Dodaj do ulubionych

Polska ilustratorka podbija Koreę

01.03.11, 20:03
Iwona, ja dopiero po czasie zrozumiałem,
że „wpadłem był” do Torunia zrządzeniem losu.
Wyłącznie po to, żeby Cię w moim życiu spotkać.
Gęś, pardon kaczka niezgody to był tylko pretekst losowy,
dr Oko też.
Polska ma tylko Ciebie, tak jak ja mam tylko siebie.
Ale i Jej, i mnie to w zupełności wystarcza do szczęścia.
To, co Ty czynisz, to jest kontynuacja Dzieła Stworzenia.
Bo na początku nie było słowa.
Było coś, co „słowem” tylko ochrzczono, ale to był obraz.
Najniższe ukłony dla Ciebie i Twego uroczego małżonka.
Wasz wieczny i nigdy wystarczająco nie oddłużony dłużnik.

Obserwuj wątek
    • altavitae O miesiaczce?! 01.03.11, 20:31
      Co za wspanialy pomysl !!!!!!!!
      Absolutnie rewelacyjny ..a szczegolnie w naszej rzeczywistosci.
      I co ?
      W Polsce nie wydano ????????
      Z tekstu wynika ze nie ...
      To okropny blad...oswiatowy...kulturowy..dydaktyczny i spoleczny.
      Pani Iwono...musi Pani zawalczyc by wydano te ksiazeczke w naszym kraju.
      Jest BEZWZGLEDNIE I ABSOLUTNIE NIEZBEDNA !@!!!
      • kemer2 Re: O książce 02.03.11, 10:01
        Pani Iwono, niechże Pani broń Boże nie walczy, szkoda czasu i zdrowia. Od inicjowania edycji są wydawnictwa. W Polsce książka dla dzieci jest traktowana z wyjątkową pogardą. W księgarniach zalegają stosy piśmiennictwa naprodukowanego przez celebrytów. Lepiej skupić się na realizacji swojego dzieła za granicą. Tam znajdzie Pani odbiorcę i zostanie Pani doceniona.
        • jot6 Re: O książce 02.03.11, 11:14
          gratulacje! a kiedy wreszcie u nas?
        • altavitae @kemer2 02.03.11, 18:57
          kemer2 napisał:

> Pani Iwono, niechże Pani broń Boże nie walczy, szkoda czasu i zdrowia. Od inicj
          > owania edycji są wydawnictwa. W Polsce książka dla dzieci jest traktowana z wyj
          > ątkową pogardą. W księgarniach zalegają stosy piśmiennictwa naprodukowanego prz
          > ez celebrytów. Lepiej skupić się na realizacji swojego dzieła za granicą. Tam z
          > najdzie Pani odbiorcę i zostanie Pani doceniona.
          **********************************************************************
          wypisujesz SZKODLIWE bzdury.
          Kazdy autor powinien bezwzglednie zabiegac o publikacje WE WLASNYM KRAJU!!!
          A w dodatku tak wazna jak dziecieca ksiazeczka na temat miesiaczki.
          Bylaby nadzwyczajnie prostym, dostepnym intelektualnie srodkiem dydaktycznym dla szkol podstawowych.
          Takich pozycji poprostu nie ma...a dziewczynki albo sa straszone..albo dowiaduja sie z " lewych" zrodel ..albo nie wiedza wcale o co chodzi.
          Powalajace !
          • ubiquitousghost88 Nie masz racji. Kto ma świat, kraju nie potrzebuje 02.03.11, 21:55
            altavitae napisała:

> wypisujesz SZKODLIWE bzdury.
            > Kazdy autor powinien bezwzglednie zabiegac o publikacje WE WLASNYM KRAJU!!!
            > A w dodatku tak wazna jak dziecieca ksiazeczka na temat miesiaczki.
            > Bylaby nadzwyczajnie prostym, dostepnym intelektualnie srodkiem dydaktycznym d
            > la szkol podstawowych.
            > Takich pozycji poprostu nie ma...a dziewczynki albo sa straszone..albo dowiaduj
            > a sie z " lewych" zrodel ..albo nie wiedza wcale o co chodzi.
            > Powalajace !
            >
            • art.usa Re: Nie masz racji. Kto ma lekarza musi wiedzieć. 02.03.11, 22:08
              ubiquitousghost88 napisał:

> altavitae napisała:
              >
              > > wypisujesz SZKODLIWE bzdury
              bezwzglednie zabiegac o publikacje WE WLASNYM KRAJU!

Tu szkoda nafty.

> > A w dodatku tak wazna jak dziecieca ksiazeczka na temat miesiaczki.

Szok; jakoś z tym doświadczenia nie mam.

z " lewych" zrodel ..albo nie wiedza wcale o co chodzi.
              > > Powalajace !

Okrutne, i znów lewaki lepiej wiedzą
              Idę jutro do lekarza i go zdrowo opieprze,
              że mi dotąd o'tym na temat miesiączki nic nie mówił.
          • kemer2 Re: @kemer2 03.03.11, 13:41
            Szkodliwa to jest polityka kulturalna tego zapyziałego państewka. Czy ktokolwiek proponuje tutaj twórcom walkę o nagrodę w konkursie tej klasy co Bologna Ragazzi Award 2011.
            "Każdy autor powinien bezwzglednie zabiegać o publikacje WE WŁASNYM KRAJU!!!" - jakbym słyszał towarzysza W. Sokorskiego. A najlepiej zabiegać i zdychać z głodu.
            Moim zdaniem autor powinien składać tylko propozycję publikacji i to niekoniecznie we własnym kraju. Miejmy nadzieję, że po wzmiankowanych sukcesach ilustratorki, rzucą się na jej twórczość setki POLSKICH agencji wydawniczych.
    • benita5 Re: Polska ilustratorka podbija Koreę 02.03.11, 16:38
      Jestem admiratorka talentu Pani Iwony. Mialam wielka frajde poznac Jej dziela te wydane w kraju i zagranica. I przeogromna radoche dalo mi uczestnictwo w wernisazu i wysluchanie opowiesci o ksiazkach, ktore sa ponadczasowe i o wartosciach fundamentalnych przedstawione nie w trywialny dziecinny sposob, ale wychowujac obrazami.

Wyszlam po tym spotkaniu uskrzydlona.

Ale chce powiedziec o czyms jeszcze. Bedac na tym spotkaniu przed dwoma laty, ogladalismy autorska ksiazke Pani Iwony o historii Torunia. Opowiedziana absolutnie fenomenalnie, dowcipnie o wydarzeniach zapisanych na kartach historii Torunia. Przedstawiona w sposob arcyciekawy, magicznych zmian w sekwencji w kamienicy w sercu Torunia. Strasznie szkoda ze takie cuda serwuje sie tylko KOREANCZYKOM, a niestety nie dla naszych dzieci, a podejrzewam(przypuszczam) ze ksiazka ta powstala na mapach pamieci, bo mimo uplywu czasu nadal pamietam niektore obrazy i te jedyne w swoim rodzaju finezyjne ilustracje. Gdyby byla mozliwosc na pewno bym ja zakupila!

Na spotkaniu autorskim byl tlum ludzi. Nikt nie wychodzil, mimo niewygodnych krzesel dajacych o sobie znac po 3godzinach...bylo magicznie i mam nadzieje ze Pani Iwona zagosci w trojmiescie tej wiosny.
      minęło ale BYŁO... Blast
      • benita5 Re: Polska ilustratorka podbija Koreę 02.03.11, 16:45
        szybko myslac, szybko pisze ;)

*"Przedstawiona w sposob arcyciekawy, magiczny wprost, malarsko koduje sekwencje wydarzen historycznych widzianych z okien torunskiej kamienicy.

Gratuluje serdecznie pierwszej nagrody w konkursie Bologna Ragazzi Award 2011!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka