Dodaj do ulubionych

Najciekawsze listy tygodnia (29.05-3.06.2011)

05.06.11, 15:23
Redakcjo, tłuczecie ten temat od prawie tygodnia - zupełnie, jakby to była sprawa wagi państwowej. Do p. Pacewicza mam prośbę, gdy będzie na jakimkolwiek (nie strzeżonym) blokowisku, niech się przyjrzy dobrze kto siedzi rozkraczony na ławkach a kto chichrając się (pewnie ze szczęścia) "tańczy" przed rozwalonymi, na tych ławkach, osobnikami. Ja ten widok mam codziennie za oknem (okna raczej zamknięte, żeby nie dokształcać się w "łacinie" (i to w wykonaniu obu płci).
Może wówczas Pan redaktor pojmie jedyną prawdę ; nikt cię nie będzie szanować, gdy sama (sam) nie będziesz się szanować. To a' propos ubioru i języka płci "pięknej" (?).
Obserwuj wątek
    • ubiquitousghost88 Czy w Polsce jest alternatywa między świętością... 05.06.11, 16:00
      ...i prymitywizmem?
    • ubiquitousghost88 Urok kobiety a wywalanie cyc na balkon... 05.06.11, 16:02
    • m1r4640 Najciekawsze listy tygodnia (29.05-3.06.2011) 05.06.11, 16:07
      przez lata Gazeta Wyborcza z trybuny wolnosci , przeszla droge do gejowskie wiadoposci. A po polsku poainna zmienic skrot na PW (pe.. wiadomosci)!
    • kibol_antystec Tola ma Donalda a Donald Ma tole! 05.06.11, 16:13
      PRZEPRASZAM CIĘ POLSKO ŻE GŁOSOWAŁEM NA PLATFORMĘ OBYWATELSKĄ.
      Uległem obietnicom-
      1) Wprowadzenie okręgów jednomandatowych.
      2)Zmniejszeniu podatków.
      3)Podatkowi liniowemu.
      4)Tańszym cenom żywności.
      5)Odbiurokratyzowaniu kraju.
      6)Rządowi fachowców.
      7)Taniemu państwu.
      8)Taniemu paliwu.
      9)Likwidacji senatu.
      Żadnej obietnicy nie spełnili! PRZEPRASZAM CIĘ ZA MÓJ WYBÓR.ZOSTAŁEM OSZUKANY I OKRADZIONY Z EMERYTURY.WIĘCEJ NA NICH NIE ZAGŁOSUJĘ
      • pantanal Re: Tola ma Donalda a Donald Ma tole! 05.06.11, 16:41
        Głos kibola Platformie niepotrzebny, ale skoro już:

PRZEPRASZAM CIĘ POLSKO ŻE GŁOSOWAŁEM NA PLATFORMĘ OBYWATELSKĄ.
        Uległem obietnicom-
        1) Wprowadzenie okręgów jednomandatowych.
        Potrzebna większość konstytucyjna z udziałem PiS!

2)Zmniejszeniu podatków.

Kryzys!
        3)Podatkowi liniowemu.
        Kryzys!

4)Tańszym cenom żywności.
        Kryzys, nieurodzaj!

5)Odbiurokratyzowaniu kraju.
        Trochę racja!

6)Rządowi fachowców.
        Trochę racja!

7)Taniemu państwu.
        Trochę racja!

8)Taniemu paliwu.
        A czy to od rządu zależy?

9)Likwidacji senatu.
        Potrzebna większość konstytucyjna (PIS!!!)

Żadnej obietnicy nie spełnili! PRZEPRASZAM CIĘ ZA MÓJ WYBÓR.ZOSTAŁEM OSZUKANY I OKRADZIONY Z EMERYTURY.
        G. prawda!

WIĘCEJ NA NICH NIE ZAGŁOSUJĘ
        Głos kibola Platformie niepotrzebny
        • rozsadek.ltd Re: Tola ma Donalda a Donald Ma tole! 06.06.11, 19:32
          Typowa odpowiedź leminga... winne PiS, albo kryzys.
          Tyś chyba matołku kryzysu nie widział.
      • stivi47 Re: Tola ma Donalda a Donald Ma tole! 06.06.11, 18:26
        A jak bendzie Rzandzil ten wariat z PiS Kaczodup to powie tobie spieprzaj dziadu lub tak jak ta z Pis poslanka powiedziala do Policjantow kturzy ja kontrolowali ze maj ja pocalowac w Dupe i tak powiedza wam te wariaty gdyby wybrali wybory mysmy wygrali i polaki niech nas teraz w Dupe pocaluja
        • rozsadek.ltd Re: Tola ma Donalda a Donald Ma tole! 06.06.11, 19:31
          A co to lemingu, tylko PO i PiS znasz? Widać tak was GW kształci
    • miglich Czy te oczy mogą kłamać 05.06.11, 16:54
      Na filmie wyrażnie widać że przerosło go pytanie , a nie wciska sie ludziom kit, i wmawia jaki z Tuska playboy.
    • akni21 Najciekawsze listy tygodnia (29.05-3.06.2011) 05.06.11, 19:32
      A ja nie jestem rozczarowana Premierem Tuskiem! To od 20 lat najlepszy Premier.Ze wszystkim akceptuję PO.A malkontenctwo Polaków urosło do niewyobrażalnych rozmiarów. Wszystko chcą żeby im dać.A co oni dają Polsce?? Oszukują na podatkach,doją ten kraj myśląc tylko o sobie.
      Myślę że Tusk będzie dalej rządził krajem gdyż z każdym dniem ten kraj staje się bogatszy!!!
      • wppa do akn21 05.06.11, 20:05
        To napisz mi jak dzięki Tuskowi kraj staje sie bogatszy , co my Polacy może zawdzięczać obecnemu rządowi.
        Jestem bardzo ciekawy co mi napiszesz , bo ja jakoś słabo się orientuje w zasługach obecnego premiera.
    • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna przestępca Premier do nieuniknionej dymisji 06.06.11, 01:57
      "Jej odsłonięte ramiona wprowadziły premiera w dziwny stan. Zaczął sapać, mlaskać, rozglądał się bezradnie, parę razy podniósł brew, machnął ręką. "Guziki wszystkie zapięte na pewno... Trochę taki jestem w... Patrzę na letni strój pani redaktor i dlatego nie kojarzy mi się z tym... z dopięciem wszystkiego na ostatni guzik To nie przygana, wręcz przeciwnie. Bardzo lubię... lato"." - pisze Gazeta Wyborcza.

Poniżej wyjaśniam, że premier Tusk popełnił przestępstwo oraz które paragrafy kodeksu karnego o tym świadczą.

Premier Tusk wykorzystał swoją funkcję w rządzie oraz rządową konferencję prasową do osobistych uwag dotyczących dziennikarki uczestniczącej w konferencji. Odpowiedź premier była zupełnie nie na temat i świadczy o prymitywnym toku myślowym premiera, ponieważ premier - zamiast odpowiedzieć na pytanie - zaczął robić osobiste uwagi dotyczące kobiety zadającej mu pytanie.

Premier Tusk wykonuje ściśle określone zadania jako członek rządu, i żadne z tych zadań nie polega na komentarzach dotyczących ubioru dziennikarzy. Gdyby ubiór któregokolwiek dziennikarza został uznany za nieodpowiedni dla rządowej konferencji prasowej, ochrona nie wpuściłaby dziennikarza. Nawet w takiej sytuacji premier nie może zajmować się komentowanie ubioru innych osób - takie rzeczy może sobie Tusk ewentualnie robić prywatnie, natomiast jako premier wykonujący określone obowiązki Prezesa Rady Ministrów podczas konferencji prasowej oczywiście nie ma prawa komentować ubioru innych osób, ponieważ nie wynika to z zakresu jego kompetencji i nie należy do zakresu jego kompetencji.

Z tego wynika, że premier Tusk popełnił przestępstwo.

Premier Tusk popełnił przestępstwo z artykułu Art. 231. § 1. kodeksu karnego:

Funkcjonariusz publiczny, który, przekraczając swoje uprawnienia lub nie dopełniając obowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Przekraczając swoje uprawnienia premier Tusk działał na szkodę interesu publicznego oraz interesu prywatnego w przestępczy sposób.

W przestępczy sposób premier Tusk działał na szkodę interesu publicznego poprzez nieudzielenie odpowiedzi na pytanie dotyczące postępu przygotowań. Zamiast tego premier Tusk zaczął publicznie wypowiadać się na temat mody w sposób naruszający dobra osobiste dziennikarki zadającej mu pytanie.

W przestępczy sposób premier Tusk działał na szkodę interesu prywatnego w sposób będący przekroczeniem jego uprawnień oraz ośmieszający publicznie dziennikarkę zadającą pytanie premierowi Tuskowi. Naruszające dobra osobiste dziennikarki ośmieszenie tej dziennikarki przez premiera polegało na wypowiadaniu się w sposób kpiący i z drwiną na temat letniego ubrania dziennikarki, podczas gdy premier nie miał prawa poruszać tego tematu podczas konferencji prasowej. Premier doskonale rozumiał negatywny i naruszający dobra osobiste dziennikarki charakter swojej wypowiedzi, więc zakończył tę wypowiedź słowami zaprzeczającymi: "To nie przygana, wręcz przeciwnie".

Z powyższej analizy wynika, że podczas konferencji prasowej premier Donald Tusk popełnił przestępstwo z artykułu Art. 231. § 1. kodeksu karnego.

Ponadto zachowanie premiera ma negatywne skutki dla budżetu, ponieważ dziennikarka, której dobra osobiste premier naruszył w sposób przestępczy, może zażądać odszkodowania od Rzeczypospolitej Polskiej i na pewno je dostanie.

• stivi47 Najciekawsze listy tygodnia (29.05-3.06.2011) 06.06.11, 18:33
      Niekturzy polaki sa niedorozwiniente umyslowo zajmuja sie takimi pirdolami i guzikami zamiast zeby nie chlano tyle bimbru z podrubek rozpuszzalnika do Farb bo jak tak dalej benda polaki chlali to zaniedlugo wszyscy benda bez muzgownic jak ten prezes PiSu Kaczodup jego Blizniak landowal w tak genstej Mgle zenawet brzozy niewidzial ale kazal landowac a dlaczego bo byl nachlany tym rozpuszczalnikiem dzienie policja lapie tysinc nachlanych kierowcow uwas to znaczy polacy to Narod Katolikow i Alkoholikowi tym powiniscie sie do glembi zajanc a nie rozpientym guzikiem u jakies tam Reporterki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka