aussie1inc 14.04.12, 15:40 Wraca stare, i bardzo dobrze bo na trudne czasy najlepsi starzy, sprawdzenie w bojach towarzysze. Boj to jest wasz ostatni, Czarzasty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waldemark112 Czarzasty - nowym szefem SLD na Mazowszu 14.04.12, 16:04 Będzie wesoło ale nie strasznie .Czarzasty to taki Palikot SLD.Dobrze się stało.No i zakład o całe moje życie ,żę zostanie szefem SLD.I to też dobrze.Bo nie bonmoty a trzeba zabrać się do roboty.Służę doświadczeniem i uczciwością. Odpowiedz Link Zgłoś
0kostek Agnisia Kublik straciła spolegliwą Kasię. 14.04.12, 19:10 Został jej tylko Rysiu. Zwycięstwo Czarzastego i utrata Kasi to duży cios dla Agnisi. To smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Agnisia Kublik straciła spolegliwą Kasię. 14.04.12, 20:28 To znaczy, że będzie nadal pisała ten sam artykuł o Czarzastym? Odpowiedz Link Zgłoś
abers Czarzasty nowym szefem SLD na Mazowszu 14.04.12, 16:28 Pani Kublik chyba pęknie z zazdrości ! Odpowiedz Link Zgłoś
lubiewb Czarzasty nowym szefem SLD na Mazowszu 14.04.12, 16:34 Ciekawe kto wybrał tego starego przekręciarza z PZPR.Za aferę Rywina powinien kiblować z pięć do dziesięciu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
wtyka82 Re: Czarzasty nowym szefem SLD na Mazowszu 14.04.12, 20:05 lubiewb napisał(a): > Ciekawe kto wybrał tego starego przekręciarza z PZPR.Za aferę Rywina powinien k > iblować z pięć do dziesięciu lat. Jak się ma tgz. afera Rywina do klasycznej afery taśm p. BEGER z udziałem PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiewb Re: Czarzasty nowym szefem SLD na Mazowszu 14.04.12, 20:21 Normalnie, tak jak wół do karety. Odpowiedz Link Zgłoś
yacek67 Pezetperacja SLD 14.04.12, 16:53 SLD się nadal pezetperuje - wpierw zmiana generacyjna, zastąpiono jakiego by nie byą, ale młodego Napieralskiego starym, wypróbowanym choć już wypalonym tow. Millerem, teraz doprasza się starych komunistycznych kombinatorów jak ten z afery Czarzastego. Niebawem będzie powtórka "wyprowadzić sztandar". Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Czarzasty nowym szefem SLD na Mazowszu 14.04.12, 17:19 "Powiew świeżości i młodości" - zapewne takie hasło przyświecało wyborcom nowego "barona". No i rzeczywiście niezbędna mu jest owa zapasowa wątroba, bo po buźce widać że stara już na ostatnich nogach.... Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Czarzasty nowym szefem SLD na Mazowszu 14.04.12, 20:33 Twoja wątroba też chyba nie najlepsza sądząc po zgryźliwości większości Twoich wpisów. Ale mogą to być również wrzody. W każdym razie zdrówka życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Czarzasty nowym szefem SLD na Mazowszu 15.04.12, 00:42 alakyr Z pewną taka nieśmiałościa przypominam ci że o zapasowej wątrobie nie ja napomykałem; i nie ja chciałem jej używać do rozmów politycznych. A co do mojej - dziękuję, jest w stanie znakomitym (szczególnie jesli się weźmie pod uwagę żę swokje lata ma). Może dlatego że obchodziłem się z nią dość przyzwoicie i nie obciążałem zbytnio. Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Czarzasty nowym szefem SLD na Mazowszu 14.04.12, 19:39 Czarzasty jest bardzo inteligentnym,lojalnym i pracowitym facetem. Szukającym na niego i Millera, haków dedykuję słowa Michnika: Posiedzenie Rady Integracji Europejskiej; jej członkiem jest Michnik. 18.lipiec 2002r. Michnik: - Zadzwoniłem do premiera z prośbą o rozmowę w cztery oczy przed posiedzeniem. Powiedziałem oględnie, choć byłem zdenerwowany jak cholera, że przyszedł do nas jego pełnomocnik z pewną propozycją personalną i biznesową... Premier zrobił wielkie oczy. Leszek Miller: - Michnik zapytał, czy wysyłałem do Agory emisariusza. Gdy zaprzeczyłem, pokazał mi notatkę Wandy Rapaczyńskiej. Wpadłem w osłupienie. Michnik: - Premier zapytał mnie: "Ale przecież ty w to nie wierzysz?". - Wierzę, nie wierzę - mówię. - Byłeś z Rywinem na jakichś rybach. Miller: - Nigdy nie byłem z Rywinem na żadnych rybach. Nigdy nie łowiłem z nim żadnych ryb ani dużych, ani małych. Widziałem go ostatni raz na pokazie "Pianisty" w połowie czerwca. Doszedłem do wniosku, że musimy zrobić konfrontację: Michnik, Rywin i ja. Michnik: - Między spotkaniem z Millerem a rozmową z Rywinem minęły cztery dni. Moim zdaniem to dowód na to, że premier nic nie wiedział o ofercie. Bo gdyby wiedział, ostrzegłby Rywina, by mi jej nie zgłaszał, a przynajmniej bez powołania się na jego nazwisko. Za cztery dni do Michnika przyszedł Rywin ze swoją propozycją. Eksploatuje się tą dętą niby aferę,pomimo ,że "prokuratorzy " Ziobry nic nie byli w stanie znależć,choć bardzo się starali w całej Polsce. Sam Rywin siedział za niemoralną propozycję i za to,że nie wiedział z kim pić wódkę,bo nawet nie podejrzewał,że może być nagrany. Idą dobre czasy dla lewicy! Odpowiedz Link Zgłoś
lubiewb Re: Czarzasty nowym szefem SLD na Mazowszu 14.04.12, 20:03 Jeśli Czarzasty jest porządnym i uczciwym facetem to i Putin też.Oni z tej samej przecież beczki czerwonej. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: No to konkretnie, co mu zarzucasz? 14.04.12, 20:37 Miej odwagę, no chyba że należysz do ludzi tępo powielających obiegowe opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiewb Re: No to konkretnie, co mu zarzucasz? 14.04.12, 21:01 1.Komuch od urodzenia. Znasz bardziej parszywe określenie. 2.Komuch po urodzeniu. 3.Wieloletnia, szkodliwa działalność w Radiokomitecie przy udzielaniu ( wydawaniu ) częstotliwości dla rozgłośni radiowych.Zgoda zawsze zależała od widzimisie Czarzastego. 4.Głęboko umoczony w aferze Rywina ( zmiana zapisu w ustawie, spółka z Jakubowską). Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: No to konkretnie, co mu zarzucasz? 14.04.12, 21:46 Kto to jest komuch? Czym się charakteryzuje? Kto nie dostał częstotliwości? W aferze Rywina raczej nie jest umoczony, widzieli go tam jedynie Michnik z zespołem dziennikarzy no i środowisko postsolidarnościowe, którzy wspólnie zmontowali całą aferę. Nawet prokuratorzy mieli problem z dowodami a co dopiero sądy, które obśmiały całą aferę wyjąwszy Rywina. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiewb Re: No to konkretnie, co mu zarzucasz? 14.04.12, 22:03 1.A ile masz lat, skoro nie wiesz, kto to komuch? Zapytaj rodziców. Powiedzą ci wówczas, jeśli sami nie są. A jeśli są wejdź na Google. 2.Nie pamiętam teraz konkretnie, które stacje radiowe dostały a które nie.Wtedy trzeba było też "smarować".Myślisz,że dzisiaj przyzna sie do tego. To było w czasach, kiedy chodziłeś chyba do przedszkola. 3.To, że nie siedział, nie znaczy, że był nieumoczony. Czy Rywin prosząc o kasę dla swoich czerwonych kumpli miał na myśli szwagra, żonę i teściową? 4.Wiesz jak dużo przestępstw w Polsce pozostało bez wyroku? 5.Masz jakiś pogląd na temat uczciwości sędziów i prokuratorów? Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Właśnie dlatego że mam aż tyle lat... 14.04.12, 22:55 ciekaw jestem czym/kim, dziś, po 22 latach wolności jawi się komuch. Bo że jest to określenie negatywnie oceniające drugiego człowieka to od 22 lat wiemy. Aaa, jeszcze w dodatku nie wszyscy tak myślą. Co do reszty to wybacz, to tabloidowe bleblanie. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Czarzasty nowym szefem SLD na Mazowszu 14.04.12, 20:17 anna12-3 Oj żabciu, jeszcze całkiem niedawno dzielnie jak działo własną nieco juz obwisłą piersią broniłaś jak lwica Grzesia Napieralskiego, zwanego pieszczotliwie Głupawym Grzesiem, Jedynego i Najważniejszego Kandydata na Prezydenta. A po sromotnie przerżniętych przez niego ostatnich wyborach obwiniałaś starych komuchów (z Czarzastym na czele) o to że nie wsparli GG, bo przecież gdyby to zrobili to....ho ho ho ! A dzisiaj jakby nigdy nic piszesz: Czarzasty jest bardzo inteligentnym,lojalnym i pracowitym facetem. No to w końcu zdecyduj się: Włodziu czy Grzesiu ? Jeden majętny i ustawiony, a drugi niestary i taki śliczny.... A może jeszcze inaczej: poniedziałki, środy i piątki kasa i doświadczenie, a wtorki, czwartki i soboty - uroda i wdzięk młodości. Niedziele zarezerwój zaś dla Millera - może nareszcie uda mu się skończyć.... Żona do męża: - Kochany, czy to prawda że płazy nie mają rozumu ? - Tak, żabciu... Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Re: Czarzasty nowym szefem SLD na Mazowszu 14.04.12, 20:38 A ty dupku co masz obwisłe ? Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Czarzasty nowym szefem SLD na Mazowszu 14.04.12, 20:47 anna12-3 Cokolwiek by to nie było możesz sobie o tym tylko pomarzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Chyba jednak wrzody. 14.04.12, 20:47 Nie kompromituj się tą żabcią, potem powtarzają to za granicą jako polish jokes. Co do poglądów to tylko krowa i niektórzy forumowicze ich nie zmieniają. Poglądy przeciętnie inteligentnego człowieka podlegają ciągłym ocenom wewnętrznym i weryfikacjom wraz z nowymi informacjami trafiającymi do mózgu. To się nazywa autokrytycyzm. Aha i dotyczy tylko tych osobników, którzy używają mózgu do myślenia. Co do Napieralskiego to też zmieniłem o nim zdanie, podobnie jak o Tusku. Odpowiedz Link Zgłoś
wtyka82 Czarzasty nowym szefem SLD na Mazowszu 14.04.12, 20:01 Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu oby tak dalej do przodu ....... Gratulacje dla pana Czarzastego.... Odpowiedz Link Zgłoś
lubiewb Re: Czarzasty nowym szefem SLD na Mazowszu 14.04.12, 20:22 No przecież wiadomo, że odpowiedni. Wyobrażasz sobie na czele SLD uczciwego człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr No i bardzo dobrze, nareszcie ktoś z jajem. 14.04.12, 20:29 A dziennikarzom /szczególnie GW i TVN/ będzie trudno przeprowadzać z nim wywiady, przerasta ich intelektem o lata świetlne. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: No i bardzo dobrze, nareszcie ktoś z jajem. 14.04.12, 20:50 alakyr oczywiście, bo jedynym uprawnionym i kompetentnym dziennikarzem uprawnionym do przeprowadzania z nim wywiadów jest niejaki marek barański... Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: No i bardzo dobrze, nareszcie ktoś z jajem. 14.04.12, 21:57 Pomijając żołądkową jadowitość, myślę że Barański też mu nie da rady. BTW, co masz do Barańskiego? Czym się różnii od takiego Grasia, Olejnik czy Pohanke poza tym że żył w innych czasach i pracował dla innej władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: No i bardzo dobrze, nareszcie ktoś z jajem. 15.04.12, 00:37 alakyr Widzisz - są pewni ludzie którzy są sku...synami po prostu obiektywnie. W roku 1982. telewizja przedstawiła "nagranie" rozmowy Lecha Wałęsy z bratem. Roiło się tam od tekstów mających świadczyć o tym jakim tak naprawdę podłym i sprzedajnym człowiekiem jest Lech Wałęsa, jakie podłości knuje tylko i wyłącznie dla kasy itd. Miało to służyć skompromitowaniu i Lecha, i całej "Solidarności". Po latach sam Kiszczak przyznał że była to manipulacja, taśma zmontowana z różnych fragmentów podsłuchiwanych rozmów (co zresztą był słychać) a pomysłodawcą i realizatorem tej "akcji" był właśnie Marek Barański; osobiście zresztą to demostrował i odpowiednim komentarzem opatrzył. A była to tylko jedna z wielu takich "perełek" w jego wykonaniu. Czy jesteś w stanie teraz pojąć, delikatnie mówiąc, niestosowność swego porównania ? Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: No i bardzo dobrze, nareszcie ktoś z jajem. 15.04.12, 16:41 Co powiesz o akcji dyskredytacji Cimoszewicza przez Jarucką kierowaną przez Miodowicza? Koronkowe gó... przy którym ew. montaż taśm Wałęsy to małe miki. A dziennikarze odpowiednich mediów dostali instrukcje co będzie się dziać i jak o tym pisać. I tego się czepiasz w stosunku do Barańskiego? Popatrz naokoło co się wyrabia, tylko fakt, jest pewna różnica, dzisiaj gorsze rzeczy wyrabiają Twoi koledzy. Ale zdaje się im wolno. Lepszą układanką, bardziej brzemienną w skutkach było zmontowanie afery Rywina ale jej dam spokój bo za dużo trza by pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
gazo-ropo-mozgi Re: No i bardzo dobrze, nareszcie ktoś z jajem. 15.04.12, 16:22 Żałosna ruska mendo-alakyr ,ktorej sie wydaje ze o takich UBECKICH BYDLĘCIACH JAK WOŁODJA mozna pisac gdzie indziej niz na gazetkach sciennych komsomolskiego scierwa : jesteś szczurze kacapski klasycznym przykładem niezrozumienia sytuacji poitycznej w Polsce . Jest takie slowo;tolerancja- i ono dotyczy komunistycznego bagna, poki co... - a jak tolerancja sie skonczy- zawisniesz kgbowska gnido w ujazdowskich wraz z resztakami brwi czarzastych . Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: No i bardzo dobrze, nareszcie ktoś z jajem. 15.04.12, 16:44 Powiedział autorytet intelektualny Psiej Wólki, przebudzony nad ranem chłodem parkowej ławki. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiewb Re: No i bardzo dobrze, nareszcie ktoś z jajem. 15.04.12, 17:02 Boli cię prawda? To jest najgorsze, co człowieka może spotkać na forum, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Te wymiociny to jest ta prawda? 15.04.12, 20:22 Jak ci to pasi nie ma sprawy, Psia Wólka jest wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiewb Re: Te wymiociny to jest ta prawda? 15.04.12, 20:37 Bo widzisz ubeckie mendy nie powinny pisać na forum dla normalnych ludzi. Piszcie najlepiej do siebie, albo do lustra. Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Czarzasty nowym szefem SLD na Mazowszu 15.04.12, 08:25 *Czarzasty, ach Czarzasty! Koło jedno, a cztery piasty*. V. Dynger. Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless nic z tego nie będzie. Takie nominacje, to prosta 15.04.12, 10:56 droga do skojarzenia SLD ze starymi komuchami, niezależnie od tego, jak bedzie się gimnastykował Miller i Czarzasty, to każdy widzi w nich starych aparatczyków, którzy usiłują ciągle podnieść łeb... nie będzie mąki z tego chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
mrkolek Re: Nowy szef SLD na Mazowszu 15.04.12, 11:35 > Wraca stare, i bardzo dobrze bo na trudne czasy najlepsi starzy, sprawdzenie w > bojach towarzysze. Boj to jest wasz ostatni, Czarzasty. Takie teksty słyszymy od 20 lat. Za każdym razem, gdy coś dzieję się w SLD to jest żle i rychły koniec tej partii. Tymczasem obok PSL jet najdłużej działającą partiią parlamentalną w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
yacek67 Najpierw była zmiana generacyjna - Miller 15.04.12, 13:29 Wraca się do starego, dobrego PZPR, pezetperyzacja SLD postępuje z Barańskim i Czarzastym. Mam nadzieję, że to początek końca. Odpowiedz Link Zgłoś
mrkolek Re: Najpierw była zmiana generacyjna - Miller 15.04.12, 14:33 Tak, tak początek końca trwa już 20 lat. Po kazdych jakichkolwiek wyborach w SLD powtarzana jest ta sama mantra "życzliwych" lwicy. Odpowiedz Link Zgłoś
szalom-1 Czarzasty to właściwy człowiek,na właściwym miejsc 15.04.12, 14:05 Włodzimierz Czarzasty, jest postacią wyrazistą , pani Katarzyna Piekarska była nijaka. SLD powinno się ciszyć,że pan Czarzasty zechciał prowadzić Mazowieckie struktury SLD. Pan Włodzimierz Czarzasty, byłby świetnym przewodniczącym całego SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
gazo-ropo-mozgi Walodja! Job twoju mać! Toż ty Czekist prawdiwyj ! 15.04.12, 16:14 Nu takiego padonka [przetlumaczcie sobie z ruskiego] jeszcze nie bylo! To bydle dokonczy dziela zniszczenia komunistycznej resztki zarazy. Dzieki Bogu! Te sucze syny podcinaja cienka gałaz na ktorej siedza! Dzieki ci cwaniaczku ubecki ! Odpowiedz Link Zgłoś
paw73 Re:Choroba idiotów z prawicy, to nienawiść 15.04.12, 16:49 Według prawicowych działaczy powinno być, jak w Hiszpanii nawet kler faszyzował! Nawiasem mówiąc dziś w kościele katolickim, jest dzień miłosierdzia, widać miłość polskich katolików do bliźniego. WAFFEN SS miało napis na klamrze "Gott mit uns" czyli Bóg z nami, mordując modlili się przy tym, ty pewnie też jak tak plujesz jadem. @gazo-ropo-mozgi Jak już się wyleczysz z nienawiści to łatwiej będziesz zasypiał, nie będziesz się musiał masturbować przy zdjęciach lub filmach. Bierz leki! Odpowiedz Link Zgłoś
lubiewb Re:Choroba idiotów z prawicy, to nienawiść 15.04.12, 17:05 Ty masz rację! Według naszych lewicowych działaczy powinno być jak za Stalina.Wymordować wszystkich przeciwników ideowych i będzie spokój.Wówczas bez problemu będzie rządził Jasne Słońce Peru. Odpowiedz Link Zgłoś