Dodaj do ulubionych

Szkoła za zamkniętymi oczami

• alinaw1 Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 14:27
      SZACUNEK! Zwróciłam uwagę na postawę uczniów. Ktoś tam mówi, ze głupio tak byłoby oszukiwać.A swoją drogą aż się prosi na scenariusz filmowy choć o jednym gościu, który udawał, że widzi już było- w innej zupełnie konwencji...
    • mr_avg Komentarz do komentarzy 25.03.11, 14:29
      Na wstepie: Panie Macieju - wielki szacunek (czyli w mowie potocznej Szacun).
      Wszystkiego dobrego w zyciu zawodowym i prywatnym.

Komenatarz do komentarzy:
      Ludzie widac ze cos dobrego cos nietuzinkowego moze nas polaczyc i ze znakomita wiekszosc komentarzy (przejrzalem ich 35 do momentu kiedy zaczalem pisac wlasny) jest pozytywna. Wyrazajaca wiare w drugiego czlowieka. Tego nam wiecej trzeba - mlodym, starszym i tym juz zupelnie doroslym. To wlasnie przez wzajemny szacunek zdobywamy cos unikalnego cos dobrego.
      To mnie cieszy.

Komentarz do Gazety:
      W koncu cos pozytywnego. Nie ukrywam ze jestem rozczarowany dziesiejszym dzienniarstem i to nie tylko dla tego ze poziom pisania spada na leb na szyje ale rowniez dlatego ze 99% to tematy zwiazane ze smiercia, klotniami, wypadkami, gwaltami, aferami itd itp... To wy kreujecie czesc rzeczywistosci... czy to celowe dzialanie czy tylko podon za sensacja nie mnie oceniac. Ale jesli czlek od rana do wieczora jest tym karmiony to jeszcze jest sklonny uwierzyc ze wszedzie w kolo syf... a wcale tak byc nie musi... wiecej pozytywnego dziennikastwa jak ten artykul.

Komentarz do komentujacych:
      Jak pisalem wczesniej milo widziec tyle osob nastawionych pozytywnie... boli mnie to ze te same osoby za chwile przy innym artykule beda podzielone i wzajemnie beda sie opluwac.... ludzie wyluzujcie idzie wiosna ciescie sie... nie wytaczajcie dzial i armat (nawet jesli to tylko komenatrz).

Pozdrawiam
    • f_crane Brawo, ale... 25.03.11, 14:30
      Historia jest poruszająca, ale są pewne zgrzyty. Jak choćby sprawa wycieczki... Nauczyciele nie jeżdżą tam dla przyjemnoście (tyle teoria), ich obowiązkiem jest pilnowanie młodzieży, tak, aby bęcwały sobie nie zrobiły krzywdy. Ten Pan nie mógł nikogo pilnować, co więcej, wspomniał o dwóch koleżankach, które pilnowały go (mniej uwagi dla dzieci)...
      Godne podziwu jest to, że potrafił nauczać, ale wycieczki były nieodpowiedzialne. Teraz, jak już wszystko jest jawne pewnie nie będzie tego problemu.
    • akir Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 14:30
      Czytałem to już kilka tygodni temu? czemu pojawia się znowu z dopiskiem informacja dnia?
    • essene Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 14:30
      Twardy facet, który nie poddał się. Widać, że kocha to, co robi.
      Wielki szacunek za wszystko.

-
    • nieztegopodworka Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 14:30
      Mnie meczy tylko jedno zagadnienie, dlaczego ten wspanialy czlowiek bal sie do tego przyznac ze nie widzi? Czyzby na tak dobrze znal polskie spoleczenstwo i juz najprzod wiedzial jaki los ono mu zgotowac moze? Gdybym byl w Polsce, to balbym sie do wszystkiego przyznac, nawet do tego ze nosze szortyw kratke, ludzie za wszystko moga wyszydzic, potepic i skamieniowac!
      • magrathh Re: Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 15:20
        A ja mu się naprawdę nie dziwię, że bał się przyznać. Ja się przyznałam i straciłam pracę. Nie byłam wystarczająco efektywna, a po co komu taki pracownik, którego nie można dowolnie eksploatować.
        Tym bardziej chylę czoła przed dyrekcją tej szkoły.
    • facetzokolic Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 14:32
      Panie Macieju , jest Pan wielkim człowiekiem , duże brawa dla Pana !!!!!!!!!!!!!!!
    • anna.klamerka Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 14:32
      niezwykły człowiek ! podziwiam do kwadratu !
    • olias Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 14:33
      sprowadzili nas do roli bydła roboczego. MY tego człowieka rozumiemy. W cywilizowanych krajach taką informację trzeba by podawać wraz z wyjaśnieniem ... tylko jak to wyjaśniać?
    • akir Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 14:34
      znalazłem lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,9088278,Uczyl_w_szkole__choc_byl_niewidomy__Bal_sie_zwolnienia.html
    • ania-d Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 14:34
      Chciałabym mieć takiego nauczyciela. Chciałabym, aby moje dzieci ktoś taki jak pan Maciej uczył. Powinien być wielkim wzorem dla wszystkich uczniów, ale przede wszystkim dla wszystkich nauczycieli.
    • hypertryper Re: Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 14:35
      Dawno, a moze i w ogóle nie słyszałem o facecie z takimi jajami, jak ten historyk!

Czloweiku, przywracasz wiarę w ludzi, a do tego udowadniasz, ZE WSZYSTKO MOŻNA, O ILE SIĘ TYLKO CHCE I WKŁADA W TO DUŻĄ PRACĘ!

Ogromny szacunek dla ciebie! Mam nadzieję, ze znajdziesz sobie fajną babkę, bo o tym nic nie ma w reportażu i będziesz się dalej realizował - z takim słuchem mógłbyś np. swietnie opanowywać języki obce!

I niech ci przyjaciele przeczytaja komenty pod tym tekstem. Jesteś po prostu Batman i Superman w szkole:D

• ajszabk Szacunek 25.03.11, 14:36
      Też studiowałam historię i jest ona moją wieką pasją.Podziwiam pana Białka i bardzo szanuję.Tacy ludzie są bohaterami a nie jakiś błazen z parlamentu...Oni nie są godni nawet,by uścisnąć dłoń pana Białka.
    • ksks3 Facet z jajami ! 25.03.11, 14:40
      Trudno dobrać słowa, żeby oddać gościowi to co się Jemu należy, bo zwykły szacunek to za mało !!!!!
      Dobrze się również stało że trafił w mądre otoczenie.
      A Jego uczniom można tylko zazdrościć.
    • stach_79 Terror, mobbing w pracy, telefony do domu, pensja 25.03.11, 14:48
      To praca w Polsce!
      Nie dziwie się temu wspaniałemu czlowiekowi, że tak obawiał się o utratę pracy... Ja wyjechałem z Polski dlatego, że miałem prace w której odczuwałem wszystkie rzeczy które umieściłem w temacie.
      Zawsze bylem patriotą i nadal jestem... ale moje życie wcale nie jest weselsze tu na zachodzie. Czas na powrót... Po głowie cały czas chodzi mi piosenka Ciechowskiego "Nie pytaj o Polskę...".
    • altumwerwa Dodaje otuchy. 25.03.11, 14:50
      Fantastyczny przykład dla licealistów. Mam nadzieje, że niejedna osoba w trudnych chwilach już w dorosłym życiu przypomni sobie pana od historii i doda jej to otuchy:)
      • hermina5 Re: Dodaje otuchy. 25.03.11, 15:50
        No i dlatego własnie też ten wywiad ma tyle pozytywnych komentarzy. Czesto gesto zdrowi ludzie siedzą i biadolą, nie wiedząc co zrobić ze swoim zyciem, albo nie robia nic, a tu mamy zywy przykład człowieka, który wykonał tytaniczną pracę, mimo tak trudnych problemów zdrowotnych i udało się ! A skoro udało się jemu, to dlaczego ma się nie udać Tobie?

Super artykuł, okazjue sie, ze polska szkoła nie zjada ludzi zywcem i sa madrzy dyrektorzy.
    • bez_portek Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 14:52
      wspaniały artykuł i wspaniały człowiek

wielki szacunek dla Pana Macieja
      pozdrawiam!
    • godeliva Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 14:59
      To przeciez rewelacja najmarniej na skale krajowa! Mozna powiedziec, ze czytajac dotykamy zjawiska cudu, albo raczej cudow. Po pierwsze jakim cudem ta niebywala historia mogla znalezc, sie w tej , nie obrazajac , posredniej gazetce, po drugie , jakim cudem mozna przetrwac w takim zawodzie nierozpoznanym niewidomym. Jesli to prawda co napisano, to gazetka powinna odkupic prawa do oglaszania historii pana Macieja, a nastepnie odsprzedaac w Hollywood jako material do mega cool filmu.Jesli jeszcze tego nie uczynila, to podwojnie nie mam wyrzutow sumienia nazywajac ja posrednia, a moge jeszcze dodac, ze podejrzewam ,ze nie traktuje swoich czytelnikow powaznie,wiec dodam od siebie, ze vice versa. Nawet jesli prawdziwa historia nie jest tak spektakularna, to i tak , wierze, swiadczy , o niezwyklosci jej bohatera.Takie historie pokazuja ,jak czlowiek potrafi byc doskonaly w dazeniu do doskonalosci. Zycze panu Maciejowi, aby doslownie dobrze sprzedal swoja historie. Pieniadze przydadza mu sie np. na leczenie oczu, a my chetnie kupimy ja dla pokrzepienia serc, czy jak sie to teraz inaczej nazywa....Mam nadzieje, jak niewierny Tomasz ,na dotkniecie boku pana Macieja....
      • maryshaa Re: Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 15:07
        Nie ujmując niczego bohaterowi artykułu ... jakie mam wspaniałe badania okresowe :-)
    • zlotabeczka Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 15:06
      Podziwiam! A poza tym, na podstawie Pana doswiadczen z latwoscia moglaby powstac powiesc a nawet film! Niesamowita historia, dodajaca otuchy:)
    • mielis Jak okłamał lekarza podpisującego 25.03.11, 15:07
      wyniki badań, które są wymagane co kilka lat to jest przestępcą.
      Taki ma wychowywać młodych.
      • martka_5 Re: Jak okłamał lekarza podpisującego 25.03.11, 15:17
        spadaj gburze. Jestes jedyna osboa ktrora negatywnie wyrazila sie o tym Czlowieku. Zamknij sie w domu i pluj jadem na siebie
    • vittoriana Re: Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 15:10
      Niesamowita historia. I takie właśnie lubię czytać, a nie o jakiś głupotach.
      Wyrazy szacunku i pozdrowienia dla bohatera reportażu.
    • wezyronly Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 15:11
      Panie Macieju - jestem byłą nauczycielką - zwolnioną po wielu latach pracy w szkole w wyjątkowo podły sposób. Mam też pewien problem zdrowotny, nieco inny niż Pan. Jakże chętnie porozmawiałabym z Panem o tym... Oto mój mail: asiud@wp.pl
      Wyrażam ogromne uznanie - tym większe, że wiem, co to jest praca w szkole...
    • jantar15 Re: Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 15:12
      Czyli, według Ciebie, daj Boże jak najwięcej takich artykułów? A nie wolałbyś, by podobny był o Tobie? JESTEŚ ŻAŁOSNY ! ! !.....
    • blondynka-landrynka Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 15:14
      Niesamowita historia, bo niesamowity czlowiek! Nauczyciel z powolaniem!
      Historia ta pokazuje, iz wciaz posiadamy marny system ochrony pracownikow niepelnosprawnych FIZYCZNIE (tak, tylko i wylacznie fizycznie). Pan obawial sie utraty pracy, gdyz w naszym kraju wciaz nie funkcjonuje prawo i myslenie, ze czlowiek niepelnosprawny fizycznie moze byc doskonalym pracownikiem. A z drugiej strony mnostwo matolkow i kretynow zajmujacych powazne stanowiska!
      Szkoda, ze do okresowych badan lekarskich nie wlacza badan psychiatrycznych i testow na IQ. Pan nauczyciel zdalby je spiewajaco, ale np. pan Prezydent ...
    • siudamac Szkoła za zamkniętymi oczami 25.03.11, 15:15
      pełen szacun!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka