pis_busters 25.09.11, 23:50 Zawsze znajdzie się jakiś Kamiński i zrobi przeciek do Rzepy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dmbldr Interes władzy górą 26.09.11, 00:08 Robi Pani klasyczny podział na Oni i My. Trudno mi uwierzyć, że władza, która może za dwa tygodnie przegrać wybory, robi coś "strasznego" Nam. Pewnie na złość, jak to władza. Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Interes władzy górą 26.09.11, 00:46 Pośpiech i determinacja robią wrażenie. Nasuwa się pytanie, czy to zapobiegliwość, czy też chęć ukrycia już śmierdz. "trupów w szafie"? Odpowiedz Link Zgłoś
infopub Interes władzy górą 26.09.11, 01:43 Nie jest prawda (co mowi prezydent), ze Polska zaplacilaby jakakolwiek kare, gdyby nie podpisal ustawy, o czym mozna sie przekonac czytajac list do Prezydenta do pobrania stad: wyslijto.pl/files/download/jh3xopbmlp ETS kare naklada dopiero po tym gdy panstwo czlonkowskie nie zastosuje sie do pierwszego wyroku ETS. Zdarzylo sie to bodajze zaledwie raz badz kilka razy w historii (pierwsza taka kara byla dla Grecji). Nie jest prawda, ze eksperci nie stwierdzili sprzecznosci z Konstytucja, o czym mozna sie przekonac czytajac opinie eksperckie, do ktorych linki sa podane w tym artykule: aferyprawa.eu/Polityka/PILNE-Wysylajcie-apel-do-Prezydenta-RP-o-zawetowanie-skandalicznej-nowelizacji-ustawy-o-dostepie-do-informacji-publicznych Natomiast Prezydent nie odpowiedzial jacy konstytucjonalisci stwierdzili, ze rzekomo nie widza sprzecznosci (nie tylko autorka o to pytala, ale i SLLGO: www.informacjapubliczna.org.pl/11,583,ostatnia_nadzieja_zawiodla.html ). Odpowiedz Link Zgłoś
adess09 Interes władzy górą 26.09.11, 02:44 Autorzy tego pomysłu nie wzięli zdaje się jednego pod uwagę, mianowicie że mogą przerżnąć wybory na rzecz np. PiS-u (nie mówcie, że to niemożliwe). I wtedy PiS z radością skorzysta z możliwości, jakie taka ustawa daje rządzącym. Będzie płacz, oj będzie. Bodajby się byli w jęzor ugryźli ci, którzy tę ustawę wygłówkowali. I nie przyszło im do głowy, że mandatu nie dostali na całe życie! Odpowiedz Link Zgłoś
ewalongoria Re: Interes władzy górą 26.09.11, 07:27 Paradoksalne !!!!!!!!!!!!!!!! Platforma kraść może, bo to Platforma. Ale nie daj Boże jeśli PIS dojdzie do władzy....Przypominam, że to PO teraz rządzi i że to PO a nie PIS przyjmuje w trybie błyskawicznym tę ustawę, czyli zależy mu, żeby coś ukryć. adess09 napisała: > Autorzy tego pomysłu nie wzięli zdaje się jednego pod uwagę, mianowicie że mogą > przerżnąć wybory na rzecz np. PiS-u (nie mówcie, że to niemożliwe). I wtedy Pi > S z radością skorzysta z możliwości, jakie taka ustawa daje rządzącym. Będzie p > łacz, oj będzie. > > Bodajby się byli w jęzor ugryźli ci, którzy tę ustawę wygłówkowali. > I nie przyszło im do głowy, że mandatu nie dostali na całe życie! Odpowiedz Link Zgłoś
adess09 Re: Interes władzy górą 26.09.11, 08:43 No tak, głupio wyszło. W środku nocy nie byłam w stanie wyrazić się jasno. A prawda jest taka, że tą "zgrabną wrzutą" Platforma straciła mój głos, jak już napisałam pod innym komentarzem Ewy Siedleckiej w tej samej sprawie. I teraz nie zdołają zmienić tego, choćby mi podali kartę do głosowania na złotej tacy! Odpowiedz Link Zgłoś
adess09 Re: Interes władzy górą 26.09.11, 09:13 Za to, i za konfiskatę OFE, dzięki czemu w przyszłości pewnie dostanę 300 zł emerytury. Adieu Platformo! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Interes władzy górą 26.09.11, 09:16 Wyszło ci całkiem dobrze. Nie krytykuj się. PO robi mnóstwo idiotyzmów. Mnóstwo złych rzeczy. Zapomina między innymi, że prawo się tworzy dla opozycji. Tak naprawdę jedynym powodem by na nich głosować jest to, że PiS będzie jeszcze gorsze. Różne PiSowskie paputcziki mogą pisać, że to nie PiS rządzi. Tak to prawda - ale dobrze pamiętamy rządy PiSu i jakoś nie pamiętam by mieli wstręt w korzystaniu z takich uprawnień. Więc to, że PO jest zła nie jest najmniejszym powodem by zamieniać ją na jeszcze gorszą PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
stern-75 Re: Interes władzy górą 26.09.11, 08:54 To skandal, żeby Rosjanie nie mogli poznać naszego tajnego stanowiska negocjacyjnego w prowadzonych rozmowach! Czy tylko ja mam wrażenie, że mediom odbiło przy tej ustawie? Czytaliście w ogóle te poprawkę???? Odpowiedz Link Zgłoś
bartek8987 Re: Interes władzy górą 26.09.11, 11:58 > To skandal, żeby Rosjanie nie mogli poznać naszego tajnego stanowiska negocjacy > jnego w prowadzonych rozmowach! > Czy tylko ja mam wrażenie, że mediom odbiło przy tej ustawie? Czytaliście w ogó > le te poprawkę???? W sumie racja, ale dlaczego rząd/prezydent nie odpowiedzą jasno na krytykę? Odpowiedz Link Zgłoś
infopub Re: Interes władzy górą 26.09.11, 12:47 Od tego sa ustawy o informacjach niejawnych. Poczytaj opinie ekspertow. A teraz mamy informacje ktore nie beda niejawne, ale nie beda udostepniane (utworzono nowa kategorie informacji) i nawet do sadu cywilnego nie bedzie mozna sie odwolac (a WSA nie bedzie mial uprawnien aby taka decyzje podwazyc merytorycznie). Odpowiedz Link Zgłoś
ksylamit Gajowy jaki jest, każdy widzi 26.09.11, 03:00 Kręci i łże nie po raz pierwszy. Z niemałym żalem to mówię, ale POGONIĆ towarzystwo! Pisopodobe stanowienie prawa dyskredytuje Platformę - z czynownikiem Rockim na czele. Chyba czas na Palikota, bo tylko on ma szansę skruszyć beton polskiej klasy nibypolitycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec_wszechswiatow Łapa łapę myje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.09.11, 07:12 b/k Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec_wszechswiatow Widocznie ta ustawa jest BK na łapę !!!!!!!!!!!!!! 26.09.11, 07:14 b-k Odpowiedz Link Zgłoś
anka28-5 Interes władzy górą! Jak długo? 26.09.11, 08:06 WYSTARCZY PAMIĘTAĆ PRZY URNIE ICH AROGANCJĘ... ...Kwiaty dla Grabarczyka, owacje na stojąco w Sejmie po wypięciu się PO na prawa spoleczeństwa, nie mowiąc o czekających napowrot do wladzy Sawickich, Chlebowskich, Drzewieckich, Rosołów i resztę bliskich Tuskowi aferzystów. Teraz żurnalistom założy się kagańce na pysk i będziespokoj. NA STUDENTÓW BUNTUJĄCYCH SIĘ PRZECIW PORUCIE JAKĄ URZĄDZIŁ IM SENATOR ROCKI - TEŻ SIĘ ZNAJDZIE SPOSOB ? Odpowiedz Link Zgłoś
ksylamit Warszawiacy, nie głosujcie na Rockiego!!! 26.09.11, 13:22 Nie dajcie mu wywinąć Polakom następnego numeru! Odpowiedz Link Zgłoś
goodmood Studenci powinni wywieźć na taczkach Rockiego!!! 26.09.11, 14:04 Przynajmniej na mojej ...budzie, by tak zrobili. Ale SGH kształci groszorobów, więc może chętni są nauki kantów. Bowiem Prezydent wprawdzie w kluturalnych słowach, ale powiedział, że mierżą go takie machloje Odpowiedz Link Zgłoś
sphinxpinastri 18 26.09.11, 08:06 Najważniejszym elementem tekstu Siedleckiej jest odwoływanie się do tego, co nie istnieje: Rozumu Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Interes władzy górą 26.09.11, 08:32 Prezydent podpisał......na nic zdały się protesty. Ta ustawa jest haniebna i teraz już niech nikt nie potępia tych Polaków,którzy nie pójdą głosować. Ten gest Prezydenta dobitnie pokazuje gdzie Ci wybrańcy mają Polaków i jak ich traktują. Społeczeństwo ma być inwigilowane,posłuszne i pozbawione wiedzy o draństwach rządzących. Polacy mają jednak wyższe aspiracje. Chcą być świadomi i wolni. Dla przykładu wspomnę kilka przypadków,które nie ujrzałyby światła dziennego gdyby to ustawa obowiązywała w przeszłości. Dotyczą one ważnych spraw,takich jak spółki skarbu państwa,prywatyzacji i stanowienia ustaw. Jak się dowiadujemy na początku września Puls Biznesu doniósł :"Partyjni podwładni posła Mariusza Grada robią kariery w spółkach nadzorowanych przez jego stryja, ministra skarbu Aleksandra Grada . Gazeta wylicza, że działacze Platformy z Tomaszowa zatrudnieni są między innymi w PHN, państwowym gigancie na rynku nieruchomości, molochu energetycznym PGE, Krajowej Spółki Cukrowej i w Uzdrowisku Świeradów-Czerniawa. To wszystko państwowe firmy, które nadzoruje Aleksander Grad." Nie cytuję całego artykułu,ale na końcu jest napisane,że zaden z tych fachowców nigdy nie pracował i nie miał doświadczenia w branżach, w których znależli zatrudnienie. Teraz jak zakneblowali usta wszystkim i już nie będziemy mieli wiadomości np. Jak to katarczyk stocznie kupował,albo jak stanowiono ustawy z pomocą Rycha,Zbycha,Mira i Grzecha,albo jak Sawicka szpitale prywatyzowała. Jeśli Prezydent uważa,że ta ustawa jest zgodna z Konstytucją,to mam wrażenie,że nie żyjemy w kraju demokratycznym. Mieli rację Ci weterani walki o demokratyczną Polskę,którzy protestowali,bo nie o taką Polskę walczyli i nie za taką Polskę siedzieli w więzieniach. Kalisz twierdzi,że nie tylko tryb był niekonstytucyjny,ale i treść,chyba wie co mówi,bo on sam był współautorem Konstytucji. Coraz duszniej robi się w Polsce,a nie pójście na wybory jest jedynym wielkim protestem Polaków na tą sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
stern-75 Re: Interes władzy górą 26.09.11, 09:24 Dlaczego ta ustawa jest haniebna? Zechcesz uzasadnić w kilku zdaniach? Odpowiedz Link Zgłoś
infopub Re: Interes władzy górą 26.09.11, 12:51 Tu jest wyjasnione w duzym skrocie: aferyprawa.eu/Polityka/PILNE-Wysylajcie-apel-do-Prezydenta-RP-o-zawetowanie-skandalicznej-nowelizacji-ustawy-o-dostepie-do-informacji-publicznych www.informacjapubliczna.org.pl/11,582,dlaczego_warto_podpisac_apel_aby_zasygnalizowac_czego_nie_wolno_politykom.html Odpowiedz Link Zgłoś
anka28-5 To szokujące co piszesz 27.09.11, 07:35 że: wg Pulsu Biznesu:"Partyjni podwładni posła Mariusza Grada robią kariery w spółkach nadzorowanych przez jego stryja, ministra skarbu Aleksandra Grada. Sądzę, że przynajmniej dzielni żurnaliści "GW" lub jeszcze dzielniejsi opozycyjnej "rzepy" SPYTALI GRADA W TRYBIE WYBORCZYM CO MA DO POWIEDZENIA W TEJ SPRAWIE... Czy uważają takie tematy za OBCIACH ? Odpowiedz Link Zgłoś
solar-1 w III RP każda wadza jest mafijna 26.09.11, 10:41 i słuzy tylko sobie oraz swoim mafijnym globalnym mocodawcom, a obywatele sa traktowani jak niewolnicy i bydło. Odpowiedz Link Zgłoś
stanczyk-5 Re: Interes władzy górą 26.09.11, 12:18 video.google.pl/videoplay?docid=-3933870709331196363# Jeżeli, co daj Boże, Bóg jest - to chwała Bogu. Ale jeżeli, co nie daj Boże, Boga nie ma - to niech nas ręka Boska broni... Odpowiedz Link Zgłoś
butapren80 Interes władzy górą 26.09.11, 14:00 PO wlasnie stracila moj glos, straszna degrngolada partyjna jest w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
hirszhahr Gdzie są newsy z Wall Street? 26.09.11, 14:04 Owszem, władza górą - cenzura całkowita z rebelii w centrum kapitalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
amado80 Interes władzy górą 28.09.11, 23:45 Głosowałem na Komorowskiego. Myślałem, że będzie bardziej samodzielny i odważny. Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś