Dodaj do ulubionych

Deziobryzacja PiS

29.10.11, 02:36
Poproszę o dwa meteoryty.. Jeden w Nowogrodzką, a drugi w Radio MaRyja..
Reszty nie trzeba..

"Partia jest szaleństwem wielu, dla korzyści nielicznych"
"Party is the madness of many, for the gain of a few."
Jonathan Swift
Obserwuj wątek
    • nietuskaczka Deziobryzacja PiS 29.10.11, 07:48
      ... ile " krwi przelal" ??? Dla scislosci, to byla krew Barbary Blidy.
    • jurber1 Deziobryzacja PiS 29.10.11, 08:37
      "30 % jest z Kaczyńskim..."? To nieprawda ! Z tych (niecałych) 30% ponad połowa głosuje tak, jak słyszą w Radio Maryja, w homiliach "oddanych" Rydzykowi proboszczów, jak pisze "Nasz Dziennik". Mściwy Kaczyński dlatego gładko przełknął Rydzykowe bluzgi na temat bratowej, bo wie że bez Rydzyka stoi na progu 5% ! Ale "starego elektoratu" ubywa a najmłodsi (zwłaszcza ministranci) wolą Palikota ! To jest zmierzch Jarka (będzie mniej wesoło, może trochę szkoda).
      • frey8b Re: Deziobryzacja PiS 30.10.11, 10:39
        jurber1 napisał:

> "30 % jest z Kaczyńskim..."? To nieprawda ! Z tych (niecałych) 30% ponad połowa
        > głosuje tak, jak słyszą w Radio Maryja, w homiliach "oddanych" Rydzykowi probo
        > szczów, jak pisze "Nasz Dziennik". Mściwy Kaczyński dlatego gładko przełknął Ry
        > dzykowe bluzgi na temat bratowej, bo wie że bez Rydzyka stoi na progu 5% ! Ale
        > "starego elektoratu" ubywa a najmłodsi (zwłaszcza ministranci) wolą Palikota !

>>>>ŚWIENTO PROWDA>>>>>>>>>
        > To jest zmierzch Jarka (będzie mniej wesoło, może trochę szkoda).
    • sphinxpinastri 110 29.10.11, 08:58
      Czy jest w Polsce rząd? Tusk? Pawlak? PO? Czy ktoś wydaje publiczne pieniądze (miliardy)? Czy ktoś ma władzę wykonawczą, coś robi, kogo kontroluje, jak posługuje się tyloma tajnymi służbami? Czy jest dostęp do publicznej informacji? Kto odpowiada za Polskę, los milionów ludzi? Za wyjazdy za chlebem?

W wyborczej o tym cichutko, cichuteńko. Trwa osłona rządu, jest klęczenie przed władzą przez wyborczą. I tylko ten cholerny pis jeszcze daje im tematy do pisania. Pisania nudnego. Ilość komentarzy (niemal zerowa) pod tekstami świadczy sama za siebie: nuda. Nuda. Nuda. Nie potraficie nic z siebie wykrzesać. Tylko nudę - czyli, co najgorsze, co zabija publicystykę.

I tak od sześciu lat i jeszcze przez lat cztery. Trzeba być maszyną, aby takie knoty publicystyczne w najważniejszej polskiej gazecie knocić. Macie jakiś honor? Jakąś ambicję? Jakieś względy na czytelników? Czy tylko dzień w dzień to samo, to samo, to samo?
      • andrzejf13 Re: 110 29.10.11, 09:52
        i to jest wypowiedz którą popieram w całej rozciągłości jedno jest pewne gdyby nie było PiS to ci dyspozycyjni dziennikarze z bożej łaski ,a może z łaski Michnika, nie mieliby o czym pisać.
      • zbig1113 Re: 110 29.10.11, 10:45
        Najpierw SDP poucza Hajdarowicza jak ma prowadzić Rzeczpospolitą, a teraz sphinxpinastri zaczyna tłumaczyć Agorze....
        Człecze, załóż własną gazetę i wtedy ustalaj co ma być w niej opisywane. Jak Ci nie pasuje Gazeta to nie wchodź na jej strony i nie nabijaj klików.
        • sphinxpinastri Re: 110 29.10.11, 12:53
          Człecze, sam sobie załóż. Finansuję wyborczą i mam prawo oczekiwać, aby za moje kliki opisywała rząd, a nie paszkwile na tych, co nie rządzą, a panegiryki dla rządzących.

Ja swoje robię dobrze, cenię moich klientów, jakim cudem mogę, człeku, zakładać gazetę, skoro do tego się nie nadaję? Mam także szyć buty, wytwarzać rakiety, produkować auta, hodować ryby, uprawiać kapustę. Stuknij się w mózg...
          • koloratura1 Re: 110 29.10.11, 16:22
            sphinxpinastri napisał:

> Człecze, sam sobie załóż. Finansuję wyborczą i mam prawo oczekiwać, aby za moje
            > kliki opisywała rząd, a nie paszkwile na tych, co nie rządzą, a panegiryki dla
            > rządzących.

A ja - za moje kliki ( w końcu - nie gorsze od Twoich) - mam prawo oczekiwać, żeby Gazeta pisała o wszystkim, co się dzieje; w największej partii opozycyjnej również. A dzieje się, dzieje...

PS, Na temat rządu Gazeta też pisze niemało, choć - akurat - nie w tym artykule...

> Ja swoje robię dobrze, cenię moich klientów, jakim cudem mogę, człeku, zakładać
            > gazetę, skoro do tego się nie nadaję? Mam także szyć buty, wytwarzać rakiety,
            > produkować auta, hodować ryby, uprawiać kapustę.

O, uprawianie kapusty byłoby godne polecenia - słyszałam, że zajęcia rolnicze są wielce pracochłonne.
            Może nie starczałoby Ci wówczas czasu na uszczęśliwianie nas inteligentnymi postami...
            • sphinxpinastri Re: 110 29.10.11, 17:12
              Dobrze, zajmę się kapustą, jej uprawą i kiszeniem. Tobie w zamian radzę zająć uprawą buraków...
              • koloratura1 Re: 110 29.10.11, 17:46
                sphinxpinastri napisał:

> Dobrze, zajmę się kapustą, jej uprawą i kiszeniem. Tobie w zamian radzę zająć u
                > prawą buraków...

Dziękuję, nie skorzystam.
                Jestem nie całkiem sprawna, a poza tym - przez ponad 40 lat pracy i to zwykle na więcej niż jednym etacie, dorobiłam się jakiej-takiej emerytury.
                • sphinxpinastri Re: 110 29.10.11, 18:59
                  A ja skorzystam. O emeryturę byłbym mniej spokojny na twoim miejscu, ani się obejrzysz, jak rząd wpakuje cię do starego portfela i wtedy chyba pozostaną buraki. Kapusta jednak lepsza.
                  • koloratura1 Czyż nie o to chodzi? 30.10.11, 07:08
                    sphinxpinastri napisał:

> A ja skorzystam. O emeryturę byłbym mniej spokojny na twoim miejscu, ani się
                    > obejrzysz, jak rząd wpakuje cię do starego portfela

Nie zdąży. Jestem bardzo ciężko chora.

> i wtedy chyba pozostaną buraki. Kapusta jednak lepsza.

Sam widzisz - masz wybór!
                    • sphinxpinastri Re: Czyż nie o to chodzi? 30.10.11, 08:47
                      Życzę zatem zdrowia i już więcej z tobą nie będę dyskutować: w mojej cywilizacji oszczędza się chorych, starych, biednych. W cywilizacji Tuska-Kaczyńskiego - nie.
                      • koloratura1 Re: Czyż nie o to chodzi? 30.10.11, 09:30
                        sphinxpinastri napisał:

> już więcej z tobą nie będę dyskutować

Wcale się nie dziwię, skoro z argumentami krucho... Szkoda, że nie wpadłeś na ten pomysł już dawno, ale lepiej późno, niż nigdy...

A że z argumentami u Ciebie krucho, dowodzą Twoje posty, notorycznie ograniczone do wycieczek osobistych.
                        • sphinxpinastri Re: Czyż nie o to chodzi? 30.10.11, 11:37
                          Naprawdę - bardzo delikatnie i ostatni raz ci mówię - ty masz argumenty i ty ani razu nie stosujesz wycieczek osobistych. Patrz więc w siebie jak w lustro i nadal mów sobie, że nie ma nikogo ani piękniejszego, ani lepszego od ciebie. Koniec.

• koloratura1 Re: Czyż nie o to chodzi? 30.10.11, 14:49
                            sphinxpinastri napisał:

> Naprawdę - bardzo delikatnie i ostatni raz ci mówię - ty masz argumenty

Żebyś wiedział!
                            Jeśli nie mam, to - po prostu - nie zabieram głosu. Co i Tobie doradzam.

>i ty ani razu nie stosujesz wycieczek osobistych.

Rzadko i to wyłącznie w ramach retorsji: gdy ktoś się bardzo o to prosi.

> Patrz więc w siebie jak w lustro

Będę chciała, to popatrzę.
                            Póki co, takiej potrzeby nie odczuwam.

> I nadal (podkreśl. moje) mów sobie, że nie ma nikogo ani piękniejszego,
                            > ani lepszego od ciebie.

A kiedy to ja wcześniej coś podobnego mówiłam?

> Koniec.

Też mam takie wrażenie.
                            Późno, bo późno, ale wreszcie doszedłeś do rozsądnego wniosku.
          • zbig1113 Re: 110 29.10.11, 20:30
            Nie podniecaj się tak bardzo, bo jeszcze sobie krzywdę zrobisz.
            A finansować Wyborczej nie musisz. Z tego co wiem, jeszcze nie ma obowiązku opłacania abonamentu na GW.
            • sphinxpinastri Re: 110 29.10.11, 21:34
              O, jaki troskliwy, z tego, co wiem, nie masz obowiązku się o mnie troszczyć. A wyborczą mam obowiązek finansować, wiele jej zawdzięczam, nim zepsiała w ochranianiu rządu.
              • zbig1113 Re: 110 30.10.11, 01:01
                > O, jaki troskliwy, z tego, co wiem, nie masz obowiązku się o mnie troszczyć.

Fakt, nie jesteś moim dzieckiem czy jakikolwiek innym krewnym, więc obowiązek troski o Ciebie na mnie nie ciąży. Jednak, zwróć uwagę, że za tą troskę, którą wykazałem nie roszczę sobie prawa do mówienia Ci jak masz się zachowywać.

>A wyborczą mam obowiązek finansować, wiele jej zawdzięczam,

To nie żaden obowiązek, tylko dług wdzięczności, lub zobowiązanie....
                Zresztą, co by to nie było i tak nie daje Ci to uprawnień do ustalania polityki wydawcy. Jedyny wpływ jaki na to możesz mieć (i ja też), to klikanie na inne strony i kupowanie innych gazet.
                • sphinxpinastri Re: 110 30.10.11, 08:51
                  Nie ustalam polityki wydawcy, jestem tylko marnym czytelnikiem. Wyborcza non stop krytykuje, pisze paszkwile (szkoda, że nie na rząd), a ja nie mam prawa?
                  • zbig1113 Re: 110 30.10.11, 09:01
                    Jak napisałem wyżej, masz prawo wyrażać swoją opinię i masz prawo zmienić gazetę, którą czytasz. A Gazeta ma prawo nie przejmować się Twoją (moją zresztą też) opinią. Trochę to przykre, ale niestety, tak wyglądają fakty.
                    • sphinxpinastri Re: 110 30.10.11, 11:43
                      Oczywiście, pełna zgoda.

Gdyby Czytelnik coś dla nich znaczył, to przejmowaliby się... Lepiej jednak wspierać władzę, większa korzyść: może umorzyć podatki, może kupować pismo dla państwowych instytucji. Gdybam sobie, wymyślam bajki i nie piszę faktów, bo w kapitalizmie są równe dla wszystkich szanse i władza nie potraktuje przecież wyborczej lepiej, niż inne firmy... Tu nie ma tak, że coś za coś: wy nam panegiryki, my wam...
      • grek.grek Re: 110 29.10.11, 11:29
        w końcu mają, co chcieli zawsze - u waadzy UNię Wolności i KLD w jednym. a koledzy po blołdżobie z Polityki wieszczą nawet, ze tak może być do 3050 roku. zatem, ich strategia odniosła sukces. po co zmieniać drużynę wygrywającą aliast medialną taktykę ? to by było nielogiczne.

zauwazyłem też, ze wzięli się za chwalenie instytucji umów śmieciowych. i zawstydzania młodych bezrobotnych. oraz produkowania ambicji drobnomiesczańskich w narodzie.

rządy Unii i KLD wpędziły ich w beztroskie i bezczelne poczucie, ze ZNÓW mogą pouczać społeczeństwo. kiedyś na tym przegrali, przez pewien czas lizali rany, dzisiaj Kaczyński dał im waadzę, więc znów wróciła pewność siebie, a zbita d,pa przestała boleć. ale... w przyrodzie nic nie ginie, od miłości nadmiernej każda waadza w końcu zdycha :]

• antropoid Re: 110 29.10.11, 12:00
        sphinxpinastri (a może ajakzupa?) napisał:

> ...nuda. Nuda. Nuda.

Twoje wpisy za to arcyciekawe - od tygodni w kółko to samo pieprzenie, tylko numerki postów się zmieniają. Załóż własną gazetkę i pisz o czym chcesz, albo dla odmiany skocz na portale tzw. prasy "konserwatywno-prawicowej", bo tam od 3 tygodni najważniejszym problemem Polski jest Palikot i jego 10%.
      • koloratura1 A - na temat masz, może, coś do powiedzenia? 29.10.11, 16:08
        sphinxpinastri napisał:

> Czy jest w Polsce rząd? Tusk? Pawlak? PO? (...)

To nie ten wątek!!!
        • sphinxpinastri Re: A - na temat masz, może, coś do powiedzenia? 29.10.11, 17:14
          Napatrz się jeszcze bardziej na Kaczyńskiego, aż się do niego zupełnie upodobnisz i wtedy to już na całego możesz mi dyktować.
          • koloratura1 Re: A - na temat masz, może, coś do powiedzenia? 29.10.11, 17:54
            sphinxpinastri napisał:

> Napatrz się jeszcze bardziej na Kaczyńskiego, aż się do niego zupełnie upodobnisz

Ale - po co ?

> i wtedy to już na całego możesz mi dyktować.

Nie zamierzam Ci niczego dyktować, ale zawsze wyrażę swoją dezaprobatę pod adresem osób nieumiejących pisać na temat.

PS.: Ludzie, kto Wam dał maturę z polskiego?
            A może, Wy wszyscy kiepsko piśmienni - wciąż jeszcze - w gimnazjum?
            • sphinxpinastri Re: A - na temat masz, może, coś do powiedzenia? 29.10.11, 19:02
              A ty masz maturę? No, masz? Nie wiesz, że można pisać aluzyjnie, nie wprost itd., itd. Czy ty nadal w oślej ławce?
              • koloratura1 Re: A - na temat masz, może, coś do powiedzenia? 30.10.11, 07:12
                sphinxpinastri napisał:

> A ty masz maturę? No, masz? Nie wiesz, że można pisać aluzyjnie, nie wprost itd
                > ., itd. Czy ty nadal w oślej ławce?

Jednak nie masz (nic do powiedzenia na temat)...
      • frey8b Re: 110 30.10.11, 10:43
        sphinxpinastri napisał:

> Czy jest w Polsce rząd? Tusk? Pawlak? PO? Czy ktoś wydaje publiczne pieniądze (
        > miliardy)? Czy ktoś ma władzę wykonawczą, coś robi, kogo kontroluje, jak posług
        > uje się tyloma tajnymi służbami? Czy jest dostęp do publicznej informacji? Kto
        > odpowiada za Polskę, los milionów ludzi? Za wyjazdy za chlebem?
        >
        > W wyborczej o tym cichutko, cichuteńko. Trwa osłona rządu, jest klęczenie przed
        > władzą przez wyborczą. I tylko ten cholerny pis jeszcze daje im tematy do pisa
        > nia. Pisania nudnego. Ilość komentarzy (niemal zerowa) pod tekstami świadczy sa
        > ma za siebie: nuda. Nuda. Nuda. Nie potraficie nic z siebie wykrzesać. Tylko nu
        > dę - czyli, co najgorsze, co zabija publicystykę.
        >
        > I tak od sześciu lat i jeszcze przez lat cztery. Trzeba być maszyną, aby takie
        > knoty publicystyczne w najważniejszej polskiej gazecie knocić. Macie jakiś hono
        > r? Jakąś ambicję? Jakieś względy na czytelników? Czy tylko dzień w dzień to sam
        > o, to samo, to samo?

>>>>Przeczytaj jakiego knota sam tu wstawiłeś.<<<<
        • sphinxpinastri Re: 110 30.10.11, 12:11
          frey8b, frey8b, frey8b... czyżbyś uważał, że ja mam takie same zdolności publicystyczne, jak ci z wyborczej? No, frey8b, ja tylko marny czytelnik, wpis ledwo co umiem sklecić, nawet niektórzy uważają, iż nie mam matury (czemu nie przeczę). No, ale pochlebia mi już sam fakt, że - tak czy inaczej - zestawiasz mnie z tuzami wyborczej...
    • tykaczor Deziobryzacja PiS 29.10.11, 09:21
      To prawda, że Ziobro dyżo "krwi przelał" w czasie rządów PiS-u. Dowód? Doprowadzenie do samobójstwa przez zaszczucie Barbary Blidy, która po strzale faktycznie KRWAWIŁA ! To jest właśnie ta przelana krew Ziobry !
    • kociewiak2 Deziobryzacja PiS 29.10.11, 10:01
      ..teraz rozumie dlaczego pan Kurtyka tak chetnie wydawal ksiazki opluwajace L/Walese i innych ludzi ktorych pan J.kaczynski zaliczal do grona ,nielubianych,,
    • antropoid Deziobryzacja PiS 29.10.11, 11:42
      Deziobryzacja PiS i tak nie oznacza deZERyzacji tej partii.
      • 6.smiech Re: Deziobryzacja PiS 29.10.11, 14:44
        antropoid napisał:

> Deziobryzacja PiS i tak nie oznacza deZERyzacji tej partii.

To wielka szkoda !
        • 48matrix Re: Deziobryzacja PiS 30.10.11, 10:27
          6.smiech napisał:

> antropoid napisał:
          >
          > > Deziobryzacja PiS i tak nie oznacza deZERyzacji tej partii.
          >
          > To wielka szkoda !

[i]"po przeczytaniu twoich wpisow widze ze nie tylko jestes chamem ale idiota ktory nie potrafi
          sklecic choc jednego wpisu na temat. Dlugoscia glupoty nie przebijesz."

[/i]
      • jerobert66 [...] 29.10.11, 15:58
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • jurek4491 Deziobryzacja PiS 29.10.11, 12:53
      To jest UKŁAD wymierzony przeciwko głównodowodzącemu PiSdzielcowi - dyktatorowi . Jak miło patrzeć i słuchać jak dzicz PiSowska sama się zagryza , aż chce się krzyknąć YES YES YES , pozagryzajcie się i SZCZĘŚĆ BOŻE . Jarkacz by to jakoś przeżył gdyby to była opcja niemiecka a to własnego chowu, polska zakamuflowana opcja z siedzibą w Toruniu. Do tej pory twierdzili że we wszystkich ugrupowaniach się żrą a u nich jest wszystko GIT i co , Ziobro bierz go essia essia.
    • 48matrix Deziobryzacja PiS 29.10.11, 13:02
      Szanowna Pani Redaktor! Szanowny Pan Redaktor naczelny Adam Michnik.
      To Pani nie wiedziała, że zibro, klempa, ku...zczak czyli pisiaki, Kk etc są najważniejszymi problemami egzystencjonalnymi dla Polactwa????? Tak jak powietrze i woda.
      W Pani - GW, przeglądzie zabrakło jeszcze wspomnienia o polityce historycznej. Coś by się znalazło u naszych sąsiadów z UE, którzy tak jak my w RP też lubią uprawiać politykę historyczną. O czym pisały światowe agencje prasowe, jedynie Warszawka i GW tego ważnego wydarzenia nie dostrzegła i nie doceniła - „90-year old SS-veteran honored in Estonia. The celebration of the 90th birthday of Harald Nugiseks, the veteran of the 20th Waffen Grenadier Division of the SS, was held in the Estonian city of Pyarnu on Saturday. According to local TV, the former SS-sergeant received congratulations from local authorities and even a member of the parliament.”
      Innymi słowy, w Polsce - w Warszawie przemilczano, że na Łotwie uhonorowano 90-cio letniego Łotysza kombatanta Waffen SS, pokazując w demokratyczny sposób łotewskiej młodzieży godny wzór do naśladowania. Tak na marginesie min te łotewskie jednostki Waffen SS pacyfikowały powstańczą Warszawę.
      W tym samym czasie w RFN, w „nito” muzeum "wypędzonych", które otwarto nie ma najmniejszego śladu o cierpieniach Polaków z czasów II wojny światowej. Okazuje się, więc - wg tego „muzeum”, że jedyną ofiarą wypędzeń byli wyłącznie…. Niemcy!!!
      Pytam się, więc gdzie są ci dyżurni polscy patrioci? Opłacani z naszych podatków.
      Pytam się gdzie głos Pana Adama Michnika, specjalisty spraw międzynarodowych oraz specjalisty od spraw honoru, który ostatnio zabłysnął swoim intelektem pisząc w GW o śmierci przywódcy libijskiego M Kaddafiego. Tylko jakoś szanowny Pan redaktor nie omieszkał nadmienić, o czym pisała i pisze zachodnia prasa z amerykańską włącznie - “Once again, Mahdi Darius Nazemroaya peels away the veneer of legitimacy and deception enveloping the U.S./NATO genocide currently taking place in Libya. In his first article, Nazemroaya makes it clear that there never was any evidence given to the United Nations or the International Criminal Court to warrant or justify United Nations Resolutions 1970 and 1973 or current U.S./NATO operations inside Libya.”. To jest, iż de facto działania NATO były sprzeczne z wcześniej podjętymi rezolucjami ONZ nr 1970 & 1973. GW nie napisała też ani słowa, że NATO przeciwko ludności cywilnej w Libii używały bomb próżniowych, o czym donosiła niemiecka TV Kopp, która poinformowała o wykorzystaniu przez NATO podczas ataku na Bani Walid bomb próżniowych (Luft Benzin Bomben). Niemieckie medium donosi, że podczas ataku zginęło 1200 cywilów. Dla czego np. GW nie napisała, że lotnictwo NATO zniszczyło niedokończony, lecz funkcjonujący już projekt Wielkiej Sztucznej Rzeki,
      nazwany mianem „ósmego cudu świata”, który zakłada stworzenie dostępu do słodkiej wody zdatnej do picia oraz systemu irygacyjnego dla ponad 4,5 miliona Libijczyków!!!!!!!
      Gdzie jest ta cała „kawiorowa polytyczna elyta”, pasiona przez lata przez Zachód? Na doraźny współczesny użytek Polaków??? Na czyj właściwie użytek????? Była i jest ona pasiona????
      Gdzie jest nasz bohaterski snajper z Afganistanu, Min. SZ, którego snajperskie wyczyny znakomicie pamiętają Rosjanie.
      Szkoda też, że GW w ubiegłym tygodniu nie zająknęła się na temat polskiego przewodnictwa w UE, której polityczne kierowanie UE w trakcie obrad w Bukseli (tak jak mawia klasyk), spotkało się z miażdżącą krytyką. W sprawie dotyczącej kryzysu w Grecji.

www.youtube.com/watch?NR=1&v=Te0rBUyxYCY
      • koloratura1 Pała, bo nie na temat! 29.10.11, 16:46
        48matrix napisał:

> Szanowna Pani Redaktor! Szanowny Pan Redaktor naczelny Adam Michnik.
        > To Pani nie wiedziała, że (itd. - bla, bla nie na temat)...

A może - zamiast płodzić tasiemcowy elaborat, którego mało kto pofatyguje się przeczytać choć połowę - lepiej było napisać parę słów na temat dyskutowany w tym wątku?
        • 48matrix Re: Pała, bo nie na temat! 29.10.11, 16:56
          Re@kreatura1, a ty to jakiś dyżurny "redaktor" ze służb?
          • koloratura1 Re: Pała, bo nie na temat! 29.10.11, 17:00
            48matrix napisał:

> Re@kreatura1, a ty to jakiś dyżurny "redaktor" ze służb?

Nie, zwykły, ale myślący, czytelnik.
            I to taki, który nie potrzebuje swych wypowiedzi wzmacniać chamstwem... Jak niektórzy; nie wytykając palcem.
            • 48matrix Re: Pała, bo nie na temat! 29.10.11, 17:45
              Re:kreatura1, twoja kompulsywna aktywność nie tylko na tym forum, budzi uzasadnione obawy o stan twojego zdrowia. Weź tabletkę!
              • koloratura1 Re: Pała, bo nie na temat! 29.10.11, 17:56
                48matrix napisał:

> Re:kreatura1, twoja kompulsywna aktywność nie tylko na tym forum, budzi uzas
                > adnione obawy o stan twojego zdrowia. Weź tabletkę!

Medice! Cura te ipsum!
                • 48matrix Re: Pała, bo nie na temat! 29.10.11, 18:28
                  Re@kreatura1

Troszczysz się o innych więc ja troszczę się o Ciebie!
                  • koloratura1 Re: Pała, bo nie na temat! 29.10.11, 18:34
                    48matrix napisał:

> Re@kreatura1
                    >
                    > Troszczysz się o innych więc ja troszczę się o Ciebie!

Bóg Ci zapłać.
                    • 48matrix Re: Pała, bo nie na temat! 29.10.11, 18:41
                      Re@kreatura!
                      Na tym forum piszesz:

"Dziękuję, nie skorzystam.
                      Jestem nie całkiem sprawna, a poza tym - przez ponad 40 lat pracy i to zwykle na więcej niż jednym etacie, dorobiłam się jakiej-takiej emerytury."

Moja troska o Twój stan zdrowia jest więc uzasadniona.

Daj się jednak namówić na tabletkę!
                      • koloratura1 Re: Pała, bo nie na temat! 29.10.11, 18:53
                        48matrix napisał:

> Daj się jednak namówić na tabletkę!

Daruj, ale w moim wieku i przy moich chorobach, zażywa się wyłącznie to, co przepisze lekarz.

Więc może nie strzęp klawiatury po próżnicy?
                        • 48matrix Re: Pała, bo nie na temat! 29.10.11, 18:59
                          koloratura1 napisała:

> 48matrix napisał:
                          >
                          > > Daj się jednak namówić na tabletkę!
                          >
                          > Daruj, ale w moim wieku i przy moich chorobach, zażywa się wyłącznie to, co prz
                          > episze lekarz.
                          >
                          > Więc może nie strzęp klawiatury po próżnicy?

Tak! Zażyj tylko to co Tobie lekarz przepisał!
                          I nie "napianj" się intelektualnie tak przed snem! Będziesz za bardzo pobudzona!
                        • 48matrix Re: Pała, bo nie na temat! 29.10.11, 19:07
                          Re@kreatura1

Daruj, ale w moim wieku i przy moich chorobach, zażywa się wyłącznie to, co przepisze lekarz.

Tak! Chodzi o to abyś zażyła to co Tobie przepisuje lekarz. Nic innego.
                        • 48matrix Re: Pała, bo nie na temat! 29.10.11, 19:28
                          koloratura1 napisała:

> 48matrix napisał:
                          >
                          > > Daj się jednak namówić na tabletkę!
                          >
                          > Daruj, ale w moim wieku i przy moich chorobach, zażywa się wyłącznie to, co prz
                          > episze lekarz.

>
                          > Więc może nie strzęp klawiatury po próżnicy?

Tak! Chodzi o to abyś stosowała się jedynie do zaleceń lekarza.

Dostrzegam w Twoim zachowaniu bardzo dużo agresji.
                          • koloratura1 Chyba się mylisz... 30.10.11, 07:17
                            48matrix napisał:

> koloratura1 napisała:
                            >
                            > > 48matrix napisał:
                            (...)

Myślisz, że jak trzy razy powtórzysz - mniej-więcej tę samą - głupotę, to ktoś Ci uwierzy?
                            • 48matrix Re: Chyba się mylisz... 30.10.11, 08:40
                              Re@kreatura1
                              Z Tobą 65-letnią - szczęśliwie zamężną babcią to najlepiej rozprawiać o chorobach i żaaaarciu:
                              • 6.smiech [...] 30.10.11, 09:19
                                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                • 48matrix Re: Chyba się mylisz...matrix 30.10.11, 18:17
                                  Re@6.smiech
                                  Poniżej to jest wybór twojej kwiecistej mowy.
                                  Jeżeli tobie Polska i Polacy tak bardzo się nie podobają, to, po co wypisujesz te kalumnie?
                                  Ostrzegam ciebie po raz pierwszy i ostatni.
                                  Uważaj, bo namierzę ciebie w Rajchu i zgodnie z prawem Polskim i RFN zażądam ścigania karnego!

Polska to jednak porabany kraj. Tak samo robia ludzie w wielu krajach aby pokazac wlascicielom psow ze ich zwierzaki obsrywaja miasta i nauczyc ich zbierania kup swoich
                                  ulubiencow. Co to za niewazenie flagi ? Trzeba byc histerycznie wrazliwy aby to w tym widziec.
                                  Jak nie obraza "uczuc religijnych" to flagi. Tak jakby nie bylo wazniejszych spraw w tym kraju.

Jak by byla sprawiedliwosc na tym swiecie to bys nie urodzil sie takim uposledzonym bezmózgowcem

Juz o to zadba dobry polski patryjotyczny sad.
                                  Domagam sie tez kary smierci dla Dody bo powiedzial cos, i kary smierci dla tego co porwal
                                  ksiazke. Tego wymaga "chonor" wybranego narodu i prawdziwego Polaka.

Dziekuje za mianowaniem mnie Europejczykiem, bo takim jestem. Frazy "wolnosci wypowiedzi" nauczylem sie od pisszamba gdy wrzeszczeli "spadaj czarownico" do
                                  p. Prezydentowej Komorowskiej i gdy malowali na tej swietej polskiej szmacie mlot i sierp.
                                  Gdzie proporcje miedzy obsranej Polsce psimi kupami i znanym juz na calym swiecie
                                  protescie przeciw temu ?
                                  Poniewaz uzywasz frazesow z radyja ma ryja i pis szamba jak: ale
                                  > gdybys zrobil kupe na flage, poszedlbys siedziec, bo taka "manifestacja swobod
                                  > y artystycznej i publicystyki spolecznej" nie sluzy spolecznosci. Na tej samej
                                  > zasadzie mozesz krytykowac prezydenta, ale nie mozesz go olac, nawet cieplym mo
                                  > czem. Jezeli wiec sad ostatecznie udowodnil, ze Wojewodzki i TVN zlamali ustawe
                                  > , to za to sa sankcje. Nie rozumiesz tego, troglodyto?
                                  to wlasciwie jest strata czasu z toba traklodyta dyskutowac. ^ ^ ^

Mnie tam to wszystko jedno. Te spoty przemawiaja tylko do glupkow ktorzy nie potrafia
                                  sami myslec i wybierac tych politykow ktorych program polityczny jest dobry dla Polski i Polakow. A z tego ze klamstwa i majaczenia klamczynskiego bede eksponowane to sie tylko
                                  ciesze.
                                  A ja czekalem kiedy ty idioto przestaniesz pisac te swoje idiotyczne wpisy o ortografii.
                                  Dla wiadomosci pisbezmozgowia podam ze nie na tym polega forum dyskusyjne. Spadaj do pisszamba !

Nie wiem czy to musi byc flaga narodowa ale tak sie robi w wiekszej czesci zach. Europy.
                                  Moze zeby wlasnie pokazac ze sie nie chce miec swojego kraju calkiem obsranego.
                                  W tym nawiazaniu jeszcze raz powtorze ze Polska to porabany kraj ze swoim nacjonalizmem
                                  i katolicyzmem.

po przeczytaniu twoich wpisow widze ze nie tylko jestes chamem ale idiota ktory nie potrafi
                                  sklecic choc jednego wpisu na temat. Dlugoscia glupoty nie przebijesz.
                              • koloratura1 Re: Chyba się mylisz... 30.10.11, 09:37
                                48matrix napisał:

> (...)
                                > Bzdury wypisujesz!

Potrafisz uzasadnić czemu tak uważasz?
                  • jerobert66 Re: Pała, bo nie na temat! 29.10.11, 18:41
                    Kreatura1 nie chce się przyznać do mamy i papy ,ani do tego , że tu pracuje. Co w tym złego,że się POchodzi z rodziny o" lewicowych tradycjach" , lub ,ze się pracuje na chleb ?..Nie wstydz sie kreaturo !!.. :)
                    • koloratura1 Nie ma to jak puścić wodze fantazji! 29.10.11, 18:49
                      jerobert66 napisał:

> Kreatura1 nie chce się przyznać do mamy i papy ,ani do tego , że tu pracuje. Co
                      > w tym złego,że się POchodzi z rodziny o" lewicowych tradycjach" , lub ,ze się
                      > pracuje na chleb ?..Nie wstydz sie kreaturo !!.. :)

Próbuj dalej!
                      Może wreszcie uda Ci się wpaść na coś , co będzie miało cokolwiek wspólnego z prawdą.

• zbig1113 Re: Pała, bo nie na temat! 29.10.11, 20:39
                      Gdy się nie ma nic do powiedzenia, trzeba zaatakować rozmówcę, przypie...jąc się do jego rodziny sąsiadów czy adresu.
                      Są to, niestety zachowania typowe dla kombatantów nowej matury i amnestii giertychowskiej.
                      • jerobert66 Re: Pała, bo nie na temat! 30.10.11, 00:26
                        Co tu można powiedzieć na ten stek chamstwa. Ciekawe jest ,że wstydzicie się swojego pochodzenia.., środowiska przez które jesteście zaprogramowani. Żeby choc jeden z was tutaj ,tak ziejących nienawiścią powiedzial ; Tak , wywodzę sie z lewicy , moj tata byl sekretarzem ,albo szeregowym komuchem i jest ok. Wy się wstydzicie ,to jest temat tabu. Tą waszą nienawiść wyssaliście z mlekiem matki. Ja ma maturę robilem w 1980 tym ,kiedy wasi tatusiowie drzeli POrtkami..
                        • zbig1113 Re: Pała, bo nie na temat! 30.10.11, 01:13
                          Kolejny nawiedzony lustrator... naprawdę Ty i tobie podobni potraficie być zabawni. Problem z wami jest taki, że domagacie się od wszystkich świadectwa cnoty, a sami go nie dajecie.

A od mojej rodziny, to się drogie (chociaż 50-cio letnie) dziecię odpie... bo byli i są uczciwymi ludźmi.
                          • 48matrix Re: Pała, bo nie na temat! 30.10.11, 06:59
                            Re@zbig1113
                            Trafnie to dostrzegasz!
                            Zwróć uwagę na forum:

forum.gazeta.pl/forum/w,904,130204448,,Ryba_po_grecku_na_kartki.html?v=2
                            Spotkasz agresywnych znajomych.
                        • koloratura1 Kiepski jasnowidzu, masz problem 30.10.11, 07:25
                          jerobert66 napisał:

> Ciekawe jest ,że wstydzicie się swojego
                          > pochodzenia.., środowiska przez które jesteście zaprogramowani. Żeby choc
                          > jeden z was tutaj ,tak ziejących nienawiścią powiedzial ; Tak , wywodzę sie z
                          > lewicy , moj tata byl sekretarzem ,albo szeregowym komuchem i jest ok.

Widzisz, żeby to powiedzieć, to tak by musiało być...
                          A co, jeśli - nie było?
                          • 48matrix Re: Kiepski jasnowidzu, masz problem 30.10.11, 09:19
                            Re@kreatura1

Twój plebejski język zdradza pochodzenie:

Bzdury wypisujesz!
                            koloratura1 29.10.11
                            2berber napisał:

…..wchodziłam i wykupywałam woł-ciel z kością na trzy kartki……

……trzeba by było stać w kolejce, nawet po nocy…….

Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,904,130204448,,Ryba_po_grecku_na_kartki.html?v=2
                            • koloratura1 Re: Kiepski jasnowidzu, masz problem 30.10.11, 09:45
                              48matrix napisał:

> Re@kreatura1
                              >
                              > Twój plebejski język zdradza pochodzenie:

Jakie?

> Bzdury wypisujesz!
                              > koloratura1 29.10.11
                              > 2berber napisał:
                              >
                              >
                              > …..wchodziłam i wykupywałam woł-ciel z kością na trzy kartki…
                              > ;…
                              >
                              > ……trzeba by było stać w kolejce, nawet po nocy……

Nawet jeśli uznać to za język plebejski (przepraszam, a co w tym złego?), to w jaki sposób uzasadnia on Twoje stwierdzenie, cyt.: Bzdury wypisujesz! ?

• jerobert66 POdły ,plugawy język.. 29.10.11, 15:52
      Ależ ta POstkomuna ma podly język..jak ze stalinowskiej propagandy. Widocznie wielu tu b.funkcjonariuszy , ziejących jadem na wszystko co polskie..Może ich synów lub wnuków..
      • sam16 Re: POdły ,plugawy język.. 29.10.11, 16:25
        jerobert66 napisał:

> Ależ ta POstkomuna ma podly język..jak ze stalinowskiej propagandy. Widocznie w
        > ielu tu b.funkcjonariuszy , ziejących jadem na wszystko co polskie..Może ich sy
        > nów lub wnuków..

Kaczynski nie ma syna ani wnuka wiec wraz z jego odejsciem zotanie Ziobro. Wczesniej czy pozniej tak bedzie.
        Stalinowskie metody jerobercie stosuje twoj idol dysponujacy tylko jednym mikrofonem i jedna prawda jednego wodza.A jeszcze nie dawnao obaj stali tam gdzie Solidarnosc a teraz jeden jakby sie przsuwal na pozycje ZOMO.
        ZOMO juz dawno nie istnieje a wiekszosc spoleczenstwa a nawet narodu pisowskiego w dalszym ciagu w ZOMO. To sie nazywa kultywowanie tradycji i uprawianie polityki historycznej.
        • jerobert66 Re: POdły ,plugawy język.. 29.10.11, 16:44
          Strasznie wam przeszkadzają chrześcijanie i patrioci. Teskno wam do wujka Stalina.
          • koloratura1 Z masochizmu czy za pokutę? 29.10.11, 16:56
            jerobert66 napisał:

> Strasznie wam przeszkadzają chrześcijanie i patrioci.

Zwłaszcza moherowi PPP-K (Prawdziwi Polacy Patrioci-Katolicy). Niestety...

PS.: W Naszym Dzienniku czy innej G(a)P(ie) znajdziesz wyłącznie to, co lubisz...
            Więc co tu robisz???!!!
    • jerobert66 Who made you Paputek ?.. 29.10.11, 16:49
      Russian KGB undercover with Polish comunist activist from ZMS..? Tell us the truth..Dont lie.. :)
      • koloratura1 Re: Who made you Paputek ?.. 29.10.11, 17:05
        jerobert66 napisał:

> Russian KGB undercover with Polish comunist activist from ZMS..? Tell us the truth..Dont lie.. :)

I'd be surprised if he felt like talking to you.
        • jerobert66 Re: Who made you Paputek ?.. 29.10.11, 17:54
          Redcolour(cre)atura1..You also can tell us about your background. Who is your mamma and papa. Why along few others here , you force hate attitude towards Polish people ? With thise pis-busters , paputecs , antybojars ,etc. doing nothing, only singing the same song all the time ? You guys on payroll in this paper ? Where from you got so much of this hateress..? From mama and papa ? Are you programmed ?
          • koloratura1 Re: Who made you Paputek ?.. 29.10.11, 18:02
            jerobert66 napisał:

> Redcolour(cre)atura1..

Congratulation on your subtle wit!

> You also can tell us about your background.

I don't feel like it.

> Who is your mamma and papa. (...)

None of your business.
            • koloratura1 Re: Who made you Paputek ?.. 29.10.11, 18:09
              Paputek, nie wiesz co się ten Anglik dla ubogich, tak akurat Ciebie przyczepił?
              • jerobert66 Re: Who made you Paputek ?.. 29.10.11, 18:30
                Dlatego,że paputki, ty kolorkreaturo ,androidy etc.. siejecie NIENAWIŚĆ. Dlaczego się wstydzisz swoich korzeni ? Dlaczego unikasz prawdy ,siejac w zamian propagandę ? Odsłoń maskę , cz kaptur ..Bądż otwarta ,wtedy będzie cię mozna traktować poważnie.
                • koloratura1 Re: Who made you Paputek ?.. 29.10.11, 18:38
                  jerobert66 napisał:

> Dlatego,że paputki, ty kolorkreaturo ,androidy etc.. siejecie NIENAWIŚĆ.

Aha..

> Bądż otwarta ,wtedy będzie cię mozna traktować poważnie.

Wiesz Ty co? - Mam w nosie Twoje traktowanie.
                  Bądź tak dobry i odczep się.
                  • 48matrix Re: Who made you Paputek ?.. 29.10.11, 18:47
                    Re@kreatura1

Kto sieje wiatr ten zbiera burze.
                    • koloratura1 Re: Who made you Paputek ?.. 29.10.11, 18:56
                      48matrix napisał:

> Re@kreatura1
                      >
                      > Kto sieje wiatr ten zbiera burze.

Ma się te doświadczenia, prawda?
                  • jerobert66 Re: Who made you Paputek ?.. 29.10.11, 18:54
                    Ajwaj.. Wy tu codziennie wylewacie kubły POmyj na innych Polaków ,a jak się was lekko naciśnie, to zaraz ajwaj..biją.. Dlaczego wstydzicie się , ujadadając POd anonimowym płaszczykiem "zwykłych obywateli" ? Zaskocz nas i POwiedz prawdę ..
                    • koloratura1 W psychologii nazywają to projekcją. 29.10.11, 19:00
                      jerobert66 napisał:

> Zaskocz nas i POwiedz prawdę

Bez przesady: nie powinieneś sądzić innych według siebie...

• antropoid Re: Who made you Paputek ?.. 29.10.11, 21:35
                  A ty co siejesz panie wyuczony na zmywaku angielszczyzny?
                  • jerobert66 Re: Who made you Paputek ?.. 29.10.11, 22:56
                    Ja wiem,ze tobie ze wszyskim kojarzą sie POmyje ,bo takim tez jezykiem tutaj operujecie.
                    • zbig1113 Re: Who made you Paputek ?.. 30.10.11, 01:18
                      Typowo pisowskie, na początku napluć komuś w twarz, a potem w płacz, że ten w pysk zdzielił...
                      • jerobert66 Re: Who made you Paputek ?.. 30.10.11, 01:51
                        Wy macie chlopcy obsesję PiS. Wszystkich oponentow nazywacie Pisowcami,może jeszcze Zaplutymi Karłami Reakcji , albo Wrogami Ludu... To tak jak ja bym was nazywal komunistami..Ale chyba jestem blisko ,bo żaden z was nie chce się przyznac do swych korzeni..Że tatuś byl uczciwy ,nie przeczę , ale dlaczego nie POwiesz ,kim był , z jakiego środowiska się wywodził..? Tajemnica ? A czemu ? Nie wstyd wstydzić się swej kultury ? ( kultura, w kontekscie środowiska) No jak to jest z wami ? Chlopcy lewicowcy ?
                        • zbig1113 Re: Who made you Paputek ?.. 30.10.11, 08:14
                          A Ty, drogie dziecko, nie napisałeś ani słowa z jakiego środowiska się Twój tatuś wywodził. Próbujesz lustrować wszystkich, sam jednocześnie unikając pokazania swoje teczki (a przynajmniej metryki). Jeżeli się przypie...sz do czyichś przodków, sam powinieneś odwodnić, że Twoi są bez skazy.
                          A zjawiska zwykle nazywa się od pierwszego zaobserwowanego (zorza polarna) lub opisanego (choroba Parkinsona) przypadku, albo od miejsca lub obiektu gdzie najczęściej taka prawidłowość występuje (choroba wściekłych krów).
                          Jak sam widzisz, nie musisz należeć do pisu, żeby się pisowsko zachowywać. Po prostu Twoje zachowanie wpisuje w tą jednostkę chorobową (nieumiejętność mówienia na temat; nadmierne zainteresowanie przodkami rozmówcy; obrażanie rozmówcy i późniejsza wściekłość, że ten odpowiada tym samym)
                          • jerobert66 Re: Who made you Paputek ?.. 30.10.11, 13:02
                            Proszę bardzo , jestem synem emerytowanych , inżyniera i nauczycielki , bezpartyjnych katolików , dzieci wojny i epoki waszego ustroju (wczesnej).. My nie mamy nic do ukrycia ,tak jak przygniatająca większość Polaków..A co z wami ?
                        • 6.smiech Re: jeborobert 30.10.11, 09:24
                          zmien plyte bo sie za czesto powtarzasz.
                          • 48matrix Re: jeborobert 30.10.11, 10:25
                            Re@6.smiech
                            "po przeczytaniu twoich wpisow widze ze nie tylko jestes chamem ale idiota ktory nie potrafi
                            sklecic choc jednego wpisu na temat. Dlugoscia glupoty nie przebijesz."
                          • jerobert66 Re: jeborobert 30.10.11, 13:07
                            Dlaczego nie chcesz odpowiedziec na proste , uczciwe pytanie ?? Kto cię zrobił i zaprogramował ?
                            Czy to tajemnica ? Ja wiem , ale powiedz to innym ..Otwórz przyłbicę ..nic ci nie grozi..
    • sprzeciw21 Zamiast manipulacji oficjalnych mediów 29.10.11, 18:55
      Zamiast manipulacji i kłamstw oficjalnych mediów, czytaj niezależną prasę np. Serwis21 serwis21.blogspot.com . Nigdzie indziej nie znajdziesz informacji jak manipulowano i fałszowano ostatnie wybory (kontretne fakty i dowody).
      • sam16 Re: Zamiast manipulacji oficjalnych mediów 30.10.11, 00:10
        sprzeciw21 napisał:

Nigdzie indziej nie znajdziesz informacji jak manipulowano i fałszowano ostatnie wybory (kontretne fakty i dowody).

Przegranii zawsze szukaja winnych. Tym razem nawet sam prezes przyznal sie do winy ale i tak jest ofiara losu.
      • 6.smiech Re: Zamiast manipulacji oficjalnych mediów 30.10.11, 11:26
        sprzeciw21 napisał:

> Zamiast manipulacji i kłamstw oficjalnych mediów, czytaj niezależną prasę np. Serwis. Nigdzie indziej nie znajdziesz informacji jak manipulowano i fałszowano ostatnie wybory (kontretne fakty i dowody).

A o helu tez tam bylo ?
      • koloratura1 To nie ten wątek! 30.10.11, 15:03
        sprzeciw21 napisał:

> Zamiast manipulacji i kłamstw oficjalnych mediów, czytaj niezależną prasę np. Serwis21 serwis21.blogspot.com . Nigdzie indziej nie znajdziesz informacji jak manipulowano i fałszowano ostatnie wybory (kontretne fakty i dowody).

OK, fałszowano, niech Ci będzie.

Zwracam jednak Twoją uwagę, że w tym wątku dyskutujemy nt. problemów Ziobry z PiS-em, lub - jak kto woli - PiS-u z Ziobrą...
    • henryk_49 Deziobryzacja PiS 30.10.11, 12:00
      Nie dziwota, że wszyscy, choć palec wysysać
      Nie macie oczym gadać, ani o czym pisać. [ Hemar]

Potraficie tylko, w swej głupocie , toczyć pianę, utworzoną z wyzwisk , inwektyw, kłamstw, obelg i wszelkiej podłości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka