Dodaj do ulubionych

Policjanci w Australii będą mogli zdejmować muz...

12.07.11, 11:39
Sidney. Rozumiem, że przy takim poziomie swojej redakcji Pacewicz będzie też kontestował maturę z geografii i angielskiego.
Obserwuj wątek
    • cacum Ta polityczna poprawność 12.07.11, 13:29
      Wziąłbym tych prostestujących i zapchał im mordy tą "poprawnością polityczną". A jak dalej by fikali to donos do CIA. W Guanatmo szybko się uspokoją.
      • koham.mihnika.copyright co za sierota to pisala? 12.07.11, 13:50
        ta mauzulmanka (chyba jednak biala) zostala zastrzymana na ulicy za przekroczenie przepisow drogowych. Odmowila odkrycia glowy. malo tego, w kilka godzin potem poszla na posterunek policji i zglosila fakt rasistowskiego zachowania przez policjanta. Na posterunek tez poszla w burce.
        Na jej nieszczescie, samochod policyjny mial pracujaca kamere wideo plus dzwiek. jej oskarzenie okazalo sie klamstwem. I za to klamstwo byla skazana na 6 miesiecy. niestety, w drugiej instancji sad uznal, ze nie ma pewnosci, ze to ona te skarge na pismie doreczyla, bowiem byla zakapturzona.
        Policja bedzie miala prawo za rzadac odsloniecia twarzy w celu identyfikacji. za odmowe grzywna lub wiezienie.
        I bardzo dobrze. Wiekszosc obywateli popiera zmiany w prawie.
        Czy ktos ma rzeczowe argumenty przeciw?
        • do_kompletu czas skończyc z poprawnością religijną 13.07.11, 12:29
          czas skończyc z poprawnością religijną, z religijnymi terrorystami, religia to prywatna sprawa i powinna być wyznawana w sferze prywatnej a nie publicznej.
        • fagusp Re: co za sierota to pisala? 13.07.11, 14:05
          > Czy ktos ma rzeczowe argumenty przeciw?

Ja mam. Uważam że grzywna lub więzienie są zbyt represyjne. Snakcje powinny być bardziej umiarkowane - jeżeli nie chce odsłonić buzi, to wsadzić z automatu w do pierwszego samolotu lecącego do kraju, który wręcz nakazuje zasłanianie twarzy przez kobietę. Oczywiście bez prawa do powrotu.
          • alik-w-plomieniach Re: co za sierota to pisala? 13.07.11, 15:02
            Bez sensu, kto będzie wtedy podatki płacił? A taka grzywna to zawsze jest zysk dla państwa i jego organów.
            • babaqba Re: co za sierota to pisala? 13.07.11, 16:18
              Pod warunkiem, że muzułmańskie kobiety płacą cokolwiek, zamiast polegać na zasiłkach na dzieci.
              • alik-w-plomieniach Re: co za sierota to pisala? 14.07.11, 08:55
                W takim przypadku zwracają część wydanych na nie pieniędzy. :P
        • nchyb Re: co za sierota to pisala? 13.07.11, 18:55
          > Policja bedzie miala prawo za rzadac odsloniecia twarzy w celu identyfikacji. z
          > a odmowe grzywna lub wiezienie.
          > I bardzo dobrze. Wiekszosc obywateli popiera zmiany w prawie.
          > Czy ktos ma rzeczowe argumenty przeciw?
          nie mam przeciw, wypowiadać się za mi nie przystoi, bo nie w moim kraju to będzie obowiązywać...
    • quinc Jak Kuba Bogu 12.07.11, 14:07
      Jak moja żona jedzie do Arabii Saudyjskiej, to musi przywdziać burkę. Wobec tego jak twoja żona jedzie do Polski, to burkę musi zdjąć. I tyle.
      • bokertov1947 Re: Jak Kuba Bogu 13.07.11, 05:49
        quinc napisał:

> Jak moja żona jedzie do Arabii Saudyjskiej, to musi przywdziać burkę. Wobec teg
        > o jak twoja żona jedzie do Polski, to burkę musi zdjąć. I tyle.

A jak ja jade do Arabii Saudyjskiej, to musze sie obzezac. Ale na szczescie jako starozakonny mam to za soba!
        Dobrze ze nie jezdze do Polski - bo kto wie, co by na mnie przyszlo - moze by mi zrobili egzamin z religi (tej najwazniejszej - bo polskiej) na granicy?
        Pozdrowienia z Tel Avivu!
        • gosky Re: Jak Kuba Bogu 13.07.11, 12:59
          A ja mam kwestie obrzezania, Twojego i Saudyjczyka, ani przed, ani za sobą, ale w d... Do Polski też Cię nie zapraszamy, wystarczy że "odwiedzacie" Palestynę.
        • nchyb Re: Jak Kuba Bogu 13.07.11, 18:57
          > A jak ja jade do Arabii Saudyjskiej, to musze sie obzezac.
          musisz bo chcesz? bo nakazu jakiegoś w tym stylu nie kojarzę...
      • do_kompletu Re: Jak Kuba Bogu 13.07.11, 12:32
        dokładnie dlaczego dajemy się tak traktować. Dopóki arabskie tłuki nie zaczna traktowac mojej mini spódniczki z szacunkiem nie pojadę do nich....

quinc napisał:

> Jak moja żona jedzie do Arabii Saudyjskiej, to musi przywdziać burkę. Wobec teg
        > o jak twoja żona jedzie do Polski, to burkę musi zdjąć. I tyle.
      • nikodem_73 Re: Jak Kuba Bogu 13.07.11, 13:37
        Możesz wskazać paragraf lub normę zwyczajową wymagającą tego rodzaju zachowania?

Mój ubiór - moja sprawa. Tym się różnimy od Arabów.
    • 3744meriva Policjanci w Australii będą mogli zdejmować muz... 12.07.11, 14:43
      Po jaką cholerę te czarne sowy pchają się do Australli. Nie chcą pokazać swojej muzułmańskiej mordy to ciupasem do Arabii Saudyjskiej tego raju muzułmańskiego. Tam może nawet zakryć sobie oczy, nikogo to nie zdziwi. Po jaką cholerę ci muzułmanie pchają się do normalnych społeczeństw i tam łażą zakapturzeni co może bardzo ułatwiać działalność terrorystyczną, bandycką, mafijną itp. Wywieść tych zakapturzonych w ciortu. Zero tolerancji
      dla Szariatu póki jeszcze są szanse do opanowania tej cholernej zarazy.
      • arme Re: Policjanci w Australii będą mogli zdejmować m 13.07.11, 12:56
        Dlatego jak nigdy popieram Żabojadów z ich przeforsowanym ostatnio ustawodawstwem.
    • torunwplomieniach A ja bym chciał ściągnąć myckę 12.07.11, 15:14
      A ja bym im ściągnął mycę.
    • henryk-sikora co za analfabeta pisze z taki błędami... 12.07.11, 15:27
      Nie ma takiego miasta jak Sidney, jest SYDNEY!!!!!
      • nikodem_73 Re: co za analfabeta pisze z taki błędami... 13.07.11, 13:38
        Nie ma takiego miasta jak Lądyn! Jest Lądek, Lądek Zdrój... ;)
    • kicior99 Policjanci w Australii będą mogli zdejmować muz... 12.07.11, 17:00
      Parlament tego stanu przyjął ustawę o głośnym skandalu

Ludzie, kto to pisał?
      • kicior99 Re: Policjanci w Australii będą mogli zdejmować m 12.07.11, 17:01
        Ustawę o skandalu pomijam :), rozumiem, że literówka.
    • wrd6611 Policjanci w Australii będą mogli zdejmować muz... 12.07.11, 22:34
      Zalozeniem islamu jest, ze kazdy mezczyzna to gwalciciel a kobieta jest wlasnoscia mezczyzny. To jest przyczyna tego cyrku z chustami, burkami itd. Dlaczego na kazdym kroku ustepuje sie oszolomom religijnym? pozbawiaja kobiety tozsamosci, bo czlowiek bez twarzy przestaje istniec.
      • fajny30lat Powinny byc calkowity zakaz noszenia burek w... 12.07.11, 23:08
        .. w miejscach publicznych
        Kiedy pierwszy raz zobacyzlem kobiete wsiadajaca do busa w burce - normalnie sie przestraszylem. Burka jest przerazajaca - jak pisaly angielksie gazety.
      • artjomka Re: Policjanci w Australii będą mogli zdejmować m 13.07.11, 05:51
        wrd6611 napisał:

> Zalozeniem islamu jest, ze kazdy mezczyzna to gwalciciel a kobieta jest wlasnos
        > cia mezczyzny. To jest przyczyna tego cyrku z chustami, burkami itd.

A ja mam w domu Burka i Azorka - i obu wiedzie sie dobrze!
        • nchyb Re: Policjanci w Australii będą mogli zdejmować m 13.07.11, 19:02
          > A ja mam w domu Burka i Azorka - i obu wiedzie sie dobrze!
          wychodząc z domu przykrywasz głowę burkiem czy azorkiem?
      • do_kompletu precz z poprawnoscią religijną 13.07.11, 12:36
        Przestrzeń publiczna powinna byc wolna od wszelkich przejawów religijnosci.

wrd6611 napisał:

> Zalozeniem islamu jest, ze kazdy mezczyzna to gwalciciel a kobieta jest wlasnos
        > cia mezczyzny. To jest przyczyna tego cyrku z chustami, burkami itd. Dlaczego n
        > a kazdym kroku ustepuje sie oszolomom religijnym? pozbawiaja kobiety tozsamosci
        > , bo czlowiek bez twarzy przestaje istniec.
      • nchyb Re: Policjanci w Australii będą mogli zdejmować m 13.07.11, 18:59
        > cia mezczyzny.

to wcale nie takie jest założenie. Taka jest tylko chora interpretacja. Chrześcijaństwo też ma inne założenia, a inaczej wielu je interpretowało i interpretuje niestety...
    • royal_pl Re: Policjanci w Australii będą mogli zdejmować m 13.07.11, 12:28
      A w Izraelu by ja zastrzelili...
      • arme Re: Policjanci w Australii będą mogli zdejmować m 13.07.11, 12:59
        I nie wiem czy to nie byłoby najlepsze wyjście...
      • babaqba Re: Policjanci w Australii będą mogli zdejmować m 13.07.11, 16:20
        Nie wiem czy wiesz, ale przez 45 lat konfliktu, zginęło tych arabów mniej niż w Polsce zginęło w wypadkach drogowych w tym czasie. Nie, tak łatwo nie strzelają, a większość ofiar wśród arabów to zabici przez innych arabów. Ale kogo w Polsce interesują fakty...
      • bokertov1947 Re: Policjanci w Australii będą mogli zdejmować m 13.07.11, 18:07
        royal_pl napisała:

> A w Izraelu by ja zastrzelili...

A u was w Polsce by ja ukamieniowali (krzyzami). Albo zaraz ukrzyzowali!
        Pozdrowienia z Tel Avivu!
    • wuk4 i tak trzymać 13.07.11, 12:39
      podobnie jest w Tunezji.
    • balladynazburzy Paradoks jednostronnego respektu 13.07.11, 12:40
      "Australijskie organizacje praw człowieka są oburzone nową ustawą i zapowiadają walkę z nią w sądzie najwyższym".
      To ja moze sié oburzé, ze policjanci w pewnym kraju muzulmanskim NAKAZYWALI mi nosic zakryte wlosy.
      To "oburzanie sié" swiata ma jakos dziwnie jednostronny kierunek: do tej pory nikt nie dziwil sié na przyklad, ze europejskie kobiety w pewnych krajach sà zmuszane do noszenia sié "po ichniemu" (w sposôb jakby nie bylo czésto ponizajàcy, bo symbolizujàcy soumission).
      I jakos dziwnie, Europejczycy usilujà prezentowac wielki respekt "dla obcych kultur", nawet jesli ponizajàcych pewnà czésc spoleczenstwa - a respektu ze strony przedstawicieli tych samych kultur, kiedy znajdujà sié w sytuacji paralelnej, jakos nie widac... Swiat, ktôry pragnie nade wszystko uchodzic za "politycznie poprawny", zachowuje sié tak, jakby nie zauwazal tego paradoksu.
      A ci co noszà burki...? Upominajà sié o interioryzowanie "ich praw i zasad" - kiedy to my jestesmy "u nich", i o obowiàzywanie tych samych, "ich praw" kiedy to oni przyjezdzajà do nas. Komus tu chyba cos sié pomylilo...
      Piszé to wszystko bédàc jednoczesnie za wolnoscià przemieszczania sié na ziemi kazdej istoty ludzkiej. Ale skonczmy z oczekiwaniami, ze wszedzie na ziemi powinny obowiàzywac "nasze" prawa. Bo "prawa" - powinny byc takie same - dla wszystkich.

• do_kompletu wolnośc religijna kończy się tam gdzie zaczynają 13.07.11, 12:49
        wolnośc religijna kończy się tam gdzie zaczynają prawa innego człowieka np.
        prawo do bezpieczeństwa (burki mogą słuzyc jako kamuflaz dla terrorysty)

• rafaello_333 Policjanci w Australii będą mogli zdejmować muz... 13.07.11, 12:42
      Idiotyczne jest to walczenie z burkami, które robi się co raz popularniejsze niestety. Po pierwsze, to łamanie podstaw wolności, kiedy urzędnik mówi jak człowiek może, a jak nie się ubierać. Po drugie, to leczenie syfa pudrem. Problemem są sami muzułmanie, a nie to jak się ubierają.
      • do_kompletu Re: Policjanci w Australii będą mogli zdejmować m 13.07.11, 13:02
        rafaello
        problemem nie sa muzułmanie tylko mentalność ludzi pozwalajacych na narzucaniu sobie religijnego oszołomstwa. Chcesz wyznawac religię OK rób to, ale pamietaj, ze Twoja wolnośc religijna kończy sie tam gdzie zaczynają prawa innych ludzi. Wolność wyznania nie może byc nieograniczona. Wystarczy takie wartości promować i skończą się burki i inne religijne wygłupy
      • arme Re: Policjanci w Australii będą mogli zdejmować m 13.07.11, 13:08
        Australijskie przepisy nie zabraniają noszenia burki chciałbym zauważyć i nie zajmują się religią w ogóle ale wyłącznie sprawą bezpieczeństwa i w tym aspekcie chyba wszelkie przepisy są właściwie ograniczeniem wolności dla dobra wspólnego. Jak ktoś napisał odnośnie religii, a co można uogólnić na wszystkie sfery życia: "Wolność kończy się tam, gdzie gdzie zaczynają się prawa innego człowieka."
    • stanislaw32 Policjanci w Australii będą mogli zdejmować muz... 13.07.11, 13:29
      Powinno byc Sidnej a nie Sidney :)
    • nikodem_73 Policjanci w Australii będą mogli zdejmować muz... 13.07.11, 13:35
      Ale "o co kaman"? Przecież jeżeli to POLICJANTKA będzie obecna przy kontroli to wszystko jest ok.

Kurcze - przecież na całym Półwyspie Arabskim są przejścia graniczne. Przecież kobiety (Arabki) przekraczają granice. Są "dedykowane" przejścia dla kobiet - często odgrodzone parawanem, gdzie cała załoga to kobiety. I problemu nie ma.

Czasem mam wrażenie, że organizacje obrony praw człowieka walczą nie z tymi wiatrakami co trzeba.
      • sierzant_nowak a z jakiej paki panstwo 13.07.11, 16:53
        - czyli poprzez podatki wszyscy jego obywatele - ma finansowac dostosowywanie sie do wymyslow wierzacych w jakas bajke? W ktorakolwiek z mniej lub bardziej popularnych bajek, ktore krazy po swiecie?
        • nikodem_73 Re: a z jakiej paki panstwo 14.07.11, 02:28
          Wszyscy, czyli także ci zamaskowani.
    • gregor7502 Policjanci w Australii będą mogli zdejmować muz... 13.07.11, 13:51
      Nie podoba się to won islamiści,mieszkać u siebie.
    • ewcia57 Policjanci w Australii będą mogli zdejmować muz... 13.07.11, 13:54
      Powinni zakazac nosic te szmaty , wchodzi taka ninja i zastanawiasz sie co to jest, chlop czy baba, a moze to terrorysta nadziany dynamitem. Zreszta, jak nie chca sie podporzadkowac obowiazujacym w Australii przepisom, to niech nie wychodza ze swych domow albo wracaja do kraju ojczystego. Pozdrowienia z Australii!!
    • mniammniam3 A chociaż majtki zostawią? 13.07.11, 14:23
    • pies_fafik Re: Policjanci w Australii będą mogli zdejmować m 13.07.11, 14:35
      "Sidney"? Moze Sidney Polak? żenada...

Zawsze powtarzam - jezeli redaktortzy wyborczej nie wiedza, jak sie pewne rzeczy pisze wj. polskim, to moze powinni publikowac teksty w swoim ojczystym języku...?
    • wlody1 Pan Xsionc 13.07.11, 14:49
      U Nas powinno być prawo aby Pan Xsionc przy kontroli zdejmował sukienkę! Bo przecież nie wiadomo czy to Pan czy Pani Xsionc...:)
      A swoją drogą te przebieranki w szaty(zamiast ubrań) te spożywanie pokarmów (zamiast jedzenia) Te Synu zamiast proszę Pana itd. to niezła zabawa w kościółek. Jedni mają czarne sukienki (jak czarne mrówki) inni czerwone (jak czerwone mrówki) a główny oszust ma na głowie czapę jak harnaś- bo to przecież zbój jest i tyle:)
    • tojakierowca_bombowca Do wszystkich oburzonych 13.07.11, 15:31
      Pragnę zauważyć iż prawo zdjęcia burki siłą i bez pytania o zgodę posiada policja/wojsko w niemal każdym muzłumańskim kraju - no może poza Francją.

Tak samo policja w tych krajach może bez obaw zatrzymać delikwentkę lub ją pobić jeśli wymaga tego śledztwo.

O co więc toczycie jad i pianę - nie wiem.
    • jebanezer nigdzie w Koranie niema ze kobieta musi nosic burk 13.07.11, 16:22
      A ja sobie zycze zeby mnie macaly tylko piekne policjantki bo ja jestem esteta
    • markufo1 A burki zakazują też nosić w Europie 13.07.11, 16:39
      ...Wschód z Zachodem
      jednoczy się przeciwko sobie
      finansjera walczy z głodem
      A burki zakazują nosić w WORLDzie...
    • lichwa.i.kara Muzulmanki prowadza pojazdy w takich strojach !!!! 13.07.11, 16:40
      Niniejszym informuje ze widzialem wiele muzulmanek prowadzacych samochod z nakryciem glowy ograniczajacym widocznosc. A policja nie reaguje zeby sie nie narazic towarzyszom globalistom.
      .
      Towarzysze globalisci sprowadzili folklor slynacy z terroryzmu, aby rozcienczyc i zniszczyc Chrzescijanstwo. Obecnosc tego slynacego z terroryzmu i uciskania kobiet folkloru co roku powoduje na swiecie TRYLIONOWE straty na monitoring i niepotrzebne wojny, ktore sa prowadzone CELOWO nieudolnie.
    • nazikomunista_back Policjanci w Australii będą mogli zdejmować muz... 13.07.11, 19:20
      Brawo kangury. Może parę innych jurysdykcji popatrzy na wasz przykład inaczej niż z cuchnącą hipokryzją.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka