Dodaj do ulubionych

Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku

07.04.12, 16:17
A dlaczego nie przewieziono szczątków samolotu do hangaru i nie złożono. Dlaczego tych szczątków dokładnie nie zbadano, tylko od razu przyjęto hipotezę o błędzie pilotów, i pod tą hipotezę zrobiono raport.
Ludzie oglądają dokumentalny serial o katastrofach lotniczych w National Geographic i widzą jak to się robi profesjonalnie na świecie w zwykłych katastrofach. A co dopiero mówić o katastrofie w którym ginie prezydent. Z tego można wnioskować, że ci którzy decydowali o śledztwie, nie chcieli dojść do prawdy. Przyjęli bezpieczną i wygodną hipotezę o błędzie pilotów. A kto wie, może sam Tusek nienawidzący Kaczyńskiego sam był inicjatorem strącenia samolotu. Swiadczy o tym zgrabna akcja medialna po katastrofie, tak jakby była wcześniej przygotowana, pół godziny po katastrofie już wykluczano jakikolwiek wariant działania osób trzecich przyczynienia się do katastrofy,
Obserwuj wątek
    • balcer-kiewicz Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 07.04.12, 17:09
      Jeżeli atakujecie prawicowe media za różne hipotezy co do przyczyn katastrofy, normalne w tej sytuacji zresztą, to co zrobić z ekipą Premiera Tuska i jak ich nazwać, skoro dopuścili do tego i ciągle to tolerują, że wrak Tupolewa niszczeje i rdzewieje w Rosji, a z nim zanika realna szansa na wyjaśnienie kiedykolwiek przyczyn rozbicia się samolotu?
      • ksiadzpe_do_fil Re: Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 09.04.12, 17:47
        Ty i powyzszy "niemyslacyszaryczlowiek" pleciecie androny, od ktorych juz mdli. Zmiencie plyte.
        Nikt powazny nie traktuje wizji Macierewicza i innych "specow" od lotniczych katastrof, czy "naukowcow", zwlaszcza polskiego pochodzenia, przebywajacych za granica, serio.
        Dajcie sobie na wstrzymanie.

P.S. Aluminium nie rdzewieja, nie ma takiej mozliwosci, poniewaz nie nalezy do rodzny "ferric metals". Utlenia sie na powierzchni, wywolujac bardzo cienka powloke, ktora chroni ten metal przed dalszym utlenianiem. To tak na marginesie "rdzewienia" aluminium :)
        • ouimet Re: Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 09.04.12, 18:49
          ksiadzpe_do_fil
          Utlenia sie na powierzchni, wywolujac bardzo cienka powloke, ktora chroni ten metal przed dalszym utlenianiem.
          ####
          no to badzmy wdzieczni Putinowi,ze zabezpiecza TU "cienka " powloka utleniania" aluminium.
          Super! Koszty zadne,a jaka izolacja..:)

ps. a pupke juz podmyles?Moze byc klopot z utlenieniem kalu...
        • balcer-kiewicz Re: Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 09.04.12, 18:49
          Widzę żeś ekspert od katastrof lotniczych. Bądź jednak uprzejmy nie wkładać w cudze usta sposobów argumentacji i myślenia, które z tych ust nie wyszły. Zauważ, że to Ty przywołujesz tu Macierewicza i podobnych, ja odniosłem się jedynie do postawy Tuska i ludzi z jego gabinetu.
          P.S. a na problemy gastryczne polecam lekarza ;-)
          • leniuch102 Czuchnowski - jednak cyngiel 09.04.12, 20:16
            Dziennikarz Czuchnowski samodzielnie wygenerował pokaźną liczbę fantazji na temat tragedii smoleńskiej.
            Bzdury te po kolei były obalane przez ekspertów w miarę zapoznawania się z dowodami i badaniem faktów.
            Swoje brednie Czuchnowski publikował w gazecie o ponadstutusięcznym nakładzie i jeszcze większym darmowym i półdarmowym rozdawnictwie.
            Wobec całkowitego bankructwa wymysłów Czuchnowskiego postanowił on jeszcze raz zabrać głos.
            Nie będzie teraz opowiadał o nieistniejących naciskach, rzekomych błędnych odczytach, pijanym generale w kokpicie... ale też nie przeprosi za swoje brednie/kłamstwa.
            Zamiast tego ponabija się z hipotez, jakie ponawyczytywał w internecie. Część z nich rzeczywiście jest równie głupich, jak jego dziennikarska działalność.
            Fakt, że się odnosi do fantazji innych jest jakąś formą przyznania, że jego własne dociekania nie są więcej warte. Takie "ale u was murzynów biją", kiedy zabrakło argumentów na obronę własnych racji.
            Żurnalista o elementarnej uczciwości postawił by sprawę jasno: "myślałem, że wiem, ale gadałem głupoty: przepraszam".
            Niestety, Czuchnowski nie jest żadnym dziennikarzem.
            Po raz kolejny udowodnił, że jest cynglem do wynajęcia.
            • balcer-kiewicz Re: Czuchnowski - jednak cyngiel 09.04.12, 22:21
              leniuch102 napisał:
              > Dziennikarz Czuchnowski samodzielnie wygenerował pokaźną liczbę fantazji na tem
              > at tragedii smoleńskiej.
              > Bzdury te
              Nie znam twórczości Pana Czuchnowskiego i nie będę się do niej odnosić. Ataki Marsjan i inne obrażające rozum "teorie" zawsze powstają w podobnych sytuacjach, ot. chociażby w USA po 9.11 i do dziś mają się dobrze. Szkoda mi na to po prostu czasu. Oczekuję jednak od mojego Premiera i jego gabinetu, że w przypadku takiej katastrofy jaka wydarzyła się 2 lata temu, podczas której ginie Prezydent RP, zostaną podjęte działania zmierzające do rzeczowego wyjaśnienia przyczyn. Tak się jednak nie dzieje, mamy jakąś kpinę z ludzi, w imię przyjaźni polsko-rosyjskiej, czy czego? Taki stan rzeczy to niezła pożywka dla różnych teorii spiskowych, często absurdalnych. Może to i władzy wygodne - kto podnosi kwestię rzeczowego wyjaśnienia przyczyn katastrofy i licznych zaniedbań w tym zakresie, od razu jest ubierany w ciuchy oszołomów od najgłupszych teorii. A to nie tak. Nie każdy, kto nie głosował na Palikota jest od razu skrajnym prawicowcem...
              • mariuszdd Re: Czuchnowski - jednak cyngiel 10.04.12, 08:46
                Raport Millera w ogóle śmieszny ,pisany przez pajaców .
                Okazuje sie ,że nie ma Błasika kokpicie ,ustalili ,punkt na samolocie w które uderzyła brzoza ,jeżeli nawet laik pomierzy według ich danych ,to ... na powierzchni samolotu nie ma takiego miejsca tylko jest około 2 metry przed samolotem . W ogóle samolot sie odwrócił na plecy (według nich ) ,a w raporcie podają odległość z pomiaru radiowego,a powinien wtedy mierzyć odległość do księżyca:)
                itd
                • koloratura1 Jeden taki - ... 10.04.12, 09:41
                  mariuszdd napisał:

> Raport Millera w ogóle śmieszny ,pisany przez pajaców .

...stwierdził autorytatywnie super-pajac.

> Okazuje sie ,że nie ma Błasika kokpicie,

Czyżby?
                  Bo jeden ekspert powiedział, że go słychać, a drugi - że nie słychać...?
                  Biorąc pod uwagę, że - jak wynika z nagrań - po kokpicie prezydenckiej tutki towarzystwo się pętało jak po poczekalni dworcowej; byłoby to bardzo dziwne, gdyby akurat Błasik tam nie polazł. No, chyba że miał tych promili dużo więcej niż podały Ruskie...
                  PS.: A jak - bez gwałcenia prawideł logiki - da się udowodnić, że czegoś/kogoś nie ma/nie było?

> W ogóle samolot sie odwrócił na plecy (według nich ) ,

Skądże znowu!
                  To Ruskie go odwróciły - już po tym, jak bezpiecznie wylądował.
      • jacmenos wrak 09.04.12, 18:14
        Ruscy nie chcą oddać wraku ? wysłać GROM i odebrać siłą ! ale najpierw pomodlić się przed Pałacem Prezydenckim ...
      • tempus Re: Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 10.04.12, 08:14
        Obudź się, przyczyny katastrofy zostały dawno odkryte. Amen.
      • koloratura1 Re: Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 10.04.12, 09:15
        balcer-kiewicz napisał:

> Jeżeli atakujecie prawicowe media za różne hipotezy co do przyczyn katastrofy,
        > normalne w tej sytuacji zresztą, to co zrobić z ekipą Premiera Tuska ...

Jak to, co?
        Zapakować w drugą tutkę i wysłać do Smoleńska!
        A Dobry Bozia sprawi, że zostanie im wymierzona sprawiedliwość.
    • profesorfilutek Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 07.04.12, 17:27
      To ręka Boga strąciła samolot po detale zgłosić się do Watykanu........
      • 1zorro-bis Banda zdebilalych oszolomow.... 07.04.12, 18:06
        wiadomo: Tusk rozpylal mgle a Putin brzozy sadzil.....
    • waldek8-1 Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 07.04.12, 18:21
      Macierewicz powinien jeszcze ogłosić listę odznaczeń przyznanych załodze BRZOZY
      • someone.lonly Mam prawo miec watpliwosci 09.04.12, 17:23
        Jesli ktos ma watpliwosci co do katastrofy- to od razu nazywany jest fanatykiem, pisiorem, idiota, itp.
        Jestem przeciwny Kaczynskiemu, ale mam watpliwosci co do katastrofy.
        • someone.lonly Re: Mam prawo miec watpliwosci 09.04.12, 17:24
          Na portalu wp znlazlem ciekawy wpis pewnego internauty. Pozwole sobie go zacytowac:
          1) czy sekcja zwłok Wassermana wykluczyła użycie bomby termobarycznej (konieczny RTG płuc) 2) dlaczego Kopacz kłamała jakoby Polacy uczestniczyli w Moskiewskich sekcjach zwłok? Czy grała na zwłokę, aż się zwłoki rozłożą? Czy posada Marszałka Sejmu jest nagrodą za taką protuskową POstawę? 3) dlaczego zginął szef pierwszej grupy archeo, która miała jechać do Smoleńska? Dlaczego samobójstwo popełnił wcześniej szef kancelarii Tuska? Dlaczego zginal szyfrant Zielonka? Dlaczego zginał ekspert lotniczy E.Wrobel? Dlaczego samobójstwo popełnił szef firmy lotniczej AdAstra kwestionujący ustalenia smoleńskie? I to na urlopie w Indiach? 4) dlaczego Tusk kłamał, ze współpraca z Rosjanami układa się doskonale? 5) dlaczego Smoleńsk to pierwszy w historii nowożytnego lotnictwa przypadek, gdy WRAK NIE JEST dowodem w sprawie? 6) dlaczego Klich dwa razy jeździł do Moskwy po kopię TEJ SAMEJ czarnej skrzynki? 7)dlaczego inny Tupolew, który kilka tygodni wcześniej w podobnych warunkach rozbił się pod Moskwą skosił pół hektara lasu a jego kadłub tylko się przełamał? A amerykański myśliwiec w Alpach skosił skręcaną metalową linę kolejki w Alpach i nic mu się nie stało? 8) dlaczego Tupolew nadal opadał pomimo, że na przepisowych 100 metrach rozpoczęto procedurę odejścia? 9)Dlaczego Rosjanie zapomnieli (?) o umieszczeniu w stenogramach słów Protasiuka "Odchodzimy" i potwierdzenia tego przez drugiego pilota? 10) w którym momencie wojskowy lot PLF 101 M stał się lotem cywilnym, a potem na powrót wojskowym, skoro proceduje się wg cywilnego załącznika 13, a śledztwo prowadzi prokuratura wojskowa? 11) dlaczego organizacją pobytu na miejscu miał się zająć agent PRL Turowski - były szpieg w Watykanie, obecny notabene również 13 maja 1981 na placu św.Piotra? 12) Dlaczego Rosjanie pocięli wrak i dlaczego nie chcą go oddać właścicielowi? Dlaczego Rosjanie nie chcą nam oddać czarne skrzynki? Przypominam, że zarówno po katastrofie białoruskiego Su na AirShow w Radomiu jak i w katastrofie izraelskiego myśliwca w Rumunii zarówno wrak jak i czarne skrzynki wróciły do właścicieli. 13) Dlaczego Rosjanie kłamali ws. obecności Błasika w kabinie? Dlaczego sfałszowali wyniki sekcji Wassermana? Dlaczego nie wykonano sekcji w Polsce? Dlaczego nie wolno było otwierać trumien? Ile jest warta opowiastka o promilach u Błasika, którą w świat puściła komisja MAKu, a polska strona zaakceptowała ją milczeniem (Tusk był wtedy na urlopie)? 14) Gdzie jest kokpit??? Dlaczego wrak nie był badany? Dlaczego nie mamy czarnych skrzynek, broni borowców, wraku? 15) Dlaczego nie ma jeszcze odpowiedzi na to DO KOGO NALEŻĄ POLSKIE GŁOSY na filmie Koli? Kto przezyl katastrofę?? Przypominam, że film jest AUTENTYCZNY, a ścieżka audio zweryfikowana przez Centralne Laboratorium Kryminalistyczne. DLACZEGO...?
          • erte2 Re: Mam prawo miec watpliwosci 09.04.12, 18:21
            someone.lonly
            A ja mam tylko jedno pytanie: Czy nikt jeszcze ci nie powiedział że jesteś idiotą ?
            • jerobert666 Re: Mam prawo mieć watpliwosci 10.04.12, 02:04
              Dlaczego nie odniesiesz się do tych pytań merytorycznie , tylko obrażasz ?
              • wmc-33 Merytorycznie już było 10.04.12, 07:49
                Dwa lata po idiotycznej katastrofie można już tylko pukać się w czoło.
          • ajsrod jak wygląda głupota: 09.04.12, 18:36
            Na portalu wp znlazlem ciekawy wpis pewnego internauty. Pozwole sobie go zacytowac:
            1) czy sekcja zwłok Wassermana wykluczyła użycie bomby termobarycznej

A czy sekcja zwłok Wasserwanny wykluczyła udział Marsjan? A masonów-cyklistów wykluczyła? Albo meteoryt tunguski? Nie, nie wykluczyła!!!!!111AAAA
            • jerobert666 Twoja ? 10.04.12, 02:08
              Dlaczego nie odniesiesz się do tych wszystkich , rzeczowych punktów , tylko kpisz ? Nie masz argumentów .
              • michalng Re: Twoja ? 10.04.12, 09:24
                Ale tam niema rzeczowych punktów.
                Te pytania są kompletnie bez ładu i składu.
                Co ma do rzeczy rzekoma obecność jakiegoś oficera na placu św Piotra 30 lat wcześniej wspólnego z Katastrofą Smoleńską ? Albo przecięcie przez myśliwiec liny od kolejki.

• babcia.klozetova Re: Twoja ? 10.04.12, 09:55
                jerobert666 napisał(a):

> Dlaczego nie odniesiesz się do tych wszystkich , rzeczowych punktów , tylko kpi
                > sz ? Nie masz argumentów .

Największy związek z katastrofą smoleńską szyfrant Zielonka? Generalnie ten post z wyliczanką jest mieszanką pytań zasadnych i totalnych bzdur, trudno się odnieść do wszystkich kwestii. To jest technika propagandowa: mieszanie prawdy, półprawdy i kłamstw, stosowana przez Goebbelsa i Stalina. Maciarenko et consortes też stosują tę technikę, jak widać z powodzeniem.
          • nerwus0 Re: Mam prawo miec watpliwosci 09.04.12, 18:42
            Dlaczego nie otwarto trumien? Bo zabraniają tego międzynarodowe przepisy
            sanitarne, ze względów epidemiologicznych.
            • jerobert666 Re: Mam prawo miec watpliwosci 10.04.12, 02:11
              Co z pozostałymi punktami , zdybko ?
              • zdybka Re: Mam prawo miec watpliwosci 10.04.12, 20:29
                jerobert666 napisał(a):

> Co z pozostałymi punktami , zdybko ?

Jest tylko jeden punkt.....dotyczacy ciebie .
                Wylatujesz z tad !
                Krotki kaszel !!!
            • eryn_7 Re: Mam prawo miec watpliwosci 10.04.12, 03:11
              Żadne międzynarodowe przepisy nie zabraniają dokonywania sekcji zwłok i otwierania trumien w tym celu. Przy sekcji zawsze ma prawo być przedstawiciel rodziny, czego w Polsce rodzinom odmówiono. To ewenement.
            • aisug Re: Mam prawo miec watpliwosci 10.04.12, 09:26
              Dlaczego nie otwarto trumien? Bo zabraniają tego międzynarodowe przepisy
              > sanitarne, ze względów epidemiologicznych.
              =============================================
              bzdury i głupoty piszesz, zabrania się otwierania trumien z osobami zmarlymi na terenach epidemii i/lub wskutek chorób zakaźnych,.
          • michalng Re: Mam prawo miec watpliwosci 10.04.12, 09:15
            Dlaczego ? Żeby głupi maił zagadkę.
            ładujesz serie pytań bez ładu i składu. Część z nich to zwyczajnie nieprawda. Część to insynuacje a część nie ma kompletnie związku ze sprawą. Na inne odpowiedzi są oczywiste albo powszechnie znane.
          • 1410_tenrok drogi misiaczku, po katastrofie postronni ludzie 10.04.12, 10:24
            wykonali kilka tysięcy zdjęć na obszarze ścieżki podejścia tego samolotu. Obfocono wszystko, co się dało. Zdjęcia są dostępne w necie. Widać dokładnie jak samolocik wycinał swoje kontury w drzewostanie. widać jak po urwaniu się skrzydła, po przekręceniu się wokół własnej osi, kikut wyżłobił w glebie rowek. Wszystkie te zdjęcie przeczą idiotyzmom o katastrofie spowodowanej przez udział osób trzecich. Jakoś żaden z ludków macierewicza, gazety polskiej, naszego dziennika nie posługuje się tym bogatym materiałem zdjęciowym
            A dlaczego?
            Powód jest brutalnie prosty - wyjaśnienie obiektywnych powodów katastrofy nie pasuje do legendy pis, jarosława kaczynskiego oraz środowiska nacjonalprawicy.

I na koniec, wbrew pitoleniu Tu-154 to nie bombowiec, to samolot pasażerski, zaprojektowany tak, aby koszty eksploatacji w przeliczeniu na jedno krzesełko były jak najniższe. Czyli: jak najcieńsza blacha, aby obniżyć ciężar całkowity, w celu oszczędności na stosunku mocy silników do osiągów.
            I myśliwiec z katastrofy we włoskich Alpach, a jeszcze lepiej i b17/b24, które z wypraw bombowych wracały straszliwie pokiereszowane (obejrzyj sobie stosowne filmy lub foty na you tube), to powietrzne statki bojowe, których zadaniem było i jest danie załodze jak największych szans na przeżycie w walce.

Sekta pis musi być manipulowana, ponieważ sama się o to prosi. A im więcej jest zmanipulowanych, tym łatwiej będzie hiacyntowi wrócić do upragnionej władzy.
            • myslacyszaryczlowiek1 Re: drogi misiaczku, po katastrofie postronni lud 10.04.12, 14:06
              Praw fizyki nie zmienisz. Masa takiego F16 jest dziesięć razy mniejsza. Tam też się walczy o wagę płatowca, aby był jak najlżejszy. Tu skrzydło musi udźwignąć 100 ton masy, więc też musi mieć swoją wytrzymałość. Po za tym bardzo rzadko dochodzi do sytuacji, aby obydwie części się zniszczyły i drzewo i skrzydło. Zawsze tylko jedna rzecz się niszczy.
              • z2006 Re: drogi misiaczku, po katastrofie postronni lud 10.04.12, 15:56
                myslacyszaryczlowiek1 napisał:

> Tu skrzydło musi udźwig
                > nąć 100 ton masy, więc też musi mieć swoją wytrzymałość.

Wytrzymałość na równomiernie rozłożony nacisk działający w kierunku pionowym. Wytrzymałość na prostopadle skirowane uderzenie np. brzozą to co innego.

Po za tym bardzo rzad
                > ko dochodzi do sytuacji, aby obydwie części się zniszczyły i drzewo i skrzydło.
                > Zawsze tylko jedna rzecz się niszczy

1. Zdecyduj się: bardzo rzadko czy nigdy? ;-)

2. Kiedy zderzają się czołowo dwa samochody, to obydwa się "niszczą". I często ktoś przy tym ginie - nierzadko wszyscy (zwłaszcza przy prędkościach powyżej 200 km/h).
                • myslacyszaryczlowiek1 Re: drogi misiaczku, po katastrofie postronni lud 10.04.12, 18:43
                  Obejrzyj sobie, ekspertów zza oceanu, które to środowisko o wiele bardziej cenię niż naszych ekspertów. Chociażby z tego względu, że mają zerowe doświadczenie w badaniu wypadków dużych samolotów. i jak masz pojęcie o technice sobie sam oceń. Ja uważam, a jestem inżynierem, że dużo mają racji.
                  Aby dwa elementy zostały ścięte - brzoza, skrzydło, to prawdopodobieństwo jest podane na tych filmach.
                  • 1410_tenrok jacy specjaliście zza oceeanu? 10.04.12, 22:01
                    dwóch polskich emigrantów z kategorii, co kocha nacjonalprawicę? Nie rób sobie jaj misiaczku!!

A F16 czy inny raptor to płatowiec pola walki, który musi standardowo wytrzymać bardzo wiele., podobnie jak każdy samolot wojskowy od czasów II WS.

PS.
                    A co ze zdjęciami ze smolenska panie inżynier??? Doopa-tsipa!!! Praw fizyki misiaczku nie zmienisz!!!! Ten samolot spadł z głupoty prezydenta, a to jest bomba polityczna dekomponująca polską nacjonalprawicę. I tu jest tzw. Hund begraben!!!
          • klawo-egon-jak-cholera Re: Mam prawo miec watpliwosci 10.04.12, 10:42
            Bo pytania są tendencyjne i kompletnie nie związane z istotą sprawy. Są zadawane po to, aby gawiedź PiS-owska miała rozrywkę i zajęcie.
          • koloratura1 Mądrzejsi od Ciebie miewali... 10.04.12, 11:00
            someone.lonly napisał:

Mam prawo miec watpliwosci ...

Naturalnie!
            Nawet co do kulistości Ziemi:

I nic nie wiem i nic nie rozumiem
            I wciąż wierzę biednymi zmysłami,
            Że ci ludzie na drugiej półkuli
            Muszą chodzić do góry nogami.

(J.Tuwim)
          • trzy.14 Re: Mam prawo miec watpliwosci 10.04.12, 21:27
            Dodaj:
            16. Dlaczego Macierewicz już 15 minut po tragedii wiedział, że to zamach? DLACZEGO???
            17. Dlaczego 15 minut przed tragedią z samolotem łączył się J. Kaczyński. DLACZEGO???
            18. Czy w trakcie śledztwa wykluczono, że zapalnik bomby termobarycznej został włączony zdalnie za pomocą telefonu satelitarnego z Polski?
            19. Dlaczego J. Kaczyński nie wsiadł do samolotu, wbrew wcześniejszym planom, DLACZEGO?
            20. Jaki jest związek między powstaniem "Uważam Że" i "Gazeta Polska Codzienni" a znanymi planami WSI opanowania mediów w Polsce?
    • stivi47 Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 09.04.12, 17:44
      Polaki to Europejskie biedaki a do tego mordercy swojego Prezydenta malego L Kaczynskiego przez Swiat lubianego tego malego Kaczynskiego zamordowali w powietrze poslali tak robia nachlane polaki cwaniaki zabic nieporadnego brata blizniaka niestrudzonego oj wy polaki Pegerowskie biedaki pod wodza Prezesa niestrudzonego polaka malego biedaka zabraliscie tego blizniaka
    • vito3 Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 09.04.12, 17:49
      to byl zamach dolali cos kaczynskiemu do malpek i poczul sie panem swiata,jarek wam nie daruje,wawel jest za maly dla leszka trzeba mu zbudowac mauzoleum jak minimum leninowi,putin wez i reszte tych kretynow,POLSKA BIALO CZERWONI w glupocie nikt nas nie doscignie tusk to ruski agent a kaczynscy w lini prostej pochodza od chrobrego,nie ma takiej rury na swiecie ktorej nie mozna odetkac a nikodem dyzma naprzeciwko kaczynskich to spoko koles
    • herbapol Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 09.04.12, 17:53
      Jak widać,uzdolnionych następców Stanisława Lema nam nie brakuje.
    • jurek4491 Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 09.04.12, 18:17
      Ze wszystkich prawicowych szczątków najbardziej zakłamane jest " wPolityce.pl " tak zwani niezależni i rzetelni stojący po stronie prawdy ( czytaj kłamstwa ). Tam można napisać, wszystko oby tylko waliło w Platformę lub rząd, każda brednia jest nagłaśniana i podawana jako niezbity dowód, kłamią do potęgi. Do tej pory podano kilkanaście przyczyn tej katastrofy i wszystkie wskazywały że był to zamach a dokonali tego Rosjanie a skąd wiedzili że to zamach na Kaczyńskiego a nie na przykład na Karpiniuka albo Szmajdzińskiego. Niedobitki IV RP dwoją się i troją oraz szczują oby tylko przypodobać się zbawcy narodu który nie ma najmniejszych szans żeby kiedyś przejąć władzę bo to największa kanalia wśród kanalii.
      • aisug Re: Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 10.04.12, 09:30
        jaką nieprawdę pisze" wPolityce.pl ", konkretne przykłady proszę a nie insynuacje za piątkę a może już dychę płacą ?????
        • koloratura1 Re: Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 10.04.12, 11:10
          aisug napisał:

> jaką nieprawdę pisze" wPolityce.pl ", konkretne przykłady proszę a nie insynuac
          > je za piątkę a może już dychę płacą ?????

Wiesz coś o tym, prawda?
          Z osobistych doświadczeń!
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 11.04.12, 08:40
          Np. skłamali że Lis do swojego programu zaprosił esbeka Tadeusza Szymańskiego, a okazało się że gościem lisa był Tadeusz Cymański. potem siostry Karnowskie paliły głupa, że przecież jest prawdopodobne, że esbek Szymański mógłby być gościem Lisa. Karnowskie to bogoojczyźniane szmaty.
    • kerops Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 09.04.12, 18:18
      mnie nie interesuje przynależność partyjna i mój komentarz jest jest jednym z nie wielu bo jak tu polemizoać jak wszyscy już znają prawdę obojetnie w którą strone ja czekam jedznak na wrak jak pojawi się w Polsce i bedzie zlożony w hangarze potem oceńmy co sie stało
    • jedimaster0 Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 09.04.12, 18:20
      to juz tak meczy, ulitujcie sie :(
    • ajsrod O jaki piękny, kłamliwy świr smoleński :) 09.04.12, 18:31
      A dlaczego nie przewieziono szczątków samolotu do hangaru i nie złożono. Dlaczego tych szczątków dokładnie nie zbadano

Ależ oczywiście, że wrak przebadano dokładnie na użytek badań/śledztw polskich i rosyjskich, np.:
      „Komunikat Naczelnej Prokuratury Wojskowej
      25.06.2010
      Informujemy, iż w toku śledztwa prowadzonego przez Wojskową Prokuraturę Okręgową w Warszawie w sprawie katastrofy samolotu Tu-154M 101 z dnia 10 kwietnia 2010 roku, wpłynęła opinia biegłych z Wojskowego Instytutu Chemii i Radiometrii. Biegli w przedstawionej opinii stwierdzili, iż w próbkach szczątków zebranych na miejscu katastrofy nie stwierdzono obecności bojowych środków trujących oraz produktów ich rozkładu powyżej granicy ich wykrywalności. Biegli nie stwierdzili także obecności materiałów wybuchowych. W następstwie przeprowadzonych badań i pomiarów, biegli podali, iż próbki dostarczone do badań nie stanowią dodatkowego źródła celowo wprowadzonych substancji promieniotwórczych emitujących promienie alfa, beta, gamma, czy promieniowanie neutronowe.?
      www.npw.gov.pl/491-katastrofaTU154M-p_18.htm
      • trzy.14 Re: O jaki piękny, kłamliwy świr smoleński :) 09.04.12, 19:56
        Drogi kolego,
        Naczelna Prokuratura Wojskowa jest to agentura Tuske 'go i Komoruskiego, więc mogą sobie pisać co chcą, zresztą im więcej piszą, tym bardziej jest to podejrzane - widać, że zacierają w ten sposób ślady - jedynym źródłem prawdy i tak pozostaje Macierewicz i Rydzyk.

Amen.
        • pike_bishop Re: O jaki piękny, kłamliwy świr smoleński :) 10.04.12, 08:49
          to pomódl się do nich o rozum
        • koloratura1 Re: O jaki piękny, kłamliwy świr smoleński :) 10.04.12, 11:17
          trzy.14 napisał:

> Drogi kolego,
          > Naczelna Prokuratura Wojskowa jest to agentura Tuske 'go i Komoruskiego, więc m
          > ogą sobie pisać co chcą, zresztą im więcej piszą, tym bardziej jest to podejrza
          > ne - widać, że zacierają w ten sposób ślady - jedynym źródłem prawdy i tak po
          > zostaje Macierewicz i Rydzyk.

A Kaczyński (ten co się ostał przy życiu) - to pies?
      • kruq666 Re: O jaki piękny, kłamliwy świr smoleński :) 10.04.12, 08:38
        W przypadku katastrof lotniczych w cywilizowanym świecie dokladinie badana jest praktycznie KAŻDA czesc zniszczonego samolotu. Szczegolnie gdy ginie w nim tyle waznych osob. Polscy eksperci badali tymczasem jedynie probki zebrane z miejsca katastrofy. Cytujesz to zreszta w swoim poscie, szerloku.
        • michalng Re: O jaki piękny, kłamliwy świr smoleński :) 10.04.12, 09:45
          W przypadku katastrof lotniczych w cywilizowanym świecie dokladinie badana jest
          > praktycznie KAŻDA czesc zniszczonego samolotu. Szczegolnie gdy ginie w nim tyl
          > e waznych osob. Polscy eksperci badali tymczasem jedynie probki zebrane z miejs
          > ca katastrofy. Cytujesz to zreszta w swoim poscie, szerloku.

O czym ty piszesz. W badaniu na obecność środków wybuchowych oraz bojowych środków trujących (a także innych badaniach "chemicznych") stosuje się próbki. Często w wyniku badań te próbki są niszczone. Jak nie masz pojęcia o tego typu badaniach to nie ośmieszaj się.
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: O jaki piękny, kłamliwy świr smoleński :) 10.04.12, 14:14
        > A dlaczego nie przewieziono szczątków samolotu do hangaru i nie złożono. Dla
        > czego tych szczątków dokładnie nie zbadano

>
        > Ależ oczywiście, że wrak przebadano dokładnie na użytek badań/śledztw polskich
        > i rosyjskich, np.:
        > „Komunikat Naczelnej Prokuratury Wojskowej

Jasne, na bagnistym polu przebadano wrak. Nawet nie próbowano go złożyć.
        Obejrzyj sobie chociaż kilka odcinków o katastrofach lotniczych, a wtedy bedziesz miał pojęcie, jako takie. Wykonuje się chociażby sekcję zwłok, aby stwierdzić czy nie śladów wybuchy, czy bębenku w uszach nie popękały.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: O jaki piękny, kłamliwy świr smoleński :) 11.04.12, 08:42
          Przecież sekcje zwłok wykonano. i proszę podaj mi przypadki katastrof, w których poskładano wrak (poza Lockerbie bo to już zdarta przez pelikany płyta).
    • 6burakow Re: Czuchnie w tym kubliku .. 09.04.12, 18:37
      zapomniales o czerwonej zarazie!
      • nerwus0 Re: Czuchnie w tym kubliku .. 09.04.12, 18:44
        Jeszcze nie jest na tyle wlany. Koło 24.oo zacznie.
      • jerobert666 Re: Czuchnie w tym kubliku .. 10.04.12, 02:14
        Sama się odezwała.
    • krzychol74 Re: Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 09.04.12, 18:56
      dlaczego ciągle jest wyjmowany ten trup z szafy.ludzie którzy wymyślają te "teorie"mają ostre problemy ze swoją psychiką albo jest to w ich interesie abyśmy my polacy skakali sobie wiecznie do gardeł i ten kto podtrzymóje te chore wymysły nie powinien mówić o swoim patryjotyzmie,bo jest to zwykłą obłódą.
      • antropoid Re: Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 09.04.12, 19:14
        > dlaczego ciągle jest wyjmowany ten trup z szafy.

Żeby show pt. "Żałoba psychola po Pałacu Prezydenckim" mógł się kręcić dalej.
    • drmuras Proste odniesienie 09.04.12, 19:21
      Jakie to sprawy których podjął się rząd Tuska udało się załatwić w 100 % poprawnie za pierwszym razem? Jak pamięcią sięgnąć wszystkie sprawy wymagały poprawek, doróbek dodatkowych wytycznych , dodatkowych konsultacji itp... Właściwie nie ma sprawy której nie spieprzono by kiedy zabierali się za nią fachowcy słońca Peru. Wiele okazywało się kompletnymi bublami , ludzie jak np. Pitera okazywali się darmozjadami niepotrafiącymi niczego poza pyskowaniem. Z prostej zasady logiki można z dużą doza prawdopodobieństwa przypuszczać że wyjaśnienie przyczyn katastrofy smoleńskiej nastąpiło w analogiczny sposób- byle jak , byle szybko byle nikogo z żyjących nie obciążyć, byle nie drażnić rosyjskiego pułkownika KGB...
    • helguera sztuczna mgla w glowie Czuchnowskiego 09.04.12, 19:35
      pierwszy cyngiel gazety kolejny raz pokazuje ze insynuacje i kretactwa to jego specijalnosc.Na poczatku debilnego tekstu kolejny raz pisze o mgle sztucznej,o rozpylonym gazie i.t.p.,czyli przytacza to co ktos tam chlapnał,a czaego nigdy nikt nie powiedzial przynajmniej nikt chocby z komisji Maciarewicza czy z rodzin ofiar.Gazeta stale te opowiastki przypomina by osmieszyc tych co maja watpliwosci co do tego co wydarzylo sie pod smolenskiem.Cyngiel nigdy nie napisze ze watpliwosci jak najbardziej sluszne .Słuszne bo śledztwo bylo skandaliczne,bez skrzynek,bez wraku,z klamstwami ktore gonily kolejne klamstwa,a ta ktora klamala przed m.in.polakow o przekopanej ziemi na 1m.żamiast zniknac z sceny politycznej zostaje druga osoba w panstwie.Szef BOr zostaje odznaczony zamiast zdegradowany,przyklady takie mozna by mnożyc,czy wobec nich nie mozna miec watpliwosci?.Moze Czuchnowski porozmawia z p.Szmajdzińska,ktorej daleko do pisiorowego oszolomstwa.Nie on tego nie zrobi bo leglaby w gruzach cala obrona rządzących ,przez lewackie media.Obrona tak niezrozumiała że trudno w nia uwierzyc.a wszystko to przez nienawisc i pogarde ktora te media prezentowaly wobec prezydenta RP wybranego w demokratycznych wyborach/.
      • koloratura1 Cóż winien biedny Czuchnowski, ... 10.04.12, 11:30
        helguera napisał:

> pierwszy cyngiel gazety kolejny raz pokazuje ze insynuacje i kretactwa to jego
        > specijalnosc.Na poczatku debilnego tekstu kolejny raz pisze o mgle sztucznej,o
        > rozpylonym gazie i.t.p.,czyli przytacza to co ktos tam chlapnał,a czaego nigdy
        > nikt nie powiedzial przynajmniej nikt chocby z komisji Maciarewicza czy z rodzin ofiar.

...że ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem?

Artykuł dotyczył różnorodności przyczyn katastrofy, sugerowanych przez prawicowe media.
        Tylko tyle i aż tyle.
    • gregroyx Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 09.04.12, 19:42
      Przegladajac te wpisy mam wrazenie, ze dostalem sie do szpitala dla umyslowo chorych.
      • jk1962 Re: Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 09.04.12, 20:04
        gregroyx napisał:
        Przegladajac te wpisy mam wrazenie, ze dostalem sie do szpitala dla umyslowo chorych.
        ..............................

Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią.
        Narodziła się nowa religia. Co na to biskupi?
        • jk1962 szaleństwo czy religia? 09.04.12, 20:11
          Myślę że warto podać autora cytatu i jego pełne brzmienie:

Robert Pirsig pisze:
          "Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią. "
    • zdybka jerobek ty nas jednak kochasz ..... 09.04.12, 20:01
      tylko po co te zmiany nickow ?
      My cie z daleka poznamy !!!!
      • jerobert666 Re: jerobek ty nas jednak kochasz ..... 09.04.12, 20:44
        Masz rozdwojenie osobowości , nerwusie-zdybko . Nawet zmieniasz płeć . To się leczy !
        • zdybka Re: jerobek ty nas jednak kochasz ..... 09.04.12, 21:16
          Jerobku nie zmieniaj tematu ,odpowiedz na pytanie.
          • koloratura1 Re: jerobek ty nas jednak kochasz ..... 10.04.12, 11:34
            zdybka napisała:

> Jerobku nie zmieniaj tematu ,odpowiedz na pytanie.

Miejże choć trochę litości nad bałwanem!
            • zdybka Re: jerobek ty nas jednak kochasz ..... 10.04.12, 19:47
              I tu robie wyjatek - zero litosci !!!!
              Zmadrzeje ? Wtedy tak !
              • koloratura1 Re: jerobek ty nas jednak kochasz ..... 11.04.12, 10:10
                zdybka napisała:

> I tu robie wyjatek - zero litosci !!!!
                > Zmadrzeje ? Wtedy tak !

Ależ on nie ma szansy zmądrzeć!!!
                Niektórzy już tak mają (albo - nie mają).
                • 6burakow Re: jerobek ty nas jednak kochasz ..... 11.04.12, 15:08
                  z tego wszystkiego jerobek o czerwonej zarazie i komuchach zapomnial.
              • marine10 Jakaś ubecja . 12.04.12, 21:22
                Strzelisz mu w potylicę bo chce prawdy ? To tyPowe dla czerwonych .
    • jaga.28 Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 09.04.12, 20:12
      Zamach być musi bo bez zamachu L Kaczyński by był nikim w kontekście historii a PiS nie miałby mitu założycielskiego i paliwa politycznego. Ten mit gwarantuje J K minimum te 18% wyznawców i miejsce dla lidera na Wiejskiej
      • gazo-ropo-mozgi Re: Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 09.04.12, 20:17
        Kargul wypowiedziałby na ten temat taki monolog: Jak nie był zamach??~! aaa??/ Był ! - bo być musijał, przetjesz jakby sje Putin nie zamachnoł to kaczy miałby 5 % w wyborach, a tak to same korzysti dla zdrowotnosti drugiego kaczora som !
    • kaszub102 Dopoki nie poznamy prawdy nigdy dosc o Smolensku! 09.04.12, 21:21
      Przewaga tych ludzi, którzy będą obchodzić rocznicę, i którzy będą się z obchodzącymi solidaryzować polega też na tym, że oni nadludzkim wysiłkiem, wbrew sabotażom i kłamstwom, zacieraniem śladów i kpinom, dochodzą do prawdy, czyli do faktów. Zmartwieniami na wyrost, jakie słyszę zewsząd, że im nigdy nie wystarczy i żadna prawda, będę się martwił gdy usłyszę chociaż połowę, potwierdzonej prawdy. Na razie słyszę bełkot ćwierć inteligentnych oficjeli, ruskich pachołków i zdeterminowane, coraz szersze prace nad prawdą. Do czasu ukazania prawdy – nigdy dość Smoleńska!
      • marine10 Re: Dopoki nie poznamy prawdy nigdy dosc o Smolen 10.04.12, 02:27
        Zgadzam sie z Panem Kaszubem w 100 % .
        • koloratura1 Re: Dopoki nie poznamy prawdy nigdy dosc o Smolen 10.04.12, 11:39
          marine10 napisał:

> Zgadzam sie z Panem Kaszubem w 100 % .

A mnie ciekawi kiedy Wy obaj uznacie i po czym poznacie, że to jest właśnie ta prawda, o którą Wam chodziło...
      • pis_busters Re: Ależ prawdę to my już znamy od 11.04.2010 ! 10.04.12, 16:32
        Ależ prawdę to my już znamy od 11.04.2010 ! Jarosław zorganizował bizantyjską wyprawę smoleńską na inaugurację kampanii prezydenckiej brata. Stąd samolot MUSIAŁ lądować bez względu na warunki atmosferyczne bo inaczej szlag by trafił dętą imprezę. To była główna przyczyna katastrofy i żadnej innej dotąd nie odkryto. O tym, że cały świat wiedział o prawdziwej przyczynie katastrofy nazajutrz po niej swiadczą choćby masowe rezygnacje głów państw z udziału w wawelskim pogrzebie.
    • opornik4 Re: Proste odniesienie 09.04.12, 22:23
      gazo-ropo-mozgi napisał:

xxxxxxxxxx

Ty faktycznie masz gaz i ropę zamiast mózgu.
      Popyszcz sobie, tyle twojego - bardzo podobne teksty serwowały czerwone szuje, tym którzy domagali się ujawnienia prawdy o Katyniu.
      Trzeba było czekać na to prawie 50 lat. Tym razem pójdzie szybciej, zmieni się tylko układ geopolityczny i prawda o katastrofie zostanie pokazana.
      Tusk i jego banda już są spaleni na europejskich salonach, Donek o jakimkolwiek fotelu w PE może zapomnieć, a i Bul nie za bardzo będzie miał gdzie się zaczepić, gdy jego prezydencka "kariera" się skończy.
      Inną sprawą jest to, że po tej ekipie już nie będzie co z Polski zbierać, do końca rozpieprzą ten biedny kraj.
      Szkoda uczciwych Polaków, bo lemingom należy się to, co ich już wkrótce spotka, a wyjechać hołota nie będzie miała gdzie.
      • pike_bishop Re: Proste odniesienie 10.04.12, 08:53
        ty już renatko dawno wyjechałaś i w dojczlandzie siedzisz, patryjotko za dychę, i katoliczko po 4 aborcjach.
      • koloratura1 Chciałabym wiedzieć... 10.04.12, 11:44
        opornik4 napisała:

> Ty faktycznie masz gaz i ropę zamiast mózgu.(...)

Czemu jesteś chamem ?
        To wrodzone czy się tego nabywa z czasem? Jeśli - to drugie, to jakie okoliczności muszą zostać spełnione?

• pis_busters Re: Cały świat śmieje się z waszych pisuarowych ob 10.04.12, 16:26
        Na konferencji PIS w Brukseli było łącznie z posłami PIS 10 osób. Miejscowa prasa nawet o tym nie wspomniała. Cały świat śmieje się z waszych pisuarowych obsesji. A propos rozpieprzania Polski: gdyby PiS nie daj Bóg znalazł się u władzy to Grecja byłaby słabiutkim tąpnięciem wobec tego, co zgotowałby Kłamczyński Polsce.
    • ted1 Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 09.04.12, 23:31
      Hmmm. A dlaczego GW nie zrobi listy kłamstw płynących ze źródeł oficjalnych - juz od pierwszych minut po katastrofie. Począwszy od czterokrotnej próby lądowania, przez obecność gen. Błasika w kokpicie, jego udział w sterowaniu samolotem, rzekome słowa w nagraniu, charakter lotu i wiele innych.
      • koloratura1 Re: Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 10.04.12, 11:48
        ted1 napisał:

> Hmmm. A dlaczego GW nie zrobi listy kłamstw płynących ze źródeł oficjalnych -
        > juz od pierwszych minut po katastrofie.

Pewnie dlatego, że ją różne bałwany wyręczają aż do przesady.
    • marine10 Ty kolego ..dobrze się czujesz ? 10.04.12, 02:22
      Ta ropa w twoim mózgu chyba się zagotowała . Lepiej zadzwoń na pogotowie .
    • jerobert666 Tusk będzie sądzony . 10.04.12, 02:39
      Odpowie na zarzut niedopełnienia obowiązku przy wyborze konwencji śledztwa w pozwie Solidarnych 2010 . Przestępstwo zagrożone karą więzienia . To dopiero pierwszy krok z wielu w przyszłosci .
      • michalng Re: Tusk będzie sądzony . 10.04.12, 10:51
        Nie będzie. Po pierwsze chroni go immunitet. Po drugie zarzut jest polityczny, premier nie odpowiada bezpośrednio za badanie przyczyn katastrof lotniczych. Po trzecie od ew egzekwowania odpowiedzialności prawnej najwyższych urzędników państwowych jest trybunał stanu, a o postawieniu premiera przed trybunałem stanu decyduje sejm (wniosek musi poprzeć 3/5 posłów) na co kompletnie nie ma szans.
        • koloratura1 Re: Tusk będzie sądzony . 10.04.12, 11:51
          michalng napisał:

> Nie będzie. Po pierwsze ...

Masz 100% racji, ale mógłbyś nie odbierać złudzeń bałwaństwu...
          Oni już i tak mają za swoje.
      • 6.smiech Re: Tusk będzie sądzony . 10.04.12, 14:00
        jerobert666 napisał(a):

> Odpowie na zarzut niedopełnienia obowiązku przy wyborze konwencji śledztwa w p
        > ozwie Solidarnych 2010 . Przestępstwo zagrożone karą więzienia . To dopiero pie
        > rwszy krok z wielu w przyszłosci .

Jerbniety nie chowaj sie pod nowym nickiem bo i tak wiemy ze to ty. To widac po tym samym
        stylu glupich wpisow.
    • qwerty1973 Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 10.04.12, 03:00
      ONI WSZYSCY ZYJA! Na innej planecie, razem z Presleyem, Morissonem i reszta choloty! Prawicowe ciolki zajmijcie sie modlitwa o lepsze, normalne jutro, a nie pie...mi! Ludzie, czy Wy nie macie wiekszych zyciowych problemow? Ja np. zastanawiam sie nad wakacjami w naszej wolnej, bogatej Europie...
    • thug Prawdziwe kłamstwa o Smoleńsku 10.04.12, 08:23
      A ja mam to wszystko w dupie :)
      Pochowani, świeczki zapalone... AMEN.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka