Dodaj do ulubionych

Kasiaści, czyli wstydliwi Polacy, samoobsługa i...

• martinek80 Kasiaści, czyli wstydliwi Polacy, samoobsługa i... 04.09.11, 21:06
      Niepojete dla mnie jest dlaczego kasjer-sprzedawca dajmy na to w takim auchan czy biedronce ma taki przywilej jak umowa o pracę - w przypadku takiej pracy powinna byc co najwyżej umowa o dzieło wraz z ewentualna rezerwacją śmietnika na czas emerytury (zniechecaloby to do pracy w markecie i umozliwiloby zwiększenie kas samoobslugowych).
      Umowa o pracę dla najtrudniejszych zawodów: minister, polityk, urzędnik, duchowieństwo, agent Tomek...
      • ff6 Re: Kasiaści, czyli wstydliwi Polacy, samoobsługa 04.09.11, 22:18
        duchowienstwo to zaden zawod
        to socjal
        • qatroscc Re: Kasiaści, czyli wstydliwi Polacy, samoobsługa 05.09.11, 00:48
          co ty gadasz, wystarczy spojrzeć na ciebie i dodatek za szkodliwe miejsce pracy im się bezwzględnie należy
    • forumonline te kasy to raj na ziemi 04.09.11, 23:46
      na tych kasach można spokojnie wynieść drugie tyle za ile się zapłaci, nie powiem gdzie i jak, bo każdy ma swoje sposoby, ale ja spokojnie wydając q miesiącu 1000 zł, mam na lewo 800-1100 zł lewego towaru, który przejdzie przez tą kasę. Sklepy muszą mieć na tych kasach spore straty, ale widocznie są one ciągle mniejsze od wypłat dla stałych kasjerów.
    • vratislavian Propaganda rodem z Orwella 04.09.11, 23:48
      O jak pięknie, o jak cudownie.
      Jak ja się cieszę, że ludzie tracą miejsca pracy, jak ja się cieszę że chce się mnie przekonać do likwidacji gotówki(stopniowo), jak ja się cieszę że banki będą wszystko rejestrowały dla celów marketingowych(i innych), jak ja się cieszę z większej kontroli służb nad moimi wydatkami. Jak ja się cieszę, że tak promuje się banki.

Nowy wspaniały świat(ale to już inny autor).
      • kinga-1980 Re: Propaganda rodem z Orwella 05.09.11, 01:21
        idiota jestes. (sadzac po stopce)

Jak WW to 3. swiat co co z reszta Polski? I tak nie zrozumiesz..
        • ja_dular Re: Propaganda rodem z Orwella 05.09.11, 22:49
          ale na temat - złociutka.
    • mrtaddy Kasiaści, czyli wstydliwi Polacy, samoobsługa i... 05.09.11, 01:29
      >>>Nikt jeszcze nie wymyślił, jak przyczepić kod do szczypiorku<<< bzdura u mnie na Florydzie po prostu szczypiorek jest zapakowany w plastikowy woreczek z kodem,a wiec nie trzeba wymyślać to juz jest wymyślone.
    • artificial_intelligence Kasiaści, czyli wstydliwi Polacy, samoobsługa i... 05.09.11, 07:23
      A może chodzi o to by klienci polubieli kasy samoobsługowe, wtedy markety zaoszczędzą na etatach ?
      U mnie, mam czasem wrażenie, że czynnych kas za mało, może to kwestia planowania, a może po prostu brak jeleni do tej pracy ?
      • astrum-on-line Re: Kasiaści, czyli wstydliwi Polacy, samoobsługa 08.09.11, 17:12
        Może brakuje jeleni za te stawki. A po co płacić więcej, skoro kasa za jeden dzień oszczędza sześć etatów. Aż się dziwię, że tych kas nie ma więcej.
    • feminus Kasiaści, czyli wstydliwi Polacy, samoobsługa i... 05.09.11, 13:06
      Motywem wstyd...to niestety az nadto mowi o naszym spoleczenstwie-jakie tolerancyjne i nie lubiace wscibiac nosa w czyjes sprawy prywatne (koszyk)!
      • old_pj kompletny nonsens 05.09.11, 17:55
        ja robię tam zakupy m.in dlatego ze kasjerka pakuje je do torby, kasa samoobsługowa jest bez sensu przy większych zakupach
    • rychu_taxi_drajwer Gazeta dla młodych, wykształconych, z dużych miast 05.09.11, 19:14
      co pisze zaimek wskazujący "ci" z wielkiej litery, jak dzieci na onecie. Nosz ku... dno.
    • incienso NAUKA 05.09.11, 20:17
      chyba potrzeba jakiejś ogólnopolskiej akcji dokształcającej. żeby redaktorzy nie odróżniali ci=tamci od Ci=Tobie to już dno.

teraz panuje jakaś moda na pisanie każdego "ci" z wielkiej litery: "...a co z Tymi nazistami, którzy mordowali w czasie wojny? czy Ci ludzie....". litości.....!!
    • beabeta Kasiaści, czyli wstydliwi Polacy, samoobsługa i... 05.09.11, 22:13
      Kasy samoobslugowe sa wprowadzane aby zabierac prace ,nie dla wygody klijentow !
    • koobersky bzduuurrrra 06.09.11, 07:44
      dzieki takim samoobstugowym gownom mniej ludzi jest zatrodnianych w sklepie a po drogie to dzisiaj samoobsluga a co bedzie jutro wykladanie i sprzatanie sklepu??
      ja bojkotuje takie kasy
    • the_dzidka Ludzie, komu wyście spod ogona wypadli? 06.09.11, 08:57
      Wy chyba sobie jakies jaja robicie!

Zauważyliście może, robin hoody od siedmiu boleści i ósmego smutku, że kasy samoobsługowe są w sklepach oprócz normalnych kas "z ludźmi"?
      Zauważyliście, że do kas samoobsługowych oddelegowani są pracownicy sklepu, którzy pomagają klientom z nich korzystać?
      Zauważyliście, na ile kas "normalnych" przypada jedna kasa samoobsługowa?
      Zauważyliście, jaki jest odsetek klientów wolących korzystać z kas samoobsługowych?

To co wy do licha tutaj p***dolicie?! Jakie 'zabieranie pracy"?! (Oraz: od kiedy to z taką troską pochylacie się nad losem bliźniego swego?!)

A stójcie wy sobie w kilometrowych kolejkach, traćcie swój czas, potulnie wyszukujcie w portfelu drobne, bo dziumdzi w kasie nie chce się wyciągać poszczególnych monet; najwyraźniej stanie w kolejkach to dla was usprawiedliwienie, dlaczego nie jesteście w pracy/ w domu ("taka kolejka była!"). Ja sobie w tym czasie spokojnie skasuję zakupy na automatycznej kasie i jeszcze sie uśmiechnę do pracownika sklepu, bo dzięki temu, że nie musiałam tracic czasu w kolejce, nie straciłam też dobrego nastroju.

Homo sovieticusy XXI wieku, psiakrew...
      • nienawidze_pomidorowej Re: Ludzie, komu wyście spod ogona wypadli? 06.09.11, 09:26
        Masz tik-taka zamiast mózgu to na bank. Typowa przedstawicielka tępego bezmyślnego konsumenta. Jak małpa z brzytwą:-)
    • gresiek polubilismy je za to, ze powoduja bezrobocie 12.09.11, 20:57
      polubilismy je za to, ze powoduja bezrobocie, a przeciez o to wlasnie chodzi w europejskiej gospodarce rynkowej, zeby jak najwiecej osob wypoczywalo na zasilkach
    • g00rek Kasiaści, czyli wstydliwi Polacy, samoobsługa i... 13.09.11, 08:11
      Te kasy to masakra. Po kilku próbach zrezygnowałem - ciągle coś nie tak. A nie można tego rozwiązać tak: netgeeks.pl/index.php/2009/02/pan-tu-nie-stal/ ?
      • g00rek Re: Kasiaści, czyli wstydliwi Polacy, samoobsługa 13.09.11, 08:45
        O i nawet natchnęło mnie do opisania moich doświadczeń :)
        netgeeks.pl/index.php/2011/09/kasy-samoobslugowe/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka