pal666 06.05.11, 08:12 Kiedy GW usunie ze swoich forów obelżywe wpisy pod adresem PiSu, PO, Kaczyńskiego, Tuska, Komorowskiego, Ziobry i innych polityków i ugrupowań ? Kiedy GW zacznie uczyć swoich czytelników, że mozna różnić się z klasą ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maczimo Re: Antysemickie wpisy usunięte 06.05.11, 08:35 Nidgy. W GW Lenin wiecznie żywy. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Antysemickie wpisy usunięte 06.05.11, 08:38 za Lenina 1/10 z tego nie pojawiłaby się w takich okolicznościach a 1/2 autorów gniłaby w więzieniach... Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz Cenzura!!! 06.05.11, 08:49 Panowie Komorowski i Tusk obronią się,lepiej czy gorzej,Naród ma instynkt. Natomiast zupełnie bezbronny jest język tego kraju,a najbardziej w formie pisanej. Droga Gazeto,o cenzora ortografa prosimy! Post z błędami natychmiast do kosza.Bez znaczenia,czy pisany z lewa,czy z prawa.Słownik ortograficzny w każdym domu,a już na pewno w każdym kompie. Odpowiedz Link Zgłoś
kedzier47 mam pytanko 06.05.11, 08:56 czy jak ktoś nie lubi jakiejś nacji ,ale jej nie obraża ,nie wyszydza to jest już anty...? Odpowiedz Link Zgłoś
varshava Re: mam pytanko 06.05.11, 09:48 kedzier47 napisał: > czy jak ktoś nie lubi jakiejś nacji ,ale jej nie obraża ,nie wyszydza to jest j > uż anty...? Jak nie lubi jakiejś nacji to nie powód do chwały, więc nie musi o tym pisać. (bo co to znaczy "nie lubić jakiejś nacji"? Kierować się sereotypami, wszystkich członków dago narodu wrzucać do jednego worka) A jak nie obraża i nie wyszydza to wiadomo, że nie jest to mowa nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
varshava Antysemickie wpisy usunięte 06.05.11, 09:46 Szkoda,że nie poczucie, że mowa nienawiści jest zła tylko dopiero pozew i strach przed karą powoduje usuwanie tych postów. Powinna GW tak jak inne portale usuwać wszystkie wpisy uważane za tzw. mowę nienawiści, niezależnie od kogo i do kogo jest kierowana. Poziom naszych forów jest żenujący. Czasem się zastanawiam jak to jest, że na forum gazety jest chyba najwięcej nienawistnych wpisów, z każdej strony. Powinniście bardziej tego pilnować, bo i do Was kiedyś przyjdzie wezwanie od min. Sikorskiego lub innego. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Masz kompleksy - kopnij "zydka,ruska,czarnucha" 06.05.11, 10:41 Mam w Nowym Jorku wspanialego przyjaciela rodem z Wloclawka o spolszczonym nazwisku Zlotogórski. Jest polskim zydem. Mowi przepiekna polszczyzna. Swobodnie cytuje z pamieci Mickiewicza, Slowackiego, Norwida, Galczynskiego, Jasnorzewska...Leca. Po przymusowej emigracji z PRL-u po roku 1968 jako niedoszly magister filologii polskiej przywiozl ze soba do Stanow to co (jak sam podkreslil) bylo dla niego najcenniejsze: swoja rodzinna biblioteke. Gdy ujrzalem jego kolekcje oniemialem to li z zachwytu , to li ze wstydu...mial on wiecej pozycji klasyków polskiej literatury pieknej niz wszyscy moi amerykanscy znajomi polskiego pochodzenia razem wzieci (wlaczajac w to mój wlasny ksiegozbiór). Mieszkam od lat za granica i z wielkim bolem wywolanym gleboka troska o wizerunek Naszej Ojczyzny w swiecie czytam w polskich publikatorach ksenofobiczne “werbalne rozwolnienie” serwowane zazwyczaj przez osobników z patologicznymi klerykalno-nacjonalistycznymi odchyleniami. Odczytuje ich “wypowiedzi” jako nieudolna i rozpaczliwa proba leczenia sie z gleboko zakorzenionych wschodnio-europejskich a moze zachodnio-azjatyckich , slowianskich kompleksow. O ich intelektualno-moralnym wymiarze nie warto nawet wspominac. A moze wy pseudopatrioci spod znaku Jankowskiego i Rydzyka powinniscie przeprosic naszych zydowskich wspólobywateli za “szmalcowników”, za Kielce, Jedwabne i równiez za to za nie staneliscie w ich obronie w 1968. Za naszych bogobojnych chlopow, ktorzy po zakonczeniu niedzielnej mszy swietej przeistaczaja sie w hieny cmentarne bezczeszczac miejsca masowej zaglady polskich i europejskich zydow. Czy nie powinniscie sie wstydzic za tych polskich “intelektualistów”, dla ktorych twórczosc wielkich polskich poetów Juliana Tuwima i Boleslawa Lesmiana “smierdziala czosnkiem” ? Dlaczego nigdy nie wspominacie o sanacyjnym (ND-ckim) apartaheidzie na polskich uczelniach II RP ? Jak mozna nie wstydzic sie za Polakow, którzy pamietajac o Bermanach i Rozanskich celowo zapominaja o 160000 zolnierzy Kampanii Wrzesniowej wyznania mojzeszowego, gwiazdach Dawida na nagrobkach cmentarzy wojskowych zolnierzy polskich pod Narvikiem, Falaise, Tobrukiem czy Monte Cassino. W mogilach Katynia spoczywaja polscy oficerowie pochodzenia zydowskiego. Od dziecinstwa mamy wbudowywana swoista ksenofobicznej liste ras czy grup narodowosciowych ktorym uczy sie nas nie ufac czy nawet nienawidziec. Znajdujemy na tej liscie nie tylko osoby pochodzenia zydowskiego. Sa tam nasi najblizsi sasiedzi: “szwaby”, “pepiki”, “kacapy/ruscy” , ”cyganie” i egzotyczni przybysze z daleka jak “czarnuchy” i “zoltki”. Pamietam z dziecinstwa , ze nawet okreslenie “ukrainiec” mialo u Polakow bardzo wyrazne negatywne/wrogie skojarzenie. W 1984 spotkalem bylych dzialaczy robotniczej Solidarnosci, którzy po stanie wojennym ze wszystkich mozliwych krajów przyjmujacych emigrantów wybrali rasistowska RPA gdzie dokladnie w tym samym czasie stary Nelson Mandela dogorywal w wiezieniu. Szybko sie urzadzili i oczywiscie “kontynuowali” swoja walke o wolnosc, równosc i sprawiedliwosc spoleczna ze swoich posiadlosci otoczonych drutem kolczastym i czarnoskora pomoca domowa, ktorej zrzeszanie sie w zwiazkach zawodowych bylo zabronione. Delikatnie im to wytknalem. Obruszyli sie na mnie. “Twój mlodzienczy idealizm mozesz sobie wsadzic do d..py. Daj czarnuchom wladze i zobaczysz jak rozpie...dola ten kraj”. Przypomnialy mi sie wtedy slowa Zelaznego Kanclerza o Naszym Narodzie: “wystarczy dac Polakom wladze i sami sie wyniszcza”. Na pozegnanie polecilem im slynna ksiazke “Jadro ciemnosci” napisana przez naszego wielkiego Ziomka Jozefa Korzeniowskiego. Oto co nam dzisiaj zostalo z etosu robotniczej solidarnosci i naszej “chrzescijanskiej moralnosci”... Ale czemu ja sie wlasciwie czepiam ?...Przeciwstawienie sie grzechowi niewolnictwa nigdy nie bylo biblijnym priorytetetem ... Moze na zakonczenie wspomnijmy Nigeryjczyka Maxwella, który - tak jak wielu Polaków -opuscil ojczyste strony w poszukiwaniu lepszego zycia. Policja demokratycznej i praworzadnej RP zastrzelila go w imie chrzescijanskiej milosci do blizniego zapewne tylko dlatego, ze nie kopal pilki tak dobrze jak doskonaly i powszechnie szanowany pilkarz naszej narodowej reprezentacji Emmanuel Olisadebe. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Masz kompleksy - kopnij "zydka,ruska,czarnuch 06.05.11, 17:35 wspomnij też tego Polaka, którego kilka lat temu zabili kanadyjscy policjanci czy też ochroniarze...paralizatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Obrona mniejszości w Kanadzie i 3RP- paraliż mózgu 07.05.11, 02:57 pal666 napisał: > wspomnij też tego Polaka, którego kilka lat temu zabili kanadyjscy policjanci c > zy też ochroniarze...paralizatorem. Czy Ty rzeczywiscie chcesz porownywac prawa mniejszosci i stopien walki z ksenofobia i rasizmem w wielokulturowej, swieckiej Kanadzie z tym co sie obecnie dzieje w Katolickiej Polsce? Jak ujrze rozczarowanych i zdesperowanych Kanadyjczykow w kolejkach po polskie wizy na pobyt staly przed ambasada i konsulatami III RP w Kanadzie....wezme twoj komentarz powaznie... Jak na razie zycze Ci przyjemnego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Obrona mniejszości w Kanadzie i 3RP- paraliż 07.05.11, 19:07 bez poważania, dl;a takich jak Ty. Śmierci nie można relatywizować, a Ty to robisz. Pamiętam zagubionego, spanikowanego faceta, nie znającego języka. Kanadyjscy funkcjonariusze go za to utrupili. Jaką trzeba być kanalią, żeby umniejszać wagę tego incydentu ? Co to ma do rzeczy, czy Kanada jest świecka czy wyznaniowa ? Zginął człowiek.Z bardzo błahego powodu. Bo jego zachowanie odbiegało od normy. Piekny przykład świeckiej tolerancji i humanizmu ! Wstydził byś się takie rzeczy pisać ! Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Prymitywna manipulacja i cynizm 07.05.11, 23:46 pal666 napisał: > bez poważania, dl;a takich jak Ty. Śmierci nie można relatywizować, a Ty to rob > isz. Pamiętam zagubionego, spanikowanego faceta, nie znającego języka. Kanadyjs > cy funkcjonariusze go za to utrupili. Jaką trzeba być kanalią, żeby umniejszać > wagę tego incydentu ? Co to ma do rzeczy, czy Kanada jest świecka czy wyznaniow > a ? Zginął człowiek.Z bardzo błahego powodu. Bo jego zachowanie odbiegało od no > rmy. Piekny przykład świeckiej tolerancji i humanizmu ! Wstydził byś się takie > rzeczy pisać ! Odbiegasz od tematu artykulu. Nie pouczaj mnie o szacunku do ludzkiego zycia. Przeszedlem szkole z tego "przedmiotu" pracujac dla UNHCR w objetej religijno-nacionalistycznym idiotyzmem Bosni w latach 90-ych. Nie chce tego w Polsce...Wojna w bylej Jugoslawii tez zaczela sie od opluwania w mediach i jatkach na stadionach pilkarskich... i wyzywania od kanalii... Kazda tragiczna smierc jest szczegolnie bolesna. Rozpaczliwie probujesz przeslonic skale notorycznego naruszania praw mniejszosci w Polsce wykorzystujac odizolowany przypadek tragicznej (nie zamierzonej) smierci polskiego pasazera na kandyjaskim lotnisku w klimacie post-9/11 paranoi, co wcale nie usprawiedliwia zachowania sil porzadkowych lotniska. Ten PIERWSZY w Kanadzie przypadek naduzycia TASERA wladze i media przeanalizowaly z najwieksza powaga wyciagajac daleko idace wnioski na przyszlosc. Gdyby taki przypadek powtorzyl sie w Kanadzie moze mialbys punkt zaczepienia, ktorego tak rozpaczliwie szukasz. Jak Ci nie wstyd przed Rodzina a zwlaszcza Matka tego czlowieka, ktorej Kanada przed laty udzielila opieki i goscinnosci... Wykorzystywanie tragedii tej Rodziny do oczerniania kraju, ktory tak wiele zrobil dla Polakow i innych przesladowanych narodow i mniejszosci jest przejawem taniej, prymitywnej pseudo-emocjonalnej manipulacji, demagogii i cynizmu. Zapraszam do Kanady...sprobuj publicznie naruszyc prawa jakiejkolwiek mniejszosci czy grupy spolecznej (Afro-amerykanow, Romow, Polakow, Rosjan, Ukraincow, Zydow , gejow...) w stylu w jakim sie to odbywa w polskich mediach i zwlaszcza na polskich ulicach i stadionach AD 2011....a otrzymasz od wladz tego goscinnego kraju doskonala lekcje świeckiej tolerancji, humanizmu i moralno-prawnej odpowiedzialnosci za drugiego czlowieka.. Zapraszam Cie do wielokulturowych kanadyjskich szkol gdzie dzieci wiedza wiecej na temat tolerancji, praw czlowieka i obywatela od wielu doroslych osob na tym form... I wlasnie od tego nalezaloby zaczac walke z rasizmem i ksenofobia w Polsce (tu zwracam sie do Pana Sikorskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Prymitywna manipulacja i cynizm 08.05.11, 07:50 widzisz, towarzyszu, różnimy się tym, że Ty formułujesz oceny a ja opieram się na faktach. Daleki jestem od oczeniania kogokolwiek. Napisałem w pierwszym poście: "wspomnij też tego Polaka, którego kilka lat temu zabili kanadyjscy policjanci czy też ochroniarze...paralizatorem." Czy było inaczej ? Gdzie tu oczernianie Kanady i jej wspaniałego porządku społecznego ? Gdzie tu obraza pod adresem rodziny tego człowieka ? Co za argument , że rodzina tego faceta powinna być wdzięczna Kanadzie, bo kiedyś mogli tam zamieszkać ? Co to za "transakcja": aprobata śmierci syna jest ceną za opiekę ? Czy to miałeś na myśli ? Czy taka jest Twoja moralność ? A skąd pewność, że ci ludzie nic nie dali Kanadzie, tylko brali ? Ja tego nie wiem, to pytanie otwarte... A propos różnic pomiędzy nami: (świat faktów vs świat ocen i stereotypów): piszesz tyle ciepłych słów o Kanadzie.... czytam w GW, że w Kanadzie odkryto masowy grób 100 husky, uśmierconych w ubiegłym roku bo po olimpiadzie już nie były nikomu potrzebne. Człowiek, który to zrobił, wcześniej bezskutecznie oddać je do adpocji... czytam, że w kanadzie prawo zezwala na zabicie husky, byle tylko przy tym nie zdawać mu cierpienia. W ksenofobicznej Polsce, zacofanej Polsce jest (może niedoskonała) ustawa o ochronie zwierząt, która przewiduje za znęcanie się nad zwierzęciem karę do dwóch lat. Zabicie zwierzęcia w Polsce jest przestępstwem - [b]bez względu na okoliczności. Słyszałem, że nasz stosunek do zwierząt jest miarą naszego człowieczeństwa..... A co do nienawiści, która rodzi się ze słowa: mamy już tragiczne skutki nagonki na PiS i Kaczyńskich: morderstwo w październiku w biurze PiS w Łodzi dokonane przez faceta, ktory nie ukrywa swojej sympatii do PO. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Geje, "zydki", "czarnuchy" unikajcie Kanady 08.05.11, 11:53 Przyjacielu, Czytaj moje teksty ze zrozumieniem. Trzymajac sie tematu: Violation of Human rights in Poland (zrodlo : Human Rigts Watch ) "The European Commission referred Poland to the European Court of Justice in May for missing the deadline for implementation of three EU directives on gender discrimination. The latest draft of a comprehensive domestic anti-discrimination law raised concerns with respect to protection from multiple discrimination or discrimination based on sexual orientation. The government-controlled Office of the Plenipotentiary for Equal Treatment, created in 2008, lacks autonomy, and does not have a mandate to take complaints or assist individual victims, but the government resisted calls to establish an independent anti-discrimination body. In a landmark decision in August, a regional court fined a woman for hate speech against her gay neighbor that had triggered harassment by others. Discrimination based on sexual orientation remains a serious problem, however, with hate speech apparently on the rise. Poland continues to have one of the most restrictive abortion laws in Europe, and access to contraception and prenatal testing is limited. During a visit in May the UN special rapporteur on the right to health observed that women in Poland face significant barriers to accessing legal abortions and other reproductive health services. In September a court ordered a Roman Catholic magazine to compensate a woman it had publicly vilified for seeking an abortion on medical advice." Z przestrzeganiem praw czlowieka W Kanadzie jest tak zle, ze Amnesty International i HRW nawet nie potrudzili sie aby o tym kraju wspomniec chocby jednym zdaniem w swoim corocznym sprawozdaniu. Zycze przyjemnego popoludnia, tow_rydzyk ("tow_" wcale nie oznacza tego co myslisz ale pozostawiam to jako lingwistyczna zagadke) Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Geje, "zydki", "czarnuchy" unikajcie Kanady 08.05.11, 13:14 Szanowny Panie, Nie sądzę, żeby forma "przyjacielu" był stosowną formą w naszej korespondencji, i nie oznacza to wcale, że uważam Pana za nieprzyjaciela. Będę zobowiązany za nieużywanie tej formy w korespondencji ze mną. Może Pan liczyć na wzajemność. Nie będę czytał Pańskich TEKSTÓW, gdyż sam wybieram sobie lekturę. Myślę, że jest Pan jeszcze daleko, daleko od tego punktu, żeby KTOKOLWIEK czytał Pańskie teksty. Tym nie mniej winszuję miłości własnej. A tak a propos: czy zdaje Pan sobie sprawę, że uporczywe zamieszczanie tego samego tekstu w różnych dyskusjach mija się z netykietą ? Czy ktoś już to Panu powiedział ? Jeżeli nie, to proszę nie dziękować, to taka dobra rada powodowana chrześcijańskim miłosierdziem. Tekstów nie będę czytał co nie znaczy że odniosę się do Pańskiego głosu w dyskusji: nie odniósł się Pan do faktów, przedstawionych w moich postach, za to (to nieeleganckie) zarzuca mnie Pan tekstem w języku obcym. Nie ma tu najmniejszego znaczenia czy znam ten język, czy nie. Dam panu szansę na dyskusję: w nowoczesnej tolerancyjnej Kanadzie ochroniarze zabili człowieka na lotnisku. Pan mówi nic sie nie stało, to taki nowoczesny i tolerancyjny kraj. w tolerancyjnej i nowoczesnej Kanadzie facet dokonuje aktu ( nie wiem jak to nazwać) "psobójstwa" (per analogiam do "ludobójstwa) i nic, dalej jest to cywilizowany kraj. Dowiadujemy sie przy okazji z GW, ze tam zabicie psa nie jest przestępstwem !!!!!!! W ciemn ej, zacofanej Polsce jest ustawa o ochronie zwierząt, w myśl której za znęcanie się nad zwierzęciem można pójść do więzienia na dwa lata ! Pan mi tutaj przytacza jakiś raport z którego wynika, że w Polsce jest tak okropnie, bo jakaś baba krzyczała na sąsiada. Który akurat jest pederastą. I to było straszne ! Baba miała czelność nakrzyczeć na ikonę religii multi kulti. Rozumiem, że w dzisiejszych czasach to przestępstwo pierwszego stopnia ! Zabicie faceta na lotnisko czy egzekucja stu psów to pikuś ! Zauważyłem, że jest Pan mocno skoncentrowany na sobie i zapatrzony w siebie. To Pański problem, ja - tak, jak nie będę czytał Pańskich tekstów, również nie będę dochodził, co oznacza "tow" w Pańskim nicku.Współczuję Panu, że z takim poziomem samouwielbienia nie został Pan Kim Ir Senem lub Kim Dzong Ilem - wtedy Pańskie teksty na pewno byłyby studiowane, drzewa, pod którymi raczył Pan siedzieć - byłyby czczone a i tytulaturę miałby Pan też po byku. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Tzw. "prawa boze" ponad Karta Praw Czlowieka 09.05.11, 03:39 tolerancji i pal666 napisał: > Szanowny Panie, > Nie sądzę, żeby forma "przyjacielu" był stosowną formą w naszej korespondencji, > i nie oznacza to wcale, że uważam Pana za nieprzyjaciela. Będę zobowiązany za > nieużywanie tej formy w korespondencji ze mną. Może Pan liczyć na wzajemność. > Nie będę czytał Pańskich TEKSTÓW, gdyż sam wybieram sobie lekturę. Myślę, że je > st Pan jeszcze daleko, daleko od tego punktu, żeby KTOKOLWIEK czytał Pańskie te > ksty. Tym nie mniej winszuję miłości własnej. A tak a propos: czy zdaje Pan sob > ie sprawę, że uporczywe zamieszczanie tego samego tekstu w różnych dyskusjach m > ija się z netykietą ? Czy ktoś już to Panu powiedział ? Jeżeli nie, to proszę n > ie dziękować, to taka dobra rada powodowana chrześcijańskim miłosierdziem. > Tekstów nie będę czytał co nie znaczy że odniosę się do Pańskiego głosu w dysku > sji: > nie odniósł się Pan do faktów, przedstawionych w moich postach, za to (to nieel > eganckie) zarzuca mnie Pan tekstem w języku obcym. Nie ma tu najmniejszego znac > zenia czy znam ten język, czy nie. > Dam panu szansę na dyskusję: w nowoczesnej tolerancyjnej Kanadzie ochroniarze z > abili człowieka na lotnisku. Pan mówi nic sie nie stało, to taki nowoczesny i t > olerancyjny kraj. w tolerancyjnej i nowoczesnej Kanadzie facet dokonuje aktu ( > nie wiem jak to nazwać) "psobójstwa" (per analogiam do "ludobójstwa) i nic, dal > ej jest to cywilizowany kraj. Dowiadujemy sie przy okazji z GW, ze tam zabicie > psa nie jest przestępstwem !!!!!!! W ciemn ej, zacofanej Polsce jest ustawa o o > chronie zwierząt, w myśl której za znęcanie się nad zwierzęciem można pójść do > więzienia na dwa lata ! Pan mi tutaj przytacza jakiś raport z którego wynika, ż > e w Polsce jest tak okropnie, bo jakaś baba krzyczała na sąsiada. Który akurat > jest pederastą. I to było straszne ! Baba miała czelność nakrzyczeć na ikonę re > ligii multi kulti. Rozumiem, że w dzisiejszych czasach to przestępstwo pierwsze > go stopnia ! Zabicie faceta na lotnisko czy egzekucja stu psów to pikuś ! > Zauważyłem, że jest Pan mocno skoncentrowany na sobie i zapatrzony w siebie. To > Pański problem, ja - tak, jak nie będę czytał Pańskich tekstów, również nie bę > dę dochodził, co oznacza "tow" w Pańskim nicku.Współczuję Panu, że z takim pozi > omem samouwielbienia nie został Pan Kim Ir Senem lub Kim Dzong Ilem - wtedy Pań > skie teksty na pewno byłyby studiowane, drzewa, pod którymi raczył Pan siedzieć > - byłyby czczone a i tytulaturę miałby Pan też po byku. Prosze zapanowac nad swoimi emocjami...zaczyna sie Pan zachowywac iracjonalnie. Moj poczatkowy wpis pod tym tematem dotyczyl dosc powszechnych zjawisk/przejawow rasizmu i ksenofobii w Spoleczenstwie Polskim . Potem omawialismy wady konstukcyjne TASERA, ktorego producent nie uwzglednil skutkow jego uzycia w stosunku do osob z historia chorob sercowych. Potem porozmawialismy sobie o zwierzetach a skonczylismy na komunistyczno-teokratycznej-monarchi absolutnej "boga na ziemi" Kim Ir Sena jego syna. Pragnalbym zakonczyc nasza dyskusje wracajac do oryginalnego watku to znaczy do spraw tolerancji i obrony Praw Czlowieka w Polsce AD 2011: www.youtube.com/watch?v=akNs5JOhPVU&feature=PlayList&p=126BB02814F9E4F2&playnext_from=PL&playnext=1&index=44 W Kanadzie (ktora znam prawie tak dobrze jak Polske) ani w zadnym innym cywilizowanym kraju, taka publiczna wypowiedz nie uszlaby temu mlodemu czlowiekowi na sucho.... Serdecznie pozdrawiam i uwazam sprawe za zamknieta. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Prymitywna manipulacja i cynizm, Chore zboczenie PISowca 08.05.11, 23:51 A byś się przez boga przeklęta PISowska świnio, na śmierć zasrał. I tak będziesz stał okrutnie daleko od czyśćca. Ty gnido ty zboczeńcu PiSowski. żeby gó... cię udusiło ja na kibel pójdziesz. Nie Nie Panowie, nim zdechniesz musisz cierpieć, jak na każde faszystowskie wykolejone bydło przystało. Ty i twoi wielcy partyjniacy, w mękach piekielnych powyzdychają, a niby żaby bez wody. Ale początek zemsty Jezusa już był. Pociąg ustał tylko temu, a bo maszynista się modlił i nie miał grzechu. pal666 napisał: > widzisz, towarzyszu, różnimy się tym, że Ty formułujesz oceny a ja opieram się > na faktach. Daleki jestem od oczeniania kogokolwiek. Napisałem w pierwszym poś > cie: > "wspomnij też tego Polaka, którego kilka lat temu zabili kanadyjscy policjan > ci czy też ochroniarze...paralizatorem." > Czy było inaczej ? Gdzie tu oczernianie Kanady i jej wspaniałego porządku społe > cznego ? Gdzie tu obraza pod adresem rodziny tego człowieka ? > Co za argument , że rodzina tego faceta powinna być wdzięczna Kanadzie, bo kied > yś mogli tam zamieszkać ? Co to za "transakcja": aprobata śmierci syna jest cen > ą za opiekę ? Czy to miałeś na myśli ? Czy taka jest Twoja moralność ? A skąd p > ewność, że ci ludzie nic nie dali Kanadzie, tylko brali ? Ja tego nie wiem, to > pytanie otwarte... > A propos różnic pomiędzy nami: (świat faktów vs świat ocen i stereotypów): pisz > esz tyle ciepłych słów o Kanadzie.... czytam w GW, że w Kanadzie odkryto masowy > grób 100 husky, uśmierconych w ubiegłym roku bo po olimpiadzie już nie były ni > komu potrzebne. Człowiek, który to zrobił, wcześniej bezskutecznie oddać je do > adpocji... czytam, że w kanadzie prawo zezwala na zabicie husky, byle tylko prz > y tym nie zdawać mu cierpienia. W ksenofobicznej Polsce, zacofanej Polsce jest > (może niedoskonała) ustawa o ochronie zwierząt, która przewiduje za znęcanie si > ę nad zwierzęciem karę do dwóch lat. Zabicie zwierzęcia w Polsce jest przestęps > twem - [b]bez względu na okoliczności. > Słyszałem, że nasz stosunek do zwierząt jest miarą naszego człowieczeństwa..... > A co do nienawiści, która rodzi się ze słowa: mamy już tragiczne skutki nagonki > na PiS i Kaczyńskich: morderstwo w październiku w biurze PiS w Łodzi dokonane > przez faceta, ktory nie ukrywa swojej sympatii do PO. Odpowiedz Link Zgłoś
baltow_com Re: Prymitywna manipulacja i cynizm, Chore zbocze 09.05.11, 06:48 "art.usa napisał: > A byś się przez boga przeklęta PISowska świnio, na śmierć zasrał. > I tak będziesz stał okrutnie daleko od czyśćca. > > Ty gnido ty zboczeńcu PiSowski. > żeby gó... cię udusiło ja na kibel pójdziesz. > Nie Nie Panowie, nim zdechniesz musisz cierpieć, > jak na każde faszystowskie wykolejone bydło przystało. > Ty i twoi wielcy partyjniacy, w mękach piekielnych powyzdychają, > a niby żaby bez wody. > Ale początek zemsty Jezusa już był. > Pociąg ustał tylko temu, a bo maszynista się modlił i nie miał grzechu." Na takie teksty jest miejsce w necie,tego jest pełno na forach,a ludzi którzy próbują coś zmienić w tym kraju,to... Świat zwariował! baltow.salon24.pl/304611,czy-juz-czas-poddac-sie-kapitulacja HOME - www.baltow.com Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Prymitywna manipulacja i cynizm, Chore zbocze 09.05.11, 20:01 cieszę się, że tak się zaplułeś,art.usa. Twoja prawdziwa twarz jakoś nie pasuje do świata miłości i tolerancji. życzę powodzenia, człowieczku. Odpowiedz Link Zgłoś
artjomka Re: Obrona mniejszości w Kanadzie i 3RP- paraliż 08.05.11, 17:55 Powiem Wam towarzyszu rydzyk, ze tylko patrzec, a oswieci sie Kanadyjczykom przed oczami! Zrozumiejo ze prawdziwy raj, to tylko nad Wislo! I walic do Warsiafki bedo drzwiamy i oknamy! Tylko z drugiej strony - to po co takie Kanadyjczaki nad Wislo? Nawet samogonu to porzadnie pedzic nie umi, a syropek z mapla, to zamiast cukru je! Polskiego to to nie umi, po francusko to to gada - no to gdzie sie to pcha?! Niech najpierw 10 przykazan sie nauczy, a do tego pare wierszykow blogoslawionego - to pogadamy! Pazdrawljaju! Odpowiedz Link Zgłoś
para-lela Antysemickie wpisy usunięte 06.05.11, 11:22 Spie...jcie z tą cenzurą za Ural Odpowiedz Link Zgłoś
varshava Re: Antysemickie wpisy usunięte 06.05.11, 12:16 To wszystko co masz do powiedzenia w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1948 Antysemickie wpisy usunięte 06.05.11, 13:47 na "forum" internetowym polonii szwedzkiej poloniainfo.se antysemityzm to codziennosc. wszelkie prosby o usuniecie nie daja skutku. poloniainfo wspolpracuje a konsulatem i instytutem polskim w Sztokholmie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baltow_com Antysemickie wpisy usunięte 08.05.11, 17:52 Czy poniższy wpis można zaliczyć jako antysemicki i czy admin może go wykasować? "Jeśli idzie o polskość "Gazety" to z nią jest... tak(ze źródła wiedzy obecnie panującego prezydenta,czyli Wikipedii): twórca i zarazem "guru" Gazety i POśrodowiska - Adaś - pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Michnik tata Adasia - pl.wikipedia.org/wiki/Ozjasz_Szechter mama Adasia - pl.wikipedia.org/wiki/Helena_Michnik Adam Michnik(Szechter) przekazał bieżące prowadzenie powstałej na mocy POokrągłowych porządków Gazety - pl.wikipedia.org/wiki/Gazeta_Wyborcza w ręce Heleny Łuczywo -pl.wikipedia.org/wiki/Helena_Łuczywo. Agora - pl.wikipedia.org/wiki/Agora_SA Jak wynika z tej lektury ludzie mający decydujący wpływ na linię programową Gazety nie są pochodzenia polskiego.Przypomniałem o tym aby obraz naszej rzeczywistości był pełniejszy,a podane informacje do dziś dla wielu nieznane. HOME - www.baltow.com ........ niepoprawni.pl -niepoprawni.pl/blogs/baltowcom Odpowiedz Link Zgłoś
minstrel515 Re: Antysemickie wpisy usunięte 08.05.11, 23:30 Po prostu głupi. Adam Michnik nie jest twoim kumplem. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Antysemickie wpisy usunięte, gdzie? A twe wpisy zostały? 09.05.11, 00:05 baltow_com napisał: Ty syfem zakażona świnio. ty łapo Adolfa, ty wredny Gebelsie. Ty zaślepiony PISowska szmato, knocie co z swej długości się po ziemi wlecze. Byś na wieki ślepy został jak twe związki PISowskie. A wieczna wasza impotencja i brzydota waszych córek niby M.K. tych na weki, i każdego kto je pożądał Bóg pokarał. > Czy poniższy wpis można zaliczyć jako antysemicki i czy admin może go wykasować > ? > > "Jeśli idzie o polskość "Gazety" to z nią jest... tak(ze źródła wiedzy obecnie > panującego prezydenta,czyli Wikipedii): > > twórca i zarazem "guru" Gazety i POśrodowiska - > Adaś - pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Michnik > > tata Adasia - pl.wikipedia.org/wiki/Ozjasz_Szechter > > mama Adasia -<a href="" target="_blank" rel="nofollow"></a> pl.wikipedia.org/wiki/Helena_Michnik > > Adam Michnik(Szechter) przekazał bieżące prowadzenie powstałej na mocy POokrągłowych porządków Gazety - pl.wikipedia.org/wiki/Gazeta_Wyborcza w ręce Heleny Łuczywo -pl.wikipedia.org/wiki/Helena_Łuczywo. > > Agora - pl.wikipedia.org/wiki/Agora_SA > > Jak wynika z tej lektury ludzie mający decydujący wpływ na linię programową Gaz > ety nie są pochodzenia polskiego.Przypomniałem o tym aby obraz naszej rzeczywis > tości był pełniejszy,a podane informacje do dziś dla wielu nieznane. > > HOME - www.baltow.com ........ niepoprawni.pl -niepoprawni.pl/blogs/baltowcom Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Panie boże stop. Panie boże stop. 09.05.11, 00:17 A bo wiecie raz na tą kurwę spojrzałem, i nie powiem miałem pewne pożądanie. Ale przyznaje otwarcie nigdy przy seksie z jakąś kobietą, by hamować orgazmus, o niej myślałem, jestem prawie pewny. No wiecie człowiek jest błędny, może mi coś uszło?. Czyli możliwe że cosik mi uszło, czyli Panie Boże, po co zaraz jakaś kara?, to w zasadzie były tylko żarty, nieprawdaż?. Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: Panie boże stop. Panie boże stop. 09.05.11, 01:23 Czy jest jakiś sposób na tego debila? Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Panie boże stop. Panie boże stop. 09.05.11, 09:05 zomozadwa napisał: > Czy jest jakiś sposób na tego debila? A gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Antysemickie wpisy usunięte 09.05.11, 19:57 Natomiast mój wpis mówił o przewadze faktów nad stereotypowymi opiniami. Obejrzałem filmik z tym księdzem, nie nazwałbym chorego człowieka "pedałem", jest polskie słowo "pederasta" (odsyłam do Słownika języka polskiego z 2004 roku, na cd, sygnowanego przez PWN i GW). Proszę też zapoznać się z tym, co o tej chorobie pisał uznany amerykański psychiatra, prof Zimbardo. Przewaga Polski nad dekadenckim zachodem polega na tym, że w świecie nietolerancji i political correctness, tego księdza zamknęliby za obrazę multikulturalnej świętości. Nie dopuścimy, żeby Polska taka była. Kończę z Panem dyskusję, panie Towarzyszu Rydzyk, życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Tzw. "prawa boze" ponad Karta Praw Czlowieka 10.05.11, 23:44 pal666 napisał: Homofobia www.youtube.com/watch?v=akNs5JOhPVU&feature=PlayList&p=126BB02814F9E4F2&playnext_from=PL&playnext=1&index=44 (...) Obejrzałem filmik z tym księdzem, nie nazwałbym chorego człowieka "pedałem", jest polskie słowo "pederasta" (odsyłam do Słownika języka polskiego z 2004 roku, na cd, sygnowanego przez PWN i GW). Proszę też zapoznać się z tym, co o tej chorobie pisał uznany amerykański psychiatra, prof Zimbardo. Przewaga Polski nad dekadenckim zachodem polega na tym, że w świecie nietolerancji i political correctness, tego księdza zamknęliby za obrazę multikulturalnej świętości. Nie dopuścimy, żeby Polska taka była. Kończę z Panem dyskusję, panie Towarzyszu Rydzyk, życzę powodzenia. Homofobia nie jest choroba - to jest naruszenie Praw Czlowieka, karalne przez prawo w kazdym cywilizowanym kraju. Przeraza mnie fakt, ze mimo poslugiwania sie tym samym jezykiem nie potrafimy sie porozumiec. W jedny sie z Panem zgadzam. W swietle ogromnej przepasci cywilizacyjnej miedzy nami dalsza korespondencja i jest rzeczywiscie bezcelowa. tow_rydzyk (slowo "tow_" wcale nie oznacza tego co Pan mysli ale niech to pozostanie moja lingwistyczna zagadka :-) Odpowiedz Link Zgłoś