Dodaj do ulubionych

Szubienica spowszedniała

24.04.12, 13:43
Kolejny gniot funkcjonariuszki giewu, ta tęsknota za "odpowiedzialną" opozycją co to pochwali tuska za oddanie śledztwa putinowi, co to pochwali bula-komorowskiego za śmiechy nad trumnami, co to zaatakuje ale zaraz przeprosi, tęsknota za Unią Wolności. Zdrajcy i łachudry mają odpowiadać przed Narodem, nie ma z nimi rozmowy. Rozmowa z ludźmi dla których dobro Polski nic nie znaczy a ich jedynym celem jest umocowanie w Polsce niemieckiego panowania pod rosyjskim protektoratem to strata czasu. Boją się? I dobrze. A upadek III RP jest już blisko. Wolna Polska również. A jutro należy do nas! Wy już schodzicie ze sceny...
Obserwuj wątek
    • anmafan Szubienica spowszedniała 24.04.12, 13:50
      A i owszem, spowszechniała. Zdjęcie z 2006.

czarnota.org/gallery/displayimage.php?album=301&pid=4617#top_display_media
      Urocze, nieprawdaż.
      • goral27 No proszę jaka fajna! 24.04.12, 14:11
        Młoda, wykształcona - od razu widać, że człowiek na poziomie, że można z nią iść do Pizza Hut lub dodać do znajomych na Facebooku.
        • koloratura1 Re: No proszę jaka fajna! 25.04.12, 08:35
          goral27 napisał:

> Młoda, wykształcona - od razu widać, że człowiek na poziomie, że można z nią iść
          > do Pizza Hut lub dodać do znajomych na Facebooku.

O ile się zgodzi; w co wątpię...
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Szubienica spowszedniała 24.04.12, 14:17
        To prowokacja ludzi Lesiaka.
      • zbychuk Re: Szubienica spowszedniała 24.04.12, 15:40
        Kompletnie nie rozumiesz o co chodzi. Na kazdej demonstracji moga pojawic sie (I pewnie sie pojawia) jacys ludzie, ktorzy albo przeginaja albo chca rozroby albo wreszcie sa prowokatorami.
        Ja nie mam pretensji do PiS, ze tam ktos przyszedl z szubienica. Ja mam pretensje, ze organizatorzy tego nie usuneli a przynajmniej nie odcieli sie od tego, nawet po pytaniach wprost od dziennikarzy
        • anmafan Re: odcinamy się 24.04.12, 16:43
          Za to w 2006, cała wierchuszka PO odcinała się od niesmacznych haseł Z CAŁĄ ENERGIĄ :)

A przez kolejne lata pan Premier na zmianę z rzecznikiem Grasiem odcinali się od marszałka Niesiołowskiego i wiceszefa klubu Palikota.

Jaaasne
          • zbychuk Re: odcinamy się 24.04.12, 17:10
            Od wypowiedzi Palikota, to akurat premier Tusk odcinal sie kilka razy.
            Ale prawde mowiac ja widze kolosalna roznice pomiedzy wypowiedziami Palikota (nie mowiac o NIesiolowskim) a obecnymi wypowiedziami PiS.
            Nazwanie zachowania prezydenta chamskim, czy pani achowania pani Gesickiej prostytucja polityczna (tak na marginesie JK tak nazywal prawnikow pare lat wczesniej) jest moze niezbyt grzeczne ale nie obelzywe. Nazywanie kogos zdrajca i kolaborantem Moskwy jest nie tylko chamskie, ale na dodatek jest najwyzsza obelga jaka mozna rzucic w twarz.
            A jesli chodzi o plakaty, to nie wybrazam sobie zeby Tusk nie odcial sie od ludzi niosacych np. szubienice z Kaczynskim
            • anmafan Re: odcinamy się 24.04.12, 17:18
              Nie jestem w stanie dyskutować o tym, które słowa są bardziej obelżywe: prostytucja czy zdrada, cham czy kolaborant. Sądzę, że to kwestia wrażliwości, trudno więc kogoś przekonywać do swoich racji.

Pisze Pan /Pani:
              "Ja mam pretensje, ze organizatorzy tego nie usuneli a przynajmniej nie odcieli sie od tego."

Kto spośród organiozatorów był pytany o kontrowersyjne hasła i gdzie mogłabym to zobaczyć?
              • zbychuk Re: odcinamy się 24.04.12, 19:14
                Na konferencji prasowej po obchodach 10 kwietnia Jaroslawa Kaczynskiego pytano czy akceptuje hasla na ktorych tle wystepowal (tam bylo zabici w ROsji, zdradzeni w Polsce czy cos takiego) i on starannie unikal odpowiedzi mimo powtorzonego pytania.
                Girzynski spokojnie, nie w nerwach powiedzial ze premier Tusk to zdrajca i kolaborant rozyjski i jak premierowi to sie nie podoba to niech sie z nim sadzi

A co do wrazliwosci, to a/ prostytucja polityczna to nie to samo co prostytucja (tak jak krzeslo elektryczne to nie krzeslo :)) i jak J.Kaczynski tak okreslal prawnikow, to tez mnie nie rzucalo
                b/ ja tam nie wiem jak Pani ale jak ktos do mnie powie ze jestem chamem, to nie traktuje tego zbyt serio a jakby ktos powiedzial ze jestem zdrajca mojej ojczyzny to nie reczylbym za siebie.
                Klania sie Potop i okreslanie Kmicica warcholem i zdrajca
                No ale rozumiem ze wartosci moje i Pani sa inne. Trudno.
                Chcialbym tez zauwazyc, ze z jednej strony mamy zalew agresywnych wypowiedzi a z drugiej sporadyczne wypowiedi, ktore sa na dodatek prawie wylacznie odpowiedzia na atak z drugiej strony.
                Czlowiek ktory broni sie przed pobiciem i uderza, to nie to samo co czlowiek ktory bije!
      • pis_busters [...] 24.04.12, 18:22
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • grabda1 Zostanie jeden komuch POd paroma nickami.. 24.04.12, 23:05
          Biedny ..na POsterunku walki z narodem .
        • antobojar a Duda dołączył do detabilizacji kraju przed Euro 25.04.12, 04:34
          .. bo o to wyłącznie chodzi..
          .. i do stajni bł. Tadeo z Akwenu (geotermalnego)...
          Niestety jego związek za to zapłaci, dużo więcej niż on...
    • kotek.filemon Re: Szubienica spowszedniała 24.04.12, 13:52
      Jerry znowu oszukuje pielęgniarkę oddziałową i upycha leki pod materacem...
      • jakub-11111 Re: Szubienica spowszedniała 25.04.12, 09:35
        O naiwna Pani Kolendo-Zalewsko wszystkie maciorowicze,terlikowskie,bredzińskie,itd.itd. dawno mają już kosy na sztorc obsadzone. Malutcy jak jerry z lublina też. Na wezwanie rydzyka raźno rusza 80cio letni moheir z krzyżem w ręce, choć nie kuma o co chodzi. Dędzie tylko gorzej i ostrzej. Jarek wiedział o tym już gdy tuż po wyborach prezydenckich odmówił jakiejkolwiek współpracy z prezydentem i rządem. Teraz mamy tylko progresywną kontynuację.
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Szubienica spowszedniała 24.04.12, 14:17
      jerry.from.lublin napisał:

> Kolejny gniot funkcjonariuszki giewu, ta tęsknota za "odpowiedzialną" opozycją
      > co to pochwali tuska za oddanie śledztwa putinowi,

Jakie oddanie? Przecież śledztwo prowadzi polska prokuratura.
      • anmafan Re: polska prokuratura 24.04.12, 14:23
        Nasza nieoceniona prokuratura pracuje w oparciu o starannie wyselekcjonowane dowody.

Niektóre dowody dotrą do naszej prokuratury, co prawda za kilka lat, ale za to starannie wyszorowane :)
        • obraza.uczuc.religijnych Re: polska prokuratura 24.04.12, 14:33
          Doprawdy? A skąd to wiesz? masz dostęp do akt prokuratury?
          • anmafan Re: polska prokuratura 24.04.12, 14:38
            Ależ skąd!
            Nasza prokuratura przecież nigdy nie "przecieka."
            Za to w ostatnim tygodniu Prokurator Generalny i Rzecznik Prokuratury Wojskowej odbyli tourne po mediach.
            Ja tylko słucham i wyciągam wnioski.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: polska prokuratura 24.04.12, 14:53
              Od przecieków w prokuraturze to jest Pasionek.
              No tak, teraz tournee po mediach jest be. A kiedy nie ma odpowiedzi na brednie macierewiczowej szajki to pada stwierdzenie, że skoro nie ma odzewu z prokuratury, to szajka ma rację.
              • anmafan Re: polska prokuratura 24.04.12, 14:59
                Tourne jest oczywiście cacy, tylko wolałabym, żeby to co mówią przedstawiciele prokuratury "trzymało się kupy" i nie zakrawało na kpiny.

"Nie dopatruję się w działaniu Rosjan złych intencji. Ale mimo wszystko sprawą zainteresowali się polscy śledczy. Jeszcze dziś Naczelna Prokuratura Wojskowa zwróci się do Rosyjskiego Komitetu Śledczego o wyjaśnienie przyczyn tych zabiegów. (umycie wraku) Podejrzewam, że podejmowano je z dobrą wolą" A. Seremet
                • obraza.uczuc.religijnych Re: polska prokuratura 24.04.12, 15:10
                  A w ogóle wymyli ten wrak, czy była to tylko wrzuta biznesu smoleńskiego w oczekiwaniu na jarmark smoleński na Krakowskim Przed.?
                  No i co w tym twoim cytacie nie trzyma się kupy?
                  • anmafan Re: umyli/ nie umyli 24.04.12, 15:19
                    Proszę zerknąć i ocenić samodzielnie.

wpolityce.pl/site_media/media/cache/2f/99/2f993321b6d7262b7417c5a0f474ec7b.jpg
                    wiadomosci.wp.pl/kat,83914,title,Antoni-Mezydlo-Rosjanie-zlosliwie-umyli-wrak-tupolewa-w-druga-rocznice-katastrofy-smolenskiej,wid,14407384,wiadomosc.html

A to co zazytowałam, akurat zakrawa na kpiny :)
                    • obraza.uczuc.religijnych Re: umyli/ nie umyli 25.04.12, 08:21
                      Rzeczywiście, cytowanie portalu wpotylice.pl zakrawa na kpinę.
                      Ja widziałem że tylko jedna część wydaje się czystsza niż była wcześniej, ale nie przeszkadza to siać propagandy że Rosjanie wyczyścili wrak.
                      • pis_busters Re: Czy "Ajaks" usuwa opady radioaktywne ? 25.04.12, 08:43
                        Czy "Ajaks" usuwa opady radioaktywne ? W końcu dla bezpieczeństwa ogladających wrak trzeba było pozostałości po dwóch atomówkach na pokładzie usunąć !
                      • anmafan Re: umyli/ nie umyli 25.04.12, 15:32
                        i.iplsc.com/-/0001J2J5WC15LME2-C102.jpg
                        proszę uprzejmie, czy to też 'wraże' źródło?

Czy fakt, że wrak lśni aż miło, to propaganda?
                        • obraza.uczuc.religijnych Re: umyli/ nie umyli 26.04.12, 08:40
                          A reszta części została umyta czy nie? Bo jedyne co jest na poparcie umycia wraku to zdjęcie tego kawałka kadłuba.
                          • anmafan Re: umyli/ nie umyli 26.04.12, 19:42
                            A reszta części została umyta czy nie?

A o to mogłaby zapytać polska prokuratura, a później tylko cierpliwie poczekać. Taaaak
          • koloratura1 Skoro taki dobrze poinformowany... 25.04.12, 08:50
            obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Doprawdy? A skąd to wiesz? masz dostęp do akt prokuratury?

Może osobiście ganiał z kubłem i szczotką...
        • pis_busters Re: Oto przykład Pani pisiorskiego cynizmu lub bez 24.04.12, 19:36
          Oto przykład Pani pisiorskiego cynizmu lub bezmyślności. Nawet dziecko w przedszkolu wie, że kopia cyfrowa jest w 100% zgodna z orginałem a wrak został juz zbadany i dziś de facto jest kupą złomu, którą moga mohery jedynie na medaliki przerobić bo wartości dowodowej nie ma żadnej. Równie dobrze rodziny ofiar wypadków samochodowych mogłyby wraki na ogródkach trzymać.
          • goral27 Re: Oto przykład Pani pisiorskiego cynizmu lub be 24.04.12, 19:46
            Nawet dziecko w przedszkolu wie, że kopia cyfrowa jest w 100% zgodna z orginałem a wrak został juz zbadany

Oooo, dobre! :) Dawaj więcej!
          • anmafan Re: Oto przykład Pani pisiorskiego cynizmu lub be 24.04.12, 19:48
            Język u Pana zaiste wyszukany, ale mniejsza o to.

Proszę mi łaskawie wyjaśnić następującą zagadkę, wrak zostaje w Rosji jako dowód do końca postępowania sądowego; a równocześnie w Pana opinii

"... wrak został juz zbadany i dziś de facto jest kupą złomu"
            • zbychuk Re: Oto przykład Pani pisiorskiego cynizmu lub be 24.04.12, 20:07
              Alez to jest oczywiste. Wrak jest formalnie dowodem, ale nikt nie ma potrzeby go badac.
              Przeciez jesli jest jakies przestepstwo - powiedzmy ukradzino komus samochod. Samochod znaleziono i zbadano na odciski palcow. Dalsze badania nie sa potrzebne, ale samochod jest caly czas dowodem az do konca postepowania.
              • anmafan Re: Oto przykład Pani pisiorskiego cynizmu lub be 24.04.12, 20:16
                Ok, rozumiem. To tak jak ze zprzętem gościa od Antykomora. Skonfiskowano mu komputer, laptop (dobrze, że mu mikrofali nie zawinęli) i teraz poczeka do końca postępowania.

Dobrze, że sądy w Polsce i Rosji, szybkie są jak błyskawica, bo ktoś mógłby pomyśleć, że takie przetrzymywanie dowodów to czysta złośliwość
                • zbychuk Re: Oto przykład Pani pisiorskiego cynizmu lub be 25.04.12, 02:31
                  W jakims przewrotnym sensie dokladnie tak. Jak kiedys prowadzilem w Polsce firme dystrybuujaca shareware (czasy kiedy cos takiego wysylano na dyskietkach - wiem jestem stary :)) to nas falszywie oskarzono ze wysylamy pirackie oprogramowanie. Przyszla policja i zabrala komputery. Oskarzenie bylo falszywe, sprawe umorzono a komputery dostalismy po ponad dwoch latach! Firma padla.
                  Tak, ze wiem z wlasnego doswiadczenia jak wyglada postepowanie z dowodami rowniez w sprawach kompletnie niepolitycznych. Takie zycie i tyle.
                  • anmafan Re: kiedyś i teraz 25.04.12, 05:53
                    "... to nas falszywie oskarzono ze wysylamy pirackie oprogramowanie. Przyszla policja i zabrala komputery. Oskarzenie bylo falszywe, sprawe umorzono a komputery dostalismy po ponad dwoch latach! Firma padla."

Co za szczęście, że Pańskie kłopoty miały miejce wiele lat temu.

A w tej chwili przedsiębiorcy, są hołubieni i żadna skarbówka, Zus czy urzędnicy samorządowi nikomu biznesu nie zduszą :) i ABSOLUTNIE NIE ZDARZA SIĘ, żeby ktoś posługiwał się aparatem pąństwowym dla "WYKOSZENIA KONKURENCJI w biznesie.

Jaaasne
                    • zbychuk Re: kiedyś i teraz 25.04.12, 17:29
                      Alez oczywiscie ze sie zdarza, w USA tez sie zdarza, w innych krajach tez. Jaka skala to nie wiem, ale co to wszystko ma do tematu tej dyskusji?
                      Czy to ze sie zdarza ze ktos kogos falszywie oskarzy a policja dupowato dziala upowaznia do nazywania premiera zdrajca?
                      • anmafan Re: kiedyś i teraz 25.04.12, 17:44
                        Ok, zdarza się: sprawy Bestcom, Kentpark z Wadowic, Inter Car z Torunia, Ivett z Rawy Mazowieckiej, Atrax z POmorza, JTT Computer i Alucon z Wrocławia. Proszę sobie wygooglać informacje o tym jak Przyjazne Państwo potraktowało te firmy i jakie były konsekwencje nadużyć urzędniczych.

• anmafan Re: czy mażna Premiera nazywać zdrajcą 25.04.12, 17:53
                          Zdrajcą, nie? To może, człowiekiem rażąco niekompetentnym (dobór ministrów), niekonsekwentnym (Acta, stosunek do posunięć Rosjan w sprawie katastrofy), nieliczącym się z Polską racją stanu (celowe zaostrzanie konfliktu z Prezydentem Kaczyńskim)
                          • pis_busters Re: Można kryykować każdego ale merytorycznie. 25.04.12, 20:58
                            Można kryykować każdego ale merytorycznie. Sam mam do Tuska wiele zastrzeżeń, przede wszystkim o brak stanowczości i połowiczność reform. Mam zastrzeżenia co do ACTA, niedopilnowania reformy lekowej, wątpliwe dycyzje kadrowe (Gowin), rozmamłaną , niekompletną i niesprawiedliwą "reformę" emerytalną, brak stanowczości w postawieniu Kaczyńskiego i Ziobry przed Trybunałe Stanu oraz niereagowanie na faszystowski pucz Kaczyńskiego. Jednak w sprawie katastrofy postąpił w jedynie słuszny sposób (z wyjątkiem nieobnażenia roli Jarka w spowodowaniu katastrofy). Akurat w stosunkach z Rosją wykazał dojrzałość męża stanu w przeciwieństwie do obu Kaczyńskich wymachujących drewnianą szabelką.
                            • anmafan Re: Można kryykować każdego ale merytorycznie. 25.04.12, 21:25
                              Jak sobie Pan /Pani wyobraża prawidłową reakcję na "kaczystowki pucz"?
                              • pis_busters Re: Teraz wystarczy dożywocie w pierdlu lub wariat 25.04.12, 23:35
                                Kiedyś dali by gardła. Teraz wystarczy dożywocie w pierdlu lub wariatkowie...
                                • anmafan Re: Teraz wystarczy dożywocie w pierdlu lub waria 26.04.12, 06:18
                                  Dla mnie też, czy dopiero jak się przejdę z pochodnią? Litości
                          • sverir Re: czy mażna Premiera nazywać zdrajcą 26.04.12, 08:36
                            > Zdrajcą, nie? To może, człowiekiem rażąco niekompetentnym (dobór ministrów), ni
                            > ekonsekwentnym (Acta, stosunek do posunięć Rosjan w sprawie katastrofy)

Stosunek do posunięć Rosjan w sprawie katastrofy na pewno nie świadczy o zdradzie kraju czy narodu. Śledztwo, wbrew przekonaniu niektórych, nie jest interesem narodu czy państwa.
            • pis_busters Re: Sprawa prosta jak drut kolczasty. 24.04.12, 22:06
              Sprawa prosta jak drut kolczasty. Zgodnie z prawem praktycznie każdego kraju wrak jest dowodem w sprawie i może pozostawać tam do czasu zakończenia przewodu sądowego, nawet jeśli wykonano wszystkie prace badawcze. Rosjanie bedą go trzymać tak długo, dopóki PIS bedzie organizował pucz antyrządowy i histerię antyrosyjską w Polsce. Im bardzo jest na rękę skłócenie wewnętrzne i osłabienie Polski. Skorzystają więc skwapliwie z okazji zatrzymując wrak choć im jest już do niczego niepotrzebny. Nie ma siły na niebie i na ziemi, która im w tym przeszkodzi. Skłóconą Polskę przy najbliższej okazji rozgniotą jak pluskwę. W ten sposób Kłamczyński zaprzepaszcza cały wysiłek narodu w imię własnych ambicji zdobycia władzy. Nie przeszkadza mu nawet status "priwiszlinskiego kraju" byleby on stał na jego czele. To jest po prostu zdrada narodu !
              • anmafan Re: Sprawa prosta jak drut kolczasty. 25.04.12, 05:35
                "... Im bardzo jest na rękę skłócenie wewnętrzne i osłabienie Polski."

A dwa lata temu kiedy Premier bez śladu konsultacji z Prezydentem, zdecydował się na przyjęcia oferty Putina, to ROSJANOM ZAŁEŻAŁO NA POKOJU I HARMONII w Polsce :)

Dlatego też do Katynia zaprosili wyłącznie Premiera Tuska, A ambasador Grinin, otwarcie klamał w sprawie braku informacji o wizycie Prezydenta.
                • pis_busters Re: Brakuje mi w Pani wypowiedzi hasła: "Polska od 25.04.12, 08:17
                  Droga Pani! Brakuje mi w Pani wypowiedzi hasła: "Polska od morza do morza" i do tego od Berlina do naszego Smoleńska. XVI wiek dawno minął a potem straciliśmy niepodległość dzieki takim warchołom jak Kłamczyński. Dziś jesteśmy sobie sredniej wielkości państwem na dorobku, które nie trzęsie posadami świata. Megalomańskie ausdrucki Lecha budziły jedynie uśmiech na całym swiecie. Putin nie zaprosił do Katynia Lecha właśnie z tego powodu. Mały kartofel pewnie by się nadął i kazał Putinowi klęczeć przed sobą. Z takimi ludźmi nikt na świecie po prostu nie rozmawia. Pani w odruchu chrześcijańskiego miłosierdzia zaprasza do siebie ludzi, którzy Panią notorycznie obrażają. Ja im po prostu ręki nie podaję. Dla Putina zaproszenie Tuska właśnie do Katynia to już była Canossa ale na Boga nie wymagajmy by premier światowego mocarstwa korzył się przed żałosnym małym czlowieczkiem będącym pośmiewiskiem całego świata !
                  • anmafan Re: Brakuje mi w Pani wypowiedzi hasła: "Polska o 25.04.12, 15:36
                    Można Prezydenta Kaczyńskiego oceniać różnie, patrz Krasowski, Zaremba, Lis, czy dowolni publicyści, których akurat Pan ceni.

Ale krótka recenzja - KARTOFEL, bije wszystko :)
                    • pis_busters Re: Ma Pani zadziwiającą zdolność omijania niewygo 25.04.12, 21:14
                      Ma Pani zadziwiającą zdolność omijania niewygodnych tematów. Może to i lepiej bo ze strony takiego griszy14 spotkałyby mnie jedynie bluzgi i zero argumentów. Tak, Lecha jako człowieka mogę nawet oceniać pozytywnie jednak prezydentem był fatalnym. Właściwie nie był prezydentem a pacynką własnego brata. Na prezydenta się zupełnie nie nadawał i Jarek zrobił mu krzywdę wypychając go na to stanowisko. Mógł jednak jedno zrobić: nie pozwolić bratu na ośmieszanie go. Gdyby nie ta heca Jarka z faszystowskim puczem na jego trumnie, nawet bym mu współczuł. Jarek zniszczył go za życia i niszczy nadal pamięć o nim po śmierci. Może stawiając mu pomniki chce oszukać własne sumienie, że to on właśnie jest głównym winowajcą śmierci brata...
                      • anmafan Re: Ma Pani zadziwiającą zdolność omijania niewyg 25.04.12, 21:29
                        Odbieram relacje między panami Kaczyńskimi zupełnie inaczej, ale nie mam kompetencji, wiedzy ani chęci, żeby "psychologizować" :)
                • koloratura1 Zgodnie z protokółem dyplomatycznym - ... 25.04.12, 09:39

...premiera zaprasza premier, prezydenta - prezydent.

anmafan napisała:

> A dwa lata temu kiedy Premier bez śladu konsultacji z Prezydentem, (podkreśl. moje) zdecydował
                  > się na przyjęcia oferty Putina,

Czy Premier był wówczas ubezwłasnowolniony?
                  Gdzie jest napisane, że premier ma konsultować z prezydentem swoje wyjazdy zagraniczne?

> do Katynia zaprosili wyłącznie Premiera Tuska,

Premier Putin, który organizował obchody katyńskie, zaprosił premiera Tuska.
                  Prezydenta Kaczyńskiego musiałby zaprosić prezydent Miedwiediew, który obchodów katyńskich nie organizował i się do Katynia nie wybierał.
                  • anmafan Re: Zgodnie z protokółem dyplomatycznym - ... 25.04.12, 16:44
                    "Gdzie jest napisane, że premier ma konsultować z prezydentem swoje wyjazdy zagraniczne"

W Konstytucji? Art.133
                    "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."

Czy Prezydent był ubezwłasnowolniony?
                    • zbychuk Re: Zgodnie z protokółem dyplomatycznym - ... 26.04.12, 00:43
                      T oznacza, ze prezydent musi konsultowac z premierem i reprezentowac linie rzadu, co orzekl Trybunal Konstytucyjny, a wiec jesli to prezydent Lech Kaczynski nie uzgodnil swoich roznych wizyt (a dokladniej co na nich mowil) z premierem.
                      Poza tym zastanow sie przez chwile. Nastepuje jakosciowy skok w zachowaniu Rosjan w sprawie Katynia. Premier Rosji (a de facto cos w rodzaju wspolczesnego cara!) ma przyjechac na groby polskich zolnierzy zamordowanych przez Rosjan i zaprasza polskiego premiera.
                      Zgodnie z protokolem dyplomatycznym NIE MOZE zaprosic polskiego prezydenta, no i co - Polska ma taka szanse odrzucic, bo jeden facet, ktory jest akurat precydentem ma wygorowane ego?
                      Co by zrobil w takiej sytuacji normalny nie nadety prezydent? Ustapil w imie dobra Polski, bo prawnie NIE BYLO mozliwosci zeby pojechal na spotkanie z Putinem.
                      Zreszta Lech Kaczynski w trakcie swojej prezydentury w kolejne rocznice Katynia nie byl tam ANI JEDNEGO RAZU!
                      Pojechal raz 17 wrzesnia 2007 - akurat "przypadkiem" przed wyborami!
                      No i byl tez tuz przed wyborami prezydenckimi, a teraz polecial znow przed wyborami.
                      Czyli miala to byc jego pierwsza prezydencka wizyta w rocznice mordu. Na sam koniec prezydentury!
                      • anmafan Re: Zgodnie z protokółem dyplomatycznym - ... 26.04.12, 06:16
                        Polityk, robi politykę, żeby wygrać wybory, a fe!

"następuje jakosciowy skok w zachowaniu Rosjan w sprawie Katynia"

No, rzeczywiście. Co tam Rosjanie ostatnio mówili po wyroku Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu? A ile nowych dokumentów w sprawie Katynia dotarło do Polski?

Urrrra

• zbychuk Re: Zgodnie z protokółem dyplomatycznym - ... 26.04.12, 18:11
                          Nie rozumiesz roznicy pomiedzy krokiem czy skokiem w przod a dojsciem do mety?
                          Nie wszystko jest do konca uzgodnione, nie we wszystkim zgadzamy sie z Rosjanami, ale to ze rosyjski premier jedzie na polskie groby jest duzym skokiem, to ze Duma uchwala to co uchwalila jest duzym postepem.
                          Nie zapominaj, ze ten system w ZSRR zamordowal okolo 30 milionow ludzi, dla Rosjan 30 tys to jedna tysieczna mordow na ich terenie, to i punkt widzenia maja inny niz my. Dla nas to straszny, wyjatkowy mord, dla nich jeden z wielu
                          Co nie zmienia oczywioscie faktu ze powinnismy wlaczyc o szersze uznanie tego za zbrodnie wojenna
                    • koloratura1 Re: Zgodnie z protokółem dyplomatycznym - ... 26.04.12, 07:44
                      anmafan napisała:

> "Gdzie jest napisane, że premier ma konsultować z prezydentem swoje wyjazdy zag
                      > raniczne"
                      >
                      > W Konstytucji? Art.133
                      > "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki zagranicznej wsp[b]ółdziała z [
                      > /b]Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."

O właśnie!
                      Dzięki za cytat z którego jasno wynika kto działa, a kto jest zobowiązany do współdziałania.

> Czy Prezydent był ubezwłasnowolniony?

Tylko o tyle, o ile wynika to z Konstytucji - patrz cytowany przez Ciebie artykuł.
            • koloratura1 Spróbuję 25.04.12, 09:09
              anmafan napisała:

> Proszę mi łaskawie wyjaśnić następującą zagadkę, wrak zostaje w Rosji jako dowód
              > do końca postępowania sądowego; a równocześnie w Pana opinii

> "... wrak został juz zbadany i dziś de facto jest kupą złomu"

Postępowanie sądowe jeszcze się nie zakończyło, więc wrak - choćby nawet był już zbadaną kupą złomu - zostanie w Rosji do momentu zakończenia tego postępowania.
    • outsider44 Czytajmy Kinga - "Lśnienie"? 24.04.12, 14:41
      Tam też jest ostro, choć, jak to King - trochę to wszystko przegadane. Wolę "Opiekunów" Koontz-a.
      A - wracając do rzeczy - ważne jest, kto to wszystko zaczął, bo dzisiejszy poziom wzajemnej nienawiści rodaków ktoś z rozmysłem rozruszał. Ja mam wrażenie - może ktoś z Was lepiej pamięta - że całą zabawę zaczął niejaki Olszewski z Macierewiczem właśnie. Dzielnie wspomagał ich taki natchniony w poszarpanym sweterku, nie pamiętam nazwiska. Niezły był też poseł Zawisza (może rycerz bez zmazy, choć nie bez skazy), byli też: Niesiołowski, Kosma-Złotowski, niejaki Sikorski i wielu, wielu innych.
      Więc imię ich legion.
      Na szczęście trafiają się wśród nich i śmiesznotki. Prym wiedzie Richard HenryCzarnecki (nie wiem dlaczego media nie podają jego imion poprawnie), który w każdej partii do której aktualnie należy, jest w czołówce lizusów i pochlebców. Podobno niegdyś nawet startował do SLD (może wtedy jeszcze SDPR ?), ale go odrzucono - na szczęście dla niego bo byłby dziś "spalony".
      Tak, tak - niektóre z tych nazwisk funkcjonują i dziś w czołówce szczekaczy, inni zaginęli w politycznym bagnie.
      No, a kto dziś najbardziej miesza? Sami sobie dopiszcie - zależnie od poglądów.
      • goral27 Czytajcie Grossmana! 24.04.12, 15:06
        Może was wyleczy z lewicowości bliskie spotkanie trzeciego stopnia z Radzieckim Postępem, albo chociaż dotrze do was, czym jest Rosja i co ma wspólnego z wolnością i demokracją (hint: nic!).
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Czytajcie Grossmana! 24.04.12, 15:10
          Rosja ma z wolnością i demokracją tyle wspólnego co PiS z prawem i sprawiedliwością. No i uczciwością.
          • goral27 Re: Czytajcie Grossmana! 24.04.12, 15:24
            > Rosja ma z wolnością i demokracją tyle wspólnego co PiS z prawem i sprawiedliwo
            > ścią. No i uczciwością.

farm5.staticflickr.com/4112/4846974552_f5963fa625_z.jpg
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Czytajcie Grossmana! 25.04.12, 08:23
              Odwal się od jerry.from.lublin.
        • 0721x Re: Czytajcie Grossmana! 24.04.12, 19:03
          goral ja rozumiem ze jeśli nie ma się czegoś innego to ma się miesiączkę - pielęgnuj ją
          • goral27 Re: Czytajcie Grossmana! 24.04.12, 19:10
            > goral ja rozumiem ze jeśli nie ma się czegoś innego to ma się miesiączkę - pielęgnuj ją

OK, przerasta mnie ta wycieczka personalna, nic z tego nie rozumiem. Jesteś bardzo mądry i wygrałeś Internet.
        • koloratura1 Jezusmaria!!! 25.04.12, 10:09
          goral27 napisał:

> Czytajcie Grossmana!

A to co za jeden?
          • goral27 Re: Jezusmaria!!! 25.04.12, 11:01
            koloratura1 napisała:

> goral27 napisał:
            >
            > > Czytajcie Grossmana!
            >
            > A to co za jeden?

Nie było w szkole, lemingu?

pl.wikipedia.org/wiki/Wasilij_Grossman
            Dasz radę tyle tekstu przeczytać? Na raz?

• koloratura1 Trafiasz kulą w płot, jak zwykle CHAMY 26.04.12, 08:00
              goral27 napisał:

> Nie było w szkole, lemingu?

Nie było, chamie.

> pl.wikipedia.org/wiki/Wasilij_Grossman
              > Dasz radę tyle tekstu przeczytać? Na raz?

Nie takiej długości teksty czytywałam - choćby do egzaminów na filologii...

Dla przyjemności, zresztą, też. A nawet - wierz albo nie wierz - zdarza mi się czytywać po dziś dzień.
      • koloratura1 A ja pamiętam! 25.04.12, 10:03
        outsider44 napisał:

> Ja mam wrażenie -
        > że całą zabawę zaczął niejaki Olszewski z Macierewiczem właśnie.
        > Dzielnie wspomagał ich taki natchniony w poszarpanym sweterku
        > nie pamiętam nazwiska.

Ten, co to go kiedyś z torów - tuż przed pociągiem - ściągali, kiedy tam sobie usnął snem sprawiedliwego...
        Nazywał się Janusz Pałubicki.
    • outsider44 Pytanko do jerry from lublin 24.04.12, 14:52
      Czytam z zainteresowaniem Twój post. Mam tylko małe pytanko - jak będzie wyglądała Wolna Polska? Co to znaczy? Kto będzie rządził, a kto siedział tam gdzie jego miejsce? Czy będzie tak jak u Lema, gdy biskup wzdychał - "jaki wspaniały byłby świat, gdyby udało się zlikwidować wszystkich komunistów, ateistów, pedałów i im podobne swołocze"? Teraz trzeba jeszcze dorzucić "liberałów". Czy w Wolnej Polsce będą obozy koncentracyjne, czy po prostu kursy szkoleniowe dla nas (jak w Korei Płn.)?
      pozdrawiam i czekam z zainteresowaniem na odpowiedź.
    • goral27 Tak! Potrzeba słów miłości, takich jak np. pisuar 24.04.12, 14:56
      Pani Monika "Pisuar" Olejnik pokazała, jak wypowiadać się z klasą i kulturą o innych.

Uczmy się od niej! I od Stefana!
      • obraza.uczuc.religijnych Uczmy się z Gazety Polskiej: 24.04.12, 15:12
        www.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/200s/kategorie/gp2011okladka26.jpg
        www.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/280s/kategorie/gp2011okladka49.jpg
        www.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/200s/kategorie/gp2011okladka22.jpg
        • goral27 Re: Uczmy się z Gazety Polskiej: 24.04.12, 19:11
          > www.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/200s/kategorie/gp2011okladka26.jpg
          > www.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/280s/kategorie/gp2011okladka49.jpg
          > www.gazetapolska.pl/uploads/imagecache/200s/kategorie/gp2011okladka22.jpg

No i co?
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Uczmy się z Gazety Polskiej: 25.04.12, 08:24
            Tu jest to lepiej zademonstrowane, jak należy się uczyć kultury od antysalonu:
            i43.tinypic.com/2rgjnf7.jpg
    • duchkotaprezia Szubienica spowszedniała 24.04.12, 15:17
      Porównanie o.Multiplexa z M.L.K. jest jakimś horrendum....ale jeśli już... to ma się takiego Lutera na jakiego się zapracowało...przez wieki..
    • outsider44 Re: Pytanko do jerry from lublin 24.04.12, 15:27
      No cóż, niewiele mam wspólnego z PRL, ale i tak mnie do końca nie przekonałeś. Wizję Wolnej Polski nie czerpię z GW, ale z postów: Twoich, Helguery, Zewu Atlantyku i podobnych. Raczej nie przypomina mi to Holandii. Ale - pożyjemy, zobaczymy.
      Pozdrowienia
      • zbychuk Re: Pytanko do jerry from lublin 24.04.12, 15:43
        Wez nie kracz, mam nadzieje ze nie zobaczymy!
      • goral27 pis_busters ma czerwony paluszek 24.04.12, 19:21
        Naklikała te kosze i poznikały nieprawomyślne posty - aż paluszek cały spuchnięty.

No cóż, urozmaici to trochę życie seksualne pis_busters dzisiejszego wieczora.

• aekielski Szubienica spowszedniała 24.04.12, 16:32
      Trochę mi szkoda tych biednych,prześladowanych ludzi. Tylko tak wielkich jak o.Tadeusz Rydzyk czy p.Jarosław Kaczyński stać na jawne stanięcie w ich obronie.
      Szkoda tylko, że tych prześladowanych jest tak mało. Gdy wreszcie pod wpływem nastrojów liczba ciemiężonych wzrośnie tak, że ojciec z prezesem zdobędą władzę, wszyscy potencjalni komuniści znajdą się pod ich skrzydłami.
      Polska będzie krajem powszechnej szczęśliwości. Nikomu na alkohol,papierosy i narkotyki pieniędzy nie zabraknie.
    • kaszub102 moze nie trzeba bylo gasic na nich niedopalkow, 24.04.12, 17:38
      sikac im na znicze, nasylac narkomanow i bandytke w rodzaju tarasiewicza czy "Niemca", medialnie zniewazac, ublizac i odberac godnosc w dzien i w nocy? taraz troche za pozno na krokodyle lzy i szukanie zagubionej estetyki. Na przeprosiny i zadoscuczynnienie nigdy natomiast nie jest za pozno, pani redaktor..
    • outsider44 Re: Pytanko do jerry from lublin 24.04.12, 18:12
      No naprawdę, bardzo przepraszam wszystkich pominiętych sympatyków: fundamentalizmu katolickiego, narodowego socjalizmu, prawdy smoleńskiej, kłamstwa okrągłostołowego (te poglądy nie muszą się sumować) jednym słowem wszystkich walczących o Prawdziwie Wolną Rzeczpospolitą.
      A przecież oprócz górala27 jest jeszcze przesympatyczny Grisza14, pamiętam namiętnego(ą?) Sea Wolfa, nowatorskiego (niestety głównie w wyzwiskach) Kochamtuska, skłonnego do grożenia śmiercią i torturami (cholera nie pamiętam) chyba jakoś cyngleplująjadem, zdecydowanie mało sympatycznych - Szechtera i no, nie... starczy na dzisiaj, zaraz idę do roboty.
      To dzięki Wam - kochani - Tusk razem ze swoją w sumie dość mało zabawną ekipą trzyma się tak mocno. Bo to Was się boimy bardziej niż nieudolności PO, która zresztą aż tak bardzo nie odbija od dotychczasowych rządów. A czasy ma autentycznie dość trudne.
      Dzięki Wam darowujemy coraz większe zakusy na obszar swobody w każdej właściwie dziedzinie, co przecież zauważamy - od kierowców po puby, gdzie - żeby wpadać, musiałem sobie sprawić e-papierosa. Mamy już eksperymentalne drogi, eksperymentalną służbę zdrowia - przecież też to widzę! Ale Wy nie o tym, bo tego bym słuchał. Wy o brzozie, o pomnikach, mgle na mózgu, religii w żłobkach, in vitro, małżeństwach homo i innych rzeczach, które nie mają żadnego wpływu na nasze życie, tylko je zatruwają.
      Bawcie się dalej w Wolną i Niepodległą - ale od czego?
      Pozdrowienia - bo na pewno łączy nas przynajmniej troska o Polskę, a że inaczej na Nią patrzymy - nie musi, a nawet nie powinno oznaczać wrogości.
      Amen.
      • goral27 Re: Pytanko do jerry from lublin 24.04.12, 19:43
        Jak czytasz Wyborczą, to faktycznie nie ma nic poza Smoleńskiem. Bo to jest właśnie ich obsesja. Na pewno nie moja. Od miesięcy w tych komentarzach redakcja Wyborczej nic nie robi poza podlewaniem swojej historyjki o naciskach i błędach pilotów. A mnie taki redaktor Czuchnowski może co najwyżej rozbawić. Wyżej wała nie podskoczy.

Nie wzrusza mnie też bogobojna retoryka PiSu, ale rządy PO to najgorsze rządy 3RP. To już nawet, tfu tfu, Miller był lepszy. A pisanie, że PiS to tylko Smoleńsk i szabelki, jest po prostu kłamstwem. Taką ma się wizję polityki gdy za źródło wiedzy służy TVN/Wyborcza.
    • outsider44 Już naprawdę PS 24.04.12, 18:24
      W ferworze pisaniny pominąłem, że wśród piszących tu przeciwników (upraszczając temat) PiS czy Radia Maryja wielu tez operuje "wojennym"słownictwem, ale to temat do dyskusji, co było pierwsze - jajko czy kura i kto kogo prowokuje ? Ale gwoli prawdzie musiałem to dopisać.
      Idę do roboty, bo się spóźnię.
    • pis_busters Re: A pani Kasia jak zwykle 24.04.12, 18:56
      A pani Kasia jak zwykle: siedząc okrakiem cnotę straciła... Najgorsze, że ona nawet tego nie zauważa !
    • shadowthrone I have a dream - no more Kolęda... 24.04.12, 20:01
      pewnie się nie ziści, bo jeśli coś może pójść źle to pójdzie.
    • pepek.informator Amerykańscy Afroamerykanie 24.04.12, 22:05
      Czy ktoś wie może o co w tym zwrocie chodzi?
      • kylax1 Może polscy afroamerykanie? :))) 25.04.12, 03:03

• misiek25 Tej pani dziękujemy 24.04.12, 22:56
      Opinie pani KZ po pamiętnym wywiadzie z panem KR są dla mnie nie istotne.
    • grabda1 Kolejny ochłap dla gawiedzi.. 24.04.12, 22:57
      To niby ta PO -strona chce dialogu ?? Widzimy to na każdym kroku . Stąd demonstracje , bo innej możliwości dialogu już nie ma .
      • kotek.filemon Re: Kolejny ochłap dla gawiedzi.. 24.04.12, 22:58
        grabda1 napisał(a):

> To niby ta PO -strona chce dialogu ?? Widzimy to na każdym kroku . Stąd demons
        > tracje , bo innej możliwości dialogu już nie ma .

Oczywiście. Poprawne przygotowanie wniosku koncesyjnego jest za trudne dla analfabetów, ale pokrzyczeć zawsze można.
        • koloratura1 Nie o to chodzi! 25.04.12, 10:38
          kotek.filemon napisał:

> Poprawne przygotowanie wniosku koncesyjnego jest za trudne dla
          > analfabetów, ale pokrzyczeć zawsze można.

Żeby spełnić warunki, we wniosku trzeba by było ujawnić, że się posiada wystarczające środki finansowe.
          A przecież Rydzyk nie może tego ujawnić, skoro - jak twierdzi - nic nie ma: podatków nie płaci, nie stać go na sądowe grzywny, itd...
          Facet przecwanił - wrąbał się w sytuację bez wyjścia: tak źle i tak niedobrze...
    • marine10 Szubienica to symbol zdrady . 24.04.12, 23:17
      Dlatego tak razi nowych targowiczan . PO prostu się boją .
    • 2krzypek Szubienica spowszedniała 24.04.12, 23:17
      Historycy fałszują przeszłość,
      ideolodzy-przyszłość.*

Wróciłem z Polski do (mniejsza z tym) po kwietniowych Świętach Wielkanocnych i jestem pod wrażeniem polskiej - medialnej i politycznej - codzienności. Otóż w Polsce, jak chyba w żadnym innym kraju, historia i polityka splatają się w chaosie przedziwnym powodującym (dosłownie!), że społeczeństwo wychodzi na ulice. Tę atmosferę w państwie nazwał w swoim sejmowym (moim zdaniem świetnym) wystąpieniu premier Tusk, mówiąc o „zimnej wojnie domowej, z marzeniem o gorącej wojnie domowej z wykorzystaniem śmierci swoich bliskich”. Wypowiedzi w pewnych rozgłośniach radiowych i artykuły w prawicowych gazetach, a przede wszystkim napisy na transparentach podczas ulicznych demonstracji, są coraz bardziej radykalne i po prostu chamskie. Nasuwają się porównania z przedwojennym ORN-nem, z jego przywódcą Romanem Dmowskim i z zabójstwem prezydenta Gabriela Narutowicza. Pogrzeb straconego zabójcy Eligiusza Niewiadomskiego przemienił się w manifestację poparcia dla tego - uznawanego przez niektóre kręgi Narodowej Demokracji za bohatera - fanatyka.

Ale nie tylko katastrofa smoleńska, na której buduje swoja politykę (?) opozycja jest pretekstem do politycznych i ulicznych awantur. Ciągle mnie jeszcze dziwi, że w Polsce tak wiele rocznic historycznych jest ZAWSZE okazją do świętowania. A czym tragiczniejsza rocznica, tym lepiej się do świętowania nadaje. Powołany w 1999 do życia Instytut Pamięci Narodowej, instytucja jako taka na pewno ważna i potrzebna, wplątuje się często (lub jest świadomie wplątywany) we współczesne dysputy i polityczne strategie. A historia to nie matematyka, gdzie 2+2=4 i nie ma tu czego interpretować! Historia to zdarzenia, które miały miejsce czasami dawno temu i jak było naprawdę nie wie dokładnie nikt. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. A gdy partiom politycznym brakuje poparcia dla politycznych programów (o ile takowe mają, w co jakoś wątpię), to zaczynają grać na narodowym bębenku, maszerując w krótkich spodenkach, z polską chorągiewką w jednej rączce i drewnianą szabelką w drugiej, wyzywając na demokratycznie wybrany rząd, na demokratycznie wybranego Premiera i Prezydenta, oraz na wszystkich, którzy nie są „prawdziwymi Polakami”. (Według ostatnich sondaży ca. 80% społeczeństwa).
      Oj, duch Dmowskiego na pewno się cieszy z takich kontynuatorów jego idei.

Ale, jak to w Polsce, to jeszcze nie koniec „historii” z Historią. Co mnie ostatnio naprawdę zszokowało to wydarzenia, które miały ostatnio miejsce w Krakowie i w Warszawie. Otóż w obu tych miastach grupy przeciwników reformy edukacji zorganizowały głodówki w obronie lekcji historii!!! Nie, żeby historia miała ze szkół zniknąć… Po prostu liczba godzin w niektórych klasach ma zostać - kosztem innych - zredukowana. Otóż, moim zdaniem, osoby te posuwają się do próby emocjonalnego szantażu, narażając przy tym swoje zdrowie. (No życie to może nie, bo wymyślili nowość – coś, co nazwali „głodówką rotacyjną”. Panie Mrożek! Rzeczywistość w Polsce przebija Pana pomysły!!!) Jednocześnie wydaje mi się, że takie postepowanie obraża tych, którzy tą drastyczną formę protestu stosowali (stosują) walcząc o wolność i demokrację… Nie tylko w Polsce.

Adam Asnyk pisał;

Trzeba z żywymi naprzód iść,
      Po życie sięgać nowe,
      A nie w uwiędłych laurów liść,
      Z uporem stroić głowę.

Możliwe, że gdyby poeta pisał ten wiersz dzisiaj, to zamiast o uwiędłych laurowych liściach napisałby o cierniowej koronie…
      A ja naprawdę nie rozumiem, Drodzy Rynkowcy, dlaczego w Polsce spora grupa ludzi uparła się, żeby zajmować się przeszłością w imieniu -jak twierdza- przyszłości i zatruwają sobie i innym teraźniejszość !

*Zarko Petan, słoweński pisarz, reżyser i dziennikarz

• robokopo Artykuł jest nieco naiwny. 24.04.12, 23:27
      Gdy na to wszystko nałożyć nieokiełznaną żądzę władzy Kaczyńskiego, to wszystko staje się jakby zrozumiałe. On zrobi wszystko, żeby się do niej dorwać, wykorzysta absolutnie wszystko. Gdyby nie było sprawy wraku, to by wymyślił co innego. Na niego jest tylko jedna rada: nie dopuścić tej hieny do władzy.
    • robokopo Re: Szubienica spowszedniała 24.04.12, 23:30
      jerry.from.lublin napisał:

> Kolejny gniot funkcjonariuszki giewu, ta tęsknota za "odpowiedzialną" opozycją
      > co to pochwali tuska za oddanie śledztwa putinowi, co to pochwali bula-komorows
      > kiego za śmiechy nad trumnami, co to zaatakuje ale zaraz przeprosi, tęsknota za
      > Unią Wolności. Zdrajcy i łachudry mają odpowiadać przed Narodem, nie ma z nimi
      > rozmowy. Rozmowa z ludźmi dla których dobro Polski nic nie znaczy a ich jedyny
      > m celem jest umocowanie w Polsce niemieckiego panowania pod rosyjskim protektor
      > atem to strata czasu. Boją się? I dobrze. A upadek III RP jest już blisko. Woln
      > a Polska również. A jutro należy do nas! Wy już schodzicie ze sceny...

Wzruszająca przemowa... Coś w stylu: "Ja, ja, ja i tylko ja w centrum wszechświata, ja wiem, ja rozstrzygam, ja mówię, co dobro, co zło". Swoje przepowiednie schowaj sobie w swoje zaśmierdnięte pisowskie gacie, tyle są warte.
    • nsz-towiec Tusk będzie sądzony . 24.04.12, 23:34
      Sad administracyjny nakazał Tuskowi ujawnienie podstawy prawnej wyboru konwencji sledztwa. Tusk milczy , POnieważ takowej nie ma . Nie ma tez udokumentowanej procedury podjęcia decyzji w tej sprawie przez rząd RP . Czyli wybór nieodPOwiedniej konwencji w sprawie katastrofy zostal zrobiony "na gębę".. Przestępstwo niedopełnienia obowiązku urzędnika państwowego . To na teraz . W przyszlosci będzie miał postawione zarzuty po
      świadczenia nieprawdy o rozdzieleniu wizyt ( jest dokument ) , oraz zbrodni dyplomatycznej . Wszystko przed nim .
      • sauron6660 Re: Tusk będzie sądzony - a Ty będziesz leczony 25.04.12, 00:16
        czego szczerze życzę!
        • antobojar .. ale wcześniej wyśmiany i ossrany..i oPiSsiany.. 25.04.12, 04:45
          .. jak każde popłuczyny po NSZ-cie..
      • koloratura1 Re: Tusk będzie sądzony . 25.04.12, 10:43
        nsz-towiec napisał:

> Sad administracyjny nakazał Tuskowi (...)

Pomarzyć sobie możesz.
    • paw73 Re: Kolenda-Zalewska hipokrytka i kato-talib z PO 25.04.12, 08:31
      Kolenda-Zalewska, kato talib PO,wypominająca innym aborcję i nawiązująca do bojkotu nad ta panią . Kolendzie nie przeszkadzają inne "damy " z PO, które żrą na potęgę środki wczesnoporonne. Kolenda Zalewska fanka POPiS , która walczyła o koalicje idiotów. Kolenda niech idzie to Rydzyka lu za miotłę do Dziwisza nie brać się za zawód dziennikarza. Koelna Zalewska to pistolet PO ,dorównujący rewolwerowi Michnika w postaci hieny Agnieszki Kublik.
      • antobojar paw73,obrzygałeś nie tylko siebie ale też postawe1 25.04.12, 10:13
        ..1.. razem raźniej przy włażeniu do zadka ePiSkopatu..?
    • postawa11 Re: Szubienica spowszedniała 25.04.12, 08:32
      Dzięki za mądre słowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka