ziemi, tej Ziemi! 22.02.11, 22:44
      W parlamencie nie macie szans przewyższyć liczebnie kruchtowych przygłupów z POPiSu. Jak się zabierzecie za tematykę in vitro i dzieci niewypoczętych, to ten nadwiślański fanklub zygoty zje was razem z butami i przy okazji wysmaży taką ustawę, że dzisiejszą będziemy wspominać ze łzami w oczach jako złoty okres wolności w bantustanie watykańskim. Nie wspomnę, że w zakresie in vitro nadal panuje błogosławiona próżnia legislacyjna, bo chwilowo prawiczki pożarły się między sobą tak jak przy poprawce embrionalnej do konstytuty. Póki trwa, kolejne setki par doczekają się dzieci bez ingerencji katoprzygłupów zaglądających im do majtek. Ale jak długo jeszcze?
      • ancylostoma Re: Balicki, nie odnowicie oblicza ziemi, tej Zie 23.02.11, 10:01
        Wybacz ,ale nie kusi mnie zaglądanie do Twoich majtek.Nie spodziewam się ujrzeć tam czegoś wyjątkowego.Jak na razie Po strugając dziewicę na wydaniu ,w alkierzu oddaje się SLD (że wyjdę w styl Twojej retoryki).Wielkimi krokami zbliża się małżeństwo nieskalanego działaniem PO ,z ewoluującym w stronę Zapateryzmu SLD.POPIS to formacja od zawsze unpossible.Wystarczy w czasie oglądania wiadomości założyć okulary.Chcesz aborcji własnych dzieci ,tłucz morule młotkiem w zaciszu domowym, na swoje własne konto(choć nie życzę Ci zostania mordercą).Nie rób z Państwa machiny do zabijania.Ile jeszcze bezrefleksyjnej retoryki omamionych pseudo wolnością infanty-li?
        • hermina5 Re: Balicki, nie odnowicie oblicza ziemi, tej Zie 23.02.11, 10:48
          Jak narazie to chore Państwo spokojnie zabija, jak to nazywasz, tylko po 16 za kasę. Oficjalnie WYMUSZA rodzenie dzieci chorych, upoledzonych , doprowadza kobiety do kompletnego rozstroju zdrowia, a czasem nawet smierci - APOTEM WYPINA NA NIE DUPĘ. -Jesli ktoś pomoze, potem te wniosku lądują w Strasburgu, bo Polacy potrafi tylko wymyślać Alicji Tysiąc od ku... i szmaty na forach, ale fakt, ze kobieta widzi na 1,5 metra i ma 3 dzieci juz maja gdzieś.

Tak wiec zajmij się swoim zyciem i swoja morulą w czterech scianach , a od innych zwyczaj nie się odpieprz. Ilu niechcianych , urodzonym zyciom poczętym pomogłaś?
          • ancylostoma Re: Balicki, nie odnowicie oblicza ziemi, tej Zie 23.02.11, 12:02
            Jak na razie to nie Państwo zabija tylko matka rękami lekarza albo wespół z lekarzem.Oficjalnie nikt na nikim niczego nie wymusza.Aborcji dzieci chorych i upośledzonych jest ile??A ile dzieci błędnie zdiagnozowanych jako chore i upośledzone ,zostało zabitych.Ustawa nie zmienia opieki Państwa nad ludźmi tego oczekującymi tylko w prostacki sposób rozwiązuje pseudo problem.Alicja Tysiąc to nie cierpiętnica tylko wytrych do forsowania coraz bardziej radykalnych ustaw w imię tzw. dobra kobiet.Szacunek dziewczyno do siebie i swojego ciała warto w młodych ludziach budować ,nie zdegradować i skomunizować poczęcie do li i jedynie fizjologii i dmuchania nosa.Tak więc ten kraj to nie tylko rozbuchane i jątrzące niedowartościowane towarzyszki ale i inni zwykli obywatele , którzy też podlegają temu ,przeciąganemu na siłę , na Waszą stronę prawu.A Ty ilu niechcianym ,urodzonym życiom pomogłaś??
            • hermina5 Re: Balicki, nie odnowicie oblicza ziemi, tej Zie 23.02.11, 12:24
              >k na razie to nie Państwo zabija tylko matka rękami lekarza albo wespół z lek
              > arzem

Jak narazie to tylko ty w kółko bredzisz o zabójstwie. Normalne kraje od dawna stosują aborcję farmakologiczną, a nie jakieś "ręce lekarza". Pooronienie to też zabójstwo - wsadz wszystkie kobiety miesiaczkujące do pierdla.

>A ile dzieci błędnie zdiagnozowanych jako chore i upośledz
              > one ,zostało zabitych

A może powiesz to Wojnarowskim , którym urodziło się drugie uposledzone całkowicie dziecko, po pierwszym z identyczną wada, a któremu to Państwo odmówilo NAWET mozliwosci badań prenatalnych? Pewnie jakiś idiota wyszedł z tego samego załozenia co ty, a moze będzie zdrowe, jak się nie sprawdzi ? No i wyszło, chore jeszcze bardziej niz pierwsze, Takie osoby jak TY ponosza odpowiedzialnosc za to, co sie stąło. Tylko ty tych dzieci nie ubierzesz, nie nakarmisz, nie podniesiesz, i nie będziesz sie nimi do końca zycia opiekowac, za to innym chętnie to wetkniesz na całe zycie. Dla ich dobra.

>Alicja Tysiąc to nie
              > cierpiętnica tylko wytrych

Alicja Tysiac to nie wytrych, z człowiek. Gówno cie obchodzi tak bnaprawdę i los jej dzieci i ona sama , za to jakbyś ty znalazła się w takiej sytuacji to sałabyś ze strachu , z e będziesz slepa , bez pracy i z trójka dzieci. A wtedy taka sama jak ty, powiedziałaby ci, ze jesteś wytrychem.

.Szacunek dziewczyno do siebie i swojego ciała warto w mło
              > dych ludziach budować

Dziewczyną to ja byłam dawno temu, a szacunek do ciała posiadam ogromny i dlatego chciałabym edukacji sekauaLNEJ W SZKOŁACH I REFUNDOWANEJ ANTYKONCEPCJI.

Ty ilu niechcianym
              > ,urodzonym życiom pomogłaś??

To ty, moaj droga, chcesz bronić zycia za wszelką cenę i zawsze, w tym wyłaszasz tu hasła " wszystkie dzieci są nasze" , ANIE JA, WIEC CHYBA COŚ CI SIĘ POMYLIŁO. To nie ja chce zajkazywać aborcji i zmuszać do rodzenia za wszelką ceną , a ty - tak więc to do ciebie pytanie, ILU NMNIECHCIANYM, URODZONYM POMOGŁAŚ? BO JA POMOGŁAM IM NIE BYĆ NIECHCIANYMI, URODZONYMI .
              • ancylostoma Re: Balicki, nie odnowicie oblicza ziemi, tej Zie 23.02.11, 15:46
                Droga Pani na razie to nie jesteśmy na ty i nie ma co tak własnego języka upokarzać publicznie nawet w afekcie." Poronienie to ,samoistne nie prowokowane ,oddzielenie się elementów jaja płodowego w macicy bez możliwości rozwoju płodu poza macicą." Nie ma tu udziału woli rodziców w unicestwianiu swojej pociechy.Różnica jest zasadnicza.Nie będę polemizować na temat nieszczęścia i sytuacji ludzi , których nie znam.Muszę w tym wypadku uwierzyć Pani na słowo , a nie jestem skłonna.Cieszę się ,że pomaga Pani NIECHCIANYM I URODZONYM.Ma Pani wielkie serce. Tak Państwo powinno opiekować się , przez mądrze i uczciwie rządzących ,tworząc dobre prawo , rozdysponowując uczciwie podatki , obywatelami , którzy potrzebują akurat pomocy.Na Zachodzie w dobrze rozwiniętych państwach jest dobrze ukształtowana polityka socjalna są na to fundusze i jednocześnie funkcjonuje prawo do aborcji.
                • hermina5 Re: Balicki, nie odnowicie oblicza ziemi, tej Zie 23.02.11, 17:15
                  Na Zachodzie w dobrze rozwiniętych państwach jest dobrze u
                  > kształtowana polityka socjalna są na to fundusze i jednocześnie funkcjonuje p
                  > rawo do aborcji.

Tak jest na zachodzie. A u nas nie ma niczego dla takich rodzin, za to istnieje zakaz aborcji, który de facto uderza w najbiedniejszych, bo całe to wielkie halo kosztuje 1500 zl
                  • ancylostoma Re: Balicki, nie odnowicie oblicza ziemi, tej Zie 23.02.11, 18:31
                    Co kosztuje 1500 i jest wielkim halo? Nie widzę sensu prowadzenia dobrze polityki socjalnej i dopuszczania aborcji( na marginesie przy źle prowadzonej polityce też nie widzę argumentów za aborcją) .Pani uwagi powyżej i komentarze przedstawiały aborcje jako zabieg ratujący życie , zdrowie, jedyny niezbędny i nieunikniony. A prawda jest taka, którą widać w krajach tzw.bogatych ,że aborcja (zabijanie płodów , zygot, embrionów=ludzi) jest tam no właśnie po co?? Pani argumentacja w przypadku tych krajów odpada.I nie ma znaczenia ile kosztuje (bo rozumiem że cena 1500 to za tzw.zabieg, no tak bogaci to szczęśliwcy mogą regularnie abortować ) W każdym przypadku jeżeli można ocalić życie ludzkie to winniśmy je, będąc ludźmi ,ocalać i szanować je.Zwykła hipokryzją jest najpierw zabijanie ludzi potem poczynanie ich przy udziale śmierci kolejnych(in vitro).Swoją drogą wszystkie te środki hormonalne ,antykoncepcyjne o, których refundację też Pani zabiega ,to dla wielu kobiet trwałe upośledzenie ich płodności ,która potem próbują odzyskać w klinikach in vitro.
                    • hermina5 Re: Balicki, nie odnowicie oblicza ziemi, tej Zie 23.02.11, 19:14
                      Aborcja w Polsce kosztuje 1500 zł.

Nie stać wiec na nia najbiedniejszych , czego efektem są rodziny z 5-6 dzieci , zyjące ponizej minimum socjalnego np. za 1000 zł na 7 -8 osób. Jedyne co Państwo potrafi nastepnie zrobić, to odebrać te dzieci na koszt podatnika i skierowac do domu dziecka.

) .Pani uwagi powyżej i komentarze przedst
                      > awiały aborcje jako zabieg ratujący życie , zdrowie, jedyny niezbędny i nieunik
                      > niony.

Nic podobnego. Ja chce tylko, zeby ludzie mieli WYBóR. W Polsce go nie mają. Mają za to caly potok umoralniaczy, którzy wiedzą co dla nich lepsze, a jak juz dziecko się urodzi, to wszyscy znikają i zostawiają matkę sama z problemem - bez pracy, bez ubezpieczenia, bez zasiłku, bez dachu nad głową itp

każdym przypadku jeżeli można ocalić życie ludzkie to winniśmy j
                      > e, będąc ludźmi ,ocalać i szanować je.

Przede wszystkim , NIKOGO nie mozna zmuszać do rodzenia wbrew jego woli w ramach ocalania. Bo ja akurat znam ludzi, którzy wprost potrafią powiedzięc, ze woleliby się nie urodzić niz zyć tak, jak zyją. Lepeij by było ocalać już urodzonych, których nikt nie chce. Tylko, ze to trudniejsze, co ? No wlaśnie i dlatego domy dziecka są pełne.

Swoją dro
                      > gą wszystkie te środki hormonalne ,antykoncepcyjne o, których refundację też Pa
                      > ni zabiega ,to dla wielu kobiet trwałe upośledzenie ich płodności

Jasne, jasne, setki razy to słyszałam... TYLKO NIKT nie ejst w stanie podać badań, które udowadniają taką zależność... W XIX w. kobiety też traciły płodnosć - od nauki na uniwersytecie...Tylko co najdziwneijsze bezpłodnosc istniała na długo zanim ktokolwiek wymyślił jakiekolwiek srodki antykoncepcyjne, w tym BEZPLODNOSC MESKA , o której tutaj cudownie wszyscy zapominają i buzia w ciup

• ancylostoma Re: Balicki, nie odnowicie oblicza ziemi, tej Zie 23.02.11, 20:36
                        Z tego co wiem to każda taka rodzina to odrębny przypadek. Niech Pani walczy o politykę prorodzinną i pomoc socjalną dla takich rodzin , a nie o wybór ,którym jest zabijanie.Znam rodziny wielodzietne , które sobie nieźle radzą ,ale co to ma do rzeczy.Według Pani rozumowania ,to te dzieci , które kieruje Państwo do domu dziecka ,powinno się po prostu zabić.Może likwidacja w późniejszym wieku jest trochę uczciwsza bo te chodzące mogą przynajmniej uciec.I znowu wertuje Pani skrajne przypadki socjalne.A po co aborcja w tych kwitnących dobrobytem krajach, bo nie uzyskałam odpowiedzi? Mnie lat temu 10 , na studiach medycznych uczono ,że rola hormonów w organizmie nie jest do końca zbadana.Badań o ile nikt nie wykonuje to też dlatego że nikomu na nich nie zależy.na pewno producentom.Zawsze pecunia non olet .Niestety w XXI wieku nie żyłam ,trudno mi skomentować czym kiedyś straszono.W XX straszono czarna wołgą.Tak bezpłodność była zawsze , ale odsetek par bezpłodnych bardzo się w ostatnich latach powiększył.In vitro nie jest jedyną metodą , a właściwie rzadko jest metodą leczenia bezpłodności .Jest techniką zapładniania wzorowaną na inseminacji zwierząt i stąd jej geneza.Bardzo często nikt nie docieka co jest przyczyną bezpłodności tylko rozwiązuje problem wszczepiając do macicy zygotę.
                        • hermina5 Re: Balicki, nie odnowicie oblicza ziemi, tej Zie 24.02.11, 09:55
                          . Niech Pani walczy o
                          > politykę prorodzinną i pomoc socjalną dla takich rodzin , a nie o wybór ,który
                          > m jest zabijanie

Sama decyduję o co mam walczyć. To PANI powinna walczyć o politykę socjalną dla tych dzieci, bo Pani jest za zakazem aborcji, a nie ja. Ja jestem za wariantem - jeśli masz dziecko, to TY masz je utrzymać, bo to twoje dziecko. Inaczej mnozą sie sytaucje z rodzinami po 7-8 dzieciaków, które zyja w zasiłków,a potem nie ma pieniędzy na stypendia dla zdolnych dzieci .

edług Pani rozumowania ,to te dzieci , które kieruje Państwo do
                          > domu dziecka ,powinno się po prostu zabić

Nie , Pani powinna je adpotować. Dom dziecka to jedna z najgorszych rzeczy jaka moze spotkać dziecko. A pani się do adopcji nie kwapi, za to aborcji zakazywać chce.

ak bezpłodność była zawsze ,
                          > ale odsetek par bezpłodnych bardzo się w ostatnich latach powiększył\

Nie, po prostu WRESZCIE się o tym głośno mówi i stad to wrazenie. Dotąd nikt nie przyznałby się , ze ma dzieci z in vitro , które obejmuje cale spektrum zabiegów.

• ancylostoma Re: Balicki, nie odnowicie oblicza ziemi, tej Zie 24.02.11, 12:30
                            I znów nie otrzymałam odpowiedzi na zadane wcześniej pytanie.Głoszenie ,że wolnością dla kobiet jest zabijanie przez nie własnych dzieci to co najmniej kłamstwo.Może Pani założyć fundację zajmującą się zbieraniem funduszy na życzeniowe zabiegi aborcji .Moje podatki wolałabym żeby rząd przeznaczył na pomaganie rodzinom ,a nie niszczenie ich.Skąd Pani wie czy usuwając ciąże akurat nie zabije Pani tych zdolnych , a nie zostawi tych , które Państwo będzie musiało wiecznie mieć pod opieką.
                            • hermina5 Re: Balicki, nie odnowicie oblicza ziemi, tej Zie 24.02.11, 12:38
                              >znów nie otrzymałam odpowiedzi na zadane wcześniej pytanie.G

A jaka tu ma być odpowiedz. Aborcja to WYBOR - nikt nie zmusza, aby usuwać , czego Pani najwidoczniej cąły czas nie rozumie, bo dla Pani aborcja to morderstwo.

>d Pani wie czy usuwając ciąże akurat nie zabije P
                              > ani tych zdolnych ,

A skąd Pani wie, ze usuwając ciązę, nie usuwa Pani potencjalnego mordercy, który zamordowałby w przysżłosci 17 kobiet? Mozemy tak sobie jeszcze gdybać 7 lat. Hitler też był kiedyś embrionem.
                              • ancylostoma Re: Balicki, nie odnowicie oblicza ziemi, tej Zie 24.02.11, 13:05
                                Hitler był też narodowym socjalistą.Wybór między czym ,a czym życiem , a śmiercią.Proszę Pani obnosi się Pani ze swoją altruistyczną postawą.Przepraszam ,ale jeżeli jest Pani pracownikiem socjalnym ,nie ważne czy opłacanym przez prywatnego czy państwowego pracodawcę ,to jest to Pani praca.Taki wybrała Pani zawód i zajęcie w życiu.
                                • hermina5 Re: Balicki, nie odnowicie oblicza ziemi, tej Zie 24.02.11, 13:24
                                  >Pani obnosi się Pani ze swoją altruistyczną postawą.

Nie wiem skąd ten pomysł. Nie ma we mnie w ogóle altruistycznej postawy. Ja chcę tylko wolnego wyboru i niczego więcej. Od altruizmu sa np. katolicy.

Przepraszam ,ale
                                  > jeżeli jest Pani pracownikiem socjalnym ,nie ważne czy opłacanym prz

Przepraszam to do mnie? :))))))))))Nie wiem skąd w ogóle mógł się wziać pomysł, ze jestem pracownikiem socjalnym. Nic podobnego. I w ogóle nie wiem co to ma mieć do rzeczy?
                                  • ancylostoma Re: Balicki, nie odnowicie oblicza ziemi, tej Zie 24.02.11, 14:09
                                    ILU NMNIECHCIANYM, URODZONYM POMOGŁAŚ? BO JA POMOGŁAM IM NIE BYĆ NIECHCIANYMI, URODZONYMI . - cytat z pani wypowiedzi .W innych wymienia Pani personalia rożnych pokrzywdzonych ludzi . Mniemam ,że nie wzięła Pani ich z wieczornych wydań wiadomości tylko zna Pani tych ludzi osobiście.Swoją drogą znowu nie odpowiedziała Pani na moje pytanie i po co tym bogatym ta aborcja.Bo biednym to wiemy: niechybnie poprawią swój byt ,a młodzież nie będzie im krzyczała w twarz ,że nie chciała takiego życia, a matki zgwałcone nie będą wypadać w aktach samobójczych z każdego okna w tym kraju.Słyszała Pani o syndromie poaborcyjnym.To także dobry przyczynek do popełnienia samobójstwa albo pogrążenia się na całe życie w depresji.Przepraszam ,ale po dojściu do tego punktu w dyskusji z Panią ,ze swojej strony ją zakończę.
              • ancylostoma Re: Balicki, nie odnowicie oblicza ziemi, tej Zie 23.02.11, 17:05
                <Alicja Tysiąc to nie wytrych, z człowiek. >Tak ma Pani rację człowiek nie może być wytrychem. Wytrychem była cała ta sprawa. <Takie osoby jak TY ponosza odpowiedzialnosc z
                > a to, co sie stało> Każdy jest kowalem własnego losu ,a ciąże nie są wiatropylne.
    • mila.to.ja Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 23.02.11, 15:36
      Nie wyrażam zgody na ustawę antyaborcyjną i uchwalenie ustawy o in vitro. Ludzka natura od poczęcia jest faktem.
      Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej Art 38 zapewnia każdemu człowiekowi prawną ochronę życia i tego się trzymajmy.
    • greenagraffka Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 23.02.11, 18:48
      Co to za kraj, który zabija swoich obywateli? Chcecie stworzyć państwo idealne zabijając tych, którzy będą chorzy i być może niepełnosprawni? To kraj BEZ PRZYSZŁOŚCI!!!
    • ancylostoma Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 23.02.11, 19:12
      "Najbardziej niebezpiecznym miejscem dla Afroamerykanina jest łono matki". To hasło z billboardu kampanii będącej odpowiedzią na wysoki wskaźnik aborcji wśród czarnych kobiet w Nowym Jorku.

Ogromny billboard z fotografią czarnoskórej dziewczynki ulokowany jest w manhatańskiej dzielnicy Soho, w pobliżu kliniki Planned Parenthood. W Nowym Jorku są trzy takie ośrodki: w 2010 roku odnotowano w nich blisko 17 tys. aborcji. U nas może być podobnie.
    • diatheke Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 24.02.11, 11:22
      Aborcja, bo to moje ciało - cały czas jeszcze czyta się takie koszmary.
      Aborcja, bo to do 8 tygodnia jak guz - wyczytana wiadomość z ubiegłego tygodnia.
      Do tego czasu można, do tego nie.
      Dlaczego, co przybywa z zewnątrz poczętej istocie. Co przybywa narodzonemu niemowlęciu? I jednemu i drugiemu zwiększa się masa ciała. Nie jest ani ojcem ani matką, pobiera od niej tylko pokarm, jak dziecko ssące pierś.
      Zabić, bo jest mniejsze i tak nie widać jakby to zrobić po urodzeniu. Otóż widać a ono czuje.
      Nie rób drugiemu co Tobie nie miłe. Zwolenniku aborcji wypada ci sie cieszyć, że nie popadło na ciebie. Komu podziękujesz? To czy się urodzimy ma zależeć od szczęścia. Życie ma być loterią?
      • hermina5 Re: Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 24.02.11, 12:45
        >zwolenniku aborcji wypada ci sie cieszyć, że nie popadło na ciebie

A niby dlaczego? Z czego tu sie cieszyć ? Gdyby padło na mnie, to by mnie po prostu nie było, nie miałabym też świadomosci, ze mnie nie ma, ani ze mogłabym być, tak więc nie wiem z czego tu się cieszyć.

>Komu podziękujesz?

ZA CO? Nie wykrzyczął ci nigdy nastolatek , ze się na ten swiat nie prosił ? No to sporo straciłeś.
        • ancylostoma Re: Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 24.02.11, 13:13
          Proszę Pani nastolatki jak i dorośli krzyczą wiele rzeczy.To zjawisko nazywa się okazywaniem emocji , w tym przypadku negatywnych.Ludzie czasami straszą się nawzajem że się pozabijają i są to tylko groźby.Dojrzały człowiek musi umieć panować nad swoimi emocjami bo inaczej trudno go nazwać dojrzałym. Nastolatki to już nie dzieci ,a jeszcze nie dorośli.Gorzej jak starzy zachowują się jak dzieci.Jednym słowem argument chybiony.
          • hermina5 Re: Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 24.02.11, 13:26
            Argument dobry jak każdy inny. Gdyby zycie było zawsze najwazniejsze i najswiętesze to ZADEN cżłowie nie popęłniłby samobojstwa. A popełniaja je i nastolatki i ludzie dorosli czyli dojrzali, w tym rownież kobiety w ciazy. Zazwyczaj - zgwalcone.
            • ancylostoma Re: Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 24.02.11, 13:54
              Ten poziom rozmowy to już za duża dziecinada jak dla mnie.Mój profesor od filozofii określiłby to poziomem bab z magla.Dlatego przepraszam wycofuje się.Szkoda mi czasu.
              • asia_10 Re: Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 24.02.11, 14:02
                ancylostoma napisała:

> Ten poziom rozmowy to już za duża dziecinada jak dla mnie.Mój profesor od filoz
                > ofii określiłby to poziomem bab z magla.Dlatego przepraszam wycofuje się.Szkoda
                > mi czasu.

Ma Pani racje. Tych ludzi i tak nie da się przekonać a ich argumenty, hmm tego nie można nazwać argumentami.
    • piekna_a jestem kobieta 26.02.11, 18:08
      Jestem kobietą i rozumiem, ze mozna nie chciec dziecka, że są różne sytuacje życiowe itp... Ale uważam że niezależnie od tego życie Maleństwa to nie "zabawka" dla nas, dorosłych, i to nie ma związku z żadną religią czy ideologią czy polityką czy preferencją partii politycznej. A dyskusja czy "człowiek" to od 12 tygodnia jest, czy moze dzień wczesniej nie jest czlowiekiem (i mozna go zabić), a dzień póżniej jest...uważam za bezsensowną z NAUKOWEGO punktu widzenia. Bo od momentu połącznia plemnika z komórką jajową w tej nowej istocie zapisany jest juz caly material genetyczny, i tkwi w niej potencjał rozwojowy. NAUKA mówi, ze od momentu połączenia dwóch komórek zaczyna się rozwijać człowiek. I od tego momentu caly czas jest to czlowiek, tylko w różnej fazie rozwoju. Dać prawo do dowolnego (nie w sytuacjach uzasadnionych-co innego, gdy np.trzeba wybierać między życiem matki a dziecka) "usuwania ciąży" to jak powiedzieć, że dziecko w danej fazie mozna zabic, potem juz nie. Jak dla mnie-absurd.
    • vor-t-ex a moze zamiast aborcji i in vitro 26.02.11, 19:40
      ulatwic bezplodnym adopcje niechcianych dzieci?
    • karola1943 Re: Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 26.02.11, 20:55
      Serce dziecka zaczyna bic w ósmym dniu od poczęcie. Dlaczego ktoś podejmuje decyzje za drugiego człowieka odbierając mu szanse na życie? Osoby, które dokonują aborcji są egoistami. Myślą tylko o sobie. Dziecko nie jest winne swojej chorobie.
      • iluminacja256 Re: Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 27.02.11, 10:17
        Szkoda, ze nie w pierwszej godzinie!

W ósmym dniu od poczęcia, czyli połączenia komórki jajowej z plemnikiem, to często gęsto zarodek dopiero zagnieżdza sie w macicy, a ty bredziesz o bijącym sercu u dzielącej sie komórki...Do szkoły, cholera jasna!
        • nonna2 Re: Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 27.02.11, 12:21

> Szkoda, ze nie w pierwszej godzinie!
          >
          > W ósmym dniu od poczęcia, czyli połączenia komórki jajowej z plemnikiem, to czę
          > sto gęsto zarodek dopiero zagnieżdza sie w macicy, a ty bredziesz o bijącym ser
          > cu u dzielącej sie komórki...Do szkoły, cholera jasna!

Do siedemnastego dnia nie ma połączenia z organizmem matki, zarodek, to zbiór komórek macierzystych, której jakaś tam będzie kiedyś sercem. Do tego dnia test nie wykaże ciąży, nie działają na zarodek środki chemiczne, trucizny i leki.
          W naturze bardzo często dochodzi do wydalenia zarodka, jeszcze przed jego zagnieżdżeniem.
          Matka jest nieodłączną częścią płodu i nie można jej nie uwzględniać w jego rozwoju. Obrońcy życia! Jesteście niedouczeni i fanatyczni!

• bulkmail Na wybory SLD zapowiada: aborcja i in vitro 10.03.11, 16:11
      dożywocie dla każdego kto popiera zabijanie dzieci...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka