Dodaj do ulubionych

Arłukowicz jak Zyta Gilowska

12.05.11, 11:26
Złote myśli Arłukowicza przed metamorfozą ideologiczną:
Arłukowicz już dośc dużo się wyrażał na różne tematy.A oto częśc jego "ZŁOTYCH MYŚLI" na temat ukochanej teraz Partii i ukochanego Premiera:
Wypowiedzi z wywiadu dla dziennika "Polska The Times" z grudnia 2009 r.:

"(...) Właśnie ta plastikowość PO strasznie mnie wkurza. Nie znoszę jej".

"Jest tak plastikowa, że aż mnie to boli. Nie rozumiem, dlaczego ten plastik tak strasznie podoba się ludziom".

"Jest obła, śliska, taka masa, która się podporządkowuje oczekiwaniom zewnętrznym. Mistrzem plastikowości jest Donald Tusk. Szanuję go jako premiera, ale on jest strasznie miałki poglądowo, nijaki i podobny do nikogo".

"(...) Jestem pediatrą i wiem, że on [Tusk - przyp. red.] się zachowuje jak dziecko, które zasłania oczy i wchodzi pod stół. Dzieci wtedy myślą, że świata nie ma".

"(...) Kiedyś go nawet trochę ceniłem, że potrafi tak pięknie manipulować opinią publiczną. Chciałem się od niego trochę tego nauczyć. Dziś już nie chcę".

Na pytanie, czy Donald Tusk jest królem cynizmu: "Tak. Donald Tusk jest dzisiaj królem. Mam wrażenie, że dobrze się czuje w tej roli. W sprawie hazardu zobaczyłem rozhisteryzowanego premiera, który wybiegł przed publikę i powiedział: "Boże drogi, w Polsce jest hazard, on jest straszny, musimy go zlikwidować"".

Wypowiedź z wywiadu dla "Naszego Dziennika" z grudnia 2009 r.:
"Posłowie Platformy mogą mówić wszystko, co chcą. Polacy mają swój rozum. Wiedzą, czyja jest ta afera, czyj jest Chlebowski i czyja jest ta cała awantura wokół hazardu".

Wypowiedź w programie Gość Radia Zet ze stycznia 2010 r.:
"(...) Platforma Obywatelska robi pewnego rodzaju teatr polityczny, robi takie przedstawienie pokazujące i Platforma Obywatelska próbuje pokazać Polakom, że odpowiedzialność za to, co robił Chlebowski na cmentarzu, ponoszą wszyscy, tylko nie ona. Czyli odpowiedzialność za Chlebowskiego ponosi SLD, PiS, dziennikarze, media, CBA, Kamiński, wszyscy, tylko nie Platforma Obywatelska (...)".

Wypowiedź z konferencji prasowej w Sejmie:
"Pan premier w poszukiwaniu szalupy ratunkowej na statku, który prowadzi faktycznie po rozszalałym morzu kryzysu, splądrował mieszkania Polaków. Po prostu zabrał zwyczajnie pieniądze, w chaotyczny sposób, dlatego że nie radzi sobie z tym mostkiem kapitańskim, na którym zasiada".

Wypowiedź w TVN 24 z listopada 2009 r.:
"Donald Tusk dla mnie jest jak pogodynka. Wszyscy go lubią, nikt za bardzo nie wie dlaczego. Donald Tusk jest tego typu premierem, który tak chodzi i opowiada nam wszystkim, i tak: troszkę śnieżku dla narciarzy, troszkę wiatru dla żeglarzy, słoneczka dla wszystkich, żeby wszystkim się żyło lepiej (...)".
Wystarczy?czy szukac dalej? W swojej dwulicowości przebił Gilowską!
Obserwuj wątek
    • gderrdar Arłukowicz jak Zyta Gilowska 12.05.11, 11:45
      Panie Premierze Chcemy do Rządu jeszcze Psa Cywila i Koziołka Matołka oraz Misia Puchatka bez Prosiaczka bo już jest.
      • erte2 Re: Arłukowicz jak Zyta Gilowska 13.05.11, 01:22
        gderrdar napisał:

....Panie Premierze Chcemy do Rządu jeszcze Psa Cywila i Koziołka Matołka oraz Misia Puchatka bez Prosiaczka bo już jest.

Przecież oni byli w poprzednim rządzie
    • anna12-3 Arłukowicz jak Zyta Gilowska 12.05.11, 12:09
      Acha,jeszcze jedno:Gilowską Platforma wyrzuciła,a Arłukowicz sam się sprzedał.Porównując te dwa nazwiska,ubliża się Gilowskiej.
    • grisza14 Bezpruderyjne dziennikarki GW 12.05.11, 12:10
      Otoz Gilowska odeszla z PO kiedy zarzucono jej nepotyzm w PO Lublin. O ile nam wiadomo, Arlukiewiczowi nikt nie zarzucil zatrudniania w strukturach PO Stettin swoich maloletnich dzieci.
      Wiec czemu klamiemy tak bezpruderyjnie - poszly panie w zawody z mgr Kublik?
    • maxixxx Re: Arłukowicz jak Zyta Gilowska 12.05.11, 12:11
      Pani Anno12-3 może to niegrzeczne co napiszę ale nie ma potrzeby wklejania w każdym poście słów Arłukowicza bo Ci którzy chcą to już je znają więc proszę się zachowywać godnie i życzliwie ignorować faceta

Ponieważ mamy tydzień piłkarski to podam przykład jak powinien myśleć wyborca lewicowy:

Gdy Fernando Torres w przeddzień zamknięcia okienka transferowego poprosił o transfer z swojego dotychczasowego klubu któremu z dumą kibicuję ( Liverpool FC ) to trener Kenny Dalglish powiedział " Żaden człowiek nie jest ważniejszy od klubu "

Kto dziś słyszy o takim zawodniku jak Torres?? chyba tylko fani jego nowego klubu którym gul lata, że wydali na gościa 50 mln funtów i płacą mu ogromniastą tygodniówkę za którą strzelił dla nich 1 ( słownie: jedną ) bramkę przez pół sezonu

Tak samo w PO skończy Arłukowicz, będą go promować i pompować w kampani wyborczej by zbierał głosy lewicowe ale prawdziwy lewicowiec wie, że idee ( klub ) są ważniejsze niż zdradzający je człowiek
      • anna12-3 Re: Arłukowicz jak Zyta Gilowska 12.05.11, 12:53
        Rozumiem,że wklejanie takiego postu może irytowac,ale odejście Arłukowicza tak mnie osobiście zabolało,że nie mogę się powstrzymac od tej ironii.Bywałam na spotkaniach z nim,słuchałam jego wypowiedzi wszędzie gdzie to możliwe,utożsamiałam się z tym co głosił,ja i wielotysięczna grupa sympatyków lewicy,a on tym wszystkim ludziom pokazał wała.Choc tyle mogę zrobic ,by pokazac zakłamanie tego faceta.Więc kogo to irytuje-przepraszam.
        • boykotka Re: Arłukowicz jak Zyta Gilowska 12.05.11, 13:01
          Mnie osobiście boli taki knot jak Grzegorz Napieralski - może i Arłukowicza też ?
        • erte2 Re: Arłukowicz jak Zyta Gilowska 13.05.11, 01:20
          anna12-3
          Żabciu, stajesz się nudna....
      • strikemaster Re: Arłukowicz jak Zyta Gilowska 12.05.11, 19:22
        Idee są ważne, szkoda tylko, ze ich w klubie nie ma.
    • barabarabaszek Komentarz zbyteczny, 12.05.11, 12:49
      wystarczy spojrzeć obok kogo siedzi w ławach poselskich były przeciwnik "plastikowej" i prokościelnej polityki PO. Kolegą z ławy poselskiej pana Bartosza Arłukowicza jest pan poseł Jarosław Gowin. "Prawy do lewego ..." tylko, który jest "prawy", a który jet "lewy".
      Jeżeli ktoś mieni się politykiem lewicowym i chce być wiarygodnym w stosunku do swoich lewicowych wyborców, to niech nie udaje, że politykę lewicową można robić z kimś takim jak pan poseł Gowin. Wyborca lewicowy tego nie kupi, a jeszcze może się obrazić najbliższy kolega z ławy poselskiej Przecież on ma swoje własne skrajnie prawicowe poglądy i ma swoich własnych wyborców sympatyków PO.
      • cehaem Re: Komentarz zbyteczny, 12.05.11, 22:37
        > obić z kimś takim jak pan poseł Gowin. Wyborca lewicowy tego nie kupi, a jeszcz
        > e może się obrazić najbliższy kolega z ławy poselskiej Przecież on ma swoje wła
        > sne skrajnie prawicowe poglądy i ma swoich własnych wyborców sympatyków PO.

SLD jest tak lewicowa, jak Rydzyk uczciwy...
    • ajakzupa mordo 12.05.11, 12:53
      Witaj, brachu Bartoszu!

Mordo ty nasza już. Twoi kuple z klubu: Miro i Zbychu.
    • vibhisana Kiedy PO zmieni się również obyczajowo? 12.05.11, 12:55
      "PO przesunęła się wyraźnie na lewo jeśli chodzi o poglądy gospodarcze..".
      Tak! takie pytanie chcę pani Agacie zadać. Istotne pytanie, bo sprawdza, czy lewicowość w PO to prawda czy koniunktura przedwyborcza.
    • guzikiewicz Przyzwoitość 12.05.11, 13:37
      Lewica,prawica,nogawica.Masz być porządnym człowiekiem,nie kraść,nie ubliżać innym.A nade wszystko szanować innego człowieka,który w tym samym tempie posuwa się do dnia swego ostatniego.Do przeciwników tego ,co napisałem powyżej deklaruję:jeśli przyjdziesz po moje,co z takim trudem wypracowałem przez całe życie,bo tak ci nakazuje lewe czy prawe poczucie sprawiedliwości, potraktuję cię tak jak chłopaki z USArmy potraktowały p.Osamę ben Ladena.
    • sam16 Arłukowicz jak Zyta Gilowska 12.05.11, 15:13
      Arlukowicz jest niewatpliwie zdolnym politykiem. Jesli tak jest rzeczywiscie jako minister moze swoje pomysly latwiej wprowadzic w zycie. Moze tez udowodnic czy nie jest plastikowym ministrem. Krytykowac bowiem jest bardzo latwo, trudniej jest zrobic cos konkretnego.
      Gilowska tez wydawala sie gwiazda a wyszlo tak ja zawsze -nijak.
    • sharn1 Porównanie Arułkowicza do Gilowskiej 12.05.11, 15:18
      mogło powstać tylko w mózgu czołobitnej POpulistki z GW. Inaczej nie widzę.
    • drmuras Są pierwsi wykluczeni do pomocy 12.05.11, 17:32
      Rycho , Zdzicho i Miro. Zrobi Pan coś z tymi wykluczonymi Panie nowy ministrze nieprawdaż ? Jakieś doradctwo etc.... Koleżnaka Pitera wdroży Pana w NAsz system pracy . A teraz pokaże Pan jak kopie w piłę he he
    • klasa62 Arłukowicz jak Zyta Gilowska 12.05.11, 19:13
      "... do obniżki składki rentowej i podatków dla najlepiej zarabiających."
      Czegoś tak głupiego dawno nie czytałem.
    • lzeelitytozwyklebydlonieelity Arłukononowicz jak Renata Beger 12.05.11, 21:21
      łajdy i Kuce wskroś ponure,
      Hołdysy, bez mózgowej Kory.
      Podskakiwacze pod kulturę,
      którzy bezwiednie robią w pory.
      Uczone małpy, ścisłowiedy,
      Co oglądacie świat przez lupę
      Z sondaży wiecie: co, jak, kiedy,
      Całujcie wy mnie wszyscy w dupę.
    • r.romanek63 Arłukowicz jak Zyta Gilowska 12.05.11, 21:50
      Pani Dominiko czy to rodzina? jakieś takie podobieństwo poglądów: www.youtube.com/watch?v=3deTr6X1VxA&feature=player_embedded.
      Chociaz bardziej ta Pani pasuje do kultury, podobno profesora I. Krzemińskiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka