pioro111 06.04.11, 19:53 Pan, Panie redaktorze się pyta komu ma to służyć? to Pan nie wie? Zagranicznym Imperialistom proszę Pana!!! he he Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciejso Ani śledczy, ani godny, ani ciekawy 06.04.11, 20:06 Kawałków ciał nie widziałem, ale film całkowicie pomija pasywną rolę polskiego rządu, który tylko raz postawił sprawę jasno (w grudniu 2010), dostał po łapach i się wycofał na głęboko-wasalskie pozycje. Mnie irytyje jedna rzecz najbardziej, jak to możliwe, że polska strona prowadzi śledztwo bez kluczowych dowodów, czyli bez oryginałów czarnych skrzynek i bez samego wraku? Bierna rola polskiego rządu, powinna być bardziej eksponowana we wszelkiego typu komentarzach dotyczących katastrofy. Dla porównania zobaczmy jak zachował się rząd USA, gdy w 1996 roku w katastrofie pod Dubrownikiem zginął Sekretarz Handlu Ron Brown. Zwróćmy uwagę kto prowadził śledztwo i jakie miał materiały dowodowe do swojej dyspozycji. en.wikipedia.org/wiki/1996_Croatia_USAF_CT-43_crash Dla mnie Tusk jest zwykłym tchórzem. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Ani śledczy, ani godny, ani ciekawy 06.04.11, 20:34 maciejso napisał: > Kawałków ciał nie widziałem, ale film całkowicie pomija pasywną rolę polskiego > rządu, który tylko raz postawił sprawę jasno (w grudniu 2010), dostał po łapach > i się wycofał na głęboko-wasalskie pozycje. > Mnie irytyje jedna rzecz najbardziej, jak to możliwe, że polska strona prowadzi > śledztwo bez kluczowych dowodów, czyli bez oryginałów czarnych skrzynek i bez > samego wraku? > Bierna rola polskiego rządu, powinna być bardziej eksponowana we wszelkiego typ > u komentarzach dotyczących katastrofy. _______________________________________________ Lechkacz nie był tchórzem i dlatego bohatersko zabił ponad sto osób. Odpowiedz Link Zgłoś
ibnalqq Re: Ani śledczy, ani godny, ani ciekawy 06.04.11, 21:35 Napiszę ci jeszcze raz: komentarz na poziomie nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
vvidmo Re: Ani śledczy, ani godny, ani ciekawy 06.04.11, 22:31 No to gratuluję... Prokuratura działa na tym co ma, a gadanie, że skrzynki czy wrak nie wróciły jeszcze do Polski bo Tusk jest tchórzem jest po prostu idiotyczne. Tusk winien, że Rosjanie nie oddali? To, co? Może wojnę im wytoczmy... Odpowiedz Link Zgłoś
niemoher Re: Ani śledczy, ani godny, ani ciekawy 07.04.11, 00:03 Zapomniales dodac, pisi leszczyku, ze sledztwo prowadzi prokuratura pod dowodztwem wybranego przez prezydenta 1000-lecia z 20% poparciem spolecznym - Pana Seremeta. Podobnie jednak jak przedstawiciele "wolnych" mediow i "niezaleznych " dziennikarzy takich jak np. Gargas wolisz, moherowy bucu, przemilczec pewne oczywiste fakty bo nie pasuja ci do z gory zalozonej tezy... Takie to prawe y sprawiedliwe... Zenada... Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "jak zachował się rząd USA, gdy w 1996 roku w kata 07.04.11, 01:08 "jak zachował się rząd USA, gdy w 1996 roku w katastrofie pod Dubrownikiem zginął Sekretarz Handlu Ron Brown. Po pierwsze trzeba być nieskończonym durniem, jak większość naszego odmozdzonego półświatka półinteligencji, żeby porównywać naszą pozycje wobec Rosji z pozycją Stanów wobec powstającej miedzy innymi dzieki interwencji wojskowej na Bałkanach rowniez Stanów suwerennej Chorwacji (chyba jeszcze wtedy nawet w stanie wojny). Szczególnie, że katastrofa wydarzyła się, z tego co pamiętam w trudno dostępnym terenie i Chorwacja nie miała nawet do dyspozycji odpowiednich środków technicznych by skutecznie prowadzić śledztwo. Tusk Twoją kretyńską odwagą, typową dla naszego "patriotycznego" wyszczekanego półświatka półinteligencji miał do wygrania tylko jedno: rosyjskie: Niet i dalszą naszą izolacja na arenie miedzyanarodowej. Bo przecież chyba nie wyobrażasz sobie, że ktokolwiek opowiedziałby się w tym powstałym konflikcie po naszej stronie, w tak jak tamta kompromitującej nas na całym świecie sytuacji drugiej, w krótkim okresie czasu podobnej katastrofy, w której ginie, jak jeszcze nigdy do tej pory i nigdzie indziej na świecie oprócz prezydenta cały najwyższy sztab wojskowy z liczna reprezentacja najwyzszych urzędników państwowych. Ta katastrofa przejdzie do historii światowego lotnictwa, niezaleznie od najbardziej nieprawdopodobnych przyczyn, jako nasza piramidalna kompromitacja. Będzie pewnie w księdze Guinessa jako niepobity przez nikogo jeszcze rekord tragicznego końca beztroskiej nieodpowiedzialności, nieprzezorności i nieogarniętej głupoty naszych postokrągłostołowych durniów Co mogl wygrac ? Twój i pewnie nie tylko, gó... warty podziw dla odwagi wyrażającej się pustym jak te dwudziestoletnie dotychczasowe, poszczekiwaniem naszych odmozdzonych postokrągłostołowych pajaców. Pyl wulkaniczny był tylko wygodnym pretekstem większości nieprzybyłych na pogrzeb sp Lecha Kaczynskiego honorowych gości, którzy nie mają w zwyczaju tracić swojego cennego czasu na honorowanie swoją obecnością pogrzebowych urosłych do prestiżowych uroczystości państwowych u nieudolnych, jak te u nas, niepojętych głupców,! Bo chyba nie liczysz by ta negatywna odpowiedz Moskwy na żądania Tuska pozostała bez wpływu na dalsze nasze relacje. Tuskowi pozostawałoby albo, jeszcze gorsze podkulenie ogona i wycofanie się z żądań albo dalsze "patriotyczne" debilne brniecie w konflikt w imię Twojego pajacowatego uznania. Tylko jakim kosztem ? Ani wiarygodnego rosyjskiego ani naszego śledztwa. Z czego oczywiście cieszyłaby się ta cala postokrągłostołowa odmóżdżona hołota na której spoczywa odpowiedzialność za tą tragedie. Swoją winę bez trudu w takiej sytuacji zrzuciliby na ta "znienawidzoną" Rosję unikając tym samym nie tylko służbowych ale rowniez licznych karnych konsekwencji czekających ich obecnie Dla mnie Ty jesteś zwykłym niedorozwiniętym debilem jakich miliony zrodził PRL-owski szmatławy awans społeczny i którzy dzisiaj, za sprawa demokracji, zdominowali naszą przaśną na ta okoliczność rzeczywistość Re: Ani śledczy, ani godny, ani ciekawy Odpowiedz Link Zgłoś
maciejso @1stanczyk 07.04.11, 05:00 Z reguły nie odpowidam na anonimowe posty zmierzające w stronę rynsztoka, w tym jednak wypadku zrobię wyjątek, gdyż wyczuwam ogromną frustrację z Twojej strony i poczuwam się w obowiązku Ci odpowiedzieć. Nie odbieraj proszę faktu odpowiedzi na Twój post jako nobilitację, ale raczej jako politowanie. Nieobce są Ci idee społeczeństwa obywatelskiego i rozumiesz chyba, że poziom debaty publicznej który proponujesz, pomimo wielu istotnych argumentów które przytoczyłeś, skutecznie dyskwalifikuje Cię praktycznie z każdej rzeczowej dyskusji. Minimum dobrego wychowania nakazywałoby też, podpisanie się własnym imieniem i nazwiskiem pod osobistymi wycieczkami, inaczej, co Ciebie wyróżnia od okupującej to forum, miotającej bluzgi bez opamiętania bandy troli? Maciej Soczka Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Są granice kalectwa umysłowego poniżej których 07.04.11, 09:13 nie ma, bo nie może być żadnej debaty. Od dużo dłużej niż dwudziestu lat, coraz powszechniej niestety przekraczane w naszym kraju. Nie uczestniczę w żadnej debacie: próbuję zatrzymać za wszelka cenę, nawet chamstwa ten niepojęty, nie tylko zresztą dla mnie proces. Słusznie wyczuwasz frustracje, bo mam w kraju wrażenie, nie tylko czytając to forum, że jestem we własnym domu pewnych siebie niedouczonych patetycznych, wychowanych w duchu jakiegoś zupelnie nie z tego świata wstecznictwa i "patriotyzmu", wariatów, mających święte przekonanie o swojej równie świętej doskonałości! Tylko czemu ten dom od ładnych kilku wieków zamiast rozkwitać na miarę wyszczekanego patetycznego i pretensjonalnego "patriotyzmu" i sekciarskiego watykańskiego wstecznictwa tych wariatów się wali niezaleznie czy w kleszczach takiego czy innego namiestnictwa czy tez demokratycznej suwerenności ? To nie ja, na podstawie argumentów, które wykraczają poza jakąkolwiek sferę akceptacji wśród tych, którzy potrafią korzystać z tego co nas odróżnia od planktonu, oceniłem Tuska jako tchórza. Jak nie być sfrustrowanym mając nadal od dwudziestu lat do czynienie z odmóżdżonym planktonem zamiast ludzi, który zastąpił wcześniejsze sprzedajne karierowiczowskie nomenklaturowe szabrownicze szambo ? Tak jak nie mam żadnych ambicji być odróżniany od kogokolwiek, przynajmniej jeśli chodzi o moją obecność na tym forum, bo tez nie ma po temu jakichkolwiek powodów, tak nie potrzebuje również żadnego politowania ! Odpowiedz Link Zgłoś
pak4 Re: Ani śledczy, ani godny, ani ciekawy 07.04.11, 12:44 A do czego są potrzebne? Bo mówisz się o 'kluczowych dowodach', tymczasem mamy autoryzowane kopie zapisów z czarnych skrzynek Odpowiedz Link Zgłoś
asraz Re: Ani śledczy, ani godny, ani ciekawy 07.04.11, 12:51 Maciejso, ciał nie widziałeś, bo pewnie w tym czasie konias waliłeś. Dla mnie to ty jesteś zwykłym gó...arzem, który niczego nie rozumie, albo nie chce zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
flipvert Re: Ani śledczy, ani godny, ani ciekawy 07.04.11, 15:01 Przeczytalem.Podane sa ustalenia komisji i to na tyle.Ani slowa o tym,kto prowadzil sledztwo i na jakich zasadach o tym zdecydowano. Byc moze cos mi umknelo.Jezeli tak,to wrzuc tu prosze odpowiednie cytaty,bo na razie to nie wiem,o co Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
a1953 Re: Ani śledczy, ani godny, ani ciekawy 07.04.11, 17:24 A dla mnie ty jesteś zwukłym idiotą Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Ani śledczy, ani godny, ani ciekawy 06.04.11, 20:15 Brudne to to i ochydne. Jak Anita Gargas. Odpowiedz Link Zgłoś
anmafan Ani śledczy, ani godny, ani ciekawy 06.04.11, 21:17 Pan Redaktor, jak rozumiem, spodziewał się, że pani Gargas będzie dowodzić, iż polska delegacja padła ofiarą zamachu rosyjskich służb. Wielce musi być rozczarowany faktem, że film prezentuje 'zaledwie' liczne przesłanki świadczące o możliwości awarii samolotu. W rzeczy samej ... nuda. o ileż ciekawsze jest epatownie czytelników doniesieniami o kłótni kapitana Protasiuka z jego zwierzchnikiem przed wylotem, nagranej na kamery przemysłowe. Tak, prezentwanie w Gazecie 'dowodów' na rzekome naciski ze strony generała Błasika i pana Prezydenta to dopiero najwyższej klasy dziennikarstwo śledcze. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Mnie ciekawią finanse PIS. Jak studnia bez dna. 06.04.11, 21:40 Mnie ciekawią finanse PIS. Jak studnia bez dna. Te filmiki, spoty, zabawy na Krakowskim etc. to wszystko sporo kosztuje. Kłamczyński na wszystko narzeka tylko nie na brak pieniędzy. Co najmniej dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Ty się Dziwisz?... 06.04.11, 21:57 pis_busters napisała: > Mnie ciekawią finanse PIS. Jak studnia bez dna. Te filmiki, spoty, zabawy na Kr > akowskim etc. to wszystko sporo kosztuje. Kłamczyński na wszystko narzeka tylko > nie na brak pieniędzy. Co najmniej dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
plusratio Re: Mnie ciekawią finanse PIS. Jak studnia bez dn 06.04.11, 23:25 pis_busters napisała: > Mnie ciekawią finanse PIS. Jak studnia bez dna. Te filmiki, spoty, zabawy na Kr > akowskim etc. to wszystko sporo kosztuje. Kłamczyński na wszystko narzeka tylko > nie na brak pieniędzy. Co najmniej dziwne... To popytaj jak płynęła z Brukseli z biura zagranicznego "Solidarności" od kierującego nim Jerzego Milewskiego w latach 80.tych pomoc dla "Solidarności" w kraju. Poprzez między innymi ręce dwóch Braci przepłynęło łącznie 10 milionów dolarów, ale w ostatecznym rozliczeniu okazało się, że "Solidarność" otrzymała 8 milionów - 2 miliony gdzieś "wcięło". Może to jest wyjaśnienie, dlaczego J.K. nie potrzebował i nadal nie potrzebuje mieć konta bankowego - pamiętajmy, że z oczywistych powodów, tamta pomoc była przemycana do kraju w żywej gotówce, w pakietach po kilka - kilkanaście tysięcy dolarów, a taką gotóweczkę łatwo było "zagospodarować". Mieszkanie w L.K. w Sopocie (148m2) też zostało kupione z profesorskiej pensji ? Ciekawe dlaczego później nagle zgasła wielka przyjaźń L.K. z Jerzym Milewskim, który po powrocie do kraju, zażądał dokładnego rozliczenia (był zobowiązany do rozliczenia się z zagranicznymi darczyńcami, również tymi z rządów zachodnich państw) - nawiasem mówiąc Jerzy Milewski jakoś dziwnie szybko zmarł, jak tylko zaczął się domagać tego rozliczenia. Może warto by dzis o tym pogadać z J.K. PS - polecam bardzo uważną lekturę internetowej encyklopedii "Solidarności" - poczytaj między wierszami ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Jarek potrafi skrzętnie skrywać swoje tajemnic 07.04.11, 11:13 Jarek potrafi skrzętnie skrywać swoje tajemnice. Ani FOZZ ani Telegraf ani uwłaszczenie się na Expressie Wieczornym nigdy nie zostały do końca wyjaśnione. A pieniądze przepadły jak kamień w studni. Również postać Rajmunda Kaczyńskiego stanowi chyba najgłębszą tajemnicę w Polsce. Mnie zawsze intrygowała łatwość, z jaką NKWD rozprawiło się z podziemiem w Polsce po wojnie. Co tym bardziej dziwne, temat ten jest skrzętnie omijany przez polskich historyków. Zdaje się, że zbyt wielu "patriotów" było umoczonych we współpracę z NKWD. W PRL mawiało się: "Tak czy owak Zenon Nowak". Ilu było takich Nowaków na różnych szczeblach, którzy byli dziwnie niedotykalni nawet, gdy wokół szalały walki frakcyjne w PZPR. Nawet SB nie mogło się niektórymi osobami interesować... Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol nekrofilia 06.04.11, 21:44 Epatowanie trupami! Prof. Bartoszewski miał rację! Odpowiedz Link Zgłoś
3miastowy załgana GoWno Prawda 06.04.11, 21:50 a czemu mial sluzyc bogaty w drastyczne szczegoly opis stanu ciala Prezydenta Kaczynskiego - zamieszczony w tej samej GW? Nagle staliscie sie tacy wrazliwy w tej zalganej redakcji? Jak byla okazja by uderzyc w Kaczynskiego to jakos wam tej wrazliwosci zabraklo.... Odpowiedz Link Zgłoś
vvidmo Re: załgana GoWno Prawda 06.04.11, 22:34 Zaiste - bardzo szczegółowe te opisy były... Zresztą, to Kaczyński pierwszy zaczął mówiąc o urwanym ramieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
paranoja.live Film Anity Gargas: ani śledczy, ani godny, ani ... 06.04.11, 22:39 skoro ten film jest az tak zly to moze pokaze go tvp. ale w to watpie bo gw. klamie jak zawsze i to musi byc dobry film Odpowiedz Link Zgłoś
paranoja.live Film Anity Gargas: ani śledczy, ani godny, ani ... 06.04.11, 22:41 ciekawia mnie identyczne opinnie na temat tego filmu ! czy gw.je dubluje bo nikt nie wypowiada sie identycznie ! Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Film Anity Gargas: ani śledczy, ani godny, an 07.04.11, 19:28 Zakałapućkałeś się całkiem.Skoro opinie są identyczne,to po kigo grzyba je dublować?A jak dublowane opinie to dlaczego nie identyczne.Orzeszku,chyba trzeba tłumacza z wolskiego na polski Odpowiedz Link Zgłoś
magnifyingglass Film Anity Gargas 07.04.11, 01:13 Dziś specjalnie kupiłem numer Gazety Polskiej z płytą. Nie ukrywam, że "recenzja" z GW jest dodatkową zachętą do obejrzenia filmu. Wyborcza od dawna przyzwyczaiła, że jeśli coś gani, to może właśnie dlatego że jest dobre; a jeśli chwali, to może lepiej trzymać się z daleka. I w ogóle należy podchodzić do przekazu z potężną dawką sceptycyzmu, gdyż nie jest to gazeta, lecz maszyna propagandowa z polityczną agendą. Odpowiedz Link Zgłoś
lamerka Re: Film Anity Gargas 07.04.11, 01:18 A nie prosciej byloby w ogole nie czytac GW, tylko od razu kupowac Gazete Polska, Nasz Dziennik i tym podobne? Odpowiedz Link Zgłoś
magnifyingglass A nie prościej... 07.04.11, 13:24 Na podstawie jakiej logiki da się wywieść, że jeśli z poglądami jakiejś gazety się nie zgadzamy, to i do niej nie zaglądamy? To raczej przepis na skostnienie umysłowe. A wiem, że na tym forum (w goszczącej nas gazecie) jest to stanowisko popularne, ale to tylko jeszcze jedno potwierdzenie tezy, iż z całym tym środowiskiem jest coś głęboko nie w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Gargas jest tego samego chowu co Grass 07.04.11, 01:14 Każda metoda jest dobra by nie zejść z afisza ! Film Anity Gargas: ani śledczy, ani godny, ani ... Odpowiedz Link Zgłoś
asraz Re: Gargas jest tego samego chowu co Grass 07.04.11, 13:01 1stanczyk napisał: > Każda metoda jest dobra by nie zejść z afisza ! > > Film Anity Gargas: ani śledczy, ani godny, ani ... Mi to nie przeszkadza,dziękuję za informację, nie wiedziałem że Gargas jest Żydówką. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk ".... nie wiedziałem że Gargas jest Żydówką." 07.04.11, 13:25 "dziękuję za informację, nie wiedziałem że Gargas jest Żydówką." Tez nic o tym nie wiem i nic takiego nie napisałem. Nie żyje w tym naszym poszufladkowany fobiami, miedzy innymi przez Michnika, półświatku ! Nie tylko Żydzi mają prawo i pchają się za wszelka cenę, bo nie za darmo, na afisz ! Re: Gargas jest tego samego chowu co Grass Odpowiedz Link Zgłoś
padafas Re: Ani śledczy, ani godny, ani ciekawy 07.04.11, 11:28 Bełkot komunistyczny i nic więcej !!!imperialiści!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asraz Re: Ani śledczy, ani godny, ani ciekawy 07.04.11, 13:04 padafas napisał: > Bełkot komunistyczny i nic więcej !!!imperialiści!!!! To nie jest bełkot komunistyczny, tylko nawiedzonych pisowców i oszalałych z nienawiści tzw. katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
advancem Film Anity Gargas: ani śledczy, ani godny, ani ... 07.04.11, 12:30 Slyszalem, ze podobno kreci Pan wlasny filn na temat Katastrofy. To dopiero bedzie bomba. Swoja droga dlaczego panskie komentarze zawsze sa takie paskudne. Czy wynika to z Pana fizjonomi? Odpowiedz Link Zgłoś
przedwieczorny Panie Czuchnowski ... 07.04.11, 13:09 ... innego komentarza się po Panu nie spodziewałem. Pan jest przewidywalny aż do bulu że tak powiem po prezydencku. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesscar film Anity Gargas "10.04.10" jest warty obejrzenia 07.04.11, 13:34 zachecam kazdego do obejrzenia tego filmu, najlepiej kilka razy, w tym filmie sa swiadkowie (rozni - ci ktorzy mowia i ci ktorzy milcza), wypowiadaja sie eksperci, jest osoba ktora pilnowala zwlok Prezydenta RP przed zabraniem ich przez Rosjan, jest mowa o "dziwnym" zachowaniu Tuska w Smolensku, negatywna recenzja w Gazecie Wyborczej jest dodatkowo znakomita rekomendacja dla tego filmu i powinna zmotywowac do obejrzenia filmu przez bardzo wiele osob, recenzja pozytywna w GW bylaby dla filmu Anity Gargas bardzo zlym sygnalem odnosnie wartosci sledczej tego filmu, wiadomo ze w Gazecie Wyborczej byly podziekowania michnikowcow po katastrofie dla Putina - wiec wiadomo kto jest wzorem i autorytetem dla srodowiska GW (szczegolnie laczac to z atakowaniem wczesniejszym Lecha Kaczynskiego "za wszystko i za nic" w niezlicznej liczbie materialow prasowych) Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Nic co zrobiła ta cyngielka nie jest warte poś 07.04.11, 21:12 Nic co zrobiła ta cyngielka nie jest warte poświęcenie choćby sekundy czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
jestemtfurczy Film Anity Gargas: ani śledczy, ani godny, ani ... 08.04.11, 10:10 www.youtube.com/watch?v=gT1ax2KwDj8 Odpowiedz Link Zgłoś