Dodaj do ulubionych

80 fenigów

07.12.11, 20:57
>>.Legutko - Nasza opłakana sytuacja "to właśnie wynik zdegenerowania wspólnoty. Taka buta władzy jest możliwa tylko wtedy, gdy większość wyborców do żadnej wspólnoty nie należy i są zbiorem atomów, których nic poza statystyką nie łączy. Takim zbiorem najłatwiej jest rządzić siłą i strachem".<<
---------------
Profesor Nadęty Buc już pokazał, ile jest wart jego tytuł naukowy, zaprezentował też swoje dialektyczne talenty, gdy nie znajdując argumentów w dyspucie nawymyślał maluczkim licealistom...
Teraz też wrodzona bezczelność (i wrodzony intelekt...) każą mu się wypowiadać za większość wyborców, o których wie mniej więcej tyle, co pies o astronomii. Nie przeszkadza mu to jednak ich - w swoim mniemaniu - obrażać i snuć na ich temat fantasmagorie, które poprawiają jego profesorskie samopoczucie i przekonanie o połknięciu wszystkich rozumów.

Wątpliwe, by kiedyś dotarło do jego profesorskiego umysłu, że lepiej być atomem bez zbioru, niż należeć do wspólnoty baranów, które wiedzą co mają myśleć i mówić, oraz czego się bać tylko wtedy, gdy przemówi pan profesor, albo któryś z jego politycznych "funfli".

Obserwuj wątek
    • mlodaemerytka 80 fenigów o. Rydzyka 08.12.11, 22:44

Mozna tylko pokiwac ze zdziwienia glowa ! Gdzie tez prof. Legutko konczyl te swoje
      dyplomy ?
      Co On uwaza za zdrowe moralnie -rdio zwane maryja- dla mnie i wielu, jest chore ! Jest chore psychiocznie i moralnie, pelne nienawisci i grzechu klamstwa. Zachlanne na dobra materialne nieustannie "zebrzace" o pieniadze na calym swiecie.
      Powinnismy sie wstydzic za egzystencje tego radia.
      Powinnismy miec pretensje do kolejnych rzadow,ze nie kontrolowali dzialanosci tej "piatej kolumny " w kraju. Wiemy komu zawdzieczac te bute ! Mysle, ze ta "zdrowa" mniejszosc droga biologicznego zaniku zejdzie do roli prowincjonalnej "szczekaczki" na co zasluguje.
      Nie wiem, kto moze sluchac takich klamstw nie majacych nic wspolnego z wiara ! I ta nazwa ! Widzisz matko Boska, co sie dzieje nad Wisla i jestes cierpliwa !
      Zawsze tak bywalo i bywa, ze chasmstwo nie pcha a kultura mowi, ja poczekam !
    • paul_kemp Androidman odstaw leki 08.12.11, 23:10
      Widać, że pałac Kajfasza z Czerskiej nie może znieść, że i Polakom się udaje.
      • antropoid Re: Androidman 09.12.11, 14:22
        paul_kemp napisał:

> Widać, że pałac Kajfasza z Czerskiej nie może znieść, że i Polakom się udaje.

Nie wycieraj sobie buźki Polakami lumpenproletariacki trollu, bo ile masz z nimi wspólnego, to widać i po twoich ordynarnych postach i po nicku.

• pal666 Re: Androidman 11.12.11, 20:38
          milcz lewacka kreaturo.
    • amonavis Tak, wypowiedziec tego rydzyka , ktora przytaczam 08.12.11, 23:15
      ponizej :
      "Jeżdżę mercedesem klasy S. A niby czym mam jeździć? Na krowie mam jeździć? Głupoty takie gadają! Mogę na krowie, ale gdzie ja bym tę krowę trzymał w Radiu Maryja?"

faktycznie doskonale ilustruje tego katolickiego inteligenta. Wstydzilbym sie otworzyc gebe, gdybym wypowiadal sie jak on.
      A co do wypowiedzi osobnika, ktory otworzyl watek i napsioczyl na profesora, to musze powiedziec, ze to co napisal to wylacznie medzenie. Wszystko co napisal profesor jest gleboko sluszne, a nalezac do wiekszosci ma on wiecej prawa o niej pisac niz ten komentator, ktory najwyrazniej nalezy do mniejszosci. rydzyk jest czleczkiem z XII wieku, jedyne co potrafi robic to plawic sie w bogactwach (czego sie jako kaplon nie wstydzi, dziwne nie?) i wykorzystywac zblakanych i pogubionych ludzi po to, aby ich materialnie wykorzystywac. Wzorem zreszta calego tz. kosciola, w istocie sekty.

Więcej... wyborcza.pl/1,75968,10770400,80_fenigow_o__Rydzyka.html#ixzz1fz2fChRQ
      • amonavis Pardon!!! myslalem ze to legudko napisal ten artyk 08.12.11, 23:18
        ul, atropoidzie, wybacz omylke!!!
      • r.maszkowski samochody redemptorystów 09.12.11, 13:08
        amonavis napisał:
        > ponizej :
        > "Jeżdżę mercedesem klasy S. A niby czym mam jeździć? Na krowie mam jeździć? Głu
        > poty takie gadają! Mogę na krowie, ale gdzie ja bym tę krowę trzymał w Radiu Ma
        > ryja?"
        > faktycznie doskonale ilustruje tego katolickiego inteligenta. Wstydzilbym sie o
        > tworzyc gebe, gdybym wypowiadal sie jak on.

To akurat tekst z "Faktów i Mitów", które piszą prawdziwie o różnych aferach, ale cytaty z Radia Maryja pozmyślały, przeważnie dopisując swoje puenty do rzeczywistych wypowiedzi. Nie wiem czy w tym przypadku chociaż początek jest prawdziwy, ale rzeczywiście o. Rydzyk lubi rozprawiać o krowie, na której miałby jeździć, zamiast jakąś ulubioną marką. W każdym razie o. Rydzyk lubi drogie samochody. Czy przymierzał się do maybacha ciągle nie mam pewności. "Gazeta Pomorska", która o tym pisała, nie zamieściła zdjęcia, ale z drugiej strony o. Rydzyk nie próbował nawet wytoczyć jej procesu. Obecnie jeździ skronym audi 6 kupionym za jakieś 200-250 tys., podobnej wartości lexusa ma jego najważniejszy współpracownik, o. makler Jan Król (znany z przepuszczenia na giełdzie części pieniędzy zbieranych "na stocznię").
    • rwakulszowa Cała prawda o Wojtyle i Rydzyku 08.12.11, 23:19
      Chyba nikt w Polsce nie ma już watpliwosci że Wojtyła popieral obiema rekami Radio Maryja i Rydzyka. Ale nikt z histerycznych miłośników Wojtyły tego głośno nie powiedział. Dowiadujemy sie tez ciagle o innych faworytach Wojtyły, Macielu, Ecceverii i innych gansterach moralnych lub finansowych. Pomału pokazuje sie opinii publicznej chciwa do ostanich granic sekta zboczonych pedofili, która podaje sie za spadkobierców Chrystusa. W rzeczywistości są spadkobiercami rodziny Borgiów !
    • erte2 80 fenigów o. Rydzyka 08.12.11, 23:22
      80 fenigów ? Sądzę że raczej kopiejek, i to dużo więcej.....
    • trajkotek moherowa hipokryzja 08.12.11, 23:31

"To oczywiste, że chciałoby się z niekłamaną radością uczcić dwudziestolecie Radia Maryja." - autor tych słów (J.A.) należy prawdopodobnie do elitarnego grona moherowych hipokrytów ...

Rydzyk vs rządy jawne i tajne
    • sam16 RM kondominium niemicko-rosyjskie. 08.12.11, 23:59
      Imperium medialne za niemickie pieniadze nadajace za pomoca rosyjskich nadajnikow.
      Katolicki glos w polskim domu musi miec cos z Niemca i Ruska. W koncu jestesmy sasiadami.
    • red_adidas Cud... 09.12.11, 07:15
      Czasami w Bolandii zdarza się cud,osobiście mam dużo szacunku dla ojca Rydzyka.
      Nie każdy z Bolandczyków coś po sobie zostawi oprócz długów i smrodziku.
      Pan Rydzyk jest niewątpliwie osobą utalentowaną jego dokonaniami są:
      1.Radio Maryja.
      2.Telewizja Trwam.
      3.Wyższa Szkoła Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu.
      Osobiście życzę ojcu Rydzykowi dużo zdrowia i wytrwałości w realizacji swoich marzeń.

Cudem jest moim zdaniem także założenie funkcjonującej Gazety Wyborczej ale to już
      nie dzieło ojca Rydzyka.:)))
      • ador43 Re: Cud... 09.12.11, 16:19
        Takich jak ty na szczescie mozna spotkac tylko w osrodkach geriatrycznych i bedzie was coraz mniej.Amen.
        • red_adidas Re: Cud... 10.12.11, 20:44
          ador43 napisał:

> Takich jak ty na szczescie mozna spotkac tylko w osrodkach geriatrycznych i be
          > dzie was coraz mniej.Amen.

Drogi przyjacielu pij wodę niegazowaną i myj zęby może to pomoże Ci
          trochę inaczej oceniać ludzi.:)))
          Agresja nie robi na mnie żadnego wrażenia,tj. błędne przekonania.
    • 123jna 80 fenigów o. Rydzyka 09.12.11, 07:43
      Od dawna juz podejrzewalam, ze Jaroslaw kaczynski i PiS (ci wierni "patrioci") jak ksiaze Konrad mazowiecki wspieraja nowego krzyzaka w Polsce - a wiec niemiecki desant redemptorysty Rydzyka. Za niemieckie "srebrniki" niszczy nowoczesna Polske aczkolwiek nowoczesnymi metodami. Co na to nasi "patrioci" - jakos zagrozenia nie widza nawet ci w sutannach?
    • iwano19 80 fenigów o. Rydzyka 09.12.11, 08:02
      Kiedy czytam Biblię czy Ewangelię,poezję Ks.Twardowskiego,zastanawiam się skąd czerpie inspirację do swej twórczości Rydzyk,nowe"prawicowe"autorytety?Skąd ta pogarda dla inaczej myślących,te skrajnie negatywne opinie o prawie całym świecie?Który to Bóg"tak chciał"?Ten,którego ja znam -nie.
    • asraz 80 fenigów o. Rydzyka 09.12.11, 08:04
      Polacy, katolicy nie słuchajcie Radia Maryja, gdyż powstało ono za niemieckie pieniądze.
      Czy chcecie być Niemcami i wyrzec się polskości.
    • kociewiak2 80 fenigów o. Rydzyka 09.12.11, 09:30
      ..od chwili powstania Radia Maryja kosciol katolicki ma klopoty,,,to drzewko zasadzone 20 lat tem, dzis jes wielkim drzewem,tylko owoce sa gorzkie i nadmiar spozycia powoduje agresje i chalucynacje .
      • tymon99 Re: 80 fenigów o. Rydzyka 09.12.11, 11:25
        nasionko tego drzewa zostało zasiane przez rosyjską agenturę. żadne mydlenie oczu poparciem papieża czy darami z niemiec tego nie zmieni.
    • minstrel515 Wszędzie ta ukryta opcja niemiecka. 09.12.11, 11:05
      Kaczyński, jako autor tego genialnego powiedzenia, przejdzie do historii, chociaż chciałby z innego powodu prawdopodobnie przejść.
    • kotek.filemon Re: 80 fenigów 09.12.11, 11:33
      Ciekawe z tym Muchomorkiem. Zwykle "na misje" to się wyjeżdża do Angoli, Peru albo na Madagaskar, a on jeden akurat Bawarię w latach 80-tych ewangelizował.
    • totapis500 80 fenigów o. Rydzyka 09.12.11, 12:55

Kiedy ta czarna małpa rozliczy kasę zebraną na ratowanie stoczni.
    • he1ku 80 fenigów o. Rydzyka 09.12.11, 13:02
      Jeżeli ktoś z czytelników jest starszy od radia Maryja, to pamięta,że Niemcy sknery i skąpcy tak filanrtopjni nie byli na kościół , tak im i do dzisiaj pozostało. Rydzyk zaś chwali się ,ze to on dostał od Niemców 80 fenigów i stare zdezelowana audi, tak mógł dostać , ale polska i Polacy wiele otrzymywali dotacji , ale nie na kościół , tylko na ZZ Solidarność i ona była sponsorowana z datków ludzi z całej Europy. Dowodzi o.Rydzyk ,że on te pieniądze i samochód ukradł.Więc on jest zwykłym złodziejem, bo przywłaszczył datki na ludzi walczących o prawdę i sprawiedliwość. Prawdą wiara katolicka nie jest , jak również nie niesie znamion sprawiedliwości. A złodziei tam wielu, czy mam podać przykłady ?
      • kotek.filemon Re: 80 fenigów o. Rydzyka 09.12.11, 13:04
        > Jeżeli ktoś z czytelników jest starszy od radia Maryja, to pamięta,że Niemcy s
        > knery i skąpcy tak filanrtopjni nie byli na kościół , tak im i do dzisiaj pozostało.

Bo Niemcy płacą KT (kto chce) i nie uważają za stosowne dotować kościołów bardziej.
    • nerwus0 80 fenigów o. Rydzyka 09.12.11, 13:08
      i jeszcze 200.000 DM, które dostał od Polonii Niemieckiej i za które do dziś nie zapłacił
      podatku od darowizn.
    • frey8b 80 fenigów o. Rydzyka 09.12.11, 14:37
      Nawet te 80 fenigów Rydzyk albo ukradł albo wyżebrał bo nie zarobił, tak samo jak w Polsce zbierał na ratowanie stoczni cegiełki owszem uzbierał miliony i sobie przywłaszczył, bo nie oddał ani nie przekazał nikomu. [Jeżdżę mercedesem klasy S. A niby czym mam jeździć? Na krowie mam jeździć? Głupoty takie gadają! Mogę na krowie, ale gdzie ja bym tę krowę trzymał w Radiu Ma ryja?"] Taka wypowiedz człowieka wykształconego duchownego to arogancja dowód na to gdzie on ma swoich wiernych. Rzycie dyr. Rydzyka jak i reszty hierarchów kościelnych urąga naukom Chrystusa. Nauki kościoła oni układają jak im pasuje,
      wydzierają się żeby chronić życie od poczęcia do naturalnej śmierci i popierają wykonywanie kary śmierci. Chcą za Boga decydować o tym kto może żyć a kto nie.
      Chluba Polski Rydzyk wyzyskuje za pośrednictwem radia Maryja biednych starców, którzy omamieni przez specjalistów otumaniania wyciągają pieniądze na msze, modlitwy itp. aotumanieni starcy wysyłają na podane konto radia Maryja grube pieniądze, aby OJCIEC DYREKTOR TADEUSZ RYDZYK nie jeżdził na krowie bo niema gdzie trzymać tylko wypasionym MERCEDESEM klasy S.

• ador43 80 fenigów o. Rydzyka 09.12.11, 16:11
      Ta czrna menda samego diabla wziela by na swiadka powstawania tej tuby ciemnoty.Jeden (1) raz to bydle bylo dopuszczone do Papieza a z jego klamliwej relacji wynika ze spotykali sie jak na jego zawolanie.Oszust .
    • pablobodek Tak więc wiecie już teraz- "dzieła" T. Rydzyka są 09.12.11, 16:24
      również "papieskie" i wara z jakąkolwiek krytyką. Każda uwaga - to obraza JP2 ! Przy swym protektorze i wspólniku - Rydzyk sam jest już prawie święty.
      O Legutce szkoda wspominać. Zbłaźnił się wyzywając licealistów - wolno mu, bo on jest starszy i profesor !!
      • totapis500 Re: Tak więc wiecie już teraz- "dzieła" T. Rydzyk 09.12.11, 17:01

Obaj ci degeneraci powinni za przekręty dostać się do piekła jeżeli wierzyć biblii,a tak po ludzku do pierdla.
    • polganebydlolzeiszczekanapis 30 zydoUBeckich srebrników 09.12.11, 18:50
      wpolityce.pl/artykuly/19518-czy-wolno-pytac-o-geremka-wyborcza-nie-pozwala-ale-dokumentow-przypomnianych-w-tvp-info-nie-mozna-pominac
      • nerwus0 Re: 30 zydoUBeckich srebrników 09.12.11, 19:13
        Masz weksle?
      • antropoid Re: Tylko tyle ci płacą za ten bełkot i robienie.. 10.12.11, 18:53
        z siebie idioty?...
        • pal666 Re: Tylko tyle ci płacą za ten bełkot i robienie. 11.12.11, 20:40
          nie mierz innych swoją miarką, biedaku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka