Dodaj do ulubionych

Policja bije Oburzonych

05.08.11, 18:52
"Po raz pierwszy od początku protestów, które przetoczyły się przez wszystkie większe miasta Hiszpanii, polała się krew - w starciach z policją w Madrycie rannych zostało 20 osób, w tym siedmiu policjantów." - pisze Gazeta Wyborcza.

Rządy terroru od tego mają policję, żeby mordowała demonstrantów, obojętne czy to będzie w jakimś kraju arabskim, czy w Unii Europejskiej.
Obserwuj wątek
    • galaxy2099 Tak konczy sie mit spoleczestwa socjalnego 06.08.11, 01:16
      Od 30 lat caly tzw Zachod skrecal w lewo az znalazl sie w miejscu w ktorym jest sciana a po sobie zostawia spalona trawe i zgliszcza. Dlugi panstw Zachodu sa niebotyczne. Socjalizm w wersji SOFT rowniez bankrutuje. Do dyspozycji pozostaje tylko i wylacznie Kapitalizm w czystej postaci. Zaden kapitalzm zakrapiany socjalistynym hamulce, zaden kapitalizm z ludzka twarza. Tylko i wylacznie CZYSTY, Zdrowy kapitalizm z odpowiedzialnoscia jednostki, grupy czy panstwa za swe bledne decyzje finansowe w postaci BANKRUCTWA. Zrobiles blad ... musisz za niego zaplacic. Zadna pomoc innych przed upadkiem czy bankructwem . Tylko taka jest droga do bogactwa ogolu. Reszta to pasozytnictwo.
      Ciesze sie, ze przez najblizsze lata obserwowac bede bankructwa panstw socjalnych i idei socjalistycznych. Zadne czary-mary z zamiataniem dlugow pod dywan sztuczkami ksiegowymi juz Wam lewusy nie pomoga. Ciesze sie niezmiernie.
      Macie pasy? To juz cwiczcie ich zaciskanie. Aznar sie Hiszpanom nie podobal ... hehehe ... to se wybrali socjaliste zapaterskiego ... teraz niech placza. ... i do pasow marsz
      • dublin24 Re: Tak konczy sie mit spoleczestwa socjalnego 06.08.11, 01:29
        "Tylko i wylacznie CZYSTY, Zdrowy kapitalizm z odpowiedzialnoscia jednostki, grupy czy panstwa za swe bledne decyzje finansowe w postaci BANKRUCTWA."

Mogę się pod tym podpisać , niechaj zacznie się od Polski - Nowa Prawica Korwina Mikke !
      • lmblmb Nie trzeba płacić 06.08.11, 06:48
        galaxy2099 napisał:

> [...] Tylko i wylacznie CZYSTY, Zdrowy kapitalizm z odpowiedzialnoscia
        > jednostki, grupy czy panstwa za swe bledne decyzje finansowe w postaci
        > BANKRUCTWA. Zrobiles blad ... musisz za niego zaplacic.

Zgadzam się zupełnie, ale przegapiłeś pewną rzecz - za błędy nie trzeba płacić.

Przyczyna jest prosta: ktoś, kto wymyślił Euro, "zapomniał" (albo był takim frajerem, że rzeczywiście nie domyślił się), że wspólna waluta musi również posiadać wspólną politykę fiskalną. W uproszczeniu: jeśli oboje małżonkowie pracują, ale jeden zadłuża się na boku i wydaje więcej niż zarabia, to komornik może przyjść i ściągnąć dług z obu.

Podejrzewam, że wspomnianym powyżej "frajerem" musiał być jakiś idealistyczny Niemiec, któremu w głowie się nie mieściło, że Grecja po prostu oszuka w swoich księgach i zapożyczy się "na chama", albo że Hiszpania nie dość, że nie wyrabia się z własnymi finansami, to jeszcze protestuje, że musi pracować.
      • winniepooh Re: Tak konczy sie mit spoleczestwa socjalnego 06.08.11, 07:42
        Tylko i wylacznie CZYST
        > Y, Zdrowy kapitalizm

taaaaa

wskaż choć jedno państwo na świecie, gdzie to funkcjonuje
        • galaxy2099 Re: Tak konczy sie mit spoleczestwa socjalnego 06.08.11, 09:38
          Oczywiscie, ze nigdzie nie funkcjonuje czysty kapitalizm. Moze 100 lat temu w USA funkcjonowal. Ja tylko mowie, ze tedy droga ... ten kierunek.
          To jak w powiedzeniu Kanta: Idealy sa jak gwiazdy. Sa dla nas nieosiagalne ale nalezy sie nimi kierowac.
          Czyli nalezy dazyc do czystego kapitalizmu ... zdajac sobie sprawe ze czystego nigdy nie osiagniemy.
          W kazdym razie socjalizm i socjalne przywileje trzeba wypalac ogniem i mieczem jesli cywilizacja Zachodu ma ocalec.
          • winniepooh Re: Tak konczy sie mit spoleczestwa socjalnego 06.08.11, 09:44
            galaxy2099 napisał:

> Oczywiscie, ze nigdzie nie funkcjonuje czysty kapitalizm. Moze 100 lat temu w U
            > SA funkcjonowal. Ja tylko mowie, ze tedy droga ...

ROTFL

dzięki za poranną porcję rozrywki :DDDDDD
            • lmblmb Re: Tak konczy sie mit spoleczestwa socjalnego 06.08.11, 13:52
              winniepooh napisała:

> galaxy2099 napisał:
              >
              > > Oczywiscie, ze nigdzie nie funkcjonuje czysty kapitalizm. Moze 100 lat te
              > mu w U
              > > SA funkcjonowal. Ja tylko mowie, ze tedy droga ...
              >
              > ROTFL

Umieszczasz sensowny komentarz, or GTFO.
    • lmblmb Nareszcie "pracujący inaczej" dostali po tyłku 06.08.11, 06:42
      Jak widzę "chęć do pracy" na Zachodzie, to mi ręce opadają. Mieszkam od trzech lat w Niemczech i za bardzo się nie wysilam - nie mam takiego charakteru, żeby harować od rana do wieczora (jestem naukowcem), a od miejscowych słyszę wyrazy uznania, jaki to jestem zorganizowany i pracowity. Bosz! I to są te hołubione przez wielu Polaków Niemcy.

Czym dalej na południe tym gorzej: Hiszpanom, Grekom i Sycylijczykom dobre życie po prostu należy się z urzędu, a jak nie ma kasy, to się pożyczy we francuskich i niemieckich bankach. Przecież mamy wspólną walutę, to nie możemy zbankrutować.
    • kaszebe12 "Zdrowy , czysty kapitalizm" ? 06.08.11, 07:57
      Czy wam male ,czzrwone rybki w sufit zbyt mocno stukaja ? -Nie stac was na zabawniejsze inepsje ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka