Dodaj do ulubionych

Państwo PiS

01.10.11, 12:03
Dla dobra Polski oby to sie juz nigdy wiecej nie stalo aby pis mial ponownie dojsc do wladzy.
Obserwuj wątek
    • logiczny1 [...] 01.10.11, 12:18
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • katolik_polski1 Dosyc Rychow ,Zdzichow ! 01.10.11, 12:34
        Chcemy prawdy !!!!
        • maaac Re: Dosyc Rychow ,Zdzichow ! 01.10.11, 13:13
          "Prawdy" czy prawdy?
          Bo jak na razie to PiS bardziej oczekuje "Prawdy" organu KC KPZR niż tej prawdy bezprzymiotnikowej.
          Np rękami i nogami broni się przed prawdą dotyczącą katastrofy Smoleńskiej. Będzie wymyślać różne hele, bomby termobaryczne, nawigatorów mogących oszukać pilotów byle tylko nie przyznać, że katastrofa była splotem w olbrzymiej cześci polskiej "bylejakości" z domieszką rosyjskiej "bylejakości". W tej polskiej "bylejakości" sporą choć nie 100% (ludzie od Tuska też swoje dołożyli, a i poprzednicy obu takoż) rolę zaś odgrywali ich "prawicowi" pupile tacy jak gen. Błasik i jego promotor i protektor Lech Aleksander Kaczyński skad inąd prezydent RP.
          • prezes_na_dopalaczach Re: Dosyc Kaczynskich, Macierewiczow ! 02.10.11, 20:00
            maaac napisał:

> "Prawdy" czy prawdy?
            > Bo jak na razie to PiS bardziej oczekuje "Prawdy" organu KC KPZR niż tej prawdy
            > bezprzymiotnikowej.
            > Np rękami i nogami broni się przed prawdą dotyczącą katastrofy Smoleńskiej. Będ
            > zie wymyślać różne hele, bomby termobaryczne, nawigatorów mogących oszukać pilo
            > tów byle tylko nie przyznać, że katastrofa była splotem w olbrzymiej cześci pol
            > skiej "bylejakości" z domieszką rosyjskiej "bylejakości". W tej polskiej "bylej
            > akości" sporą choć nie 100% (ludzie od Tuska też swoje dołożyli, a i poprzednic
            > y obu takoż) rolę zaś odgrywali ich "prawicowi" pupile tacy jak gen. Błasik i j
            > ego promotor i protektor Lech Aleksander Kaczyński skad inąd prezydent RP.
            >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
            Brawo "maaac". Oto cala prawda. Nic dodac, nic ujac.
        • 0721x Re: Dosyc Rychow ,Zdzichow ! 01.10.11, 13:35
          słusznie katol czas na kondominium bałwanizmu debilizmu fjurerka Jarusia tam będziesz jak w domu
        • apas13 Re: Dosyc Rychow ,Zdzichow ! 01.10.11, 22:53
          To biblię czytaj. Tam sama prawda...
      • 1zorro-bis Państwo PiS ?! 01.10.11, 12:48
        przed zaraza, potopem, ogniem i .....PISdzielcami uchowaj nas Panie!
        • art.usa Re: Państwo PiS to marzenia GW: internet GW to PISowskie hitlerjugend. 01.10.11, 13:50
          1zorro-bis napisał:

> przed zaraza, potopem, ogniem i .....PISdzielcami uchowaj nas Panie!

PISosraki wykupiły od Michnika za bóg zapłać GW.
          Niema dnia żeby gęba wredności nie była w Internecie.
          Włączysz internet to ci się podnosi, (nieźle?)
          tak, ale tylko ostatnia strawa.
          • minstrel515 Re: Państwo PiS to marzenia GW: internet GW to PI 02.10.11, 00:06
            Wszystko będzie dobrze, daję słowo ogrodnika.
    • paulhandyman portrety i pomniki Kaczyńskiego na każdej ulicy ! 01.10.11, 12:34
      Kult jednostki prezesa, ziobro ministrem inwigilacji, macierewicz ministrem d/s czystości rasowej , fotyga ministrem d/s kłutni niemiecko-rosyjskiej, Karol Karski Melex - minister d/s niebudowy dróg i transportu, hofmann - minister d/s propagandy. Oto Państwo w/g PIS. Głosujmy na Janusza Palikota, gwaranta wpuszczenia "świeżego powietrza" do polskiej polityki pomarańczowe koszulki Ruchu Palikota
    • patrol18782 [...] 01.10.11, 12:53
    • reexpert Państwo PiS 01.10.11, 12:57
      I znów - rozliczenia, rozliczenia i rozliczenia.

Za Smoleńsk, za PRL, dobrze że nie za wszystkie rozbiory Polski...
      Kto jeszcze chce się babrać w przeszłości ?
      Ludzi interesuje to, co będzie w przyszłości, czy będą mieli godne jutro, a nie czy mieli godne wczoraj.

Zakaz wulgaryzmów - myślę iż reguluje go kultura osobista. Ciekawe, kto to będzie egzekwował ? Stado dupowłazów będzie biegać "a ja słyszałem jak pan poseł powiedział"
      Kolejny martwy przepis... Potrzebny jak umarłemu kadzidło.
    • ahmed_jubara Państwo PiS 01.10.11, 13:02
      Dla Kaczyńskiego przeciwnikiem nie jest PO. Wrogiem jest Michnik (w sensie symbolicznym). PiS walczy z PO, bo chce władzy, która pozwoli mu dopaść Michnika. To jest to, co łączy Kaczyńskiego, Ziemkiewicza, Łysiaka et consortes. Kaczyński to narodowy socjalista, a Ziemkiewicz liberał, więc nie łączy ich koncepcja państwa, tylko wspólny wróg.
      • maaac Re: Państwo PiS 01.10.11, 13:21
        Sądzisz, że prawdziwy liberał byłby wrogiem Michnika? Liberał dla którego wolność nie tylko gospodarcza ale i osobista, w tym przekonań, jest tak ważna? Bo ja osobiście wątpię w ten liberalizm Ziemkiewicza.
        Zresztą i "narodowy socjalizm" Kaczyńskiego jest dyskusyjny. Dopuścił spokojnie do rządów znacznie bardziej liberalną od niego Gilowską.
        IMHO "nienawiść do Michnika" ("salonu", "UW", "różowych", "żydokomuny") to nie tylko ich łącznik, to jedyne prawdziwe uczucie, która ta grupa reprezentuje. Z wszystko inne wobec tego blaknie, staje się mniej ważne, a dla wielu jest tylko chwilową maską. W tej sprawie to raczej dobry psycholog/psychiatra by się przydał. Tak by zobaczyć co naprawdę w duszach tych ludzi gra, skąd bierze się tak silne uczucie?
        • kotek.filemon Re: Państwo PiS 01.10.11, 23:33
          maaac napisał:

> IMHO "nienawiść do Michnika" ("salonu", "UW", "różowych", "żydokomuny") to nie
          > tylko ich łącznik, to jedyne prawdziwe uczucie, która ta grupa reprezentuje. Z
          > wszystko inne wobec tego blaknie, staje się mniej ważne, a dla wielu jest tylko
          > chwilową maską. W tej sprawie to raczej dobry psycholog/psychiatra by się przy
          > dał. Tak by zobaczyć co naprawdę w duszach tych ludzi gra, skąd bierze się tak
          > silne uczucie?

Oprócz Macierewicza, którego życiorysu opozycyjnego nie zamierzam przekreślać, PiSs skupia piąty garnitur opozycyjny, przechtów z PZPR-u i przygłupie miernoty, co za komuny cicho w mysiej norze siedziały. Oprócz tego całą masę tych, którzy odkryli swoje powołanie w walce z komunizmem tuż po 1989 roku, kiedy nie groziło to już kłopotami z nerkami (Łysiak), względnie w owych czasach s.rali w pieluchy i adekwatnie do tego g.ówno wiedzą (Ziemkiewicz). To silne uczucie to zawiść - zawiść, że kto inny dokonał przełomu, na kogo innego spłynął splendor, kto inny jest poważany na całym cywilizowanym świecie.
    • mentatd_at_gmail Państwo PiS 01.10.11, 13:17
      Mam nadzieję, że PiS nie wygra.
      Ale szat bym nie rozdzierał nawet jeśli doszliby do władzy.

PiS był wyjątkowo kiepską, niemerytoryczną opozycją. Gdyby byli rozsądni i PO wiedziałoby, że tak czy siak straci władzę to rządzący robiliby jakieś reformy. A dzięki żenującej postawie PiS, PO będzie rządziło kolejną kadencję dzięki "nicnierobieniu".

Niestety PiSlamiści - tak wygląda prawda.

Głosujcie na Palikota - jest całkowicie i w 100% wiarygodny.
      Zrzekł się mandatu, założył własną partię i mówi co chce zrobić!
    • logiczny1 bla bla bla 01.10.11, 13:33
      JAKIŻ TO PiS STRASZNY - a chodzi tu o reklamy, których urzędy nie będą dawać pod rządomi pis jedynie słusznej Gaziecie.
      • 0721x Re: bla bla bla 01.10.11, 13:40
        logik na poziomie wygódki za stodołą
        • maaac Re: bla bla bla 01.10.11, 14:03
          Nie. Po prostu "każdy sądzi po sobie". Drobniutki kombinator będzie uważał, że wszędzie chodzi tylko o szwindel bo on sam jest nastawiony non stop by coś "skręcić".
          • logiczny1 Re: bla bla bla 04.11.11, 01:23
            maaac
            Oczywiście :-D. I do tego jeszcze proszę o zarzucenie mi teorii spiskowej.
            Kiedyś otworzyłem Wybiórczą i policzyłem reklamy - dziwnym trafem jest znacząca przewaga reklam spółek z udziałem skarbu państwa i instytucji państwowych.

No ale pisanie o tym, to "na pewno" dowód, że jestem małym kombinatorem :-D.
            I kto tu ma paranoję oraz wierzy w "teorie spiskowe"?? :-D
        • logiczny1 Re: bla bla bla 04.11.11, 01:21
          No toż właśnie jestem w tej "wygódce za stodołą", czyli na "forum" GW.
          I logika musi być dostosowana do geniuuszu tego miejsca...
    • antropoid Państwo PiS 01.10.11, 13:40
      "Platforma to nuda..."

PiS to w pewnym sensie też nuda (jednak przede wszystkim - obrzydzenie). Np. nuda zagrabionych (i tłoczących do głów wciąż jeden, chory punkt widzenia) mediów publicznych, w których po 5 razy na tydzień pokazuje się konwencje PiS, a na każdej z nich tokującego, zapracowanego ponoć po uszy "Wodza Narodu"... Nuda ciągłych konferencyjek prasowych ministra Zero - ujawniającego ogółowi kolejnych "przestępców". Przypominam, że przestępca w państwie PiS, to nie tyle osobnik mający konflikt z prawem, ile ten, który popadł w konflikt z Pokurczem i Spółką.
    • wasylzly Państwo PiS ? tylko mozliwe w Polsce 01.10.11, 13:42
      itolerancja , a nawet strach przed zasciankowym politykiem. Nic nie znaczacym w europie, nie opuszczajacym kraju - nawet nie bioracego udzialu w ogolno panstwowej debacie politycznej. Oczywiscie ze strachu przed ujawineinem niekompetencji.

Dziwne, zamiast polityczni przeciwnicy wykorzystac ten element slabosci i tchorzostwa politycznego w kampanii wyborczej - byc moze uwazaja owego delikwenta, jak wybitnego startega . Niestety to tylko quasi nikodem dyzma, czlowiek z nikad, czlowiek nieznany.
    • art.usa Gryzipiórka GW to nazi-PISowcy; GW to kaczowdupowłazy 01.10.11, 13:43
      Internet GW już nie neutralny,
      to PISo-Kacze Echo.
    • ccorey124 Państwo PiS 01.10.11, 14:07
      Nasz Panie i przewodniku, Stóp Twoich niegodnismy całować. Tyś nasz wybawca i dobrodziej. Czekamy na Twoje miodem i mlekiem płynące objawienie.
      Nas armia i życie jestesmy zdolni oddac za Ciebie.
      • 6.smiech Re: Państwo PiS 01.10.11, 14:12
        ccorey124 napisał:

> Nasz Panie i przewodniku, Stóp Twoich niegodnismy całować. Tyś nasz wybawca i
        > dobrodziej. Czekamy na Twoje miodem i mlekiem płynące objawienie.
        > Nas armia i życie jestesmy zdolni oddac za Ciebie.

Tak ladnie to opisales ze az prawie chcialbym to zobaczyc na wlasne oczy. :))
        • pn-ski Re: Państwo PiS 01.10.11, 14:24
          <Nas armia i życie jestesmy zdolni oddac za Ciebie.>

Jak już wszyscy oddadzą życie za wodza, to będzie spokój.
    • polganebydlolzeiszczekanapis [...] 01.10.11, 14:13
    • pn-ski Państwo PiS 01.10.11, 14:19
      Proszę państwa, oto PiS:
      PiS jest bardzo grzeczny dziś.
      Chętnie państwu rękę poda.
      Nie chce podać? A to szkoda.
      • maaac Re: Państwo PiS 01.10.11, 14:31
        :) dobre, zwłaszcza jak się to odniesie do niechęci Kaczyńskiego do witania się z różnymi osobami, tego szumu jaki zrobiono gdy w końcu raz jedyny przywitał się z Komorowskim
      • 6.smiech Re: Państwo PiS 01.10.11, 14:41
        pn-ski napisał:

> Proszę państwa, oto PiS:
        > PiS jest bardzo grzeczny dziś.
        > Chętnie państwu rękę poda.
        > Nie chce podać? A to szkoda.

Dobre ! i pasuje jak ulal do tego ptaka wodnego. Moze unika podawania bo ma brudne pletwy?
    • ko-ngi PiS=Białoruś. Czyt. kosmoservice.blogspot.com 01.10.11, 15:40
      Państwo Pis to w skrócie Pieprzyć i Solić. To samo co Białoruś. Jeden wódz wszystkowiedzący podparty chwiejnym i nie chcianym Kościołem. Pis może tylko obiecać moralność nikomu nie potrzebną w wydaniu Pis-u i Kościoła. Tym nie da się nakarmić 2/5 głodujących. Pis to Tragedia dla Narodu. PO będzie trwała w stagnacji a potrzebne są duże korzystne zmiany nie dla rządu tylko dla obywateli. Zatrzyma wzrost płac i zasiłków. Dbać będzie tylko o bogatych. Ale da spokój w narodzie. Chyba że naród zacznie się buntować z powodu nędzy i głodu. Więcej o wyborach czyt. na kosmoservice.blogspot,com . W innych mediach tego nie przeczytasz.
    • wnec2005 Japonia 01.10.11, 15:45
      ja cie... druga Japonia bedzie, niech zyje Jar Kacz II.
    • stivi47 Państwo PiS 01.10.11, 17:04
      Kto te wybory wygra dlamnie jest Wurst bo mieszkam juz 30 lat nie w polsce ale sledze co w polsce sie dzieje dalszym Premierem po wyborach Tusk lub ten maly Kaczynski jedno wiem kto ma Olej w glowie wybierze nie tego malego Kaczynskiego on rozdaje polakom nic tylko Smierdzonce jego Jaja dotego Kacze polacy z jego grupy polakow niemaja zilonego pojecia co polske bendzi czekac juz tak sa biedni a jak ten kaczynski obejmie rzandy bendzie dlanich totalna katastrfofa poczkamy zobaczymy a kraje Zachodu sie juz ciesza jak wygra ten maly Kaczynski bo mniej transferu Uninego poplynie do polski mam na mysli Ruro
    • wnec2005 Korea 01.10.11, 17:51
      Ot aby Polnocna Korea nie wyszla....Niech zyje i rozkwita Jar Kacz II.
    • jurek4491 Państwo PiS 01.10.11, 18:38
      Jednak miał rację sędzia który chciał go wysłać do ośrodka wypoczynkowego w Tworkach.
    • aekielski Państwo PiS 01.10.11, 20:43
      Z tego co głosi prezes wynika tylko jedno: władza,władza i jeszcze raz władza. Scenariusz tej władzy jestem w stanie przewidzieć jak Jurek Owsiak: oj będzie się działo!
    • baj62 Państwo PiS 01.10.11, 21:46
      Tyle i tylko tyle -Jarkacz ręce precz od mojego kraju, zgiń przepadnij siło nieczysta.
    • apas13 Państwo PiS 01.10.11, 22:59
      Program PiS, jeśli już uda się go przy dużej dawce dobrej woli odfiltrować z propagandowego sosu, wydaje się atrakcyjny - na miarę nowoczesnej lewicy w bogatym państwie. Problem polega jedynie na tym, kto ów program firmuje. Jarkacz jest w satnie powiedzieć wszystko każdemu, byle dostać kawałek władzy.
      Obiecuje zatem rzeczy piękne, ale ja wiem, że po pierwsze prawdziwe priorytety lezą dla niego gdzie indziej, a po drugie nie ma bladego pojęcia, jak te obietnice spełnić. Wiem, że jeśli dostanie władzę, to z dwóch punktów programu: darmow służba zdrowia i rozliczenie osób winnych w jego mniemaniu katastrofy pod Smoleńkiem, Kaczyński wybierze to drugie, bo uzna po pierwsze za ważniejsze a po drugie łatwiejsze do zrealizowania. Podobnie mając do wyboru wzmocnienie posłusznych sobie służb specjalnych albo kart rabatowe dla rodzin wielodzietnych, wpompuje państwową kasę w to pierwsze. I będzie święcie przekonany, że przecież realizuje swoje obietnice wyborcze...
    • minstrel515 Państwo PiS już było i nie wróci więcej. 02.10.11, 00:02
      Mogę się założyć o milion rubli. O tysiąc szekli. O 20 tysięcy franków.
    • jerobert66 Państwo PiS wygra ! 02.10.11, 02:09
      To jedyny ratunek ..
      • wnec2005 Re: Państwo PiS 02.10.11, 03:58
        Niech nam zyje i rozkwita Jar Kacz II razem z Mao Tad Rydz.
    • krakowiak10 Państwo PiS 02.10.11, 06:51
      Nie daj Boze - wojna domowa, panika, masywna emigracja jak po wojnie, bankructwo za rok, koniec szansy zeby Polska stala sie krajem nornalnym...ale to Polacy sobie by zrobili...aby to tego ten pederasta Kaczynski nie dozyl (ale nic mu takiego zlego nie zycze).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka