jozef.moneta ładny klops, panowie patrioci :D 07.07.11, 14:19 Nie dość że Niemiec, rodzice w PZPR, miłośnik Stalina to jeszcze i papieża nie lubił. Chciałbym zobaczyć te zacięte mordy, które przyszły oklaskiwać dziwoląga :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Re: ładny klops, panowie patrioci :D 07.07.11, 15:12 > Nie dość że Niemiec Dość ksenofobii ! >rodzice w PZPR Mój Boże, 3/4 intelektualistów afiliowanych przy GW była w PZPR i jakoś im się tego nie wypomina (oczywiście w "swoich" kręgach). A przykład Rymkiewicza dobitnie pokazuje, że najbardziej nienawidzi się secesjonistów. Gdyby był w PZPR ale praktykował "salonową" mantrę to by go GW wielbiła. Ale, że odciął się od tej przeszłości to spuścili na niego kundle. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.moneta Re: ładny klops, panowie patrioci :D 07.07.11, 15:41 Przypominam, że to Towarzysz J. Kaczyński rozpoczął piętnowanie PZPRowców. Odpowiedz Link Zgłoś
pvf Re: ładny klops, panowie patrioci :D 07.07.11, 15:46 Uwielbiam czytać jak prawi bolszewicy z zapałem tłumaczą idiotyzmy wypowiedziane przez swoich guru :D Tak trzymaj fields1! Kto wie? Może czeka cię kariera w kabarecie? Szkoda by było takiego talentu he, he! Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.moneta Re: ładny klops, panowie patrioci :D 07.07.11, 16:10 mnie też to bawi. Aż prędzej czy później gryzą się w dupę. Odpowiedz Link Zgłoś
jwasz1952 Re: ładny klops, panowie patrioci :D 07.07.11, 21:12 jozef.moneta napisał: > Nie dość że Niemiec, rodzice w PZPR, miłośnik Stalina to jeszcze i papieża nie > lubił. > > Chciałbym zobaczyć te zacięte mordy, które przyszły oklaskiwać dziwoląga :D:D:D -w jego wieku i z podobnymi emeryturami. Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: Proces Rymkiewicza. Czy mówił pan że Stalin j 07.07.11, 14:20 Jak już pogardy to dla śmieci mieniących się rabinami-pedofilami.Dziadyga znawcą duchowości? Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Wszystko co skrajne jest niebezpieczne 07.07.11, 14:21 i godne potępienia. Oszołomstwo i taaki "patriotyzm" to pokarm duchowy dla wrogów naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Re: Wszystko co skrajne jest niebezpieczne 07.07.11, 15:32 >Oszołomstwo i taaki "patriotyzm" to pokarm duchowy dla wrog > ów naszego kraju. To nasz kraj ma wrogów ? Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: Proces Rymkiewicza. Czy mówił pan że Stalin j 07.07.11, 14:23 Czy rymkiewicz jest kontynuatorem "patriotyzmu a la ONR?Duchowym spadkobiercą faszystów Żelaznej Gwardii? Odpowiedz Link Zgłoś
bastiasz Na chorobę psychiczną pana Rymkiewicza jest tylko 07.07.11, 14:25 jedno lekarstwo - miażdżące zwycięstwo w wyborach Platformy i kolejne 4 lata rządów Donalda Tuska. Taka terapia spowoduje, ze się dziadzio Rymkiewicz zapluje swoim własnym jadem, tak jak dziadzio Jaruś Kondominium-Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: Na chorobę psychiczną pana Rymkiewicza jest t 07.07.11, 14:27 Wątpię czy taka gnida jest w stanie się zapluć własnym jadem.A PO w tych wyborach nie poprę.Tusk dalej liże doopsko klerowi. Odpowiedz Link Zgłoś
bastiasz Sheriff bo tak się szczęśliwie składa,że to dzięki 07.07.11, 15:05 Prymasowi Wyszyńskiemu, ks.Popiełuszce, i Papieżowi zawdzięczamy to, że dzisiaj mamy wolnosć. Nie zawdzięczamy wolności palikotom, kaczyńskiemu czy Rymkiewiczowi. Tusk jest mądrym premierem i to rozumie. A czy liże czy nie liże, to bez znaczenia - Kościół dostał zaledwie 10% odszkodowań za mienie zagrabione przez czerwoną hołotę. Ja zawdzięczam Bogu i Kościołowi moją szczęśliwą rodzinę i fajne życie. Polecam też Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re: Sheriff bo tak się szczęśliwie składa,że to d 07.07.11, 16:15 Czy jesteś...księdzem ?! Odpowiedz Link Zgłoś
marek.56b Re: Sheriff bo tak się szczęśliwie składa,że to d 07.07.11, 16:22 Za taką wolność to ja dziękuję, zgłaszam wniosek o zerwanie Konkordatu wtedy zostanie więcej kasy w budżecie i odebrać to co niby zwrócone Watykanowi. Ja zawsze byłem wolny, jadłem , piłem %, pracowełem , były wczasy , premie i 13 pensje , kino , teatr bo starczyło na wszystko. Teraz z ICH wolnością śmierdzącą czosnkiem 99% tego wszystkiego poszło się p....ć. Im wszystkim chodziło o nasze pieniądze jakie zdołaliśmy odłożyć na kontach i strukturę przemysłową. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Sheriff bo tak się szczęśliwie składa,że to d 07.07.11, 16:41 marek.56b napisał: > Ja zawsze byłem wolny, jadłem , piłem %, pracowełem , były wczasy , premie i 13 > pensje , > kino , teatr bo starczyło na wszystko. A pod mięsnym, coby wykupić kartki, sterczała żona czy mamusia? A może - na zmianę: pół nocy jedna, pół nocy druga...? Odpowiedz Link Zgłoś
marek.56b Re: Sheriff bo tak się szczęśliwie składa,że to d 07.07.11, 22:22 koloratura1 napisała: > marek.56b napisał: > > > Ja zawsze byłem wolny, jadłem , piłem %, pracowełem , były wczasy , premi > e i 13 > > pensje , > > kino , teatr bo starczyło na wszystko. > > A pod mięsnym, coby wykupić kartki, sterczała żona czy mamusia? A może - > na zmianę: pół nocy jedna, pół nocy druga...? Zaczęło tak być jak nam zaczęli wmawiać brak wolności i nastała "S". Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Pogadaj z mamą lub babcią. 08.07.11, 09:01 marek.56b napisał: > > A pod mięsnym, coby wykupić kartki, sterczała żona czy mamusia? A > może - > > na zmianę: pół nocy jedna, pół nocy druga...? > Zaczęło tak być jak nam zaczęli wmawiać brak wolności i nastała "S". Aha, a wcześniej, to wszystkiego było w bród... Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: Sheriff bo tak się szczęśliwie składa,że to d 18.07.11, 15:07 Taką masz wolność,że pijany księżulo może ci przejechać twoje szczęśliwe dziecko i niewiele mu zrobią.Fantazje o 10% odszkodowań to dobre są do moherowego komsomołu.Jeśli to fajne życie polega na łgarstwie o 10% odszkodowań to nie piszę się takie goowno. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz kiepsko wyszło panie Rymkiewicz.... 07.07.11, 14:30 nie lubię Michnika niemal tak samo jak nie lubię rudych dziwek ale w przypadku tego procesu trzeba mu niestety przyznać rację... Wie Pan p. Rymkiewicz - jak się kogoś krytykuje z pryncypialnych pozycji to wpier należałoby samemu być wzorcem z Sevres bo inaczej nie bardzo mamy do tego moralne prawo... Szkoda p. Rymkiewicz bo przecież mówiąc, ze michnikowa gadzinówka niszczy łączące Polakó więzy ma Pan absolutną rację... GW to jest antypolska gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
aaron_agorenstein Rymkiewicz niestety miewa odloty 07.07.11, 14:33 Czasem składałem je na karb jego specyficznego poczucia humoru, czasem na karb starości, ale czasem już nie pozostaje inne wyjaśnienie poza głupotą. Michnikowi się podłożył - i to jest smutny fakt. Optymistyczne jest to, że za 50 lat zostanie kilka jego wierszy, a o głupstwach będzie pamiętać tylko kilku docentów od polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: kiepsko wyszło panie Rymkiewicz.... 07.07.11, 16:09 :) > Wie Pan p. Rymkiewicz - jak się kogoś krytykuje z pryncypialnych pozycji to wpi > er należałoby samemu być wzorcem z Sevres bo inaczej nie bardzo mamy do tego mo > ralne prawo... A może byś to zastosował do siebie? Fajnie by było... > Szkoda p. Rymkiewicz bo przecież mówiąc, ze michnikowa gadzinówka niszczy łączące > Polakó więzy ma Pan absolutną rację... GW to jest antypolska gazeta Dokładnie taką samą rację jaka się zawiera i w innych jego i twoich wypowiedziach. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: kiepsko wyszło panie Rymkiewicz.... 07.07.11, 16:44 swan_ganz napisał: > GW to jest antypolska gazeta Ale żyć bez niej nie możesz; czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
bezspokoju Re: Proces Rymkiewicza. Czy mówił pan że Stalin j 07.07.11, 14:30 Wieszcz Rymkiewicz wielbił Stalina, a teraz wieszcz Rymkiewicz neofita wielbi Kaczyńskiego i plecie coś o NARODZIE. Obrzydliwy koniunkturalista. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Proces Rymkiewicza. Czy mówił pan że Stalin j 07.07.11, 15:31 coś ci się pomyliło: koniunkturalistą możnaby go nazwać jakby popierał PO. bo ciężko nazwać niszową partię jako mającą 'koniunkturę', nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
lufarudego Proces Rymkiewicza. Czy mówił pan, że Stalin je... 07.07.11, 14:38 a co moze JMR sie pomylil? Odpowiedz Link Zgłoś
aquanta Re: Proces Rymkiewicza. Czy mówił pan że Stalin j 07.07.11, 15:05 Muszę koniecznie przeczytać tomik "Zachód Słońca W Milanówku" bo przytoczona grafomania z "Do Jarosława Kaczyńskiego" wywołała u mnie serdeczny atak śmiechu i liczę na więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kluska_leniwa Proces Rymkiewicza. Czy mówił pan, że Stalin je... 07.07.11, 15:06 Zakłamany stary p.ierdziel. Kasę za Nike wziął, ale po cichu. Widać Schulz się w nim odezwał. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Proces Rymkiewicza. Czy mówił pan, że Stalin 07.07.11, 16:47 kluska_leniwa napisała: > Zakłamany stary p.ierdziel. Kasę za Nike wziął, ale po cichu. Pecunia non olet! Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Proces Rymkiewicza. Czy mówił pan że Stalin j 07.07.11, 15:12 Niestety, śmiecie trzeba usuwać. rabin-pedofil napisał: > ileż pogardy i strachu jest w was towarzyszach z GWprawdy, by za słowa ganiać s > tarsze osoby po sądach? ileż? Odpowiedz Link Zgłoś
80lukaspl Proces Rymkiewicza. Czy mówił pan, że Stalin je... 07.07.11, 15:13 Pewnie ten tzw poeta mial na mysli stalinowskie (i faszystowskie, a wlasciwie charakterystyczne dla jakichkolwiek rzadow autorytarnych czy dyktatorskich) metody propagandy i wyspiewywania od na czesc tych wspanialych bogow-przywodcow... czy przywodcow-bogow... czyli w sumie samego siebie. Ten prawicowiec nawet nie wie, ze sam o sobie mowil. Zreszta kilkadziesiat lat pod komunizmem nauczylo go jak pisac nadete wierszyki ku chwale watpliwej wartosci ludzi, bogow... czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
oldnick5 Nadal nic nie wiadomo... 07.07.11, 15:19 Po dzisiejszej rozprawie i przeczytaniu relacji anonimowego redaktora "d" - nadal nic nie wiadomo. Zaraz po pierwszej rozprawie (17.03.11) próbowałem się dowiedzieć, jak brzmią zarzuty i jak brzmi odpowiedź na nie. Jednak żadna z prasowych relacji tego wprost nie podawała, komentatorzy zaś posługiwali się cytatami już na pierwszy rzut oka wyrwanymi z kontekstu. Kto chce, może sprawdzić – na przykład tu: wyborcza.pl/1,75478,9276209,Poeta_zaprasza_na_proces.html albo – na przykład – tu : blog.rp.pl/skwiecinski/2011/03/17/stawka-jest-wolnosc-slowa/comment-page-3/#comment-9085 Pytałem na forach „Rzeczpospolitej” i „Wyborczej”, lecz okazało się, że internauci nie znają miarodajnych wiarygodnych konkretów-źródeł. Niezrażony, zadzwoniłem wtedy do pełnomocnika Agory pana Piotra Rogowskiego oraz do pełnomocnika JMR pana Sławomira Sawickiego – prosząc o możliwość zaznajomienia się z oryginalnymi zarzutami pozwu i z odpowiedzią na pozew. Ku memu zdziwieniu, obaj odmówili, wykręcając się (trudno to inaczej nazwać) „poufnością dokumentów” oraz „dobrem procesu”. To chyba pierwszy w historii przypadek prawnego sporu o wolność słowa, którego szczegóły mają pozostać w sekrecie - mimo że obie strony nadały sporowi ogromny rozgłos: polityczny, patriotyczny, moralny, ideowy…. Niepojęte! Apeluję do młodych Koleżanek i Kolegów dziennikarzy, którzy o tak niechrześcijańskiej porze musieli służbowo stawić się w sądzie: spróbujcie Państwo dowiedzieć się, o co naprawdę chodzi i dlaczego to taka tajemnica. Ludzi rozumnych i dobrych pozdrawiam serdecznie i z respektem :-) Stanisław Remuszko www.remuszko.pl/blog.php/?p=638 Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Mam pytanie: 07.07.11, 16:58 oldnick5 napisał: > To chyba pierwszy w historii przypadek prawnego sporu o wolność słowa, które > go szczegóły mają pozostać w sekrecie - mimo że obie strony nadały sporowi ogromny > rozgłos: polityczny, patriotyczny, moralny, ideowy…. Czy ten proces toczy się za zamkniętymi drzwiami? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Mam pytanie: 07.07.11, 21:03 koloratura1 napisała: > oldnick5 napisał: > > > To chyba pierwszy w historii przypadek prawnego sporu o wolność słowa, kt > óre > > go szczegóły mają pozostać w sekrecie - mimo że obie strony nadały sporow > i ogromny > > rozgłos: polityczny, patriotyczny, moralny, ideowy…. > > Czy ten proces toczy się za zamkniętymi drzwiami? Istnieje nagranie z tego wydarzenia, które właśnie odsłuchuję: www.blogpress.pl/node/9073 nagrane przez zwolenników Rymkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Mam pytanie: 08.07.11, 09:04 mike.recz napisał: > Istnieje nagranie z tego wydarzenia, które właśnie odsłuchuję: > www.blogpress.pl/node/9073 > nagrane przez zwolenników Rymkiewicza. To o co tamten się czepia? Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata Proces Rymkiewicza. Czy mówił pan, że Stalin je... 07.07.11, 15:23 Jak nazwać takiego starego wapniaka / czytaj pierdziela / nie można inaczej jak ,,Gnida ,,, I komentarz niepotrzebny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
przedwieczorny Tak oto rękami sądu ... 07.07.11, 15:30 .. Gazeta Wyborcza morduje wolność słowa. Dożyliśmy czasów kiedy już nie tylko za krytykę rządu ale i jego naczelnego organu można się spodziewać łomotania do drzwi o szóstej rano. I żeby nie było wątpliwości! To jest moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 Kłamstwa i pomówienia, to wolność słowa !? 07.07.11, 16:20 A gwałt, to pieszczota ? Zeby cię obesrało,padlino. Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Mulisz wolność słowa z... 07.07.11, 16:46 Mulisz wolność słowa z brakiem odpowiedzialności za słowa. Wolność nie zwalnia z odpowiedzialności, przecież to najstarsza jej zasada - moja wolność kończy się tam, gdzie zaczynają prawa drugiego człowieka. Tutaj pan "literat" naruszył dobra osobiste dziennikarzy GW. Mieli pełne prawo żądać przeprosin i cofnięcia tych pomyj. Nie ma znaczenia, czy ktoś jest starszym, niemajętnym człowiekiem, czy młodym i bogatym - odpowiedzialność powinna być jedna i ta sama. Może gdyby więcej osób w przestrzeni publicznej nauczyło się MYŚLEĆ zamiast bezmyślnie mleć ozorem, przestrzeń ta oczyściłaby się z szamba... Język ulega ciągłe "brutalizacji" i każdy chce powiedzieć coś mocniejszego. Dość. Jeżeli oczerniasz kogoś, razisz w jego dobre imię, opinię i pozycję zawodową (kluczowe w zwodzie dziennikarza) - odpowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nadmiar optymizmu czy zwykła megalomania? 07.07.11, 17:02 przedwieczorny napisał: > .. Gazeta Wyborcza morduje wolność słowa. Dożyliśmy czasów kiedy już nie tylko > za krytykę rządu ale i jego naczelnego organu można się spodziewać łomotania do > drzwi o szóstej rano. > I żeby nie było wątpliwości! To jest moja opinia. (podkreśl. moje) Sądzisz, że zaraz tłum się rzuci tę Twoją opinię Ci odbierać? Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Proces Rymkiewicza. Czy mówił pan, że Stalin je... 07.07.11, 15:36 "Czy mówił pan, że Stalin jest nieśmiertelny"? panu Rymkiewiczowi już dziękujemy za to uwielbienie dla Stalina i Kaczyńskich... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysszkot Proces Rymkiewicza. Czy mówił pan, że Stalin je... 07.07.11, 15:36 jak to dobrze że jest wolność słowa.dzięki temu możemy się dowiedzieć co siedzi w głowach idiotów podobnych do rymkiewicza - staruszka już bez rozumu. i jak szybko odpowiedział że to niemieckie nazwisko,hahahahaha.dureń. Odpowiedz Link Zgłoś
zlappande poskrobac antykomuchow 07.07.11, 15:39 i zawsze dziwnie sie wyda, ze sami mieli problemy i mieli epizody z mlodosci, ktorych powinni sie wstydzic (oczywiscie z pozycji obecnie gloszonych pogladow). To samo dotyczy Rymkiewicza, Lecha Kaczynskiego (piwko z Jasinskim i praca doktorska), Marcina Wolskiego, Jana Pospieszalskiego, Cenckiewicza Ale nie bede wysnuwac innych wnioskow poza tym, ze jest to jakis dziwny kompleks i zal byc moze do zycia, ze sie samemu umaczalo w tym g..nie. Bo tak naprawde to trzeba umiec zaakcpetowac najpierw samego siebie, ze wszystkimi wpadkami zyciowymi i wzlotami, aby pozniej miec zyczliwe nastawienie do swiata Nic panu Rymkiewiczowi nie stoi na przeszkodzie, aby pietnowal pewne zjawiska, ale na Boga nie musi je personalizowac. Na przyklad - zjawisko nie akceptowania wlasnego prezydenta - byloby swietne, gdyby wlasnie JMR dostrzegl te bolesne zjawisko obecnie u Kaczynskich, obroncow krzyza, rebelyiii etc - dopiero by go przerazenie ogarnelo i wnioski mogloby byc ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
4u5 Ojcies Schulz a matka... Luksemburg 07.07.11, 15:57 i wszystko jasne. Syndrom Pawki Morozowa. Odpowiedz Link Zgłoś
smukly.jaroslaw Proces Rymkiewicza. Czy mówił pan, że Stalin je... 07.07.11, 16:02 Poeta nie przyszedł na uroczystość, ale pieniądze odebrał Fikuśny "poeta"... hehe... pecunia non olet :) Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 SB-cki pachoł,Rymkiewicz, guru PIS-u... 07.07.11, 16:08 " "Czy mówił pan, że Stalin jest nieśmiertelny; że uczyni z Polski 17. republikę; czy krzyczał pan: >>Precz z papieżem, niech żyje Stalin<<" - indagował dalej mecenas. "Oceniłem bardzo surowo swoją młodość jako haniebną; zrozumiałem ją i wyciągnąłem właściwe wnioski" - odpowiedział Rymkiewicz. Rogowski złożył sądowi głośny wywiad z lat 80., w którym Rymkiewicz ostro oceniał swą młodość w stalinizmie - jako argument, że "strona pozwana stosuje podwójną miarę, rozgrzeszając siebie, a w pełni przypisując odpowiedzialność co najmniej dwóm redaktorom >>GW<< za to, członkami jakich organizacji byli ich rodzice" Więcej... wyborcza.pl/1,75248,9908069,Proces_Rymkiewicza__Czy_mowil_pan_ze_Stalin_jest_niesmiertelny_.html#ixzz1RQcKgPtb ____________________ Ten cytat wystarczy,,, Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Nie potrzeba grzebać w życiorysach rodziców. 07.07.11, 16:18 Dala Adama Michnika ludźmi honoru są generałowie Jaruzelski i Kiszczak, mordercy z krwią na rękach. To Adam Michnik przez całe lata gardłował w obronie SB-ckich szpicli. To Gazeta Wyborcza histerycznie reagowała na jakąkolwiek próbę pociągnięcia do odpowiedzialności byłych SB-ków i partyjnych aparatczyków. To dzięki temu środowisku najbogatszymi Polakami i właścicielami prywatnych mediów są SB-cy jak Solorz, Walter czy Czarnecki. Co jeszcze trzeba, Wysoki Sądzie? Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.moneta Re: Nie potrzeba grzebać w życiorysach rodziców. 07.07.11, 16:22 lekarza ? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Przypadek - raczej - beznadziejny... 07.07.11, 17:13 jozef.moneta napisał: > lekarza ? Nie sądzę, żeby jakiś mógł cokolwiek pomóc... Odpowiedz Link Zgłoś
rozsadek.ltd Re: Przypadek - raczej - beznadziejny... 07.07.11, 20:22 koloratura1 napisała: > jozef.moneta napisał: > > > lekarza ? > > Nie sądzę, żeby jakiś mógł cokolwiek pomóc... Dobrze, że chociaż zdajesz sobie sprawę ze swojego ciężkiego stanu komuszku. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Jak być inteligentnym inaczej... 08.07.11, 09:09 rozsadek.ltd napisał: > Dobrze, że chociaż zdajesz sobie sprawę ze swojego ciężkiego stanu komuszku. Chlapnąć czymś dosadnie dowcipnym. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 trombozuh..Kłamiesz,łobuzie.... 07.07.11, 16:24 Michnik nigdy nie powiedział tego o Jaruzelskim. Z kiszczakiem, też było nie tak jak piszesz,świnio. Podaj,łajzo, chociaż jeden fakt obrony UB,SB przez A.Michnika i GW !!! Kłamie4sz ,ku..., jak Rymkiewicz.. Może zrób to otwarcie, nie anonimowo, glisto ? Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: trombozuh..Kłamiesz,łobuzie.... 07.07.11, 16:47 Prawda jak widać, kole w oczka. Niestety, kolego - wszystko co napisałem, to FAKTY, bardzo łatwe do zweryfikowania przez kogokolwiek, kto umie np. posługiwać się wyszukiwarką google. Jeżeli uważasz, że któryś z tych faktów nie jest prawdziwy, napisz. Co nie tak z Kiszczakiem? Nie nazwał go człowiekiem honoru? Zdawało mi się? Przykłady obrony SB-ków? A słyszałeś np. o Ketmanie-Maleszce? Solorz i Czarnecki przyznali się do swojej SB-ckiej przeszłości... no słucham kolego, co nieprawdziwego napisałem? Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: trombozuh..Kłamiesz,łobuzie.... 07.07.11, 19:30 trombozuch - jak nie jestes traba to "odkryj" swego guru Kaczynskiego - popisz sie inteligencja, choc nie jest tu wlasciwie potrzebna. mamy mnostwo faktow swiadczacych o tym, ze byli czerwona zaraza i pasozytami komuchowymi w PRL-u, przynajmniej jeden z nich (wiesz kto) wspolpracowal (rodzice takze) z UB. Daj sobie czlowieku spokoj, nie potrafisz nawet byc na tyle przyzwoitym aby zobaczyc "belke" we wlasnym oku. I PiS-ie. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: trombozuh..Kłamiesz,łobuzie.... 07.07.11, 22:02 Powiedz mi kolego - skąd się biorą tacy kretyni jak ty, którzy uważają że każdy krytykant Michnika na pewno należy do PiS? Btw - poszukaj na necie moich wpisów na temat wpisów Kaczyńskich i PiSu- zdziwisz się kolego.... Odpowiedz Link Zgłoś
august.k Macie zajoba ideologicznego 08.07.11, 06:13 Jak moża usprawiedliwiać draństwa jednych wobec Polaków draństwami drugich, ktorzy nam są ideologicznie bliżsi ?! Mnie na studiach za Stalina gnoili, jako "niezorganizowanego" inteligenta, zarówno ZMP-owskie gnoje, excluding Rymkujący SZULZ (zwóćcie uwagę, jakiż ten stary błazen on dumny, że NALEŻY DO "NARODU URODZONYCH MORDERCOW", A NIE POLSKICH ŻYDKÓW!). Przy czym z tego, co mówi, rżnąc idiotę - a może to istotnie DUREŃ gdy zważyć, jak się wystawił? - wynika, że działał już w organizacji stalinowskich liżydup mając 15 lat, jestem rok starszy, więc dałbym głowę, że wtedy działał ZWIĄZEK WALKI MŁODYCH. Wyjątkowe sku...syny! Co 15-latka - czyli w wieku gdy się jeszcze jabłka kradnie - skłoniło, żeby do tej komuszej Hitlerjugend przystać. Czy nie starzy mu kazali? Skoro ojciec fałszywego księcia poetów, jak się on chwali, był Niemcem, to po mojemu albo został folksdojczem, albo siedział w obozie koncentracyjnym. Tertium non datur. Pamiętam to doskonale, choć ten mój zakłamany równieśnik z Milanówka (i skąd się tam wziął?) udaje, że chodził jeszcze z pieluchą. Może... Ale jeśli starzy mu kazali - sikającemu wciąż w gacie 15-latkowi - wstąpić do ZWM, to znaczy, że chyba byli w PPR - poprzedniczce pezetpeerii - jako albo KOMUNIŚCI Z URODZENIA albo FOLKSDOJCZE ZA NIEMCA. Czy nie ma zwykłego prawdziwego żurnalisty, ktory byto sprawdził w pół dnia i podal do wiadomości swoich czytelników. Przecie Jahnke ani Wildstein tego nie zrobią. Mazurek by mógł ale incognito, bo straciłby za to pracę w rzepie. Kaczyński też miał ojca,który dzialał za Stalina w systemie "kształcenia nowej inteligencji technicznej" (wiem, bo kiedyś podszywając się pod jego wychowanków skłoniłem "Wlewka" do zaliczenia mi Technologii a wykres żelazo-węgiel dodziś narysuję obudzony w nocy). Ale pan Rajmund Kaczyński był zasłużonym powstańcem warszawskim i miał prawo komuchom uwierzyć, tak powszechne było obrzydzenierządami przedwojennymi. Poza tym wykładał TMC, a ktoś, kto opanował tak termodynamikę, aby ją wykładać, nie możemieć w głowie ani nieporządku myślowego, ani moralnego. Dziwię się Kaczyńskiemu, jako ani chybi patriocie, związków z tak podejrzaną PRZECHSZTĄ z SZULZA na RYMKIEWICZA. Pochodznie Ducka Szulza - jest wysoce podejrzane, więc warto je zbadać dokładniej i się zastanowić czy ma prawo zachować wszystkie nagrody, tytuły i gratyfikację. Zwłaszcza 3.000 zł emerytury z PAN ?! Odpowiedz Link Zgłoś
rozsadek.ltd Re: trombozuh..Kłamiesz,łobuzie.... 07.07.11, 20:24 olewus.1 napisał: > Michnik nigdy nie powiedział tego o Jaruzelskim. Z kiszczakiem, też było nie ta > k jak piszesz,świnio. Podaj,łajzo, chociaż jeden fakt obrony UB,SB przez A.Mic > hnika i GW !!! > Kłamie4sz ,ku..., jak Rymkiewicz.. Może zrób to otwarcie, nie anonimowo, glisto > ? Zabawne, czego to nie zrobią i czego nie napiszą fanatyczne bojówki Michnika jak olewus, żeby tylko obronić swojego fuhrerka Adama. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nie potrzeba grzebać w życiorysach rodziców. 07.07.11, 17:10 trombozuh napisał: > Dala Adama Michnika ludźmi honoru są generałowie Jaruzelski i Kiszczak, mordercy > z krwią na rękach. To Adam Michnik przez całe lata gardłował w obronie SB-ckich > szpicli. To Gazeta Wyborcza histerycznie reagowała na jakąkolwiek próbę pociągnięcia > do odpowiedzialności byłych SB-ków i partyjnych aparatczyków. To dzięki > temu środowisku najbogatszymi Polakami i właścicielami prywatnych mediów są SB-cy > jak Solorz, Walter czy Czarnecki. Co jeszcze trzeba, Wysoki Sądzie? Wiesz co? Zamiast zapluwać się na Forum - weź Ty ich wszystkich podaj do sądu! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: Nie potrzeba grzebać w życiorysach rodziców. 07.07.11, 17:46 Ale o co miałbym ich pozwać? Styropianowa "opozycja" podzieliła się władzą z komunistami i biskupami, i rządzi w majestacie prawa. Wszystko jest zgodnie z prawem, które sami sobie ustalili. Skoro sąd od 20 lat nie może skazać Jaruzelskiego ani Kiszczaka, to widocznie ci ludzie są wobec polskiego prawa niewinni. Nie szkodzi, że w 1970 zginęło kilkaset osób, w 1981 kilkadziesiąt. Winnych nie ma i nigdy nie było. SB nie miała żadnych informatorów, a nawet jak miała, to niczego ważnego nie donosili. A nawet jak donosili, brali za to kasę i złamali komuś życie, to trzeba patrzeć w przyszłość a nie w przeszłość, bla bla bla Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nie potrzeba grzebać w życiorysach rodziców. 08.07.11, 09:10 trombozuh napisał: > Ale o co miałbym ich pozwać? O cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Nie potrzeba grzebać w życiorysach rodziców. 07.07.11, 20:43 trombozuh napisał: > Dala Adama Michnika ludźmi honoru są generałowie Jaruzelski i Kiszczak, morderc > y z krwią na rękach. No, im bliżej przyjrzeć się ludziom, którzy stali po jego stronie, tym mniej dziwi ta sympatia. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet Proces Rymkiewicza. Czy mówił pan, że Stalin je... 07.07.11, 16:23 Najgorsze są komuchy, które się nawróciły i starają się być bardziej radykalni niż dawni opozycjoniści. Marna kreatura. Podobnych jest wielu, w tym naczelny antykomunista Radia M, Nowak. Odpowiedz Link Zgłoś
miszogun Prawie cały PiS łącznie z prezesem miałby się z 07.07.11, 16:24 czego tłumaczyć gdyby na serio stosował swoje "standardy" Odpowiedz Link Zgłoś
brunschwick Ja nawet rozumiem że Rymkiewicz przesadza i gazeta 07.07.11, 16:34 Wytoczyła mu proces. ale nigdy bym się nie spodziewał, że ktoś związany z Michnikiem zada nazistowskie pytanie "jak się nazywał pana ojciec" . Odpowiedz Link Zgłoś