wiedzacy_ziemianin 10.11.11, 17:18 Ziemia - JEDNA WIOSKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiedzacy_ziemianin Granice i religie - dwie kule u nóg Ludzkości !!!! 10.11.11, 17:18 Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Józef Piłsudski był ateistą! 11.11.11, 11:13 Czemu ludzie udają, że było inaczej? Zdecydujcie się: albo jesteście po stronie Piłsudskiego, albo po stronie Kościoła. Nie da się być na raz po obu. Odpowiedz Link Zgłoś
mirarob Re: Józef Piłsudski był ateistą! 11.11.11, 11:34 ależ oni nie znają historii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzacy_ziemianin A może zrobić Święto Ziemian !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.11.11, 17:21 Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzacy_ziemianin A może Święto ONZ lub EU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.11.11, 17:22 Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzacy_ziemianin Święto Niepodległości jest już przeżytkiem i tylko 10.11.11, 17:24 dzieli ludzi zamieszkujących III RP !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzacy_ziemianin Czas utworzyć święto w którym wszystkie osoby 10.11.11, 17:29 w III RP poszłyby pod jednymi sztandarami, np. ONZ lub Federacji Rozumnych Cywilizacji Wszechświatów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Hmm. 11.11.11, 10:38 Czas utworzyć święto w którym wszystkie osoby w III RP poszłyby pod jednymi sztandarami, np.... Federacji Rozumnych Cywilizacji Wszechświatów !!! ----------------------------------------------------------------------------- Słuchając wiadomości ze świata obawiam się, że Ziemianie mogliby się nie załapać. Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: Hmm. 11.11.11, 11:11 z tego zostala tylko uzytecznosc a patriotyzm stale myla z ideologia / najczesciej robia imanipuluja z pelna swiadomoscia po co to robia/ patriotyzm - to tylko uczucie - milosc do miejsca narodzenia dlugo jeszcze nie zalapia ze to Ziemia jest tym miejscem - na to trzeba jakies 1000 lat - i moze nawet to nie jest tak bardzo potrzebne - bowiem dwoje ludzi kochajacych swoje miejsce urodzenia - majacy te prawdziwe uczucie zrozumia sie nie zrozumia sie ludzie ktorzy do tego dopisza ideologie jakism -izm bo to bedzie sprzeczne z zasady o tym uczyl wlasnie Seneka Odpowiedz Link Zgłoś
oloros do Seneki Mlodszego 11.11.11, 11:14 z tego zostala tylko uzytecznosc a patriotyzm stale myla z ideologia / najczesciej robia imanipuluja z pelna swiadomoscia po co to robia/ patriotyzm - to tylko uczucie - milosc do miejsca narodzenia dlugo jeszcze nie zalapia ze to Ziemia jest tym miejscem - na to trzeba jakies 1000 lat - i moze nawet to nie jest tak bardzo potrzebne - bowiem dwoje ludzi kochajacych swoje miejsce urodzenia - majacy te prawdziwe uczucie zrozumia sie nie zrozumia sie ludzie ktorzy do tego dopisza ideologie jakism -izm bo to bedzie sprzeczne z zasady o tym uczyl wlasnie Seneka Odpowiedz Link Zgłoś
lord_viadro dziś u mnie w piwnicy jest spotkanie ! 11.11.11, 10:55 Wszystkich Rozumnych Cywilizacji ! zapraszam... Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzacy_ziemianin religie - gusła i zabobony z przeszłości !!!!!!!!! 10.11.11, 17:30 Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzacy_ziemianin partiotyzm = nacjonalizm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.11.11, 17:31 Odpowiedz Link Zgłoś
kgbltd Re: partiotyzm = nacjonalizm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.11.11, 10:55 Własnie własnie, a kto z flagą dzisiaj wyjdzie manifestować radość to homofob i antysemita? Takiej my w mediach Polski doczekali, co na to Adaś i spółka? Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 człolwieku - daj ten kwiatek w kupałową noc, 10.11.11, 17:32 bądź katolikiem i czym jeszcze chcesz bądź. Tylko nie oczekuj ode mnie tego samego! Odpowiedz Link Zgłoś
marek1981gb Kto wznosi barykadę? 10.11.11, 17:37 Nie ma żadnej drugiej strony, i nie ma barykad. Właśnie to będziemy jutro świętować, że jest Polska niepodległa. Można się nie cieszyć. Można zostać w domu. Można się tym zmartwić, ale nie wolno dzielić. Wszyscy jesteśmy Polakami. Czy się to komuś podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wersal-55 Re: Kto wznosi barykadę? 10.11.11, 22:34 Sa strony i barykady,beda jeszcze wieksze.Potraficie swietowac,Polska niepodlegla,zwykly dzien,jak codzien.Dzielic,tak jestescie podzieleni,ze lepiej nie mozna.Nie wszyscy jestesmy polakami,mala litera,wiele nacji mieszka w tym kraju,ich ilosc jest coraz wieksza,sa na swoich ziemiach,ucza swojego jezyka i kultury,maja swoja historie a slowianie to tylko slowianie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek1981gb Re: Kto wznosi barykadę? 10.11.11, 23:17 Nie ma żadnej drugiej strony, i nie ma barykad. Właśnie to będziemy jutro świętować, że jest Polska niepodległa. Można się nie cieszyć. Można zostać w domu. Można się tym zmartwić, ale nie wolno dzielić. Wszyscy jesteśmy Polakami. Czy się to komuś podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek1981gb Re: Kto wznosi barykadę? 10.11.11, 23:46 Napisałem jeszcze raz, bo widzę, że nie zrozumiałeś. Nie jesteśmy podzieleni i nie wiem skąd ci się to wzięło (budujesz barykadę niemiecką?). Mamy swoją historię, literaturę, rząd, konstytucję, armię, pieniądza etc. i różne, ale wyrosłe z jednego pnia opinie. Różnimy się, bo nie jesteśmy spauperyzowanym motłochem. Jesteśmy Polakami. W tym prostym zdaniu nie ma fałszu. Nie odnosi się ono do nie Polaków. Jeśli nie jesteś Polakiem, a mieszkasz w Polsce, Brazylii, Izraelu czy Czechach, to te słowa nie odnoszą się do ciebie, i nie musisz się na nie oburzać. Odpowiedz Link Zgłoś
sphinxpinastri 214 10.11.11, 17:47 To wszystko przez tego ciemniaka Mieszka I. Mógł przyjąć islam, byłoby po problemie. Michnik by wzywał na modły z minaretu, Blumsztajn byłby imamem, Olejnik i Środa miałyby zasłonięte twarze i strzegłyby swojej czystości. Kaczyński i Tusk byliby ajatollahami, a ja byłbym talibem. Odpowiedz Link Zgłoś
andybla Re: 214 10.11.11, 19:42 sphinxpinastri napisał: > To wszystko przez tego ciemniaka Mieszka I. Mógł przyjąć islam, byłoby po probl > emie. Michnik by wzywał na modły z minaretu, Blumsztajn byłby imamem, Olejnik i > Środa miałyby zasłonięte twarze i strzegłyby swojej czystości. Kaczyński i Tus > k byliby ajatollahami, a ja byłbym talibem. No i w tym rzecz. Bycie Polakiem zaczęło się od krzyża chrześcijan. (966) Taki my Polacy mamy rodowód. Jak się to komuś nie podoba to niech się wypisze bo ja tego nie dam zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
sphinxpinastri Re: 214 10.11.11, 20:27 Ty nie dasz, ale Michnikowi nie poradzisz. Ja się będę przypatrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: 214 11.11.11, 10:46 Przyjdzie ksiądz katolicki i cię wyru©ha, czy dasz, czy nie dasz. Odpowiedz Link Zgłoś
sikiem_prostym Re: 214 11.11.11, 10:58 Jak jego, to z Bogiem sprawa, gorzej jak weźmie dziecko. Też zresztą w imię tysiącletniej tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
sphinxpinastri Re: 214 11.11.11, 14:23 Jeśli mnie - jak piszesz - wyru©ha, to zaraz po mnie i ciebie. Się nie bój. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Nie grozi. 11.11.11, 23:02 W katolandzie nie mieszkam, wszystkich bożych pośredników bez papierów uwierzytelniających trzymam na wyciągnięcie kija. Odpowiedz Link Zgłoś
sphinxpinastri Re: Nie grozi. 12.11.11, 09:19 Zapewne głosowałeś na tych, którzy od lat tworzą ten - jak powiadasz - katoland. Podobnie jak Michnik? Michnik: ateista, non stop zwalcza kler, a nawoływał do głosowania i głosował na klerykałów tak fundamentalnych, jak np. Gowin, Niesiołowski, Komorowski, czy Tusk... Odpowiedz Link Zgłoś
kalikurambo Re: 214 11.11.11, 14:07 Hmm. Siłą rzeczy nie... W końcu przed 966 był już jakiś Mieszko I który był już jakimś księciem czegoś. I to na tyle silnym, że mógł po prostu kazać ochrzcić swój kraj, prawda. Zresztą to jego pogaństwo nie przeszkadzało takim na przykład chrześcijańskim Czechom wydać za niego Dobrawy (córki chrzęscijańskiego księcia Bolełsława Srogiego). Korzenie mój drogi to my mamy dużo dużó wcześniej... Odpowiedz Link Zgłoś
sphinxpinastri Re: 214 11.11.11, 14:26 Już rozumiem, Mieszko I był na tyle silnym, aby przyjąć chrześcijaństwo, ale już tak słabym, że islamu nie przyjął. Korzenie mu przeszkadzały? Odpowiedz Link Zgłoś
kalikurambo Re: 214 12.03.13, 15:32 Nie. Po prostu taki kaprys miał. I takich sąsiadów... Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Jutro kato-faszystowskie gó... eksploduje. 10.11.11, 18:13 Będę czytał "Marzenie Celta" V.Llosy Jak czytam takich jełopów katoli o ich tradycji, patriotyzmie to rzygać mi sie chce. Ludzie wystraszeni współczesnym światem. On nie lubi walentynek bo go jakiś zasrany Polaczek nie wymyślił. Jakby Polaczek - to OK. Rozumowanie bałwana. Po o jak w ogóle wysilam polce na ten komentarz... Odpowiedz Link Zgłoś
sakral Re: Jutro kato-faszystowskie gó... eksploduje. 10.11.11, 18:42 @kadykianus pan Waszczyk mówi: "naszym wrogiem jest poprawność polityczna" też jestem przeciwny poprawności politycznej jaki oni i abp Michalik i chcę bez poprawności politycznej powiedzieć słowa (działalność) przed 1939 r. o.Mari Maksymiliana Kolbe zaprowadziły tysiące ludzi do pieca krematoryjnego. a za to mogą zamknąć z art.196 Kodeksu karnego precz z poprawnością polityczną Odpowiedz Link Zgłoś
brysio76 Równie zabawna była strona LBC M. Nowickiego 10.11.11, 18:18 na której pospołu pisali staliniści i trockiści. Ciekawe co na to powiedzieliby ich ideowi patroni ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
fajny30lat Prawna ochrona krzyza, Jezusa, Matki Bozej i 10.11.11, 18:49 liturgii. Wiele lat temu bylem osoba wierzaca. Ale do glowy mi nie przychodzilo, aby prawnie ochraniac Matke Boza, krzyz, Jezusa i liturgie. To ich wiara w wszechmoc Boga jesy plytka! Czy Bog/Matka Boza/Jezus nie moga sami sie obronic zsylajac plagi na ateistow? Mam pytanie do pomyslodawcow ochrony prawnej Jezusa,Matki,krzyza i liturgii. Pytanie 1. Czy jesli wyznam publicznie, ze Bog jest niemilosierny, gdyz nie uzdrwoil mnie - to jaka kara czekalaby mnie? 1. pouczenie? 2. grzywna? 3. kara w zawieszeniu? 3. miesiac w wiezieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
sakral Re: Prawna ochrona krzyza, Jezusa, Matki Bozej i 10.11.11, 18:55 miesięczny karnet na msze (to wersja light) Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 W noc Kupały... to nie kwiatek Słowianie dawali... 10.11.11, 18:32 Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Druga strona barykady 10.11.11, 19:45 Co za potworność! Okazuje się, że w marszu będą uczestniczyć ludzie o różnych poglądach, którzy w dodatku wiedzą o tym i się na to godzą, szanując się mimo to nawzajem za patriotyzm... Nic dziwnego, że GW ogarnia zgroza i zdumienie na widok takiej aberracji ;P Odpowiedz Link Zgłoś
andybla Re: Druga strona barykady 10.11.11, 19:56 joseph.007 napisał: > Co za potworność! Okazuje się, że w marszu będą uczestniczyć ludzie o różnych p > oglądach, którzy w dodatku wiedzą o tym i się na to godzą, szanując się mimo to > nawzajem za patriotyzm... Nic dziwnego, że GW ogarnia zgroza i zdumienie na wi > dok takiej aberracji ;P Patriotyzm Polaków polega na tolerancji. Cóż może zmienić naszą historię i szacunek do niej ? Palikotowi to się nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: Faszystowski diabeł w ornat się ubrał... 10.11.11, 21:28 Faszystowski diabeł w ornat się ubrał... Odpowiedz Link Zgłoś
twoje.sumienie.1 Już przyjechali nasi "przyjaciele" zza Odry? 11.11.11, 11:36 Ci co to mieli pomagać rozwalać marsz patriotów polskich, a mają w każdej rodzinie dziadka który jeśli nie był w Wehrmachcie to w Gestapo albo w SS. Pewnie jednak tak naprawdę raczej przygnała ich tu wizja rychłego przejęcia naszej ziemi i chęć jej wcześniejszego zlustrowania. Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Druga strona barykady 10.11.11, 20:19 "Partia wygrywająca wybory parlamentarne obsadza wojewodów, a oni - burmistrzów i wójtów. Likwidujemy powiaty i samorządy lokalne." Gminy też likwidujemy??? I uprawiamy partyjną ,spadochroniarską żonglerkę burmistrzami np. w Przemyślu będzie ktoś z Gdańska, bo "sobie zasłużył"? Jakie to szczęście, że ten człowiek jednak nie został nauczycielem, nie nadawał się. Niech lepiej te swoje kafelki układa... Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 "...katolicyzm to kwintesencja polskości..." 11.11.11, 09:48 Kłamstwo. Uczciwość, pracowitość, wierność, czystość, trzeźwość, piękno, elegancja, wykształcenie... zaraz, zaraz, kurka wodna, co to ja chciałem powiedzieć..., przecież to wszystko to synonim katolicyzmu... Odpowiedz Link Zgłoś
monoekann Re: "...katolicyzm to kwintesencja polskości..." 11.11.11, 11:14 Poganie, Protestanci i Katolicy w jednym szeregu. Co ich laczy? Nienawisc do innych ludzi.. No to ja dziekuje za taka Polskosc.. Swoja droga, o tym ze w tym marszu nie ida sami 'katoliccy patrioci' na prawicowych portalach (jak niezalezna -od rozumu- peel) nie przeczytasz.. Ba, nawet komentarze Ci zwolennicy wolnosci slowa, wycinaja badz cenzuruja.. Odpowiedz Link Zgłoś
daga_1 Strach się bać. Tych młodych z wypranymi 11.11.11, 10:18 mózgami. Dlaczego Polska ma być katolicka? A gdzie miejsce dla innych. Czy Ci młodzi znają nauczanie Jezusa? czy tylko nauczanie księży w kościołach. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Strach się bać. Tych młodych z wypranymi 11.11.11, 11:08 daga_1 napisała: > mózgami. Dlaczego Polska ma być katolicka? A gdzie miejsce dla innych. Czy Ci m > łodzi znają nauczanie Jezusa? czy tylko nauczanie księży w kościołach. Strach siue bac powierzać prawa wyborcze ludziom, ktorzy nie rozumieja prostego tekstu napisanego w jezyku polskim. Czytałaś ten artykuł? Czy tam doczytałaś nawet o poganach idących ramie w ramie z ultrakatolikami? Jesli przeczytałaś, i nie zrozumialas tego - to fatalnie, bo to oznacza analfabetyzm funkcjonalny. Jesli nie przeczytałas - to jeszcze gorzej, bo oznacza odmóżdżenie pozwalajace na zabieranie glosu wobec czegos czego sie nawet nie przeczytalo. Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: Strach się bać. Tych młodych z wypranymi 11.11.11, 11:15 Polska musi byc katolicka a jak ktos nie chce to sie go przymusi. PS Boze, jak ja mam dosyc tych katoli! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Strach się bać. Tych młodych z wypranymi 11.11.11, 11:40 artur737 napisał: > Polska musi byc katolicka a jak ktos nie chce to sie go przymusi. > > > PS Boze, jak ja mam dosyc tych katoli! Wczoraj w TVP Kultura mial miejsce fajny program publicystyczny na temat Parady Niepodleglosci. Troje po stornie lweicowej, lacznie z czolowym "antyfaszystowskim" fighterem Gazetty Wyborczej p. red. X, oraz oraz trzema przedstawicielami "faszystów" łacznie ze znanym dziennikarzem Rzeczpospolitej p. red. X, rozdzielanych przez prowadzacego i profesora X. Dziennikarz G. Wyborczej wygadywał takie głupoty, ze az prof. X w końcu nie wytrzymał i odpalił mu "prosze douczyc się historii". Odpowiedz Link Zgłoś
kacze_buty Druga strona barykady 11.11.11, 10:19 znaczy polskość to katolicka pedofilia, okradanie Polaków na rzecz obcego państwa Watykan, gratuluje tym co patriotyzmem sobie ryje wycierają i jednocześnie sprzedają Polskę obcym najeżdzcom Odpowiedz Link Zgłoś
sven_73 Re: Druga strona barykady 11.11.11, 10:21 "Polska musi byc katolicka"- to jest zboczenie umyslowe, najwieksi polscy patrioci byli protestantami ktorzy chcieli zreformowac Polske uchwalajac Konstytucje 3-go Maja, a zdrajcy katolicy sprzedali Polske Rosji Austrii i Prusakom, tacy sa katolicy, jesli nie katolicka to zadnej Polski. Tez do tego zdazacie wsprzedajac wszystko co Polskie obcemu kapitalowi. Odpowiedz Link Zgłoś
sikiem_prostym Re: Druga strona barykady 11.11.11, 11:26 Protestanci uchwalili konstytucję, w której jak byk stało, że: "Religią narodową panującą jest i będzie wiara święta rzymska katolicka ze wszystkimi jej prawami. Przejęcie od wiary panującej jakiegokolwiek wyznania jest zabronione pod karami apostazji"? Znaczy się bardzo postępowi byli ci protestanci... Albo kolega nie doczytał. Odpowiedz Link Zgłoś
lactum Druga strona barykady 11.11.11, 10:23 W normalnym kraju nie ma przykazania; kim mam byc. Odpowiedz Link Zgłoś
onefoks Druga strona barykady 11.11.11, 10:25 jeśli katolicka to machaj krzyżem, a nie flagą dla prawdziwych katolików ważniejszy krzyż. Odpowiedz Link Zgłoś
aktyntasza Druga strona barykady 11.11.11, 10:26 Niema czego świętować bo co to za wolność, co to za niepodległość jeśli likwidują nam miejsca pracy, zabierają środki do życia, okradają nas i nic nie robią. Rząd obiecał więcej miejsc pracy, wielkie reformy a jak na razie nic nie robią tylko dbają o własne kieszenie. Zamiast dobrobytu mamy coraz większą biedę, żyjemy w nędzy i mamy coraz większe wykluczenie społeczne. KOMUNO WRÓĆ. Nie chcemy takiej wolności – nie chcemy takiej niepodległości ! Korupcji i rozkradania kraju nie będziemy świętować. Bezrobotny Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_5_2010 Panu mieniącemu się katolikiem i chrześcijaninem 11.11.11, 10:52 chciałbym przypomnieć podstawowe KREDO jego Boga, Jezusa Chrystusa: - głodnego nakarmić -spragnionego napoić, -gołego przyodziać -podróżnych w dom przyjąć, itd. Są to uczynki miłosierne jakimi powinni się kierować chrześcijanie, jakich podobno uczył ich sam BÓG! To co ten Pan wygaduje nijak się ma do zasad jego wiary. Jaka jest więc wiarygodność reprezentowanej przez niego ultra niby katolickiej organizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
twoje.sumienie.1 Tylko że te uczynki miłosierne to nie kredo wiary. 11.11.11, 11:28 Poza uczynkami miłosiernymi i dla ducha jeszcze jest jeszcze wiele innych ważniejszych zasad wśród których miłość do Boga jest pierwszą. Odpowiedz Link Zgłoś