kwis.abcdw.pl 20.09.11, 20:24 Też tak myślałem do ostatniego posiedzenia Senatu, który przegłosował prawo do zaklejenia buzi. Nie chcę Prezydenta, Sejmu i Senatu z jednego przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quaga Odlot Tuska 20.09.11, 20:39 Do tej pory uważałem Donalda za butnego aroganta. Ale teraz widzę że gość zaczadził się władzą i po prostu odleciał. Ten facet naprawdę myśli ze za samo trwanie przy wladzy przez 4 lata cały naród oniemiały z zachwytu zagłosuje na PO. Na pewno zrobi to 100 tysięcy urzędoli których Donald łaskawie dał nam na utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Tusk jest the best 20.09.11, 21:18 Tusk naprawdę poradził sobie z wieloma problemami. Światowy kryzys finansowy, zdewastowane przez poprzedni rząd służby specjalne i dyplomacja i wiele innych. Braci Kaczyńskich przerastały problemy dużo mniejszego kalibru. Przypomnę choćby awanturę o kartofla. Dlatego Tusk jest najlepszym premierem jaki się nam trafił po przemianach. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair [...] 20.09.11, 22:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Tusk jest the best 21.09.11, 08:55 "Miszcz bajeru" to złamanie regulaminu? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Tusk jest the best 23.09.11, 08:45 young.mohair napisał: > "Miszcz bajeru" to złamanie regulaminu? Nie zdążyłam przeczytać, co napisałeś, ale wiedz: widocznie liczni koledzy - internauci tak uznali i tłumnie kliknęli w czerwony kosz. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Tusk jest the best 23.09.11, 10:07 Na tym forum to mnie wcale nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
flipvert Va banque Tuska 20.09.11, 20:55 Kocham Cie premierze Donaldzie i jesli Ciebie zabraknie,to ja nie chce dalej zyc w takiej Polsce! Kasia K-Z. Odpowiedz Link Zgłoś
plutokrata Ludzie T. juz pompuja kase za granice 20.09.11, 21:02 Trza sie szykowac do ewakuacji bo te wybory to zawsze cholera jedna wie jak pojda. tak to juz jest z to demokracjo. niezalezna.pl/16298-wyznaczamy-nagrode-za-znalezienie-3-mld-euro Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Co kto lubi... 21.09.11, 08:30 plutokrata napisała: > Ludzie T. juz pompuja kase za granice > Trza sie szykowac do ewakuacji bo te wybory to zawsze cholera jedna wie jak pojda. Możesz coś więcej o tym pompowaniu ? Czy tylko tak sobie rzucasz g...nem, bo lubisz? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Co kto lubi... 21.09.11, 19:51 powrozowy napisał: > Nie len sie facet na linka kliknij Na którego linka? Odpowiedz Link Zgłoś
powrozowy Re: Co kto lubi... 21.09.11, 21:30 Na tego w poscie plutokraty. Kazdy link musisz na niebiesko i podkreslony miec? tez sie kraj pojebcow dochowal , czytac i pisac w szkolach jeszcze ucza czy tez za trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Co kto lubi... 22.09.11, 08:17 powrozowy napisał: > Na tego w poscie plutokraty. Kazdy link musisz na niebiesko i podkreslony miec? > tez sie kraj pojebcow dochowal , czytac i pisac w szkolach jeszcze ucza czy te > z za trudne? Nie. Za głupie - choć może nie tak chamskie jak Twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
231955ali Va banque Tuska 20.09.11, 21:23 Mieszkam sobie w Niemczech - nie wyjechalem z biedy tak wyszlo i to ponad 10lat temu. Polska interesowalem sie od zawsze sportem,polityka.Mam swoje lata jak bym chcial sie okreslic politycznie to bylo by ciezko pewno jest we mnie 30% Walesy,10% Kwasniewskiego,25%Sikorskiego,25% Palikota,5% Michnika i 5% Urbana.Jestem katolikiem ale normalnym takim jacy sa Polacy.Miesiac temu pomyslalem sobie katastrofa bedzie jak PIS dojdzie do wladzy znowu smiech na swiecie itd.A dzisiaj jak przegladam internet wszystkie doniesienia prasowe to dochodze do wniosku Polsce potrzebny jest Premier Kaczynski przepraszam Polakom potrzebny,najlepiej w koalicji z PSL i SLD.Nie wiadomo co bedzie z UE dalej zreszta PIS wcale UE nie kocha z przyjmnoscia rozstanie sie pierwszy pozamyka granice pogadamy za 4 lata. W Polsce z najblizszych mam corke ktora bardzo dobrze sobie radzi siostra dzieki bogu tez rodzice na cmentarzu od jutra czytam o sporcie o polskiej polityce lepiej nie myslec macie demokracje powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
polganebydlolzeiszczekanapis [...] 20.09.11, 21:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinbird Va banque Tuska 20.09.11, 22:01 a pani Kolenda jak zwykle : pobełkotała , pobełkotała, do żadnych mądrych (lub niemądrych) wniosków nie doszła, kaskę za mizerniutki artykulik wzięła, a po wyborach będzie lamentować jak to głupie społeczeństwo wybrało Smoleńsk, odwet, tropienie układów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tak_bywa Re: Va banque Tuska 20.09.11, 22:15 marcinbird napisał: > a pani Kolenda jak zwykle : pobełkotała , pobełkotała, do żadnych mądrych (lub > niemądrych) wniosków nie doszła, kaskę za mizerniutki artykulik wzięła, a po wy > borach będzie lamentować jak to głupie społeczeństwo wybrało Smoleńsk, odwet, t > ropienie układów itp. I znowu muszę powtórzyć ; nic dodać, nic ująć. Widać, że dziennikarze TVN nie wyściubiają nosa z siedziby swojej stacji telewizyjnej a może jeżdżą od jednej balangi - oops, od jednej ważnej imprezy na drugą i to ciemną nocą. Ja jeżdżę w różne części Kraju (nawet do W-wy) i widzę, że jedynym prawdziwym hasłem, jest właśnie ; "Polska w budowie". Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Va banque Tuska 21.09.11, 08:36 tak_bywa napisała: > Ja jeżdżę w > różne części Kraju (nawet do W-wy) i widzę, że jedynym prawdziwym hasłem, jest > właśnie ; "Polska w budowie". To źle? Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Va banque Tuska 21.09.11, 08:59 Niedługo będzie nowe hasło: POlska w ...rozbiórce: Klapa propagandy sukcesu. Orliki do rozbiórki Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Święte słowa 24.09.11, 07:18 young.mohair napisał: > Niedługo będzie nowe hasło: > POlska w ...rozbiórce: Oczywiście! Jeżeli PiS się kiedykolwiek dorwie do rządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Święte słowa 27.09.11, 11:46 Kontrola programu budowy Orlików prowadzona przez NIK wykazała wiele nieprawidłowości. Opublikowany w styczniu tego roku raport wskazywał na wiele zaniedbań zarówno na poziomie budowy, jak i rozliczania inwestycji. To nie PiS wykazał nieprawidłowości tylko NIK. Możesz to ogarnąć swoim rozumkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Va banque Tuska 21.09.11, 08:34 marcinbird napisał: > a pani Kolenda jak zwykle : pobełkotała , pobełkotała, do żadnych mądrych (lub > niemądrych) wniosków nie doszła, kaskę za mizerniutki artykulik wzięła, ???????????????????????????????????? > a po wyborach będzie lamentować jak to głupie społeczeństwo wybrało Smoleńsk, odwet, > tropienie układów itp. Oj, chyba nie będzie miała okazji... Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras Młodzież widzi co się dzieje 20.09.11, 22:08 więc ma PO w pupie. A co z warszafki tego nie widać ? Może Pańcia napisze młodym jak żyć za 1390 brutto ? Ojej pewnie by na tydzień pańci nie starczyło .... Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Młodzież widzi co się dzieje 21.09.11, 03:04 drmuras napisał: > więc ma PO w pupie. A co z warszafki tego nie widać ? Może Pańcia napisze młod > ym jak żyć za 1390 brutto ? Ojej pewnie by na tydzień pańci nie starczyło .... Wybierz sobie Kaczynkiego bo on dodrukuje pieniedzy i minimalna pensja bedzie 5000. Kiedy Mazowiecki doszedl do wladzy tez mielismy na dzieje na poprawe tylko ze nawet Mazowiecki z blogoslawienstwem Wojtyly nie naleje z pustego. W 89 r Polska byla bankrutem i nawet najlepsze checi nie zapelnia skarbu panstwa. Dlatego ktokolwiek zostanie wybrany ludziom bedzie sie zylo gorzej bo nie ma kasy,jest kryzys a kryzysu nie da sie szybko przezwyciezyc bo to nie zalezy od rzadu tylko od sytuacji na swiecie. Gdybym mieszkal w Polsce zaglosowalbym na Tuska bo on przynajmniej wie skad ludzie maja pieniadze. Kaczynski juz wiele razy powiedzial ze tego nie wie. Oczywiscie Ziobro z Macierewiczem wiedza ze bogaci to zlodzieje i beda od pierwszego dnia scigac uklady co zakonczy sie nastepnym upadkiem rzadu i nowymi wyborami. R Bugaj byly doradca ekonomiczny L Kaczynskiego powiedzial wyraznie ze PiS nie wie czego chce a Kaczynski w swoich deklaracjach zaprzecza samemu sobie. Rozumiem,ze niektorzy ludzie chca zmniany ale zmieniac sie powinno na lepsze a nie na gorsze. Przeciez dwa lata rzadow PiS to jeden wielki balagan.Wszyscy wszystkich podejrzewali az najwieksza korupcja zostala sztucznie wywolana w samym rzadzie co doprowadzilo do odsuneicia Kaczynskiego i jego ekipy od rzadzenia. Czy to jeszcze za malo zeby na to ugrupowanie juz nigdy nie zaglosowac???? Jakich jeszcze dowodow chcecie zeby sie przekonac ze PiS nie ma ani programu na przyszlosc ani nawet ludzi ktorzy mogliby zasiasc w rzadzie. Ze starej gwardii zostal tylko Ziobro,Fotyga,Macierewicz. To tylko trzy ministerstwa a co z reszta. Co z finansami,gospodarka,rolnictwem itd.???? Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras [...] 21.09.11, 07:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Medice, cura te ipsum! 21.09.11, 09:48 drmuras napisał: > Co ty łykasz że nie widzisz Nie wiem, co on łyka i czy - w ogóle - coś łyka. Ale widzę, że niektóry nawet i bez łykania(?) wypisują bzdury. > o jakim dodrukowywaniu pieniędzy mówisz ? Takim jak za komuny; jeżeli nie pamiętasz, zapytaj mamy lub babci. Może tez być sąsiadka... > Po rządach PISu została medialna histeria oraz zmniejszony podatek, > odpisy od podatków na dzieciaki Dla bogatych, a - co najmniej - dobrze sytuowanych, bo biedni i najbiedniejsi nie bardzo mają od czego odpisywać. Bezrobotnych, na przykład, to podatki w ogóle nie interesują. A dziura w budżecie znacząco wzrosła, co musi ograniczać wydatki na pomoc najbiedniejszym. > i stosunkowo niskie bezrobocie. Październik 2007 - 11,3% Czerwiec 2011 - 11,8% Faktycznie, różnica porażająca; zwłaszcza - jak na kryzys... ;) > Więc NIE P_I_E_R_D_O_L Patrz: Temat, chamie. Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras Polacy nie gęsi 21.09.11, 10:19 Oczywiście odpis od podatku jest dla tych którzy podatki płaca to proste. Ale nie chrzań że tylko dla bogatych bo każda rodzina z dochodem 3500,- miesięcznie ma od czego odpisywać. 3500 to dla 4 osobowej rodziny bogactwo ? To stawka dla większości pracujących rodzin. Za to podniesienie VATu to jest polityka prorodzinna i prorozwojowa. W Szwecji aby pobudzić rynek zmniejszono VAT o połowę. Kumasz ??? Czy za dużo gumy DONALD się nażarłeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Polacy nie gęsi 21.09.11, 20:21 drmuras napisał: > Oczywiście odpis od podatku jest dla tych którzy podatki płaca to proste. Ale n > ie chrzań że tylko dla bogatych bo każda rodzina z dochodem 3500,- miesięcznie > ma od czego odpisywać. > 3500 to dla 4 osobowej rodziny bogactwo ? To stawka dla większości pracujących > rodzin. Przeczytaj - ale ze zrozumieniem! - rzeczony fragment mego postu, to nie będziesz się się awanturował sam ze sobą. > Za to podniesienie VATu to jest polityka prorodzinna i prorozwojowa. To jest konieczność, spowodowana: - ogólnoświatowym kryzysem, - niewykorzystaniem dwóch ostatnich lat koniunktury (2005 - 2007) przez poprzedników. > W Szwecji > aby pobudzić rynek zmniejszono VAT o połowę. Kiedy zmniejszono ? W kryzysie? > Kumasz ??? Ja - i owszem. Ciebie nawet nie warto o to pytać . > Czy za dużo gumy DONALD się nażarłeś ? Nie potrafię odpowiedzieć w imieniu DONALDA, ale Ciebie nie zapytam czego się nażarłeś, bo to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Polacy nie gęsi 21.09.11, 20:30 To jest konieczność, spowodowana: - ogólnoświatowym kryzysem, - niewykorzystaniem dwóch ostatnich lat koniunktury (2005 - 2007) przez poprzedników. No żeby aż do tego stopnia propagandę łykać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Polacy nie gęsi 22.09.11, 08:19 young.mohair napisał: > No żeby aż do tego stopnia propagandę łykać :))) Nie sądź innych własną miarą. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Polacy nie gęsi 22.09.11, 19:21 To jest konieczność, spowodowana: - ogólnoświatowym kryzysem, - niewykorzystaniem dwóch ostatnich lat koniunktury (2005 - 2007) przez poprzedników. Kiedy ja tego nie łykam. W przeciwieństwie do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Polacy nie gęsi 23.09.11, 07:30 young.mohair napisał: > To jest konieczność, spowodowana: > - ogólnoświatowym kryzysem, > - niewykorzystaniem dwóch ostatnich lat koniunktury (2005 - 2007) przez poprzed > ników. > > Kiedy ja tego nie łykam. Szkoda. Może gdybyś coś czasem łyknął, nie wypisywałbyś tylu bzdur... Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Polacy nie gęsi 23.09.11, 10:09 Wystarczy, że wy łykacie i potem same "mądrości" powielacie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Polacy nie gęsi 23.09.11, 12:50 young.mohair napisał: > Wystarczy, że wy łykacie i potem same "mądrości" powielacie :))) Sam widzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Polacy nie gęsi 23.09.11, 13:10 Szkoda, że ty nie widzisz... Zaślepienie kompletne? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Polacy nie gęsi 23.09.11, 13:18 young.mohair napisał: > Szkoda, że ty nie widzisz... Wystarczy, że Ty widzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Polacy nie gęsi 23.09.11, 20:00 Jak zdejmiesz klapki z oczu to może i ty zobaczysz coś innego niż Wielką Ściemę. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Polacy nie gęsi 24.09.11, 07:20 young.mohair napisał: > Jak zdejmiesz klapki z oczu to może i ty zobaczysz coś innego niż Wielką Ściemę Nie zdejmę - bałabym się w niej ujrzeć Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Polacy nie gęsi 24.09.11, 10:02 Nie zdejmuj - prawdziwy świat może być dla was zabójczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Może zatrudnić się u paprykarza. Za 1000 zł mi 21.09.11, 08:34 Może zatrudnić się u paprykarza. Za 1000 zł miesięcznie bez ZUS... Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Młodzież widzi co się dzieje 21.09.11, 10:54 drmuras napisał: > więc ma PO w pupie. A co z warszafki tego nie widać ? Może Pańcia napisze młod > ym jak żyć za 1390 brutto ? Ojej pewnie by na tydzień pańci nie starczyło .... Po ocenie wszystkich twoich wpisów - Jesteś najgłupszym z wszystkich PiSd. Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras Re: Młodzież widzi co się dzieje 21.09.11, 11:06 Zrobiłeś mi przykrość ha , ha , ha Niestety muszę cię zmartwić nie głosuję na PIS Odpowiedz Link Zgłoś
jerobert66 Va banque Tuska 20.09.11, 22:21 Kolędzie i innym POsluszym "dziennikarzom" wyrażnie mięknie rura..Mlodzież dorosła i zmądrzala. bo została zrobiona w bambuko przez Tuska i takie Lisy i Kolędy. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair [...] 20.09.11, 22:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maariuss Oszczędniej z tą wazeliną 20.09.11, 22:26 "I znając Tuska, nie jest to kokieteria, tylko twarde i jasne postawienie sprawy." No właśnie, mi też i całej Polsce Tusk z tym się kojarzy: jasnym, twardym i konsekwentnym postawieniem sprawy. Zawsze taki był: konsekwentny, twardy, słowny. W zasadzie słowność to niemal synonim Tuska. Powiem krótko: wazelina w nadmiarze szkodzi wazelinowanemu. Piszę poważnie. Chyba to już szkodzi PO a nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
maj16 Media dołożyły cegiełkę do tej gry 21.09.11, 00:49 Niestety, sporo dziennikarzy TVN mocno pracuje na to by Kaczyńskiemu ułatwić dojście do władzy. Brak reakcji na brednie PiSowców, że w Polsce "nic się nie robi", że państwo nie działa, że rząd jest nieudolny, wątpliwości czy konwencja chicagowska była słusznym wyborem (jakby Rosjanie z jakimkolwiek krajem na świecie poszli na inny, mniej korzystny dla siebie układ), tworzenie sprzyjającej atmosfery ludziom głoszącym bzdury, że nadal nie wiadomo co było przyczyną katastrofy smoleńskiej (mimo dwóch raportów) - te działania przyniosły rezultat korzystny dla PiSu. Ale skoro na opinię publiczną mają wpływ takie "tuzy", jak np. Bogdan Rymanowski, to mamy w sondażach to co mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Re: Media dołożyły cegiełkę do tej gry 21.09.11, 09:10 Masz rację! Ciągła obecność Platformy w mediach ,a szczególnie w TVN-24-przyprawia o mdłości. Jestem chorobą uwiązana w domu,ale też jestem politologiem. Obserwuję i wyciągam wnioski. Jeśli po raz kolejny widzę te zakłamane twarze na ekranie-uciekam,wolę oglądać reklamy. Ciągłe powtarzanie,że lewica przebiera nogami do stanowisk,jeszcze na razie jest nie udowodnione,natomiast,że Platforma ciągle jest nienażarta są na to dowody. Jeszcze tylu kolesi jest do zagospodarowania.We wrześniu Puls Biznesu doniósł :"Partyjni podwładni posła Mariusza Grada robią kariery w spółkach nadzorowanych przez jego stryja, ministra skarbu Aleksandra Grada . Gazeta wylicza, że działacze Platformy z Tomaszowa zatrudnieni są między innymi w PHN, państwowym gigancie na rynku nieruchomości, molochu energetycznym PGE, Krajowej Spółki Cukrowej i w Uzdrowisku Świeradów-Czerniawa. To wszystko państwowe firmy, które nadzoruje Aleksander Grad." Nie cytuję całego artykułu,ale na końcu jest napisane,że zaden z tych fachowców nigdy nie pracował i nie miał doświadczenia w branżach, w których znależli zatrudnienie. Przy takich kryteriach nie dziwota,że w Polsce mamy totalny bałagan. Media albo o tym nie mówią,albo pudrują rzeczywistość. To media,a nie politycy chcą robić w Polsce politykę. Żyjemy więc w kraju ułudy i kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Wolę Palikota z penisem, niż penisa z pochodnią... 21.09.11, 00:59 .. albo Tuska z Gowinem.. agentem Opus Dei, jako vice-przewodniczącym PO.. ha ha.. .. do wam poPALIć.. i popędzi KOTa.. ha ha.. "Najpierw cię ignorują, potem wyśmiewają, potem zwalczają.. a potem zwyciężasz..!" Mahatma Gandhi. "WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.." "Relativity applies to physics, not ethics" Albert Einstein Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Re: Wolę Palikota z penisem, niż penisa z pochodn 21.09.11, 09:19 Wg.politologów ojcem chrzestnym Palikota jest Jerzy Urban. Ja z ułożonych faktów uważam,że jest tych ojców-dwóch. Do Urbana dodaję Tuska. Tusk bojąc się lewicy, uknuł z Palikotem 5.08.2010r. w 6-cio godzinnej naradzie/o tym mówił w TVN-24-Palikot/-ten oszukańczy plan. Całe to wyjście z Sejmu było jedną wielką mistyfikacją. Teraz Palikot mówi o jedynej wymarzonej koalicji z Platformą. Już obsadza ministerstwa. CZYLI GŁOSUJĄC NA PALIKOTA-GLOSUJESZ NA PLATFORMĘ!!!!!!!Jest to zaplanowane oszustwo polityczne dla naiwnych. Z drugiej strony Palikot jest wdzięcznym uczniem Urbana-rzecznika rządu w stanie wojennym. Teraz trochę historii: nie tak dawno Palikot wydawał OZON-ultrakatolickie pismo z red.Terlikowskim. Nie był tylko właścicielem,był też autorem tekstów dotyczących ewangelizacji biznesu,bo jak sam mówił,był zafascynowany wiarą i papieżem. Chciał zaistnieć trafiając do ultrakatolickiej części społeczeństwa,ale mu się to nie udało. Więc z ultrakatolika,stał się antyklerykałem. Tu szuka naiwnych i jak na razie jakoś mu się to udaje. Od Papieża,OZONU i Terlikowskiego,do Urbana,Piotrowskiego i FAKTÓW I MITÓW. JAKI NAPRAWDĘ JEST PALIKOT? Kto to wie? Przez trzy lata,razem z Platformą głosował wszystkie antyspołeczne ustawy,nigdy też nie protestował gdy uchwalano budżet dający kościołowi nie należne miliardy/można sprawdzić głosowania/. Jest mistrzem kłamstwa i manipulacji,ma w Urbanie dobrego nauczyciela. Gratuluję Ci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Na co licza wyborcy PiS????? 21.09.11, 01:49 Czy myslicie ze kiedy wygra Kaczynski to nie bedzie pensji 1300 zl. A skad Kaczynski wezmie na podwyznke? Czy myslicie ze zmniejszy sie dlug publiczny kiedy minstrem skarbu zostanie Szydlo. Czy myslicie ze zlobki i przedszkola benda za darmo kiedy premieram bedzie Kaczynski. Czy myslicie ze autostrady zostana ukonczone szubciej kiedy ministrem zostanie Brudzinski albo Hofman. Tylko kibole beda sie cieszyc bo Kepa obroni ich wlasna piersia przed kara za bicie zawodnikow i plucie na widzow. Moze ktos napisze jaki bedzie sklad rzad PiS,bo jak do tej pory nie widze tam odpowiednich ludzi. Oczywiscie poza min. Ziobra ktory i Kaminskim na czele CBA z Tomkiem w roli glownej. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej508 Re: Na co licza wyborcy PiS????? 21.09.11, 06:19 Kaczyński wczoraj w piekarni mówił że chlebek tak ładnie trzeszczy!!!! I TOTO MA BYC PREMIEREM???? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Na co licza wyborcy PiS????? 21.09.11, 10:00 sam16 napisał: > Czy myslicie ze kiedy wygra Kaczynski to nie bedzie pensji 1300 zl. > A skad Kaczynski wezmie na podwyznke? Jak to - skąd? Dodrukuje! > Czy myslicie ze zmniejszy sie dlug publiczny kiedy minstrem skarbu zostanie Szydlo. > Czy myslicie ze zlobki i przedszkola benda za darmo kiedy premieram bedzie Kaczynski. > Czy myslicie ze autostrady zostana ukonczone szubciej kiedy ministrem zostanie > Brudzinski albo Hofman. Niestety, bałwany tak właśnie myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Na co licza wyborcy PiS????? 22.09.11, 11:40 koloratura1 napisała: > Niestety, bałwany tak właśnie myślą. > I znowu ta mentalność Kalego, chamko? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 W kwestii chamstwa... 23.09.11, 07:46 ...Choć zrozumienie tego, co napiszę przekroczy Twoje możliwości intelektualne (to obiektywna ocena, pochodząca z czytania Twoich postów!). Ale - spróbuję; może ktoś Ci pomoże... young.mohair napisał: > koloratura1 napisała: > > > Niestety, bałwany tak właśnie myślą. > > > > I znowu ta mentalność Kalego, chamko? Nie. Chamstwem jest użycie obraźliwego epitetu pod czyimś adresem - tak jak wyżej zrobiłeś to Ty. Zdanie, cyt.: Bałwany tak właśnie myślą , nikogo nie obraża personalnie. No, chyba że ktoś sam się poczuwa do bycia bałwanem; ale wtedy sam udowadnia, że określenie jest słuszne. Na zasadzie: uderz w stół, a nożyce się odezwą. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: W kwestii chamstwa... 23.09.11, 10:46 Ach ta moralność Kalego :))) Jakoś nie widać nigdy twojego oburzenia na twoich mentalnych pobratymców, którzy wypisują np. takie kawałki (zebrał prawda 1 tylko prawda): forum.gazeta.pl/forum/w,904,129087169,129103378,Kocham_tutejsza_demokracje_i_tolerancje_.html Więc zacznij od siebie i twoich mentalnych klonów i bujaj się na żyrandol! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: W kwestii chamstwa... 23.09.11, 12:55 young.mohair napisał: > Ach ta moralność Kalego :))) (...) Jednak - nie zrozumiałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: W kwestii chamstwa... 23.09.11, 13:13 Z ludźmi zaślepionymi nie mam zamiaru wchodzić w "dyskusje". Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: W kwestii chamstwa... 24.09.11, 07:21 young.mohair napisał: > Z ludźmi zaślepionymi nie mam zamiaru wchodzić w "dyskusje". Ty i dyskusja? - Daruj! Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: W kwestii chamstwa... 24.09.11, 10:01 "dyskusje" - nie zauważyłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
niekiedy6744 [...] 21.09.11, 06:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Va banque Tuska 21.09.11, 07:07 Platforma ojcobójstwo już popełniła wyrzucając sp.Płażyńskiego i p. Olechowskiego. Pani Redaktor tego nie pamięta? -"znając Tuska nie jest to kokieteria, tylko jasne i twarde postawienie sprawy". A od kiedy to p. Tusk jest taki wiarygodny i dotrzymuje słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Va banque Tuska 21.09.11, 10:13 henryk_49 napisał: > Platforma ojcobójstwo już popełniła wyrzucając sp.Płażyńskiego i p. Olechowskiego. > Pani Redaktor tego nie pamięta? Na pewno nie pamięta, bo to były samobójstwa : obaj Panowie sami się wyrzucili z PO - zrezygnowali. Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Va banque Tuska 21.09.11, 07:45 "Nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszło" - to z pozoru głupie przysłowie na ogół się sprawdza ! W tym przypadku korzyscią będzie wieksza polaryzacja polskiej sceny politycznej - jak w USA - gdzie liczą sie dwie partie. No bo co to za polityk - Napieralski, albo Palikot, czy Pawlak - osadzający w fotelu szefa Straży - mamusię ("przepraszam że mam rodzinę") ? W tym upatruję szansę na wynik PO na poziomie umożliwiającym przeprowadzenie zmian w Konstytucji - np. ograniczenie liczby posłów, likwidacja Senatu, likwidacja przywilejów pewnych grup, na które wszyscy (znacznie biedniejsi) muszą się składać... Odpowiedz Link Zgłoś
easy.teraz Va banque Tuska 21.09.11, 07:54 Porównywanie problemów USA z problemami Polski to tak, jak porównywanie budowy tunelu pod kanałem La Manche z budową drogi gminnej, a stwierdzenie >I znając Tuska, nie jest to kokieteria, tylko twarde i jasne postawienie sprawy. Trzeba wierzyć, że Tusk z tej deklaracji się nie wycofa. świadczy o tym że pani redaktor chyba nie zna Donalda Tuska, co zresztą nie oznacza że nie jest on w obecnej sytuacji dobrym premierem... Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Nie czytam i nie oglądam 21.09.11, 09:03 "Prawdziwej" pani Kasi :))) Wybitnej specjalistki od "prawdziwych" Polaków :))) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Ona tego nie przeżyje! 21.09.11, 10:20 young.mohair napisał: > Nie czytam i nie oglądam > "Prawdziwej" pani Kasi :))) > Wybitnej specjalistki od "prawdziwych" Polaków :))) Naprawdę uważasz, że to kogokolwiek na Forum obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Ona tego nie przeżyje! 21.09.11, 20:32 koloratura1 napisała: > Naprawdę uważasz, że to kogokolwiek na Forum obchodzi? A nie powinnaś napisać FORUM? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ona tego nie przeżyje! 22.09.11, 08:20 young.mohair napisał: > koloratura1 napisała: > > > Naprawdę uważasz, że to kogokolwiek na Forum obchodzi? > > A nie powinnaś napisać FORUM? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ona tego nie przeżyje! 23.09.11, 07:49 young.mohair napisał: > To wielki błąd :))) Niby - co ? Odpowiedz Link Zgłoś
madot Va banque Tuska 21.09.11, 09:38 Sądzę, że tak jak wielki sukces odniósł Donald Tusk w wyborach w 2007r., tak niebawem będzie Jego wielki upadek. Jeżdżę często do Niemiec i mam możliwość porównania jak wygląda lansowana przez PO nowoczesność i modernizacja u nas i życie, infrastruktura tam. Z przykrością muszę stwierdzić, że te 4 lata rządów PO to był w dużej mierze stracony czas. Okazało się, że partia rządząca wbrew temu co obiecywała nie miała ani realnych planów na rządzenie (konkretne założenia, co robimy w danym roku i bieżące monitorowanie wykonania tego planu, co jest podstawą unowocześniania czegokolwiek), ani fachowców (opłakany stan kolei pod zarządem ministra Grabarczyka, upadek wojska pod rządami ministra Klicha, zamieszanie w szkolnictwie, przedszkolach dzięki zarządowi Pani Hall). Zamiast racjonalnej polityki, były zrywy, przebudzenia, kiedy trzeba było szybko znaleźć inwestora dla stoczni, zająć się pedofilami, czy na szybko wprowadzić jedne okienko lub zatrzymać dopalacze. Dalsze minusy według mnie to, kradzież pieniędzy obywateli z OFE, skandaliczne postępowanie po katastrofie smoleńskiej (umowy słowne, bez konsultacji, jakie podejmował premier Tusk) i dalsze postępowanie przy wyjaśnianiu tej sprawy, kontrakt gazowy z Rosją (do dziś nie znamy szczegółów, poza wysoką ceną zakupu gazu przez nasz kraj), cyrki z pojednaniem polsko - rosyjskim i wiele innych wpadek. Na dzień dzisiejszy mamy sytuację, że życie w Polsce przypomina ekstremalny survival, szczególnie jak się jest młodym po studiach (brak pracy), młodą rodziną z małymi dziećmi (grozi nam spadek urodzeń, a państwo nie robi nic, żeby konkretnie pomóc rodzinom z dziećmi), dzięki tej polityce według dzisiejszego Dziennika Gazety Prawnej Polki rodzą dwa razy więcej dzieci w Wielkiej Brytanii, niż w Polsce, kraj zamiast stawiać na rozwój nowoczesnych technologii i rodzimych firm, staje się Europejskim Bangladeszem, krajem taniej siły roboczej. Rząd patrzy przez palce na wyjazd z kraju najbardziej utalentowanych i ambitnych, młodych ludzi, którzy wcześniej wybierali Irlandię i wielką Brytanię, a obecnie Skandynawię, szczególnie Norwegię, a dla tych co wracają, często z bogatym doświadczeniem, które mogliby spożytkować na rozwój kraju nie ma ofert pracy i zainteresowania, żeby te doświadczenia zagospodarować. Chciałoby się zapytać Pana Tuska gdzie te cuda? Kreowanie na sztandarowy sukces orlików jest żenujące, a do hasła Polska w budowie, cichłoby się dodać ile to wszystko kosztuje, skoro Pan Tusk nie za bardzo chce, żeby sprawdzano jego faktury. Kończąc jeszcze jedna sugestia, mam wrażenie, że rozwijając się nowoczesny świat jedzie samochodem, a my go gonimy rowerem i to jest uznawane przez rządzących polityków za wielki sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
apodemik Re: Va banque Tuska 21.09.11, 10:55 Do tych słów prawdy można jeszcze dodać, że ten komfort udawania rządzenia zafundowały rządowi media, z gazetą Michnika na czele. Po co Tusk miał się wysilać, skoro był nietykalny. Nikt z dziennikarzy GW i TVN nie patrzył mu na ręce, a nawet przeciwnie, jeszcze zwalczali wszelką krytykę. Odpowiedz Link Zgłoś
jerobert66 Re: Va banque Tuska 22.09.11, 02:56 A brylowala w tym niejaka pani Kolęda.. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 No, coś Ty?! 22.09.11, 09:34 apodemik napisał: > Do tych słów prawdy można jeszcze dodać, że ten komfort udawania rządzenia > zafundowały rządowi media, z gazetą Michnika na czele. Po co Tusk miał się wysilać, > skoro był nietykalny. Nikt z dziennikarzy GW i TVN nie patrzył mu na ręce, a > nawet przeciwnie, jeszcze zwalczali wszelką krytykę. A różne tam takie - Radia Maryja, Telewizje Trwam, Nasze Dzienniki i inne Gazety Polskie to pies?! Odpowiedz Link Zgłoś
nasan Kasia Kolenda Zalewska 21.09.11, 10:54 jak zwykle piepszona krakowska dewotka robi reklame ultrakatolickiemu Tuskowi. Odpowiedz Link Zgłoś
nasan Re: Kasia Kolenda Zalewska 21.09.11, 11:04 katole w rzadzie, katole w palacu, katole w wyborczej, katole w TVN, katole w PO, katole w PiS, katole w rzepie, katole w episkopacie,katole w krakowie, katole w warszawie. wszedzie piepszone katole rzadza. A taka Kolenda robi stalinowska propagdne jakie to mamy europejskie liberlane wladze. Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Nikt nie odpowiada. 21.09.11, 16:58 Postawilem wczesniej pytanie na co licza wyborcy Kaczynskiego i nikt nie odpowiada. Zmiast napisac o tym jak bedzie wyglal rzad Kaczynskiego jest krytyka Tuska. To latwe zadanie. Kazdy glupek potrafi ktytykowac. Gdyby porowniac Tuska z Obama,Berluskonim,i kazdym innym przywodca w dobie kryzysu to Tusk wypada najlepiej. Zaden kraj w Europie ani USA nie maja takich wynikow ekonomicznych jak Polska 4%PKB. W tej kategorii Tusk jest najlepszy w Europie. Na zakonczenie jeszcze raz zapytam. Jaka bedzie Polska pod rzadami Kaczynskiego? Jesli wygra Kaczynski to zminiejszy sie dlug publiczny? Wzrosna emerytury> Przybedzie miejsc pracy? Wzrosna place? Na to wszystko trzeba pieniedzy nie dobrych checi. Kaczynski jak powiedzial Bugaj byly doradca prezydenta Kaczynskiego nie wie czego chce nie ma ludzi zeby osadzic ministerialne stanowiska,nie ma prawa jazdy i jest starym zgrzybialym safandula. Na co liczycie glosujac na Kaczynskiego? Chcecie pomnikow jego brata na kazdym skrzyzowaniu? Chcecie zeby pogorszyly sie stosunki Polski z sasiadami? Chcecie zeby nowych wyborow za rok albo dwa bo rzad sie rozpadnie? Czego oczekujecie? Moze ktos wreszcie odpowie na moje pytanie i przedstawi mi wizje Polski kiedy Kaczynski zostanie premierem? Odpowiedz Link Zgłoś
231955ali Re: Nikt nie odpowiada. 21.09.11, 17:50 Ja tez mieszkam za granica mysle podobnie jak Ty , strona ewentualnego przyszlego premiera Kaczynskiego nic nie powie albo inaczej powie ,ze jestes zydem, glupkiem rosjaninem itp. i nie jestes prawdziwym katolikiem.Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Nikt nie odpowiada. 21.09.11, 20:35 sam16 napisał: > Gdyby porowniac Tuska z Obama,Berluskonim,i kazdym innym przywodca w dobie kryz > ysu to Tusk wypada najlepiej. Zaden kraj w Europie ani USA nie maja takich wyni > kow ekonomicznych jak Polska 4%PKB. > W tej kategorii Tusk jest najlepszy w Europie. Yes, yes, yes !!! www.zegardlugu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Gdzie jestescie pisowscy klakierzy????? 22.09.11, 09:01 Ciekawe ze jest tylu krytykow PO i kllka milonow zwolennikow PiS a tu na forum nie ma nikogo kto zechcialby przedstawic obraz Polski kiedy wygra Kaczynski. Otoz jesli wygra PiS bedzie powtorka z IV RP. W kazdym miescie powstanie pominik L Kaczynskiego. Ludzie zwnow zaczna sie bac ze o 6 rano wkroczy CBA albo ABC Fotyga popsuje przyjazne stosunki z osciennymi panstwami. Macierewicz bedzie scigal swoj psi ogon. Agent Tomek zostanie szefem policji. Ziobro zamknie kazdego w trybie dwudziestoczterogodzinnym. Polske spowije pnury nienawistny tuman nienawisci do wszyskich i do wszystkiego. Zostana zlikwidowane gazety i pozostanie tylko ND oraz Gazeta Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Gdzie jestescie pisowscy klakierzy????? 22.09.11, 11:54 To jeszcze nic. Patrz na to: www.dailymotion.com/video/xkmuv4_posiedzenie-rzydu-jak-pis-dojdzie-do-wyadzy-kabaretowy-klub-dwojki-odc-39_fun Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Gdzie jestescie pisowscy klakierzy????? 22.09.11, 14:52 Dzieki za link. Niestety nie otwiera sie ale wierze ze warto obejrzec Z lektury Gazety widac ze PiS dostarcza materialu rozrywkowego dla kabaretow. Tak jak w PRL. Kazde wystapienie pisowca to kabaret. Tak trzymac. Pisowcy to wesoly narod. Gdzie nie pojda to ich wysmieja. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair :))) Nie trafiłeś! 22.09.11, 17:01 Szkoda, że ci się nie otwiera. Dlatego wtopę zaliczyłeś. Bo jest dokładnie odwrotnie niż napisałeś. Wpisz w google: Posiedzenie rządu - Jak PIS dojdzie do władzy - Kabaretowy Klub Dwójki odc. 39. Ubaw po pachy. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Gdzie jestescie pisowscy klakierzy????? 23.09.11, 08:53 sam16 napisał: > Dzieki za link. > Niestety nie otwiera sie ale wierze ze warto obejrzec Mnie się otworzyło, ale - mogę Ci powiedzieć (bo z lektury Twoich różnorakich postów wnoszę, żeś pokrewna dusza ) - niewiele straciłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Gdzie jestescie pisowscy klakierzy????? 23.09.11, 09:49 koloratura1 napisała: > sam16 napisał: > > > Dzieki za link. > > Niestety nie otwiera sie ale wierze ze warto obejrzec > > Mnie się otworzyło, ale - mogę Ci powiedzieć (bo z lektury Twoich różnorakich p > ostów wnoszę, żeś pokrewna dusza ) - niewiele straciłeś... Jestem emigrantem i poziom wspolczesnych kabaretow znam dosyc wybiorczo. Z tego co czasami widuje jest ponizej wszelkiego poziomu wiec pewnie niewiele stracilem. Dobry kabaret to taka rzadkowsc jak bratnia dusza na forum ale czasem sie zdarza.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Gdzie jestescie pisowscy klakierzy????? 23.09.11, 13:00 sam16 napisał: > pzdr. Pozdrawiam nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Gdzie jestescie pisowscy klakierzy????? 23.09.11, 13:17 Uważajcie "pokrewne dusze", żeby po wyborach kaczory was nie ogoliły na łyso... Odpowiedz Link Zgłoś
joris Va banque Tuska 27.09.11, 07:01 Paradoksem jest sytuacja PO. Premier, ktory jest skromny i szczery do bolu uchodzi wsrod podludzi (czytaj Polakow) za klamce. Klamca Kaczor uchodzi za meza stanu. Przeciwko pierwszemu wysportowanemu i uprawiajacemu wciaz sport premierowi, demonstruja kibole - to ostatnie nie jest tak znowu dziwne bo ostatnia rzec za na ktorej kibolowi zalezy jest sport. PO, ktora tak naprawde od poczatku nie ma polityki informacyjnej a jej rzecznicy Rzadu to d... uchodzi wsrod mediow za specjaliste od PR!!!!? Dziwny jest ten kraj i jego ludzie. Ale pojdzmy na wojne z Niemcami i Rosja z szbelka dziecinna i dziecinnym umyslem Kaczorka. I tak najlepiej bedzie sie mial SWIETY KOSCIOL KATOLICKI - zrodlo upadku Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Va banque Tuska 27.09.11, 11:50 joris napisał: >SWIETY KOSCIOL > KATOLICKI - zrodlo upadku Polski. www.zegardlugu.pl/ Ktoś ci robi kuku w główkę czy ty tak sam z własnej woli? Odpowiedz Link Zgłoś