Dodaj do ulubionych

Nergal: Szatan zwyciężył

19.08.11, 09:57
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • k.janno Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 10:08
      Podoba mi się ten komentarz, brawo Nergal, inteligentnie!
      • pinokkio Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 10:33
        k.janno napisał:

> Podoba mi się ten komentarz, brawo Nergal, inteligentnie!

Nie wiem, gdzie ty tu widzisz inteligencję. Dla mnie Nergal to jest pajac i kabotyn, podobnie jak cały niemal trend metalowo-satanistyczny. Jedynym wyjątkiem są skandynawscy blackmetalowcy w rodzaju Vikernesa, którzy dopuszczają się zbrodni przeciw ludzkiemu życiu i zdrowiu. Tych trzeba niestety traktować poważnie, tzn trzymać pod kluczem. Całą resztę, z "Nergalem" włącznie, można spokojnie olać ciepłym moczem, niech sobie błaznują do woli. W tym sensie wyrok sądu też uważam za słuszny.
        • saint_just Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 10:46
          pinokkio napisał:

> k.janno napisał:
          >
          > > Podoba mi się ten komentarz, brawo Nergal, inteligentnie!
          >
          > Nie wiem, gdzie ty tu widzisz inteligencję. Dla mnie Nergal to jest pajac i kab
          > otyn, podobnie jak cały niemal trend metalowo-satanistyczny. Jedynym wyjątkiem
          > są skandynawscy blackmetalowcy w rodzaju Vikernesa, którzy dopuszczają się zbro
          > dni przeciw ludzkiemu życiu i zdrowiu. Tych trzeba niestety traktować poważnie,
          > tzn trzymać pod kluczem. Całą resztę, z "Nergalem" włącznie, można spokojnie o
          > lać ciepłym moczem, niech sobie błaznują do woli. W tym sensie wyrok sądu też u
          > ważam za słuszny.
          • koloratura1 Każdemu wolno kochać (lub - nie) Nergala 19.08.11, 11:14
            saint_just napisał:

> No i O.Kay Masz przecież alternatywę rozrywkową w postaci Arki Noego.

Niech żyje Arka Noego!
            I Irena Santor!
            • sharanchia on zna silniejszych od Szatana 19.08.11, 12:45
              Lucjan zagadnięty przez ducha przodka Józefa Piłsudskiego mówi: "Nergal? Nergal to plastikowa zabaweczka Szatana, który jest przecież... phii! jest tylko upadłym aniołkiem niewiele silniejszym od tych, co nam prezenty pod choinką zostawiają. Pewnie jeszcze na flecie nie zapomniał grać, kto wie, może nawet na harfie... Znam silniejszych"

Lucjan - Wojownik Szos
              • koloratura1 Re: on zna silniejszych od Szatana 19.08.11, 13:32
                sharanchia napisał:

> Lucjan zagadnięty przez ducha przodka Józefa Piłsudskiego mówi: (itd. ...)

OK, niech Ci będzie, ale czemu adresujesz to do mnie? (P.drzewka)

• sharanchia Re: on zna silniejszych od Szatana 19.08.11, 13:40
                  Nie wiem, widać tak chciał Szatan - tak mówi serce. Rozum z kolei podpowiada że to dlatego, że korzystnie wyświetlić się pod Twoim postem, bo jestem wyżej na liście
                  • koloratura1 Re: on zna silniejszych od Szatana 19.08.11, 13:55
                    sharanchia napisał:

> Nie wiem, widać tak chciał Szatan - tak mówi serce. Rozum z kolei podpowiada że
                    > to dlatego, że korzystnie wyświetlić się pod Twoim postem, bo jestem wyżej na
                    > liście

Ok, rozumiem.
          • asteroida2 AVE SATAN! 19.08.11, 15:52
            Naprawdę, śmiesznie się żyje w kraju w którym można trafić do sądu za nabijanie się z książek.

Można być fanem Harrego Pottera, można być fanem piłki nożnej i można być fanem Pana Boga i Jego Syna Jezusa Chrystusa. Ale stawianie kogoś przed sądem za to, że go to śmieszy??? Trzeba być bardzo, bardzo żałosnym człowiekiem.

Ja jestem wyznawcą Latającego Potwora Spaghetti i moje uczucia religijne obraża każdy, kto nie chodzi w durszlaku na głowie. Sądy powinny się tym zająć.
        • synus2 Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 15:35
          dla mnie ty jestes po prostu {inokio.Gora Nergal
      • lukilukk Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:02
        To artysta psia mać bo wytargał kilka kartek przez co wyraził się artystycznie? :)))

Zrobił to wiedząc że można zagrać tym pod publikę, zyskać rozgłos jednocześnie wiele nie ryzykując.

A dla mnie to zwyczajny tchórz i nie zmienię zdania do momentu aż nie zobaczę jak w podobny sposób niszczy na scenie Koran. Wyznawcy Mahometa załatwiają takie spory bez sądów.
        • pioter-85 Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:10
          lukilukk napisał:

> To artysta psia mać bo wytargał kilka kartek przez co wyraził się artystycznie?
          > :)))
          >
          > Zrobił to wiedząc że można zagrać tym pod publikę, zyskać rozgłos jednocześnie
          > wiele nie ryzykując.
          >
          > A dla mnie to zwyczajny tchórz i nie zmienię zdania do momentu aż nie zobaczę j
          > ak w podobny sposób niszczy na scenie Koran. Wyznawcy Mahometa załatwiają takie
          > spory bez sądów.

Czy muzułmanie wyciągają miliardy z naszego budżetu i masowo gwałcą polskie dzieci?
          Chciałbyś zareagować jak islamiści, ale już wam nie wolno :P
          Inkwizytorowi zamokły zapałki.
          • rodzaj_konta Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 12:05
            pioter-85 napisał:

> Czy muzułmanie wyciągają miliardy z naszego budżetu i masowo gwałcą polskie dzi
            > eci?
            > Chciałbyś zareagować jak islamiści, ale już wam nie wolno :P
            > Inkwizytorowi zamokły zapałki.

WOW!! Daj jakieś konkretne liczby i źródło. Te miliardy i ta masówka!

Nie chcesz przecież wyjśc na oszołoma. Prawda?

• wysoki_dostojnik Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 18:28
              rodzaj_konta napisał:

>
              > WOW!! Daj jakieś konkretne liczby i źródło. Te miliardy i ta masówka!
              >

Te miliardy to nie żadna wiedza tajemna. Polski budżet i uregulowania prawne nie są tajne.

Natomiast jeśli chodzi o gwałcenie dzieci, to na posiedzeniu Rady Praw Człowieka ONZ w 2009 r. Watykan przyznał, że przez ostatnie 50 lat do 5% jego funkcjonariuszy było zamieszanych w skandal pedofilski.

Tych funkcjonariuszy jest około 400 tysięcy. Oznacza to około 20 000 przypadków na całym świecie. Ponieważ populacja katolików wynosi około 1 miliona, łatwo oszacować, że w Polsce może to oznaczać około 800 przypadków. A każdy może dotyczyć wielu różnych ofiar.

Przypominam: jest to stanowisko Watykanu. Trudno się spodziewać, żeby prawdziwe liczby były niższe.
              • wysoki_dostojnik Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 18:33
                > Ponieważ populacja katolików wynosi około 1 miliona

miliarda, rzecz jasna
        • koloratura1 Równie dobrze mógłby zniszczyć "Baśnie Andersena". 19.08.11, 11:19
          lukilukk napisał:

> A dla mnie to zwyczajny tchórz i nie zmienię zdania do momentu aż nie zobaczę
          > jak w podobny sposób niszczy na scenie Koran.

I nie zobaczysz.
          Po chusteczkę miałby niszczyć na scenie Koran w ultrakatolickim kraju ?
          • totapis500 Re: Równie dobrze mógłby zniszczyć "Baśnie Anders 19.08.11, 11:37

Po co się denerwować tak biblia jak i koran to konglomerat dykteryjek dla grzecznych dzieci przeważnie ułomnych występujących w Arce Noego.Kocia muzyka tej grupy mnie nie interesuje
            wychowałem się na starym dobrym rocku,uczucia religijne są mi obce gdyż nie znoszę obłudy.
            • katalizyna Re: Równie dobrze mógłby zniszczyć "Baśnie Anders 19.08.11, 11:55
              Uczucia religijne są też obce kozie , świni, koniowi ... Welcome in club
              • mtt44 Re: Równie dobrze mógłby zniszczyć "Baśnie Anders 19.08.11, 12:23
                jesli juz to
                join the club or welcome to the club
              • kale_kai_agathe Re: Równie dobrze mógłby zniszczyć "Baśnie Anders 19.08.11, 13:11
                W 1914 odsetek naukowców w USA negujących bądź wątpiących w istnienie boga wynosił 58%, podczas gdy wśród naukowców "wybitnych" (greater) odsetek ten wynosił 70%.
                Wedle ankiety przeprowadzonej wśród członków National Academy of Sciences, 7% z nich wierzyło w boga. Badania przeprowadzone w 1996 roku a opublikowane w Nature wskazały, że wśród naukowców 60,7% nie wierzy w boga.
                Obecnie uznaje się, że najbardziej ateistycznym narodem na świecie są Czesi. Według danych z 2006 r. aż 49% mieszkańców Republiki Czeskiej deklaruje się jako ateiści (nie wlicza się do tej liczby agnostyków) i ich liczba stale rośnie; tylko 32% wierzy w istnienie boga.
                Znani ateiści i agnostycy:
                Lew Tołstoj
                Jacek Kaczmarski
                Albert Einstein
                Marek Aureliusz
                Maria Skłodowska-Curie
                Stephen Hawking
                Francesco Petrarka
                Witold Gombrowicz
                Gabriel Narutowicz
                Fryderyk Nietzsche
                Abraham Lincoln
                Stanisław Lem

WELCOME IN CLUB

Może czasem warto wyjjść ze swojego grajdołku i rozejrzeć się po świecie...?
                • nokryd Re: Równie dobrze mógłby zniszczyć "Baśnie Anders 19.08.11, 23:59
                  Przypominam że wymieniony znany ateista Jacek Kaczmarski przed śmiercią poprosił o księdza żeby się wyspowiadać. Nargielowi kiedy nastąpi nawrót choroby i widmo końca na tym padole - też to zrobi. Dlaczego ? Bo szatan mu wtedy nie przyjdzie z pomocą.
                  Kiepski wokalista musi czymś nadrabiać, może niech zacznie palić flagi - toć to tylko materiał :)
                  Świrów w Polsce jest też spora grupka, więc będą mu pochlebiać, że słusznie robi.
          • rodzaj_konta Re: Równie dobrze mógłby zniszczyć "Baśnie Anders 19.08.11, 11:51
            koloratura1 napisała:

> lukilukk napisał:
            >
            > > A dla mnie to zwyczajny tchórz i nie zmienię zdania do momentu aż nie zob
            > aczę
            > > jak w podobny sposób niszczy na scenie Koran.
            >
            > I nie zobaczysz.
            > Po chusteczkę miałby niszczyć na scenie Koran w ultrakatolickim kraj
            > u
            ?

Żeby pokazać, że Szatan rulez i dba o swoich.
            A tak to wyszło, że postawił się mocherowym babciom.

Więcej by ryzykował próbując zabrać jakiemuś dzieciakowi zabawkę w przedszkolu.

Jak to było "Heli Szatan"? Bardziej smutne niż śmieszne.
      • mundi8 Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:26
        Nie ma się z czego cieszyć! Prawdobodobnie Nergal już jest zniewolony.Gdyby go ktoś niespodziewanie pokropił wodą święconą strasznie by go zaczęło wykrzywiać i zacząłby ryczeć jak niedźwiedź: nienawidzę cię, zabiję cię. Prawda jest taka: to Jezus Chrystus zwyciężył szatana na krzyżu nie odpowiadając nienawiścią na nienawiść, przemocą na przemoc!
        • maura4 Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:47
          Jezus to może i tak, ale już ci, którzy ogłosili się jego następcami, przemocą nie gardzili. Przychodzili na cudze ziemie i mieczem, ogniem, szubienicą, torturami przekonywali, że Jezus ich kocha.
        • wirusx Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:49
          mundi8 napisał:Gdyby go
          > ktoś niespodziewanie pokropił wodą święconą strasznie by go zaczęło wykrzywiać
          > i zacząłby ryczeć jak niedźwiedź: nienawidzę cię, zabiję cię.
          ----------------------------
          Mundi8, gdybyś niespodziewanie zaczął myśleć to ciekaw jestem, co byś napisał zanim by cię powykrzywiało...
        • saint_just Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 12:04
          mundi8 napisał:

> Nie ma się z czego cieszyć! Prawdobodobnie Nergal już jest zniewolony.Gdyby go
          > ktoś niespodziewanie pokropił wodą święconą strasznie by go zaczęło wykrzywiać
          > i zacząłby ryczeć jak niedźwiedź: nienawidzę cię, zabiję cię. Prawda jest taka:
          > to Jezus Chrystus zwyciężył szatana na krzyżu nie odpowiadając nienawiścią na
          > nienawiść, przemocą na przemoc!
        • ka-mi-la789 Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 12:19
          Każdy normalny człowiek się wku..., kiedy go obleją lodowatymi pomyjami.
    • sakral Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 10:22

Santo Subito

już tylu świętych i błogosławionych jak jakaś pani Faustyna i inni.
    • saint_just Oj, szatan Terlikowski 19.08.11, 10:24
      za chwilę się zagotuje w swoim frondowym kotle od takiej potwarzy :-D
    • askold Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 10:26
      Nie byłem za wyrokiem skazującym. Niemniej ten wpis może wskazywać, iż nieszczęsny to jednak człek. I oby kiedyś tam Trybunał przed którym wszyscy staniemy znalazł choć jeden czyn będący jego, Nergala, zadośćuczynieniem. Tego mu życzę. A co do czujnych dziennikarzy GW. Rozumiem, że słowo - Heil - należy do zasobów słownych języka angielskiego, skoro wraz z angielskim tekstem zostało przetłumaczone. Rozumiem też, że - heil - to taka sobie odzywka. Ewentualnie, że są tacy, którzy mogą mogą używać heil, i tacy, którzy nie mogą. Nergal jak widzę należy do nazistów koncesjonowanych.
      • saint_just Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 10:32
        askold napisał:

> Nie byłem za wyrokiem skazującym. Niemniej ten wpis może wskazywać, iż nieszczę
        > sny to jednak człek. I oby kiedyś tam Trybunał przed którym wszyscy staniemy zn
        > alazł choć jeden czyn będący jego, Nergala, zadośćuczynieniem. Tego mu życzę. A
        > co do czujnych dziennikarzy GW. Rozumiem, że słowo - Heil - należy do zasobów
        > słownych języka angielskiego, skoro wraz z angielskim tekstem zostało przetłuma
        > czone. Rozumiem też, że - heil - to taka sobie odzywka. Ewentualnie, że są tacy
        > , którzy mogą mogą używać heil, i tacy, którzy nie mogą. Nergal jak widzę należ
        > y do nazistów koncesjonowanyc
        • koloratura1 Nawiedzeni zwykle tak mają... 19.08.11, 11:27
          ...że nie mają poczucia humoru.

saint_just napisał:

> Poza tym robisz sobie krzywdę brakiem poczucia humoru.

A cóż on temu winien i co mógłby na to poradzić?
          • 3.14oquk Re: Nawiedzeni zwykle tak mają... 19.08.11, 11:33
            Nie podskakuj tak babciu. Za jakiś czas się przekonasz, że wtopiłaś z tymi wpisani o nawiedzonych katolikach.
            • koloratura1 Re: Nawiedzeni zwykle tak mają... 19.08.11, 13:34
              3.14oquk napisał:

> Nie podskakuj tak babciu. Za jakiś czas się przekonasz, że wtopiłaś z tymi wpis
              > ani o nawiedzonych katolikach.

A oprócz chamskich wycieczek osobistych, masz cokolwiek do powiedzenia?
              • 3.14oquk Re: Nawiedzeni zwykle tak mają... 19.08.11, 16:53
                Zniżam się do Pani poziomu. Choć to już chyba podeszły wiek odgrywa decydującą role w stopniu Pani upierdliwości i niechęci do tzw. "czarnych".
                • koloratura1 Re: Nawiedzeni zwykle tak mają... 20.08.11, 07:52
                  3.14oquk napisał:

> Zniżam się do Pani poziomu. Choć to już chyba podeszły wiek odgrywa decydującą
                  > role w stopniu Pani upierdliwości i niechęci do tzw. "czarnych".

Jednak - nie masz (nic do powiedzenia...)
      • sagramor Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 10:58
        Słowo "heil" nie należy do zasobów słownych angielskiego, należy natomiast do nich słowo "hail" (forma pozdrowienia). Więc albo Nergal popełnił błąd, albo odwołał się do nazistowskiego pozdrowienia albo "bluźnierczo" sparafrazował zwrot Hail Mary (Zdrowaś Mario).
    • 6.smiech Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 10:27
      Prawdziwym szatanem jest papiez i kk zmuszajac ludzi w najbiedniejszych czesciach swiata
      do niestosowania prewencji i mnozenie ilosci ludzi ktorzy milionami gina w strasznych cierpienich glodu, pragnienia i walk o przezycie. Jego obludne modly za nich sa mowa szartana.
    • totapis500 Szatna współczesnego świata to; 19.08.11, 10:33

Kościół katolicki i przedstawiciele jakiegoś tam Boga,dobre dla moherów.
    • lethal_devotion Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 10:40
      Jeżeli ci wszyscy 'moraliści' rzeczywiście chcieli zwalczać Szatana, to powinni się zająć Rydzykiem, Natankiem i im podobnymi urzędnikami tej świątobliwej instytucji.
    • r1111111 Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 10:43
      "Nergal: Szatan zwyciężył"

Sz.P Adamie Darski, tak tylko Panu się wydaje. To tylko Sąd, ludzki Sąd :)
      • saint_just Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 10:53
        r1111111 napisał:

> "Nergal: Szatan zwyciężył"
        >
        > Sz.P Adamie Darski, tak tylko Panu się wydaje. To tylko Sąd, ludzki Sąd :)
        • r1111111 Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:37
          saint_just napisał:
          > Masz rację. W Twoim wypadku jest gorzej : Głupota zwyciężyła. :-D

Sz.P. (a raczej dziecko) niech nie pęknie z tego :-D
          Szkoda by była nieodwracalna dla forum GW

• pioter-85 Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:09
        r1111111 napisał:

> "Nergal: Szatan zwyciężył"
        >
        > Sz.P Adamie Darski, tak tylko Panu się wydaje. To tylko Sąd, ludzki Sąd :)

A jaki inny sąd może być? Kaczy?
        • r1111111 Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:38
          pioter-85 napisał:
          > A jaki inny sąd może być? Kaczy?

A co to za sąd "Kaczy?"?
          • totapis500 Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:52

Oj może czego doświadczyli w średniowieczu wtedy były sądy boże,ktróre były uwielbiane przez motłoch.
            • rodzaj_konta Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 12:10
              totapis500 napisał:

>
              >
              > Oj może czego doświadczyli w średniowieczu wtedy były sądy boże,ktróre były uwi
              > elbiane przez motłoch.

Potem przyszło Oświecenie i publiczne gilotyny uwielbiane przez motłoch.
              • cpt.obvious Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 19:58
                hehe, pocisnąłeś.
                Jakoś dziwnie wolałbym zostać zgilotynowany niż torturowany, poniżany, wreszcie spalony żywcem czy nabity na pal.
                Ty odwrotnie?
    • ajakzupa przegrała 19.08.11, 10:47
      Przegrała sztuka.

Zniszczyć Biblię to żadna sztuka, potrafi to zrobić byle przedszkolak, byle gimnazjalista. Stworzyć Biblię - to jest dopiero sztuka. (Biblię traktuję tu jako dzieło Sztuki).

Dlatego pan "artysta" Adam Darski robi dzieła na miarę kilku lat i o zerowej wartości, podczas gdy Biblia będzie jeszcze trwać, jak długo potrwa człowiek...
      • saint_just Re: przegrała 19.08.11, 11:05
        ajakzupa napisał:

> Przegrała sztuka.
        >
        > Zniszczyć Biblię to żadna sztuka, potrafi to zrobić byle przedszkolak, byle gim
        > nazjalista. Stworzyć Biblię - to jest dopiero sztuka. (Biblię traktuję tu jako
        > dzieło Sztuki).
        >
        > Dlatego pan "artysta" Adam Darski robi dzieła na miarę kilku lat i o zerowej wa
        > rtości, podczas gdy Biblia będzie jeszcze trwać, jak długo potrwa człowiek...
        • ajakzupa wsiowy 19.08.11, 12:26
          Wsiowy kmiotek z Polski. Niech sobie niszczy książki, pokazuje w ten sposób swą mentalność prymitywa. Wolałbym, aby działa sztuki były tworzone, a nie niszczone.
          • totapis500 Re: wsiowy 19.08.11, 13:05

Byłem pewien że buraki się sieje.
            • ajakzupa Re: wsiowy 19.08.11, 13:37
              A ja byłem pewien, że głąb jest kapuściany...
      • pioter-85 Re: przegrała 19.08.11, 11:11
        ajakzupa napisał:

> Biblia będzie jeszcze trwać, jak długo potrwa człowiek...

Oj, odpuściłbyś sobie ten pesymizm od rana :)
        • ajakzupa mały talibek 19.08.11, 12:29
          Pesymizm? A co? Masz jeszcze inne dzieła sztuki, które trzeba spalić, podrzeć, wysadzić w powietrze, wpisać na indeks ksiąg zakazanych? Ten "artysta" niczym się nie różni od inkwizytorów czy talibów niszczących dynamitem posągi Buddy.
          • totapis500 Re: mały talibek 19.08.11, 13:07

\Jeżeli ten knot zwany biblią uważa ktoś za dzieło sztuki to ma zwichrowany smak.
            • ajakzupa Re: mały talibek 19.08.11, 13:39
              No, to mam zwichrowany smak. I co z tego wynika? Zabronisz mi?
            • nokryd Re: mały talibek 20.08.11, 00:04
              A skąd wiesz , że biblia jest knotem ? Kupiłeś ? Czytałeś ?
              Jeśli to knot - to dlaczego pseudoartysta Nergal kupił i zabrał na koncert ?
              Pomylił z nutami ???
      • maura4 Re: przegrała 19.08.11, 11:54
        Zgoda. Dzieło sztuki wielu ludzi, wielu kultur. Tylko Nergal nie niszczył dzieła sztuki. On niszczył symbol zniewolenia ludzi.
        • ajakzupa Re: przegrała 19.08.11, 12:22
          I może jeszcze sobie myśli, że tych ludzi wyzwolił ze zniewolenia. Otóż, ja wolę, żeby nikt mnie z niczego nie wyzwalał.
          • maura4 Re: przegrała 19.08.11, 12:30
            Aż tak naiwny nie jest. Wyzwolić można tylko tego, który czuje się zniewolony. Pamiętasz ptaszka w klatce ? Tak naprawdę człowiek musi wyzwolić się sam, jeżeli tego chce.
            • ajakzupa Re: przegrała 19.08.11, 12:40
              Ale niby z czego mam się wyzwalać? Otóż, nie chcę z niczego się wyzwalać i nie chcę, aby ktoś z czegokolwiek mnie wyzwalał. Lubię swoją niewolę, która jest moją... wolnością.
              • maura4 Re: przegrała 19.08.11, 12:55
                A czy ja mówię inaczej ? Przecież piszę, jeżeli ktoś chce.
                • ajakzupa Re: przegrała 19.08.11, 13:57
                  Dobrze, dobrze. Mnie jednak nadal ciekawi, czy jest jakiś racjonalny powód, abym chciał się z czegoś wyzwalać. Z czego?
                  • bleku666 Re: przegrała 19.08.11, 14:33
                    Nie musisz sie z niczego wyzwalać jeśli nie chcesz, chodzi o pokazanie, że można, o ile się chce.
                    • ajakzupa Re: przegrała 19.08.11, 14:56
                      Dziękuję, że mówisz, iż nie muszę.
              • nerwus0 Re: przegrała 19.08.11, 23:12
                ajakzupa napisał:

> Ale niby z czego mam się wyzwalać? Otóż, nie chcę z niczego się wyzwalać i nie
                > chcę, aby ktoś z czegokolwiek mnie wyzwalał. Lubię swoją niewolę, która jest mo
                > ją... wolnością.

Rzadko się z tobą zgadzam. Jednak teraz masz rację.
                • ajakzupa Re: przegrała 19.08.11, 23:56
                  Gdybyś wiedział, co jest moją wyzwalającą niewolą, to byś inaczej tu śpiewał...
          • bleku666 Re: przegrała 19.08.11, 12:34
            ajakzupa napisał:

> I może jeszcze sobie myśli, że tych ludzi wyzwolił ze zniewolenia. Otóż, ja wol
            > ę, żeby nikt mnie z niczego nie wyzwalał.

A ja przeciwnie, jak KK umysły zniewolił, to teraz trzeba je wyzwalać.
            Mitologia chrześcijańska odejdzie już niebawem do lamusa i musicie sie z tym pogodzić kaczki-płaczki.
            • ajakzupa Re: przegrała 19.08.11, 12:48
              Dlaczego pisząc do mnie, używasz liczby mnogiej? Jestem ja, jeden. Mitologia chrześcijańska równie dobrze mnie interesuje, jak mitologia grecka i lubię tak samo Hioba, jak Heraklesa. Dlaczego miałbym być wyzwalany z tej mitologii?

Hiob mi się bardzo podoba, bo z niczym o nic nie walczył; Herakles - przeciwnie. Albo taki Ikar czy Jonasz. Pierwszy sobie latał jak ptak, a drugi pływał w brzuchu ryby. Toż to kapitalne historie, opowiadania o świetnych walorach artystycznych.

Darski to kmiotek z polskiego zaścianka, który niszczy tak wspaniałe symbole Sztuki. Czyżby w ten sposób chciał zrekompensował nicość swoich dziełek...
              • maura4 Re: przegrała 19.08.11, 13:02
                Ja też lubię mitologię. Chyba dzięki niej zauważyłam, że bóg panuje tak długo, jak długo wierzą w niego ludzie. Traci swą moc, wraz z utratą wiary w niego. Wbrew temu co głoszą katolicy, to bóg potrzebuje ludzi, aby istnieć. Wynika to wprost z losów wcześniejszych od chrzescijańskiego boga, którzy żyją już tylko w pięknej mitologii. Nie przesadzaj, on zniszczył jeden egzemplarz.
                • ajakzupa Re: przegrała 19.08.11, 13:44
                  No, właśnie: jeden egzemplarz. Ale on, czyli ten "artysta", nie jest jeden, wielu może pójść jego śladem. Po co publicznie niszczyć książkę? Czy nie może sobie po prostu być ta książka?
              • bleku666 Re: przegrała 19.08.11, 13:55
                ajakzupa napisał:

> Dlaczego pisząc do mnie, używasz liczby mnogiej? Jestem ja, jeden.
                Do Ciebie psałem i jednocześnie do innych, których razi Pan Nergal. Nie bierz wszystkiego tak bardzo do siebie ;)

Mitologia chrześcijańska równie dobrze mnie interesuje, jak mitologia grecka i lubię tak sa
                > mo Hioba, jak Heraklesa. Dlaczego miałbym być wyzwalany z tej mitologii?
                Dopóki to mitologia i tak jest traktowana, to OK, problemem jest kiedy w imię jakichś wierzeń ktoś narzuca drugiemu swój światopogląd i włazi z buciorami w prywatne wybory innych tak jak robi to KK. Niech KK zostawi mnie i Polskę w spokoju, wieki ciemne rozjaśniane blaskiem stosów na szczęście już minęły i oby bezpowrotnie.

> Hiob mi się bardzo podoba, bo z niczym o nic nie walczył; Herakles - przeciwnie
                > . Albo taki Ikar czy Jonasz. Pierwszy sobie latał jak ptak, a drugi pływał w br
                > zuchu ryby. Toż to kapitalne historie, opowiadania o świetnych walorach artysty
                > cznych.
                de gustibus non est disputandum

> Darski to kmiotek z polskiego zaścianka, który niszczy tak wspaniałe symbole Sz
                > tuki. Czyżby w ten sposób chciał zrekompensował nicość swoich dziełek...
                i znowu de gustibus non est disputandum.

• ajakzupa Re: przegrała 19.08.11, 14:05
                  Jak na razie, to nie widziałem, aby Dziwisz szedł po kolędzie do Tuska, natomiast widziałem, że Tusk kolędował u Dziwisza. I - to Tusk przed wyborami prezydenckimi wziął ślub kościelny, czegoś analogicznego (np. ślub cywilny, państwowy) nie robił Dziwisz.

Dla mnie to znaczy jedno: to politycy nie zostawiają kleru w spokoju, ale chcą jego wsparcia w zamian za określone profity, np. finansowanie proboszczów przez działaczy PO. Finansowanie z twojej kieszeni.

Piszę o Tusku, bo on teraz rządzi. Ale to dotyczy i innych, choćby Kwaśniewski włażący do auta papieża, Oleksy na klęczkach; Kaczyński i Wałęsa u Rydzyka...

Innymi słowy: to nie kler wykorzystuje polityków do niezostawiania Polski w spokoju, ale politycy wykorzystują kler, aby Polsce nie dać spokoju...
                  • bleku666 Re: przegrała 19.08.11, 14:31
                    Chyba się i tak nie porozumiemy ;) ale:

1. To że Car Tusk włazi kościołowi w tyłek bez wazeliny wie każdy, kto ma oczy i ptarzy; niemniej
                    2. KK wpycha swoich funkcjonariuszy wszędzie i na kazda uroczystość, począwszy od święcenia orlików skończywszy na radiowozach. IMHO to jest patologia
                    3. Funkcjonariusze KK i katoposłowie dążą do zmiany prawa według swoich wierzeń narzucając innym tym samym swoje gusła. Ja wiem, że każdy ma prawo do głosu w debacie publicznej, ale dlaczego nie wystarczy im ich wiara i jej "dobrowolne" przestrzeganie, dlaczego chcą mnie na siłę zbawić kiedy ja sobie nie życzę?
                    • ajakzupa Re: przegrała 19.08.11, 14:58
                      Nie widzę, żeby kler się wpychał, natomiast widzę, że jest zapraszany.

Kto konkretnie na siłę coś ci narzuca? To chyba sprawa do prokuratora.
                  • bombencja50 Re: przegrała 19.08.11, 14:44
                    ajakzupa napisał:
                    > to Tusk przed wyborami prezydenckimi wziął ślub kościelny,czegoś analogicznego / np. ślub kościelny, państwowy/ nie robił Dziwisz.

Dziwisz może by i chciał wziąć jakiś ślub, ale przypominam, że jak dotąd, księży katolickich obowiązuje bezżeństwo i celibat!
                    Co do polityków i kleru, to są, niestety, naczynia połączone.
                    • ajakzupa Re: przegrała 19.08.11, 15:02
                      Co Dziwisza obowiązuje, to jego sprawa. Natomiast nie zrobił tego, co Tusk, który do niczego nie był zobowiązany i dopiero przed wyborami dla zyskania paru głosów wziął ten ślub, a to już nie jest jego sprawa.

Są te naczynia połączone, ale tu w Polsce, to nie kler pielgrzymuje do polityków, a oni do kleru. Co i kto im tak nakazuje?
                      • bombencja50 Re: przegrała 19.08.11, 15:31
                        ajakzupa napisał:

> Co Dziwisza obowiązuje, to jego sprawa.

Nie zgadzam się z Tobą.To tak , jakbyś powiedział, że co obowiązuje Premiera lub Prezydenta, to jego sprawa. Co obowiązuje kardynała Dziwisza, to sprawa katolików. Co obowiązuje władze Polski, to sprawa jej obywateli.
                        Natomiast nie zrobił tego, co Tusk, któ
                        > ry do niczego nie był zobowiązany i dopiero przed wyborami dla zyskania paru gł
                        > osów wziął ten ślub, a to już nie jest jego sprawa.
                        I znowu, moim zdaniem, się mylisz.To, czy i kiedy ktoś bierze ślub to tylko jego sprawa.A tak przy okazji, czyżbyś nie wierzył w nawrócenie?
                        Wolę Tuska, który po dwudziestu paru latach dojżał do ślubu kościelnego, niż gorliwych "katolików", którzy biorą ślub kościelny, a potem się rozwodzą i ponownie żenią, tyle, że już z inną osobą.
                        >
                        > Są te naczynia połączone, ale tu w Polsce, to nie kler pielgrzymuje do politykó
                        > w, a oni do kleru. Co i kto im tak nakazuje?
                        • ajakzupa Re: przegrała 19.08.11, 16:19
                          Dziwisz nie jest politykiem, więc to jego sprawa, do czego się zobowiązywał, jeśli chodzi o jego religię. Dziwisz jest wolny Polak i wobec swojej religii może się zobowiązywać, jak mu się tylko podoba.

Tusk jest politykiem i to, że akurat tuż przed wyborami wziął ślub kościelny to nie jest jego sprawa, bo w ten sposób chciał się przypodobać klerowi i katolickiemu elektoratowi. Zrobił to z czystej kalkulacji politycznej, wyrachowania. Tusk nie jest wolny Polak, bo nie może służyć tylko klerowi, jak to czyni on i jego partia, ale także tobie.

To, co robią katolicy niebędący politykami to ich sprawa, nie interesuje mnie, czy się rozwodzą, czy też nie i z kim biorą ślub.
      • 0721x Re: przegrała 19.08.11, 12:52
        jaka zupa taka sztuka
        • ajakzupa Re: przegrała 19.08.11, 13:49
          Piękny wierszyk napisałeś. Jesteś dwuletnim dzieckiem? Bobaski tak rymują. No, ale to bobaski. Ty chyba dorosły?

A tak na marginesie: jaki "artysta" Darski, taki i bunt: podrzeć książkę, byle kto to potrafi. Widocznie "artysta" nie umie stworzyć dzieła sztuki, które by przetrwało choć z 10 lat w pamięci ludzi. Musi więc epatować niby to buntem, a w istocie sztubackim wybrykiem.
    • rodzaj_konta Cienki bolek 19.08.11, 10:56
      Hej Nergal, podrzyj Koran.

To w końcu też opium dla ludu i kontynuacja kłamstw z Biblii.

Zobaczymy czy masz jaja, czy tylko cienie do oczu (powiek? czy jak to tam się nazywa).
      • marzeka1 Re: Cienki bolek 19.08.11, 10:58
        Na salony zaprosić; Palikot powinien dać mu 1 w Gdańsku;
      • starblast Re: Cienki bolek 19.08.11, 11:18
        A po co ma drzeć Koran? Czy mieszka w Iranie? Szatan to wytwór chrześcijaństwa dlatego Nergal się do tej książki "przyczepił".

"A może Koran?" - zauważyłem, że to taka stała zagrywka katoli. Wiadomo, że muzułmanie są cięci na zabój jeśli ktoś obraża Mahometa lub ich świętą księgę. Katole średniowieczni też by tak reagowali.

Sytuacja jaką mamy w sferze religijności (nie karania za bluźnierstwo) jest wynikiem sprzeciwu ludzi niewierzących wobec Kk. Katolicy też chcieliby mieć taką swobodę niszczenia wrogów ich wiary jak muzułmanie. Namiastką niespełnionych rządz jest art. 196 kk.
        • drmuras Cienki bolek 19.08.11, 11:31
          Nigdy nie podrze Koranu bo sie boi. Proste
          • bleku666 Re: Cienki bolek 19.08.11, 12:35
            drmuras napisał:

> Nigdy nie podrze Koranu bo sie boi. Proste

Zapewne nie podrze także Kubusia Puchatka, pewnie ze strachu przed tygryskiem :D
            • riki_i Re: Cienki bolek 19.08.11, 12:59
              bleku666 napisał:

> drmuras napisał:
              >
              > > Nigdy nie podrze Koranu bo sie boi. Proste
              >
              > Zapewne nie podrze także Kubusia Puchatka, pewnie ze strachu przed tygryskiem

Może byś zapodał coś na temat? Darski zesrałby się w majty, gdyby miał podrzeć Koran
              • bleku666 Re: Cienki bolek 19.08.11, 13:58

> Może byś zapodał coś na temat? Darski zesrałby się w majty, gdyby miał podrzeć
                > Koran

Ależ to jest na temat! Taka sama prawda jest w Przygodach Kubusia Puchatka co i w Przygodach Jezusa i 12 apostołów. Chociaż w imieniu Kubusia Puchatka chyba nikt nikogo nie zamordował, w przeciwieństwie do bóstwa chrześcijan....
                • drmuras Just do it 19.08.11, 16:40
                  Słuchaj co się będziesz zasłaniał puchatkiem. Jestes wolnym człowiekiem , odważnym . pochwalasz darcie książek. Pewnie masz tez komórke z kamera . Mam propozycje. Zademonstruj swoja wolność artystyczna w odniesieniu do Koranu i nagraj swoja wypowiedź artystyczna . Przecież to ksiązka jak każda inna. Co za różnica dla ciebie . Umieść to w sieci. Poczekaj na krytyka twojej sztuki który chętnie odwiedzi cie osobiście . Zakład ?
                  Nie zrobisz tego bo się Boisz, umiesz szczekać zza klawiatury.
        • maura4 Re: Cienki bolek 19.08.11, 11:57
          I to dzieło póznego chrześcijanstwa. Szatan nie był obecny w naukach chrześcijańskich od początku. Pojawił się znacznie później, tak jak zresztą wiele innych opowieści.
        • aaron_agorenstein "Namiastką niespełnionych rządz" 19.08.11, 12:03
          Kolejny pyskaty ćwierćinteligent z amnestią maturalną od Giertycha?
      • koloratura1 A po co? 19.08.11, 11:44
        rodzaj_konta napisał:

> Hej Nergal, podrzyj Koran.

W ultrakatolickim kraju?
        Czyżby masowo tu czytano Koran i się modlono do Boga, tamże prezentowanego?

• rodzaj_konta Re: A po co? 19.08.11, 11:56
          koloratura1 napisała:

> rodzaj_konta napisał:
          >
          > > Hej Nergal, podrzyj Koran.
          >
          > W ultrakatolickim kraju?
          > Czyżby masowo tu czytano Koran i się modlono do Boga, tamże prezentowanego?
          >

Bla, bla, bla....

Facet po prostu ma na sobie więcej pudru niż jaj. Dlatego nie ruszy ani Tory, ani Koranu.

A Szatan mu nie pomoże, bo ma w d.... tchórzy.
          • koloratura1 Re: A po co? 19.08.11, 13:37
            rodzaj_konta napisał:

> koloratura1 napisała:
            >
            > > rodzaj_konta napisał:
            > >
            > > > Hej Nergal, podrzyj Koran.
            > >
            > > W ultrakatolickim kraju?
            > > Czyżby masowo tu czytano Koran i się modlono do Boga, tamże prezentowaneg
            > o?
            > >
            >
            > Bla, bla, bla....

To naprawdę nie moja wina, że nie rozumiesz co czytasz.

> A Szatan mu nie pomoże, bo ma w d.... tchórzy.

Skąd wiesz? Mówił Ci?
        • riki_i Re: A po co? 19.08.11, 13:03
          koloratura1 napisała:

> rodzaj_konta napisał:
          >
          > > Hej Nergal, podrzyj Koran.
          >
          > W ultrakatolickim kraju?
          > Czyżby masowo tu czytano Koran i się modlono do Boga, tamże prezentowanego?

Mahomet to też prorok Boga, z którym walczy Darski, jako -rzekomo- wysłannik szatana. Nie ma żadnego wytłumaczenia dla jego powstrzymywania się od podarcia Koranu, poza tchórzostwem oczywiście.
          • koloratura1 Równie dobrze mógłby podrzeć, np., ... 19.08.11, 13:53
            ..."Plastusiowy pamiętnik".

riki_i napisał:

> Mahomet to też prorok Boga, z którym walczy Darski, jako -rzekomo- wysłannik
            > szatana. Nie ma żadnego wytłumaczenia dla jego powstrzymywania się od podarcia
            > Koranu, poza tchórzostwem oczywiście.

Sądzisz, że on się musiał przed tym powstrzymywać, a nie - że mu to - po prostu - nie przyszło do głowy?

Nie wiem z kim i o co walczy Darski, ani czyim jest wysłannikiem. I - przyznam się - guzik mnie to obchodzi.
            Zwracam tylko uwagę na fakt, że ktoś, drący w ultrakatolickim kraju cokolwiek innego niż Biblię, na mało kim zrobiłby jakiekolwiek wrażenia i jego wygłup przeszedłby bez echa.

P.S.: Generalnie - darcie książek, obojętnie jakich, uważam za wygłup.
          • totapis500 Re: A po co? 19.08.11, 16:43

Przygłupy z PiS często mylą te książeczki.
      • marcowsky Re: Cienki bolek 20.08.11, 09:30
        Nergal dawaj koran do kibla wrzuc;)
    • sakral Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:02
      ksiądz dr Natanek zablokowany na katolickim forum.

Tekst linka-ban dla Słowa bożego na katolickim portalu-
      a o autorach Biblii czytelnik nie może nic powiedzieć,art.196 kodeksu karnego.

tak dalej być nie może,precz z poprawnością polityczną.
    • juventino64 Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:12
      historia nie zostawia na Chrzescijanstwie suchej nitki i nie pozostawia watpliwosci co do tego, ze w istocie mamy do czynienia z narzedziem politycznym opartym na zastraszaniu, manipulacji i klamstwie... az dziw bierze, ze sie u nas nie stawia przed sądem historykow i religioznawcow...
    • dj.rydzyk błazenada 19.08.11, 11:23
      swoją drogą dziwne, że klienci nabierają się na te przebieranki behemota. przekomicznie to wygląda. kto to kupuje?

• tow_rydzyk "Szatan" contra "bóg" - pojedynek absurdów 19.08.11, 11:23
      PELNY ZAPIS MOWY OSKARZYCIELA NA POKAZOWYM PROCESIE NERGALA
      Ludu wierzacy, współtowarzysze wiary i walki o katolicyzm, drodzy wetarani wojen religijnych na całym swiecie, uczestnicy katolickiego spedu mlodziezy w Madrycie.
      Szczegolnie serdecznie witam delegatow watykanskich agentur ze wszystkich kontynentow. Przy tej okazji chcialbym wyrazic tradycyjne “Bog zaplac” za regularne uiszczanie podatkow konkordatowych i pokaznych dochodow ze sprzedazy “jednorazowych kart wstepu do raju” na konta centrali. Jak mowi starozytne przyslowie...”Wszystkie drogi prowadza do Rzymu...a konta bankowe do Watykanu”.
      Daleki od propagandy sukcesu pragne zaczac swoja mowe oskarzycielska dobra nowina. Oskarzony Nergal nie zatrzyma biegu historii...Watykan znow stanal na wysokosci zadan biezacej dziesieciolatki. Wskazniki produkcyjne KK w tej dekadzie sa imponujace. Polska staje sie potega religijna w Europie. (burzliwe oklaski przechodzace w owacje)
      Z nie ukrywana satysfakcja pragne zlozyc Wam meldunek, ze w biezacej dekadzie w porownaniu z dekadami ubiegłymi ilosc oddanych do eksploatacji swietych i blogoslawiaonych znacznie przekroczyla nasze plany docelowe.
      Watykan z wielkim trudem i poswieceniem zaspakaja rosnace potrzeby rynku religijnego na swietych i błogosławionych poprzez uruchomienie nowych mocy przerobowych i poprzez wprowadzenie wielozmianowego systemu modlow i wspołzawodnictwa brygad pielgrzymkowych i rozancowych. Nieodzownym podzespołem przy produkcji swietych jest cudotworstwo. Stopniowo Watykan i wszystkie nasze placowki terenowe przechodza od chałupniczych do nowatorskich, wielkoprzemysłowych metod produkcji cudotworczej. W wyniku modernizacji metod modlitewnych i zwiekszonej przepustowosci cudotworczej co miesiac schodza z tasmy produkcyjnej Watykanu nowi swieci i blogosławieni. Ten intensywny zakrojony na szeroka skale proces produkcyjny odbywa sie z zachowaniem najwyzszych norm kontroli jakosci swietych i błogosławionych, ktorym zapewniamy posmiertna gwarancje. Inicjatywa ta zostala zapoczatkowana przez blogoslawionego Karola Wojtyle, pod ktorego nieomylnym przywodztwem i nadzorem technicznym wyprodukowano wiecej swietych i błogosławianych niz zrobili to jego porzednicy w ciagu ponad 400 lat. Z duma nalezy podkreslic, ze w calej Historii KK jeszcze nie odnotowalismy ani jednego przypadku reklamacji. Nasi swieci wykazuja sie niezawodnoscia i doskonale sprawdzaja sie w eksploatacji w kazdych warunkach klimatycznych, terenowych i pod kazda szerokoscia geograficzna... w Afryce, Ameryce Lacinskiej i zwlaszcza w poludniowo wschodniej Polsce. Odnotowujemy rowniez wzrost produkcji pomnikow Jezusa Chrystusa i Jana Pawla II i innych blogoslawionych/swietych na calym swiecie jednakze najwyzszy wspolczynnik upomnikowienia nalezy do Polski. Srednio przypada tam 1.1 Chrystusa i 1,9 Jana Pawla II na hektar. Juz niedlugo na metr kwadratowy naszego kraju bedzie przypadac 1.5 krzyza.
      Gratulujemy naszemu oddanemu kolektywowi kapłanskiemu w Watykanie zwiekszenia wydajnosci pracy, ktore zaowocowało tak wspaniałymi przedterminowymi osiagnieciami produkcyjnymi. Cały aktyw kapłanski a w szczególnosci przodownikow pracy duszpasterskiej proponuje odznaczyc Zlotym Krzyzem Zaslugi Chrystusa Krola Polski pierwszej klasy i Gwiazda Betlejemska ze wstegami...
      Kraków - umilowane miasto Karola Wojtyły - proponuje przemianowac na Wojtyłogród a na Rynku wzniesc Jego Mauzoleum.
      Mimo niewatpliwych sukcesow nie wolno nam zaprzestac walki o serca i umysly Polakow, Filipinczykow, Afrykanow i Latynosow...zwlaszcza mlodych pokolen. Musimy zewrzec nasze szeregi w walce ze swieckim liberalizmem wiodącym ku zagubieniu a nawet ku anarchii. Musimy sie zdecydowanie przeciwstawic bezideowemu ateistycznemu nihilizmowi i zatracaniu sensu zycia, łze-demokracji podwazajacej jedynie słuszną i prawidlową wole Boga, ktorej nawet my wszechstrannie wykształceni teolodzy nie potrafimy zgłebic, z kosmopolityczna dekadencją, z globalizmem i zgubnymi pokusami tzw. rewolucji informacyjnej trujacego zrodła nieprawdy, nieposłuszenstwa Bogu i grzesznych mysli odbierajcego nam religijna tozsamosc, poczucie wspolnoty i zdolnosc kolektywnego chrzescijanskiego myslenia. Szczegolnie wystrzegajmy sie smiertelnego grzechu humanistyczno-racionalistyczno-naukowej herezji – oprocz apostazji - najwiekszego aktu zdrady prawd objawionych – zreszta bezlitosnie pietnowanego przez wszystkie teologie monoteistyczne.
      Stanowczo musimy sie przeciwstawic wrogom jedynie slusznych dogmatow wiary chrzescijanskiej: heretykom i malzenstwom mieszanym wyznaniowo, ktore podkopujac autorytet kosciola niedwracalnie kalecza umysly potomstwa z nich splodzonego.
      Rada Kardynalow Ludowych na ostatnim plenum eiskopatu zdecydowanie sie odciela od jakiegokolwiek dialogu z liberalnymi intelektualistami, lze-polakami przemawiajacymi glosem szatana. Sieja oni ziarna niezgody miedzy nami i destabilizuja Nasza umeczona i ponizana Ojczyzne. Probuja wstrzymac misje dziejowa Kosciola katolickiego. Piotr Natanek, Stanislaw Dziwisz i Tadeusz Rydzyk duchowi spadkobiercy Jana XII, Benedykta IX, Aleksandra VI, Juliusza II, Piusow XII i XIII, Jana XXIII, Jana Pawla II nie dopuszcza do rozlamu w Naszym Kosciele Powszechnym. Polskojezycznym warholom i wichrzycielom Konfederacja Prawdziwych Polakow mowi: “Schizma nie przejdzie!”
      Dosc tego gadania o swieckim humanizmie. Czy Polacy potrzebuja praw czlowieka kiedy maja Prawa Boze ? Naszym prawem bedzie Dziesiecioro Przykazan - a Wola Boza sprawiedliwoscia !
      Chłopi, robotnicy inteligencja pracujaca pod kierownictwem KK budujac katolicyzm dadza zdecydowany odpor zaplutym karłom anty-koscielnej reakcji reprezentowanych przez Polsat, Owsiaka, Harry Potera, Palikota, Motyla z Piotrkowskiej, Nergala i ich mocodawcow. Nie pozwolimy wam odwrocic mlodych Polakow od wiary, nie pozwolimy wam wbic klin miedzy Kosciol i Narod.
      Powiem krotko. Reka podniesiona na KK ...bedzie odcieta. Zadbaja o to nasze swietnie przygotowane ideologicznie dewocyjne oddzialy szturmowe moherowych beretow, ktore tak dzielnie stawily czola mocom szatanskim na Krakowskim Przedmiesciu.
      Tylko Polska katolicka moze byc panstwem niepodległym...
      Karol Wojtyla jest Ojcem i nauczycielem Wszystkich Narodow. Jego idee sa wiecznie zywe.
      Watykan - przewodnia silą Wszystkich Narodow.
      Program Koscioła Katolickiego – programem ludzkosci!
      Niech zyje internacionalizm religijny !
      Precz z lewacko-prawicowymi odchyleniam od jedynie slusznej linii nieomylnego Jezusa Chrystusa.
      Niech zyje walka ludu wierzacego o religijny postep i katolicyzm !
      Niech zyje nierozerwalny sojusz polsko-watykanski !
      Niech zyje Posluszenstwo i Swietobliwosc !

Czy jestescie gotowi umrzec za wiare, honor i Ojczyzne jak sp.Lech Kaczynski ?
      Czy chcecie wojny totalnej z bezboznikami i innowiercami?
      Pomozecie?
      (spontaniczna klęcząca owacja )
      Niech zyje dyktatura Episkopatu !
      Niech zyja walka ludu wierzacego pod przywodztwem Komitetu Centralnego Polskiego Zjednoczonego Patriarchatu Rzymsko-katolickiego!
      Religijni entuzjasci wszystkich odlamow chrzescijanstwa laczcie sie !
      Badzmy czujni ! Bezbozny wróg nie śpi!
      Jeden Bóg, jeden Kosciol, jeden Papiez !
      Benedykt XVI jest Chrystusem dnia dzisiejszego.
      Wsciekly pies Nergal w oczach Boga i ludu wierzacego zasluguje na najwyzszy wymiar kary przewidziany artykulem 196 Kosciola Katolickiego ...przepraszam...Kodeksu Karnego
      Na zakonczenie odspiewano:
      “Wierzacy kleknij ludu ziemi...”
      • zuo_0 Re: "Szatan" contra "bóg" - pojedynek absurdów 19.08.11, 22:26
        uśmiałam się. szkoda że marnujesz talent. masz prawo do krytyki katolicyzmu ale na szczescie nie masz racji. pozdrawiam
        • tow_rydzyk "Z kogo się śmiejecie...?" - Mikołaj Gogol 19.08.11, 23:41
          zuo_0 napisała:

> uśmiałam się. szkoda że marnujesz talent. masz prawo do krytyki katolicyzmu ale
          > na szczescie nie masz racji. pozdrawiam

Dziekuje za komentarz i pozdrowienia.
          Niestety pisalem ten tekst smiejec sie przez lzy...
          Obawiam sie ,ze Twoje "autoratywne" stwierdzenie , ze nie mam racji bynajmniej nie oznacza , ze masz ja na przyklad... Ty...
          Wybacz ale Twoj intelektualnie leniwy jednozdaniowiec nie wnosi niczego do dyskusji nad rola instytucji religijnych w 21 wieku...i ich totalitarnego charakteru....zwlaszcza w Naszej Ojczyznie...

img.naszemiasto.pl/grafika2/nowy/f8/f5/4bf28d6d530f5_o.jpg
          - caluje raczki...z Nowego Jorku swiatowej stolicy tzw. "Polish Jokes"

--
          "Ci którzy przemawiają w imieniu Boga, niech najpierw pokażą listy uwierzytelniające.."
          Julian Tuwim..
    • paputekonly Fenomenalnie dowcipny i złośliwy komentarz Nergala 19.08.11, 11:29
      .. ha ha ha...
      PiS dostanie apopleksji..?

"Partia jest szaleństwem wielu, dla korzyści nielicznych"
      "Party is the madness of many, for the gain of a few."
      Jonathan Swift
    • mundi8 Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:30
      Fascynuje was zło, a wiecie dokąd chce ono zawlec człowieka? Tu:
      Opis dzieci fatimskich:

„Przy tych ostatnich słowach rozłożyła znowu ręce, jak w dwóch poprzednich razach. Promień światła zdawał się przenikać ziemię i zobaczyliśmy jakby morze ognia. Zanurzeni w tym ogniu byli diabli i dusze w ludzkich postaciach podobne do przezroczystych, rozżarzonych węgli. Postacie te były wyrzucane z wielką siłą wysoko wewnątrz płomieni i spadały ze wszystkich stron jak iskry podczas wielkiego pożaru, lekkie jak puch, bez ciężaru i równowagi wśród przeraźliwych krzyków, wycia i bólu rozpaczy wywołujących dreszcz zgrozy. (Na ten widok musiałam 'aj' krzyczeć, bo ludzie to podobno słyszeli.)

Diabli odróżniali się od ludzi swą okropną i wstrętną postacią, podobną do wzbudzających strach nieznanych jakiś zwierząt, jednocześnie przezroczystych jak rozżarzone węgle. Przerażeni, podnieśliśmy oczy do naszej Pani szukając u Niej pomocy.”

• paputekonly mundi8?Miał więc rację Episkopat USA,który zwrócił 19.08.11, 11:37
        się do kongresu.. w 1855 roku.. żeby uchwalił ustawę zakazującą wydobywania ropy naftowej, gdyż jest ona niezbędna diabłom do opalania kotłów z grzesznikami w piekle..?

Jonathan Swift
        • mundi8 Re: mundi8?Miał więc rację Episkopat USA,który zw 19.08.11, 11:39
          paputekonly napisał:

> się do kongresu.. w 1855 roku.. żeby uchwalił ustawę zakazującą wydobywania rop
          > y naftowej, gdyż jest ona niezbędna diabłom do opalania kotłów z grzesznikami w
          > piekle..?
          > Piekło to potworne cierpienie duchowe.
          >
          >
          >
          > "Partia jest szaleństwem wielu, dla korzyści nielicznych"
          > "Party is the madness of many, for the gain of a few."
          > Jonathan Swift
      • maura4 Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 12:01
        Możę skłonić człowieka, szczególnie przebranego w czarną suknię, do utworzenia wielu domów tortur psychicznych i fizycznych dla dzieci na całym świecie.
      • saint_just Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 12:03
        mundi8 napisał:

> Fascynuje was zło, a wiecie dokąd chce ono zawlec człowieka? Tu:
        > Opis dzieci fatimskich:
        >
        > „Przy tych ostatnich słowach rozłożyła znowu ręce, jak w dwóch poprzednic
        > h razach. Promień światła zdawał się przenikać ziemię i zobaczyliśmy jakby morz
        > e ognia. Zanurzeni w tym ogniu byli diabli i dusze w ludzkich postaciach podobn
        > e do przezroczystych, rozżarzonych węgli. Postacie te były wyrzucane z wielką s
        > iłą wysoko wewnątrz płomieni i spadały ze wszystkich stron jak iskry podczas wi
        > elkiego pożaru, lekkie jak puch, bez ciężaru i równowagi wśród przeraźliwych kr
        > zyków, wycia i bólu rozpaczy wywołujących dreszcz zgrozy. (Na ten widok musiała
        > m 'aj' krzyczeć, bo ludzie to podobno słyszeli.)
        >
        > Diabli odróżniali się od ludzi swą okropną i wstrętną postacią, podobną do wzbu
        > dzających strach nieznanych jakiś zwierząt, jednocześnie przezroczystych jak ro
        > zżarzone węgle. Przerażeni, podnieśliśmy oczy do naszej Pani szukając u Niej po
        > mocy.”
        >
        ______________________________________________________________________J
        Jesli potrzebujesz takiego bata nad d.u.p.ą ,żeby nie rozwalać innym głów, to się go lepiej trzymaj. Ale nie wszyscy go potrzebują. Religiantów najbardziej wq...ją ludzie , którzy są przyzwoici i dobrzy bez boga i religii , bo podważa to ich tezę o "złym świecie bez boga".
    • mundi8 Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:33
      Tu inny opis:
      Bł. Anna Katarzyna Emmerich - wizja nieba i piekła.

Bł. Katarzyna opisując zstąpienie Pana Jezusa do otchłani, przekazała nam także wizję nieba i piekła.

Wreszcie zbliżył się Jezus do jądra tej przepaści, do samego piekła, które wydawało mi się kształtem jako ogromna, nieprzejrzana okiem budowa skalna, straszna, czarna, połyskująca metalicznym blaskiem; wejścia strzegły olbrzymie, straszne bramy, opatrzone mnóstwem rygli i zamków, widokiem swym wzbudzające dreszcz i trwogę. Za zbliżeniem się Jezusa dał się słyszeć ryk potężny i okrzyk trwogi, bramy rozwarły się na oścież i ukazała się przepaść, pełna ohydy, ciemności i okropności.

Jak mieszkania błogosławionych, świętych, przedstawiają mi się w widzeniach pod postacią niebiańskiej Jerozolimy, jako miasto olbrzymie o różnorodnych pałacach i ogrodach, zapełnionych cudownymi owocami i kwiatami różnych gatunków, stosownie do niezliczonych warunków i odmian szczęśliwości, tak i to piekło przedstawiało się mym oczom w formie odrębnego świata, stanowiącego całość, pod postacią różnorodnych budowli, obszarów i pól. Ale tu źródłem wszystkiego było przeciwieństwo szczęśliwości, wieczna męka i udręczenie.

• mniemanologia Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:35
      Szatan? Jaki tam Szatan!

To sprawa Niewidzialnego Różowego Jednorożca, który bardzo sprytnie rozegrał tę pseudoutarczkę między Bogiem a Szatanem tak, żeby nikt go o to nie podejrzewał... I teraz - jak zwykle - niby jeden się cieszy, że drugi przegrał, a tak prawdziwy zwycięzca pęka ze śmiechu śmigając gdzieś na tęczy :)
      • koloratura1 Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:52
        mniemanologia napisała:

> Szatan? Jaki tam Szatan!
        >
        > To sprawa Niewidzialnego Różowego Jednorożca,

A nie, tego tam, jakiegoś - Potwora Spaghetti?
        • mniemanologia Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 12:44
          koloratura1 napisała:

> mniemanologia napisała:
          >
          > > Szatan? Jaki tam Szatan!
          > >
          > > To sprawa Niewidzialnego Różowego Jednorożca,
          >
          > A nie, tego tam, jakiegoś - Potwora Spaghetti?

Nie, NRJ go ZWYCIĘŻYŁ!
          Hahaha!
          • koloratura1 Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 13:58
            mniemanologia napisała:

> koloratura1 napisała:
            >
            > > mniemanologia napisała:
            > >
            > > > Szatan? Jaki tam Szatan!
            > > >
            > > > To sprawa Niewidzialnego Różowego Jednorożca,
            > >
            > > A nie, tego tam, jakiegoś - Potwora Spaghetti?
            >
            > Nie, NRJ go ZWYCIĘŻYŁ!

Swietnie!
            Chyba Jednorożec, zwłaszcza różowy, jest ładniejszy od potwora; jakiegokolwiek...
    • mundi8 Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:38
      Trzeba czytać te rzeczy, aby mieć swiadomość co się wybiera i pamiętać, że istnieje coś co się nazywa NAWRÓCENIE!
      Wizja piekła ukazana św.s. Faustynie

Pan Jezus ukazał siostrze Faustynie przerażającą wizję piekła i polecił jej, aby ją opisała ku przestrodze tych wszystkich, którzy przestali wierzyć w możliwość wiecznego potępienia i żyją tak, jakby Bóg nie istniał.

Św. Faustyna pisze: "Dziś byłam w przepaściach piekła, wprowadzona przez anioła. Jest to miejsce wielkiej kaźni, jakiż jest obszar jego strasznie wielki. Rodzaje mąk, które widziałam: pierwszą męką, która stanowi piekło, jest utrata Boga; drugą - ustawiczny wyrzut sumienia; trzecią - nigdy się już ten los nie zmieni; czwartą męką jest ogień, który będzie przenikał duszę, ale nie zniszczy jej, jest to straszna męka, jest to ogień czysto duchowy, zapalony gniewem Bożym; piątą męką jest ustawiczna ciemność, straszny zapach duszący, a chociaż jest ciemność, widzą się wzajemnie szatani i potępione dusze, i widzą wszystko zło innych i swoje; szósta męka - jest ustawiczne towarzystwo szatana: siódma męka - jest straszna rozpacz, nienawiść Boga, złorzeczenia, przekleństwa, bluźnierstwa. Są to męki, które wszyscy potępieni cierpią razem, ale to nie jest koniec mąk. Są męki dla dusz poszczególne, które są mękami zmysłów: każda dusza, czym grzeszyła, tym jest dręczona w straszny i nie do opisania sposób. Są straszne lochy, otchłanie kaźni, gdzie jedna męka odróżnia się od drugiej; umarłabym na ten widok tych strasznych mąk, gdyby mnie nie utrzymywała wszechmoc Boża. Niech grzesznik wie: jakim zmysłem grzeszy, takim dręczony będzie przez wieczność całą. Piszę o tym z rozkazu Bożego, aby żadna dusza nie wymawiała się, że nie ma piekła, albo tym, że nikt tam nie był i nie wie, jak tam jest. Ja, siostra Faustyna, z rozkazu Bożego byłam w przepaściach piekła na to, aby mówić duszom i świadczyć, że piekło jest. (...) Szatani mieli do mnie wielką nienawiść, ale z rozkazu Bożego musieli mi być posłuszni. To, com napisała, jest słabym cieniem rzeczy, które widziałam. Jedno zauważyłam: że tam jest najwięcej dusz, które nie dowierzały, że jest piekło. Kiedy przyszłam do siebie, nie mogłam ochłonąć z przerażenia, jak strasznie tam cierpią dusze, toteż jeszcze się goręcej modlę o nawrócenie grzeszników, ustawicznie wzywam miłosierdzia Bożego dla nich. O mój Jezu, wolę do końca świata konać w największych katuszach, aniżeli bym miała Cię obrazić najmniejszym grzechem" (Dzienniczek, 741).
      • sakral Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:45
        co to za kobieta ?

ta Faustyna to ważna osoba w Kościele ?
    • iskram Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:39
      Znacie wierszyk o lokomotywie"Brzechwy" I choć by przyszło tysiac atletów i każdy zjadłby po sto kotletów ,to nie udzwignie" BÓG MA WIĘCEJ NIŻ ROZDAŁ- A NERGAL -KIEDYŚ ZAPŁACZE-i to już jego sprawa!!!!!!!!!!!!!!!!! Miłosierdzie.
      • paputekonly iskram! Zostałes poddany kretynizacji już w tak.. 19.08.11, 11:47
        wczesnym wieku że, nie potrafiłeś nawet zapamiętać że genialną "Lokomotywę" napisał Julian Tuwim...

Który również genialnie orzekł:

"Ci którzy chcą przemawiać w imieniu Boga, niech najpierw przedstawią listy uwierzytelniające.."

lol..
        • saint_just Re: iskram! Zostałes poddany kretynizacji już w t 19.08.11, 12:09
          paputekonly napisał:

> wczesnym wieku że, nie potrafiłeś nawet zapamiętać że genialną "Lokomotywę" nap
          > isał Julian Tuwim...
          >
          > Który również genialnie orzekł:
          >
          > "Ci którzy chcą przemawiać w imieniu Boga, niech najpierw przedstawią listy uwi
          > erzytelniające.."

>
          > lol..
      • maura4 Re: Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 12:16
        Ty sie nie martw o Nergala. O sobie poradzi. Ty płacz nad losem tysięcy dzieci, których twój bóg oddał na zgubę swoim urzędnikom. Nie było ani boga, ani papieża, ani Anioła Stróża. Był płacz, dramat, cierpienie, śmierć dzieci, i obojętność katolików.
      • koloratura1 Nieprawda! 19.08.11, 13:11
        iskram napisała:

> Znacie wierszyk o lokomotywie"Brzechwy" I choć by przyszło tysiac atletów
        > i każdy zjadłby po sto kotletów

U Brzechwy było: ...i każdy zjadłby tysiąc kotletów , a nie - po sto kotletów . O!
        • koloratura1 Re: Nieprawda! 19.08.11, 13:13
          koloratura1 napisała:

> U Brzechwy było: ...

Oczywiście - u Tuwima...
          • maaac Re: Nieprawda! 19.08.11, 13:32
            Brzechwa (Jaki tam Brzechwa to naprawde Lesman!!!!) czy Tuwim obydwaj narodowo podejrzani. Prawdziwi polscy, chrześcijańscy patrioci nie powinni takich "ukrytych opcji" cytować!!!!
            • koloratura1 Re: Nieprawda! 19.08.11, 14:02
              maaac napisał:

> Brzechwa (Jaki tam Brzechwa to naprawde Lesman!!!!) czy Tuwim obydwaj narodowo
              > podejrzani. Prawdziwi polscy, chrześcijańscy patrioci nie powinni takich "ukrytych
              > opcji" cytować!!!!

To może zgódźmy się na Mickiewicza?
              Ale ten - Litwin, psia krew!

Mam! Słowacki, o!
            • totapis500 Re: Nieprawda! 19.08.11, 16:47

Ta materia jest dość śliska gnom Jaruś też podobno chrzczony scyzorykiem.
    • posca Nergal: Szatan zwyciężył 19.08.11, 11:41
      Kas, kasa i jeszcze raz kasa. To jest powód, dla którego Nergal zniszczył Biblię. A ideologię (np. granice wolności artystycznej) dodaje się na końcu, tak dla "przykrywki". Ot, i cała tajemnica.
    • oszolom-z-radia-maryja ludzie zapomnieli już o satanist.mordzie w R.śląsk 19.08.11, 12:04
      www.google.pl/search?client=opera&rls=pl&q=satanistyczny+mord+w+rudzie+%C5%9Blaskiej&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest
      • paputekonly Oszołom,wsadź sobie te linki,dopóki nie dot.Rydzyk 19.08.11, 12:39
        .. Rydzyka...
        Jakbyś miał coś podobnego o dr.Grzybbelsie.. to chętnie poczytam.. haha..
        lol

Jonathan Swift
    • aaron_agorenstein Mowa nienawiści to tylko ekspresja artystyczna 19.08.11, 12:08
      A ekspresja artystyczna nie ma granic. Przypominam, że kapele neonazistowskie, lewackie, zachwalające terroryzm itp. itd. to też ARTYŚCI! Oni po prostu mają taki wizerunek sceniczny.
    • mieszkaniec_wszechswiatow Lucyfer znaczy: Niosący Oświecenie !!!!!!!!!!!!!!! 19.08.11, 12:19

b/k
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka