colage Re: Korupcja w Watykanie. Co mówią listy zdymisjo 28.01.12, 19:37 600 tys euro za choinke bozonarodzeniowa, gdy na swiecie tyle ludzi zyje w biedzie? Boze, ty widzisz i nie grzmisz?! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_456 Re: Korupcja w Watykanie. Co mówią listy zdymisjo 28.01.12, 19:43 colage napisał: na swiecie tyle ludzi zyje w biedzie? No to zamiast płakac nad choinka zrób cos dla biednych. Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny Korupcja w Watykanie. Co mówią listy zdymisjono... 28.01.12, 19:39 jak koscioł okrada www.youtube.com/watch?v=dAKdqc2AGOE&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
waldi_46 Korupcja w Watykanie. Co mówią listy zdymisjono... 28.01.12, 19:55 pedały , pedofile i złodzieje normalka w kościołach bo znudziło się księżom pieprzyć tyle lat bajki o bozi i niebie . Odpowiedz Link Zgłoś
jogibaboo Korupcja w Watykanie. Co mówią listy zdymisjono... 28.01.12, 20:05 Co tu się dziwić. Od swego zarania w kościele katolickim (zresztą innych także) chodziło i chodzi o to, aby bez przemęczania się robotą mieć kasę i wpływy. Eksperyment ów zaczęli już starodawni szamani plemienni. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
ricardo543 Czy wyprano też cegiełki Stoczni Gdańskiej ? 28.01.12, 20:17 Może i także sam Krzaklewski nic nie ukradł tylko oddał pod władanie Watykanu, bo kasa pusta i dziury w kieszeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
klarb dla tomka 456 28.01.12, 20:15 Prawda jest prosta, tylko trzeba mieć odwagę spojrzeć jej prosto w oczy. Inaczej przyjdzie za to drogo zapłacić. Poniżej tylko kilka rażących przykładów rozmijania się KK z Piśmem Swiętym wszyskie cytaty pochodzą z katolickiej Biblii Tysiąclecia. I. KS.Wyjścia 1 Wtedy mówił Bóg wszystkie te słowa: 2 «Ja jestem Pan, twój Bóg, który cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli. 3 Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie! 4 Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! 5 Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. II.1Tym.4:1-3 Duch zaś otwarcie mówi1, że w czasach ostatnich niektórzy odpadną od wiary, skłaniając się ku duchom zwodniczym i ku naukom demonów. 2 [Stanie się to] przez takich, którzy obłudnie kłamią, mają własne sumienie napiętnowane2. 3 Zabraniają oni wchodzić w związki małżeńskie, [nakazują] powstrzymywać się od pokarmów, które Bóg stworzył, aby je przyjmowali z dziękczynieniem wierzący i ci, którzy poznali prawdę. III.Mat. 23:9 Nikogo też na ziemi nie nazywajcie waszym ojcem5; jeden bowiem jest Ojciec wasz, Ten w niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_456 Re: dla tomka 456 28.01.12, 21:01 Wywołany do tablicy odpowiadam - nic z tych cytatów nie wynika. Warto przeczytać całą Biblię i posługiwać się nią w całości. A warto tez brać pod uwagę Tradycję. Ale już z @kolterem przerabiałem ping-ponga wiec aby skrócić dyskusję proponuję dla przykładu połącz kolejnych fragment Księgi Wyjścia znane jako czwarte przykazanie z cytowanym Mateuszem. A ten środkowy cytat - to w jakim kontekście piszesz. Bo nie wiem, kiedy Kościół zakazuje małżeństwa, czy też sądzisz, że KK zakazuje jedzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: dla tomka 456 29.01.12, 00:37 Skoro nic nie wynika, to ta cała biblia to jedna wielka bajka, zdająca się istnieć tylko po to , by mącić w głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_456 Re: dla tomka 456 29.01.12, 07:01 nerwus0 napisał: > Skoro nic nie wynika, to ta cała biblia to jedna wielka bajka, > zdająca się istnieć tylko po to , by mącić w głowach. Proponuje czytać ze zrozumieniem, nic nie wynika z cytowania fragmentów Bibli. Biblia jest bardzo ważna, ale trzeba ją czytać w całości, a nie kilka wybranych fragmentów. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Re: dla tomka 456 29.01.12, 11:52 tomek_456 napisał: > Proponuje czytać ze zrozumieniem, nic nie wynika z cytowania fragmentów Bibli. > Biblia jest bardzo ważna, ale trzeba ją czytać w całości, a nie kilka wy > branych fragmentów. Jesli fragmenty to bzdura to jak calosc moze reprezentowac jakas wartosc. Cos mnie sie wydaje ze od czytania tej bajki to ci sie jadnak w glowinie pomieszalo. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_456 Re: dla tomka 456 29.01.12, 12:00 6.smiech napisał: > tomek_456 napisał: > > Proponuje czytać ze zrozumieniem, nic nie wynika z cytowania fragmentów B > ibli. > > Biblia jest bardzo ważna, ale trzeba ją czytać w całości, a nie ki > lka wy > > branych fragmentów. > > Jesli fragmenty to bzdura to jak calosc moze reprezentowac jakas wartosc. Cos m > nie sie wydaje ze od czytania tej bajki to ci sie jadnak w glowinie pomieszalo. Wybacz, jednego zdania nie umiesz przeczytać. Gdzie ja napisłem, ze fragmnety bibli to bzdura ? Napisałem jedynie, ze nic nie wynika z cytowania pojedyńczych fragmentów, ze dopiero całość w połączeniu z Tradycją daje właściwe spojrzenie na to co tam jest napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
loszop Korupcja w Watykanie. Co mówią listy zdymisjono... 28.01.12, 20:24 Przecież Watykan to siedziba największego na świecie gangu pedefilsko gejowskiego. Więc korupcja nie powinna być żadnym zdziwieniem.... Odpowiedz Link Zgłoś
mediares Korupcja w Watykanie. Co mówią listy zdymisjono... 28.01.12, 20:26 Nie trzeba szukać daleko. Syn ministra rolnictwa nie zaliczał wykładów, ale weterynarzem został. Jak to możliwe? Władze SGGW zmieniły zasady zdawania przedmiotu choroby zakaźne. I zrobiła się afera. Sekwencja zdarzeń na Wydziale Weterynarii warszawskiej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego wyglądała tak: * Studentowi nie udało się na zaliczeniu semestru osiągnąć wystarczającej liczby punktów, więc musiał semestr powtarzać. * Podczas powtarzania było jeszcze gorzej, bowiem student nie przystąpił w ogóle do zaliczenia semestru. * Dziekan, mocno naginając regulamin studiów, bez zawiadomienia profesora odpowiedzialnego za przedmiot, którego student nie zaliczył, powołał specjalną komisję, która uznała, że student jednak zaliczył semestr i zdał końcowy egzamin. * Student otrzymał dyplom, a ten profesor ma na uczelni problemy. www.gazetaparlamentarna.pl/index.php/15-super-news/92-sawicki,-wsgw.html Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszeks01 Korupcja w Watykanie. Co mówią listy zdymisjono... 28.01.12, 20:33 Nic nowego, korupcja jest wszedzie. Zobacz ciekawy artykul o Opus Dei - koscielnej organizacji mafijnej: www.polonia360.com/mafia-pana-boga.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoo3 Ateiści z Wybiórczej niech się zajmą lepiej Tuskie 28.01.12, 20:49 i jego bandą ! Aferzyści z PO są głaskani w GW! Odpowiedz Link Zgłoś
johnson48 Korupcja w Watykanie. Co mówią listy zdymisjono... 28.01.12, 20:59 WOW! Co za odkrycie! Może jeszcze powiecie, że w PZPN jest korupcja. Odpowiedz Link Zgłoś
starblast Re: Banco Ambrosiano i Jasiek od Wojtyłów + Mafia 28.01.12, 23:37 Aferę z Banco Amrosiano i IOR dobrze opisał David Yallop w "W imię oga? Śledztwo w sprawie zamordowania Jana Pawła I". Kłopoty z finansami watykańskimi i ogólną niemoralnością to dla mnie nie nowość. Żaden człowiek nie powinien się kazać tytułować pośrednikiem bogów (którzy nie istnieją, tylko człowiek sobie ich wyobraził żeby łatwiej realizować pewne ustalone przez siebie cele), ponieważ nie jest idealny. Wielu tzw. świętych Kościoła katolickiego ma tyle niegodziwości za uszami, że z powodzeniem obdarowaliby spore grupy ludzi. Ludzie żyjcie sobie za swoje zarobione pieniądze bo macie jedno życie, a nie oddawajcie ich różnym pośrednikom bogów. Oni niech się wezmą do uczciwej pracy, albo niech żyją w biedzie jak ich prezes. Odpowiedz Link Zgłoś
bonczu Nie odmawiam "Wyznania wiary" na mszy. Bo 28.01.12, 21:46 Bo wierzę w Boga a nie w organizację. Odpowiedz Link Zgłoś