Dodaj do ulubionych

Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki

27.08.11, 11:48
Rozpoczyna się seria miłosnych muśnięć mowy miłości. Brak wariantu smoleńskiego kampanii musiał Pana Redaktora doprawdy mocno zirytować. Daremne żale. Po doświadczeniach roku ubiegłego Kaczora nie tak łatwo sprowokować. Ale to między innymi Pana - wina. Trzeba było go nie wbijać biuciorami w ziemię już w 48 godzin po katastrofie. Przetrwał. Zresztą na falach agorowego radia TOK FM Zbigniew Hołdys raczył był nazwać Kaczora ch..em. W tej sytuacji z g..wnem łatwo sobie poradzi. Za to sprowokował Pan Karnowskich to rzecz pewna. Utwierdził mnie Pan w przekonaniu żeby nie iść na wyboru. Nie będę dokonywał wyboru między dżumą a cholerą.
Obserwuj wątek
    • aa1000 Re: Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 27.08.11, 12:21
      Panie Macieju Stasiński

Prawdopodobnie już pan żałuje powyższego tekstu.

Jak by nie kombinować, to wczorajsza "debata" nie powinna się odbyć. Dla wizerunku panów polityków i pana Gugały.
      Społeczeństwo, jakie by nie było, jest oszukiwane przez polityków a do tego dokładają się żurnaliści, biorąc udział i firmując to.
      Czy coś się dowiedzieliśmy wczoraj, czy koalicja łaskawie notyfikuje Kartę praw podstawowych ?
      Czy pan Rostowski panuje nad finansami kraju? [media powinny bić na alarm o wzroście zadłużenia].

• wan20_3 Re: Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 27.08.11, 20:30
        drogi (droga) aa1000! Politycy, w tym rzeczony Kaczuszkiewicz nie robią żadnej łaski, muszą poddać się ocenie. Można oczywiście zabawiać się w radosne fety i celebracje jak na wrocławskim Perteitagu PiS (a gdzie pochodnie i parademarsche?). Nie można się bez konsekwencji wymigiwać od debaty, zaś wygłupianie się z tą jakąś Pisią norą, którą ma być centrum spotkań (przesłuchań) to idiotyzm. PO dla jaj powinno zapraszć Kaczęta z do jakiejś meliny w Grójcu.
        • 123jna Re: Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 27.08.11, 21:09
          wan20_3 masz racje, nie ma sie co do poziomu pisowego znizac, wsrod nich zapachy pewnie niebianskie nie sa. Jak mlodzi, moze nawet wyksztalceni ludzie nie potrafia zauwazyc roznic miedzy Po a PiS-em? To po prostu wstyd i niewiedza, brak umiejetnosci analizowania zycia, nieznajomosc ludzkich charakterow. Klamac mozna z klasa albo po knajacku jak pisowcy.
          PiS to tzw. "cwoki", nie ma znaczenia jakimi dyplomami sie legitymuja, to trojkowicze na calej linii. Wszystko na 2+ - naciagana trojka na szynach. Trzeci sort. Karnowscy takze, zauroczyly ich kacze blizniaki, sadza pewnie ze pracuja na wlasna prezydenture i premiere. Nie ma szans, narod sie do tej pory wyedukuje, wierze, ze jednak "Polak potrafi" - zmadrzec.
    • jk1962 Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 27.08.11, 12:36
      Beata Szydło powiedziała że decyzja premiera Tuska zakazująca ministrom udziału w debatach organizowanych w Centrum Programowym PiS jest wyrazem "bezradności i brakiem szacunku dla debaty publicznej".
      Jak podkreśliła, PO nie ma programu i dlatego przestraszyła się udziału w debacie.
      wiadomosci.dziennik.pl/wybory/pis/artykuly/352800,hofman-o-debacie-prezes-pis-w-piatek-po-

PISowska propaganda jest tak prostacka i bezczelna że nie wiem czy PISowscy propagandziści są debilami czy, być może, uważają że ich wyborcy to debile którzy łykną każdy kit. Karnowscy robią z siebie idiotów uczestnicząc w tym żałosnym, PISowskim spektaklu propagandowym. Zapewne liczą na profity po zwycięstwie PISu, a może wierzą w to co piszą? Ale jak można w te PISowskie bradnie wierzyć? A może ktoś napisze czy i z jakiego powodu wierzy w słowa pani Szydło że "PO nie ma programu i dlatego przestraszyła się udziału w debacie".

• mentatd_at_gmail Re: Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 27.08.11, 16:33
        > PISowska propaganda jest tak prostacka i bezczelna że nie wiem czy PISowscy pro
        > pagandziści są debilami czy, być może, uważają że ich wyborcy to debile którzy
        > łykną każdy kit.

W sposób oczywisty wyborcy są w większości debilami i proste rozumowanie Prezesa dociera do nich dużo bardziej niż meandry którymi większość publicystów podróżuje.
      • robokopo Re: Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 28.08.11, 11:30
        Oczywiście, że liczą na profity. Przecież Karnowski był dyrektorem "Wiadomości". Cno mu do tych apanaży i do takiego zasięgu propagandy, którą wtedy siał bez zażenowania.
    • rpq Re: Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 27.08.11, 12:44
      > Trzeba było go nie wbijać biuciorami w ziemię już w 48 godzin
      > po katastrofie.

Nikt tego nie zrobił. Konflikt po katastrofie zaczął się dopiero, gdy publicyści pisowscy zaczęli wzywać stronę przeciwną do przeprosin ś.p. prezydenta, zarzucać nieszczerą żałobę i zbijać polityczny kapitał na całej hisorii. Potem był wawel i dopiero wtedy zaczęło się uczciwie zarobione glanowanie.

Czy wieczne robienie z siebie ofiary to jedyny sposób pisu na politykę?
      • 0721x Re: Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 27.08.11, 13:32
        a najbardziej mnie wkurza że ten załgany fjurerek robi spęd swoich debilków we Wrocławiu
        czemu zaśmieca nasze piękne miasto tą zgrają i sobą?
        A pod wawel u boku brata największego polaka od czasów piasta kołodzieja pod ulubioną trumienką!!!
        • 123jna Re: Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 27.08.11, 21:13
          0721x - a oprocz tego swietej pamieci (nie uzywajcie w prasie koscielnych okreslen, jaka tam swieta pamiec) lezy u jego boku magister handlu morskiego - to dopiero przekret! Wstyd dla Wawelu, od tamtej pory mam lekka pogarde dla mieszkancow naszej drugiej stolicy.
          • sir_fred Re: Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 27.08.11, 22:14
            Ale co Krakusy winni? Władowali im zwłoki i nie mieli nic do gadania. Może kiedyś oczyszczą Wawel, ale to już inna para kaloszy...
            • nerwus0 Re: Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 28.08.11, 11:46
              Raczej kapcia Dziwnego (Dziwisza).
    • nex_us Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 27.08.11, 13:27
      Dzień po katastrofie smoleńskiej dokładnie w południe w niedziele w TVP1 usłyszałem chamskie bluzgi Ziemkiewicza. Dzień po tragedii zaczęła się PISowsko-prawicowa kampania nienawiści. Oczywiście wtedy i w czasie kampanii prezydenckiej Kaczyński się nie udzielał, nie musiał. Obrzydliwą robotę robili za niego jego pretorianinie.
    • ryszard461 Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 27.08.11, 13:46
      To co napisał redaktor Stasiński czyta się wyjątkowo nieprzyjemnie, natomiast co do debaty w Polsacie, to niestety, nie ma w nim żadnej osoby która by mogła bezstronnie poprowadzić taką rozmowę. Nawet sprawozdawca sportowy Borek, w czasie meczu Wisły piał z zachwytu nad tym jak to świetnie budowane są drogi w Polsce, w przeciwieństwie do nieróbstwa będącej też w Unii Bułgarii.
    • saint_just Wałęsa jest chyba jednak wizjonerem, 27.08.11, 14:44
      skoro to g.ów.no już 20 lat temu wykopał ze swojej kancelarii.
    • maxixxx Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 27.08.11, 15:29
      To mnie czasem moderatorzy wykrop..... a tu pan redaktor napisał słowo "gó..." i to bezczelnie w samym tytule by wszyscy widzieli

Odnośnie samego artykułu to jest on na poziomie debaty o debatach czyli o niczym. Ale to nie jest wina pana redaktora bo jakbym ja miał obowiązek śledzić tak jak pan redaktor co "tam panie słychać w polityce" by później o tym pisać to trudno byłoby wzlecieć nad poziomy
    • hol2 Śmierdzący i beznadziejny tytuł. 27.08.11, 16:00
      Jak można być tak prymitywnym?
    • prawdziwy-moher ..Przeciez Pan klamie ..... 27.08.11, 16:08
      W dzien dyskusji na Polsat, zaaranzowanej przez i Polsat i Tuska , Jaroslaw Kaczynski byl w innym regionie Polski.Dawno , wczesniej zaplanowane spotkanie.I po drugie.Nie organizuje sie zachcianki w jednej chwili, pomimo ze jest Premierem.I minister Hall dostala zaproszenie duzo wczesniej.Zgodzila sie, pozniej nie przybyla bo fuller zabronil.Zgadza sie?
      Pisz Pan prawde.Latwiej zyc, bo szkoda przy takim zaklamaniu i Panskiej rodziny.
      • nerwus0 Re: ..Przeciez Pan klamie ..... 28.08.11, 11:40
        Tak, a zachcianki (czyt.wezwania) prezia zawsze dziewicy, to są OK?
    • stach-poraj Wulgaryzmy 27.08.11, 18:38
      Szanowny Panie Redaktorze,
      ja sobie kategorycznie nie zycze by Gazeta Wyborcza napastowala mnie i brutalizowala wulgaryzmami w naglowkach i tekstach.
      Jesli zazycze sobie wysluchania wulgaryzmow, to wyjde na ulice i uslysze w bramie.
      Ale otwoerajac strone internetowa GW zwyczajnie sobie wypraszam.
      Stach Poraj
      • 123jna Re: Wulgaryzmy 27.08.11, 21:19
        stach-poraj - drogi panie Stachu - slowo g...o w innych jezykach nie ma takiego wydzwieku jak w polskim - shit czy schaise czy skit nie brzmi obrzydliwie. U nas tez sa sytuacje, ze nie ma lepszego slowa na ich oddanie jak uzycie zwiezlego i wiele mowiacego wulgaryzmu. Po to ine sa aby ukazac cale dno, nicosc czyjegos postepowania czy zjawiska. Np. w polskim jest swietne powiedzenia: wyzej sra niz dupe ma" - proste ale nie prostackie, b. inteligentne i do PiS-u pasuje jak ulal. Po szwedzku jest smaken är som baken - delad (smak - gust - jest jak tylek - podzielony). To sa madrosci roznych narodow. Slowo gowno tu swietnie pasowalo - do zadecia i naburmuszenia Kaczynskiego.
        • stach-poraj Re: Wulgaryzmy 27.08.11, 23:50
          To nie jest tak, ze ja tego slowa nie znam czy nie rozumiem jego funkcji emocjonalnej.Znam gorsze i zdarza mi sie ich uzywac, ale tylko w zzytym gronie, nie wobec nkieznajomych,ktorych zaraszam do swego domu czy odwiedzam. Kiedy otwierqm szacowna gazerte i czytam artykul Stasinskiego, to tak jakbym zapraszal go do swego domu, do swego salonu. Wiec oczekuje, ze uszanuje moja wrazliwosc i goscinnosc.
          • nerwus0 Re: Wulgaryzmy 28.08.11, 11:29
            Czyżby zapomniał określenie prawdy przez ś.p. ks. Tischnera.
            Prawda, tys prawda i g.... prawda.
      • szama3 Re: Wulgaryzmy 28.08.11, 14:23
        to wypie...j Stachu
    • bezspokoju Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 27.08.11, 18:40
      Panie Redaktorze, odważnie i celnie. Wyrazy szacunku.
    • rozsadek.ltd Pytanie do cyngli i lemingów 27.08.11, 20:15
      Jak wchodzę na tą stronę:

www.platforma.org/pl/platforma/
      To gdzie tam jest jakiś program? Bo widzę tylko PR i propagandę za moje pieniądze.
      • sir_fred Re: Pytanie do cyngli i lemingów 27.08.11, 22:31
        A od kiedy to liczą się jakieś programy? Czy od 20 lat, co ja gadam, czy kiedykolwiek jakaś partia zrealizowała choćby 1/4 swojego programu? To jakieś absurdalne złudzenie, że program ma coś do rzeczy. Pisze się to, bo tak wypada i poważniej brzmi w mediach: mamy program, proszę oto setki kartek zapisanych bzdurami, w 90% skopiowanymi z innych tego typu wydawnictw, a w 10% przez pomyłkę z książki kucharskiej.

A co program ma do debaty? No nie wiem, ale w przypadku takiej pani Szydło, która nie wie czy PKB/inflacja/bezrobocie nam rośnie czy maleje, choć dość łatwo to sprawdzić, jeśli ukończyło się bodajże czwartą klasę podstawówki (liczby ujemne), to w ogóle słowo debata nie ma sensu. To może być tylko jednostronna masakra. A to właśnie takie Szydły będą potem wdrażać rzekome programy, głosować nad rzeczami, których nie ogarniają, itd. Polaczki będą budować drogi, tak jak już budowali w latach 2005-2007, Jasiński pewnie coś sprywatyzuje, a Kempa powrzeszczy sobie, bo lubi. Może jeszcze Macierewicz przyjmie do kontrwywiadu setkę ludzi po kilkudniowym kursie "małego agenta", a Karski zastąpi Kubicę w Renault. Reszta kadr rozleciała się wraz z Tupolewem. Taka jest perspektywa rządów PiS. Obejdzie się bez debat, żebym i tak wiedział, że zagłosuję na Palikota...

---
        Od 1903 roku Coca-Cola nie jest już tym, czym była...
      • jk1962 Re: Pytanie do cyngli i lemingów 27.08.11, 23:34
        Program PO jest prosty: niedopuszczenie PISu do władzy. I ten program jest realizowany. W obecnej chwili jest to najważniejsze zadanie stojące przed PO. Wydaje się że większość Polek i Polaków rozumie zagrożenia związane z ewentualnym powrotem PIS do władzy.
        • szama3 Re: Pytanie do cyngli i lemingów 28.08.11, 14:32
          jk1962 napisał:

> Program PO jest prosty: niedopuszczenie PISu do władzy. I ten program jest real
          > izowany. W obecnej chwili jest to najważniejsze zadanie stojące przed PO. Wydaj
          > e się że większość Polek i Polaków rozumie zagrożenia związane z ewentualnym po
          > wrotem PIS do władzy.
          program PO nie polega na niedopuszczeniu PiS do władzy ale na tym, żeby uratować obywateli tego kraju przed nimi samymi udając, że nie są oni tym czym w istocie są, to przypomina koncept "brzemię białego człowieka" z okresu końca imperium brytyjskiego - żeby kochać ludy kolonialne mimo, ze to banda bezwartościowych sykinsynów... (większość Norwegów to naziści większość Polaków to pisowcy a mimo to trzeba udawać, że Norwedzy to Norwedzy a PiSowcy to Polacy….
      • buzz11 Re: Pytanie do cyngla bez rozsądku 28.08.11, 08:18
        Gdzie ty na stronach PIS jakiś program widzisz? Jest agitka wyborcza zawierająca same "genialne" myśli w stylu komunistycznym: należy rozwijać, dążyć i umacniać, my zrobimy Polakom dobrze. Programu ani śladu. Kolejne kłamstwo kurdupla skierowane do półgłówków z PISu bo nikt inny na takie frazesy nie da się nabrać. Ma być lepiej a skończy się jak zwykle... A te huczne parteitagi PIS to też za moje pieniądze.
      • robokopo Re: Pytanie do cyngli i lemingów 28.08.11, 12:24
        A co widzisz na stronie PiSu? I dlaczego nie krzyczysz, że to za twoje pieniądze?
        • rozsadek.ltd Tępy lemingu 29.08.11, 08:44
          Nie wiem, czemuś się tak jakiegoś PiSu uczepił. Jakby w POlsce były dwie partie.
          Co nie zmienia faktu, że na stronie PiS masz do ściągnięcia program, którego i tak nie przeczytasz, bo ma ponad 250 stron, co dla młodego, wykształconego z dużego miasta jest stanowczo za wielkim wysiłkiem. Oczywiście nie omieszkasz ocenić.

www.pis.org.pl/download.php?g=mmedia&f=program_pis_2011_projekt.pdf
          • nerwus0 Re: Tępy trollu 29.08.11, 10:34
            Z programu chleba nie upieczesz.
            • rozsadek.ltd Cwelu polny 29.08.11, 19:17
              Z Tuskowego PRu też ciężko.
      • szama3 Re: Pytanie do cyngli i lemingów 28.08.11, 14:25
        rozsadek.ltd napisał:

> Jak wchodzę na tą stronę:
        >
        > www.platforma.org/pl/platforma/
        > To gdzie tam jest jakiś program? Bo widzę tylko PR i propagandę za moje pieniąd
        > ze.
        lepiej czytaj dzieje apostolskie i zastanawiaj sie nad mechanizmem popbiekanych grobów i zgorszenia (maluczkich) nawet durniem nie jesteś autentycznym tylko udawanym...
    • alakyr A ile tego obieranie gówna ze skórki jest w GW? 27.08.11, 20:44
      Redaktorze, żeby nie pisać głupot dobrze jest od czasu do czasu wyjść z siebie, stanąć obok i posłuchać - co ja gadałem. Można sobie wtedy zadać pytanie - czy mnie pogięło, zaćmiło?
      • maxik-g Ty rzeczywiście nie piszesz tu głupot. 27.08.11, 23:43
        alakyr napisał:

> Redaktorze, żeby nie pisać głupot dobrze jest od czasu do czasu wyjść z siebie,
        > stanąć obok i posłuchać - co ja gadałem. Można sobie wtedy zadać pytanie - czy
        > mnie pogięło, zaćmiło?
      • buzz11 Re: Czasami może człowieka pogiąć jak słucha tego 28.08.11, 08:21
        Czasami może człowieka pogiąć jak słucha tego zakłamanego kurdupla. Jak by Kłamczyński tych swoich kłamstw w kolorowe papierki nie zawijał to w środku zawsze pozostanie g..no !
    • 123jna Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 27.08.11, 21:01
      Kaczynski NIC nie wie o tym co sie dzieje w Polsce i na swiecie -nie czyta przeciez (i zabrania swojakom) zadnej przyzwoitej prasy jedynie wlasne "szczekaczki", ktore pisza pod niego. Ukrywaja przed nim prawde, nie wie pewnie, ze jest cos takiego zwanego BNP - pewnie myli to z bankiem behape. O kryzysie swiatowym tez nie wie, bo nie moglby wtedy opowiadac dyrdymal (Szydlo tez) o tonieciu Polski, musialby jej sytuacje pochwalic. Jak tu z takim dyskutowac i o czym? Toz to ciemna tabaka w rogu. Karnowscy takze mu zycia nie ulatwiaja, bronia mu dostepu do wiedzy. Liski chytruski.
    • 123jna Re: Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 27.08.11, 21:04
      askokl czlowieku, poddajesz sie walkowerem? Jak mozesz porownywac te dwie partie, wstydz sie. Ublizasz inteligencji ludzkiej.
    • 1stanczyk [...] 27.08.11, 21:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • kurelski Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 27.08.11, 23:36
      Twarz autora i tresc artykulu tak samo plugawe -coz GW bluzgi albo poruta -tym pismo pluje czym Michnik zaloge faszeruje.
    • henryk_49 Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 28.08.11, 00:40
      Zwracam się do młodych i naprawdę wykształconych z propozycją - zorganizujcie się i zakończcie ten chocholi taniec staruszków . Załóżcie partię np. " 65+" t. zn. partię dla ludzi urodzonych w 1965r. i później. Inaczej te stare repy, trzymające się władzy jak rzep psiego ogona i kłócące się o to kto ma rację ( we wszystkich tematach) , czy ten co siedział, czy ten co nie siedział i praktycznie nic nie robiące poza urządzaniem siebie i własnych rodzin, tak was urządzą że na stare lata kit z okien zjadać będziecie, a w skrajnych wypadkach o eutanazję prosić. W moim zamyśle partia taka powinna skupiać ludzi młodych, bez względu na ich światopogląd, bez względu na sympatie polityczne. Nie ważne , czy ktoś jest sympatykiem SLD, PO, PiS, czy PSL. Nie bójcie się, dacie radę. Żaden 50- letni staruszek , nie dorówna ani energią ani intelektem 35-latkowi. Jeśli w tym wieku nie ma się odpowiedniego rozumu, doświadczenia i wiedzy, to się już tego mieć nie będzie, choć by się i 100 lat żyło. Wybory za pasem, brak czasu na powołanie takiej partii do życia i odegranie jakiejkolwiek politycznej roli, ale czy naprawdę nic nie możemy zrobić? Możemy i to dużo ! " MOŻEMY , W ZGODZIE ZE SWOIMI SYMPATIAMI POLITYCZNYMI, GLOSOWAĆ NA LUDZI MŁODYCH, nie obciążonych bagażem i doświadczeniami przeszłości, bez ryzyka że mogą być szantażowani. Ci młodzi ludzie zasiadający w parlamencie , powinni być w stanie się zorganizować we własnym i przyszłości kraju , interesie i powołać do życia partię zabezpieczającą rozwój i przyszłość młodego pokolenia.
      • nerwus0 Re: Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 28.08.11, 11:33
        Który to już raz pakujesz ten sam durny tekst do każdego wątku?
        Tak nawalony jesteś, że umiesz tylko kopiować i wstawiać byle gdzie.
    • poussin Re: Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 28.08.11, 01:46
      Fajne!
    • lionold co by pan prezes zrobił gdyby sobie pofolgował? 28.08.11, 08:19
      popuściłby w gacie goov_nem obranym ze skórki przez jego wielbicieli.
    • andok777 Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 28.08.11, 09:19
      Smacznego panie redaktorze. Tytuł, tekst taki jak cały pan: obiektywny, kulturalny, pełen dobrego smaku. Nic dziwnego, że jest pan twarzą GW. W przypadku obierania czegoś tam to może inną częścią ciała.
    • nerwus0 Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 28.08.11, 11:14
      Krótko:
      Kaczor to arcycymbał.
    • bodzio151 Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 28.08.11, 11:29
      nawrocenie sie do BOGA/naukowo dowodzi sie ze BOG istnieje/ bierze sie sluby koscielne, zaklada sie fundacje do walki z korupcja/by przykryc swoje nie do konca jasne przejecie mieszkania,min,/ i tym podobne rzeczy sie robi oto cala nasza 'klasa polityczna' cale dno, chamstwo, obluda itp.jak nisko sie upada ,by zostac poslem i senatorem, i oni maja byc autorytetami, no nie ,
    • grek.grek Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 28.08.11, 12:08
      kultura polityczna nakazuje, aby debatę zaplanować z partnerem/ami, z odpowiednim wyprzedzeniem.

kaczyński i napieralski bardzo słusznie olali pana premiera i jego kurtyzanę z peselu. gdyby pobiegli jak pieski na gwizdek ich wyborcy przyjęli by to z niesmakiem.

tusk popełnił duży błąd. i to dlatego media sprzyjające PO tak ostro próbują jego faux pas przekuć w prawdziwy sukces - sukces, ofk, z poowdu 'słabości i nędzy opozycji'... jakże by inaczej...

gebelsowska taktyka. czasami się sprawdza, czasami nie. zawsze jednak jej stosowanie jest oznaką braku szacunku dla ludzi, którym się próbuje za jej pomocą urabiać.
      • rpq Re: Kampania, czyli obieranie gówna ze skórki 28.08.11, 12:50
        > kultura polityczna nakazuje, aby debatę zaplanować z partnerem/ami, z odpowiedn
        > im wyprzedzeniem.

Poważnie istnieje taki zwyczaj? Możesz przedstawić jakieś dowody jego istnienia i sankcje w przypadku odstępstwa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka