Dodaj do ulubionych

PiS: Przywróćmy karę śmierci

25.11.11, 13:40
widzę że kaczyści walczą z ziobrystami na śmierc i zycie o ten sam elektorat
Obserwuj wątek
    • oszolom-z-radia-maryja Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 13:40
      byłem przeciwny karzew smierci ale teraz coraz bardziej jestem za
      • bezspokoju Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 14:49
        Zobacz, że Ziobro z Kaczyńskim wydali już przedwcześnie kilka wyroków "śmierci" na wielu. Liczę na to, że z rozpędu nie będą jeszcze pełnić roli kata. Podpiszę się pod każdym rozwiązaniem prawnym, by zwyrodnialcy siedzieli w pierdlu do ostatniej godziny zasądzonego wyroku.
        • marco-wr A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 25.11.11, 15:47
          W każdej dyskusji o karze śmierci przeraża mnie to, że nikt nie mówi o tym, że ktoś musi ten wyrok wykonać. Czy "Krótki film o zabijaniu" nikogo niczego nie nauczył?
          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 25.11.11, 16:22
            marco-wr napisał:

> W każdej dyskusji o karze śmierci przeraża mnie to, że nikt nie mówi o tym, że
            > ktoś musi ten wyrok wykonać. Czy "Krótki film o zabijaniu" nikogo niczego nie n
            > auczył?

Bardzo dobra uwaga.

A jeśli chodzi o Kaczyńskiego, to ciekawe, co jeszcze ten demagog wymyśli, żeby zwrócić na siebie uwagę. A, i przy okazji widać, że Kościołem to on posługuje się instrumentalnie, gdy mu pasuje. Kościół jest przecież przeciw karze śmierci.
            • rafi13 Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 25.11.11, 16:37
              A ja jestem za wprowadzeniem kary chłosty za publiczne opowiadanie bzdur.
              Pan Kaczyński do końca życia nie usiadłby już na d.pie.
              • sanmartino Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 25.11.11, 17:16
                Popieram. Ale fakt: tak się boi Ziobry, że całkiem oczadział.
                • 0721x Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 26.11.11, 07:17
                  ideałem było by gdyby się nawzajem wywieszali - przy obecnym stanie rzeczy dwóch pisuarkow za jednego ziobrystę i w kraju zapanowałby względny spokój a przynajmniej w TV nie musiałbym oglądać tych tępych mord
              • asperamanka Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 25.11.11, 17:38
                On, oczywiście, nie opowiada bzdur, tylko działa w interesie Polski, Prawdziwych Polaków, i przeciwko kondominium. I wobec tego wyjście jest też oczywiste. Trzeba skazać go na k.s. za zabójstwo 96 osób, dokonane z premedytacją, i wyrok wykonać. Jeżeli Unia Europejska nie zaprotestuje, to znaczy, że Kaczyński miał rację, mówiąc że kara smierci nie jest przez Unię zakazana. Wtedy zastanowimy się, co dalej.

Znając patriotyzm Prezesa i jego troskę o dobro Polski i Polaków, można byc pewnym, że na pewno zgodzi się poswięcić dla sprawy.
            • rs_gazeta_forum Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 25.11.11, 16:40
              anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:
              > Kościół jest przecież przeciw karze śmierci.

???
              • tymon99 Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 25.11.11, 22:01
                której części tego zdania nie zrozumiałeś?
                • rs_gazeta_forum Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 25.11.11, 22:57
                  Nie czego ja nie zrozumiałem, tylko czego ty nie zrozumiałeś.
                  • tymon99 Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 27.11.11, 23:57
                    o mnie bądź łaskaw się nie martwić.
                    • rs_gazeta_forum Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 28.11.11, 15:45
                      tymon99 napisał:
                      > o mnie bądź łaskaw się nie martwić.

Heh, masz rację, w zasadzie to się martwię, nigdy nie wiem, jak się do przygodnego Polaka odezwać, patrzysz, z pozoru niegłupi człowiek, a potem się okazuje, że w bajki wierzy.
                      Przy okazji, masz tu lepszy autorytet w sprawach poglądów katolików
                      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,10719583,Mariusz_Kaminski__Kardynal_Nycz_nie_ma_racji__Kosciol.html
                      • tymon99 Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 02.12.11, 14:51
                        a co to właściwie jest, ten jakiś kamiński?
              • trzy.14 Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 26.11.11, 10:26
                > > Kościół jest przecież przeciw karze śmierci.

Tylko dlaczego Kościół głośno protestuje przeciw jakimkolwiek próbom złagodzenia ustawy antyaborcyjnej czy legalizacji eutanazji, a nie protestuje przeciw tej wypowiedzi imć Prezesa? To milczenie jest POPARCIEM prezesa. Jeżeli można zabić dorosłego człowieka dlatego, ze nie rokuje nadziei na resocjalizację, czyli jest człowiekiem "wybrakowanym", to przy braku reakcji na re słowa Prezesa cóż powstrzyma nas przed eugeniką?
                • rs_gazeta_forum Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 26.11.11, 12:20
                  Bo to ogólnie problem jest - jak potępić za coś, co się samemu ledwo niedawno przestało praktykować. Ale i tak jest lepiej, bo przecież mógłby jawnie poprzeć prezesa, a tak przynajmniej niektórzy katolicy nie będą nawoływać do zbrodni.
                • hyyx999 Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 18.12.11, 19:07
                  różnica jest taka ze kara śmierci najczęsciej jest zasłużona a aborcja jest za to że się jest.
            • antropoid Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 25.11.11, 19:21
              anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:

> A jeśli chodzi o Kaczyńskiego, to ciekawe, co jeszcze ten demagog wymyśli, żeby
              > zwrócić na siebie uwagę. A, i przy okazji widać, że Kościołem to on posługuje
              > się instrumentalnie, gdy mu pasuje. Kościół jest przecież przeciw karze śmierci

Przeciw karze śmierci, ale za to za pozagrobowymi "dożywotnimi" torturami w kotle z wrzącą smołą.
              • darr.darek i jak was, LEWI, traktować poważnie ? 26.11.11, 15:46
                Przecież wy, lewicowi przeciwnicy kary śmierci dla morderców, stanowicie tylko jakieś kilka, co najwyżej kilkanaście procent populacji najbardziej podatnej na propagandę lewicową.
                Nie, nie jesteście żadną elitą, a tylko małym odsetkiem tych głupszych, którzy nie potrafią zrozumieć prostej intuicyjnie ADEKWATNOŚCI kary do popełnionego czynu.

I jeszcze ten głupi argument, że ktoś musiałby wykonać karę śmierci.
                Dobra, możemy ograniczyć grupę uprawnionych do powieszenia mordercy, tylko do osób najbliższych ofiary zbrodni. A gdy ofiarą zbrodni była samotna bezdzietna staruszka? To sąsiedzi się znajdą, gotowi doprowadzić mordercę pod stryczek i założyć pętlę.

No i ten kompletny brak wiedzy lewicowców, nieodmiennie prezentowany ze swoistą ... dumą :)
                Autentycznie, za każdym razem, gdy lewicowiec plecie, jakoby Kościół Rzymsko-Katolicki był przeciwny karze śmierci, ten lewy ewidentnie domyśla się, że plecie bzdury, ale ... robi to z jakąś niezrozumiałą dumą ze swojej ignorancji. Sądzę, że ta duma z ignorancji, to taka niby gra, jakoby człowiek lewy lepiej rozumiał nauki Chrystusa niż Kościół.

Pobudka, lewi!
                KRK nigdy nie był przeciwny karze śmierci i ciągle się nie sprzeciwia tej karze. Nawet prywatne poglądy Jana Pawła II nie zmieniły jego oficjalnego stanowiska, jako absolutnego władcy Kościoła. Kościół, jako instytucja, za pontyfikatu JPII nie sprzeciwiał się karze śmierci, jako karze adekwatnej za popełnione czyny.

> anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:
                > > pasuje. Kościół jest przecież przeciw karze śmierci

> antropoid napisał:
                > Przeciw karze śmierci, ale za to za pozagrobowymi "dożywotnimi" torturami

Ty, jako lewicowiec, zapewne uznajesz za adekwatną karę 7. lat wylegiwania się na pryczy więziennej za zamordowanie w najbardziej zwyrodniały sposób najbliższej ci osoby.
                Wiem, jedyną twoją uwagą będzie sprostowanie, że też się nie zgadzasz z realną średnią odsiadką 7-miu lub 3,5 roku za morderstwo, czasami polegające na półgodzinnym katowaniu ofiary (to tzw. pobicie ze sk.śmiert.).

A widzisz, rozsądni ludzie jednak uznają, że dla niektórych nędznych gnid ludzkich adekwatną karą za popełnione zbrodnie, to wieczne męki duszy.

• kolejorz63 Re: i jak was, LEWI, traktować poważnie ? 26.11.11, 19:08
                  G... mnie obchodzi stanowisko kk w sprawie kary śmierci.Ta instytucja jest chora i zdemoralizowana do szpiku kości.
                • tymon99 Re: i jak was, LEWI, traktować poważnie ? 27.11.11, 00:24
                  darr.darek napisał:

> Przecież wy, lewicowi przeciwnicy kary śmierci dla morderców, stanowicie tylko
                  > jakieś kilka, co najwyżej kilkanaście procent populacji najbardziej podatnej na
                  > propagandę lewicową.

a pyerdol się, złamasie kutany. nie mam nic wspólnego z lewicą, a jestem przeciw karze śmierci z bardzo prostego powodu: państwo nie jest dawcą życia, więc nie ma prawa go odbierać. koniec, kropka, punkt.
          • piotr7777 Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 25.11.11, 17:19
            > W każdej dyskusji o karze śmierci przeraża mnie to, że nikt nie mówi o tym, że
            > ktoś musi ten wyrok wykonać. Czy "Krótki film o zabijaniu" nikogo niczego nie n
            > auczył?

Ten film jest akurat argumentem ZA karą śmierci.
            Facet, który brutalnie i bez sensu zamordował taksówkarza (mniejsza z tym, że niezbyt sympatycznego) nie zasługiwał ani przez moment na sympatię czy współczucie. Nawet gdy opowiadał o zmarłej siostrze. To był po prostu ktoś maksymalnie zdegenerowany.
            • ypsyl0n Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 25.11.11, 17:57
              Albo filmu nie widziałeś, albo nic z niego nie zrozumiałeś...
              • piotr7777 Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 25.11.11, 18:05
                ypsyl0n napisał:

> Albo filmu nie widziałeś, albo nic z niego nie zrozumiałeś...

Widziałem brutalne zabójstwo taksówkarza. To mi wystarczy. Nie ma znaczenia, że wcześniej okazał się burakiem.
                Wiem, że Kieślowski i Piesiewicz mieli inne intencje. Ale zły przykład wybrali.
                • ypsyl0n Re: A kto będzie zabijał? Prezio osobiście? 25.11.11, 18:34
                  Widziałem mord na zabójcy.To mi wystarczy. Nie ma znaczenia, że był zbrodniarzem.
              • darr.darek ech, LEWI, szkoda dla was słów 26.11.11, 15:28
                ypsyl0n napisał:
                > Albo filmu nie widziałeś, albo nic z niego nie zrozumiałeś...

Podoba mi się zapał lewicowców wyskakiwania przed szereg ze swoimi ideologicznymi bzdurami.

Pamiętam sprzed jakichś 16. lat, jak w czasie telewizyjnej dyskusji z twórcą "Krótkiego filmu o zabijaniu" jakiś młody lewicowiec przejęty swoją rolą zagaił dyskusję z filmowcem, o znanym filmie:
                - doceniam pana, że zrobił pan film przeciw karze śmierci.
                Odpowiedź filmowca:
                - nie, ja nie zrobiłem filmu przeciwko karze śmierci!
                Strapiony swą głupotą lewicowiec:
                - ale ... zrobił pan film przeciw zabijaniu...
                Odpowiedź filmowca:
                - nie, ja nie zrobiłem filmu przeciwko zabijaniu!
                Strapiony lewicowiec:
                - to ... o czym właściwie pan zrobił ten swój film?
                Odpowiedź filmowca:
                - ja zrobiłem krótki filmu o zabijaniu !!!

• ypsyl0n Re: ech, LEWI, szkoda dla was słów 27.11.11, 23:14
                  Zdaje się, że to ty wyskoczyłeś przed szereg!
                  Widzisz to co chcesz widzieć. A z logiką to jesteś na bakier.
        • saint_just Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 16:53
          Jedna niewinnie skazana i stracona osoba przekreśla całkowicie sens tej kary i wszelkie duskusje na ten temat.
          • demetria11 Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 19:58
            Całkiem ciekawy pogląd jak na Saint-Justa :))) Ale całkowicie się z Tobą zgadzam.
          • zojek2 Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 26.11.11, 11:31
            dodam, ze jeden z czolowych argumentów przeciwko karze smierci ma charakter teologiczny: mianowicie, ze zycie da i odbiera BOG, i ze nie jest sprawa ludzka wmieszac sie w plany boskie. Mozna ten poglad podzielic czy nie - osobiscie uwazam za centralny argument niemoznosc cofniecia kary smierci, co nie pozwala na poprawianie bledów sadowych, które przeciez sie zdarzaja.
          • darr.darek Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 26.11.11, 16:02
            saint_just napisał:
            > Jedna niewinnie skazana i stracona osoba przekreśla całkowicie sens tej kary
            > i wszelkie duskusje na ten temat.

A jedna niewinna ofiara tego, co wytwarza przemysł samochodowy, przekreśla całkowicie sens produkowania aut, prawda ?

Gwoli ścisłości, to lewicowcy wierzą w brednie o niewinnie skazanych, uratowanych od egzekucji, a nie wiedzą, że w takim USA od przywrócenia kary śmierci, na ponad 1200 egzekucji, nie było jeszcze ani jednego przypadku stracenia niewinnego.
            Owszem, z cel śmierci wychodzili na wolność niektórzy, ale dzięki takim samym sztuczkom prawniczym, dzięki którym O.J. Simpson został uniewinniony od zabójstwa żony i kochanka.

• mylastbreath198 Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 17:04
        tak, i w pierwszych testach powinni posadzic na "krzeslo" Rydzyka i Natanka!
      • nerwus0 Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 17:55
        Ja też. Za takie bzdety.
        • nerwus0 Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 17:56
          To było do oszołoma.
      • sam16 Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 18:35
        oszolom-z-radia-maryja napisał:

> byłem przeciwny karzew smierci ale teraz coraz bardziej jestem za
        Kaczynski chce sie przypodobac swoim wyborcom.
        Tacy jak ty stanowia ekektorat PiS. On wie ze wiekszosc jego wyborcow wyrznelaby wszyskich ktorzy sa innego zdania inz prezes Kaczynski.
        Bog mowi nie zabijaj ale obroncom krzyza w sejnie i przed palacem prezydenckim to nie przeszkadza. Oni sluchaja swoejgo zbawcy Jaroslawa ktory glosi swoja religie kaczynska.
        Nowe przykazanie bedzie bramialo;
        ZABIJ BLIZNIEGO SWEGO JESLI NIE GLOSUJE NA KACZYNSKIEGO.
      • hen-live Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 19:58
        JA TEŻ !
      • and-j1 PiS puszcza śmierdzącego bąka jako temat zastępczy 26.11.11, 17:11
        oszolom-z-radia-maryja napisał:

> byłem przeciwny karzew smierci ale teraz coraz bardziej jestem za
    • trzy.14 Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 13:51
      Jaki ma być cel kary śmierci? Zemsta? Odstraszenie? Kara?
      Dlaczego życie zabójcy ma być mniej cenne od życia zygoty?
      • pn-ski Za bratobójstwo tez? 25.11.11, 14:03
        Chociaż Wawel okolicznością łagodzącą...
        • asperamanka Re: Za bratobójstwo tez? 25.11.11, 17:43
          pn-ski napisał:

> Chociaż Wawel okolicznością łagodzącą...

Chyba raczej obciążającą. Wiedział na pewno, ze Byłego Lecha na następne 5 lat do Pałacu Prezydenckiego mu się nie uda wstawić, to go wstawił na wieczność (jak mu się zdaje) na Zamek Królewski.
      • manhu Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 14:18
        > Jaki ma być cel kary śmierci? Zemsta? Odstraszenie? Kara?
        Wszystko.
        > Dlaczego życie zabójcy ma być mniej cenne od życia zygoty?
        Choćby dlatego, że to bestia, a nie człowiek, a zygota to zaczątek człowieka.

Włos z głowy jednej ofiary jest wart więcej niż życie wszystkich przestępców świata. Jedynym sensem, żeby kary śmierci nie stosować zbyt często jest antybrutalizacja przestępstw (jeśli za włamanie + tortury + morderstwo będzie grozić tyle samo co za włamanie to bestie nie będą mieć motywacji żeby nie mordować).
        • trzy.14 Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 26.11.11, 10:39
          Żyjemy w XXI wieku a nie w wieku XIII. Wątpię, by perspektywa czapy zamiast 25 lat bez możliwości przedterminowego zwolnienia kogokolwiek powstrzymała przed morderstwem. Z drugiej strony brutalizacja wymiaru sprawiedliwości prowadzi do brutalizacji przestępców (mam tyle na sumieniu, że jeżeli mnie schwytają, dostanę czapę, nie ma więc nic do stracenia, dlatego zaryzykuję życiem swoim i policjantów i przechodniów, by wydostać się z obławy). Wydaje się, że brutalizacja życia jest większa tam, gdzie kara śmierci jest niż tam, gdzie jej nie ma. W gruncie rzeczy kara śmierci to przyznanie się wymiaru sprawiedliwości do bezradności.
          Dodajmy do tego, ze w wielu wypadkach skazywano na śmierć ludzi niewinnych, o czym dowiadywano się po fakcie np. z wyników badań DNA.
          Kara śmierci nie pełni roli prewencyjnej, pełni rolę zapobiegawczą - ale 25 lat więzienia pełni ja równie dobrze, żaden człowiek nie ma prawa karać za cokolwiek tylko dla samego karania (bo to jest zemsta; kara musi mieć element prewencyjny, zapobiegawczy, wychowawczy, nigdy nie może sprowadzać się do zemsty).
          • zojek2 Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 26.11.11, 11:35
            GDyby kara smierci odegrala role zapobiegawcza, to po pierwszej egzekucji nie byloby kolejnych morderstw. czyli ta rola zapobiegawcza jest fikcja. kara smierci jest publiczna zemsta w majestacie prawa i nic wiecej.
            • manhu Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 26.11.11, 14:16
              > to po pierwszej egzekucji nie byloby kolejnych morderstw.
              LOL! To samo możesz napisać o każdej karze :) Czyli co? Wcale nie karać? :)
              Po zabiciu bestii wiadomo, że już nikogo nie zamorduje, a inne bestie odstraszy (nie w 100%, ale nawet jeśli tylko w 0,0000000001% to warto bo życie takiej bestii jest nic nie warte).
        • polprawdy Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 26.11.11, 20:00
          A nie przyszło ci do głowy, że prawie nikt nie rodzi się mordercą? Że to społeczeństwo wychowuje zwyrodnialców? I że wobec tego ma ponosić konsekwencje finansowe, trzymając ich w więzieniu, dla ochrony innych ludzi? Że głoszenie świętości zygoty (z której może wyrosnąć bandyta) i jej ochrona kosztem życia i zdrowia 'baby' (bo kobieta zdaniem polskich katolików nie ma duszy i człowiekiem nie jest, choć na soborze większością jednego głosu tę duszę jej przyznano, ale to pewnie błąd) przy jednocześnej żądzy krwi ofiar pełnego nienawiści i agresji społeczństwa to chyba schizofrenia?
      • maciej48 Przywróćmy karę śmierci TAK !!! 25.11.11, 14:22
        Nie istnienie w kodeksie kary śmierci gwarantuje KAŻDEMU bandziorowi, że jakiej by zbrodni nie dokonał jemu samemu się zło nie stanie, jak nie byłby zdeprawowany ma GWARANCJĘ życia - TO JESY CHORE !!!
        A nie sprawiedliwe, tu mnie ma mowy o jakiejś zemście - możliwośc pozbycia się bydlaków gwarantuje obronę społeczeństwa.
        • pn-ski z praktycznego punktu widzenia... 25.11.11, 14:46
          ...kara śmierci to jest bezsensowne marnotrawstwo, pochodzące jeszcze z czasów Hammurabiego. Jego "oko za oko" nie wyrównuje szkody, tylko ja podwaja, każąc zabójcy płacić kare identyczną z przewiną.
          Obecna medycyna daje możliwość skazania zabójcy na donacje paru organów na rzecz społeczeństwa, i w ten sposób naprawienia (w pewnym stopniu) wyrządzonych krzywd.
          Nie jest to równoznaczne z kara śmierci, bo organy żyłyby sobie dalej, na dodatek ratując życie innym osobom.
          Ilu osobom mógłby uratować życie taki np. Anders Breivik, morderca 77 osób z Utoi i Oslo, chwalcy się na internecie doskonałym ciałem, gdyby go skazano na oddanie wszystkich, no może z wyjątkiem mózgu, organów?
    • maxaue Katechizm Kościoła Katolickiego? 25.11.11, 13:57
      To w końcu PiS jest partią wspierającą wartości katolickie czy nie? Czy po prostu wybiórczo podchodzą do tematu i głoszą to, co akurat jest wygodne? A przecież stanowisko Kościoła Katolickiego wyrażone w Katechizmie KK jest w kwestii kary śmierci jednoznaczne.
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Katechizm Kościoła Katolickiego? 25.11.11, 16:24
        Prezes nie wspiera Kościoła. To Kościół wspiera prezesa. Jaro pogrywa sobie biskupami, a oni tego nawet nie zauważają.
    • sakral PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 13:57

sąd do dzisiaj Chrystusa nie zrehabilitował
      a na dożywocie nie został skazany
      dostał karę śmierci.
      pomyłki sądowe jednak się zdarzają.

• geerz Warto zwrocic uwage ze polski KK popiera te partie 25.11.11, 14:01
      Czyli co? Polscy katole to bluzniercy? Sekta?
      • grenlandzki-opos Re: Warto zwrocic uwage ze polski KK popiera te p 25.11.11, 14:16
        Archaiczne zabobony jakiejś organizacji nie mogą mieć wpływu na prawo w ŚWIECKIM państwie.
    • pn-ski Nareszcie jakiś atrakcyjny program na wybory! 25.11.11, 14:01
      PiS chce przywrócenia kary śmierci za szczególnie drastyczne zabójstwa - oświadczył w piątek prezes partii Jarosław Kaczyński.

No brawo! I na tym wypłyniecie.
    • aleksandra991 PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 14:04
      Kaczyński podobno jest wierzący... Nienawidząc, przyjmuje komunię... Teraz - chce sie zamienić w boga, aby miec prawo odbierać życie. Majac takich "obywateli" jak ma nasza Najjaśniejsza trudno wierzyć, ze to XXI wiek i Europa. Może bardziej od kary śmierci pożądane byłoby zaprzestanie emitowania filmów grozy i przemocy? Młodzież ma takie wzory - i wykorzystuje. Pomyśl, Kaczyński - zaproponuj coś ludzkiego! I tak zresztą nikt pana nie slucha, bo to, po poznańsku - blubranie...
    • grenlandzki-opos Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 14:04
      Choćbyś wyciął całą rodzinę skazanego, do któregoś pokolenia wstecz, to nic to nie da, dopóki policja nie jest w stanie złapać nawet złodzieja roweru.
      Kara śmierci ok, ale nie w kraju, w którym świadkowie "wieszają" się w celi ze związanymi z tyłu rękami.
    • madziapl1 PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 14:11
      Jestem zwolennikiem Palikota a nie Kaczynskiego ale w tym wypadku kara smierci POWINNA BYC !!! Dozywocie lub 25 lat tylko za zabojstwo w efekcie, nieumysne spowodowanie czyjejs smierci, lub po pijanemu.
      • hanishl Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 14:52
        madziapl1 napisał:

Dozywocie lub 25 lat tylko za zabojstwo w efekcie,

Efektu nie zdobyłeś . Ja na Twoim miejscu jeszcze bym dodał stos i szwadrony śmierci
    • pregierz PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 14:11
      zieeeewwww... brednie zastępcze... w cesarstwie unijnym nie ma kary śmierci i to był jeden z podstawowych warunków wejścia do.
      Póki sie to nie zmieni szanse są zerowe. Prezio tego nie wie, nie wierze :))

a tak w ogóle jestem za.
      • grenlandzki-opos Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 14:14
        Kryzys pokazuje, że nie wszystkie unijne dogmaty są trwałe.
      • tymon99 Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 22:04
        sterowany z ,oskwy via toruń prezio brzytwy się chwyta. każdy sposób, by polskę wyłamać choć trochę z unii, to jego święty graal.
    • ar.co PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 14:13
      Ciekawe, czego teraz zażądają ziobryści, żeby przebić kaczystów u ciemnego ludu? Publiczne egzekucje? Palenie na stosie? Wbijanie na pal? W końcu specjalista od ciemnego ludu teraz jest u nich...
    • amonavis Ohydny facet jest ten kaczynski, najpierw 25.11.11, 14:28
      swoim postepowaniem (po spowodowaniu wspolnie z bratem katastrofy smolenskiej), postepowaniem , ktorego perfidii nie da sie dorownac, doprowadzil szalenca do stanu, z ktorego jedynym wyjsciem bylo dokonanie morderstwa (w opinii szalenca oczywiscie), a teraz chce go jeszcze skazac na kare smierci. Nie ma dla mnie nikogo bardziej obrzydliwego niz ten maly potworek. Przeciez to nie przypadek, ze o powrocie kary smierci mowi dokladnie w momencie, kiedy rozpoczyna sie proces o zabicie jego wspolpracownika. kaczynski jest moralnie odpowiedzialny za czyn szalenca.
    • nerwus0 PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 14:28
      Prezio znów bredzi.
    • wojtekd38 PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 14:30
      Kaczynski jest prawnikiem i udaje GLUPA lub jest glupem ??? Preciez Polska jest w UE i nie ma w niej kary smierci. To prostak o tym wie ale nie PREZES.
      • krytek-7 Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 26.11.11, 08:39
        wojtekd38 25.11.11, 14:30 Odpowiedz Kaczynski jest prawnikiem i udaje GLUPA lub jest glupem ??? Preciez Polska jest w UE i nie ma w niej kary smierci. To prostak o tym wie ale nie PREZES.
        E tam!!! Unia to mu moze nadmuchac.On jest wreszcie zbawca,albo nie.
        Powinien jeszcze przeprowadzic referendum wsrod "prawdziwych".
        Kto za szubieniczka a kto za szafocikiem?
        Tylko na Boga.Zadne krzeslo elektryczne,bo znajac polska energetyke i 10 stopien zasilania,
        mogloby by doprowadzac do zakanczania egzekucji przy swiecach.Brrr...
        Mam nadzieje,ze prezio ma juz liste probantow.
    • cmoscmos PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 14:39
      Stary dowcip znowu aktualny:

PiS jest za ochroną życia ludzkiego, od poczęcia do naturalnej kary śmierci.
      --
      Blog o Niemczech i NRD: cmos.blox.pl
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 16:27
        > PiS jest za ochroną życia ludzkiego, od poczęcia do naturalnej kary śmierci.

Świetne :-))))))))
    • rozwado Pisadysci 25.11.11, 14:42
      Plaszczak domagal sie, zeby nie wypuszczac Gromoslawa C za kaucja. Serdecznie zycza mu, zeby siedzial w pierdlu, choc nawet nie wiedza za co. Kaczor, jak widac, podnieca sie mysla o egzekucjach. Ziobro marzy, zeby znowu moc zakladac ludziom kajdanki i wyprowadzac ich przed kamerami TV. To samo prokuratura katowicka.
    • jurek4491 PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 14:47
      PiSdzielce zaczynają świrować chcą łapać punkty a jak to się ma z prawem do życia.
      • nerwus0 Re: PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 15:12
        Jak zwykle, Kaczor w roli pierwszego świra Rzeczypospolitej.
    • sharn1 Tak tak tak ! 25.11.11, 14:53
      A najbardziej podobaja mi się słowa o suwerenności naszego państwa.

UE to polityczny i ekonomiczny trup.

Niech ginie.
      • tymon99 Re: Tak tak tak ! 25.11.11, 22:11
        a jaką suwerenność może osiągnąć polska poza unią europejską? taką, jak białoruś? czy bardziej taką, jak prusy wschodnie, obecnie znane pod nazwą obwodu kaliningradzkiego?
    • india2010 Kaczyński broni krzyża a chce zabijać. 25.11.11, 15:09
      Cudzymi rękoma oczywiście
      • rozwado Re: Kaczyński broni krzyża a chce zabijać. 25.11.11, 15:47
        Krzyz ma taka poprzeczke, ktora mozna rozwalic lewakowi czaszke.
        • jagger2009 Re: Kaczyński broni krzyża a chce zabijać. 25.11.11, 15:58
          rozwado napisał:

> Krzyz ma taka poprzeczke, ktora mozna rozwalic lewakowi czaszke.
          ALBO MOZNA DO NIEGO PRZYBIC NIEGRZECZNEGO PRZESTEPCE
    • kamyk_wj I jeszcze obcięcie ręki złodziejom. 25.11.11, 15:21
      I kamienowanie cudzołożnic. Wtedy będziemy już mieli porządek i dobrobyt, jak w Arabii Saudyjskiej.
      A, i jeszcze: łagier dla działaczy organizacji pozarządowych.
      • jagger2009 Re: I jeszcze obcięcie ręki złodziejom. 25.11.11, 15:59
        kamyk_wj napisał:

> I kamienowanie cudzołożnic. Wtedy będziemy już mieli porządek i dobrobyt, jak w
        > Arabii Saudyjskiej.
        > A, i jeszcze: łagier dla działaczy organizacji pozarządowych.
        ZAPONIALES O PALENIU NASTOSIE TYCH CO NIE SA KATOLIKAMI
    • erte2 PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 15:21
      jarosław kaczyński ma dokładnie w dupie to czy zwyrodniały morderca ma dostać czapę, dożywocie, pięć lat w luksusowym więzieniu czy nagrodę za dobry uczynek. Gdyby z badań wyszło mu że głosząc pochwałę złodziejstwa czy bandytyzmu ma szansę zagarnąć władzę - natychmiast ogłosiłby że zwyrodniały gwałciciel to polski patriota, bo w ten sposób przyczynia się do zmniejszenia niżu demograficznego, a morderca który zabija właściciela kantoru...wyrównuje nierówności społeczne.
      Przesada ? Oszust, który wyłudza odszkodowania za nieistniejące szkody jest przez PiS nieomalże nobilitowany, a bandy stadionowych kiboli stają się dorodną patriotyczną polską młodzieżą.
      Dziś, mając w pamięci główną przyczynę podwójnie wygranych wyborów w 2005. - czyli populistyczne hasła o zaostrzaniu kar, wprowadzeniu kary śmierci i tym podobne epatowanie prymitywnej części opinii publicznej odgrywaniem roli "twardego szeryfa" usiłuje zdobyć popularność w ten sam sposób.
      Ten psychopata nie cofnie się przed niczym.
      • pn-ski "Gdy dokoła są sami szeryfi" 25.11.11, 18:06
        <Dziś, mając w pamięci główną przyczynę podwójnie wygranych wyborów w 2005. - czyli populistyczne hasła o zaostrzaniu kar, wprowadzeniu kary śmierci i tym podobne epatowanie prymitywnej części opinii publicznej odgrywaniem roli "twardego szeryfa" usiłuje zdobyć popularność w ten sam sposób. >

Ciekawe, ze zawodowi katolicy z ojcem grzybem popierają tę partię. Toz to sami obrońcy życia.
    • bodzio151 PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 15:22
      musi byc bardzo zle juz z pisem ze tak gada prezes
    • stivi47 PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 15:26
      To pierwszy ktury zostanie powieszony to bendzie ten maly karaluch Kaczynski za niszczenie polski
    • stivi47 PiS: Przywróćmy karę śmierci 25.11.11, 15:29
      Za zabicie swojego Brata Blizniaka pod Smolenskiem i tych wszystkich inych na pokladzie tej Tutki rozkazem dla piotow landowac wy Dziady Kurdupel musi miec SCIENTA ta jego Kapusciana RZEPE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka