Dodaj do ulubionych

Pigułka na wrzody i święty spokój

• martin3d Pigułka na wrzody i święty spokój 23.04.11, 20:00
      Widać,że osoba, która pisała ten artykuł jest przeciwnikiem kościoła... I uważa,że kościół jest bez sensu... A tak naprawdę pewnie nigdy nie poznała Pana Boga... Postawmy sobie pytanie? Czy jest sens mówić o kościele i Panu Bogu,że jest to coś złego jeśli w ogóle tego nie znamy..?
      A nie jest zastanawiające jak kościół tak postępuje... ? Czy każdy z Nas nie dąży do szczęścia?
    • jacan888 Jak się miewa zabite dziecko? 23.04.11, 20:05
      Kobieta mówi: czuję się dobrze. A dziecko? To, które nosiła pod sercem? Jak się czuje? Mówi do niej: kocham Cię Mamusiu? Czy nic nie może powiedzieć, bo zostało zarżnięte? No jak jest? Cool? Fajnie? Odlotowo? Nowocześnie? Po Gazetowemu? Czekam na odpowiedź!
    • mlody.lew007 Pigułka na wrzody i święty spokój 23.04.11, 20:46
      no no no
      widać było wcześniej jak gazeta manipuluje tekstem, obrazem, sondą itp ale teraz to już przegięła. Oby tak dalej GAZETO próbować manipulować czytelnikiem

Nasuwało mi się czytając ten artykuł czy to nie jest bardziej REKLAMA...

pozdrawiam
    • cwiartka0017 Stop aborcji! 23.04.11, 20:49
      Przykre jest to, że tak wiele osób jest za aborcją. W dodatku sondaż, który nie daje możliwości wypowiedzenia się przeciwko aborcji. Dlaczego jesteśmy narodem, który chce się sam zabić? I w dodatku wyszukiwanie wszelkich możliwości żeby zabić dziecko, które rozwija się pod sercem matki? I te wszystkie argumenty finansowe. Czy żądza pieniądza zabrała Waszą wrażliwość i tą cząstkę dobra w Was? Brak słów. Ludzie opamiętajcie się.
      • hermenegilda_zenia Re: Stop aborcji! 23.04.11, 22:05
        Lepiej być za możliwością wyboru czy chce się donosić ciążę czy nie, niż będąc katolikiem uskuteczniać kiszenie już narodzonych (wg waszej nomenklatury "niewyabortowanych") dzieci w beczkach z kapustą. To jest właśnie moralność a la Polska i etos rzymsko-katolicki. Łatwiej udawać, że nie ma problemu usuwania ciąży w podziemiu, hipokryzji lekarzy którym sumienie nie pozwala wykonywać zabiegów w świetle prawa publicznym szpitalu, ale w zaciszu prywatnego gabinetu już tak, no i oczywiście już widzę tych piewców ochrony życia poczętego jak z uśmiechem na ustach palą się do rodzenia dzieci z gwałtu czy płodów obarczonych zdiagnozowaną wadą genetyczną czy innym upośledzeniem. Jak to łatwo być moralnym i etycznym w czyimś imieniu i za kogoś. Jesteś przeciwnikiem aborcji, nikt nie zmusza cię do usuwania ciąży. Jestem ciekawa kto z was , zamiast strzelać innym moralniaki na forum, reaguje kiedy sąsiad- katolik bije żonę i dzieci - w gębie każdy z was jest mocny, ale konkretnych działań i pomocy nie ma co oczekiwać - uszki po sobie i udajemy, że wszystko jest cacy.
        • linda_j_85 Re: Stop aborcji! 24.04.11, 00:00
          Co za bzdura! Nic nie jest lepsze! W obu przypadkach kobieta zabija swoje dziecko, więc nie pisz, że jedno lepsze od drugiego!
        • linda_j_85 Re: Stop aborcji! 24.04.11, 00:02
          hermenegilda_zenia napisała:

>Jestem ciekawa kto z was , zamiast strzelać innym moral
          > niaki na forum, reaguje kiedy sąsiad- katolik bije żonę i dzieci - w gębie każd
          > y z was jest mocny, ale konkretnych działań i pomocy nie ma co oczekiwać - uszk
          > i po sobie i udajemy, że wszystko jest cacy.

To chyba po sobie oceniasz.... Fajnie, że znasz nas wszystkich, i wiesz jak reagujemy. WSZECHWIEDZĄCA! Hahahahaha!
        • cwiartka0017 Re: Stop aborcji! 24.04.11, 15:01
          Co do mordowanych dzieci po urodzeniu, to nikt nigdy nie powiedział, że tak można. Każdy katolik (i mam nadzieję, że nie tylko) chce żeby dziecko miało szanse się urodzić i żyć. To kompletnie pomyleni ludzie rodzą i zabijają mając możliwość pozostawienia dziecka w szpitalu lub oknie życia.

A reagować kiedy ktoś się biję należy zawsze, niezależnie od wyznania oprawcy i świadka.

I proszę, nie pisz, że nie podejmujemy konkretnych działań, bo ja podejmuję i jestem pewna, że nie tylko ja. A to też nie jest zależne od wyznania.
    • maxdutka Pigułka na wrzody i święty spokój 23.04.11, 21:50
      Ciekawe kiedy zaczniemy się zastanawiać nad tym dlaczego są takie problemy aby zabić dowolnego człowieka na ulicy! Przecież to jest ograniczanie praw człowieka! Ludzie zastanówcie się do czego to wszystko prowadzi!!! My śmiemy się nazywać rozwiniętą cywilizacją, a powstają artykuły mogące świadczyć o tym iż jesteśmy w początkowej fazie rozwoju.
    • anne35 Pigułka na wrzody i święty spokój 23.04.11, 22:01
      Trucie się tymi tabletkami nie jest rozwiązaniem.
    • linda_j_85 Pigułka na wrzody i święty spokój 23.04.11, 23:56
      "zlepek komórek"?
      Czy Wyście na głowy poupadali?!
      To:
      www.ebrzuszek.pl/ciaza/tydzien%20po%20tygodniu/ciaza_tydzien7c.jpg
      jest zlepek komórek? Przecież to mały człowieczek!
      Jak będziecie kombinować, że to jeszcze nie-człowiek, bo układ nerwowy nie działa mu tak, jak powinien, to nie zdziwcie się, jak Wam ktoś odmówi człowieczeństwa, bo "coś tam" ...
    • korowinka Pigułka na wrzody i święty spokój 24.04.11, 01:44
      Mam taką uwagę na temat ostatniego akapitu. Mianowicie, jakim cudem zalegalizowanie aborcji (czy pigułek wczesnoporonnych dla tych, którzy nie potrafia nazywać rzeczy po imieniu) może być "modelem zwalczania aborcji" ???
      Pani Redaktor chyba nie do końca przemyślała wszystkie kwestie, które poruszyła w tym tekście. Wiele z nich nawzajem się wyklucza. Nie wiem, czy ten artykuł można potraktować poważnie.
    • prawdziwa.polka Pigułka na wrzody i święty spokój 24.04.11, 07:56
      Nie mamy prawa zabijac dziecka, kazde dziecko jest darem od Boga. to przykre ,że tylu kobiet używają takich tabletek. Szkoda dziecka poczetego.
    • looona1 Pigułka na wrzody i święty spokój 24.04.11, 12:40
      Nigdy nie wueirzę żadnej kobiecie, która po dokonaniu aborcji "CZUJE SIĘ ŚWIETNIE". Trzeba być pozbawionym wszelkiej moralności, głupim człowiekiem, aby po zabicu żywej istoty czuć się świetnie. Nikt mi również nie wmówi, że po dokonaniu aborcji kobieta przechodzi nad tym do porządku dziennego. A co do tych nieszczęsnych tabletek, to są one czystą śmiercią dla kobiety, szkodzą jej organizmowi tak jak aborcja. Co za chory świat, żeby w ogóle trzebabyło przekonywać ludzi, że zło naprawdę jest złem i nigdy nie będzie służyło dobru.
      • hermina5 Re: Pigułka na wrzody i święty spokój 24.04.11, 13:01
        > Nigdy nie wueirzę żadnej kobiecie, która po dokonaniu aborcji "CZUJE SIĘ ŚWIETN
        > IE".

I nie musisz. One twojej wiary w ich samopoczucie nie potrzebują. Zajmij sie sobą.
    • kjhmmj Pigułka na wrzody i święty spokój 24.04.11, 14:33
      Dawno nie czytałem tak cynicznego artykułu ! Jeśli problem istnienia podziemia aborcyjnego powinno się rozwiązać przez legalizację to każdy rodzaj przestępczości powinno się rozwiązać przez legalizację ! O ile mniej będzie kłopotów. Policja i sądownictwo nareszcie odpoczną.
      Dlaczego w tym artykule nie ma ani słowa o SPRAWIE NAJWAŻNIEJSZEJ ? O tym, że propaguje się w ten cyniczny sposób MORDERSTWO niewinnego człowieka. Płytkość myślenia jest tu wprost przerażająca. Dlaczego nie mówi się młodym ludzim o odpowiedzialności za swoje czyny ? Dorosłość nie przychodzi sama z latami. Dorosłość zdobywa się. I to nie poprzez kontakty seksualne ale przez odpowiedzialność za swoje czyny.
    • greenagraffka Pigułka na wrzody i święty spokój 24.04.11, 16:49
      "Święty spokój"? Według Was ciąża to tylko niepotrzebny balastr, którego można się pozbyć bez żadnych konsekwencji? Nic bardziej mylnego...
    • pan.jan.de Pigułka na wrzody i święty spokój 24.04.11, 17:20
      Wesołych Świąt Wielkanocnych, dzisiaj wszystkim życzyć wypada... Bez obaw składam je także na ręce autorki tekstu i jej popleczników... Bez obaw, bo nie podejrzewam Was o "za daleko posuniętą" wrażliwość (dawno już nie słyszałem tylu skrajnie egocentrycznych opinii). Dlatego wiem, że moje, szczere przecież życzenia, nie zabrzmią w Waszych uszach, jak obelga...
    • robertrert tezas 24.04.11, 19:59
      tezas a ty kim jesteś... etatowy krzykacz aborcyjny wyborczej , czy fanatyk antykościelny ? przyjrzyj się swoim komentarzom.
    • mila.to.ja pigułka nie rozwiazuje sprawy 24.04.11, 20:15
      Aborcja jest złem, bo niszczy życie. Nie można żyć kosztem drugiej osoby. Każdy człowiek ma prawo do życia. Zycie jest największą wartością, a nie wygoda kobiety. Pigułka nie rozwiązuje sprawy.
      • hypertryper Re: pigułka nie rozwiazuje sprawy 24.04.11, 20:41
        >Nie można żyć kosztem drugiej osoby.

A plód to niby czyim kosztem zyje, jak nie drugiej osoby?

>Zycie jest największą wartością, a nie wygoda kobi
        > ety.

Oczywiscie. W Kostaryce kobiety przykuwano do lózek, zeby rodziły .
      • kamilbaraczczlowiekzyjacy Re: pigułka nie rozwiazuje sprawy 24.04.11, 20:43
        tak to prawda pigułka nie rozwiązuje sprawy aborcja jest złem bo się zabija niewinnego człowieka.
        Pozdrawiam Kamil
    • poetka86 Pigułka na wrzody i święty spokój 24.04.11, 22:42
      Sprawa życia tych najmniejszych nie może być sprowadzana tylko do rozwiązywania konfliktów na gruncie państwowo-biznesowym. Może, gdybyśmy, jako ci którzy się martwią nie zostawiali samym sobie kobiet chcących podjąć decyzję "usunięcia" dziecka, nie byłoby tego absurdalnego dialogu?! Chodzi mi o wsparcie, dobre słowo, wysłuchanie i przekazanie nadziei. Szczególnie teraz, kiedy obchodzimy święta i Chrystus po raz kolejny przypomina nam, że umarł za nas (dorosłych jak i dzieci).
    • imanak Święty spokój 25.04.11, 00:06
      Święty spokój? Może na chwilę. Jest jednak coś takiego jak sumienie, które raczej będzie o sobie z czasem przypominało myślami typu "moje dziecko miałoby tyle i tyle lat, może robiłoby to i to" itd. No ale my jesteśmy przecież najmądrzejsi, nauczyliśmy się na biologii paru fajnych słów jak zygota czy zarodek więc teraz nienarodzony człowiek to już nie człowiek tylko zygota albo w trochę późniejszym stadium rozwojowym płód. Jak sobie pomyślę, że zabiłam albo nie, jeszcze lepiej wydaliłam zygotę albo płód to nie brzmi to już tak nieprzyjemnie, ba nawet kojarzy się bardziej z pozbyciem się jakiegoś paskudnego tasiemca. No i po problemie, Wszystko gra...
    • anonaj Czy wy jesteście normalni? 25.04.11, 10:42
      Zabijanie ludzi to przestępstwo... Mam do was takie pytanie ( do ludzi, którzy są za aborcją) obejrzyjcie sobie ten filmik i powiedzcie mi czy osoba, która w nim występuje ( podpowiem kobieta) czy jest tylko zlepkiem komórek? Czy może człowiekiem?

www.youtube.com/watch?v=NpOFcqrqBa0
      Bo patrząc na wasz tok myślenia wydaje mi się ze nikt z was nie jest człowiekiem tylko jesteście jednym wielkim komórkowcem!
      Rzekomo wszyscy kochamy dzieci burzymy się i jesteśmy w szoku, kiedy słyszymy o pedofilach, rodzinnych patologiach ( gdzie dzieci są przypalane petami, bite, czasem nawet mordowane) i to jest według was złe? Tak?
      Ale kiedy mówimy o dziecku w łanie matki, które już jest wykształtowane w taki sposób, że wiadomo, jakie będzie miało kolor oczu, włosów, jaki będzie wysoki itp. bo to wszystko już jest w genach... I takie dziecko już nie jest człowiekiem!? Bo jeszcze go nie widzicie? Bo jeszcze nie może się bronić?! Płakać! I śmiać się!

Wasze myślenie jest chore i wypaczone!!
      • tanebo Re: Czy wy jesteście normalni? 25.04.11, 15:20
        Chcesz tego czy nie to na poziomie materialnym jesteś organizmem wielokomórkowym. Jeśli uważasz inaczej to mam propozycję: wstrzymaj się z oddychaniem na dzień lub dwa. Nie? To może choć na kwadrans? Też nie? No widzisz? Niestety, nie jesteśmy istotami wyłącznie duchowymi. Nasze organizmy muszą pobierać energię i ją przetwarzać. Nie możemy tak jak aniołowie pożywiać się miłością Boga. Sęk w tym że na poziomie komórkowym życie jest szkodliwe. Komórki z których się składamy nie są nieśmiertelne. Zresztą jeśli są to oznacza że są nowotworem. Tak więc nasze komórki obumierają w procesie naturalnym. Doświadczamy tego procesu choćby przez łupież. Trzeba dodać że przeciętne życie komórki wchodzącej w skład naszego ciała jest dużo krótsze niż nasze życie. To że zachowujemy integralność jako organizmy wielokomórkowe zawdzięczamy temu że komórki się dzielą i rozmnażają. Ale to w sumie powoduje że jesteśmy opakowaniem naszych genów. Również jako organizmy wielokomórkowe nie jesteśmy nieśmiertelni. Aby nasze geny nie zniknęły wraz z nami musimy się rozmnażać. I teraz przechodzę do sedna - czym jest rozmnażanie? Na poziomie genów jest przekazywaniem informacji. Nie jest to jednak proces binarny. Nie polega na połączeniu komórki jajowej i plemnika z których za każdym razem powstaje nowy człowiek. W procesie tym powstaje wiele błędów. Stąd wiele naturalnych poronień. Po prostu powstałe zygoty zawierają wiele błędów genetycznych i przez to nie są zdolne do życia. Gdybym miał to do czegoś przyrównać to była taka scena w "Obcym 4". Ripley wchodzi w niej do laboratorium gdzie na półkach stoją słoje z dziwnymi płodami. Na końcu laboratorium znajduje leżącą kobietę podobną do niej jak dwie krople wody tylko że z trzema nogami. Powstanie zygoty z której powstaliśmy my jest procesem ciągłym nie polegało tylko na zapłodnieniu pojedynczego jaja. W chwili zapłodnienia nie musieliśmy być zresztą 100% wygranymi. Kiedy więc proces zapłodnienia kończy się a zaczyna się Człowiek? Patrząc na człowieka jak na informację to w chwili zagnieżdżenia jaja. Tak więc czy aborcja zawsze jest zabójstwem? Niekoniecznie. Życie matki jest celem nadrzędnym. Bo jej rola nie kończy się wraz z urodzeniem dziecka. Musi więc przeżyć poród i żyć tak długo, w zasadzie tak długo aż jej dziecko będzie miało dziecko. Wtedy można uznać że to ma sens.
    • czesia1214 Pigułka na wrzody i święty spokój 25.04.11, 11:13
      Muszę przyznac że jestem zdruzgotana. Nie mogę pojąc dlaczego tak bardzo ludzie pragną zabijac dzieci które są przecież przyszłościa społeczeństwa. Zastanawiamy się dlaczego społeczeństwo się starzeje a tymczasem w świetle prawa i nie zabijamy dzieci. Artykuł bardzo pro aborcyjny, aż za bardzo lecz sprawnie zawoalowany co już stało się znakiem rozpoznawczym wyborczej. A wszystko w imie praw kobiet i troski o ich życie. A kto zatroszczy się o życie dziewczynek które są zabijane w czasie aborcji, przecież one też kiedyś będą kobietami... gdzie są feministki krzyczące o ich prawach.
    • gienka_zenka Pigułka na wrzody i święty spokój 25.04.11, 12:59
      Jaasne, bo troska o kobiety polega na tym, zeby dac im łatwy dostep do tabletki wczesnoporonnej, żeby beztresowo (tzw. bez obawy przed "okrutnym" prawem) mogły "pozbyć się" życia noszonego pod sercem.

Mój apel do naukowców. Prosze o wymyslenie tabletek dla mężczyzn i kobietk, które tym pierwszym pomogą nie podejmować współzycia seksualnego, skoro nie sa gotowi zostac ojcami, a jesli już nimi zostaną, to niech taka tableka wywoał w nich tak silny instynkt ojcowski, zeby nie pozwolili zabić dziecka, któe sami spłodzili. Podobne działanie dla kobiet, tyle ze wywołujace instynkt macierzyński lub instynkt hamujacy przed podjęciem współzycia.

Wtedy tabletki RU nie będą potrzebne, a i problem gwałtu zostanie rozwiązany. Bo widać człowiek potrzebuje tabletek, żeby być szcześliwym, a nie rozumu panujacego nad emocjami, o ironio! :(
    • miodzillapl Pigułka na wrzody i święty spokój 25.04.11, 20:37
      Tragedia, po prostu tragedia... Kim wy do cholery jesteście?! Lepiej zmieńcie nazwę na "Gazeta Aborcyjna". Aborcja to morderstwo i to rozsądnie, że jest zakazana w naszym kraju. To logiczne, że podziemie będzie, bo jest w prawie każdej dziedzinie życia. Ale to nie jest powód do zalegalizowania aborcji. Większość ludzi na świecie walczy o pieniądze i lepsze życie, więc normalne jest, że lekarze prowadzą aborcję poza prawem. Jednak to też nie jest powód do jej legalizacji. Jeżeli jesteście tak za tą aborcją to sami ją prowadźcie..
      • sroka75 Re: Pigułka na wrzody i święty spokój 25.04.11, 20:42
        >więc normalne jest, że lekarz
        > e prowadzą aborcję poza prawem.
        gratulacje...perełka hipokryzji...
        • sroka75 Re: Pigułka na wrzody i święty spokój 25.04.11, 20:48
          chociaż patrząc na "polot" ;) miodzilli to prawdopodobnie kolejny zmutowany "jedyny sprawiedliwy znawca prawdy"
      • tanebo Re: Pigułka na wrzody i święty spokój 25.04.11, 20:51
        Po pierwsze - to czy aborcja jest czy nie jest zabójstwem jest kwestią indywidualnej opinii. Dla ciebie jest, dla mnie nie jest. Dlaczego twoja opinia ma być uprzywilejowana? Ja cię nie zmuszam do aborcji, dlaczego ty chcesz mnie zmusić do nie robienia aborcji?
        Po drugie - aborcja to sprawa szczególna. Dziecko, chcemy tego czy nie jest przez 9 miesięcy zależne od matki. A skoro tek to ona jest tu od podejmowanie decyzji.
        Po trzecie - nie jest dla mnie normalną sytuacja że osoby które mają prawo do aborcji są tego prawa pozbawiane. Zresztą nie ma innej procedury medycznej wykonywanej w podziemiu.
        • miodzillapl Re: Pigułka na wrzody i święty spokój 26.04.11, 10:27
          Ja Ciebie nie zmuszam do nie robienia aborcji. Aborcja jest morderstwem, bo człowiekiem stajemy się nie w momencie narodzin lecz poczęcia. I nieważne jest co myśli o tym cały Kościół lecz człowiek, bo z tego On się składa. I nie jest ograniczeniem wolności kobiet zakaz aborcji, lecz ochroną, zarówno życia nienarodzonego jak i samej kobiety.
          • iluminacja256 Re: Pigułka na wrzody i święty spokój 26.04.11, 11:29
            Aborcja jest morderstwem, bo czł
            > owiekiem stajemy się nie w momencie narodzin lecz poczęcia

Czas zatem najwyzszy wszczynać procesy o poronienia - te kobiety pomordowały ludzi.

>I nie jest ogr
            > aniczeniem wolności kobiet zakaz aborcji, lecz ochroną

Pytałaś polskie kobiety czy chcą Twojej ochrony? Nie? to zajmij się soba, zamiast zajmowac sie innymi. Juz Alicję Tysiac ocxhorniliscie tak, ze jest praktycznie slepa i zyje z renty .
            • benzodia Re: Pigułka na wrzody i święty spokój 27.04.11, 00:17
              iluminacja256 napisał:
              > Czas zatem najwyzszy wszczynać procesy o poronienia - te kobiety pomordowały l
              > udzi.

Tak samo sensowne jakby oskarżać kogoś, kto zmarł na zawał, że zabił człowieka..

>Juz Alicję Tysiac ocxhorniliscie tak, ze jest praktycznie slepa i zyje z renty .

Jak słyszę o Alicji Tysiąc i o tym, jaką krzywdę jej wyrządzono nie pozwalając zabić dziecka, to się zastanawiam co czuje teraz ta 10 letnia Julka (a 10 letnie dzieci już wiele rozumieją i z każdym rokiem coraz więcej...), której mamusia zabić nie mogła, choć bardzo chciała, ale niedobre państwo jej to uniemożliwiło..

> Pytałaś polskie kobiety czy chcą Twojej ochrony?

Pytałaś polskie nienarodzone dzieci czy chcą ochrony? Widzisz, te najsłabsze mówić nie mogą i bronić się też nie mogą. Dlatego trzeba je chronić. Bo ludzi zabijać nie wolno

• tanebo Re: Pigułka na wrzody i święty spokój 27.04.11, 00:23
                Skoro jesteś stanowcza to mam kilka pytań:
                - co zalecisz w przypadku ciąży poza macicznej?
                - ile sierot adoptowałaś?
                - skoro życie jest tak ważne to rozumiem że jesteś dawcą organów?
              • iluminacja256 Re: Pigułka na wrzody i święty spokój 27.04.11, 09:56

> Tak samo sensowne jakby oskarżać kogoś, kto zmarł na zawał, że zabił człowieka.

Nie tak samo, a wręcz całkowicie inaczej. Skoro kazdy jest cżłowiekeim od poczęcie to kobieta, która roni, właśnie morduje człowiak, a sama - zyje. I nalezy ją w takim razie oskarzyć o morderstwo, bo sama wygodnicka, zyje sobie nadal.

>się zastanawiam co czuje teraz ta 10 letnia Julka

Szkoda, z enie zastanwiałaś sie co czuje Spela Alicja Tysiac mająca trójkę dzieci , w tym niemowlę, kiedy nie miaął im do do garnka włozyć i zadłuzenie mieszkania rosło z miesiaca na miesiac. Wtedy cię jakoś ich los rrzeczywisty nie interesowal.

>Pytałaś polskie nienarodzone dzieci czy chcą ochrony?

Pytałam, Powiedziały, ze uwielbiają rodzić sie z gwaltów, oslepiać matki i chcą, aby w wypadku porinienia skazywano kobietę za " zabójstwo człowieka poczatego" - tak sobie te płody wykombinowały w czwartym tygodniu, machajac ogonami, które wtedy maja.
                • veritas Poronienie jak morderstwo 27.04.11, 10:16
                  > Skoro kazdy jest cżłowiekeim od poczęcie to kobieta, która roni, właśnie morduje człowiak, a sama - zyje.

I owszem, taka jest logika niektorych zwolennikow tezy 'czlowiek od poczecia'.

Np. w Utah (USA) mozna oskarzyc, jak za morderswo, kobiete ktora poronila. Wystarczy np., ze w samochodzie nie zapiela pasow (nota bene przez niektorych lekarzy nie zalecane ) i doszlo do stluczki.
                  Vide chocby:
                  www.rhrealitycheck.org/blog/2010/02/20/utah-bill-criminalizes-miscarriage
                  Nb w tym stanie w 2004 r. oskarzono o morderstwo kobiete, ktora nie zgodzila sie na cesarksie ciecie i chciala urodzic SN. Miala blizniaki i jedno z nich nie przezylo porodu.

Podobne przepisy proboja wprowadzic w Georgii - kobieta musialaby udowodnic, ze nie spowodowala poronienia (sic!):

www.foxnews.com/politics/2011/02/26/georgia-lawmakers-anti-abortion-proposal-punish-women-miscarriages/
                  Nigdy nie nalezy nie doceniac fanatykow.
                  ------------------------------
                  Kiedy gasną stosy, robi się jaśniej.
                  • green.anna Re: Poronienie jak morderstwo 27.04.11, 13:39
                    dziekuje za ten post - zawsze dobrze wiedziec, czy grozi dojscie do wladzy takich oszolomow.
                • immaculate Re: Pigułka na wrzody i święty spokój 27.04.11, 19:04
                  Jeżeli kobieta roni to nie jest to zabójstwo,bo jest to proces naturalny-tak jak fakt,że nie wszystkie plemniki zapładniają. To organizm prowadzi do śmierci kobiety,nie jej świadoma decyzja.Ale aborcja,czy wzięcie tabletek jest świadomym zabiegiem,mającym na celu zabójstwo.
                  • veritas Nieumyślne spowodowanie śmierci/uszczerbku 27.04.11, 21:58
                    W Kodeksie Karnym jest paragraf (155) dotyczący nieumyślnego spowodowania śmierci. Gdyby poważnie potraktować płód za człowieka, na jego podstawie można by było skazać na więzienie np. chorą na raka, która poroniła po chemioterapii.

Nota bene jest też paragraf na nieumyślne spowodowanie uszczerbku na zdrowiu - i już byłby bacik na ciężarne np. nie łykające regularnie kwasu foliowego. Itp itd etc.

------------------------------
                    Kiedy gasną stosy, robi się jaśniej.
        • benzodia Re: Pigułka na wrzody i święty spokój 26.04.11, 23:58
          tanebo napisał:
          >Zresztą nie ma innej procedury medycznej wykonywanej w podziemiu.

To świadczy o tym, że coś z tą "procedurą" nie tak..
    • tayniakszczecin Pigułka na wrzody i święty spokój 25.04.11, 22:33
      Bla bla bla...
      Pisze się o godności kobiety itd... Obok pisze się o mordowaniu nienarodzonych dzieci i podaje się dokładne nazwy specyfików i, mniej więcej, sposób ich użycia...
      A gdzie pisze się o godności mordowanych dzieci? Gdzie są feministki, które krzyczą, wszczynają burdy, bo prawa nienarodzonej dziewczynki są nierespektowane, pogwałcone, a wręcz ma się je gdzieś?
      Kolejny artykuł, który mąci, a nic nie wnosi. Tytuł sugeruje, że dziecko uważa się za wrzód. Skoro tak, to ta gazeta straciła jakąkolwiek wartość w moich oczach...
      Widać szykuje się wojna o mordowanie dzieci, a ładniej mówiąc o "wolę kobiet". Jak zwykle gazeta.pl opowiada się po stronie aborcyjnego biznesu, a nie po stronie życia.

Nie wiem właściwie, po co to piszę, bo pewnie i tak nikt nie weźmie moich słów pod uwagę... Będę się cieszył, jeżeli choć do jednej osoby dotrze to, co napisałem.
      • miodzillapl Re: Pigułka na wrzody i święty spokój 26.04.11, 10:41
        Dopisuję się do Twoich słów. Masz rację, że cały czas walczymy o "wolność i prawa" kobiety, która chce dokonać aborcji, ale przecież chodzi o ochronę dzieci i o samych dzieciach powinniśmy mówić. Bo one jeszcze nie mogą bronić się same...
    • bzymus Pigułka na wrzody i święty spokój 26.04.11, 09:04
      Czytając ten artykuł po prostu zrobiło mi się niedobrze. Manipulacja na manipulacji. Brak legalizacji aborcji to nie ograniczanie wolności kobietom, to ochrona życia i co może być dla niektórych szokujące ochrona kobiet, bo aborcja niesie za sobą poważne konsekwencje z którymi większość kobiet nie może sobie poradzić przez całe życie, bo jak żyć ze świadomością, że zabiło się własne dziecko??
      • iluminacja256 Re: Pigułka na wrzody i święty spokój 26.04.11, 09:48
        to ochro
        > na życia i co może być dla niektórych szokujące ochrona kobiet, bo aborcja nies
        > ie za sobą poważne konsekwencje z którymi większość kobiet nie może sobie porad
        > zić przez całe życie, bo jak żyć ze świadomością, że zabiło się własne dziecko?

Dzieciobójczynie mają procesy. Jesli ktos nie odróznia dzieciobójstwa od aborcji to ma coś z głową...
    • wierzraf Pigułka na wrzody i święty spokój 26.04.11, 11:50
      Pewnie, że tak, a dlaczego nie zalegalizować morderstwa. Jak taka babcia nam np. zawadza, albo jakiś sąsiad, po co się narażać na jego ewentualne kalectwo w razie nieudanej próby morderstwa, zabijmy go legalnie. Ludzie, czy wy czytacie to co piszecie? Dla mnie skandal!
    • ani1ania Pigułka na wrzody i święty spokój 26.04.11, 12:35
      Jak zwykle zmanipulowany artykuł w wyborczej... Ciekawy sposób na zwalczanie podziemia aborcyjnego przez legalizację, a może leki wczesnoporonne powinny być dostępne na każdej stacji benzynowej? Przecież nóż czy siekierę można kupić bez zezwolenia i nikt się nie interesuje czy nie zostaną użyte do zabójstwa...

,,Lekarze od dawna znają uboczne skutki leków na wrzody lub stawy. Na czarnym rynku aborcyjnym wykorzystują je od lat. Nie tylko w Polsce, ale wszędzie tam, gdzie władza ogranicza kobietom wolność wyboru, np. w krajach Ameryki Południowej ‘’
      Z tego co wiem to nie ma w Polsce zakazu współżycia i kobieta ma wolny wybór co do tego. A jeśli już jest w ciąży to to są skutki jej wyboru.
      • e.r.1 Re: Pigułka na wrzody i święty spokój 26.04.11, 13:05
        Bardzo trafnie ujęte- popieram. No właśnie, może wszyscy zakupimy, siekiery, noże i jeszcze nie wiadomo co, że by "ubić" kogoś jak okaże się niepotrzebny...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka