Dodaj do ulubionych

Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie

12.08.11, 13:55
dragi panie mociumpanie klamczynski. jasne jest ze jak p. zostaniesz prawdziwym premierem
to benzyna bedzie po 2 gr., do dolara bedzie pan doplacal 1 zl., frank szwajcarski bedzie
po 17 gr. i zbuduje pan te 3 miliony mieszkan cos pan poprzednio obiecal, ale zapomnial.
Obserwuj wątek
    • stivi47 Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 14:13
      Oglondalem w tej waszej Telewizji tu unas In Deutschland tego waszego kontkandydata do szefostwa polskim Rzandem musze powiedziec ze ten maly kucyk nienadaje sie na takie stanowisko to by bylo posmiewiskiem dla Polskiego Narodu za Komune scheiß egal ale dzisiaj polacy jezdza wszendzie i mysle ze to by bylo posmiewiskiem i obraza dla polakow bo karzdy by mowil jaki premier taki Narod za jakegos tam w ubikacji to sie nadaje ale za premiera smiechu wart
      • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 14:31
        Siedząc w Niemczech zapomniałeś pisać po polsku, więc co możesz wiedzieć o tym kto DOBRY a kto ZŁY dla POLSKI.
        • fxvi przecież posiedzenie rzadu=mecz w nogę 12.08.11, 14:39

przecież posiedzenie rzadu=mecz w nogę; Kaczorowi chodziło, żeby zamiast kopać gałę coś zaczął robić..
          • szeregowy_agent Koalicjant też już ma dosyć, ale media to ukrywają 14.08.11, 16:09
            Kaczyński został chamsko wyśmiany za propozycję obniżenia akcyzy na benzynę, aby ulżyć ludziom, bo droga benzyna to drogi chleb itd. Przemilczano, że z taką samą propozycją wystąpił minister gospodarki, Pawlak.

Akcyza stanowi ok. 1/3 ceny benzyny. Ponad połowa tego co płacisz na stacji benzynowej to podatki. Ponad 50 procent średniej ceny paliwa to haracz jaki płacimy państwu, pod postacią opłaty paliwowej, akcyzy i podatku VAT. Najwięcej - ponad 30 proc. ceny pochłania akcyza. Pozostała część to cena surowca oraz marża właściciela stacji.

Obecnie jest dobry moment na obniżenie akcyzy na benzynę. Można to zrobić ze względu na większe, niż planowano wpływy z podatku VAT od paliw, bo założenia wpływów do budżetu państwa zakładają cenę ropy na poziomie 80 dolarów za baryłkę, tymczasem surowiec od początku roku kosztuje ponad 100 dolarów i w związku z tym wyższe są też wpływy z podatku VAT.

Minister finansów wziął z dużą górką przychody z akcyzy i podatku VAT od paliw .Jest moment i czas, żeby minister finansów obniżył akcyzę, zgodnie z prawem, które posiada. Podwyżka cen ropy, czyli bazy zwiększa wpływy z tytułu VAT, zatem byłoby sprawiedliwe, gdyby w związku z tym obniżyć akcyzę. To byłby bardzo dobry ruch w walce z drożyzną.
        • 6.smiech Re: skubaniec11 12.08.11, 14:40
          Moze i stiwi47 po polsku zapomnial pisac ale ma napewno wiecej oleju w glowie niz ty.
          Poza tym to forum dyskusyjne a nie lekcje polskiego, szajbusie. Jak Polska stanie sie swiatowym mocarstwem po podboju Rosji, Chin i Madagaskaru dzieki twojemu wielkiemu
          wodzowi, strategowi i ekonomiscie, JAroslawowi to lekcje polskiego beda obowiazkowe
          na calym swiecie. Chwilowo jednak nie.
          • skubaniec11 Re: skubaniec11 12.08.11, 14:53
            Dowcipem to TY i Tusek Polski z zadłużenia nie wyciągniesz , pomimo, że rozprzedał akcje skarbu państwa ani o krok nie poprawił sytuacji w POLSCE,co z jego CUDAMI ??, obiecywał i co ?? dalej jest wiarygodny?Co sie wyprawia za jego rzadów w miastach ??w autobusach? tam gdzie jeżdża zwykli ludzie, coś Ci wiadomo??
            • pelikan1969 Re: skubaniec11 12.08.11, 15:22
              Śmieszny człowieku ...akcje wypuszcza spółka akcyjna ...jak sama nazwa wskazuje nic mi nie jest wiadomo aby czymś takim był skarb państwa ...lepiej skocz po piwo dla kolegów i przestań się kompromitować.
              • skubaniec11 Re: skubaniec11 12.08.11, 15:37
                Jak nie masz pojęcia o czym piszę to lepiej siedż CICHO.
                • skibaskiba Re: skubaniec11 12.08.11, 15:44
                  Te, skubaniec, mówił ci ktoś już , że jesteś durniem?
                  Taki typowy pisior z ciebie, tępy głupi ćwok!
                  • skubaniec11 Re: skubaniec11 12.08.11, 15:50
                    Ach to TY pewnie należysz to tej samozwańczej elity PO, która jest bardzo inteligentna prawda?? zwłaszcza gdy trzeba zgnoić i obrazić przeciwnika. Ja się nie obrażam wszak wiem z kim mam do czynienia z elitą ?? PO?? prawda??
                    • skibaskiba Re: skubaniec11 12.08.11, 15:58
                      skubaniec11 napisała:

>Ja się nie obrażam wszak wiem z kim mam do czynienia z elitą ?? PO?? prawda??

Owszem, masz do czynienia z elitą!
                      Ale akurat nie polityczną tylko zdroworozsądkową.
                      Wasze "miesiączki" na Krakowskim Przedmieściu świadczą o tym, że jesteście ćwokami.
                      • skubaniec11 Re: skubaniec11 12.08.11, 16:14
                        Nie czytam tych miesięczników, szkoda..., nie mam okazji. Dlatego nie wypowiem się w tej sprawie... Nie interesuję się Rydzykiem ale nie mam nic przeciwko temu kogo popiera. Za to wielu ma...Bardzo proszę o wyjaśnienie na czym ten zdrowy rozsądek polega??
                        • skibaskiba Re: skubaniec11 12.08.11, 16:24
                          skubaniec11 napisała:

> Nie czytam tych miesięczników, szkoda..., nie mam okazji.

Nie rżnij głupa ćwoku! Mówię o "miesięcznicach" które świadczą o tym, że twoja elita
                          to banda łobuzerii politycznej.

>Bardzo proszę o wyjaśnienie na czym ten zdrowy rozsądek polega??

Hołd zmarłym oddaje się w miejscu pochówku lub w kościele podczas mszy w intencji zmarłych.

• skubaniec11 Re: skubaniec11 12.08.11, 16:47
                            Słowo łobuzeria polityczna brzmi bardzo poważnie, wiesz o czym piszesz czy tylko szpanujesz??Jeśli chodzi o hołd oddany każdemu zmarłemu to masz rację, ale w tym przypadku chodzi o coś więcej nie o jednego zmarłego, tylko o 96 osób, którzy zginęli w katastrofie, takiej... w której... dochodzenie prawdy zostało utrudnione przez obecny rząd, przez wiele miesięcy wyjaśnienia prowadziła Rosja, jeśli nie był to zwykły wypadek a nie był, bo samolot był prezydencki i zginęło wielu ludzi niewygodnych Rosji, to pozostawienie samolotu w ich rękach mogło na zawsze uniemożliwić poznanie prawdy o katastrofie, czyż nie??
                            • skibaskiba Re: skubaniec11 12.08.11, 17:24
                              " jeśli nie był to zwykły wypadek a nie był, bo samolot był prezydencki i zginęło wielu ludzi niewygodnych Rosji, to pozostawienie samolotu w ich rękach mogło na zawsze uniemożliwić poznanie prawdy o katastrofie, czyż nie?? "

To był zwykły wypadek lotniczy.
                              Że to był samolot prezydencki to zgoda, dlatego Pan Prezydent nie powinien zwlekać z podjęciem decyzji o zmianie lotniska, tylko niezwłocznie powinien wydać polecenie lotu na inne lotnisko.
                              Wysyłanie szefa protokołu do kabiny pilotów bez decyzji o zmianie lotniska, było niczym innym niż tylko wydaniem decyzji żeby lądować w Smoleńsku.
                              Ty myslisz tak a ja tak.
                              Ludzie niewygodni Rosji powiadasz? A w czym i kto z tych tam obecnych zagrażał Rosji? Może Prezydent ze swoim 20% poparciem i brakiem jakichkolwiek szans na reelekcje? Rosja ma poważniejsze problemy na głowie niż dąsy operetkowego człowieka. A za takiego uchodził nasz Prezydent, który był sterowany przez braciszka i był narzędziem w rekach tego człowieka.
                              Samolot pozostał w Rosji, a prawdę o wypadku poznaliśmy kilkanaście dni temu.
                              Więc uporczywe powtarzanie tego, że trzeba poznać prawdę do mnie nie przemawia.
                              Wy nie chcecie poznania prawdy, wy chcecie w swoim dalszym życiu wierzyć w jakiś mit.
                              Uniemozliwienie poznania prawdy zawdzięczasz nie wrakowi leżacemu w Rosji, tylko temu, że nie poznamy chyba nigdy treści rozmowy braci Kaczyńskich na kilka minut przed wypadkiem.
                              • skubaniec11 Re: skubaniec11 12.08.11, 17:37
                                Tutaj masz dokumentalny film nagrany przez tv holenderska pooglądaj i wyciągnij wnioski..www.youtube.com/watch?v=mDcd0SvjE5A
                                • skibaskiba Re: skubaniec11 12.08.11, 20:19
                                  Są różne sekty, które próbowały mnie już "zagospodarować".
                                  Twoja jest kolejną.
                                  Nie mam zamiaru katować się takimi pierdołami jak ten propagandowy filmik.
                                  Mlaskacz mógł zawrócić samolot, mógł go skierować na inne lotnisko.
                                  Ale on, pchany namowami swego brata, musiał rozpoczynać kampanię wyborczą z całym dworem właśnie tam, w Katyniu.
                                  Ciąg dalszy znamy.
                                  • skubaniec11 Re: skubaniec11 12.08.11, 20:33
                                    Mamy dzisiaj dzień 12.08.11 r pożyjemy ... może zobaczymy?? a może dzięki polityce premiera nie zobaczymy?, jaka była prawda?? BO....mógłby być to zwykły... wypadek?? lotniczy ?spowodowany ,wybraną,gorszą na tę okoliczność załogą polską, mogło być inaczej??? lub tylko to co rzekł na początku rząd putinowski??lotnicy polscy byli niedouczeni?? czyja wina ?? kto tę załogę rekomendował do lotu??,, a nie było to celowe??, Polska niewiele warta dla Rosji ?? Nie warto było przechwycić stery??
                                  • skubaniec11 Re: skubaniec11 12.08.11, 21:31
                                    Muszę Ciebie rozczarować nie jestem z sekty, nie jestem dziennikarzem itp.jestem zwykłym myślącym obywatelem, niekoniecznie polskim,który czyta od czasu do czasu różne artykuły , ma swoją intuicję i zupełnie nie wierzy obecnemu rządowi polskiemu?? a może nie?? bo wobec tego co się dz\ieje istnieją takie wątpliwości,,,
                                    • czes.tor Re: skubaniec11 13.08.11, 00:49
                                      skubaniec11 napisała:

> ...jestem zwykłym myślącym obywatelem, ...

Dawno nie slyszałem tak dobrego dowcipu!
                    • oka-ba Re: skubaniec11 12.08.11, 21:30
                      Jesteś zasraniec i tyle
                • pelikan1969 Re: skubaniec11 12.08.11, 16:52
                  Faktycznie nie mam pojęcia bo to zbyt "yntelygentnie" napisałeś ...zgodnie z życzeniem siedze wiec cicho ...a dla innych ...jest taki poziom dyskusji kiedy trzeba zacząć ją ignorować ..w moim przekonaniu właśnie nastąpił.
            • bezspokoju Re: skubaniec11 12.08.11, 15:27
              Chcesz mieć Baranie cuda, to weź się do pracy, zamiast czekać, aż ktoś Ci da cudzym kosztem.
              • skubaniec11 Re: skubaniec11 12.08.11, 15:41
                Mam się zupełnie dobrze i nie narzekam nie dzięi cudom Tuska ponieważ od początku były niewiarygodne.
                • czes.tor Re: skubaniec11 12.08.11, 19:21
                  skubaniec11 napisała:

> Mam się zupełnie dobrze i nie narzekam nie dzięi cudom Tuska ponieważ od początku były niewiarygodne.
                  Durniu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • stivi47 Re: skubaniec11 12.08.11, 17:24
              skubaniec11 napisała: ty tez jestes takim samym Skubancem jak ten maly niedorozwinenty Kaczynski zapewne tez jestes z tych niedorozwinentych umyslowo polakow

> Dowcipem to TY i Tusek Polski z zadłużenia nie wyciągniesz , pomimo, że rozprze
              > dał akcje skarbu państwa ani o krok nie poprawił sytuacji w POLSCE,co z jego CU
              > DAMI ??, obiecywał i co ?? dalej jest wiarygodny?Co sie wyprawia za jego rzadów
              > w miastach ??w autobusach? tam gdzie jeżdża zwykli ludzie, coś Ci wiadomo??
            • stivi47 Re: skubaniec11 12.08.11, 17:27
              skubaniec11 napisała:

> Dowcipem to TY i Tusek Polski z zadłużenia nie wyciągniesz , pomimo, że rozprze
              > dał akcje skarbu państwa ani o krok nie poprawił sytuacji w POLSCE,co z jego CU
              > DAMI ??, obiecywał i co ?? dalej jest wiarygodny?Co sie wyprawia za jego rzadów
              > w miastach ??w autobusach? tam gdzie jeżdża zwykli ludzie, coś Ci wiadomo??
            • koloratura1 Re: skubaniec11 12.08.11, 20:00
              skubaniec11 napisała:

> ani o krok nie poprawił sytuacji w POLSCE,co z jego CU
              > DAMI ??, (...) tam gdzie jeżdża zwykli ludzie, coś Ci wiadomo??

O ogólnoświatowym kryzysie oraz o tym jak Polska sobie z nim radzi, w porównaniu z innymi krajami - coś Ci wiadomo??
              • skubaniec11 Re: skubaniec11 12.08.11, 20:14
                To PORAŻKA!!!!
                • nerwus0 Re: skubaniec11 12.08.11, 20:38
                  skubaniec11 napisała:

> To PORAŻKA!!!!

Oczywiście. Twoja na forum.
                  Coraz głupsze wypowiedzi. Oczywista oczywistość, twoje.
                  • nerwus0 Re: skubaniec11 12.08.11, 20:42
                    Jako żyw, toż to Jedrus4 pod nowym nickiem.
                    Wiedziałem, że ktoś już w tym stylu pisał.
                    Teraz dotarło do mnie, że to Jedrus4.
                    • skubaniec11 Re: skubaniec11 12.08.11, 20:53
                      Ty do mnie o jakimś Jędrus , ja tylko dzisiaj na forum jutro ,pada deszcz, jutro gdy poprawi się pogoda mnie nie będzie.
                      • czes.tor Re: skubaniec11 13.08.11, 00:52
                        skubaniec11 napisała:

> Ty do mnie o jakimś Jędrus , ja tylko dzisiaj na forum jutro ,pada deszcz, jut
                        > ro gdy poprawi się pogoda mnie nie będzie.

Ty nawet nie potrafisz sklecić zrozumiałego zdania. Co za katastrofalny styl!
                  • 6.smiech Re: nerwusek 12.08.11, 20:56
                    Nie musisz sie ukrywac. W moim wieku rozumiem ze blondi o 25 wiosenkach tylko sobie robi
                    zgryw ze starucha. Pomarzyc staruchowi o malolatach zawszec milo ale dobieranie sie do nich
                    zostawiam takim satyrom jak Berlusconi lub Putin. W kazdym razie bylo mnie ciebie brak na forum.
                    • skubaniec11 Re: nerwusek 12.08.11, 21:22
                      Fakt nudzi mi się, dlatego piszę!, ukrywać się ??? nie zamierzam, mam dorosłych synów, wiek powyżej 25 lat ,jak pogoda się poprawi zniknę, szkoda czasu!!
                    • nerwus0 Re: nerwusek 12.08.11, 21:30
                      6.smiech napisał:

> Nie musisz sie ukrywac. W moim wieku rozumiem ze blondi o 25 wiosenkach tylko s
                      > obie robi
                      > zgryw ze starucha. Pomarzyc staruchowi o malolatach zawszec milo ale dobieranie
                      > sie do nich
                      > zostawiam takim satyrom jak Berlusconi lub Putin. W kazdym razie bylo mnie cieb
                      > ie brak na forum.

No cześć. Nie było ciekawych tematów, to się nie włączałem.
        • robokopo Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 14:42
          Wzruszające! Kto jest zatem dobry, a kto zły dla Polski?
        • szampans Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 15:10
          "...zapomniałeś pisać po polsku..." - napisał skubaniec11.
          Mój syn mówi świetnie po polsku, francusku, angielsku i niderlandzku, lecz tylko po polsku pisze z błędami, bo najbliższa polska szkoła była w Brukseli, czyli w odległości 120 km.
          Chciałbym wiedzieć, jak to możliwe, że Pan Kaczyński ma tytuł doktora, nie znając żadnego (!!!) języka obcego. Mało tego: nie znając nawet dobrze języka POLSKIEGO (mimo skończonych studiów humanistycznych).
          Ten pan, to hańba i wstyd dla Polaków; mały, złośliwy populista, któremu na obiecanki bez pokrycia wciąż się udaje nabierać idiotów.
          • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 16:22
            Gratuluję synów, też ich mam ale zamilczę aby się nie licytować...Krytykując osobę , która mówiła częściowo po polsku a w części używała języka niemieckiego zastosowano metody elity rządzącej PO , która gdy brak argumentów wyśmiewa często błędy ortograficzne.Myślę , że po obu stronach zwolenników PO i PiS jest tyle samo niedouczonych...
        • anna22290 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 16:26
          ja tez mieszkam w Niemczech na stale od ponad 30 lat i jestem czystej rasy polskiej bo was to obecnie bardzo interesje ten pan pisze dobrze po Polsku i ma prawo sie wypowiadac bo Polska to nie prywatny folwark Kaczynskeigo PISU i jego poplecznikow ktorych wizja swiata jest bardzo ograniczona ;ten czlowiek ma racje Kaczynscy osmieszali Polske ,robili posmiewisko z siebie ale przy ich bufonadzie nawet tego niedostrzegali ,to my czytalismy i sluchalismy komentarzy po WYSTEPACH Kaczynskich zagranica bo takich blaznow nieznajacych sie na niczym nie wypuszczal zaden kraj ,a ze Polacy mieszkajacy na obczyznie i znajacy i widzacy nieraz wiecej o Polsce niz nie jeden czystej rasy zamieszkaly w Polsce znajacy tylko swoje osiedle i plotki na swojej ulicy sa przeciwko Kaczynskiemu i PISOWI to sie nie ma co dziwic NIEMCY TO KRAJ OTWARTY NA SWIAT I LUDZI ZE SWIATLYMI POGLADAMI TU NIKT NIE MA CHECI POWROTU DO SREDNIOWIECZA NA POWAZNIE W PRZECIWIENSTWIE DO POLAKOW TU SZANUJE SIE LUDZI KOLOROWYCH O ROZNYCH POGLADACH DBA SIE O ZWIERZETA .nie tylko sie modlic i okradac wlasny kraj ,ublizac innym ludziom ,maltretowac zwierzeta dla przyjemnosci ALE JAK SIE NIE MA WLASNEGO MOZGU DOBRZE ROZWINIETEGO TO POWINNO SIE CHOCIAZ UMIEC SLUCHAC
          • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 17:02
            Kiedyś ktoś z Polaków zamieszkałych na stałe w Niemczech powiedział mi... im gorzej Polakom tym lepiej mnie, często wspominam tę wypowiedż i myślę sobie ,że są to na pewno ludzie , którym nie zależy na Polsce tylko na własnym interesie
          • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 17:17
            Zastanawiałabym się co znaczy wypowiedż.. czysta rasa ? nie ma czegoś takiego jak czysta rasa , każdy z nas ma jakieś drzewo genealogiczne niekoniecznie wszyscy przodkowie muszą być polakami u mnie nie są , ale pytanie.. gdzie się urodziłeś? jakie masz wspomnienia??, czy jesteś uczciwy względem ludzi z którymi przypadło ci żyć czy nie?? czy dbasz tylko o własny interes?? to są najważniejsze odpowiedzi...
        • stivi47 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 17:11
          nidz dziwnego ze mianujesz sie jako SKUBANIC to do ciebie pasuje jako Polaka
        • stivi47 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 17:22
          Po 40 latach poza Granicami polski zapomnialem, ob muß ich groß oder klein schreiben aber dein Kommentar zur meinem Schreiben auf Polnisch ist jedenfalls besser alls dein Name Skubaniec Paßgenau zur dir
          • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 17:57
            Nawet po niemiecku trudno zrozumieć...Jeśli nie podoba ci sie skubaniec , trudno mnie sie podoba.
            • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 19:45
              skubaniec11 napisała:

> Nawet po niemiecku trudno zrozumieć...Jeśli nie podoba ci sie skubaniec , trudn
              > o mnie sie podoba.

Gorszą od twego nicka jest twoja głupota.
      • drmuras Looknij na Berlusconiego i na siebie 12.08.11, 14:59
        Ten to dopiero pośmiewisko ze swoim bunga bunga ale jakoś to nikomu nie przeszkadza. Kwaśniewski kiedy go zobaczyłem na żywo ponad klamki w samochodzie nie wystawał ale nikt zarzutu mu nie robił. Utożsamianie osobników przystojnych i pięknych z mądrością bierze się z bajek gdzie piękna królewna musi być dobra i mądra, zaś źli ludzie uroda nie grzeszą. Jeżeli masz umysł dziecka to własnie tak świat odbierasz ha , ha , ha
        • pis_busters Re: Wolę żeby Tusk bunga-bunga robił niż Kłamczyńs 12.08.11, 18:53
          Wolę żeby Tusk bunga-bunga robił niż Kłamczyński gospodarką kierował ! Taniej nas wyjdzie... Zresztą z kim Kłamczyński mógłby robić bunga-bunga? Z Ziobrą ?...
    • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 14:16
      ... no i jeszcze poprowadzi nasze wojska na Moskwe! Zaplaca ruskie za morderstwo smolenskie! A Macierewicza osadzi na moskiewskim tronie!
      • michal.b09 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 14:26
        Jego brat już się "brał" za "Ruskich" od strony Gruzji. Na szczęście poleciał Sarkozy i załagodził sprawę. Amerykanie zorientowali się że oddanie "Patriotów" w ręce tych szajbusów domagających się władzy byłoby zabójcze dla świata. Trzecia wojna światowa była by ostatnią w dziejach ludzkości! O "tarczy" możemy już zapomnieć!
      • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 20:39
        To pewnie miało być śmieszne...?
      • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 21:09
        Na Moskwę ?? Spoko -jak młodzi mówią , nikt Ciebie prowadził nie będzie,wierzę ,że nie Jarosław Kaczyński poprzez swoją politykę , prędzej Donald do tego doprowadzi, bo Polacy na dłuższą metę nie wytrzymają nacisków rosyjskich na wszystkie kwestie... których nie widzi dzisiaj DonALD.
    • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 14:26
      Zwolennicy PO posiadają ślepą wiarę w Tuska, wierzą że nic się nie da zrobić, musi być żle i coraz gorzej, to oni POpychają Polskę w strefę kryzysu...
      • michal.b09 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 14:29
        W "strefie kryzysu" jest dzisiaj prawie cały świat szajbusie. Nie ominął nawet takiej potęgi jak USA!
        • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 14:35
          Może w USA jest tego nie wiem bo tam nie bywam , ale Niemcy mają się całkiem dobrze pomimo tzw kryzysu nagłaśnianego w Polsce...
          • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 14:44
            Od 1 września wchodzą takie świadczenia dla rencistów o których nikt z Tuskowatego rządu nawet by nie pomyślał
          • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 14:50
            skubaniec11 napisała:

> Może w USA jest tego nie wiem bo tam nie bywam , ale Niemcy mają się całkiem do
            > brze pomimo tzw kryzysu nagłaśnianego w Polsce...

I co to za porownanie? Niemcy maja dobrze, Amerykanie maja dobrze, Anglicy i Francuzi tez. I co z tego?! Problem w tym, ze Polska nie moze byc rzadzona przez pomylencow Kaczynskiego z Macierewiczem. Kaczynski to kompletny paranoik obarczajacy Tuska wina za wszysko, nawet za brak pomocy ludziom, ktorzy maja dlugi w frankach szwajcarskich.
            • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 14:58
              Pomyleniec ?? co dyktuje Tobie takie słowa strach?? Spróbuj wyjaśnić tu i teraz czego się boisz
              w przypadku tych rządów.
              • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 15:01
                Jeśli chodzi o obarczanie winą , nie tak dawno PO obarczało winą PIS za wypadki na drogach , zapomniało sie??
              • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 15:25
                skubaniec11 napisała:

> Pomyleniec ?? co dyktuje Tobie takie słowa strach?? Spróbuj wyjaśnić tu i tera
                > z czego się boisz
                > w przypadku tych rządów.

Tak, potwierdzam ze Kaczynski to pomyleniec i matol, awanturnik i schizofrenik, klamca i polpulista. Nie tutaj miejsce aby opisywac poczynania tego paranoika na przestrzeni kilkunastu lat. A krajem powinien rzadzic NORMALNY i PRZYZWOITY czlowiek. I nie opowiadaj dyrdymalow o jakims "strachu", miejsce Kaczynskiego jest w Tworkach!
                • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 15:35
                  Przyzwoity ?? wiesz o czym mówisz ??kto dla CIEBIE jest przyzwoity?? Donald premier polskiego rządu, który poparł po katastrofie Putina?? nie zrobił nic w celu gruntownego wyjaśnienia katastrofy a wszystko co robi , to pod presją opinii publicznej. Dla mnie to zdrada narodu polskiego i ochrona wyłącznie własnych interesów.
                  • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 15:48
                    skubaniec11 napisała:

>... Donald premier polskiego rządu, który poparł po katastrofie Putina?? nie zrobił nic w c
                    > elu gruntownego wyjaśnienia katastrofy a wszystko co robi , to pod presją opini
                    > i publicznej. Dla mnie to zdrada narodu polskiego i ochrona wyłącznie własnych
                    > interesów.

Twoja wypowiedz swiadczy o twym powaznym ograniczeniu umyslowym.
                    Nie zamierzam dyskutowac z blizniakiem paranoika Macierewicza. ZEGNAM!
                    • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 16:04
                      Jak wszyscy z PO !! nie mając argumentów , oskarżają przeciwnika o choroby psychiczne, wysyłają do psychiatry, to działanie ostatnio nazbyt popularne , nadużywane staje się nieskuteczne!! i nie muszę , nie chce zapewniać Ciebie o moim znakomitym pod tym względem zdrowiu.
                      • nerwus0 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 17:46
                        skubaniec11 napisała:

> Jak wszyscy z PO !! nie mając argumentów , oskarżają przeciwnika o choroby psyc
                        > hiczne, wysyłają do psychiatry, to działanie ostatnio nazbyt popularne , naduży
                        > wane staje się nieskuteczne!! i nie muszę , nie chce zapewniać Ciebie o moim zn
                        > akomitym pod tym względem zdrowiu.

Niedobrze jest brać pigułki i popijać wódą. Zamknij barek i wyrzuć klucz przez okno.
                  • bezspokoju Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 16:08
                    Może nie zauważyłeś, że wypadek lotniczy pod Smoleńskiem został gruntownie wyjaśniony. Natomiast Premier Polskiego Rządu zachowuje się godnie i nie przynosi wstydu w kraju i na arenie międzynarodowej. W przeciwieństwie do obciachowych, śmiesznych i żałosnych bliźniaków Kaczyńskich, Pan Premier Tusk cieszy się zasłużonym szacunkiem i uznaniem w kraju i za granicą. Żeby do końca spieprzyć Ci dzień dodam, że będę na niego głosował.
                    • nerwus0 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 17:48
                      bezspokoju napisał:

> Może nie zauważyłeś, że wypadek lotniczy pod Smoleńskiem został gruntownie wyja
                      > śniony. Natomiast Premier Polskiego Rządu zachowuje się godnie i nie przynosi w
                      > stydu w kraju i na arenie międzynarodowej. W przeciwieństwie do obciachowych, ś
                      > miesznych i żałosnych bliźniaków Kaczyńskich, Pan Premier Tusk cieszy się zasłu
                      > żonym szacunkiem i uznaniem w kraju i za granicą. Żeby do końca spieprzyć Ci dz
                      > ień dodam, że będę na niego głosował.

I ja durzucę kamyczek do ogródka.
                      www.youtube.com/watch?v=mykNm2iNuPc
                      • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 22:02
                        Bezspokojny napisał ... gruntownie wyjaśniony, ??? po tylu miesiącach gdy główne dowody w rękach Putina??
                    • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 18:03
                      A głosuj sobie ! Twój głos jest ważny ale nie do końca , ważne czy będą to uczciwe wybory, na kogo zagłosują pozostali.
                      • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 19:22
                        skubaniec11 napisała:

> A głosuj sobie ! Twój głos jest ważny ale nie do końca , ważne czy będą to ucz
                        > ciwe wybory, na kogo zagłosują pozostali.
                        skubańcu idioto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • anna22290 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 16:34
              Cala zachodnia Europa JUZ TEZ NIE MA DOBRZE BO KRYZYS TU TEZ POLSKA NIE JEST W TYM OSAMOTNIONA A OBARCZENIE WINA OBECNEGO RZADU ZA TO ZE JEST RECESJA NA RYNKU TO NAPRAWDE TRZEBA MIEC KLAPKI NA OCZACH I NIE PRZYJMOWAC ZADNYCH WIADOMOSCI ZE SWIATA ZEWNETRZNEGO
              • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 20:20
                Twoje wszystkie wypowiedzi mówią za siebie, nie chce mi się z Tobą GADAĆ.
                • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 20:56
                  skubaniec11 napisała:

> Twoje wszystkie wypowiedzi mówią za siebie, nie chce mi się z Tobą GADAĆ.

I tak nie masz nic mądrego do powiedzenia. Jesteś matołem.
                  • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 21:39
                    Czy nie zauważyłeś tudzież zauważyłaś , że także nie masz nic interesującego na tewmat? jesteś MATOŁEM?? chetnie odpowiem, jeśli będę tu jeszcze...
                    • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 13.08.11, 00:58
                      skubaniec11 napisała:

> Czy nie zauważyłeś tudzież zauważyłaś , że także nie masz nic interesującego na
                      > tewmat? jesteś MATOŁEM?? chetnie odpowiem, jeśli będę tu jeszcze...

O Jezuuuuuuuuuu, ty chyba z Tworek uciekłeś?!
            • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 20:58
              Brak pomocy ludziom którzy wzięli kredyt w frankach...wiem e ta pomoc jest... NIEWIELKA?? ale jest.
    • robokopo Obrzydliwy populizm! 12.08.11, 14:41
      Ale ta hienka dokładnie wie, co robi: z gadania go nikt nie rozliczy, ale korzyści płynące z władzy, do której się może dzięki temu dorwać, tylko dla niego. Dlaczego ludzie politycznie nie dojrzewają i łykają takie brednie jeszcze?
      • czes.tor Re: Obrzydliwy populizm! 12.08.11, 14:55
        robokopo napisał:

> Ale ta hienka dokładnie wie, co robi: ...

"Hienka" powiadasz!
        A slysales, ze Kaczynski jednak zglosil sie na badania psychiatryczne?
        I lekarz przedstawil diagnoze: "Nie, nie ma pana zaburzen osobowosci. Po prostu, jest pan wrednym ch...m".
      • skubaniec11 Re: Obrzydliwy populizm! 12.08.11, 20:11
        Tylko tyle??
        • czes.tor Re: Obrzydliwy populizm! 12.08.11, 20:57
          skubaniec11 napisała:

> Tylko tyle??
          Tobnie też potrzebna wizyta u psychiatry.
          • skubaniec11 Re: Obrzydliwy populizm! 12.08.11, 21:48
            Nie martw się NIE JEST POTRZEBNA!!Nadmiar opiekuńczości? czy sekta PO??
            • czes.tor Re: Obrzydliwy populizm! 12.08.11, 22:25
              skubaniec11 napisała:

> Nie martw się NIE JEST POTRZEBNA!!Nadmiar opiekuńczości? czy sekta PO??

Nie jestem wyborcą czy fanem PO.
              Kaczyńskiego uważam za chorego psychicznie lub niespotykanie wielkiego łotra (a jego wyborców za głupich, zbałamłuconych ludzi).
              • skubaniec11 Re: Obrzydliwy populizm! 12.08.11, 23:25
                jakieś konkrety??
                • czes.tor Re: Obrzydliwy populizm! 13.08.11, 01:02
                  skubaniec11 napisała:

> jakieś konkrety??

Konkrety? Ty jesteś konkretnym durniem.
    • amgam0 Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 14:50
      Panie Jaroslawie Kaczynski,trzeba byc skonczonym kretynem(lub demagogiem) by w epoce wolnego rynku obwiniac za swiatowy kryzys i wysokie ceny ropy premiera rzadu.Ceny rynkowe dyktuje dzis rzad jedynie (i to mniej wiecej) w Korei polnocnej i Birmie i troche na Kubie moze.
      Takie demagogie jak panskie przemawiaja juz tylko do nielicznych w sredniowiecznej lubelszczyznie a i to nie do wszystkich.Nie zechcialby pan szanowny przeniesc sie do Birmy by tam doprowadzic rezym do upadku ?
      • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 15:08
        Weż kolego porównaj ceny paliwa w Polsce za rządów PIS i w pozostałych krajach w tym czasie a obecnie i będziesz znał sam odpowiedż na pytanie.
        • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 15:33
          skubaniec11 napisała:

> Weż kolego porównaj ceny paliwa w Polsce za rządów PIS i w pozostałych krajach
          > w tym czasie a obecnie i będziesz znał sam odpowiedż na pytanie.

W czasach gdy w Polsce rzadzilo PIS, u mnie w Kanadzie paliwo bylo po 50 centow, a teraz jest po poltora dolara. Wez ty sie przestan kompromitowac.
          • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 15:46
            Poproszę o przeczytanie tekstu ze zrozumieniem chodzi o analogiczne okresy i stosunek cen w Polsce i w innych krajach.
            • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 15:51
              skubaniec11 napisała:

> Poproszę o przeczytanie tekstu ze zrozumieniem chodzi o analogiczne okresy i st
              > osunek cen w Polsce i w innych krajach.

Masz problemy "ze zrozumieniem".
              ZEGNAM!!!
        • amgam0 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 16:37
          Skubaniec,bez obrazy ale Twoja logika jest pozbawiona sensu,to tak jakbys chcial powiedziec,ze Jan Pawel II byl lepszym papiezem od Benedykta,bo za jego czasow benzyna byla tansza!
          • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 16:53
            Człowieku ! Pudło!! , nie ma czegoś takiego jak lepszy i gorszy człowiek! tak jak nie ma porównania lepszy i gorszy Papież, człowiek to indywidum , które jest niepowtarzalne,można jedynie porównywać ile zrobił dobrego jeden a ile drugi , nic więcej, a i to będzie wzgled
            • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 19:17
              skubaniec11 napisała:

> ... , nie ma czegoś takiego jak lepszy i gorszy człowiek! tak jak nie ma porównania lepszy i gorszy Papież, ...

Ależ ty bredzisz, jesteś durniem, ot co!
              • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 19:45
                Chętnie posłucham co ma do powiedzenia Mądry człowiek na temat...
              • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 20:46
                Jeśli myślisz o różnych patologiach,,, to też nie masz racji...
                • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 21:01
                  skubaniec11 napisała:

> Jeśli myślisz o różnych patologiach,,, to też nie masz racji...

Ależ ty mędzisz! Rzygać się chce czytając takie bzdety.
                  • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 21:58
                    Radzę ! może lepiej nie czytaj.
                    • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 22:27
                      skubaniec11 napisała:

> Radzę ! może lepiej nie czytaj.
                      Chociaż raz masz racje! Postaram się omijać twoje wpisy.
    • 111111l Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 15:05
      Panie JK , kurs franka spada!!!!
      • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 15:19
        I oby spadał dalej...
    • nazikomunista_back Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 15:17
      Aj, Jaruś Jaruś. Ktoś mu coś, a on teraz jak nakręcona kartarynka będzie powtarzał, że powstrzymanie się od lokalnej interwencji państwowej w celu obniżenia kursu franka to opuszczenie elektoratu PO. Bzura aż trzeszczy, ale w końcu nie Jarkowi to przeszkadza, tylko co najwyżej tym, którzy i tak na niego głosować nie będą.
    • pelikan1969 re skubaniec11 12.08.11, 15:18
      Byłem ostatnio na spotkaniu z Macierewiczem , jakoś do swoich poglądów mnie nie przekonał może wiec Ty oświecisz kto w Polsce jest "dobry" , a może napiszesz nawet po co w Polsce Broń Atomowa ?
      • skubaniec11 Re: re skubaniec11 12.08.11, 15:28
        Pojęcie DOBRA i ZŁA jest bardzo szerokie,nie na dyskusje na forum, można tym słowem określić całokształt swoich spostrzeżeń , nic więcej ! i to właśnie tak zostało ujęte, .Myślę , że to tylko Twój sposób na konwersację , bo pewnie o tym WIESZ?
        • ksiadzpe_do_fil Re: re skubaniec11 12.08.11, 16:33
          skubaniec11 napisała:

> Pojęcie DOBRA i ZŁA jest bardzo szerokie,nie na dyskusje na forum, można tym sł
          > owem określić całokształt swoich spostrzeżeń , nic więcej ! i to właśnie tak z
          > ostało ujęte, .Myślę , że to tylko Twój sposób na konwersację , bo pewnie o ty
          > m WIESZ?
          Czytam Twoje pisemne wypowiedzi na tym forum od poczatku i naprawde nie wiem co chcesz osiagnac. Starasz sie bronic PiS - masz do tego prawo - z uporem maniaka, nie zauwazajac, ze ta organizacja, zwana partia(?) nie robila i nie robi nic pozytywnego dla Polski, wrecz przeciwnie, wprowadza podzial, chaos i destrukcje. Praktycznie nie ma w Polsce prawdziwej partii i tzw elit politycznych. Partie sa mierne, tzw. elity to w zdecydowanej wiekszosci miernoty i dlatego trzeba kierowac sie zdrowym rozsadkiem i jak to mowia ....."na bezrybiu i rak ryba", lepiej z PO stracic niz z PiS znalezc. Zycze Tobie, abys to mogl zrozumiec.
    • bezspokoju Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 15:21
      Nie dla mnie "Drogi Panie Prezesie", przed chwilą z przyjemnością słuchałem konferencji Prezesa Rady Ministrów Pana Donalda Tuska i z satysfakcją stwierdzam, że Pan Premier odpowiedział na Pańskie nieuzasadnione zarzuty i dyletanckie propozycje. W najbliższych wyborach Pan, Panie Jarosławie poparcia ode mnie nie otrzyma.
      • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 17:32
        Ach konferencja naszego premiera!! musiała być... rewelacyjna!, poczekamy na rezultaty jak wygra tym pięknym gadaniem kolejne wybory... i co można będzie powiedzieć po latach ... oby można było poszczycić się dobrym wyborem a nie wyborem na zgubę Polski.
        • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 19:44
          skubaniec11 napisała:

> Ach konferencja naszego premiera!! musiała być... rewelacyjna!, poczekamy na r
          > ezultaty jak wygra tym pięknym gadaniem kolejne wybory... i co można będzie po
          > wiedzieć po latach ... oby można było poszczycić się dobrym wyborem a nie wybo
          > rem na zgubę Polski.

Pieprzysz jak potłuczony!
        • oka-ba Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 21:57
          Na rezultaty twojego ulubieńca nie musimy czekać myśmy mu już podziękowali a on ciągle ma nadzieję,że go wybiorą. Pamiętamy jego obiecanki cacanki . Chyba ze zdąży do wyborów wybudować te 3000000 mieszkań.Jego plan jest żaden.Same wyświechtane nasączone jadem słowa i usteczka wykrzwione żądzą władzy.
          • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 22:18
            Ja myślę ,że ten kto mu podziękował to taki co się obawia ,albo taki co niczego nie rozumie , chce należeć do tzw. wymyślonej przez rząd elity, niewiele wie, jest posłuszny mediom,osobiście wierzę w dobre intencję Jarosława, mam nadzieję ,że na nich nie zawiodę się., Obecny rząd mnie przeraża!! osobiście nie winię Donalda, to inni, którzy mu dyktują i za nim stoją.
            • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 13.08.11, 01:12
              skubaniec11 napisała:

> Ja myślę ,że ten kto mu podziękował to taki co się obawia ,albo taki co niczego
              > nie rozumie , chce należeć do tzw. wymyślonej przez rząd elity, niewiele wie,
              > jest posłuszny mediom,osobiście wierzę w dobre intencję Jarosława, mam nadzieję
              > ,że na nich nie zawiodę się., Obecny rząd mnie przeraża!! osobiście nie winię
              > Donalda, to inni, którzy mu dyktują i za nim stoją.

Bredzisz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • jola5033 Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 16:02
      kiedy ten kaczyński przestanie się wreszcie kompromitować!!!!!!
    • aleksandra991 Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 16:05
      A mozna powiedzieć : tani panie Jarku???
    • nazikomunista_back Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 16:21
      Witamy w kapitaliźmie.

Polska też chce mieć swoje Lato w Londymie.
    • stivi47 Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 17:10
      Ten maly kucy Kaczynski przed Kamerami obiecuje niekturym naiwnym polakom GRUSZKI na WIEZBIE jak moze on w Realu lub w inym Sklepie dekretem obnizyc CENY na CHLEB lub ine artykuly najwper musial by zmienic ustroj w POLSCE na ustroj Stalinowski wszystkich z wolnego RYNKU przedsiebiorcow ZNACIONALIZOWAC lub z polski wyzucic smiechu warty jest ten was niby przyszly Premier biedota pozdrawia naiwnych Polakow
    • morda57 Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 17:19
      Kuzwa zygac sie chce jak prezio tak bredzi!!Nie ma nawet prawa jazdy !!!A chce POLSKA rzadzic!Konto mamusi ,kotek zamiast rodziny.Nie ma podstawowych wiadomosci jak kochac,rzadzic i gospodarowac w najmniejsze komurce spolecznej!!!!Pcha sie jak swinia do koryta aby kierowac nasza ojczyzna!Na pochybel pisuara!!!!!
      • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 19:04
        morda57 napisał:

> Kuzwa zygac sie chce jak prezio tak bredzi!! ...

Ale ma wyznawców nawet na tym forum (patrz: matoł "skubaniec11").
        Nie zapomnij pójść na wybory :-)
      • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 20:07
        Na kursie prawa jazdy Polacy przestrzegają zasad ! ale tylko wtedy potem już NIE , wolna amerykanka , pasy nie obowiązują , żadnej kultury na jezdni, kto pierwszy ten lepszy ... czyż nie?? akuratny , dokładny człowiek na polskich drogach ma pod górkę?? może mijam się z prawdą?
        • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 21:03
          skubaniec11 napisała:

> Na kursie prawa jazdy Polacy przestrzegają zasad ! ale tylko wtedy potem już N
          > IE , wolna amerykanka , pasy nie obowiązują , żadnej kultury na jezdni, kto pie
          > rwszy ten lepszy ... czyż nie?? akuratny , dokładny człowiek na polskich droga
          > ch ma pod górkę?? może mijam się z prawdą?

Mijasz sie z rozumem.
          • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 23:49
            No tak dla niektórych czarne jest białe...
            • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 13.08.11, 00:45
              skubaniec11 napisała:

> No tak dla niektórych czarne jest białe...
              Ty w ogóle nie masz rozumu!
    • jobar Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 17:27
      Janosik Jaroslaw "Nendza" Kaczynski
    • boykotka Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 12.08.11, 17:36
      Zasady premiera Jarosława Kaczyńskiego:

1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem.
      2. Nie będzie koalicji z Samoobroną.
      3. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną.
      4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy.
      5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PiS.
      6. W-ce Minister Sprawiedliwości nie ścigał i nie osądzał w więzieniu działaczy opozycji w latach 70.
      7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
      8. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
      9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
      10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
      11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
      12. Marcinkiewicz to premier na całą kadencję.
      13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
      14. Zredukujemy administrację państwową.
      15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR.

Dla mnie, raz dane słowo, jest święte...
      Jarosław Kaczyński, 10 VII 2006
      • skubaniec11 Re: Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 12.08.11, 18:16
        Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć ??? skoro nie rozumiesz?? zmieniają się okoliczności, niestety czasem nieprzewidywalne np. Marcinkiewicz... każdy może zgłupieć , gdy się wierzy człowiekowi, trudno sobie wyobrazić, co może się wydarzyć do czego jest zdolny??, Marcinkiewicz to właśnie taki człowiek, zawodny..., jego osobowość została zachwiana ...powodzeniem?? nie może być za to odpowiedzialny Jarosław Kaczyński, trudno elity tego nie mogą zrozumieć...
        • czes.tor Re: Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 12.08.11, 18:51
          Ależ ty jesteś MATOŁ!!!
        • czes.tor Re: Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 12.08.11, 18:56
          skubaniec11 napisała:

>... Marcinkiewicz to właśnie taki człowiek, zawodny..., jego o
          > sobowość została zachwiana ...powodzeniem?? nie może być za to odpowiedzialny
          > Jarosław Kaczyński, trudno elity tego nie mogą zrozumieć...

skubańcu matole ... ty kaczy pomyleńcu! Do Tworek !!!
        • czes.tor Re: Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 12.08.11, 19:08
          skubaniec11 napisała:

> Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć ??? skoro nie rozumiesz?? ... trudno elity tego nie mogą zrozumieć...

Za to ty rozumiesz wszystko! Oprócz tego, że jesteś bezrozumnym matołem.
        • gregroyx Re: Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 12.08.11, 19:15
          skubaniec11: bylem w lecie w Polsce i musze powiedziec, ze dyskusje na bazarach sa czasem na calkiem przyzwoitym poziomie. Nazwanie wiec twoich wypocin bazarowymi byloby obrazaniem bazarowiczow. Jestes zdecydowanie ponizej tego poziomu, blisko dna czarej dziury.
          • skubaniec11 Re: Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 12.08.11, 19:51
            Na bazarach bywam rzadko ostatnio ponad rok temu nie wiem co tam mówia i o czym, przyznaję nbie moge w tym temacie zabrać głosu...
            • czes.tor Re: Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 12.08.11, 21:07
              skubaniec11 napisała:

> Na bazarach bywam rzadko ostatnio ponad rok temu nie wiem co tam mówia i o czy
              > m, przyznaję nbie moge w tym temacie zabrać głosu...

Ty nie powinieneś zabierać głosu w żadnym temacie. Jesteś beznadziejnie ograniczony.
        • boykotka Re: Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 12.08.11, 19:16
          skubaniec11 napisała:

> Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć ??? skoro nie rozumiesz?? zmieniają się okoliczn
          > ości, niestety czasem nieprzewidywalne np. Marcinkiewicz... każdy może zgłupieć
          > , gdy się wierzy człowiekowi, trudno sobie wyobrazić, co może się wydarzyć do
          > czego jest zdolny??, Marcinkiewicz to właśnie taki człowiek, zawodny..., jego o
          > sobowość została zachwiana ...powodzeniem?? nie może być za to odpowiedzialny
          > Jarosław Kaczyński, trudno elity tego nie mogą zrozumieć...

OK :)
          To jak mi zagwarantujesz w takiej sytuacji, że Jarosław Kaczyński nie zgłupieje ???

Zwłaqszcza jak się wierzy człowiekowi ???? Trudno sobie wyobrazić do czego taki człowiek jest zdolny, zwłaszcza jak jego osobowość została zachwiana....powodzeniem ???
          • skubaniec11 Re: Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 12.08.11, 19:36
            Nie można niczego zagwarantować,zwłaszcza tego co dalej zrobi premier, a mimo to wielu mu wierzy, co zrobią gdy jego rządy okażą sie PORAŻkĄ ??czy ktoś z tzw. elity pomyślał o tym?? przez chwilę?? może dłużej i NIC!!
            • czes.tor Re: Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 12.08.11, 19:42
              skubaniec11 napisała:

> Nie można niczego zagwarantować,zwłaszcza tego co dalej zrobi premier, a mimo
              > to wielu mu wierzy, co zrobią gdy jego rządy okażą sie PORAŻkĄ ??czy ktoś z tzw
              > . elity pomyślał o tym?? przez chwilę?? może dłużej i NIC!!

O czym ty pleciesz?! Co za bzdury, co za głupoty?! Toż ty jesteś totalnym błaznem!
              • skubaniec11 Re: Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 12.08.11, 19:57
                Tak mślę i doceniam Twoją wiare w obecny rząd pomimo rezultatów i myślę sobie obyś to Ty miał RACJĘ nie ja .
                • czes.tor Re: Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 12.08.11, 21:42
                  skubaniec11 napisała:

> Tak mślę i doceniam Twoją wiare w obecny rząd pomimo rezultatów i myślę sobie o
                  > byś to Ty miał RACJĘ nie ja .

Nigdzie nie powiedziałem, o moim stosunku do obecnego rządu ani jego rezultatach (zalecam czytanie ze zrozumieniem). Nie czuję się upoważnionym do wygłaszania tego typu opinii. Moge tylko powiedzieć, iż wydaje mi się iż rzad Tuska nie jest zły jeżeli przeprowadził kraj prze światowa recesję lepiej niż dziesiątki innych krajów.
                  Mogę natomiast powiedzieć z całą pewnością iż Kaczyński z Macierewiczem to ludzie psychicznie chorzy lub niebotyczne łotry, ktorzy rozbijają Polskę i społeczeństwo. Te ich wszystkie teorie spiskowe i obwinianie Tuska za brzydką pogodę i brak reakcji na padający w nadmiarze deszcz są do przyjęcia tylko dla bardzo ograniczonych umysłowo ludzi. Jeżeli ktoś wierzy w pierdoły głoszone przez Kaczyńskiego, musi być matołem.
                  Radzę ci człowieku abyś się mocno zastanowił nad swym poparciem dla Kaczyńskiego.
                  (Mnie to nie dotyczy bezpośrednio, żyję w Kanadzie, która jest taka jaka jest bo nie ma tutaj takich furiatów i pomyleńców jak Kaczyński).
                  • skubaniec11 Re: Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 12.08.11, 23:41
                    Już jestem ...trochę mnie nie było, spacer,Acha ...to znaczy , że jesteś jasnowidzem psychiatrą , zdalnie oceniasz pacjenta?? wyjątkowe zdolności, godne podziwu ?? Czy WSPÓŁCZUCIA???
                    • czes.tor Re: Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 13.08.11, 00:14
                      skubaniec11 napisała:

> Już jestem ...trochę mnie nie było, spacer,Acha ...to znaczy , że jesteś jasnow
                      > idzem psychiatrą , zdalnie oceniasz pacjenta?? wyjątkowe zdolności, godne podzi
                      > wu ?? Czy WSPÓŁCZUCIA???

Aby stwierdzić, iż ktoś ma katar nie muszę być lekarzem.
                      Aby stwierdzić, iż Kaczyński jest chorym umysłowo LUB wielkim łotrem nie muszę być ani jasnowidzem ani psychiatrą. Wystarczy być przeciętnie inteligentnym człowiekiem, umieć czytać ze zrozumieniem i wyciągać proste wnioski.
                      Nie mam, żadnych "godnych podziwu wyjątkowych zdolności". Jestem zupełnie przeciętnym człowiekiem.
                      Ty natomiast jesteś bezmyślnym prostakiem. Każda twoja wypowiedź to głupota i bzdura. Po prostu, pieprzysz jak potłuczony, bez sensu, bez składu i ładu, pierdzisz na salonie. Przestań się kompromitować. Internet jest anonimowy, to fakt. Ale może czasami patrzysz w lustro? I nie krępuje cię gdy widzisz tam błazna?

• skubaniec11 Re: Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 13.08.11, 00:29
                        Tak taka inteligencja jest porażająca, taki lekarz?? nie lekarz wie od razu po poglądach politycznych , ze ktoś jest chory, potrzebujący psychiatry,te metody już dawno stosowano w Związku Radzieckim, a potem w Rosji, ktoś?? przeniósł je do Polski, strasząc demokrację chorobą umysłową.
                        • czes.tor Re: Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 13.08.11, 00:39
                          skubaniec11 napisała:

> Tak taka inteligencja jest porażająca, taki lekarz?? nie lekarz wie od razu po
                          > poglądach politycznych , ze ktoś jest chory, potrzebujący psychiatry,te metody
                          > już dawno stosowano w Związku Radzieckim, a potem w Rosji, ktoś?? przeniósł j
                          > e do Polski, strasząc demokrację chorobą umysłową.

"skubaniec11" jesteś MATOŁEM !!!
                    • nerwus0 Re: Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 13.08.11, 10:06
                      skubaniec11 napisała:

> Już jestem ...trochę mnie nie było, spacer,Acha ...to znaczy , że jesteś jasnow
                      > idzem psychiatrą , zdalnie oceniasz pacjenta?? wyjątkowe zdolności, godne podzi
                      > wu ?? Czy WSPÓŁCZUCIA???

Spacer? Do Monopolu po nową butelkę?
      • costa3500 Re: Premier Kaczyński: zasady zobowiązują 13.08.11, 08:19

Większość Polskiego światłego społeczeństwa ignoruje wypowiedzi tego gnoma.
    • jurber1 Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 19:05
      Jarek znowu powie: "byłem wtedy na silnych środkach" - Alik jest umierający... gdzie też każe go pochować ?
      • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 19:12
        To wina Tuska !!!
    • 1za Drogi Panie Jarosławie, 12.08.11, 20:22
      Gorąca prośba - niech Pan się odczepi od moich pieniędzy i przestanie bawić się w Robin Hooda. Jeśli chce Pan rozdawać jałmużnę na prawo i lewo - proszę bardzo ale niech sięga Pan do swojej kieszeni a nie mojej. Czy współobywatele, którzy wzięli kredyty we frankach, oddawali to co zaoszczędzili, kiedy jeszcze frank stał nisko, do wspólnej kasy - nie! Dlaczego więc ktoś inny niż oni sami ma ponosić odpowiedzialność za ryzyko, które sami pojęli? Dlaczego ja mam się dorzucać rolnikom i powodzianom, którzy nie ubezpieczają swoich gospodarstw bo im się nie opłaca, mimo, że wiedzą, że żyją na terenach zalewowych? Mi nikt nie ubezpieczy mieszkania, muszę to robić za własne pieniądze. W końcu czemu mam płacić większe podatki - za karę bo haruję od świtu do nocy, bo się staram, dokształcam, bo szanuje swoja prace a pracodawca to docenia? Nikt mi niczego nie podaje na tacy, pracuję na to co mam. Dlaczego mam to oddawać obcym ludziom? Mam swoją rodzinę, dla nich się staram a nie dla anonimowego tłumu, który wychodzi z założenia, że mu się należy. Ani też dla Pana Jarosława, który moim kosztem zdobywa sobie kapitał wyborczy. Ja wspieram organizacje charytatywne, których działania popieram, Pan Jarek chce się bawić w filantropa - proszę bardzo ale na własny rachunek a nie mój. Mam dość wyciągających ręce z żądaniami, dlaczego my pracujący, zarabiający na swoje potrzeby nie pójdziemy strajkować? CZemu nas nie boją się politycy? W końcu kto łoży na ten cały bajzel?
      • oka-ba Re: Drogi Panie Jarosławie, 12.08.11, 22:13
        O rany!!! popieram popieram popieram Nareszcie ktoś realnie myślący. Dość populizmu niech każdy pracuje na siebie,a pomagać należy tylko naprawdę potrzebującym a nie cwaniakom co to myślą że w razie co to państwo im musi dać. Państwo to my-cięzko pracujący płacący podatki i odpowiedzialnie dbający o swoje sprawy.cieszę się że wrwszcie samorządy wzięły się za całą rzeszę osób nie płacących od lat czynszu. Do kontenerów z takimi cwaniakami.Trzeba tylko uwzględnić prawdziwie tych co naprawdę nie mogą płacić. Resztę-eksmitować bez dyskusji.
      • skubaniec11 Re: Drogi Panie Jarosławie, 12.08.11, 23:46
        Kobieto Izo czy ty wiesz nad czym tak biadolisz to obecny rząd pomaga, niewiele zadłużonym we frankach, PIS chce pomagać zadłużonym w złotówkach, nie wiesz tego??
        • czes.tor Re: Drogi Panie Jarosławie, 13.08.11, 00:22
          skubaniec11 napisała:

> Kobieto Izo czy ty wiesz nad czym tak biadolisz to obecny rząd pomaga, niewiele
          > zadłużonym we frankach, PIS chce pomagać zadłużonym w złotówkach, nie wiesz te
          > go??

A to jest cytat z ostatniego przmówienia Kaczyńskiego:
          "Premier jednocześnie opuszcza własny elektorat, sprawa kursu franka to jest właśnie opuszczenie swojego elektoratu. Drogi panie Donaldzie, można zrobić roczne wakacje dla kredytobiorców, niech płacą odsetki i marże, ale rat nie."

Ty "skubaniec11", ty jesteś nienormalny, ty jesteś porąbany gorzej od Kaczora i Macierewicza razem wziętych.

Więcej... wyborcza.pl/1,75248,10108190,Kaczynski_do_Tuska__Drogi_panie_Donaldzie.html#ixzz1Ur7EuHh5
      • skubaniec11 Re: Drogi Panie Jarosławie, 13.08.11, 00:16
        Obecny rząd pomaga ludziom zadłużonym we frankach , owszem z twoich pieniędzy droga IZO, ta pomoc jest niewielka, jak mówią sami zadłużeni, partia Pis chciała ., zaznaczam chciałaby!, ale przecież nie rządzi! pomagać tym , którzy zaciągnęli dług w złotówkach, jest to bardziej zasadne ze względu na oprocentowanie kredytów, ale osobiście tego nie pochwalam kredytobiorca powinien liczyć się z każda sytuacją podpisując kredyt.
        • czes.tor Re: Drogi Panie Jarosławie, 13.08.11, 00:26
          skubaniec11 napisała:

> Obecny rząd pomaga ludziom zadłużonym we frankach , owszem z twoich pieniędzy d
          > roga IZO, ta pomoc jest niewielka, jak mówią sami zadłużeni, partia Pis chciała
          > ., zaznaczam chciałaby!, ale przecież nie rządzi! pomagać tym , którzy zaciągn
          > ęli dług w złotówkach, jest to bardziej zasadne ze względu na oprocentowanie kr
          > edytów, ale osobiście tego nie pochwalam kredytobiorca powinien liczyć się z ka
          > żda sytuacją podpisując kredyt.

Jeszcze raz wklejam ci slowa twego idola:
          "Premier jednocześnie opuszcza własny elektorat, sprawa kursu franka to jest właśnie opuszczenie swojego elektoratu. Drogi panie Donaldzie, można zrobić roczne wakacje dla kredytobiorców, niech płacą odsetki i marże, ale rat nie. "

Ty "skubaniec11" potrafisz świętego wyprowadzić z równowagi. Jesteś kłamcą i durniem!!!
          • skubaniec11 Re: Drogi Panie Jarosławie, 13.08.11, 00:38
            O jakże zaślepiony jesteś czytając te... słowa ... nie widzisz tego co jest konkretem , najlepiej zapytaj sąsiada , który ma dług we frankach i będziesz wiedział..., te słowa Jarosława odbieram inaczej niż TY , wg mnie chodzi o problemy jakie ma Złoty, wywołane poważnym zadłużeniem w okresie rządów partii PO.
            • czes.tor Re: Drogi Panie Jarosławie, 13.08.11, 00:40
              skubaniec11 napisała:

> O jakże zaślepiony jesteś czytając te... słowa ... nie widzisz tego co jest kon
              > kretem , najlepiej zapytaj sąsiada , który ma dług we frankach i będziesz wiedz
              > iał..., te słowa Jarosława odbieram inaczej niż TY , wg mnie chodzi o problemy
              > jakie ma Złoty, wywołane poważnym zadłużeniem w okresie rządów partii PO.

"skubaniec11" jesteś wielkim MATOŁEM!!!
              • skubaniec11 Re: Drogi Panie Jarosławie, 13.08.11, 00:50
                Obelgi rzucane na mnie kojarzą mi się z przebojem kiboli na stadionach...zapożyczone od bohatera tej piosenki.... ma- tole , twój rząd obalą kibole.. itd...
                • czes.tor Re: Drogi Panie Jarosławie, 13.08.11, 01:05
                  skubaniec11 napisała:

> Obelgi rzucane na mnie kojarzą mi się z przebojem kiboli na stadionach...zapoży
                  > czone od bohatera tej piosenki.... ma- tole , twój rząd obalą kibole.. itd...

Ale to TY jesteś MATOŁEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • skubaniec11 Re: Drogi Panie Jarosławie, 13.08.11, 01:06
                Dowodzą one bezsilnosci i braku argumentów...
                • czes.tor Re: Drogi Panie Jarosławie, 13.08.11, 01:18
                  skubaniec11 napisała:

> Dowodzą one bezsilnosci i braku argumentów...

Tak, jestem bezsilny w dyskusji z matołami.
    • ubiquitousghost88 Drodzy Państwo Polacy... 12.08.11, 21:25
      ...dajcie im nogę w dupę obojgu!
    • kolec32 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 23:37
      @smiech

Pan Jaroslaw juz nie wie nawet kim jest.
      Pomylil Kaczynskiego z Pietrzakiem.
      Tylko, ze ten kabaret nie jest dowcipny tylko glupi:
      Benzyna tanieje (o czym JK nie wie, bo nie tankuje?), zas frank leci na leb w dol.
      Cala jego ekipa cyrk odwala i nie wie co sie na swiecie dzieje (np gdzie jest premier).
      Tak tez wygladala "prezydentura" jego brata: burdel,lenistwo i brak kompetencji.
      Tego komsja Millera nie rozpatrywala, ale to wlasnie bylo przyczyna smierci 96 pasazerow Tu-154M.
    • demetria11 Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 12.08.11, 23:42
      Drodzy Forumowicze! Naprawdę nie ma sensu "dyskutować" z tym dyżurnym, pisowskim cynglem o adekwatnym nicku. Do takich jak on żadne argumenty nie docierają. To znaczy, racjonalne argumenty, bo w opadający hel i zakopany magnes pewnie chętnie wierzy. On musi tu wypisywać propagandowe bzdury prezesa i p. Antoniego z pogłębiającym się zespołem, bo mu za to płacą. Nie zniżajmy się do poziomu ich "wyższej kulturowo półki". Nie rzuca się pereł przed wieprze. Cieszmy się, że mamy rozsądnego, dobrego premiera, którego szanują na scenie międzynarodowej, że kraj się rozwija, że agencje ratingowe nas chwalą, że większość Polaków jest optymistami. A jeśli ta mniejszość chce siedzieć w ciasnym pokoiku z zamalowanymi na czarno szybami powtarzając za prezesem mantrę: "jest źle, jest bardzo źle, będzie jeszcze gorzej...", to ich sprawa. Chociaż jest mi ich żal. Pozdrawiam wszystkich myślących.
      • skubaniec11 Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 13.08.11, 00:01
        Bardzo proszę o te argumenty ?? gdzie one są , napotykam tylko wyzwiska i obelgi nic więcej...jakie perły?? może tutaj lekarz przydałby się , no bo gdzie te perły?? pytam się??...demetria...wszak pewnie sądzi po sobie albo po znajomych, że bez kasy nikt nie zabiera głosu na forum??, bardzo to WYMOWNE jest!!!!
        • czes.tor Re: Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 13.08.11, 00:36
          skubaniec11 napisała:

> Bardzo proszę o te argumenty ?? gdzie one są , napotykam tylko wyzwiska i obelg
          > i nic więcej...jakie perły?? może tutaj lekarz przydałby się , no bo gdzie te p
          > erły?? pytam się??...demetria...wszak pewnie sądzi po sobie albo po znajomych,
          > że bez kasy nikt nie zabiera głosu na forum??, bardzo to WYMOWNE jest!!!!

Ty jesteś więcej niż cymbał i błazen. Ty jesteś chory i faktycznie lekarz potrzebny ci natychmiast. Ale gdzie znaleźć tak dobrego lakarza, który by zajął sie tak ciężkim przypadkiem "bez kasy"?
          Ty jesteś paranoikiem, "bardzo to WYMOWNE jest!!!!".
    • eggerger Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 13.08.11, 07:36
      Pięćdziesiąt dziewięć wpisów,
      razy dwa złote.
      Niezła dniówka.
    • costa3500 Jestem apolityczny; 13.08.11, 08:17

Jednak chciał by się zawołać Boże ten gnom chciał być prezydentem.
    • madziapl1 Kaczyński do Tuska: Drogi panie Donaldzie 13.08.11, 08:27
      PiSowcy mysla ze maja wodza a nie wiedza ze maja DZIADKA KLOZETOWEGO.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka