white_lake 14.03.12, 11:20 no to wygiń wreszcie czas na ciebie bye bye Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lateksowy_dzin Re: Jestem prawicowym mastodontem 14.03.12, 11:30 "Jestem prawicowym mastodontem, zatrzymałem się na etapie Thatcher i Ronalda Reagana." No właśnie. To jest nasz problem - że człowiek, który zatrzymał się na tym etapie sprawuje funkcje publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Jestem prawicowym pajacem i agentem 14.03.12, 12:14 Gowin ty nie jesteś mastodontem, ty jesteś prawicowym pajacem, agentem Watykanu i tylko dzięki głupocie polskiego ludu masz możliwość robienia dobrze swoim mocodawcom. Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki ‘Człowiek z niebezpieczną szajbą’ ŁŻE … 15.03.12, 12:14 … już w pierwszym akapicie i tak się zastanawiam czy świadomie maluczkim wodę z mUSKów robi, czy patologią indoktrynacji ma neurony przeżarte. Tchatcher w pierwszej kadencji pikowała na DNO akceptacji wyborców nierozważnymi i kontrowersyjnymi decyzjami (podniesienie podatków, wywołanie hiperinflacji, katastrofalne bezrobocie …) i gdyby nie CUD Falklandzki znalazłaby się na śmietniku historii jeszcze w tej pierwszej kadencji. A konsekwencje następnych kadencji tej IKONY światowej KONSERWY (Reganomiki & Tchacheromiki) właśnie ponosimy w kolejnych, coraz częstszych i głębszych światowych kryzysach wynikających z oderwania wirtualnej mamony od realnej gospodarki. Gowin: …” Thatcher powiedziałaby Cameronowi, że dzisiejsi brytyjscy konserwatyści są mydłkami. Jestem prawicowym mastodontem, zatrzymałem się na etapie Thatcher i Ronalda Reagana.”… Ktoś kto zatrzymał się na etapie Thatcher i Ronalda Reagana nie jest „człowiekiem z pozytywną szajbą”, jak papla Picer Donaldinio, ale ‘człowiekiem z NIEBEZPIECZNĄ szajbą’. I to zadufanie / poczucie wyższości / nieomylności / … z każdego przejawu jestestwa ‘człowieka z NIEBEZPIECZNĄ szajbą’ promieniujące … te przejawy ziobrzydzenia z najwyższych orbit IV RP: …”Jako przykład nowej polityki państwa podał propozycję zniesienia egzaminu na detektywa, a jednocześnie możliwość kontrolowania agencji detektywistycznych bez uprzedzenia. A zatem ta filozofia państwa, za którą opowiada się rząd Donalda Tuska, polega z jednej strony na zaufaniu wobec uczciwych obywateli, a z drugiej strony na skuteczniejszym i odważniejszym zwalczaniu tych, którzy naruszają normy moralne i prawne - wyjaśnił minister.”… msp.money.pl/wiadomosci/prawo/artykul/deregulacja;zawodow;minister;zapowiada;co;dalej,191,0,1043903.html Przeca to jak „niewinni nie mają się czego bać” żywcem z IV Rzeszypospolitej Jarosława K. & wybitnego PiC aplikanta Zi0b0 wyjęte … albo nie daj bosze „ufaj i kontroluj” gruzińskiego klasyka. :-((( No i ‘człowiekiem z niebezpieczną szajbą’ w tym swoim deregulacyjnym fristajlowaniu z pozycji guru / duce / … „ciemnemu ludowi” mUSKi formatuje: …”Nie ma wątpliwości, że deregulacja doprowadzi do obniżenia cen, poprawy jakości, spadku bezrobocia i do zwiększenia konkurencyjności i innowacyjności polskiej gospodarki - powiedział minister dziennikarzom. - Myślę, że poziom edukacji ekonomicznej polskiego społeczeństwa i nastawienie młodego pokolenia to są te atuty i wsparcie, którym dysponuję jako minister sprawiedliwości i (którymi dysponuje) cały rząd premiera Tuska - dodał.”… PS. IV RP trwa … i nie widać światełka w tunelu ! :-((( = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: ‘Człowiek z niebezpieczną szajbą’ 15.03.12, 12:32 W świeżutkiej "Polityce" raport nt. "uwalniania" w odpowiedzi na "pozytywną szajbę" Gówina. Polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Re: ‘Człowiek z niebezpieczną szajbą’ 22.03.12, 22:31 kotek.filemon napisał: > W świeżutkiej "Polityce" raport nt. "uwalniania" w odpowiedzi na "pozytywną sza > jbę" Gówina. Polecam... obnażenie PICu POPiSowej deregulacji … … 'człowieka z NIEBEZPIECZNĄ SZAJBĄ’ już on line w „Polityce” dostępne! Reformomatolstwo bez „posiadania minimalnej wiedzy, wykształcenia i praktyki” od razu CZTERY WIELKIE REFORMY łobuzków łoBuzka AWS - antenata POPiSu - mi przypomina, a szczególnie reformatolstwo edukacyjne (likwidacja techników, szkół zawodowych, … raczkiem wycofana) z której do dzisiaj ino GIMNAZJALNA PATOLOGIA PATOLOGIĄ PATOLOGIE poganiająca się ostała (i nikt tejże nie próbuje nareperować). A efekty trampkarskiej TFUrczości deregulacyjnej możemy już podziwiać w pełnej krasie. Donaldinio tak ZDEREGULOWAŁ WŁASNY RZĄD ministerkami, … „człowiekiem z pozytywną szajbą” … Kosiniak-Kamyszami … że za co się ino trampkarze zabiorą, tam zara poruta czy inny obciach … i nie widać światełka w tunelu … „Lista Gowina” (21 marca 2012) www.polityka.pl/kraj/analizy/1525197,1,akcja-deregulacja-czyli-wiele-halasu-o-nic.read …”Głośna akcja deregulacji zawodów, choć robiona pod hasłami wolności i walki z biurokracją, coraz bardziej wygląda na projekt polityczno-propagandowy, którego realne skutki będą albo obojętne, albo niebezpieczne.… …Deregulacja w wydaniu ministra Gowina – w przypadku wielu zawodów – nie polega na ograniczeniu w nich barier korporacyjnych (czemu należałoby przyklasnąć), lecz na całkowitym niekiedy zniesieniu wymogu posiadania minimalnej wiedzy, wykształcenia i praktyki. … … Głębsze wejrzenie w ów raport pozwala jednak wysnuć wniosek, że dramatycznie brzmiąca liczba 380 przeregulowanych zawodów jest zwyczajnym humbugiem.”… Prawnicza ściema -> Nasza ocena: w sumie zmiany kosmetyczne, do zaakceptowania. Trenerzy na wolności -> Nasza ocena: zmiana radykalna, marnie uzasadniona, o trudnych dziś do wyobrażenia skutkach, jeśli chodzi o bezpieczeństwo uprawiania sportu. Pod Piłsudskiego z GPS -> Nasza ocena: zmiana niby kosmetyczna, ale o potencjalnie groźnych skutkach i nie chodzi tu o pobłądzenie w mieście. Przypomnijmy sobie zmorę gangów taksówkowych z lat 90. Przygrywka do prywatyzacji -> Nasza ocena: zmiana bez większego znaczenia, obniżająca formalne kwalifikacje służb zatrudnienia. Być może to przygrywka do prywatyzacji urzędów pracy. Cieć zarządcą -> Nasza ocena: zmiana radykalna, uderzająca prestiżowo w obie korporacje, które i tak nie miały żadnego monopolu na swoje usługi. Wolne przewodnictwo -> Nasza ocena: zmiana radykalna, po której przez najbliższe lata na turystycznym rynku może być spore zamieszanie, wzrost agresywnej konkurencji i niechęci do korzystania z przewodników w ogóle. Żegluga szuwarowa -> Nasza ocena: zmiana kosmetyczna, ale ryzykowna; nie zwiększy liczby miejsc pracy, te na chętnych czekają Trzy lata za kółkiem -> Nasza ocena: zmiana dość obojętna, do zaakceptowania, skoro przepis o okresie posiadania prawa jazdy przed ubieganiem się o uprawnienia egzaminatora był przepisem martwym. Ochroniarz bez licencji -> Nasza ocena: zmiana ułatwi dostęp do zawodu, ale i obniży stawki płac w tej spauperyzowanej ok. 300-tysięcznej grupie zawodowej.”… „Uroczy fristajl”” (2012-03-12) wyborcza.pl/1,76842,11323318,Uroczy_fristajl.html …” Dziennikarze fristajlują o sprawach, którym nie poświęcili jednego dnia uwagi. To jest mniejsze zło. Jako minister sprawiedliwości fristajluje katolicki filozof, a ministrem finansów może zostać piłkarz. To jest ryzyko demokracji, na które nie ma lekarstwa. Ale chciałbym poznać jeden - poza ideologią IV RP - silny powód, by jako trenerzy fristajlowali piekarze, by trenerzy fristajlowali jako taksówkarze i by taksówkarze uprawiali fristajl jako przewodnicy. Jakoś nie widzę go w krajach, które gonimy. Nie twierdzę, że musimy małpować Niemcy, Japonię czy Amerykę. Ale może polski uroczy fristajl nie musi wymyślać świata od początku i dewastować wszystkiego.”… Szczegóły POPiSowego PICu ’człowieka z NIEBEZPIECZNĄ SZAJBĄ’: ms.gov.pl/pl/deregulacja-dostepu-do-zawodow/lista-zawodow/ = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Gowin,a co z zawodem księdza?I agitatora Opus Dei? 15.03.12, 10:57 Thatcher.. hi hi.. Niedawno Brytyjczycy w gigantycznej ankiecie uznali ją za najokrutniejszego i najbardziej znienawidzonego przywódcę w historii świata, po Hitlerze i Stalinie... Piszę przywódcą.. bo kobietą to ona nie była... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Gowin,a co z zawodem księdza?I agitatora Opus 15.03.12, 11:23 antobojar napisał: > Thatcher.. hi hi.. Niedawno Brytyjczycy w gigantycznej ankiecie uznali ją za na > jokrutniejszego i najbardziej znienawidzonego przywódcę w historii świata, po H > itlerze i Stalinie... > Piszę przywódcą.. bo kobietą to ona nie była... No właśnie w Brytolach dojrzewa chęć do rozliczenia się z thatcheryzmem. Margarytka będzie bardziej czczona w Bolandzie niż na własnej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Jestem prawicowym mastodontem 22.03.12, 23:10 lateksowy_dzin napisał: > No właśnie. To jest nasz problem - że człowiek, który zatrzymał się na tym etapie sprawuje funkcje publiczne. Poważnie? Znacznie większym problemem są ludzie zatrzymani na etapie realnego socjalizmu, jak np. Huebnerowa i cała reszta unijnego lewactwa, o krajowym już nie wspominając . Daniel Hannan vs Danuta Hübner i inni Odpowiedz Link Zgłoś
old_lodzer nikt nie wykopie Tuskowi ... 14.03.12, 11:31 lepszego grobu, niż ten prawicowy bufon i arogant. Odpowiedz Link Zgłoś
linka.a Re: nikt nie wykopie Tuskowi ... 14.03.12, 11:34 Dokładnie tak. Każde zdanie w tym wywiadzie to kolejny argument za tym, żeby nie głosować na PO. -------------------------- A wam jak się podoba autko na prąd: Opel Ampera? Odpowiedz Link Zgłoś
robokopo Re: nikt nie wykopie Tuskowi ... 14.03.12, 11:38 linka.a napisała: > > Dokładnie tak. Każde zdanie w tym wywiadzie to kolejny argument za tym, żeby ni > e głosować na PO. > -------------------------- > A wam jak się podoba autko na prąd: Opel Ampe > ra? Chyba nawet wiem, co tobą kieruje w tych szlachetnych deklaracjach, pani notariusz, bo pamiętam cię z forum, na którym zażarcie broniłaś status quo, czyli swoich nieuzasadnionych bajońskich zarobków... Rozumiem, PO z Gowinem na czele może ci zaszkodzić i musisz jątrzyć, żeby do tego nie doszło. Nie martw się, masz sporą część społeczeństwa przeciw sobie i nawet jak oni tego nie zrobią, to taka potrzeba jest i prędzej czy później znajdzie się partia, która te nastroje wykorzysta. Eh, skończą się czasy zarabiania 2000 PLN za pół godziny "pracy"... Odpowiedz Link Zgłoś
old_lodzer aleś ty głupi .... 14.03.12, 11:42 robokopie .... ja nie jestem notariuszem, ale widzę, że ty o tym zawodzie nie masz zielonego pojęcia .... życzę ci, zebyś trafił ze swoim majątkiem do niedouczonego notariusza ... Odpowiedz Link Zgłoś
robokopo Re: aleś ty głupi .... 14.03.12, 11:45 old_lodzer napisał: > robokopie .... ja nie jestem notariuszem, ale widzę, że ty o tym zawodzie nie m > asz zielonego pojęcia .... życzę ci, zebyś trafił ze swoim majątkiem do niedouc > zonego notariusza ... Uuu, a ja ci życzę, żebyś trafił do "douczonego", żeby cię skasował jak za zboże, a potem walcz o swoje w sądzie. Ciekawe, kto na tym lepiej by wyszedł, ja czy ty? Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Re: aleś ty głupi .... 14.03.12, 12:11 old_lodzer napisał: > robokopie .... ja nie jestem notariuszem, ale widzę, że ty o tym zawodzie nie m > asz zielonego pojęcia .... życzę ci, zebyś trafił ze swoim majątkiem do niedouc > zonego notariusza ... A co to ma za znaczenie skoro odpowiedzialność notariusza przedawnia się po 10 latach. Odpowiedz Link Zgłoś
linka.a Re: aleś ty głupi .... 14.03.12, 12:14 A czy minister Gowin proponuje jakąś zmianę w tym obszarze? Nie, bo jest populistą i nic poza tym. -------------------------- A wam jak się podoba autko na prąd: Opel Ampera? Odpowiedz Link Zgłoś
robokopo Re: aleś ty głupi .... 14.03.12, 12:21 linka.a napisała: > > A czy minister Gowin proponuje jakąś zmianę w tym obszarze? Nie, bo jest populi > stą i nic poza tym. > -------------------------- > A wam jak się podoba autko na prąd: Opel Ampe > ra? Może i jest populistą, ty za to jesteś hieną, która walczy o swoje nieuprawnione dochody. Sprawa została zwerbalizowana, podchwycona, nawet jak temu obłudnemu do szpiku kości wysłannikowi Watykanu jej nie uda się przeprowadzić, to zapotrzebowanie społeczne na otwarcie waszych oligarchii jest tak duże, że prędzej czy później znajdzie się partia, która zechce je wykorzystać i skończą się bajońskie zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
linka.a Re: aleś ty głupi .... 14.03.12, 12:27 Wyzwiskami nic nie osiągniesz. Dajesz tylko świadectwo swojej kultury. -------------------------- A wam jak się podoba autko na prąd: Opel Ampera? Odpowiedz Link Zgłoś
robokopo Re: aleś ty głupi .... 14.03.12, 12:39 linka.a napisała: > > Wyzwiskami nic nie osiągniesz. Dajesz tylko świadectwo swojej kultury. > -------------------------- > A wam jak się podoba autko na prąd: Opel Ampe > ra? Wzruszające! Ty robiąc ludzi (często biedaków ledwo wiążących koniec z końcem) nie dajesz w ogóle świadectwa swojej kultury. A tak na marginesie, mam prawo oceniać twoje postępowanie nawet bardzo barwnymi określeniami. "Hiena" pasuje tu jak ulał... Gdybym napisał np. "ku..." albo coś podobnego, to by to było bezpośrednio obraźliwe. "Hiena" cię uwiera, bo wyjątkowo zgrabnie oddaje twoją nikczemność... Już ci mówiłem, skowyt hien mnie mało obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
old_lodzer ale czy ty w ogóle wiesz, za co odpowiada ... 14.03.12, 12:51 notariusz? Notariusz spisuje i poświadcza oświadczenia plus ma kilkanaście obowiązków administracyjno-skarbowych. Kropka ...I są notariusze, którzy napiszą w umowie każdą bzdurę zgłoszoną przez strony wpisując odpowiednie pouczenia i biorąc od nich stosowne oświadczenia, a są tacy, którzy po zapoznaniu sie ze sprawą aktu po prostu nie napiszą .... Jak myślisz, których przybędzie po "otwarciu" zawodu....? Odpowiedz Link Zgłoś
robokopo Re: ale czy ty w ogóle wiesz, za co odpowiada ... 14.03.12, 13:44 Wzruszający skowyt hienek, które boją się o swoje bajońskie zarobki. Gadaj sobie zdrów! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: ale czy ty w ogóle wiesz, za co odpowiada ... 14.03.12, 13:52 Jak bardzo bajońskie są te zarobki? Pytam z ciekawości, bo musisz mieć rozeznanie. Może nie zdałeś egzaminu na notariusza a liczyłeś że jakoś bez nauki się uda i z tego powodu się w tym temacie dowiadywałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: ale czy ty w ogóle wiesz, za co odpowiada ... 14.03.12, 15:49 Z danych Ministerstwa Sprawiedliwości wynika, że w 2004 r. 99 najlepiej zarabiających notariuszy z Warszawy, Krakowa, Gdańska i Poznania osiągnęło miesięczny dochód powyżej 1 mln zł każdy. Z kolei rok później Ministerstwo Finansów wyliczyło średni miesięczny przychód rejenta na ok. 45 tys. zł. Odliczając koszty utrzymania kancelarii w wysokości 16 tys. zł daje to dochód na poziomie ok. 31 tys. zł miesięcznie. –Rok 2006 był ostatnim, w którym Krajowa Rada Notarialna przesłała Ministerstwu Sprawiedliwości dane na temat opłaty podatku VAT. Wówczas został wyliczony przychód całego notariatu w Polsce, który wyniósł 1,2 mld zł. Wówczas w kraju działało 1779 kancelarii notarialnych, więc daje to średni miesięczny przychód w wysokości ok. 56 tys. zł. Po odliczeniu kosztów działalności kancelarii oraz podatku dochodowego daje to szacunkowy dochód w wysokości ok. 33 tys. zł miesięcznie – mówi Tomasz Jaskłowski, wicedyrektor Departamentu Organizacyjnego Ministerstwa Sprawiedliwości.. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: ale czy ty w ogóle wiesz, za co odpowiada ... 14.03.12, 19:04 Czy mi się wydaje, czy od 2004 i 2006 już parę lat minęło? Odpowiedz Link Zgłoś
bodzio.c Re: ale czy ty w ogóle wiesz, za co odpowiada ... 15.03.12, 08:49 Coby nie pisać notariusze i komornicy to gnidy zyjące jak w bajce z tego co wydrą społeczeństwu. Potrafą się nieźle ustawić i bronić swoich przywilejów. Odpowiedz Link Zgłoś
b.ojciec Re: ale czy ty w ogóle wiesz, za co odpowiada ... 15.03.12, 11:29 Moim zdaniem przybędzie jednych i drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: nikt nie wykopie Tuskowi ... 15.03.12, 17:34 zgadzam się z Tobą. Są inne zawody, oparte na wiedzy, w których za zlecenie, dzieło otrzymuje się wynagrodzenie dużo wyższe niż 2000 zł, ale nad takim dziełem pracuje się zdecydowanie dłużej niż pól godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensz1 Re: nikt nie wykopie Tuskowi ... 15.03.12, 17:36 No widzisz. A dla mnie każde zdanie - od deregulacji do nie stawiania Kaczyńskiego przed TS, jest argumentem by jednak za PO zagłosować. Odpowiedz Link Zgłoś
robokopo Wysłannik Watykanu w płaszczach od Armaniego... 14.03.12, 11:31 Wysłannik Watykanu w płaszczach od Armaniego - tak określiła go Środa i ja się z tą opinią zgadzam. Ciekawe, jak to możliwe, że wysłannicy innego państwa (bo jest ich w Polsce wiele) właściwie w Polsce rządzą i nikogo to nie oburza? Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Jestem prawicowym mastodontem 14.03.12, 11:39 Widac i ten tez zaczyna zazywc Kur Dup Lowe proszki. Odpowiedz Link Zgłoś
zwariowany_rowerek Jestem prawicowym mastodontem 14.03.12, 11:48 uwielbiam czytać gazety, zawsze mi ciśnienie podnoszą, bo z reguły mam niskie. aczkolwiek, po przeczytaniu tego wywiadu, myślałam, że wybuchnę. Ten facet musi odejść !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stefeggg Jestem prawicowym mastodontem 14.03.12, 11:51 KonDonek "wyczuwa zmianę społecznych nastrojów", próbując przykryć swój zamordystyczny etatyzm, "pobożnym posłem Gowinem" i pierdzeniem o "deregulacji"? Ciekawe ile czasu potrzeba, żeby młody wykształcony czerwony plebs zaczął ujadać na "żydokomunę z GW", bo tak teraz większość szczeka. Więcej Ełropy! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Jestem prawicowym mastodontem 14.03.12, 11:52 stefeggg napisała: > Ciekawe ile czasu potrzeba, żeby młody wykształcony czerwony plebs zaczął ujada > ć na "żydokomunę z GW", bo tak teraz większość szczeka. Większość pisich śmierdzieli na forum, to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Jestem prawicowym mastodontem 14.03.12, 11:51 "Nie ma kryzysu rządu. Nie było w Polsce prawdziwych protestów, takich, jakie miała Thatcher" Bo w międzyczasie udało się wam, styropianowcy zakichani, rozp***dolić zarzewie protestów społecznych, czyli duże skupiska klasy robotniczej. Teraz co prawda młodzież się burzy, że im internety zabiorą, ale to tylko kwiatek do kożucha waszej niekompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
somekindofhope Jestem prawicowym mastodontem 14.03.12, 11:53 Gowin to skostniały uparty ideolog, który musi swoje dogmaty podpierać czystą demagogią, bo są to dogmaty puste. Człowiek, który mówi o sobie, że zatrzymał się w jakiejś epoce (tchatcheryzm) powinien jak najszybciej odejść z polityki. Świat idzie do przodu i zbędni są w nim politycy, którzy się zatrzymali. Ten facet wyrządzi wiele dotkliwych szkód w wymiarze sprawiedliwości i wokół niego. Odpowiedz Link Zgłoś
kawiusz co wy tak na niego najeżdżacie? 14.03.12, 11:54 Generalnie facet niegłupio gada. Pytanie tylko gdzie był przez ostatnie 4 lata? Czemu wcześniej nie realizował swoich pomysłów? Życzę powiedzenia, choć szczerze mówiąc nie głosuję i żadnym politykom nie wierzę. Taksówkarzy i innych prawników uspokoję, nikt im nie zabroni zrzeszać się w korporacjach i pilnować wewnątrz nich tzw. "jakości", jednak klient nie będzie skazany na owych korporacji usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
kirdan1 Jarosław Gowin 14.03.12, 13:00 Jeden z najrozsądniejszych facetów w polskiej polityce. To, że jest atakowany równie zaciekle z prawa ("zdrajca interesów narodowych!") i lewa ("agent Watykanu!") tylko to moje odczucie umacnia. Trochę się marnuje w PO ale marnowałby się i w PiS. Partia Konserwatywna - ale naprawdę konserwatywna a nie jakieś rurki z kremem - przydałaby się i Gowinowi i Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
m.godwin Re: Jarosław Gowin 14.03.12, 13:19 > Trochę się marnuje w PO ale marnowałby się i w PiS. Ale jest ministrem. Więc będąc w PiS by się marnował całkiem, a nie tylko trochę. Zasadnicza różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi3 jest mastodontem,pasującym mi do pis...hamulcowy 14.03.12, 13:46 W czym miałby się marnować,jest skostniały, prochu nie wymyśli... dlatego idzie mu jak po grudzie, wygodny fotelik i ledwo snująca się leniwie myśl, papka układna dla publisi,"jaki ja jestem mądry"... rób coś,nawet błądź,ale wreszcie pracuj... Odpowiedz Link Zgłoś
occam Re: jest mastodontem,pasującym mi do pis...hamulc 14.03.12, 22:47 No przeca robi... bedzie likwidował sądy powiatowe, tak żeby mieszkańcom wsi było bliżej do sądu w mieście wojewódzkim. Może się to jedynie skonczyc samosądami na wsiach więc nie ma się czym przejmować... Odpowiedz Link Zgłoś
starblast Jestem prawicowym mastodontem 14.03.12, 13:07 "Reprezentuję typ prawicy republikańskiej: (...) ale broniącej takich wartości jak (...) obecność religii w życiu publicznym przy równoczesnym rozdziale państwa od Kościoła." Gdzie Gowin broni rozdziału państwa i Kościoła, bo ja tego nie zauważyłem? Kościół dostał więcej od Komisji Majatkowej niż zostało mu odebrane. Otrzymał majątki protestanckie na Ziemiach Odzyskanych, które mu się nie należałoy (za rządół PIS). Dlatego Fundusz Kościelny nie ma już dawno racji bytu. Przez 20 lat ma mniejwięcej stałą wartość, ale z każdym rokiem Kościół dostaje coraz więcej ziemi, a kwoty FK się nie zmiejszają. Dam głowę że w klechistanie nawet jak państwo odda 100% majątków to hierarchia nie zgodzi się na likwidację Funduszu Kościelnego. Elity rządzące rozpieszczają kler to później trudno zrezygnować z wygody. Regan to lata 80, więc Gowin to stary ideologiczny piernik. Kończ waść, wstydu oszczędź Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Jestem prawicowym mastodontem 14.03.12, 14:43 "Donald Tusk idzie śladem Margaret Thatcher..." Że co, że jak przepraszam??? Nasz Pan Premier Tusk ma być jak Margaret Thatcher w Wielkiej Brytanii? Tak, a jakże. Wypisz wymaluj Mark Thatcher. Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu to tak jak porownac malego fiata z ferrari 14.03.12, 16:20 przy 40km/h nie ma roznicy, ale jak ferrari przydepnie to fruuuu. Tumankowi dalego do Thatcher. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychs4 Jestem prawicowym mastodontem 14.03.12, 17:24 Nigdy więcej PO. Przenigdy w żadnej postaci, z tuskiem czy bez! tusk z małej litery! Odpowiedz Link Zgłoś
agap.e Re: Jestem prawicowym mastodontem 14.03.12, 19:03 Ale lewicowe pieski ujadają.hau,hau Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Jestem prawicowym mastodontem 15.03.12, 08:11 agap.e napisał: > Ale lewicowe pieski ujadają.hau,hau PiS to lewica , od kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: gowin ty ......... 14.03.12, 19:29 Nie wiem co Gowin bierze ale to mu szkodzi. Tusk tylko w tym jest podobny do Teacher, że jego nazwisko rozpoczyna się na T. Teacher zwalczała i gardziła takimi socjalistami i populistami typu Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
annas11 Jestem prawicowym mastodontem 14.03.12, 20:07 Popieram PO i reformy - czas najwyzszy na zmiany - Odpowiedz Link Zgłoś
lolwaldek Jestem prawicowym mastodontem 14.03.12, 20:26 "nigdy nie wierzyłem w tzw. społeczną wrażliwość lewicy. Tak naprawdę wrażliwa na biedę i nierówności jest wolnorynkowa prawica, bo tylko wolny rynek jest sprawiedliwy i otwiera przed ubogimi drogę do zamożności." Haha, matko boska, toż to dowcip roku. Odpowiedz Link Zgłoś
b.ojciec Re: Jestem prawicowym mastodontem 15.03.12, 11:35 a kto ci każe wierzyć? Wolny rynek tworzy ubogich, bo nie ma czegoś takiego jak wolny rynek, jest rynek korporacji z coraz gwałtowniej postępującą koncentracją kapitału. Na koniec zostanie jedna korporacja będąca jednocześnie państwem komunistycznym oczywiście, bo w korporacjach demokracji nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
slonicaa Jestem prawicowym mastodontem 14.03.12, 20:30 Błagam.... niech Gowin sie juz zamknie. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Nie sądzę by kiedyś o Tusku kręcono film w... 14.03.12, 20:47 gwiazdorskiej obsadzie. Owszem, na "Discovery historia" tak, w cyklu "Szaleństwa neoliberalizmu" Odpowiedz Link Zgłoś
1234qwerty Jestem prawicowym mastodontem 14.03.12, 22:02 Gowin wzmocnij dawkę leków bo bredzisz i obrażasz żelazną damę porównując Ją z takim pajacem czyścicielem szyb i kominów. Nie ta liga Gowin nie ta liga. Odpowiedz Link Zgłoś
03730t Gowin wykazał się wyjątkową głupotą ! 14.03.12, 22:35 Uwolnienie dostępu do zawodów nie zmniejszy bezrobocia, zmniejszy się standard wielu usług. Wyobraźmy sobie instruktora nauki jazdy, który posiada prawo jazdy dwa lata, co wybitny fachowiec ? Notariusz, który z trudem czyta gazetę a co dopiero zna przepisy prawa. Po co kształcić lekarzy ? Wróżka lub znachor też może leczyć zwłaszcza Gowina. Nie sądziłem, że można być taki ignorantem, co z przepisami, które otaczają wiele zawodów, trzeba zmieniać, kto to zrobi? agent Tomek ?! Niestety wyszło szydło z worka, klęczenie i lizanie dupy to ulubione zajęcia polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
pio765 Jestem prawicowym mastodontem 14.03.12, 22:48 Mr Gowin - "Donald Tusk idzie śladem Margaret Thatcher" Żeby iść śladem tej pani, trzeba mieć jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
talsen Jestem prawicowym mastodontem 14.03.12, 23:24 Pochwały dla Donalda Tuska? Każdy przywódca, musi mieć swoich pochlebców. Tak było za komuny ,jest i teraz. Szkoda tylko ,że Pan Gowin ,zniżył się do poziomu pieska, machającego ogonkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
hans_close Gdyby nie to umiłowanie kościoła... 15.03.12, 00:30 Gdyby nie to umiłowanie kościoła bliskowschodniej mitologi bardzo dobrze rozumiałbym się z Gowinem, ale ja uważam sie za przedstawiciela nowoczesnej prawicy, liberalnej w gospodarce, konserwatywnej obyczajowo, paneuropejskiej, dbającej o dobro rdzennych Europejczyków ("genetycznych") i zdecydowanie wrogo nastawionej do obcej nam Europejczykom mitologii przywleczonej niczym kiła z Bliskiego Wschodu. Gdyby nie ta miłość Gowina do homoseksualnych klechów pedofil, nieźle byśmy się rozumieli. Odpowiedz Link Zgłoś
b.ojciec Re: Gdyby nie to umiłowanie kościoła... 15.03.12, 11:37 A te afrykańskie geny po mamusi? Jak z tym żyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś