Dodaj do ulubionych

Lis poszedł do apteki. Arłukowicz też. Co tam z...

03.01.12, 07:35
Ja tez byłem w aptece i widziałem ludzie płacą i biorą leki aptekom dyndają zapewnienia ministra zdrowie jest dla każdego ważne .A politycy bawią się ludźmi jak małe nieodpowiedzialne ,dzieci babeczkami w piaskownicy.Nie wiem czy podoba mi się taka demokracja.
Obserwuj wątek
    • drmuras Platformerski chaos 03.01.12, 07:44
      Nie psują tylko kiedy nic nie robią ...
      • der-chef Re: Platformerski chaos 04.01.12, 07:59
        drmuras napisał:

> Nie psują tylko kiedy nic nie robią ...

To nie jest platformerski chaos, to jest polski chaos. Polak potrafi wszystko spie...ć, nie zależnie od przynależności partyjnej, wyznania czy wykształcenia.
    • wlekawa Lis poszedł do apteki. Arłukowicz też. Co tam z... 03.01.12, 07:49
      PJN zero, PIS zero, PO zero, SP zero. SLD i Miller zbijają punkty.
      • terleo Re: Lis poszedł do apteki. Arłukowicz też. Co tam 03.01.12, 08:32
        wlekawa napisał:

> PJN zero, PIS zero, PO zero, SP zero. SLD i Miller zbijają punkty.

Nagle wszyscy zapomnieli, że to SLD zafundowało nam FUNDUSZ. . .! To oni nie chcieli przyjąć systemu Kas Chorych, wcześniej przygotowanych przez rząd Buzka!
        Krankenkasse kojarzyło sią Millerowi z wrażym kapitalizmem, więc dla swoich towarzyszy stworzył Fundusz, gdzie "dla swoich" ufundował tysiące miejsc pracy. *Ręka rękę myła*, a teraz zbija punkty?! To on powinien stanąć przed Trybunałem, np za to, że ponad 100 mln zł, wydanych na "książeczki ubezpieczeniowe", nakazał wyrzucić na makulaturę.
        Takie są fakty, ale . . . pamięć krótka, a oczy widzą teraz tylko nowego ministra zdrowia i nowe pieczątki na receptach.

• kotek.filemon Re: Lis poszedł do apteki. Arłukowicz też. Co tam 03.01.12, 09:34
          terleo napisał:

> Nagle wszyscy zapomnieli, że to SLD zafundowało nam FUNDUSZ. . .! To oni nie
          > chcieli przyjąć systemu Kas Chorych, wcześniej przygotowanych przez rząd Buzka!

Miller + Łapiński za uwalenie systemu kas chorych powinni dawno wisieć na latarni, ale zauważ, że POPiS miał już 7 lat, żeby to odkręcić. No ale jakoś nie chcą...
          • hub381 Re: Lis poszedł do apteki. Arłukowicz też. Co tam 03.01.12, 13:10
            kotek.filemon napisał:

> terleo napisał:
            >
            > > Nagle wszyscy zapomnieli, że to SLD zafundowało nam FUNDUSZ. . .! To oni
            > nie
            > > chcieli przyjąć systemu Kas Chorych, wcześniej przygotowanych przez rząd
            > Buzka!
            >
            > Miller + Łapiński za uwalenie systemu kas chorych powinni dawno wisieć na latar
            > ni, ale zauważ, że POPiS miał już 7 lat, żeby to odkręcić. No ale jakoś nie chc
            > ą...
            > to właśnie komuchy"spie......y"ten system a tego który zaczął wprowadzać porządek z ubezpeczeniami-Sośnierza,zgnoili.
            Łapinski pod Sąd,ale sprawiedliwy-to po prostu"G..j"i jeszcze śmierdzący z daleka .
            >
    • drmuras Lis poszedł do apteki a tam Kaczyński 03.01.12, 08:19
      nie przyjmował recept od pacjentów. Lis poprosił o pokazanie recepty patrzy a tam pieczątka Kaczyńskiego. I wszystko jasne ....
    • donmarek Re: Lis poszedł do apteki. Arłukowicz też. Co tam 03.01.12, 09:32
      i politycy się bawią.
      ALE I LEKARZE I FARMACEUCI TEZ !!!
      W tej "zabawie" niema nikogo bez winy. Jedni chcą (może niezbyt udolnie) ucywilizować obrót lekami, inni traktują to jako zamach na swoją niezależność(czytaj: dochody). A poszkodowany ... jakoś będzie sobie musiał radzić. Jeżeli chce żyć.
      A przecież jest to tak proste ... powiązać np PESEL z ZUS, dać ZOZ-om dostęp do określonej informacji. I ... z jednej strony wieeeelu pozbędzie się kłopotu, ale NIEWIELU straci na dochodach i ważności.
      Ale w końcu po to są KORPORACJE aby dbać o swoje dochody i ważność. Kosztem Ciebie ...
    • kociewiak2 Lis poszedł do apteki. Arłukowicz też. Co tam z... 03.01.12, 09:35
      ....kazde reformy to strach ,bol i niepewnosc ale trzeba to robic bo potem mowimy a nic nie zrobili aby poprawic to co zle .Oczywiscie sa bledy ale bledy zawsze mozna poprawic...
    • koloratura1 Arłukowicz, tak trzymać! 03.01.12, 09:58
      Arłukowicz, jeśli nie popuści (a nie wygląda na takiego, który by się łatwo zniechęcał), to utrze nosa arcy-ważnym pigularzom i konowałom, o zagranicznych koncernach farmaceutycznych - które w tym dzikim kraju miały przez lata takie Eldorado jak nigdzie indziej - nie wspominając.
      • kmiarek Re: Arłukowicz, tak trzymać! 03.01.12, 11:24
        I wtedy za wszystko zapłacą pacjenci. Dla państwa to dobrze: mniejsze refundacje, więcej kasy zostanie na ministerialne i NFZ-owskie pensje. Leczyć się będą ludzie, których stać będzie na leki. Przy wielomiesięcznych kolejkach do specjalistów i na zabiegi będą też chętni ludzie i do lekarzy, którzy nie będą wypisywać refundowanych recept. Myślę, że nawet to by się niektórym podobało: taka półprywatna służba zdrowia. Teraz jest wybór: miesiącami na państwowe lub prywatne za kilka tysięcy. Coś pomiędzy by mi bardzo odpowiadało. :)

Dla mnie jednak niedopuszczalne jest, aby obarczać pracownika kosztami recept dla nieuprawnionego do refundacji pracownika. To tak, jakby kontrachent nie zapłacił firmie (zbankrutował, oszukał) to zrzucają się na to pracownicy, aby pokryć różnicę.
        • koloratura1 Re: Arłukowicz, tak trzymać! 04.01.12, 07:45
          kmiarek napisał:

> Myślę, że nawet to by się niektórym podobało: taka pół
          > prywatna służba zdrowia. Teraz jest wybór: miesiącami na państwowe lub prywatne
          > za kilka tysięcy. Coś pomiędzy by mi bardzo odpowiadało. :)

Jeśli - jak sam piszesz - to by się niektórym podobało - to o o chodzi?

> Dla mnie jednak niedopuszczalne jest, aby obarczać pracownika kosztami recept dla
          > nieuprawnionego do refundacji pracownika.
          > To tak, jakby kontrachent nie zapłacił firmie (zbankrutował, oszukał)
          > to zrzucają się na to pracownicy, aby pokryć różnicę.

Jeśli nie dopełnili swych obowiązków i narazili firmę na straty, to - chyba - słusznie?
      • kotek.filemon Re: Arłukowicz, tak trzymać! 03.01.12, 11:24
        koloratura1 napisała:

> Arłukowicz, jeśli nie popuści (a nie wygląda na takiego, który by się łatwo zni
        > echęcał), to utrze nosa arcy-ważnym pigularzom i konowałom, o zagranicznych kon
        > cernach farmaceutycznych - które w tym dzikim kraju miały przez lata takie Eldo
        > rado jak nigdzie indziej - nie wspominając.

Tak, tak, za politykę zdrowotną rządu nie mają odpowiadać ministrowie i urzędnicy, tylko szeregowi pracownicy aptek i przychodni. Poza tym, dziwnym trafem, koncerny farmaceutyczne nawet słowem nie pisnęły o refundacyjnym chocholim tańcu rządu trampkarzy.
        • koloratura1 Re: Arłukowicz, tak trzymać! 04.01.12, 07:57
          kotek.filemon napisał:

> Tak, tak, za politykę zdrowotną rządu nie mają odpowiadać ministrowie i urzędnicy,
          > tylko szeregowi pracownicy aptek i przychodni.

Nie za politykę rządu, a za wypełnianie obowiązków, których się podjęli i za których wypełnianie są opłacani.

> Poza tym, dziwnym trafem, koncerny
          > farmaceutyczne nawet słowem nie pisnęły o refundacyjnym chocholim tańcu
          > rządu trampkarzy.

A słyszałeś, żeby koncerny farmaceutyczne kiedykolwiek, cokolwiek piszczały?
          One próbują tylko robić wszystko - zgodnie z prawem oraz nie całkiem zgodnie - żeby jak najwięcej zarobić...
    • sprzeciw21 Zamiast słuchać LISa czytaj Serwis21 03.01.12, 10:34
      Zamiast manipulacji oficjalnych mediów i propagandystów, lepiej czytać prasę niezależną np. Serwis21 http:/serwis21.blogspot.com - bez politycznej poprawności i bez podlizywania się władzy.
    • 4dagome1 Lis poszedł do apteki. Arłukowicz też. Co tam z... 03.01.12, 13:27
      Kontynuacja holocaustu na narodzie polskim zapoczątkowana przez wnuka wermachtowca .
      • sceptyk35 Holocaust 03.01.12, 15:18
        >4dagome
        Holocaust był i wcześniej, za "panowania" potomka (prawnuka?) carskiego wysokiego oficera, gdy nieudolnie zabrano się za walkę z nadużyciami lekarzy.
    • noilemozna Lisowi już urósł nos dłuższy niż arłukowiczowi 03.01.12, 17:24
      Ciekawa sprawa,że byłem w dwóch aptekach i w obydwu byłem świadkiem awantury klientów, którzy byli informowani,ze zapłacą dużo więcej za lek przez tę pieczątkę. PO i ich lewacki minister przyjęli świetną taktykę dezinformacji godną III Rzeszy. Otóż skupiają się na walce z koncernami, tak żeby odwrócić uwage od swojej skrajnej niekompetencji. Tymczasem całe zamieszanie wynika z nędzy legislacyjnej tego rządu i dramatycznie słabej, kuriozalnej wręcz ustawy, która na dodatek nie ma odpowiednich rozporządzeń. Ustawa została skrytykowana dogłębnie przez prawników zajmujących się tym tematem, ale pan premier Thuske przecież nie przyzna,że za jej żenujący kształt odpowiada wybitna minister a dziś marszałek sejmu.
      • koloratura1 W kwestii nosa i nie tylko... 04.01.12, 08:10
        noilemozna napisał:

> Lisowi już urósł nos dłuższy niż arłukowiczowi
        > Ciekawa sprawa,że byłem w dwóch aptekach i w obydwu byłem świadkiem awantury
        > klientów, którzy byli informowani,ze zapłacą dużo więcej za lek przez tę pieczątkę.

A nosa aptekarza, udzielającego bzdurnej informacji nie mierzyłeś?

PS. Czy wciąż jeszcze ten dobrze poinformowany i słusznie informujący klientów aptekarz prowadzi aptekę czy już ją zmienił w punki handlem marchewką?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka