prawdziwy-moher to jest dobre.............. 04.06.11, 13:56 PiS tez wiedzial.PO nie wiedzialo, jak chociazby Miodowicz.Nawet nie o to chodzi.Uwazam ze Wyborcza igra z ogniem.Nie na zasadzie prawdy.Bo to inna postkomunistyczna prawda.Gdy wiele lat temu mowiono o tej sprawie wyborcza wziela sie za swoj tylek.Wtedy SLD nie atakowano.Pierwszy zaatakowal Lepper.To sa fakty.A Wyborcza?.Kiepska Gazetka, skoro dzis uznala racje Leppera, a niedawno sie z tego smiala. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: to jest dobre.............. 04.06.11, 14:12 PO nic nie wiedziało. Pułkownik Miodowicz nie działa już na zapleczu wywiadu. To obrzydliwe komuchy w postaci Millera i Kwacha łapali w kabulskich ulic bojowników walczących o wolność swojej ojczyzny. Ci bohaterowie zostali podadani ubeckim torturą. Amerykanie i unia upomniała się o bohaterów. Zostali oni przewiezieni do ośrodka odnowy biologicznej na Kubie. O grozie tych tortur świadczy fakt, ze amerykanie trzymają tych bojowników już 8 lat w sanatorium w Gauntanamo. Są leczeni na koszt amerykańskiego podatnika! Odpowiedz Link Zgłoś
axial_force Kontrafera dla Kamińskiego 04.06.11, 14:09 Wyborcza chce zagłuszyć aferę, którą ujawnił Kamiński w "Uważam Rze". Mnie osobiście od więzień CIA w Polsce bardziej interesują powiązania mafijne rządzącej partii. Może Wyborcza spuści swoje psy gończe w tamtą stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
mjjtwjht Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:09 Najgorsi sa ci wszelkiego rodzaju ideologiczni ekstremisci. Postkomunisci czyli komuchy w komezkach ministrantow, ktorzy jak u wladzy w czasie PRL wszystkich nas ktorzy mieli pro-zachoddnie sentymenty przezywali " zaplutymi karlami reakcji," frustrowali nas bez konca a pozniej pogonili. Jak komuna upadla zaczeli bekrytycznie lizac .... Amerykanom. razem z nimi poszla skrajna prawica z PiSem. Prawie jak u Hitlera nacjonaalistyczna lewica, spiknela sie ze sskrajna prawica i wiemy co z tego wyszlo. Latwo zrozumiec dlaczego ani post-komunisci ani zakuci prawicowi Katolicy nie znoasza wszelkiego rodzaju sceptykow, ktorzy zadaja przejrzystosci. maciej Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:17 Dlatogo cała nadzieja w rękach Donalda. Wielka szkoda, ze przez 4 lata nie potrafił uporać się z tym papierkowym problemem. To obrzydliwe komuchy Miller i Kwach łapali z kabulskich ulic bojowników walczących o wolność swojej ojczyzny. Ci bohaterowie zostali podadani ubeckim torturą. Amerykanie i unia upomniała się o bohaterów. Zostali oni przewiezieni do ośrodka odnowy biologicznej na Kubie. O grozie tych tortur świadczy fakt, ze amerykanie trzymają tych bojowników już 8 lat w sanatorium w Gauntanamo. Są leczeni na koszt amerykańskiego podatnika! Za kilka lat nasi obrońcy wolności Afganistanu będą poniewierani przez haski trybunał. Wówczas prawda o ubeckich kazamatach dla bohaterów al-kajdy zostanie ujawniona. Odpowiedz Link Zgłoś
glosnarodu.pl Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:09 nazywanie Piniora "kłamcą" i "łajdakiem" jest dowodem na to ze Miller duzo ukrywa. Gdyby w Polsce nie by\ło tajnych wiezien CIA to Miller by sie tak nie srozyl. Oby ta sprawa znalazla swój koniec w sadzie, bo strasznie smierdzi i na pewno wiele tam bylo na rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:20 Miller dobrze wie kim jest Pinior, dlatego wyraził taką opinię. Być moze opierał sie na dokumentach SB nt. bohatera solidarności. Generalnie...to obrzydliwe komuchy Miller i Kwach łapali z kabulskich ulic bojowników walczących o wolność swojej ojczyzny. Ci bohaterowie zostali podadani ubeckim torturą. Amerykanie i UE upomniała się o bohaterów. Dlatego zostali oni przewiezieni do ośrodka odnowy biologicznej na Kubie. O grozie tych tortur świadczy fakt, ze amerykanie trzymają tych bojowników już 8 lat w sanatorium w Gauntanamo. Są leczeni na koszt amerykańskiego podatnika! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Sanatorium Guantanamo 04.06.11, 14:26 Sanatorium Guantanamo Dwóch z ośmiu więźniów pochodzących z Federacji Rosyjskiej – pojmanych w Afganistanie i osadzonych w amerykańskiej bazie Guantanamo na Kubie – zaapelowało do władz USA, aby nie wydalały ich do ojczyzny. Rosja wystąpiła o ekstradycję całej ósemki. Tymczasem pochodzący z Tatarstanu Airat Wakchitow i Rasul Kudajew z Kabardino-Bałkarii w sumie chwalą sobie pobyt na wyspie. „Jedzenie tu lepsze niż w naszym sanatorium” – pisał do matki Wakchitow. Obaj obawiają się rosyjskich więzień i niepewnego losu, jaki czekałby ich tam jako wojujących muzułmanów. Szczególnie Airat Wakchitow wie, co mówi: siedział już w Rosji, siedział w Czeczenii… archiwum.polityka.pl/art/sanatorium-guantanamo,380449.html Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:15 Gdyby to ode mnie zależało posłałbym Piniora do takiego ciapierdła na odwyk. To lewactwo to zaraza, a zarazonych nalezy przetrzymywac w kwarantannie az do pelnej kuracji. Odpowiedz Link Zgłoś
pro-contra A dziad wiedział, nie powiedział, a to było tak... 04.06.11, 14:19 Teraz solidaruchowo-magdalenkowa sitwa zacznie nawzajem się "topić", ale tak, aby nikomu włos z głowy nie spadł. "Ręka rękę myje" i nie ma co liczyć na jakąkolwiek odpowiedzialność za hańbiące pogwałcenie polskiego i międzynarodowego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: A dziad wiedział, nie powiedział, a to było t 04.06.11, 14:37 Chodzi o zaniszczenie SLD. Nawet jak Komorowski dziękował rządowym ekipom za tz. transformację, to zaponiał zaprosić...Oleksego, Cimoszkę, Milerka i Kwacha. Od dawna wiadomo, ze obrzydliwe komuszki nie chciały transformacji i utrudniały wprowadzenie w życie pomysłów Balcerowicza, Bieleckiego, Suchockiej czy Buzka. Generalnie...To obrzydliwe komuchy Miller i Kwach łapali z kabulskich ulic bojowników walczących o wolność swojej ojczyzny. Ci bohaterowie zostali smasakrowani w ubeckich kaźniach. USA i UE upomniały się o bohaterów. Zostali oni przewiezieni do ośrodka odnowy biologicznej na Kubie. O grozie tych tortur świadczy fakt, ze amerykanie trzymają tych bojowników już 8 lat w sanatorium w Gauntanamo. Są leczeni na koszt amerykańskiego podatnika! Odpowiedz Link Zgłoś
chronski Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:27 Oto głowa zdrajcy. Nikczemnik.Wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 Kaczyńscy, to dwa palce w d.....USA 04.06.11, 14:33 Wiedzieli dobrze, na co USA pozwala sobie w granicach RP, i przyklaskiwali temu.... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Kaczyńscy, to dwa palce w d.....USA 04.06.11, 14:40 Tak samo robi Donal ze swoim Radkiem. Tylko zamiast palców wchodzi im cała dłoń. Nie będę zdziwiony jak za kilka lat, przed haskim trybunałem staną nasi żołnierze, obrońcy wolności i niepodległości Afganistanu. Jak zwykle USA przerzuci brzemię odpowiedzialności na POLAKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:37 Czesc tych "oburzen" przypominaja mi cos z histori. Mianowicie jak Niemcy po wojnie "dowiedzieli" sie o nazistowskiech obozach koncentracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:43 Co ma piernik do wiatraka? Od dawna było wiadomo, ze obrzydliwe komuchy grają z opinią publiczną. To dzięki takim ludziom jak PINIOR, prawda wychodzi na wierzch. To Miller i Kwach łapali z kabulskich ulic bojowników walczących o wolność swojej ojczyzny. Ci bohaterowie zostali smasakrowani w ubeckich kaźniach. USA i UE upomniały się o bohaterów. Zostali oni przewiezieni do ośrodka odnowy biologicznej na Kubie. O grozie tych tortur świadczy fakt, ze amerykanie trzymają tych bojowników już 8 lat w sanatorium w Gauntanamo. Są leczeni na koszt amerykańskiego podatnika! Odpowiedz Link Zgłoś
beksa-lalka Re: Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:43 no, dodajmy "polskich obozach". bo przeciez na ziemiach polskich. a ze niemcy, albo amerykanie, to juz bez znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:44 Kazda wojna jest brudna i nawet najszlachetniejsza strona konfliktu musi sie w pewnych okolicznosciach dostosowac do przeciwnika. W czasie IIWS nie tylko okresowo "nie brano jencow" ale takze dzialaly uproszczone procedury zachowania lub zgladzenia jencow. Talibowie narzucili pewien styl prowadzenia konfliktu i ich przeciwnicy musza sie chocby czesciowo do tego stylu dostosowac. Wszystkie sluzby specjalne na swiecie maja brudne rece, nie rozumiem dlaczego polskie akurat pownny byc inne. Odpowiedz Link Zgłoś
gregviii Re: Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 15:33 Ja ci powiem bo zawsze znajdzie się jakiś idiota co gdzieś coś usłyszy i już leci z tym do gazet by się przypodobać publiczce nie zważając na skutki takiej informacji. A teraz Polska została pokazana w złym świetle na arenie międzynarodowej. Ale nie dla tego, że mogła mieć więzienia tylko, że dopuściła do wycieku takich danych. Daję sobie rękę uciąć, że wiele krajów z europy jest podobnie umoczona w takie sprawy sprzeczne z prawem międzynarodowym tylko, że tam mają bardziej odpowiedzialnych polityków :( Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Pinior na podstawie tego co "slyszal" pluje do ... 04.06.11, 14:46 talerza. Jest doroslym czlowiekiem i wie z kim zawarlismy sojusze, wiec niech nie bedzie hipokryta. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Twarde dowody proszę! 04.06.11, 14:48 Na razie wszystko jest na zasadzie "ktoś gdzieś komuś coś być może z tym że nie na pewno". Tak naprawdę na pytanie o konkrety nie uzyskujemy odpowiedzi. Lądowały samoloty CIA. No i co? W wielu innych krajach tez lądowały. I co? I nic. A nie , przepraszam, jeszcze jakiś typek etykietkę wody mineralnej widział. Ale jakiej wody? Nikt się nie zapytał, nie pokazał. Może dlatego, ze może chodzić o wodę "Polish Spring"? Paskudztwo to nie ma nic wspólnego z Polską, za to jest popularna w okolicach Waszyngtonu. Ale teoria by się wtedy rypła. Chcę twardych dowodów, a nie ciągu przypuszczeń opartych na spekulacjach wspartych wydumiskami i antyamerykańską histerią. D O W O D Y! Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:52 Pinior nie pisior,a pieprzy jak potłuczony.A ja coś wiem ale nie powiem i gów_nem po wsiech.Bryzg! Tylko ja jestem cacy bogatyr z pod Monte Sermento.Eh...żyganko we mnie wzbiera jak patrzę na to towarzycho z lumpenproletariatu.Nasladowcy kaczego gó_wna!☻ Rozjątrzyć,wymieszać,rozbryzgać i zadowoleni wszyscy,a ja do władzy jak sie dorwę!Och jak ja ja kocham -władzę nie Polskę i kasę!Dużo kasy!A ciemny lud wszystko kupi i jeszcze wesprze!Ale szajs☻ Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:55 w gazecie chyba narade zaczynaja od tematu - macie cos zeby dowalic `piS- owi albo Kaczynskiemu? oni sa lepsi niz Trybuna Ludu - bardziej to robia kolorowo - atakuja po za tym cala rodzine - gdzie tylko moga - profesjonalizm ale to i tak nie pomoze - PO po prostu tonie ciekaw jestem czy GW tez pojdzie z tym Titanikiem ? nie zebym byl za PiS - tylko tragedia jest taka ze w Polsce juz nie ma kogo wybrac - potrzebny jest nastepny 4 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
gregviii Re: Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 15:39 no i kto zasiądzie w miejsce obecnych?! no kto? Jak już co to za pasem wybory są.... tak wiem, nie ma na kogo głosować. Dla tego uważnie przyglądam się politykom z prawa/lewa/środka i spodu. Zobaczmy co głoszą bo jeśli dalej największe partie będą się guanem obrzucać a nie zajmować realnymi problemami to mój głos powędruje do mniejszej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Jesli Pinior autoryzowal wywiad to utracil honor 04.06.11, 15:43 W Gazwybie poraza rozlozenie akcentow, tytul sugeruje, ze PiS odpowiada za tortury CIA.Ponadto nie wierze, ze Pinior nie zdawal sobie sprawy z tego, ze Gazeta w czambul negowala opinie Kaminskiego o dokumentach, ktorych nie widzial.Wyjatkowe hucpiarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
sysmech Powiedz nam, Pinior, czy 04.06.11, 15:43 ...były SKARBNIK SOLIDARNOŚCI nie dostał aby OFERTY nie do pogardzenia od SKARBNIKA AL KAIDY, że tak stara się pogrążyć państwo polskie, które go wyhodowało na swej piersi ? Polityka jest brudna... Ale w kapitaliźmie dla "kasy" ludzie są gotowi g... zjeść. Nie należysz aby do nich ? Powiedz prznajmniej - donosicielu medialny na Polskę - jakbyś się zachował, gdyby przyszła do Ciebie "papuga" tego terrorysty i zaproponował "UDZIAŁ", gdyby przeszło odszkodowanie dla Polski od tego gnojka? Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_1 Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 18:12 Ja też wiedziałem i co z tego ? Gazeta coś szykuje skandalicznego bo cyklicznie robi wrzutę o wiezieniach CIA. Daje przez to CIAła. To robi się nudne a GW traci wiarygodność. Ciekawe na jak następny ślad trafią nasi dzielni dziennikarze śledczy - Pan Kurski i Stasiński. NIE MOŻNA TEGO PRZEMILCZEĆ ! Odpowiedz Link Zgłoś
alicia.online hipokryzja 04.06.11, 19:24 Pytanie jest konkretne- czy udajemy, że nic nas nie obchodzi, że terroryści krzywdzą ludzi, czy walczymy z nimi. Bo do wyboru jest albo krzywda niewinnych, zwykłych ludzi, albo krzywda terrorystów. Nie da się uniknąć takiego dylematu. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: hipokryzja 04.06.11, 20:41 Da się uniknąć: wystarczy tylko zmienić Konstytucję i napisać, że obowiązuje oko za oko, bomba za bombę, wyrzynanie ludzi bez sądu za wyrzynanie ludzi bez sądu. Jeśli oni nam wysadzą w powietrze wieżowiec, to my im odpłacimy tym samym. A najlepiej od razu - tak samo, jak i oni - do jaskiń, piszczel mamuta w garść i łubudu, kogo popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Pytanie kto jest terrorystą?USA czy Al Kaida? 05.06.11, 09:29 Obie strony mają na koncie ogromne ilości cywilnych ofiar, przy czym Amerykanie setki i tysiące razy więcej!!! Polska po prostu powinna się od tego trzymać jak najdalej!Póki nie trafiliśmy "na krótką listę" czy to Al Kaidy czy USA;-) Odpowiedz Link Zgłoś
m1r4640 Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 23:01 gdzie pisalem o tym, aby jelop rad mi udzielal? Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Wyjasnienie tej sprawy - to zdjecie miedzynardowej 05.06.11, 08:10 hanby, ktora sprowadzily na Polske rzady komunistow i faszystow z czerwonym podniebeniem prl. tak dlugo dzban wode nosi.......byli nietykalni assad mubarak, kaddafi - tak sie i u nas ukonstytuowala kasta "nietykalnych" z szemranymi zalugami dla usa. Przynajmniej tak delikwenci mysla, ze sa nietykalni, sa chronieni jakas tajemnica, kryja sie nawzajem w smiesznej farsie lamania podstawowych praw czlowieka. Akurat te rzady, komunisto-faszystow mozna podejrzewac o wszystko - najbardziej prymitywne i podle dzialania. Jak zniszczenie swiatowego zabytku UNESCO Babylonu -strefy okupacji polskiej - no i zaiste osrodki tortur. Mysle, ze jak mowi pis-prawda nas wyzwoli - albo wystapienie o pomoc prawna Miedzynarodowego Trybunalu w Hadze do usa. Predzej czy pozniej - 5, 10, 15 lat ? Zbrodniarze przeciwko ludzkosci stana przed sadem, niezaleznie od ich bzdurnych tajemnic i szemranych racji stanu naszego kraju. Hanba, mord, rabunek innych - nigdy nie byly racja stanu Polski. Polska nie jest dzikim krajem komuny i faszystow rodem z kcpzpr. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 05.06.11, 14:12 Partia lewicowa i partia ultranacjonalistyczna wyslugiwaly sie Amerykanom podejmujac sie w imieniu RP brudnej roboty. Zdeprecjonowane zostaly wartosci polskiego prawa i konstytucji, a takze watosci wiazane z lewica, wszystko to w imieniu doraznej uslugi. Odpowiedz Link Zgłoś
indris partia ultranacjonalistyczna 05.06.11, 17:15 Tak dosyć powszechnie określano LPR. Otóż w imię ścisłości należy przypomnieć, że LPR była awanturze irackiej przeciwna i przy każdej okazji to demonstrowała Odpowiedz Link Zgłoś
lala1949 Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 05.06.11, 17:50 Kto to jest J.Pinior? Odpowiedz Link Zgłoś
rodzaj_konta Kamiński??!! 05.06.11, 22:55 "Widział go pan na własne oczy? - Nie, nie widziałem. Ale o istnieniu tego dokumentu otrzymałem informację z bardzo wiarygodnego źródła." Ten wywiad to z chyba z Kamińskim jest? On też nie widział ale miał informacje z wiarygodnego źródła. I wtedy to było be, a teraz jest cacy? Oczywiście, że tak, po co ten znak zapytania. Odpowiedz Link Zgłoś