muzzyczny Co wolno, a czego nie wolno w sieci (nawet bez ... 26.01.12, 21:44 "Ludzie, jeśli wykraczają poza zwierzęce reakcje oraz wypełnianie określonych funkcji, są dla reżimów totalitarnych zupełnie zbędni. Totalitaryzm nie zmierza do despotycznego panowania nad ludźmi, ale do stworzenia takiego systemu, w którym ludzie będą zbędni." Hannah Arendt Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkoi a ja ACTA popieram 26.01.12, 21:47 osobiscie spedzam wiele godzin na internecie bo to fantastyczne medium, ale jestem zdania ze piractwo nalezy ukrocic. Muzka, film czy ksiazka powinne byc odplatne. Ja wiem ze wszystcy sie przyzwyczailismy (ja zreszta swiety tez nie jestem) ale ofiara kradzierzy (bo tak to sie nazywa) padaja setki miejsc pracy. To samo dotyczy handlu podrobkami. Odpowiedz Link Zgłoś
partyboi Re: a ja ACTA popieram 26.01.12, 21:53 Mieszko, idź się spłakać w kąt, świat jest taki niesprawiedliwy... Odpowiedz Link Zgłoś
rekkoon Czemu producenci wycierają sobie gęby twórcami? 26.01.12, 21:53 O jakiej my tak naprawdę ochronie twórczości mówimy? O ochronie twórczości tych kilku muzyków, którzy zarabiają? Czy o ochronie rzeszy muzyków, którzy nie widzą złamanego grosza podczas gdy wytwórnie się bogacą? Cała ta ACTA to jeden wielki syf mający na celu napchanie kasy do kieszeni pasożytom, bo przecież nie artystom. Większość zysków idzie nie do tych, którzy pięknie grają albo piszą wspaniałe książki, tylko do wydawców. Niekiedy jest nawet tak, że muzyk w ramach "promocji" nie dostaje nic i musi cieszyć się z samego faktu, że wielki wydawca raczył mu coś wydać. To jak z pracą na stażu - zamiast pensji zdobywa się "doświadczenie". Zgodnie ze starym powiedzieniem - jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to znaczy, że chodzi o pieniądze. Tutaj też chodzi o kasę - kasę dla tych, którzy i tak mają jej za dużo. W dodatku robi się to wycierając sobie gębę twórcami, którzy z reguły (nie mówię tu o tych "topowych") pewne woleliby, żeby muzykę piracić. Bo jeżeli jakiś zespół wyda płytę i ma z tego jakąś tam minimalną stawkę albo nic, to im więcej ludzi będzie piraciło ich płytę, tym stosunek zarobku wydawcy do artysty się wyrówna. Plus wzrost przychodów z koncertów (nie oszukujmy się - wydawcy nie promują obecnie artystów tak, jak internet, stąd potrzeba wykoszenia "konkurencji" czyli internetu właśnie). Odpowiedz Link Zgłoś
yasam1900 pearl jam 26.01.12, 22:11 (..) komentarz do powyzszego: www.youtube.com/watch?v=i-SHP-uvegY Odpowiedz Link Zgłoś
yasam1900 Re: pearl jam 26.01.12, 22:17 albo wersja wcześniejsza: www.youtube.com/watch?v=ZrzlzrN2uzc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
tijeras66 a co z Panem cytujacym Pearl Jam? 26.01.12, 22:17 Zapewne dostal jakies pieniadze za wywiad, wymienil nazwe zespolu.... czy aby on nie zarabil na tym, i nie powinien poprosic o zgode wlascicieli praw do nazwy? :> Tak tyko mowie, ze prawo autorskie zaczyna wkraczac juz wszedzie, od kazdego glupoty artista, a raczej producent, chce centa. Odpowiedz Link Zgłoś
yasam1900 Re: a co z Panem cytujacym Pearl Jam? 26.01.12, 22:51 chwała Bogu,że pj ma na takie rzeczy wyjebane :] Odpowiedz Link Zgłoś
marek-wait Co wolno, a czego nie wolno w sieci (nawet bez ... 27.01.12, 00:00 To nie Polska podpisała, to Tusk i jego ekipa. Odpowiedz Link Zgłoś
annastasia Idioci!sprzedali nas amerykancom! 27.01.12, 04:02 Cysorz kłamca! Kłamca! Idioot! Donald idioot! Niesioł idioot! Hołdys idioot! Cysorz kłamca! Idioooot! Idiooot! Cysorz idioot! Niesioł idioot! Hołdys idiot! jakby powiedziała madra CKK papuga z filmu. O wprowadzenie i podpisanie ACTA walczyły głównie firmy amerykanskie. Cysorz podpisał i teraz różne firmy amerykańskie jak RIAA (Recording Industry Association of America) i wiele innych bedą mogły pozywać Polaków bez nijakiego problemu. Wjedzie kto z nas do USA to pod bele pretekstem nawet FBI będzie go mogło zwinąć. Tym podpisem sprzedał nas pod ichnią jurysdykcję. Nawet amerykance jeszcze tego nie wprowadzili a cysorz nas sprzedał. Sprzedali nas amerykancom, bo to pod interes ich firm jak RIAA i inne napisane te ACTA a inne państwa to więcej na tym stracą niż zyskają! Głupi Hołdys też na tym nic nie skorzysta! Teraz bedą na nas haki zbierać i przed sądy pozywać, także przed amerykanskie, bez nijakich przeszkod! Odpowiedz Link Zgłoś
frey8b Re: Idioci!sprzedali nas amerykancom! 27.01.12, 09:34 Może to i dobrze, Polacy nauczyli się wykradać wszystko co się da, następnie tym handlować. Niewiadomo jakie programy są czyje, dopiero po kupnie widać że niechodzą. Jak też zagmatwane podstępne, sposoby na wyłudzenie pieniędzy przez internet, malutkie okienko do zaakceptowania regulaminu, którego niewiadomo gdzie szukać, klik i już bulisz za nic. 7-nie kradnij. Odpowiedz Link Zgłoś
karo80.0 Co wolno, a czego nie wolno w sieci (nawet bez ... 29.01.12, 03:25 Oszołomy "walczące o wolność w Internecie" dopiero teraz zorientowały się że są pospolitymi złodziejami...? :)) Ale oczywiście protesty przeciwko ACTA będą trwały, bo w Polsce wrzask, ignorancja i przaśna głupota to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
testra Co wolno, a czego nie wolno w sieci (nawet bez ... 12.02.12, 13:56 w sieci to można kraść... co najwyżej prąd albo ryby STOP okradaniu nas przez tzw. "własność intelektualną" ! STOP złodziejom w białych rękawiczkach ! STOP monopolom !!! STOP podwójnemu opodatkowaniu !!! STOP targowicy !!! żądamy REFERENDUM !!! Odpowiedz Link Zgłoś