kibic_rudego tuskowy dupoliz z Opus Dei 15.03.12, 01:26 ale to norma u ministrów Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Hehe, ustawia sie gnojek w towarzystwie Reagana :O 15.03.12, 02:17 i Thatcher, a w dodatku lze jak pies... badz niedouczony. Gdyby jeszcze usilowal fotografowac sei z gen,. Franco czy Pinochetem to nie odezwalym sie, bo przeciez rzeczywiscie sami swoi. Obydwoje wymienieni zdecydowanie negatywnie oceniliby te "polska demokracje z Bogiem". Byli bowiem zatwardzialymi zwolennikami rozdzialu panstwa i religii. Innymi slowy, w zderzeniu z Reaganem i jemu podobnymi, z Gowina republikanin jest jak z koziej dupy traba. Na jego widok Reagan tarzalby sie ze smiechu. Podobnie w kwestiach swiatopogladowych. Bo owszem, prywatnie Reagan, i Thetcher, byli np. przeciwko aborcji, ale jednoczesnie uwazali, ze rozstrzygac winni ludzie we wlasnych sumieniach - a panstwo z dala. W przeciwienstwie do Gowina, byli oni zwolennikami jak najmniejszej ingerencji panstwa w zycie obywateli. "Republikanin" Gowin to dla nich poszczynoga - smiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Re: Polska prawica bardziej przypomina PRLowski 16.03.12, 08:16 zamordyzm. Panstwowa ideologia, panstwowa religia, ani sladu wolnosci, o ktora kiedys walczylismy. A Ziobro, ktory lamal prawa obywatelskie jest pod ochrona Gowina. Reagan by sie na jego widok wyrzygal! Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Jestem prawicowym mastodontem 15.03.12, 07:38 Ten pan mentalnie pasuje do PiSu i tam jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
jurakuz bezczelny cham 15.03.12, 08:47 jak cały jego rząd . to co oni wyprawiają to naprawdę jest szczyt nieudolności połączonej z chamstwem, bezczelnością i walką ze społeczeństwem dzień w dzień Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Jestem prawicowym mastodontem 15.03.12, 08:57 Ciekawe co będzie mówił Gowin jak premier przetrzepie finanse kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Jestem prawicowym mastodontem 15.03.12, 11:25 > Ciekawe co będzie mówił Gowin jak premier przetrzepie finanse kościoła. Nic nie będzie mówił, bo to nie nastąpi. Chyba, że zmieni się premier. I rząd przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
latajacy_cyrk_janusza Gowin pokazał, że ma jaja 15.03.12, 13:06 Nikomu wcześniej nie udało się uwolnić zamkniętych zawodów, chociaż mówił o tym AWS, UW i PIS. Kaczyński i Ziobro poświęcili temu wiele wypowiedzi ale polegli jak tylko zaczęli wojować z adwokatami i radcami prawnymi. Gowin nie pieprzył bez sensu tylko przeszedł do rzeczy i udało mu się. Pamiętam, jaki szum robił wokoło siebie Palikot jak tworzył komisję Przyjazne Państwo. We wszystkich mediach było pełno Palikota.I co? Ano nic. Spocił fotel, wypił dużo wody, przeleżakował rok i zero efektów. A Gowin po cichu zabrał się do rzeczy i po krótkim czasie są już efekty. Stare polskie przysłowie mówi, że nie ta krowa dobra, co dużo muczy, tylko ta, co dużo mleka daje. ............... Czy ludzie Janusza nadają się na ministrów? To źle postawione pytanie. Ważne, czy to ministerstwa nadają się, żeby tak wyjątkowe osoby nimi pokierowały. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Gowin pokazał, że ma jaja 15.03.12, 17:34 Co mu się takiego udało? Przecież na razie nawet rząd nie przyjął projektów ustaw. Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: Gowin pokazał, że ma jaja 15.03.12, 19:42 latajacy_cyrk_janusza napisał: > Nikomu wcześniej nie udało się uwolnić zamkniętych zawodów, chociaż mówił o tym > AWS, UW i PIS. Kaczyński i Ziobro poświęcili temu wiele wypowiedzi ale polegli > jak tylko zaczęli wojować z adwokatami i radcami prawnymi. Gowin nie pieprzył > bez sensu tylko przeszedł do rzeczy i udało mu się. Akurat zawody, które wymieniłeś zostały otwarte jeszcze za rządów SLD, a dobitkę urządziła PO zanim Gowin został ministrem. Obecnie adwokatem i radca prawnym może zostać każdy kto skończył studia i zdał egzamin na aplikację. Nie ma możliwości aby po spełnieniu tych warunków ktoś nie został przyjęty. Ziobro faktycznie poległ, ale nie na otwarciu zawodów, tylko na pomyśle faktycznego zlikwidowania aplikacji. Co do Gowina, to nie chwal słońca przed zachodem, bo porównujesz ludzi, którzy już nie są u władzy z człowiekiem, który dopiero zaczął ją sprawować. > A Gowin po cichu zabrał się do rzeczy i po krótkim czasie są już efekty. A możesz wymienić te efekty? Udzielenie wywiadu zawierającego zapowiedzi zmian, to są Twoim zdaniem efekty? Za kadencji Gowina nastąpiła jak dotąd jedna istotna zmiana - zmiana kodeksu postępowania cywilnego. Dość istotna i daleko idąca, ale projekt tej zmiany przygotował poprzedni minister, a nie Gowin. Innych efektów nie znam, ale być może Ty jesteś lepiej poinformowany, więc podziel się swoją wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Gowin pokazał, że ma jaja 15.03.12, 22:04 Obecnie adwokatem i radca prawnym może zostać każdy kto skończył studia i zdał egzamin na aplikację. I przede wszystkim na końcu zdał egzamin zawodowy (do przystąpienia do niego zresztą nie jest niezbędne odbycie aplikacji). Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista_back Jestem prawicowym mastodontem 15.03.12, 14:34 Jeśli Tusk faktycznie próbuje tak okaleczyć Polskę, jak Maggie okaleczyła Wielką Brytanię, to trzeba skur'wysyna jak najszybciej odstrzelić, zanim mu się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
latajacy_cyrk_janusza Wiesz, że popełniłeś przestępstwo? 15.03.12, 14:52 Zgłoszę to do prokuratury, będziesz mieć problemy ............ Czy posłowie Janusza nadają się na ministrów? To źle postawione pytanie. Trzeba raczej zapytać, czy ministerstwa nadają się, żeby zasiedli w nich tak wyjątkowi osobnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensz1 Ja też jestem prawicowym mastodontem 15.03.12, 17:34 I kibicuję Gowinowi. Tylko człowiek spoza sitwy prokuratorsko-adwokackiej ma szansę zmienić coś w tym bagnie. Mam nadzieję, że nie będzie się oglądał na marudzenie i protesty przedstawicieli korporacji, ani lewackich mądrali na forach Gazety. Więcej Gowinów poproszę w naszej polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: Ja też jestem prawicowym mastodontem 15.03.12, 19:46 lodzermensz1 napisał: > Więcej Gowinów poproszę w naszej polityce. Ależ ich jest więcej. Kogo jak kogo, ale świętojebliwych konserw reprezentujących interesy Watykanu w polskiej polityce nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pike_bishop brzydzę się 15.03.12, 17:56 brzydzę się tym klero-faszystowskim mydłkiem FCUK PO-PIS !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Jestem prawicowym mastodontem 16.03.12, 07:57 Twierdzi, ze jest mastodontem... To jakas pasta do zebow? Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Nie istnieja korporacje taksowkarzy ani okulistow 16.03.12, 08:08 Istnieja natomiast lewi taksowkarze, ktorzy licza sobie 100 zl za km (przewoz osob czy cos w tym rodzaju). Nie poszedlbym na wizyte do uwolnionego okulisty. Czy uwolnia tez znachorow, homeopatow i uzdrawiaczy? Prawica zawsze nieufnie sie odnosila do korporacji naukowcow i lekarzy i bronila "medycyny alternatywne". Kto pojdzie po porade do adwokata, ktory nie mial praktyki? Mozna samemu sobie wszystko wyguglowac. Kto da postawic domek budowlancowi, ktory ma dyplom a nie ma praktyki? Kto zaplaci jak sie domek zawali? To wszystko pic, podobnie jak tzw zelazna dama i znany nygus Reagan. Odpowiedz Link Zgłoś