6.smiech 27.03.11, 15:29 Mnie tam wszystko jedno co robia moskale ale to im sie udalo. Te ciagle debilskie zmiany czasu nie tylko ze nic nie oszczedzaja to wlasciwie tylko kosztuja. Czas by z tym skonczyc na calym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tztz3 Popieram.... 27.03.11, 16:02 ...zmiana czasu to generowanie niepotrzebnych kosztów i wielu innych zbędnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
krociech Też popieram 27.03.11, 16:06 Moim zdaniem koszty społeczne przewyższają domniemane oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme W Muscovy zawsze budet lato 27.03.11, 16:04 Ile ten Medo, wodz Muscovy ma tak naprawde lat? 67? 70?,,,na tym zdjeciu wyglada jak 82, 86 latni moskal......stres?...ze zmiany czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: W Rosji zawsze będzie lato 27.03.11, 16:06 6.smiech napisał: > Mnie tam wszystko jedno co robia moskale ale to im sie udalo. Te ciagle debilsk > ie zmiany czasu nie tylko ze nic nie oszczedzaja to wlasciwie tylko kosztuja. C > zas by z tym skonczyc > na calym swiecie. Zgadzam sie z Toba! tez uwazam, ze zmiany czasu to "glupkowaty" pomysl! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: W Rosji zawsze będzie lato 27.03.11, 16:09 W Rosji to ma sens, bo kraj duży i stref czasowych wiele. W Polsce jest inaczej. Nasz czas zimowy, to CŚE, z ośrodkiem nad Polską właśnie. Letni to CWE, właściwy dla Ukrainy. Słońce wychodzi już wcześnie, a warto mieć też dłuższe popołudnie. Gorzej Francuzi, a zwłaszcza Hiszpanie. Mieszkałem kiedyś we Francji, tam zaczynają pracę o 9-tej, bo teraz o godz. 7 jeszcze ciemno. Natomiast wieczorem: pamiętam pobyt na Wieży Eiffela wieczorem pod koniec czerwca. Słońce dopiero co zaszło, Paryż widać było doskonale. Patrzę na zegarek: 22,30! Odpowiedz Link Zgłoś
eventhorizon No bo Francja... 27.03.11, 16:23 > : pamiętam pobyt na Wieży Eiffela wieczorem pod koniec czerwca. Słońce dopiero > co zaszło, Paryż widać było doskonale. Patrzę na zegarek: 22,30! Francja zmieniła sobie strefę czasową i obowiązuje tam czas CET (CŚE) tak samo jak w Polsce. Poza tym mają normalne zmiany czasu na letni jak w całej UE, zatem w zimie mają tak naprawdę czas letni, a w lecie "bardzo letni", czyli +2h. I to jest jak dla mnie najgenialniejsza rzecz, jaką Francuzi zrobili w całej swojej historii ;) Dlatego tam wieczorami miasta żyją. I to francuskie rozwiązanie należałoby importować do Polski natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 W Rosji zawsze będzie lato 27.03.11, 19:10 Zamatucha z czasem to jest totalna głupota. Owszem, miało to sens na początku 20. wieku, kiedy prąd elektryczny służył głównie do oświetlenia, i to takiego żeby się nie pozabijać w ciemnościach; a ludzie i tak szli spać o zmierzchu. Dziś, kiedy na oświetlenie zużywa sie tylko ułamek produkowanej energii elektycznej nie ma to większego sensu a prowadzi do bałaganu i dezorganizuje życie. Mnie osobiście to już rybka, bo po pierwsze jestem emerytem, a podrugie - nigdy nie miałem kłopotów z "przestawianiem się", ale młodszym i pracującym proponuję: Róbcie raban aby zlokwidować tę bzdurę. Odpowiedz Link Zgłoś