Dodaj do ulubionych

Andulka :-))))))

07.12.03, 17:17
A wiecie ze dzis o 21,50
przed kilkunastu laty....
przyszla na swiat
(bo nie miala wyjscia!)
Andulka!!!

Wszystkiego najlepszego!
:-)
Obserwuj wątek
    • being28 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 17:19
      100 lat, 100 lat. Z powodu tej dostojnej chwili nadam mojej pierwszej
      (urodzeonej w niewoli) rybce imie Andulka!!!
      • zbyszek07 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 17:31
        ...a jak to nie bedzie rybka?
        tylko...ryb!!!!!
        • being28 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 17:37
          Wtedy bedzie Andulek. Najwyzej poczekam na nastepna-samiczki sa grubsze niz
          dluzsze.

Teraz tylko czas ustalic date przyjazdu Andulki do Olsztyna i oblewamy!!
          • zbyszek07 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 17:43
            A moze zaspiewamy?!
            STOLATSTOLATNIECHZYJEZYJENAM!!!!
            ...Andulka!

...a czemu one sa grubsze niz oni?
    • bpkw Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 17:41
      zbyszek07 napisał:

> A wiecie ze dzis o 21,50 przed kilkunastu laty.... przyszla na swiat
      > (bo nie miala wyjscia!) Andulka!!!

Czas nie byl dla niej laskaw. Nie wyglada, niestety, na klikanascie, ale na 25
      lat.

Ten wirtualny bukiet Andulko jest przeznaczony wlasnie dla Ciebie.
    • thor_tr Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 19:43
      Wszystkiego najlepszego Andulko.
      Życzę Tobie spełnienia wszystkich marzeń i tego jednego-olsztyńskiego.
      • andulka7 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 22:50
        Dziękuję kochani!!!
        Właściwą godzinę urodzin przeklęczałam na podłodze opancerzając ją w folie i
        kartony - do mojej łazienki ponoć nieodwołalnie wkracza ekipa remontowa, więc
        zabezpieczałam parkiet :)))
        Teraz piję sobie zasłużone winko urodzinowe w wirtulanym towarzystwie moich
        olsztyńskich przyjaciół :)))

P.S. Being, a może rybiemu facetowi dasz na imię Andy? Krócej niz Andulek a
        podobnie ???
        • being28 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 22:53
          Moze byc Andy. Najpierw musi jednak dojrzec i moze wtedy dojrze cos z niego za
          on/ona. Niestety dzis do Baltyku poplynal moj Bojownik:(((
          • oso1 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 22:58
            Jeszcze się wyrobiłem.
            Dobrej wiary, dobrego ducha
            Wszystkiego najlepszego co tkwi w nas Wszystkich
            życzę Tobie
            oso
          • andulka7 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 23:00
            Co się stało bojownikowi? Trzymałeś go w oddzielnym akwarium? Może miał za
            zimno albo za mało tlenu. Się dopytuję, bo przez wiele lat miałam rybki...
            • being28 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 23:20
              Mam 2 akwaria. W 2-gim, mniejszym, byl bojownik, 2 samiczki(bojowniczki?),
              kirysek i sum/opaczek(wcisneli mi niby kiryska). Nie bylo filra/pompki bo mam
              jedna w wiekszym akwarium:) Grzalka tez jedna. Zreszta jak byla grzalka to sie
              bojowniki ganialy w wiadomych celach. A tak sie nie ganialy, ale gryzly po
              pletwach. Bojownik pletw nie mial juz prawie, ale normalnie plywal, ganial,
              gryzl inne itp. Az do dzis. Plywal glowa do gory, czasami drgal. I go
              spuscilem. Akwarysta za duzym nie jestem, ale mieszkam ze specjalista.

Samiczki trzymaja sie dobrze. Jedna je, je, je, je, je, je, je, druga je
              mniej. W duzym akwarium wczoraj wysypal mi sie pokarm do wody i mam bagienko-
              ale sie chociaz rybki najadly:)

PS. Bojownik moze tlen czerpac z powierzchni, zimno w domu to nie mam.
              • andulka7 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 23:27
                Mimo wszystko szkoda faceta... Miałeś skrócić męki młodego a skróciłeś męki
                starego samuraja :)))
                Dobrze, że mieszkasz ze specjalistą, bedzie coraz lepiej. Sama pamiętam jak mi
                na począku rybki padały, a później nieżle szło. Teraz mam królisię. Na początku
                chorowala bardzo, ledwo ja wetka odratowała a teraz kawał baby, jak Jagienka -
                w przeliczeniu na kobiece - porządny rozmiar 44, kawał dupska, chi, chi
                • being28 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 23:42
                  Mi sie teraz zolwie wodne marza. Drogie nie sa, a moga byc fajne.

Ale to dopiero jak bede bogaty, slawny...
                  • andulka7 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 23:55
                    Karmiłam kiedyś takiego żółwia, koleżanki, kiedy wyjechała na wakacje. Duży był
                    (oddała go już do ZOO bo się w akwarium nie mieścił) i strasznie się bałam że
                    mnie udziabie, bo one są mięsożerne i zdaje sie miał zęby w pysku. Karmiłam go
                    pęsetą, taki miałam respekt przed gadem :)))
                    Ciekawam, ile litrów zupy by z niego można...
                    Żartowałam !!!

P.S. Byłam dziś w sklepie akwarystycznym. Widziałam glonojada o długości ze 30
                    cm, potwór prawdziwy, nigdy nie widziałam takiego wielkiego, płaszczkę,
                    paletki, pyszczaki i piranie i krewetki. A do niedawna nawet chrochodylki tam
                    można było a kupić czy inne aligatory, serio...
                    • being28 Re: Andulka :-)))))) 07.12.03, 23:59
                      Zolwie widzialem bardzo male. Zyja w akwarum ,tylko musza miec wysepke na
                      odpoczynek. Mieszcza sie w dloni, wiec wanny nie trzeba.

Widzialem takie glonojady. Balbym sie reke do wody wlozyc:)
                      Teraz to chyba wszystko mozna kupic, do wyboru do koloru.
                      Ostatnie zyczenia na dzis:

Andulka, 100 lat!!!
                      • andulka7 Re: Andulka :-)))))) 08.12.03, 00:00
                        :)))
                        • lustroo Re: Andulka :-)))))) 08.12.03, 07:37
                          Wszystkiego naj naj @-'-,- Szczęścia zdrowia, pomyślności i .... Ty wiesz
                          co :)
                          • brzoza Re: Andulka :-)))))) 09.12.03, 00:10
                            Andulko - nie ma nic przyjemniejszego, niż składanie życzeń innej kobiecie z
                            okazji jej urodzin. Nawet, jesli ma duzo mniej lat, to jednak także i jej one
                            mijają, a to już cieszy:))))
                            Tak nieco powazniej: nieco spóźnione, ale naprawdę szczere: spełnienia tych
                            najcichszych marzeń oraz zdrowia, abyś mogła sie nimi cieszyc. No i oczywiście
                            przeprowadzki kiedyś na stałe na Wyspy Szczęsliwe, czyli do Olsztyna.
                            Andulko - duża buźka:)))
                            • oso1 Re: Andulka :-)))))) 09.12.03, 00:29
                              Czy Andulka jest bliższa ciału niż koszulka?
                              • brzoza Re: Andulka :-)))))) 09.12.03, 00:33
                                To pewnie zalezy od tego, jakiemu ciału? Jeśli bliskie, to po co koszulka?
                                • being28 Re: Andulka :-)))))) 09.12.03, 09:13
                                  A ja mam juz 7 malych gupikow. Dzis w nocy lowilem male. Czesc pozarto, ale
                                  wiekszosc plywala juz w oddzielnym akwarium:) Jestem z siebie dumny!!!
    • andulka7 Re: Andulka :-)))))) 09.12.03, 10:52
      Dziękuję wszystkim. Będę przez parę dni jeszcze bardziej nieobecna na forum bo
      się muszę na czas remontu wynieść z domu, zresztą komputer domowy sie popsuł
      znowu, a w pracy mam tyle roboty że nie poforumuję. Odżyję za kilka dni, mam
      nadzieję :)
      • inka28 Re: Andulka :-)))))) 09.12.03, 11:20
        Przepraszam, że przegapiłam, ale nie mniej serdecznie - wszystkiego
        najlepszego. Żebyś nie była jak ta rybka - grubsza niż dłuższa;))) I żeby Ci
        remont lekkim był:)))
        Being, a jakie imiona mają pozostałe dzieci?
        • andulka7 Re: Andulka :-)))))) 09.12.03, 18:28
          Właśnie being, dawaj kolejną relację z życia rybek :)))
          • being28 Re: Andulka :-)))))) 09.12.03, 19:08
            Zyja i maja sie dobrze. Chyba:)
            Moze dzis w nocy bedzie nowy rzut. Na razie obserwuje. Rodza chyba obydwie
            samiczki gupikow jednoczesnie. Teraz mam problem cos z rybkami zrobic?

Czy nikt nie chce rybek?
            • zbyszek07 Re: Andulka :-)))))) 10.12.03, 07:43
              Na swieta jak znalazl!
              ale moze jeszcze za male?!
              ...a od gupikow sie aby nie gupieje?
              • andulka7 Re: Andulka :-)))))) 10.12.03, 12:08
                Tak jest z tymi żyworodnymi - człowiek się cieszy jak głupi kiedy się urodzą,
                próbuje uchować, ale one się mnożą jak... I w końcu zrezygnowany zostawiasz
                rzecz całą naturze - młody będzie sprytny to przeżyje a jak nie - trudno,
                prawo buszu...
                Zbyszku, gupiki to góra 1,5 cm rybki i drugie tyle ogona (u facetów) albo 2 cm
                rybki i 0,5 cm ogona (kobitki). Nawet wypatroszyć nie bardzo jest jak, chyba że
                pod lupą ;)))
                • zbyszek07 Re: Andulka :-)))))) 10.12.03, 12:12
                  nie mam takiej malej patelni!!!!!
                  • inka28 Re: Andulka :-)))))) 10.12.03, 14:14
                    A może im więcej gupików, tym człowiek bardziej głupieje? Uważaj, being;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka