Dodaj do ulubionych

Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS

• prawdziwy-moher to jest dobre.............. 04.06.11, 13:56
      PiS tez wiedzial.PO nie wiedzialo, jak chociazby Miodowicz.Nawet nie o to chodzi.Uwazam ze Wyborcza igra z ogniem.Nie na zasadzie prawdy.Bo to inna postkomunistyczna prawda.Gdy wiele lat temu mowiono o tej sprawie wyborcza wziela sie za swoj tylek.Wtedy SLD nie atakowano.Pierwszy zaatakowal Lepper.To sa fakty.A Wyborcza?.Kiepska Gazetka, skoro dzis uznala racje Leppera, a niedawno sie z tego smiala.
      • czyzyk331 Re: to jest dobre.............. 04.06.11, 14:12
        PO nic nie wiedziało. Pułkownik Miodowicz nie działa już na zapleczu wywiadu.
        To obrzydliwe komuchy w postaci Millera i Kwacha łapali w kabulskich ulic bojowników walczących o wolność swojej ojczyzny. Ci bohaterowie zostali podadani ubeckim torturą. Amerykanie i unia upomniała się o bohaterów. Zostali oni przewiezieni do ośrodka odnowy biologicznej na Kubie.
        O grozie tych tortur świadczy fakt, ze amerykanie trzymają tych bojowników już 8 lat w sanatorium w Gauntanamo. Są leczeni na koszt amerykańskiego podatnika!
    • axial_force Kontrafera dla Kamińskiego 04.06.11, 14:09
      Wyborcza chce zagłuszyć aferę, którą ujawnił Kamiński w "Uważam Rze".

Mnie osobiście od więzień CIA w Polsce bardziej interesują powiązania mafijne rządzącej partii.

Może Wyborcza spuści swoje psy gończe w tamtą stronę?
    • mjjtwjht Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:09
      Najgorsi sa ci wszelkiego rodzaju ideologiczni ekstremisci. Postkomunisci czyli komuchy w komezkach ministrantow, ktorzy jak u wladzy w czasie PRL wszystkich nas ktorzy mieli pro-zachoddnie sentymenty przezywali " zaplutymi karlami reakcji," frustrowali nas bez konca a pozniej pogonili. Jak komuna upadla zaczeli bekrytycznie lizac .... Amerykanom. razem z nimi poszla skrajna prawica z PiSem. Prawie jak u Hitlera nacjonaalistyczna lewica, spiknela sie ze sskrajna prawica i wiemy co z tego wyszlo.
      Latwo zrozumiec dlaczego ani post-komunisci ani zakuci prawicowi Katolicy nie znoasza wszelkiego rodzaju sceptykow, ktorzy zadaja przejrzystosci. maciej
      • czyzyk331 Re: Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:17
        Dlatogo cała nadzieja w rękach Donalda. Wielka szkoda, ze przez 4 lata nie potrafił uporać się z tym papierkowym problemem.
        To obrzydliwe komuchy Miller i Kwach łapali z kabulskich ulic bojowników walczących o wolność swojej ojczyzny. Ci bohaterowie zostali podadani ubeckim torturą. Amerykanie i unia upomniała się o bohaterów. Zostali oni przewiezieni do ośrodka odnowy biologicznej na Kubie.
        O grozie tych tortur świadczy fakt, ze amerykanie trzymają tych bojowników już 8 lat w sanatorium w Gauntanamo. Są leczeni na koszt amerykańskiego podatnika!
        Za kilka lat nasi obrońcy wolności Afganistanu będą poniewierani przez haski trybunał.
        Wówczas prawda o ubeckich kazamatach dla bohaterów al-kajdy zostanie ujawniona.
    • glosnarodu.pl Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:09
      nazywanie Piniora "kłamcą" i "łajdakiem" jest dowodem na to ze Miller duzo ukrywa. Gdyby w Polsce nie by\ło tajnych wiezien CIA to Miller by sie tak nie srozyl. Oby ta sprawa znalazla swój koniec w sadzie, bo strasznie smierdzi i na pewno wiele tam bylo na rzeczy
      • czyzyk331 Re: Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:20
        Miller dobrze wie kim jest Pinior, dlatego wyraził taką opinię. Być moze opierał sie na dokumentach SB nt. bohatera solidarności.
        Generalnie...to obrzydliwe komuchy Miller i Kwach łapali z kabulskich ulic bojowników walczących o wolność swojej ojczyzny. Ci bohaterowie zostali podadani ubeckim torturą. Amerykanie i UE upomniała się o bohaterów. Dlatego zostali oni przewiezieni do ośrodka odnowy biologicznej na Kubie.
      • czyzyk331 Sanatorium Guantanamo 04.06.11, 14:26
        Sanatorium Guantanamo
        Dwóch z ośmiu więźniów pochodzących z Federacji Rosyjskiej – pojmanych w Afganistanie i osadzonych w amerykańskiej bazie Guantanamo na Kubie – zaapelowało do władz USA, aby nie wydalały ich do ojczyzny. Rosja wystąpiła o ekstradycję całej ósemki. Tymczasem pochodzący z Tatarstanu Airat Wakchitow i Rasul Kudajew z Kabardino-Bałkarii w sumie chwalą sobie pobyt na wyspie. „Jedzenie tu lepsze niż w naszym sanatorium” – pisał do matki Wakchitow. Obaj obawiają się rosyjskich więzień i niepewnego losu, jaki czekałby ich tam jako wojujących muzułmanów. Szczególnie Airat Wakchitow wie, co mówi: siedział już w Rosji, siedział w Czeczenii…
        archiwum.polityka.pl/art/sanatorium-guantanamo,380449.html
    • polazrski Re: Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:15
      Gdyby to ode mnie zależało posłałbym Piniora do takiego ciapierdła na odwyk. To lewactwo to zaraza, a zarazonych nalezy przetrzymywac w kwarantannie az do pelnej kuracji.
    • pro-contra A dziad wiedział, nie powiedział, a to było tak... 04.06.11, 14:19
      Teraz solidaruchowo-magdalenkowa sitwa zacznie nawzajem się "topić", ale tak, aby nikomu włos z głowy nie spadł.
      "Ręka rękę myje" i nie ma co liczyć na jakąkolwiek odpowiedzialność za hańbiące pogwałcenie polskiego i międzynarodowego prawa.
      • czyzyk331 Re: A dziad wiedział, nie powiedział, a to było t 04.06.11, 14:37
        Chodzi o zaniszczenie SLD. Nawet jak Komorowski dziękował rządowym ekipom za tz. transformację, to zaponiał zaprosić...Oleksego, Cimoszkę, Milerka i Kwacha.
        Od dawna wiadomo, ze obrzydliwe komuszki nie chciały transformacji i utrudniały wprowadzenie w życie pomysłów Balcerowicza, Bieleckiego, Suchockiej czy Buzka.
        Generalnie...To obrzydliwe komuchy Miller i Kwach łapali z kabulskich ulic bojowników walczących o wolność swojej ojczyzny. Ci bohaterowie zostali smasakrowani w ubeckich kaźniach. USA i UE upomniały się o bohaterów. Zostali oni przewiezieni do ośrodka odnowy biologicznej na Kubie.
    • chronski Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:27
      Oto głowa zdrajcy.
      Nikczemnik.Wystarczy.
      • olewus.1 Kaczyńscy, to dwa palce w d.....USA 04.06.11, 14:33
        Wiedzieli dobrze, na co USA pozwala sobie w granicach RP, i przyklaskiwali temu....
        • czyzyk331 Re: Kaczyńscy, to dwa palce w d.....USA 04.06.11, 14:40
          Tak samo robi Donal ze swoim Radkiem. Tylko zamiast palców wchodzi im cała dłoń.
          Nie będę zdziwiony jak za kilka lat, przed haskim trybunałem staną nasi żołnierze, obrońcy wolności i niepodległości Afganistanu.
          Jak zwykle USA przerzuci brzemię odpowiedzialności na POLAKÓW.
    • 6.smiech Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:37
      Czesc tych "oburzen" przypominaja mi cos z histori. Mianowicie jak Niemcy po wojnie
      "dowiedzieli" sie o nazistowskiech obozach koncentracyjnych.
      • czyzyk331 Re: Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:43
        Co ma piernik do wiatraka? Od dawna było wiadomo, ze obrzydliwe komuchy grają z opinią publiczną. To dzięki takim ludziom jak PINIOR, prawda wychodzi na wierzch.
        To Miller i Kwach łapali z kabulskich ulic bojowników walczących o wolność swojej ojczyzny. Ci bohaterowie zostali smasakrowani w ubeckich kaźniach. USA i UE upomniały się o bohaterów. Zostali oni przewiezieni do ośrodka odnowy biologicznej na Kubie.
      • beksa-lalka Re: Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:43
        no, dodajmy "polskich obozach". bo przeciez na ziemiach polskich. a ze niemcy, albo amerykanie, to juz bez znaczenia
    • anders76 Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:44
      Kazda wojna jest brudna i nawet najszlachetniejsza strona konfliktu musi sie w pewnych okolicznosciach dostosowac do przeciwnika. W czasie IIWS nie tylko okresowo "nie brano jencow" ale takze dzialaly uproszczone procedury zachowania lub zgladzenia jencow.
      Talibowie narzucili pewien styl prowadzenia konfliktu i ich przeciwnicy musza sie chocby czesciowo do tego stylu dostosowac. Wszystkie sluzby specjalne na swiecie maja brudne rece, nie rozumiem dlaczego polskie akurat pownny byc inne.
      • gregviii Re: Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 15:33
        Ja ci powiem
        bo zawsze znajdzie się jakiś idiota co gdzieś coś usłyszy i już leci z tym do gazet by się przypodobać publiczce nie zważając na skutki takiej informacji. A teraz Polska została pokazana w złym świetle na arenie międzynarodowej. Ale nie dla tego, że mogła mieć więzienia tylko, że dopuściła do wycieku takich danych.

Daję sobie rękę uciąć, że wiele krajów z europy jest podobnie umoczona w takie sprawy sprzeczne z prawem międzynarodowym tylko, że tam mają bardziej odpowiedzialnych polityków :(
    • stachu44 Pinior na podstawie tego co "slyszal" pluje do ... 04.06.11, 14:46
      talerza. Jest doroslym czlowiekiem i wie z kim zawarlismy sojusze, wiec niech nie bedzie hipokryta.
    • przechrztaimason Twarde dowody proszę! 04.06.11, 14:48
      Na razie wszystko jest na zasadzie "ktoś gdzieś komuś coś być może z tym że nie na pewno". Tak naprawdę na pytanie o konkrety nie uzyskujemy odpowiedzi. Lądowały samoloty CIA. No i co? W wielu innych krajach tez lądowały. I co? I nic. A nie , przepraszam, jeszcze jakiś typek etykietkę wody mineralnej widział. Ale jakiej wody? Nikt się nie zapytał, nie pokazał. Może dlatego, ze może chodzić o wodę "Polish Spring"? Paskudztwo to nie ma nic wspólnego z Polską, za to jest popularna w okolicach Waszyngtonu. Ale teoria by się wtedy rypła. Chcę twardych dowodów, a nie ciągu przypuszczeń opartych na spekulacjach wspartych wydumiskami i antyamerykańską histerią. D O W O D Y!
      • gregviii Re: Twarde dowody proszę! 04.06.11, 15:35
        Amen
        +1
        Lubię to
    • bogdan331 Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:52
      Pinior nie pisior,a pieprzy jak potłuczony.A ja coś wiem ale nie powiem i gów_nem po wsiech.Bryzg! Tylko ja jestem cacy bogatyr z pod Monte Sermento.Eh...żyganko we mnie wzbiera jak patrzę na to towarzycho z lumpenproletariatu.Nasladowcy kaczego gó_wna!☻
      Rozjątrzyć,wymieszać,rozbryzgać i zadowoleni wszyscy,a ja do władzy jak sie dorwę!Och jak ja ja kocham -władzę nie Polskę i kasę!Dużo kasy!A ciemny lud wszystko kupi i jeszcze wesprze!Ale szajs☻
    • pater66 Tylko zdrajcom zależy na drążeniu tej sprawy 04.06.11, 14:52
    • oloros Re: Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 14:55
      w gazecie chyba narade zaczynaja od tematu - macie cos zeby dowalic `piS- owi albo Kaczynskiemu?
      oni sa lepsi niz Trybuna Ludu - bardziej to robia kolorowo - atakuja po za tym cala rodzine - gdzie tylko moga - profesjonalizm
      ale to i tak nie pomoze - PO po prostu tonie
      ciekaw jestem czy GW tez pojdzie z tym Titanikiem ?
      nie zebym byl za PiS -
      tylko tragedia jest taka ze w Polsce juz nie ma kogo wybrac - potrzebny jest nastepny 4 czerwca
      • gregviii Re: Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 15:39
        no i kto zasiądzie w miejsce obecnych?! no kto?

Jak już co to za pasem wybory są.... tak wiem, nie ma na kogo głosować.
        Dla tego uważnie przyglądam się politykom z prawa/lewa/środka i spodu. Zobaczmy co głoszą bo jeśli dalej największe partie będą się guanem obrzucać a nie zajmować realnymi problemami to mój głos powędruje do mniejszej partii.
    • grisza14 Jesli Pinior autoryzowal wywiad to utracil honor 04.06.11, 15:43
      W Gazwybie poraza rozlozenie akcentow, tytul sugeruje, ze PiS odpowiada za tortury CIA.Ponadto nie wierze, ze Pinior nie zdawal sobie sprawy z tego, ze Gazeta w czambul negowala opinie Kaminskiego o dokumentach, ktorych nie widzial.Wyjatkowe hucpiarstwo.
    • sysmech Powiedz nam, Pinior, czy 04.06.11, 15:43
      ...były SKARBNIK SOLIDARNOŚCI nie dostał aby OFERTY nie do pogardzenia od SKARBNIKA AL KAIDY, że tak stara się pogrążyć państwo polskie, które go wyhodowało na swej piersi ? Polityka jest brudna... Ale w kapitaliźmie dla "kasy" ludzie są gotowi g... zjeść. Nie należysz aby do nich ? Powiedz prznajmniej - donosicielu medialny na Polskę - jakbyś się zachował, gdyby przyszła do Ciebie "papuga" tego terrorysty i zaproponował "UDZIAŁ", gdyby przeszło odszkodowanie dla Polski od tego gnojka?
    • szakal_1 Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 18:12
      Ja też wiedziałem i co z tego ? Gazeta coś szykuje skandalicznego bo cyklicznie robi wrzutę o wiezieniach CIA. Daje przez to CIAła. To robi się nudne a GW traci wiarygodność. Ciekawe na jak następny ślad trafią nasi dzielni dziennikarze śledczy - Pan Kurski i Stasiński. NIE MOŻNA TEGO PRZEMILCZEĆ !
    • alicia.online hipokryzja 04.06.11, 19:24
      Pytanie jest konkretne- czy udajemy, że nic nas nie obchodzi, że terroryści krzywdzą ludzi, czy walczymy z nimi. Bo do wyboru jest albo krzywda niewinnych, zwykłych ludzi, albo krzywda terrorystów. Nie da się uniknąć takiego dylematu.
      • ajakzupa Re: hipokryzja 04.06.11, 20:41
        Da się uniknąć: wystarczy tylko zmienić Konstytucję i napisać, że obowiązuje oko za oko, bomba za bombę, wyrzynanie ludzi bez sądu za wyrzynanie ludzi bez sądu. Jeśli oni nam wysadzą w powietrze wieżowiec, to my im odpłacimy tym samym. A najlepiej od razu - tak samo, jak i oni - do jaskiń, piszczel mamuta w garść i łubudu, kogo popadnie.
      • danuta49 Pytanie kto jest terrorystą?USA czy Al Kaida? 05.06.11, 09:29
        Obie strony mają na koncie ogromne ilości cywilnych ofiar, przy czym Amerykanie setki i tysiące razy więcej!!!
        Polska po prostu powinna się od tego trzymać jak najdalej!Póki nie trafiliśmy "na krótką listę" czy to Al Kaidy czy USA;-)
    • m1r4640 Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 04.06.11, 23:01
      gdzie pisalem o tym, aby jelop rad mi udzielal?
    • wasylzly Wyjasnienie tej sprawy - to zdjecie miedzynardowej 05.06.11, 08:10
      hanby, ktora sprowadzily na Polske rzady komunistow i faszystow z czerwonym podniebeniem prl.

tak dlugo dzban wode nosi.......byli nietykalni assad mubarak, kaddafi - tak sie i u nas ukonstytuowala kasta "nietykalnych" z szemranymi zalugami dla usa. Przynajmniej tak delikwenci mysla, ze sa nietykalni, sa chronieni jakas tajemnica, kryja sie nawzajem w smiesznej farsie lamania podstawowych praw czlowieka.

Akurat te rzady, komunisto-faszystow mozna podejrzewac o wszystko - najbardziej prymitywne i podle dzialania. Jak zniszczenie swiatowego zabytku UNESCO Babylonu -strefy okupacji polskiej - no i zaiste osrodki tortur.
      Mysle, ze jak mowi pis-prawda nas wyzwoli - albo wystapienie o pomoc prawna Miedzynarodowego Trybunalu w Hadze do usa. Predzej czy pozniej - 5, 10, 15 lat ?
      Zbrodniarze przeciwko ludzkosci stana przed sadem, niezaleznie od ich bzdurnych tajemnic i szemranych racji stanu naszego kraju.
      Hanba, mord, rabunek innych - nigdy nie byly racja stanu Polski. Polska nie jest dzikim krajem komuny i faszystow rodem z kcpzpr.
    • rozwado Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 05.06.11, 14:12
      Partia lewicowa i partia ultranacjonalistyczna wyslugiwaly sie Amerykanom podejmujac sie w imieniu RP brudnej roboty. Zdeprecjonowane zostaly wartosci polskiego prawa i konstytucji, a takze watosci wiazane z lewica, wszystko to w imieniu doraznej uslugi.
      • indris partia ultranacjonalistyczna 05.06.11, 17:15
        Tak dosyć powszechnie określano LPR. Otóż w imię ścisłości należy przypomnieć, że LPR była awanturze irackiej przeciwna i przy każdej okazji to demonstrowała
    • lala1949 Pinior: O więzieniach CIA wiedział też PiS 05.06.11, 17:50
      Kto to jest J.Pinior?
    • rodzaj_konta Kamiński??!! 05.06.11, 22:55
      "Widział go pan na własne oczy?

- Nie, nie widziałem. Ale o istnieniu tego dokumentu otrzymałem informację z bardzo wiarygodnego źródła."

Ten wywiad to z chyba z Kamińskim jest? On też nie widział ale miał informacje z wiarygodnego źródła.

I wtedy to było be, a teraz jest cacy?
      Oczywiście, że tak, po co ten znak zapytania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka