Dodaj do ulubionych

Trądzik- POMOCY :-(((

22.11.08, 13:15
Bardzo prosze poradzcie mi jak mam leczyc tradzik?.Bylam juz u kilku
dermatologow i nic nie pomaga.Bardzo wstydze sie z tym
chodzic.Pomozcie w jakikolwiek sposob-Prosze...
Obserwuj wątek
    • krowkamw Re: Trądzik- POMOCY :-((( 22.11.08, 13:25
      witam:) hmm ciężka sprawa jak nawet dermatolog nie pomóg, po pierwsze znajdz
      dobrego dermatologa poczytaj gdzieś na forum o dermatologach w twoim mieście
      moze jakis jest naprawde dobry albo wybierz dermatologa estetycznego, ja z mojej
      strony moge Ci polecić kupienie sobie minerałów np multisan i zazywanie+ picie
      duzo wody mineralnej niegazowanej, na pojedyncze pryszcze mnie bardzo pomaga
      maść cynkowa ponieważ swietnie wysusza i pryszcze zaraz znikają wiec na te ropne
      na noc sobie smaruj, ale przede wszystkim musisz dobrego specjaliste znaleść bo
      jak lekarz Ci nie pomógł to domowe sposoby mogą troszke objawy załagodzić ale
      NIE WYLECZĄ, moja kolezanka miała ostry tradzik dostała bardzo mocne leki
      trądzik zniknął ale ma teraz problemy z bardzo suchymi włosami ze skórą cała jej
      schodzi bo jest tak przesuszona- jakiś lek powstrzymujący łojotok, ciąze musi
      zaplanować bo niestetuy lek tak silny ze niedajboze jakby wpadła moze dzidzia
      sie urodzic z wadami, ale lek pomógł jak widać silny ale pomógł miała straszna
      cere teraz jest w porzadku, jak masz tez taki problem to tylko lekarz pomoze
      dobry lekarz jak pisałam:)
      • hotelis Re: Trądzik- POMOCY :-((( 30.11.08, 18:15
        Wyprobuj Acnezine. Ten preparat podobno potrafi zdzialac cuda
      • justi.3 Re: Trądzik- POMOCY :-((( 13.01.09, 22:26
        Słuchajcie wszyscy. miałam straszne wypryski, niczym nie mogłam tego
        zlikwidować ale po dłuuuugim czasie koleżanka odkryła genialny
        sposób. Tabletki SUFRIN - naprawde pomogło i nie tylko ja widziałm
        efekty:) Fakt że zażywałam jakiś 2 miesiące zanim zobaczyłam efekty
        ale WARTO. jestem bardzo zadowolona.
    • sleepysheep Re: Trądzik- POMOCY :-((( 22.11.08, 14:14
      www.izotek.pl - poczytaj co piszą ludzie, którzy od lat borykają się z tym
      problemem. Mają za sobą szereg kuracji różnymi antybiotykami, maściami, kremami,
      zabiegami i co jaki skutek przynosiło. W założeniu forum jest założone dla osób
      leczących się, bądź zainteresowanych leczeniem Izotekiem, ale tak naprawdę nie
      tylko, więc zachęcam do lektury.
    • happy_time Re: Trądzik- POMOCY :-((( 22.11.08, 19:05
      A byłaś u endokrynologa lub ginekologa - endokrynologa? Może to problem
      hormonalny i dermatolog nic nie pomoże, a stracisz tylko mnóstwo czasu,
      pieniędzy i nerwów.
    • hex22 Re: Trądzik- POMOCY :-((( 30.11.08, 20:04
      Jeżeli jeszcze nie próbowałaś, to użyj żelu Skinoren. Mnie bardzo pomógł pozbyć
      się trądziku. Lekarze mogli o nim nie pomyśleć, bo jest bez recepty. Jeśli więc
      zdecydujesz się go kupić, to nie musisz umawiać się na wizytę, wystarczy pójść
      do apteki.
      • desert_girl Re: Trądzik- POMOCY :-((( 14.01.09, 07:40
        Ja również gorąco polecam Skinoren żel. Leczyłam się przez 3,5 roku.
        Przeszłam 2 kuracje antybiotykami(tetralysal i unidox), które nie
        pomogły. Miałam maści z antybiotykiem, retinoidy, kwasy...
        W końcu zrezygnowałam kiedy lekarka zaproponowała Izotek. Nie miałam
        zamiaru wyniszczać sie zupełnie w tak młodym wieku, więc
        postanowiłam leczyć się sama. Za radą z internetu kupiłam Skinoren i
        od 6 miesięcy nie mam pryszcza. Nawet wtedy kiedy odstawiam na parę
        dni, bo niestety dość wysusza. Co więcej znikają mi ślady
        potrądzikowe. Rewelacja
    • princesswhitewolf Re: Trądzik- POMOCY :-((( 14.01.09, 10:46
      powazny tradzik to sprawa w jakiej moga pomoc tylko lekarz i antybiotyki
      niestety. Zwiazane jest to z przemiana tluszczowa i sprawy zaczynaja sie duzo
      glebiej niz na powierzchni skory.
    • kolciag Re: Trądzik- POMOCY :-((( 14.01.09, 11:51
      już pisałam na forum, polecam Brevoxyl, maść świetnie redukuje trądzik

a co do wysuszenia skóry, musisz bardzo na to uważać, jeżeli skóra się za bardzo
      wysuszy wzrośnie produkcja sebum w celu jej ochrony, więc pojawi się kolejny
      problem - trądzik łojotokowy, w czasie stosowania preparatów które silnie
      wysuszają skórę nie można zapomnieć o nawilżaniu, unikaj toników i innych
      kosmetyków z dużą zawartością alkoholu, a najlepiej w ogóle go unikaj

proponuję także udać się do endokrynologo-ginekologa, ale nie daj sobie wcisnąć
      tabletek bez badań hormonów
    • michunia Re: Trądzik- POMOCY :-((( 14.01.09, 12:08
      w dlugoletniej walce z tradzikiem najbardziej skuteczne okazaly sie:
      1.odstawienie wszystkich kosmetykow i uzywanie tylko
      niewysuszajacego zelu do mycia np.Toleriane
      2.diete:rezygnacja z cukrow we wszystkich postaciach oraz produktow
      macznych
      3.stosowany punktowo antybiotyk Aknemycin Plus
      4.Diana brana przez rok
      Polecam
    • kobietek Re: Trądzik- POMOCY :-((( 14.01.09, 15:18
      Witaj!
      miałam okropny trądzik od 12 roku życia, teraz mam 26 lat i dopiero od roku spokój. Tzn. buzia nie jest "idealna" i chyba nigdy taka nie będzie: zostały małe blizny, nierówne zabarwienia, rozszerzone pory, trochę zaskórniaków. Ale i tak poprawa jest piorunująca: żadnych stanów zapalnych, żadnych ropnych wyprysków. Cóż za ulga!

Po walkach u dermatologów, cudownych sposobach, kilkakrotnym oblezieniu ze skóry po niedobranych kuracjach, itd. zadziałała dopiero żelazna dyscyplina.
      Żadnego dotykania twarzy brudnymi rękami, żadnego wyciskania. Osobny reczniczek do twarzy, zmieniany co 2 dni. Oczyszczanie, po przyjściu do domu i przyzwyczajeniu się skóry do temperatury demakijaż, na noc drugi raz. Przy czym wymaga to zachowania trudnej równowagi: oczyścić skutecznie i nie podrażnić. Wcześniej niby też oczyszczałam skórę, ale np. po imprezie potrafiłam się położyć z pełnym makijażem, brr. Teraz żadnych takich.
      Żadnych eksperymentów kosmetycznych, próbowania cud maseczek i serum, używam tylko kilka kosmetyków, zestaw zmieniany co 2-3 miesiące. Przestałam oszczędzać, mimo niezbyt zasobnego portfela tylko kosmetyki apteczne (jedyne wyjątki to nutridermist garniera na dzień który strasznie lubię i tonik l'oreala).
      Przestałam też bawić się w metody agresywne, silne leki i maści, ostre złuszczanie.

Rano mycie: delikatny żel lub cepathil, wieczorem mocniejszy antybakteryjny żel + tonik. Jak jestem naprawdę nieprzytomna, to płyn micelarny. 2 razy w tyg. maseczka oczyszczajaca z glinka (na mnie działają).
      Na dzień apteczny krem typu "pierwsze zmarszczki" (powoli przyzwyczajam się do filtrów, ale bez przesady).
      Na noc kosmetyk przeciwtrądzikowy (acne-derm, odpowiednik skinorenu z kwasem azaleinowym lub diacneal z retinolem). Teraz jak buzia jest podrazniona mrozem to ewentualnie krem nawilżająco-kojący z przeciwtrądzikowej serii.

Do tego całościowe podejście: dbam o dobrą dietę, ćwiczę, przestałam popalać, dobrałam sobie w końcu pigułki. Niestety, tylko takie pilnowanie się daje jakiekolwiek efekty .
      Powodzenia, trzymam kciuki!
    • exotique Re: Trądzik- POMOCY :-((( 14.01.09, 17:03
      mi pomogla po latach kombinowania z dermatologami, masciami, antybiotykami
      kuracja PROACTIVE.
      niestety nie mozna jej dostac w sklepie, ale maja sklep internetowy. Po miesiacu
      stosowania sama bylam w szoku. I teraz nie stosuje nic innego do pielegnacji
      twarzy. Robie czasami tygodniowe przerwy jak widze ze podsusza mi sie skora-
      niestety suche powietrze nie pomaga na cere
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka