julia_olszak 22.11.08, 13:15 Bardzo prosze poradzcie mi jak mam leczyc tradzik?.Bylam juz u kilku dermatologow i nic nie pomaga.Bardzo wstydze sie z tym chodzic.Pomozcie w jakikolwiek sposob-Prosze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krowkamw Re: Trądzik- POMOCY :-((( 22.11.08, 13:25 witam:) hmm ciężka sprawa jak nawet dermatolog nie pomóg, po pierwsze znajdz dobrego dermatologa poczytaj gdzieś na forum o dermatologach w twoim mieście moze jakis jest naprawde dobry albo wybierz dermatologa estetycznego, ja z mojej strony moge Ci polecić kupienie sobie minerałów np multisan i zazywanie+ picie duzo wody mineralnej niegazowanej, na pojedyncze pryszcze mnie bardzo pomaga maść cynkowa ponieważ swietnie wysusza i pryszcze zaraz znikają wiec na te ropne na noc sobie smaruj, ale przede wszystkim musisz dobrego specjaliste znaleść bo jak lekarz Ci nie pomógł to domowe sposoby mogą troszke objawy załagodzić ale NIE WYLECZĄ, moja kolezanka miała ostry tradzik dostała bardzo mocne leki trądzik zniknął ale ma teraz problemy z bardzo suchymi włosami ze skórą cała jej schodzi bo jest tak przesuszona- jakiś lek powstrzymujący łojotok, ciąze musi zaplanować bo niestetuy lek tak silny ze niedajboze jakby wpadła moze dzidzia sie urodzic z wadami, ale lek pomógł jak widać silny ale pomógł miała straszna cere teraz jest w porzadku, jak masz tez taki problem to tylko lekarz pomoze dobry lekarz jak pisałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
hotelis Re: Trądzik- POMOCY :-((( 30.11.08, 18:15 Wyprobuj Acnezine. Ten preparat podobno potrafi zdzialac cuda Odpowiedz Link Zgłoś
justi.3 Re: Trądzik- POMOCY :-((( 13.01.09, 22:26 Słuchajcie wszyscy. miałam straszne wypryski, niczym nie mogłam tego zlikwidować ale po dłuuuugim czasie koleżanka odkryła genialny sposób. Tabletki SUFRIN - naprawde pomogło i nie tylko ja widziałm efekty:) Fakt że zażywałam jakiś 2 miesiące zanim zobaczyłam efekty ale WARTO. jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
sleepysheep Re: Trądzik- POMOCY :-((( 22.11.08, 14:14 www.izotek.pl - poczytaj co piszą ludzie, którzy od lat borykają się z tym problemem. Mają za sobą szereg kuracji różnymi antybiotykami, maściami, kremami, zabiegami i co jaki skutek przynosiło. W założeniu forum jest założone dla osób leczących się, bądź zainteresowanych leczeniem Izotekiem, ale tak naprawdę nie tylko, więc zachęcam do lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Trądzik- POMOCY :-((( 22.11.08, 19:05 A byłaś u endokrynologa lub ginekologa - endokrynologa? Może to problem hormonalny i dermatolog nic nie pomoże, a stracisz tylko mnóstwo czasu, pieniędzy i nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
hex22 Re: Trądzik- POMOCY :-((( 30.11.08, 20:04 Jeżeli jeszcze nie próbowałaś, to użyj żelu Skinoren. Mnie bardzo pomógł pozbyć się trądziku. Lekarze mogli o nim nie pomyśleć, bo jest bez recepty. Jeśli więc zdecydujesz się go kupić, to nie musisz umawiać się na wizytę, wystarczy pójść do apteki. Odpowiedz Link Zgłoś
desert_girl Re: Trądzik- POMOCY :-((( 14.01.09, 07:40 Ja również gorąco polecam Skinoren żel. Leczyłam się przez 3,5 roku. Przeszłam 2 kuracje antybiotykami(tetralysal i unidox), które nie pomogły. Miałam maści z antybiotykiem, retinoidy, kwasy... W końcu zrezygnowałam kiedy lekarka zaproponowała Izotek. Nie miałam zamiaru wyniszczać sie zupełnie w tak młodym wieku, więc postanowiłam leczyć się sama. Za radą z internetu kupiłam Skinoren i od 6 miesięcy nie mam pryszcza. Nawet wtedy kiedy odstawiam na parę dni, bo niestety dość wysusza. Co więcej znikają mi ślady potrądzikowe. Rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Trądzik- POMOCY :-((( 14.01.09, 10:46 powazny tradzik to sprawa w jakiej moga pomoc tylko lekarz i antybiotyki niestety. Zwiazane jest to z przemiana tluszczowa i sprawy zaczynaja sie duzo glebiej niz na powierzchni skory. Odpowiedz Link Zgłoś
kolciag Re: Trądzik- POMOCY :-((( 14.01.09, 11:51 już pisałam na forum, polecam Brevoxyl, maść świetnie redukuje trądzik a co do wysuszenia skóry, musisz bardzo na to uważać, jeżeli skóra się za bardzo wysuszy wzrośnie produkcja sebum w celu jej ochrony, więc pojawi się kolejny problem - trądzik łojotokowy, w czasie stosowania preparatów które silnie wysuszają skórę nie można zapomnieć o nawilżaniu, unikaj toników i innych kosmetyków z dużą zawartością alkoholu, a najlepiej w ogóle go unikaj proponuję także udać się do endokrynologo-ginekologa, ale nie daj sobie wcisnąć tabletek bez badań hormonów Odpowiedz Link Zgłoś
michunia Re: Trądzik- POMOCY :-((( 14.01.09, 12:08 w dlugoletniej walce z tradzikiem najbardziej skuteczne okazaly sie: 1.odstawienie wszystkich kosmetykow i uzywanie tylko niewysuszajacego zelu do mycia np.Toleriane 2.diete:rezygnacja z cukrow we wszystkich postaciach oraz produktow macznych 3.stosowany punktowo antybiotyk Aknemycin Plus 4.Diana brana przez rok Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kobietek Re: Trądzik- POMOCY :-((( 14.01.09, 15:18 Witaj! miałam okropny trądzik od 12 roku życia, teraz mam 26 lat i dopiero od roku spokój. Tzn. buzia nie jest "idealna" i chyba nigdy taka nie będzie: zostały małe blizny, nierówne zabarwienia, rozszerzone pory, trochę zaskórniaków. Ale i tak poprawa jest piorunująca: żadnych stanów zapalnych, żadnych ropnych wyprysków. Cóż za ulga! Po walkach u dermatologów, cudownych sposobach, kilkakrotnym oblezieniu ze skóry po niedobranych kuracjach, itd. zadziałała dopiero żelazna dyscyplina. Żadnego dotykania twarzy brudnymi rękami, żadnego wyciskania. Osobny reczniczek do twarzy, zmieniany co 2 dni. Oczyszczanie, po przyjściu do domu i przyzwyczajeniu się skóry do temperatury demakijaż, na noc drugi raz. Przy czym wymaga to zachowania trudnej równowagi: oczyścić skutecznie i nie podrażnić. Wcześniej niby też oczyszczałam skórę, ale np. po imprezie potrafiłam się położyć z pełnym makijażem, brr. Teraz żadnych takich. Żadnych eksperymentów kosmetycznych, próbowania cud maseczek i serum, używam tylko kilka kosmetyków, zestaw zmieniany co 2-3 miesiące. Przestałam oszczędzać, mimo niezbyt zasobnego portfela tylko kosmetyki apteczne (jedyne wyjątki to nutridermist garniera na dzień który strasznie lubię i tonik l'oreala). Przestałam też bawić się w metody agresywne, silne leki i maści, ostre złuszczanie. Rano mycie: delikatny żel lub cepathil, wieczorem mocniejszy antybakteryjny żel + tonik. Jak jestem naprawdę nieprzytomna, to płyn micelarny. 2 razy w tyg. maseczka oczyszczajaca z glinka (na mnie działają). Na dzień apteczny krem typu "pierwsze zmarszczki" (powoli przyzwyczajam się do filtrów, ale bez przesady). Na noc kosmetyk przeciwtrądzikowy (acne-derm, odpowiednik skinorenu z kwasem azaleinowym lub diacneal z retinolem). Teraz jak buzia jest podrazniona mrozem to ewentualnie krem nawilżająco-kojący z przeciwtrądzikowej serii. Do tego całościowe podejście: dbam o dobrą dietę, ćwiczę, przestałam popalać, dobrałam sobie w końcu pigułki. Niestety, tylko takie pilnowanie się daje jakiekolwiek efekty . Powodzenia, trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
exotique Re: Trądzik- POMOCY :-((( 14.01.09, 17:03 mi pomogla po latach kombinowania z dermatologami, masciami, antybiotykami kuracja PROACTIVE. niestety nie mozna jej dostac w sklepie, ale maja sklep internetowy. Po miesiacu stosowania sama bylam w szoku. I teraz nie stosuje nic innego do pielegnacji twarzy. Robie czasami tygodniowe przerwy jak widze ze podsusza mi sie skora- niestety suche powietrze nie pomaga na cere Odpowiedz Link Zgłoś