zbyszek07 07.12.03, 17:17 A wiecie ze dzis o 21,50 przed kilkunastu laty.... przyszla na swiat (bo nie miala wyjscia!) Andulka!!! Wszystkiego najlepszego! :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
being28 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 17:19 100 lat, 100 lat. Z powodu tej dostojnej chwili nadam mojej pierwszej (urodzeonej w niewoli) rybce imie Andulka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 17:31 ...a jak to nie bedzie rybka? tylko...ryb!!!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 17:37 Wtedy bedzie Andulek. Najwyzej poczekam na nastepna-samiczki sa grubsze niz dluzsze. Teraz tylko czas ustalic date przyjazdu Andulki do Olsztyna i oblewamy!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 17:43 A moze zaspiewamy?! STOLATSTOLATNIECHZYJEZYJENAM!!!! ...Andulka! :-) ...a czemu one sa grubsze niz oni? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 17:41 zbyszek07 napisał: > A wiecie ze dzis o 21,50 przed kilkunastu laty.... przyszla na swiat > (bo nie miala wyjscia!) Andulka!!! Czas nie byl dla niej laskaw. Nie wyglada, niestety, na klikanascie, ale na 25 lat. Ten wirtualny bukiet Andulko jest przeznaczony wlasnie dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 19:43 Wszystkiego najlepszego Andulko. Życzę Tobie spełnienia wszystkich marzeń i tego jednego-olsztyńskiego. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 22:50 Dziękuję kochani!!! Właściwą godzinę urodzin przeklęczałam na podłodze opancerzając ją w folie i kartony - do mojej łazienki ponoć nieodwołalnie wkracza ekipa remontowa, więc zabezpieczałam parkiet :))) Teraz piję sobie zasłużone winko urodzinowe w wirtulanym towarzystwie moich olsztyńskich przyjaciół :))) P.S. Being, a może rybiemu facetowi dasz na imię Andy? Krócej niz Andulek a podobnie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 22:53 Moze byc Andy. Najpierw musi jednak dojrzec i moze wtedy dojrze cos z niego za on/ona. Niestety dzis do Baltyku poplynal moj Bojownik:((( Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 22:58 Jeszcze się wyrobiłem. Dobrej wiary, dobrego ducha Wszystkiego najlepszego co tkwi w nas Wszystkich życzę Tobie oso Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 23:00 Co się stało bojownikowi? Trzymałeś go w oddzielnym akwarium? Może miał za zimno albo za mało tlenu. Się dopytuję, bo przez wiele lat miałam rybki... Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 23:20 Mam 2 akwaria. W 2-gim, mniejszym, byl bojownik, 2 samiczki(bojowniczki?), kirysek i sum/opaczek(wcisneli mi niby kiryska). Nie bylo filra/pompki bo mam jedna w wiekszym akwarium:) Grzalka tez jedna. Zreszta jak byla grzalka to sie bojowniki ganialy w wiadomych celach. A tak sie nie ganialy, ale gryzly po pletwach. Bojownik pletw nie mial juz prawie, ale normalnie plywal, ganial, gryzl inne itp. Az do dzis. Plywal glowa do gory, czasami drgal. I go spuscilem. Akwarysta za duzym nie jestem, ale mieszkam ze specjalista. Samiczki trzymaja sie dobrze. Jedna je, je, je, je, je, je, je, druga je mniej. W duzym akwarium wczoraj wysypal mi sie pokarm do wody i mam bagienko- ale sie chociaz rybki najadly:) PS. Bojownik moze tlen czerpac z powierzchni, zimno w domu to nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 23:27 Mimo wszystko szkoda faceta... Miałeś skrócić męki młodego a skróciłeś męki starego samuraja :))) Dobrze, że mieszkasz ze specjalistą, bedzie coraz lepiej. Sama pamiętam jak mi na począku rybki padały, a później nieżle szło. Teraz mam królisię. Na początku chorowala bardzo, ledwo ja wetka odratowała a teraz kawał baby, jak Jagienka - w przeliczeniu na kobiece - porządny rozmiar 44, kawał dupska, chi, chi Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 23:42 Mi sie teraz zolwie wodne marza. Drogie nie sa, a moga byc fajne. Ale to dopiero jak bede bogaty, slawny... Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 23:55 Karmiłam kiedyś takiego żółwia, koleżanki, kiedy wyjechała na wakacje. Duży był (oddała go już do ZOO bo się w akwarium nie mieścił) i strasznie się bałam że mnie udziabie, bo one są mięsożerne i zdaje sie miał zęby w pysku. Karmiłam go pęsetą, taki miałam respekt przed gadem :))) Ciekawam, ile litrów zupy by z niego można... Żartowałam !!! P.S. Byłam dziś w sklepie akwarystycznym. Widziałam glonojada o długości ze 30 cm, potwór prawdziwy, nigdy nie widziałam takiego wielkiego, płaszczkę, paletki, pyszczaki i piranie i krewetki. A do niedawna nawet chrochodylki tam można było a kupić czy inne aligatory, serio... Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 23:59 Zolwie widzialem bardzo male. Zyja w akwarum ,tylko musza miec wysepke na odpoczynek. Mieszcza sie w dloni, wiec wanny nie trzeba. Widzialem takie glonojady. Balbym sie reke do wody wlozyc:) Teraz to chyba wszystko mozna kupic, do wyboru do koloru. Ostatnie zyczenia na dzis: Andulka, 100 lat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Andulka :-)))))) 08.12.03, 07:37 Wszystkiego naj naj @-'-,- Szczęścia zdrowia, pomyślności i .... Ty wiesz co :) Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza Re: Andulka :-)))))) 09.12.03, 00:10 Andulko - nie ma nic przyjemniejszego, niż składanie życzeń innej kobiecie z okazji jej urodzin. Nawet, jesli ma duzo mniej lat, to jednak także i jej one mijają, a to już cieszy:)))) Tak nieco powazniej: nieco spóźnione, ale naprawdę szczere: spełnienia tych najcichszych marzeń oraz zdrowia, abyś mogła sie nimi cieszyc. No i oczywiście przeprowadzki kiedyś na stałe na Wyspy Szczęsliwe, czyli do Olsztyna. Andulko - duża buźka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Andulka :-)))))) 09.12.03, 00:29 Czy Andulka jest bliższa ciału niż koszulka? Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza Re: Andulka :-)))))) 09.12.03, 00:33 To pewnie zalezy od tego, jakiemu ciału? Jeśli bliskie, to po co koszulka? Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Andulka :-)))))) 09.12.03, 09:13 A ja mam juz 7 malych gupikow. Dzis w nocy lowilem male. Czesc pozarto, ale wiekszosc plywala juz w oddzielnym akwarium:) Jestem z siebie dumny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Andulka :-)))))) 09.12.03, 10:52 Dziękuję wszystkim. Będę przez parę dni jeszcze bardziej nieobecna na forum bo się muszę na czas remontu wynieść z domu, zresztą komputer domowy sie popsuł znowu, a w pracy mam tyle roboty że nie poforumuję. Odżyję za kilka dni, mam nadzieję :) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Andulka :-)))))) 09.12.03, 11:20 Przepraszam, że przegapiłam, ale nie mniej serdecznie - wszystkiego najlepszego. Żebyś nie była jak ta rybka - grubsza niż dłuższa;))) I żeby Ci remont lekkim był:))) Being, a jakie imiona mają pozostałe dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Andulka :-)))))) 09.12.03, 18:28 Właśnie being, dawaj kolejną relację z życia rybek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Andulka :-)))))) 09.12.03, 19:08 Zyja i maja sie dobrze. Chyba:) Moze dzis w nocy bedzie nowy rzut. Na razie obserwuje. Rodza chyba obydwie samiczki gupikow jednoczesnie. Teraz mam problem cos z rybkami zrobic? Czy nikt nie chce rybek? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Andulka :-)))))) 10.12.03, 07:43 Na swieta jak znalazl! ale moze jeszcze za male?! ...a od gupikow sie aby nie gupieje? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Andulka :-)))))) 10.12.03, 12:08 Tak jest z tymi żyworodnymi - człowiek się cieszy jak głupi kiedy się urodzą, próbuje uchować, ale one się mnożą jak... I w końcu zrezygnowany zostawiasz rzecz całą naturze - młody będzie sprytny to przeżyje a jak nie - trudno, prawo buszu... Zbyszku, gupiki to góra 1,5 cm rybki i drugie tyle ogona (u facetów) albo 2 cm rybki i 0,5 cm ogona (kobitki). Nawet wypatroszyć nie bardzo jest jak, chyba że pod lupą ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Andulka :-)))))) 10.12.03, 12:12 nie mam takiej malej patelni!!!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Andulka :-)))))) 10.12.03, 14:14 A może im więcej gupików, tym człowiek bardziej głupieje? Uważaj, being;))) Odpowiedz Link Zgłoś