oszolom-z-radia-maryja 24.03.11, 10:33 Kadafiego obalą i co dalej? Burdel jak w Iraku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jazg1 KTO i co bombarduje? 24.03.11, 11:27 www.deon.pl/wiadomosci/swiat/art,5968,bomby-spadly-na-kompleks-kaddafiego.html tu piszą, że Kadafi bombarduje szpital w Misracie, a GW, że to europka bomabrduje czołgi w szpitalu. Zdecydujcie się wreszcie, jaką propagandę uprawiacie, bo stajecie się śmieszni. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk_wj Re: KTO i co bombarduje? 24.03.11, 12:37 Jedno drugiego nie wyklucza, na przykład możliwy jest taki scenariusz, że siły Kaddafiego zbombardowały szpital, a następnie wykorzystały jego resztki jako bazę dla swoich czołgów. Ponadto, czasem można podawać po prostu informacje, a nie uprawiać propagandę. Choć to ciężko bywa ludziom w głowie pomieścić. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Misrata wolna? Pierwsza twierdza która padła to twierdza "Prawdy" 24.03.11, 12:04 Propaganda chcących kłamie że aż się kurzy. O ile dobrze zrozumiałem, Misratę przejęły wojska Kadafiego. Odpowiedz Link Zgłoś
alik-w-plomieniach Re: Misrata Wolna 24.03.11, 12:19 Czy ktoś się w ogóle orientuje, ile sprzętu mają rebelianci? Bo na zdjęciach jest wszystko, od dubeltówek i siekierek, przez kałachy, FN FALe, RPG-7, aż po CKMy, działa bezodrzutowe, a nawet czołg. Z tego co słyszałem, to trochę żołnierzy zdezerterowało razem z ciężkim sprzętem. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Misrata w rękach wojsk Kadafiego! 24.03.11, 12:37 Jeżeli to GW miała na myśli jako wolna? alik-w-plomieniach napisał: > Czy ktoś się w ogóle orientuje, ile sprzętu mają rebelianci? Bo na zdjęciach je > st wszystko, od dubeltówek i siekierek, przez kałachy, FN FALe, RPG-7, aż po CK > My, działa bezodrzutowe, a nawet czołg. Z tego co słyszałem, to trochę żołnierz > y zdezerterowało razem z ciężkim sprzętem. Rebelianci mnieli co prawda trochę sprzętu i mało wyszkolonego żołnierza tylko patriotów z wielką gębą. Wiedziałem że przeciw wyszkolonym jednostkom, zwykły motłoch niema żadnej szansy. O Drugie miasto na wschodzie Libii Asztabija (nie jestem pewny jak się to pisze) toczą się walki. Ciekawe co zrobi Franc jak wojska Kadafiego przejmą Libię? Bo robię zakłady 1 do 10 że tak będzie. NATO wkroczy? Przed sądem Amerykańskim toczy się proces przeciw trzem żołnierzom. Granatami i pistoletami maszynowymi mordowali bezbronnych cywilów w Afganistanie. Tacy są potrzebni w Libii?. Odpowiedz Link Zgłoś
pnti Oni są jeszcze dalej niż my 22 lata temu 24.03.11, 12:48 Tak, czy inaczej powoli znika także tam władza ludzi, którzy nie wahają się strzelać do własnych obywateli z czołgów w imię utrzymania swoich przywilejów. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniczne_oko gangi nadal rządzą, cieszmy sie 24.03.11, 13:39 Kiedy pokazano "dzielnych rebeliantów" i opisano ich "bohaterską" walkę to ze śmiechu turlałem się przed monitorem. Kilkunastu chłoptasi z kałachami wsiedli na parę terenówek, podjechali do granic miasta, postrzelali gó...e w powietrze i parę kul w kierunku gdzie podobno byli rządowcy po czym wsiedli w swoje bryki i z rykiem palonych opon oraz ostrymi metalowymi brzmieniami nastawionych na pełny regulator odtwarzaczy wrócili do centrum miasta, gdzie poklepali sie po ramionach chwaląc swoje bohaterstwo. Wygląd i zachowanie jak grupa watażków z gangu jakiegoś narkotykowego bossa a nie "bojownicy o wolność i demokrację" Odpowiedz Link Zgłoś
jur56 Misrata Wolna 24.03.11, 14:03 Opinię pana ministra można skwitować słowami G. Orwella "Polityka została wymyślona po to , aby kłamstwo brzmiało jak prawda " . Odpowiedz Link Zgłoś
a.mm Misrata Wolna 24.03.11, 15:35 bart.. spozniles sie do biura propagandy PZPR? czy udalo ci sie zalapac? teraz dla kogo sie prostytuujesz? bez wazeliny do dupki sie wciska barcik Odpowiedz Link Zgłoś