princealbert Kradniemy w Europie 29.06.11, 14:20 i...co konkretnie wnosi ten post? Odpowiedz Link Zgłoś
nowy-trend Kradniemy w Europie 29.06.11, 15:00 Znowu dziennikarska kaczka z sezonu ogórkowego. Mam skromne pytanie czy inne narodowości nie kradną? Oczywiście że kradną i to dużo więcej, ale Polacy mają ten dar w odpowiednimświetle przedstawić siebie. Podobnie z pijaństwem wiem że Niemcy piją więcej ale spokojnie i bez rozgłosu- natomiast Polak jak przekroczy pewną dawkę alkoholu to musi sobie i rodakom zrobić odpowiednią etykitę wrzeszcząc na całą okolicę "wy h... pierd..." itd. Co jest smutne w tej całej sprawie społeczna akceptacja takich zjawisk np. jak ktoś po pijanemu zrobił jakiś delikt następuje "no tak ale wtedy był pijany". Tu na zachodzie trzeba diabelnie uważać, żeby nie być zaszufladkowany jako pijaczek lub złodziejaszek. Na pewno nie tu akceptacji do tego rodzaju wyczynów. Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Kradniemy w Europie 30.06.11, 06:29 *Polak potrafi*! Wyjdzie z domu i zawsze COŚ przyniesie. PKB rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
monte-zooma Widac redaktorzy GW kradna, ja nie 02.07.11, 11:40 i nie zycze sobie, zeby mnie oskarzano. Widac GW redaktorom malo placa i musza siobie dorabiac na zlodziejskich saksach. Odpowiedz Link Zgłoś
computerro Re: Widac redaktorzy GW kradna, ja nie 02.07.11, 12:06 Ja też nie kradnę. I nie usprawiedliwiam kradzieży - poza przypadkiem wojennym, ekstremalnym Ale może dla niektórych dzisiejsza polska rzeczywistość jest właśnie wojną, jest sytuacją ekstremalną. Artykuł trochę o tym mówi Odpowiedz Link Zgłoś
monte-zooma ale redaktorzy GW opisza "kradniemy", 02.07.11, 12:20 wiec widac oni kradna. ja zlodziejstwa nie pochwalam, ani usprawiedliwiam, ale w przypadku glodujacych rozumiem. Poza tym uwazam, ze najpierw trzeba sie wziac za ukaranie oligarchow zlodziei , zeby dac narodowi dobry przyklad, potem sie brac za zlodziei sklepowych. I tym zlodziejom trzeba dac ptrace, zebty mogli za nia godziwie przezyc. Nie mniej NIKT nie ma prawa oskarzac niewinnych ludzi o zlodziejstwo, jak to czynia zlodzieje-redaktorzy z GW. Musimy sie jednak przygotowac na jeszcze gorsze, na to, ze niedlugo biedacy beda porywac i zabijac ludzi dla okupu. Do tego doprowadzil w Meksyku liberalny-mafijny kapitaklizm nedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
hydrograf Syndrom rumuńskiego żebraka... 02.07.11, 11:47 Czyż nie postrzegamy WSZYSTKICH Rumunów przez pryzmat rumuńskich cyganów żebrzących na naszych ulicach. Tak na prawdę, Rumuni są tacy sami jak my - są wśród nich kulturalni intelektualiści i złodzieje, prostytutki i żebracy. Ale dla przeciętnego Polaka, Rumuni to właśnie żebraczki lub prostytutki.... Tak właśnie postrzegają nas w Europie... Widzą w nas złodziei, pijaków i prostytutki... co najwyżej jako niskopłatną siłą roboczą. Wszyscy jesteśmy niewolnikami stereotypów - sztuką jest stworzenie pozytywnego stereotypu. Pracę tych, którzy próbują stworzyć pozytywny obraz Polaka, psują ci, którzy "z dumą" nie kryją swojego pochodzenia - będąc egzemplifikacją najgorszych ludzkich cech. Odpowiedz Link Zgłoś
monte-zooma Re: Syndrom rumuńskiego żebraka... 02.07.11, 12:05 Mnie w Hiszpanii okradli rodowici Hiszpanie. Ale swoja droga, skoro w Polsce czy w Hiszpanii nie ma pracy dla prostych ludzi, bo zostala wywieziona do Choin, to biedni musza krasc zeby przezyc.. kapitaklizm to system oparty na systemowym zlodziejstwie. Po 1989 r. nas wszystkich Polakow okradły miedzynarodowe i krajowe mafie oligarchow (wszekakiej zlodziejskiej masci) i na tym zlodziejstwie zbudowaly swoje imperia wladzy. W Polsce nadal pokutuje powiedzonko: w kapitaklizmie pierwszy milion trzeba ukrasc. Wiec nie dziwmy sie, ze ludzie kradna.. Nie mozemy jednak sie zgodzic, zeby zlodzieje redaktorzyny z GW oskarzaly uczciwych Polakow o zlodziejstwo, tylko dlategi ze oni sami kradna. Wiadomo, zlodziej zawsze naglosniej krzyczy - lapaj zlodzieja.. Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo Re: Syndrom rumuńskiego żebraka... 02.07.11, 12:17 Polacy kradli zawsze. Przed II wojna Polak w USA oznaczal zlodziej. W czasie II Wojny kradli na potege. Wystarczylo podas gdzie mieszka zyd i taki zlodziej mogl przejac po tym juz nie zyjacym zydzie mieszkanie. Za komuny kradli wszedzie.W swojej pracy, w sklepach, w NRD czy Turcji. Na wegrzech i CSRR byla powolana specjalna milicja do zwalczania polskiej "dzialalnosci" kriminalnej. Niestety bardzo duza czesc Polakow to elementy kriminalne. Smutne jest ze pozostala czesc spoleczenstwa im sprzyja i nie zwalcza ich. monte-zooma napisała: > Mnie w Hiszpanii okradli rodowici Hiszpanie. Ale swoja droga, skoro w Polsce cz > y w Hiszpanii nie ma pracy dla prostych ludzi, bo zostala wywieziona do Choin, > to biedni musza krasc zeby przezyc.. kapitaklizm to system oparty na systemowy > m zlodziejstwie. Po 1989 r. nas wszystkich Polakow okradły miedzynarodowe i kr > ajowe mafie oligarchow (wszekakiej zlodziejskiej masci) i na tym zlodziejstwie > zbudowaly swoje imperia wladzy. W Polsce nadal pokutuje powiedzonko: w kapitak > lizmie pierwszy milion trzeba ukrasc. Wiec nie dziwmy sie, ze ludzie kradna.. > Nie mozemy jednak sie zgodzic, zeby zlodzieje redaktorzyny z GW oskarzaly uczci > wych Polakow o zlodziejstwo, tylko dlategi ze oni sami kradna. Wiadomo, zlodzi > ej zawsze naglosniej krzyczy - lapaj zlodzieja.. Odpowiedz Link Zgłoś
monte-zooma Re: Syndrom rumuńskiego żebraka... 02.07.11, 12:23 Ja wiem, ze zydzi przed wojna najwiecej kradli, co nie znaczy ze wszyscy. raczej na swiecie synonimem zlodzieja jest zyd. Odpowiedz Link Zgłoś
rychu501 Re: Syndrom rumuńskiego żebraka... 02.07.11, 12:53 Dobrze napisane.Pan Krok tez nie wiadomo jak się dorobił !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rychu501 Re: Syndrom rumuńskiego żebraka... 02.07.11, 12:57 7dni.wordpress.com/2006/11/22/zygmunt-solorz-agent-z-przypadku-piotr-krok-piotr-podgorski-zygmunt-solorz-zak/ Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Wstyd!!! 02.07.11, 11:56 Wstyd,podejrzewam że duża cześć tu czytających nie rozumie znaczenia tego slowa! Odpowiedz Link Zgłoś
monte-zooma tak, wstydz sie zlodzieju ! 02.07.11, 12:07 ja nie kradne, wiec nie mam czego sie wstydzic Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd czytelnicy gazety wyborczej kradna 02.07.11, 12:02 Ci ktorzy kradli to byli czytelnicy gazety wyborczej. Czytali ja namietnie. Odpowiedz Link Zgłoś
monte-zooma Re: czytelnicy gazety wyborczej kradna 02.07.11, 12:12 Bez watpienia. GW wychowala cale pokolenie zlodziei, oszustow, abnegatow. Robta co chceta. Odpowiedz Link Zgłoś
sittingbull1 i co, nie boisz sie o siebie? 02.07.11, 12:58 czy moze przeceniasz swoj hart ducha? A swoja droga, skoro GW to takie zagrozenie dla morale spoleczenstwa, po kiego ch..a ja czytasz. Blagam o odpowiedz, bo niezmiernie mnie to fascynuje Odpowiedz Link Zgłoś
sittingbull1 zlozyles samokrytyke, brawo 02.07.11, 12:54 no bo ofkors jestes czytelnikiem GW, co widac, ale spoko, to nie tylko twoj problem, ze z logika u ciebie lezy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo Dziwne-Policja 02.07.11, 12:10 Zadziwiające jest ze policja nie sprawdza lub nie chce sprawdzać towarów na rankach w całej Polsce. Sprzedawane są tam m.in. towary sieci dyskontowych tip. jak np.Kaufland, Lidl czy tez Rossmann. Towarów tych niemożna nabyć w tzw. hurtowniach. Mozna tylko ukraść. Wszyscy wiedza ze towary te nabywają "yumacy" wynosząc po parę sztuk ze sklepów w Niemczech. Potem sprzedawane są na stoiskach po cenach wyższych niż cena oryginalna. Chamstwo złodziei sięga już szczytu gdy sprzedawany jest towar po cenie wyższej niż w Polsce. Policja dobrze o tym wie natomiast nic nie robi. Potem trzeba się wstydzić w rozmowach z obcokrajowcami którzy się pytają dlaczego w Polsce na bazarach są w dużej ilości skradzione rzeczy. Byc może policja współpracuje ze bandami.Wcale bym się nie zdziwił bo za ich pensje tez trudno wyżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sukces-bdg Re: Dziwne-Policja 02.07.11, 13:12 Nie przesadzaj, skoro cena jest wyższa to równie dobrze ten towar mógł być kupiony. W końcu nie tylko w hurtowniach można kupić Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Doczego doprowadzily cuda Tuska!! 02.07.11, 12:11 Teraz jest wstyd byc polakiem!! Odpowiedz Link Zgłoś
adoptowany Re: Doczego doprowadzily cuda Tuska!! 02.07.11, 13:47 toberson napisał: > Teraz jest wstyd byc polakiem!! co ty pier..sz a kiedy nie bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
mitoogorkach Kradniemy w Europie 02.07.11, 12:11 Tak, a pozniej kolejny artykul jacy to biedni Polaczkowie sa w Holandi, oj oj... oj oj... biedactwa. Ludzie wy jestescie chorzy! Wasz trzeba leczyc nie sadzic! Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny artykul z przemycona teza 02.07.11, 12:15 cytuje: "Nie był wymagający - brał tych, co lubią tylko trawę, ale też kompociarzy, w wieku od 30 do 50 lat, bez rodzin." hehe. dobre, bo trawke sie bierze, a poza tym jest tak cholernie uzalezniajaca i droga, ze 30, 50 latkom nie pozostaje nic innego jak krasc, zeby moc ja sobie kupic i wziac ;))) trawka na rowni z kompotem ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: artykul z przemycona teza 02.07.11, 12:16 dodam jeszcze, ze to wszystko dzialo sie wsrod Slazakow... wow, iluz tam palaczy trawki w wieku srednim! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
torill Kradniemy w Europie 02.07.11, 12:16 Ja nie życzę sobie takich nagłówków "Polacy kradną" !!! Ja jestem uczciwą Polką tak zresztą jak zdecydowana większość rodaków i czuję się obrażona! Proszę "panów pismaków" o używanie określeń precyzyjniejszych. Na przykład "złodzieje z Polski", albo "śmiecie z Polski", czy po prostu "bydło z Polski" Prawie czterdziestomilionowy naród z ponad tysiącletnią historią nie zasługuje na wspólne miano ze zgrają hołoty. Chamstwo trzeba nazywać po imieniu i nie mieszać do tego całego narodu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
monte-zooma alez to pismaki z GW przyznaly sie do zlodziejstwa 02.07.11, 12:25 oni naprawde kradna w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
sittingbull1 twoja naiwnosc jest doprawdy wzruszajaca 02.07.11, 13:05 czy ty myslisz naiwny czlowieczku, ze jak siedzisz na doopie przy kompie w swoim domu i rzucasz oskarzenia bez podania dowodow jestes nie do namierzenia? Wlasnie popelniles przestepstwo (bo te twoje pierdy spod pachy to znieslawienie w najczystszej postaci) i jesli ktorys z pismakow GW bedzie miec wystarczajaco duzo samozaparcia i checi bedziesz popiskiwal cos o przejezyczeniu i pomrocznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
monte-zooma twoja glupota doprawy rozsmiesza 02.07.11, 13:50 Tu redaktorzyny GW przyznaly sie do zlodziejstwa. Stoi czarmno na bialym, napisaly -kradniemy! Policjo, zajmij sie tymi goscmi. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 Rydzyk kradnie, episkopat kradnie... 02.07.11, 12:20 i nie na drobne sumy, tylko miliardy ! Polacy "katolicy" wzorują się na swoich pasterzach.... Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo lepszy temat. 02.07.11, 12:28 Złodziejstwo to temat nieciekawy. Ciekawszy jest jak to matki, siostry czy nasze dziewczyny Polski dają dupy ju w pierwszych dniach pobytu za granica kraju arabom, turkom, murzynom czy tez przypadkowo zakochują się w 80 letnich staruszkach z pełnym własnym kontem. Ja znam pełno takich przykładów z życia wziętych gdzie kobitki porzucały rodziny aby tyłkiem zarabiam szmal. Polskie lodziary słyną w całej Europie robią dobrze i bardzo tanio. Daja wszystkim tylko nie Polakom którymi gardzą. A potem wracają do domu z pełnym brzuchem czarnych, półczarnych i cwiercczarnych bachorów. Odpowiedz Link Zgłoś
computerro Czarnoskóry Hanklo ma kompleksy 02.07.11, 15:24 Ale Cię wzięło! Wszystkie dzieci Polek mają czarną skórę, nawet blondynki mają już czarną skórę, tak się zmieszały z Afrykanami. Nawet Ty, Hanklo, masz czarną skórę, czarną matkę, czarną siostrę i tylko Twój ojczym jest biały... Odpowiedz Link Zgłoś
palikotek Opinia za granica o Polakach jest straszna!!! 02.07.11, 12:28 Polak kojarzy sie z zapitym nieuczciwym dresiarzem, polki maja jeszcze gorsza opinie, tanie niedomyte ku... gotowe na wszystko za grosze. Ustepujemy w skali niepopularnosci tylko tylko Zydom ktorzy uchodza za wyrafinowanych pazernych pasozytow ktorym w nic nie mozna wierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
acc333 Kochana gazeto! 02.07.11, 12:31 Prosze bierzcie jakies leki na nogi bo na glowe za pozno! :) Ostatnimi czasy jakos macie nadmiar czasu na wylewanie pomyj na wlasny podworze. Raczej uwazajcie na literowki zamiast zamachiwac sie na takie dziela z pseudo-krytyki spolecznej! Mua mua misiaczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
acc333 Kochana gazeto! 02.07.11, 12:36 Prosze zacznijcie znow brac jakies leki na nogi bo na glowe za pozno! :) Macie za duzo czasu chyba, bo wylweacie stale pomyje na wlasne podworko. Uwazajcie raczej na literowki zamiast zamachiwac sie na ta pseudo-krytyke spoleczna. Mua mua misiaczki! :) Odpowiedz Link Zgłoś
acc333 Kochana Gazetko! :) 02.07.11, 12:37 Prosze zacznijcie znow brac jakies leki na nogi bo na glowe za pozno! :) Macie za duzo czasu chyba, bo wylewacie stale pomyje na wlasne podworko. Uwazajcie raczej na literowki zamiast zamachiwac sie na ta pseudo-krytyke spoleczna. Mua mua misiaczki! :) Odpowiedz Link Zgłoś
poiuzt bo Polaki są niedobre i wypiły z mlekiem matki 02.07.11, 12:39 nich war Icek ? Odpowiedz Link Zgłoś
sid_6.8 Stary, dobry zwyczaj obcinania ręki... 02.07.11, 12:46 złodziejom był niezawodny. Odpowiedz Link Zgłoś
monte-zooma teraz wyobraz sobie wiekszosc politykow 02.07.11, 12:55 i wszystkich oligarchow bez rak. Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Kretyński pomysł "GW" na początek prezydencji... 02.07.11, 12:46 Komuś zależy na tym aby zdyskredytować pozycje Polski i udowodnić, że t y l k o Polacy kradną a pozostałe nacje są o.k. Trochę opamiętania !!! Odpowiedz Link Zgłoś
stary.gniewny Dominika Maciejasz i Jarosław Sidorowicz 02.07.11, 12:50 w tytule artykułu napisali: "kradniemy w Europie". Odpowiedz Link Zgłoś
monte-zooma Re: Dominika Maciejasz i Jarosław Sidorowicz 02.07.11, 12:58 no bo oni sa zlodziejami, dobrze ze sie przyznali. Ciekawe ile dostaja za zwedzony garnitur Armaniego?. Idzie na koke czy maryche? Trzeba natychmiast wyslac za nimi policje. Odpowiedz Link Zgłoś
sebolargo Kradniemy w Europie 02.07.11, 12:58 Mam nadzieje ze w Reichu bedzie jak w latach 80tych i na poczatku 90tych Kiedy uslyszano w sklepie polski jezyk to ostrzegano przez radiowezel ze w sklepie sa Polacy i moga krasc Sami robicie burdel a pozniej dziwicie sie ze na zachodzie uwazaja polakow za zlodziei pijakow prostytutki i bandytow Odpowiedz Link Zgłoś
darius1960 Kradniemy w Europie 02.07.11, 13:11 Tytuł idiotyczny! Polacy kradną ,Rosjanki to prostytutki a Czesi chleją piwo.Mnie obraża ten artykuł,ponieważ ja nie kradnę.Kradnie Piotr S.,Tania K.świadczy usługi za pieniądze ,a Miroslav C. przesiaduje w pubie i upija się do nieprzytomności.Zapomniałem o Litwinach,oni zrywają tabliczki w języku polskim.Zanim napiszesz coś takiego pomyśl,jakie duchy wywołujesz.Tytuł przyciąga i to teraz się liczy. GŁUPOTA! Odpowiedz Link Zgłoś
za-to Kradniemy w Europie 02.07.11, 13:14 Narzekaliśmy że nas Europa nie docenia, że nawet nie wiedzą gdzie jest Polska. Brawo teraz już każdy w Europie wie kto to jest polak. Mało tego wiedzą jak jesteśmy inteligentni i przedsiębiorczy, rodzimi złodzieje takich obrotów nie mieli zapewne :D Nie dziwcie się potem, że z Holandii chcą już nas wyp...ić. Pomimo iż jest dużo uczciwie zapie...jących, to własnie o złodziejach będzie się mówiło, populiści Europejscy będą mieli pole do popisu. :( Odpowiedz Link Zgłoś