Dodaj do ulubionych

Ratuj emeryturę

• obywatel_piszczyk Skoro z emerytów tacy świetni pracownicy 08.07.11, 17:52
      Skoro z emerytów tacy świetni pracownicy, to niech ich pracodawca odprowadza pełne opłaty ZUSowskie. Gdyby taki był wymóg, szybciutko skończyłby się wyścig po emeryta - pracownika. Nie oszukujmy się; nie wiedza i doświadczenie, a brak wspomnianych opłat był jedynym czynnikiem przemawiającym za zatrudnianiem emerytów.
      • oswojony.lisek Re: Skoro z emerytów tacy świetni pracownicy 08.07.11, 19:10
        Obywatelu Piszczyk, od zatrudnionych emerytów odprowadza się składki ZUS, zatem nie zmieniaj rzeczywistości !
        • letofon Re: Skoro z emerytów tacy świetni pracownicy 08.07.11, 22:03
          tiaa,odprowadzane są składki:chyba od jednej ósmej etatu,a pracują z reguły na cały.mam na uwadze prywatnych pracodawców.
          • oswojony.lisek Re: Skoro z emerytów tacy świetni pracownicy 11.07.11, 16:38
            Cząstki etatu są również stosowane dla osób w wieku przed emerytalnym.
            Chciałam tylko zwrócić uwagę, że od emerytów są odprowadzane składki do ZUS, poza FP i FGŚP, ale to nie ze względu na to, że są emerytami, tylko na ukończenie 55/50 lat.
    • dabera Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emeryturę 08.07.11, 18:02
      uważam, że słusznie emeryci powinni się zwolnić aby uzyskać emeryturę. Wielkiego larum nie podnoszą ludzie, którzy faktycznie są jeszcze potrzebni firmom bo firma ich zatrudni. Najgłośniej krzyczą zapewne Ci z budżetówki siedzący na ciepłych kierowniczych posadkach po różnego rodzaju urzędach, instytucjach biorący znaczną kasę za tworzenie zbędnej biurokracji. Wiedzą, że jak odejdą to tylko naprawdę użyteczni i NIEZASTĄPIENI znajdą miejsce z powrotem na swoim stanowisku. Resztę zastąpią młodsi o mniejszych wymaganiach finansowych. Ponadto, przy takim bezrobociu, tylu niewykorzystanych ludziach po studiach i innych szkołach powinna następować zmiana pokoleniowa. Jak ktoś może i ma ochotę pracować niech to czyni nadal. Nie ma siły i ochoty do pracy pracownik niech odejdzie na emeryturę jeżeli mu ona już przysługuje.
      Dotyczy to szczególnie młodych emerytów mundurowych, którzy szukają zajęcia w instytucjach publicznych po odejściu "do cywila". Też powinni mieć wybór emerytura albo praca - chyba, że osiągną wiek emerytalny dla ogółu emerytów. Wtedy niech każdemu będzie wolno pobierać emeryturę i pracować jeżeli ktoś ich chce zatrudnić.
    • m1r4640 Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emeryturę 08.07.11, 18:06
      powinno byc tak albo emerytura albo praca, wybor nalezy do ciebie!
    • byly-kadi-lak Przypomina to sprawe ...mojego psa ! 08.07.11, 18:26
      Zdechl a jednoczesnie dalej zyje.
    • flyer Prosty test na użyteczność pracownika 08.07.11, 18:33
      Skoro po przejściu na emeryturę ten sam pracownik może zawrzeć ponownie umowę z firmą, to w czym problem? ;> Pewnie w tym, że przy okazji firma "pozbywa" się osób, których inaczej pozbyć się nie może, a ich użyteczność jest mocno dyskusyjna, bo gdyby były użyteczne (osoby), to tak jak w przykładzie zapodanym w artykule, firmy zawierałyby z nimi nowe umowy "od ręki".

Pozdrawiam
      Flyer
    • ag.6 Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emeryturę 08.07.11, 19:35
      Czy pani Fedak,to ta, która powiedziała w sejmie do kolegi ministra:spie...j? Ona, przy współudziale organizacji pracodawców "Lewiatan" odebrała prawo do pobierania emerytury części pracujących emerytów. jeśli w jawny sposób łamie sie prawo, odbiera prawa nabyte itd. to po co na takie osoby (opcje polityczne) głosować?
    • kst666 Państwo przestępcze wobec własnych Obywateli... 08.07.11, 20:02
      ...tak właśnie działa w praktyce.
      Po to właśnie wymyśla się w ministerstwach takie przepisy (zaklepane przez tych .... z Sejmu), żeby ludzie nie mieli pracy.
      Byle pasożyty-darmozjady w ministerstwach i urzędach miały co żreć...
      • nie-tak Re: Państwo przestępcze wobec własnych Obywateli. 08.07.11, 20:33
        kst666 napisał:

> ...tak właśnie działa w praktyce.
        > Po to właśnie wymyśla się w ministerstwach takie przepisy (zaklepane przez tych
        > .... z Sejmu), żeby ludzie nie mieli pracy.
        > Byle pasożyty-darmozjady w ministerstwach i urzędach miały co żreć...

Prawo generacji jest takie ze w pewnym wieku trzeba iść na emeryturę i ustąpić miejsce pracy młodszej generacji by zarobiła pieniądz na odchodzących emerytów. Jak ktoś tego prawa jeszcze nie zrozumiał jest sam sobie winny.
      • freitag23 Re: Państwo przestępcze wobec własnych Obywateli. 09.07.11, 10:58
        Kiedyś w jednym z poważnych dzienników wyczytałem, że w departamencie dowodów osobistych MSW w Warszawie jest zatrudnionych prawie 700 urzędników.
    • grazynsk Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emeryturę 08.07.11, 20:06
      Mamy demokrację. Los tysięcy ludzi zalezny jest od widzimisię jednej baby.
    • idiotofil Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emeryturę 08.07.11, 20:14
      Jak widzę zdjęcie Jolanty Fedak i czytam o jej kolejnych, nowych rewelacyjnych pomysłach, to mam ochotę wstać, otworzyć drzwi od balkonu i wyskoczyć z 9 piętra. Nie robię tego chyba tylko dlatego że mam szansę na wyprowadzenie się z tego grajdołu.
      Błagam, odsuńmy od władzy tych prymitywów, którzy przyjechali rządzić prosto z zabitej dechami wsi, którzy rozkradają nasze pieniądze, gwarantują nam nędzę na starość a my im jeszcze za to płacimy.
      • nie-tak Re: Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emerytur 08.07.11, 20:31
        idiotofil napisał:

> Jak widzę zdjęcie Jolanty Fedak i czytam o jej kolejnych, nowych rewelacyjnych
        > pomysłach, to mam ochotę wstać, otworzyć drzwi od balkonu i wyskoczyć z 9 piętr
        > a. Nie robię tego chyba tylko dlatego że mam szansę na wyprowadzenie się z tego
        > grajdołu.
        > Błagam, odsuńmy od władzy tych prymitywów, którzy przyjechali rządzić prosto z
        > zabitej dechami wsi, którzy rozkradają nasze pieniądze, gwarantują nam nędzę na
        > starość a my im jeszcze za to płacimy.
        Wiek emerytalny jak i warunki przejścia na emeryturę w Europie muszą być zrównane, to nie jest wymysł Fedak tylko dyrektywa z Brukseli. Do ciemnoty jeszcze to nie dotarło bo gazeta nie napisała, a Polak nie umie się sam poinformować bo do edukacji jest za leniwy.
        • idiotofil Re: Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emerytur 08.07.11, 20:39
          Mój post nie dotyczył konkretnie tego artykułu, tylko postaci wspaniałej pani ministrej jako całości. Twoim zdaniem mam szanować kogoś kto spowodował kolosalne zadłużenie kraju, po czym po chamsku i po cichu UKRADŁ pieniądze z Funduszu Rezerwy Demograficznej, które z założenia miały być wykorzystane za jakieś 15-20 lat?
          • 12.12a1 Re: Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emerytur 08.07.11, 21:15
            idiotofil To o czym piszesz premier nazywa oszczędnościami.
            Dzisiaj bidok "oszczędza" jak może a potem gdy ustąpić będzie musiał to niech się wszystko wali i pali,ale będzie bredził,że następcy nie dali sobie rady i zniszczyli państwo.
          • letofon Re: Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emerytur 08.07.11, 22:08
            a nie łaska zauważyć że te brakujące miliardy od 12-nastu lat lądowały w prywatnych ofe.sprawdź ile ofe "solidarnie" straciły tylko w 2008r.
            • nie-tak Re: Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emerytur 08.07.11, 22:43
              letofon napisał:

> a nie łaska zauważyć że te brakujące miliardy od 12-nastu lat lądowały w prywat
              > nych ofe.sprawdź ile ofe "solidarnie" straciły tylko w 2008r.
            • idiotofil Re: Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emerytur 09.07.11, 01:48
              OFE to kolejne gigantyczne oszustwo, do którego po pierwsze mój post się akurat nie odnosi, a po drugie popełnili je ci sami ludzie którzy popełniają obecnie uskuteczniane przestępstwa pod przykrywką tak zwanego parlamentu (taki okrągły namiot cyrkowy na ul. Wiejskiej w Wawie). OFE to zdaje się Buzek czyli AWS, czyli zaczątek PO która obecnie dzierży władzę razem z PSL, matecznikiem kochanej Pani Jolanty F. Pomyliłem coś?
              • nie-tak Re: Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emerytur 09.07.11, 09:47
                idiotofil napisał:

> OFE to kolejne gigantyczne oszustwo, do którego po pierwsze mój post się akurat
                > nie odnosi, a po drugie popełnili je ci sami ludzie którzy popełniają obecnie
                > uskuteczniane przestępstwa pod przykrywką tak zwanego parlamentu (taki okrągły
                > namiot cyrkowy na ul. Wiejskiej w Wawie). OFE to zdaje się Buzek czyli AWS, czy
                > li zaczątek PO która obecnie dzierży władzę razem z PSL, matecznikiem kochanej
                > Pani Jolanty F. Pomyliłem coś?
                OFE został wprowadzony pod naciskiem Międzynarodowego Funduszu Walutowego który jest można z powodzeniem powiedzieć pod amerykańską ręka - ręką waszych sojuszników, których sprowadziliście z własnej woli do kraju.
                Wprowadzono OFE szantażem stawiając warunek byłym wschodnim państwom wedlug mota: dostaniecie pożyczkę jak wprowadzicie OFE z którego korzysta finansowo pół świata. OFE wprowadzono nie tylko w Polsce, wprowadzono w wielu biednych nie umiejących się bronic zależnych od kredytów z MFW krajach, nawet w południowej Korei.
                Kto zapoczątkował wprowadzenie OFE w Polsce nie wiem w każdym razie nie było to ani PO ani PiS.
          • nie-tak Re: Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emerytur 09.07.11, 01:02
            idiotofil napisał:

> Mój post nie dotyczył konkretnie tego artykułu, tylko postaci wspaniałej pani m
            > inistrej jako całości. Twoim zdaniem mam szanować kogoś kto spowodował kolosaln
            > e zadłużenie kraju, po czym po chamsku i po cichu UKRADŁ pieniądze z Funduszu R
            > ezerwy Demograficznej, które z założenia miały być wykorzystane za jakieś 15-20
            > lat?
            • idiotofil Re: Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emerytur 09.07.11, 01:32
              No kto spowodował to co teraz macie? Kto w czasie najwiekszej w historii polskiej hossy zadłużył kraj, ściągnął do kraju Euro2012 i nic nie zrobił pozytywnego dla Polski? Kto ulokował w upadającym amerykańskim banku wszystkie składki emerytalne Polaków na wiecznie nieoddanie?

Nie myślę kto to wszystko zrobił, tylko wiem kto to zrobił. Zrobiła to postokrągłostołowa hołota która w 1989 dogadała się między sobą żeby z okazji odzyskania przez Polskę niepodległości uchwalić super system pseudo-demokrację i doić nas, głupich polaków ile wlezie.
              • idiotofil Re: Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emerytur 09.07.11, 01:42
                A pod jakim szyldem to się dzieje, czy skrót nazwy partii ma 2 litery czy trzy i czy na początku ma literkę "S" czy "P" to nie ma juz żadnego znaczenia. Padliśmy ofiarą gigantycznego oszustwa które bazowało na naszej głupocie. Jak jesteś zainteresowany to mogę nawet dalej sięgnąć do przyczyn i wytłumaczyć ci skąd się z kolei wzięła ta nasza głupota.
              • nie-tak Re: Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emerytur 09.07.11, 01:43
                idiotofil napisał:
                > Nie myślę kto to wszystko zrobił, tylko wiem kto to zrobił. Zrobiła to postokrą
                > głostołowa hołota która w 1989 dogadała się między sobą żeby z okazji odzyskani
                > a przez Polskę niepodległości uchwalić super system pseudo-demokrację i doić na
                > s, głupich polaków ile wlezie.
                • idiotofil Re: Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emerytur 09.07.11, 02:17
                  Mnie też to przeraża i przysięgam ci że nigdy nie oddałem głosu na tych ludzi ani jako partię ani na ich członków w wyborach prezydenckich. Mam inne preferencje. Rozumiem twój punkt widzenia, ale raczej jestem tak jak ty w roli obserwatora niż w roli ofiary która z gorliwością sama sobie ten syf wybrała. Ja mam młody, chłonny umysł, dobry zawód i jakoś mam nadzieję sobie poradzę. W Polsce za 5 lat zostaną uprzywilejowani górnicy, mundurówka, kler i oczywiście politycy. No i oczywiście prostytutki i złodzieje. Całe szczęście każdy normalny człowiek zrobi tak jak ja i wystrzeli z tego kraju jak z procy by dłużej nie być frajerem. Nie mogę doczekać się miny co niektórych politykierów jak budzą się rano i patrzą a tu nie ma kasy bo już nikt nie zarabia, nikt nie produkuje tylko każdy chce brać. A druga ręka w nocniku. Dobranoc.
    • 12.12a1 W bałaganie nasza siła. 08.07.11, 21:05
      Gdyby był porządek,decyzje ministrów rozsądne i słuszne a prawo cywilizowane to byśmy wszyscy głodną śmiercią pozdychali.
    • pablobodek Przeciętny Polak to dobry, pracowity człowiek, 08.07.11, 21:56
      miłujący bliźniego katolik i kochający ojczyznę patriota.
      W teorii.
      W rzeczywistości kiwa, naciąga i oszukuje ile może współobywateli, a władze swojego państwa traktuje jak swego wroga.
      Wiele branż załatwiło sobie, "wywalczyło" - przywileje, np. specjalne uprawnienia emerytalne. Dlaczego ? Bo praca w tych zawodach jest tak bardzo wyczerpująca, stresująca, niebezpieczna, wręcz mordercza - że po prostu nie da się pracować do 65 roku życia. Może to być najwyżej, np. 50 lat. W tym wieku, po latach tej harówy człowiek jest po prostu wrakiem !
      No i taki wrak człowieka - nauczyciel, górnik, NIK-owiec czy agent Tomek - idzie młodo na emeryturę. I tu następuje cud, metamorfoza - ta ruina człowieka przeradza się w zdrowego byka, pełnego zapału do pracy i zarabiania forsy człowieka. No i pracuje nadal nasz uzdrowiony wrak, pobiera do tego emeryturę, na którą pracują "frajerzy", których obowiązuje wiek emerytalny 65 lat !!
      A nasz biedny, totalnie wyeksploatowany emeryt żyje jak panisko z dwóch "pensji" !
      Oto chrześcijańska i solidarna Polska !
      "Jedni drugich brzemiona noście" Ha, ha, ha, - koń by się uśmiał.
      Tylko frajerzy niech pracują do 65 lat !!
    • lehiger i niech dziadki spadają... 08.07.11, 22:49
      młodsi bez pracy, bo dziadki zajmują stołki.
    • januszz4 Rzygać sie chce 08.07.11, 23:20
      "RPO podkreśla też, że pracujący emeryci, "pozostając w przekonaniu o stabilności systemu (...), podjęli zobowiązania finansowe, których realizacja będzie znacznie utrudniona lub wręcz niemożliwa"."

I tak jest w całej gospodarce. Niestabilność przepisów, idiotyczne prawo stanowione przez posłów półanalfabetów jest zmorą tego Kraju. Spróbowano by robić takie odpie...się -Fedak-sztuczki w krajach o dojrzałej demokracji. Państwo nie wypłaciłoby się z odszkodowań z tytułu przegranych procesów.
      • letofon Re: Rzygać sie chce 08.07.11, 23:45
        to rzygaj,a mię się chce rzygać na tych staruchów ponoć nie do zastąpienia.dla których najważniejsze obowiązki to lista obecności i lista wypłat.bardzo często całkowicie zbyteczni w miejscu pracy =,ale przecież "zasłużeni". a skoro "zasłużeni" to im się należy bo się należy.
      • nie-tak Re: Rzygać sie chce 08.07.11, 23:54
        januszz4 napisał:

> "RPO podkreśla też, że pracujący emeryci, "pozostając w przekonaniu o stabilnoś
        > ci systemu (...), podjęli zobowiązania finansowe, których realizacja będzie zna
        > cznie utrudniona lub wręcz niemożliwa"."
        >
        > I tak jest w całej gospodarce. Niestabilność przepisów, idiotyczne prawo stanow
        > ione przez posłów półanalfabetów jest zmorą tego Kraju. Spróbowano by robić tak
        > ie odpie...się -Fedak-sztuczki w krajach o dojrzałej demokracji. Państwo nie wy
        > płaciłoby się z odszkodowań z tytułu przegranych procesów.
        To jest tak jak myślowy horyzont Polaka kończy się tylko na Polsce bez świadomości ze kiedyś musi być dostosowane polskie prawo do europejskiego, że przepisy muszą być w całej unii ujednolicone. Macie pecha że nie rozszerzacie swoich wiadomości na całą unie, myślicie że w takim "raju" przekrętów dalej będziecie korzystać. Tak samo sądzili i Grecy, do dziś potentat (miliarder!!!) wypożyczania luksusowych jachtów w Grecji nie może zrozumieć że musi płacić podatek dla państwa. To jest mentalność, bo jemu się należy a innym nie, albo bo inni muszą płacić tylko on musi być wyjęty z płacenia podatków. Tak samo jest z polskimi emerytami.
    • kjanka Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emeryturę 09.07.11, 00:06
      Bardzo dobrze, albo praca albo emerytura.
    • ulanzalasem Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emeryturę 09.07.11, 00:53
      portwell napisała:

> Pani Fedak powinna już iść na emeryturę. Takiego bałaganu z emeryturami nigdy n
      > ie było.

Nie tylko Fedak, ale każdy kto przez ostatnie 21 lat sprawował funkcje publiczne, każdy kto pracował w administracji.
    • tomesio Praca dla emeryta - młodemu 09.07.11, 08:36
      Pięknie. Setki szatniarzy, dziadków klozetowych, dziarskich ochroniarzy wreszcie idzie w odstawkę. Dziękuję Fedak za danie mi szansy. W końcu na coś przyda się wiedza ze studiów.
    • jacekwiertek Brak logiki 09.07.11, 09:03
      Pan Byszewski powinien się wrócić do szkoły średniej, bo chyba nie ma zaliczonej logiki. Naprawdę bredzi bez sensu. sam jestem osobą która za 7 lat idzie na emeryturę i uważam, że łączenie emerytury i pracy na etacie nie ma sensu i jest szkodliwe szczególnie dla młodych. Chałturzenie, prace na zlecenie - tak, ale nie etat. I jakie to ma znaczenie, że ktoś liczył, że będzie mógł w konia robić młodych i pobierać 2 świadczenia, a młodzi zęby w tynk.
    • spinaker206 Napuszczanie młodych na starszych 09.07.11, 09:25
      Stara metoda napuszczanie ludzi nawzajem na siebie!

Firma prywatna zatrudnia fachowców i to się liczy, a nie wiek!

W budżetówce i spółkach z udziałem Skarbu Państwa, konkursy to lipa, z góry wiadomo, że wygra wskazany palcem!
      Kwalifikacje są na ostatnim miejscu.

System emerytalny ZUS jest niewydolny!
      OFE to giełda = hazard.
      Zarabiają tylko zarządzający Funduszami.

Kasa państwowa pusta nie ma z czego dokładać!

Dlaczego pusta?
      Takie Państwo zbudowaliśmy, każdy z nas dołożył do tego kamyczek, że władza troszczy się o każdy grosz, a bokiem wyciekają miliardy złotych!

Jakiej dziedziny by nie dotknąć,
      celowy bałagan, niekompetencja,
      mające za zadanie przykrycie wyciągania kasy na wielką skalę.

• luni8 Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emeryturę 09.07.11, 10:06
      "Byszewski zwraca też uwagę, że osoby, które dziś łączą emeryturę z pensją, odejdą z pracy i przestaną płacić składkę. A emerytury i tak będą pobierać. - Gdzie więc tu sens? - dodaje."

Chwila.
      Czyli osoby pobierające emeryturę płaciły składkę emerytalną??
    • andrzejf13 Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emeryturę 09.07.11, 10:08
      to jest faktycznie PARANOJA,państwo w państwie np. ten przepis nie obowiązuje parlamentarzystów, uzyskali te prawa na tak jak wszyscy teraz zwykłym obywatelą odbiera się te prawo ale WYBRAŃCOM nie. Gdzie tu jest państwo prawa ,jeszcze taki facet od robaczków mówi "że ich tz. WYBRAŃCÓW obowiązują inne zasady,BZDURY mogą poprostu zrezygnować z emerytury.
      A p.RZECZNIK powinna przestać się przyglądać bo miła na to czas,teraz jak najszybciej do TK, chociaż po ostatnim orzeczeniu nic dobrego bym się nie spodziewał.
    • bartek2182 Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emeryturę 10.07.11, 17:37
      juz dawno przestalem sobie mydlic oczy ze jakiekolwiek emerytury dla nas beda, sami postanowilismy odkladac, m.in na funduszach w noble i lokatach, cos trzeba robic bo samo nie przyjdzie
    • piggy1 Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emeryturę 11.07.11, 00:02
      Skoro ktoś ma pracę, to nie ma powodu żeby przechodził na emeryturę i jednoczesnie pracował. Albo, albo. Jak praca sie skończy - to wtedy pora zgłosić sie po emeryture. Tym bardziej, że im dłużej sie pracuje, tym emerytura będzie wyższa. Nie widze natomiast żadnych przeszkód, żeby sprawna osoba juz na emeryturze, dorabiała sobie róznymi zleceniami - jak je znajdzie. Jeżeli taka osoba ma powyżej 60 lat - emeryture powinna otrzymywać w całości - dorywcze zlecenia nie mają bowiem wpływu na miejsca pracy dla młodych. A emeryt od zleceń też płaci podatek, więc korzysta na tym budżet państwa.
    • pusia131 Muszą odejść z pracy. Inaczej stracą emeryturę 11.07.11, 20:48
      No i bardzo dobrze! A ja jestem ciekawa,które to panie chcą pracować do 65,70 lat?Ano te,które mają ciepłe posady,głównie w administracji państwowej częściej w mniejszych miastach bądź gminach.Nie obchodzi ich jak czuje się młody, bezrobotny człowiek,często po dwóch kierunkach studiów.Gdybym taką panią postawiła przy taśmie w zakładzie produkcyjnym,jestem pewna,że już w wieku 50 czy 55 lat chciałaby odejść na emeryturę.Wypracowałaś KOBIETO emeryturę,to się ciesz,zajmij się rodziną lub Uniwersytetem Trzeciego Wieku i pozwól teraz młodym pracować na ich emeryturę.Znam osoby,które w wieku 26,28 lat mają po 3 miesiące stażu pracy.Jakie będą kiedyś ich emerytury,jak teraz o ile pracują,to albo na umowę zlecenie,albo za najniższą krajową?Jeśli będzie tak,że kto będzie chciał pracować dłużej,będzie miał wyższą emeryturę ,to dojdzie do takiej sytuacji,że pracę młody jeszcze znajdzie na produkcji,a praca w departamentach,urzędach,czy innej administracji będzie blokowana przez "niezastąpionych",dorabiających emerytów.To oni psują młodym rynek pracy,a szczególnie wynagrodzenie.BRAWO PANI MINISTER!!!!!!!!!!!!!!WIĘCEJ STANOWCZOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka