Dodaj do ulubionych

Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orleańs...

22.05.12, 17:36
Ja myślę, że to jest tragiczna w pewnym sensie instytucja, ale nie użalałbym się nad nią, tylko nad jej członkami, którzy w jakikolwiek sposób dali się uwieść, zamroczyć - odpowiadam ja. - Nie tyle uwieść, ile zamroczyć właśnie ich słowom czy gestom. I którzy w tej chwili jeszcze jakby są na rozdrożu. Bo ta instytucja, przepraszam, ale powinna zostać wyeliminowana z polityki, z życia publicznego zupełnie. i mam nadzieje, ze wszyscy domyślają się o jakiej instytucji mówię
Obserwuj wątek
    • ignor-antka Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orleańs... 22.05.12, 17:56
      Pana Palikota,to wy klechy mozecie pocalowac w dupe,jak sobie na to pozwoli!!!!!!!!!A rydzykowi nalezy sie wpie.........I moze ktos to w koncu zrobi!!!!!!!!!!!!!Bo ja,pojade do Torunia i NAPLUJE mu w morde........
      • makoshika Boją się Palikota, obmierzłe pedofile, oj boją! 22.05.12, 19:43
        I tak ma być!!!
        • kuciapka1938 Hare Kriszna to sekta a crześcijanie nie sekta ??? 23.05.12, 00:29
          Przeca ukradli Żydom Stary Testament, wierzą w Żydów których zrobili Bogiem I Jego Matką
          Ale programowo Żydów nienawidzą choć Matka Syna Boga I jej Syn To przeca Żydzi jak większość apostołów i wielu świętych
          Zaiste przewrotne istoty w tej chrześcijańskiej sekcie !!!!!!!!!!
          • express56 Re: Hare Kriszna to sekta a crześcijanie nie sekt 23.05.12, 02:58
            A ty skad sie dowiedzialas, co to takiego Stary Testament czy Syn Boga? Od "sekty", na ktora plujesz, bo chyba nie z Koranu czy Kamasutry. Szyderstwem historii jest to, ze takie, jak ty, zaplute karly antykatolskiej reakcji posluguja sie chrzescijanska retoryka i katolicka wiedza, wpojona wam, cymbaly, przez KK, choc o tym nie wiecie. Nawet piszac swe bzdety poslugujecie sie lacinska skladnia, slownictwem i pojeciami, wpojonymi wam przez katabasow. A wiec krytykujac KK, podobnie, jak Palikot, gonicie wlasny ogon. Kupa smiechu. Z przewaga kupy.
            • 0721x Re: Hare Kriszna to sekta a crześcijanie nie sekt 23.05.12, 06:42
              expres niebawem zaczniesz udowadniać że KK powstał grubo przed Rzymem a rzymianie mówili gwarą śląską a nie łaciną zdejmij moherek i sprobuj zorjetować się co masz pod nim
            • 1hans Re: Hare Kriszna to sekta a crześcijanie nie sekt 23.05.12, 08:58
              ty pojebie zasrany
            • kajolka Re: Hare Kriszna to sekta a crześcijanie nie sekt 23.05.12, 14:09
              " takie, jak ty, zaplute karly antykatolskiej reakcji posluguja sie
              > chrzescijanska retoryka i katolicka wiedza, wpojona wam, cymbaly, przez KK " - no cóż - KK faktycznie stara się wpajać swoje bajki już od przedszkola ( na razie ) to słowa kluczowe gdzieś tam w umyśle KAŻDEGO funkcjonują. Natomiast nie każdy chrześcijanin przestrzega przykazań tzw boskich.Jedno z nich to przykazanie miłości.Jak ono wygląda w wykonaniu wielu katolików - ujęłam w cudzysłów. Przez takich katoli jak express 56 i prawie wszystkich księży z jakimi miałam do czynienia - nie chcę mieć z tą instytucją nic do czynienia. A gdyby bóg był , to już dawno zgładziłby największych hipokrytów takich jak Rydzyk, Paetz, Głódź, Jankowski ( kiedyś) czy Dziwisz , a jeszcze by się paru znalazło. A ci oszuści ylko jątrzą, zgarniają wszelkie dobra pod siebie , a ludzi rozliczają z materializmu. Że nie wspomnę o ekscesach obyczajowych. Tfuuuuuuuuuuuuu....apage satanas
    • polakonly Przeczytajta rodacy powyżej-nasz ziomal zna j.ang. 22.05.12, 18:06
      a Wielebny Ojciec Założyciel tylko polski i to słabo.
    • jamnnik Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orleańs... 22.05.12, 18:06
      "Bo ten człowiek, przepraszam, ale powinien zostać wyeliminowany z polityki, z życia publicznego zupełnie."

nie jest to teraz takie proste jak było kiedyś, gdy wystarczyła jedna zapałka.... żal tamtych czasów, co?
      • jannormalny24 Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 23.05.12, 01:47
        wtedy nie bylo zapalek,ksiadz inkwizytor biegl do kosciola i odpalal swoja swieczke od swieczki na oltarzu i podpalal stos np. z palikotem i liberalami
    • polak_k.prawy Chodziło o spójność przekazu 22.05.12, 18:27
      Pakikot musiał to zrobić chcąc być wiarygodnym. Nie można jednocześnie należeć do Kościoła i go ostro krytykować, uznając że jest niepotrzebny i szkodliwy. Brawo, Panie Januszu! A pseudodowcipne wypowiedzi księży świadczą o panice w ich szeregach.
    • anna12-3 Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orleańs... 22.05.12, 18:31
      Palikot się na tyle zbłażnił,że drwią z niego wszyscy,nie tylko Radio Maryja. Od lewa do prawa,politycy,dziennikarze,komentatorzy. Po za garstką wyznawców ,wszyscy uważają,że się wygłupił. Szkoda tylko,że zabiera tyle czasu tą swoją błazenadą. Polacy i media ,zamiast dyskutować o najważniejszym w tej chwili procesie uchwalania nikczemnej ustawy emerytalnej,wszyscy dyskutują o głupocie Palikota.
      • antropoid Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 22.05.12, 19:10
        Twoje ulubione radyjko też jak widać zawzięcie o tym dyskutuje. A głupota Palikota jest niczym wobec głupoty i nikczemności Rydzyka i dziewicy żoliborskiej.
      • borsuk112 Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 22.05.12, 19:17
        anna12-3 napisała:

> Palikot się na tyle zbłażnił,że drwią z niego wszyscy,nie tylko Radio Maryja. O
        > d lewa do prawa,politycy,dziennikarze,komentatorzy. Po za garstką wyznawców ,ws
        > zyscy uważają,że się wygłupił. Szkoda tylko,że zabiera tyle czasu tą swoją błaz
        > enadą. Polacy i media ,zamiast dyskutować o najważniejszym w tej chwili procesi
        > e uchwalania nikczemnej ustawy emerytalnej,wszyscy dyskutują o głupocie Palikot
        > a.

widzę, że robisz w pory ze strachu i zaklinasz rzeczywistość. otóż wyobraź sobie, że nie wszyscy się z Palikota śmieją:))))
        • express56 Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 23.05.12, 02:51
          Rzeczywiscie, Borsuk. Caly swiat wstrzymal oddech i KK robi ze strachu przez Palikotem. Podobno papiez ma abdykowac. Zmienia Dekalog. I doloza: "Nie bedziesz czcil zony swojej i spieprzysz z kasa na Cypr". A powazniej - drodzy palifani: przy historii KK Palikotek to nieistotne pierdniecie na obrzezach historii w kraju, gdzie psy zwieraczami szczekaja. Czy naprawde uwazacie, ze w cywilizowanym swiecie kogokolwiek interesuje, iz gdzies w Azji nad Wisla kilkuset gostkow nalezy do KK, buddystow, scjentoogow czy kolka wedkarskiego? Puknijcie sie w komorke!
      • ksiadzpe_do_fil Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 22.05.12, 19:35
        anna12-3 napisała:

> Po za garstką wyznawców ,ws
        > zyscy uważają,że się wygłupił.
        > a.
        +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
        Moze radio "Ma Ryja" wysle Cie do szkoly moja droga "anna12-3". Poza pisze sie razem,
        Ale co was to interesuje. Ortografia do "zbawienia" nie jest potrzebna (Szatanowi na niej nie zalezy) :))
        • nerwus0 Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 23.05.12, 20:17
          Anno 12-3 po przecinku robi się spację.
      • stanos111 Re:Gazeta odwraca ogon Palikota . 23.05.12, 00:09
        Ja pie... glupie katole i cala reszta bandy politycznej ...
        Gazeta odwraca cala sytuacje od prawdziwych spraw i polityki w PL. blachymi sprawami , jak Palikot i kosciol i inne pierdoly zamiast wziasc sie za tworzenie czegos pozytywnego dla dobra Polski .
        Do katoli to jescze kilkanascie moze lat bedzie ta ciemnosc panowala w pl. ,a pozniej sie to zmieni ... koscioly zaczna bankrotowac , bo coraz mniej ludzi do nich chodzi.
        Cwaniacy w czarnych sukmanach wykorzystuja i manipoluja was katole , a wy naiwni w to wierzycie ze pojdziecie do nieba ...
        • nerwus0 Re:Gazeta odwraca ogon Palikota . 23.05.12, 17:46
          stanos111 napisał:

> Cwaniacy w czarnych sukmanach wykorzystuja i manipoluja was katole , a wy naiw
          > ni w to wierzycie ze pojdziecie do nieba ...

Raczej myślą, że kupią sobie niebo. Przez zakrystię do nieba.
      • burlasino Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 23.05.12, 01:52
        Z lektury postów na forach internetowych oraz z prostej arytmetyki wynika coś zupełnie przeciwnego, niż twierdzisz Ty, a mianowicie znakomita większość osób komentujacych wydarzenia popiera gest Palikota. Nawet wówczas, gdy jednocześnie krytykuje go za inne sprawy. Przejrzyj więc na oczy albo daruj sobie hipokryzję, jeśli to, co napisałaś, to tylko "czarna propaganda" wobec Palikota.
      • nerwus0 Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 23.05.12, 17:37
        Janusza Palikota klechy boją się jak diabeł święconej wody,
        bo czują pismo nosem, że może im się skończyć wystawne
        życie i autka.
    • cop22 nieźle nieźle 22.05.12, 19:09
      jeśli już nawet w Radiu Maryja mają z ciebie polewke, to oznacza poważny problem.
    • wenzel2 katabasy dwa 22.05.12, 19:41
      Ale sie katabasy uchachały. Jak słychać, wszystko się świetojebliwym mężom z d... kojarzy.
    • marina0321 Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orleańs... 22.05.12, 19:50
      Dobrze, że wreszcie znalazł się facet z jajami, a nie w sukience.
    • madziapl1 Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orleańs... 22.05.12, 19:52
      Najswiezszy kawal jaki slyszalem o Rydzyku to ze on osobiscie powiedzial "jestem Katolikiem" !!! Ja 57 lat nie bylem w kosciele w celu religijnym. Majac 12 i 13 lat bylem seksualna zabawka w rekach proboszcza i owczesnego dziekana i jego wikarego. Matka mnie gnala jak psa zebym byl ministrantem i myslala ze zostane ksiedzem. Gdy powiedzialem ojcu co ze mna robia ojciec powiedzial matce gdy bronila ksiezy : "jestes ksieza ku..." Rzecz ta miala miejsce w Gmina Kalwaria Zebrzydowska. I mnie tez ci zboczency licza jako katolika ?Byl to rok 1953 - 1954.
      • marina0321 Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 22.05.12, 20:17

madziapl1 napisał:

> Najswiezszy kawal jaki slyszalem o Rydzyku to ze on osobiscie powiedzial "jeste
        > m Katolikiem" !!! Ja 57 lat nie bylem w kosciele w celu religijnym. Majac 12 i
        > 13 lat bylem seksualna zabawka w rekach proboszcza i owczesnego dziekana i jeg
        > o wikarego. Matka mnie gnala jak psa zebym byl ministrantem i myslala ze zostan
        > e ksiedzem. Gdy powiedzialem ojcu co ze mna robia ojciec powiedzial matce gdy b
        > ronila ksiezy : "jestes ksieza ku..." Rzecz ta miala miejsce w Gmina Kalwaria Z
        > ebrzydowska. I mnie tez ci zboczency licza jako katolika ?Byl to rok 1953 - 195
        > 4.

To jest bardzo smutne i straszne. Przypuszczam, że ci "wielebni" już nie żyją. Jeżeli tak,

nawet na łożu jego śmierci oskarżyła bym takiego. Palikot powinien zrobić następną akcję - zachęcić wszystkie ofiary księży pedofilów, żeby zaczęły zgłaszać ich na policję. Przypuszczam, że jest ich w Polsce wiele, ale jeszcze się nie odważyli na podjęcie tego kroku.
        • anna22290 Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 23.05.12, 08:11
          wiem ze procesy przeciwko mafi i to tak bogatej sa cenowo prawie niedostepne ale naglosnij te sprawe wszedzie gdzie sie da jestes OFIARA ZBOCZENCOW teraz w Polsce coraz wiecej sie tez o tym mowi to byly tragiczne czasy dla nie jednego dziecka polskiego wiekszosc ludzi nie zdawala sobie sprawy z tego do czego posuwaja sie te ;pobozne istoty ;WSPOLCZUJE CI Z CALEGO SERCA PISZ CZLOWIEKU GDZIE SIE DA nieszkodzi ze nie zyja ale nawet po smierci nie powinni zaznac spokoju
    • mortimer21 Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 22.05.12, 19:58
      Co te ćwoki sobie wyobrażają, że można usunąć z życia publicznego każdego kto im się nie podoba? Za późno, kochani katole. Już nie dyktujecie wszystkim warunków.
      Ale o to mniejsza. Rozbrajające jest to, że ludzie lamentujący nad dławieniem wolności słowa luźnym tonem stwierdzają że ta czy tamta osoba nie powinna się publicznie wypowiadać. To już jest szczyt hipokryzji...
      Co się tyczy Palikota to fakt - błazen i hucpiarz. Ale wprowadził do Sejmu partię która otwarcie przeciwstawia się polsko-katolickiemu zaduchowi, grając na nosie hierarchom. Pewnie, wolałbym jakiegoś poważniejszego polityka na czele takiego ruchu, ale jak się nie ma co się lubi...
    • zdybka Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orleańs... 22.05.12, 20:03
      Przywalac Palikotowi i jego wyborcom ,tu Rydzol przegial !
    • kibic_rudego z cyklu z czego śmieją się zboki w sukienkach. 22.05.12, 20:11
      szczytowe osiągnięcia naukowe III RP,
      teologia na Uniwersytetach państwowych
    • niet53 Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orleańs... 22.05.12, 20:20
      Nic mnie tak nie denerwuje w przedstawicielach Radia Maryja, jak straszny brak szacunku dla ludzi, takze wlasnych sluchaczy, i tolerancji na inne myslenie. Sadza wszystkich i naznaczaja, jakby odebrali Panu Bogu prawo do sadzenia, nie dyskutuja argumentow i tylko sie pienia. Mam do nich ogromny zal, bo manipuluja ludzmi wystraszonymi, chorymi itp. Nawet jesli osobiscie nie przepadam za Palikotem, to szanuje go za to, ze ma odwage publicznie stanac przeciwko polskim "swietym krowom."
    • stux Ojciec Drążek modli się za pieniążek 22.05.12, 20:35
      Śmieją się z Palikota? Kto? Idioci. Ja mam mniej wysublimowane poczucie humoru, śmieszą mnie np. mężczyźni poprzebierani w sukienki, odprawiający modły do zadekretowanych przez Kościół pośredników tzw. "świętych".
      • marina0321 Re: Ojciec Drążek modli się za pieniążek 22.05.12, 20:43
        stux napisał:

> Śmieją się z Palikota? Kto? Idioci. Ja mam mniej wysublimowane poczucie humoru,
        > śmieszą mnie np. mężczyźni poprzebierani w sukienki, odprawiający modły do za
        > dekretowanych przez Kościół pośredników tzw. "świętych".

...a jeszcze śmieszniejszy jest cyrk ceremonii wnoszenia do kościoła relikwii, do których potem się modlą.

• nerwus0 Re: Ojciec Drążek modli się za pieniążek 23.05.12, 20:25
          marina0321 napisał(a):

> stux napisał:

> ...a jeszcze śmieszniejszy jest cyrk ceremonii wnoszenia do kościoła relikwii,
          > do których potem się modlą.
          >
          Też się dziwię jak można modlić się do jakichś, niewiadomo
          czyich gnatów.
      • burlasino Re: Ojciec Drążek modli się za pieniążek 23.05.12, 02:17
        Ci "święci" to de facto bożkowie, których wynoszenie na ołtarze zaprzecza idei monoteizmu. Tak więc chrześcijaństwo w gruncie rzeczy nie różni się od mitologii greckiej, poza tym, że greccy bogowie mieli siedzibę w konkretnym miejscu, na Olimpie, natomiast bożkowie chrześcijańscy w miejscu bliżej nieokreślonym - w tak zwanym niebie. Ciekawe tylko gdzie to niebo się niby znajduje, skoro poza atmosferą ziemską wszędzie jest upiornie zimno lub panuje śmiertelne promieniowanie, które zabija w mig każdą żywą komórkę. Pomijając już fakt, że w obserwowalnym Wszechświecie nic nie jest wieczne; wszystko miało początek i wszystko będzie mieć koniec. Jaki - jeszcze dokładnie nie wiadomo, ale wiadomo raczej na pewno, że na żaden raj - krainę wiecznej radości i szczęśliwości nie ma w Kosmosie miejsca.
      • express56 Re: Ojciec Drążek modli się za pieniążek 23.05.12, 02:41
        To pewnie lejesz z Grodzkiej i Biedronia. Nieladnie...
    • saint_just Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 22.05.12, 20:37
      mnbvcx napisał:

> Ja myślę, że to jest tragiczna w pewnym sensie instytucja, ale nie użalałbym si
      > ę nad nią, tylko nad jej członkami, którzy w jakikolwiek sposób dali się uwieść
      > , zamroczyć - odpowiadam ja. - Nie tyle uwieść, ile zamroczyć właśnie ich słowo
      > m czy gestom. I którzy w tej chwili jeszcze jakby są na rozdrożu. Bo ta instytu
      > cja, przepraszam, ale powinna zostać wyeliminowana z polityki, z życia publiczn
      > ego zupełnie. i mam nadzieje, ze wszyscy domyślają się o jakiej instytucji mówi
      > ę
      Czeska, niemiecka, rumuńska etc. komunistyczna bezpieka przynajmniej w tej sprawie wykazała swoją przydatnośc i wytępiła do cna to wysoce szkodliwe zjawisko. Polskie komuchy się patyczkowały z tą hołotą i mamy skutki....

Niech żyje Piotrowski!
      A jak już umrze/ czego mu nie życzę/ - to na Wawel!!
    • majek-1348 Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orleańs... 22.05.12, 20:57
      Boicie się tej po waszemu "dziewicy orleańskiej", ona do Was spowiadać się nie przyjdzie, tylko Was "diabełki w długich kieckach" będzie prowadzać do spowiedzi ale przed prokuratora za ohydne występki bezbronnych i zagubionych ofiar. majek
    • normalny8 Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orleańs... 22.05.12, 21:04
      Bortkiewicz powiedział o Palikocie - "nie powinien zmieniać opcji seksualnej, bo ma już też wybitne postaci w tym zakresie".
      Radzę księżulku poszukać w swoim środowisku urzędników kościelnych, duspasterzy, którzy już tę opcję seksualną zmienili dawno. Proporcjonalnie biorąc to chyba macie tam dużo więcej osobników z inną orientacją seksualną. Cóż - przyganiał kocioł garnkowi.

• madziapl1 Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orleańs... 22.05.12, 21:12
      marianna0321 jezeli o mnie chodzi to ci ksieza juz nie zyja a napisalem to dla przestrogi innych ojcow i matek by swoje dzieci trzymali z dala od tych CELIBATOWYCH. Twoja wypowiedz o relikwiach WNOSZONYCH przez szamanow do budynkow koscielnych jest naprawde dobra. Zawsze bylem zwolennikiem Janusza Palikota bo On wie do czego sluzy mozg. Jezeli On z takimi jak My a jest nas miliony nie rozgoni sukienkowych w ciagu dekady to ja niech sie w konia zmienie i owies jem do konca zycia.
      • polakonly Jest jakby polską wersją o.M.Degollado też o.Zało- 22.05.12, 21:22
        życiela tylko że Legionów Chrystusa - a także ojca legionu dzieci i bohatera wielu innych mniej lub bardziej kontrowersyjnych dokonań.
      • marina0321 Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 22.05.12, 22:06
        madziapl1 ...apropo relikwii - Dziwisz powiedział w ND, że relikwii JP II w postaci krwi jest już w 1000 kościołach na świecie, a przypuszczam, że to jeszcze nie koniec. Zastanawia mnie ta ilość - zanim wytoczyli z JP II krew, musieli go chyba najpierw sklonować...
    • jty-sz Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orleańs... 22.05.12, 21:50
      ...Akcja polityka została wyśmiana w Radiu Maryja przez dwóch duchownych...

Jest takie przysłowie : "ten się śmieje, kto się śmieje ostatni".
      Jak spojrzeć trzeźwo na to radio jako całość, i indywidualnie na to indywiduum, które nim kieruje, to dochodzi się do wniosku, że duchowni nie wiele różnią się od JP.
      Z jednym istotnym wyjątkiem : "akcje" Naszych Okupantów (nb. czytaj" NASI OKUPANCI" Tadeusza Boya Żeleńskiego) spadają - zobacz jak maleją "powołania" zakonne i kapłańskie !
      A Januszowi P. ROSNĄ !
      Tylko ten pierwszy proces to początek "równi pochyłej". Jak spojrzeć na Europę to widać jak my się różnimy DZIŚ! Ale jutro ?? Naród tresowany przez 1000 lat przez urzędników Pana Boga - za jakich się mają, zaczyna rozumieć na czym polega ich zakłamanie i hipokryzja.
      I TO JEST PRAWIDŁOWOŚĆ NIEUBŁAGANEJ PRZYSZŁOŚCI NASZYCH OKUPANTÓW !

• express56 Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 23.05.12, 03:23
        Alez ty kolek jestes! Utozsamianie Radia Maryja i Rydzola z KK to szczyt kretynizmu. Powolujesz sie na Europe. Ale nie dociera do ciebie, ze to pojecie nie tylko geograficzne, ale przede wszystkim cywilizacyjne (zachodnia cywilizacja na bazie judeo-chrzescijanskiej - w tym katolickiej, do ktorej jeszcze najwyrazniej nie nalezysz). A teraz najtrudniejsze: wiesz, czym Jezus rozni sie od - przepraszam za wyrazenie - Palikota? Tym, ze ma przeslanie budowania, milosci, jednoczenia. A Palikot to hucpiarz negowania, burzenia, destrukcji. Zamiast patrzec na swoj talerz, zabiera z cudzego. I tu przegral, zanim jeszcze zaczal. Za lat 5-10, o Palikocie wzmianki znajdziesz tylko w ksiazeczkach z cyklu "Polish jokes". A o Jezusie, mam wrazenie, kilku jeszcze bedzie pamietac. Na szczescie, ty na pewno nie. Sa przeciez, jak zrozumialem z twego wpisu, znacznie wieksi mysliciele i teolodzy. Taka np. Doda czy Nergal. No, moze jeszcze prof. Sroda sie zalapie...
    • kobra1956 Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orleańs... 22.05.12, 22:30
      A tym tylko dziewice we łbach...Nie jestem za Palikotem bo ma w szeregach zboków i pedałów ale z klerem to ma rację..Wreszcie ktoś powiedział im prawdę prosto w gały...Choć kler to też zboki i pedofile.Nadawały by się do Ruchu Palikota...
      • polakonly "Polskę trzeba chronić przed katolicyzmem" J.P. 23.05.12, 00:30
        Tego mu koloratkowi nie wybaczą.
      • burlasino Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 23.05.12, 02:25
        kobra1956 napisał:
        > Nie jestem za Palikotem bo ma w szeregach zboków i pedałów

Nawey gdyby tak było, jak piszesz, to co Ci te "zboki i pedały" przewiniły? W czym Ci zawadzają? Zastanów się czym podyktowana jest twoja nienawiść do tych ludzi? Czy przypadkiem nie uprzedzeniami i stereotypami, które "wyhodowali" w Tobie przedstawiciele jedynie słusznej religii - rodzice, opiekunowie, księża itp.
        • express56 Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 23.05.12, 03:05
          Gdyby nie te "uprzedzenia" i "stereotypy", to dzis, postepowy Europejczyku, nie pisalbys tych bzdetow, tylko jako niewykorzystany plemnik spoczywalbys gdzies na owlosionych meskich posladkach, czekajac na prysznic.
          • kotek.filemon Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 23.05.12, 15:45
            express56 napisał:

> Gdyby nie te "uprzedzenia" i "stereotypy", to dzis, postepowy Europejczyku, nie
            > pisalbys tych bzdetow, tylko jako niewykorzystany plemnik spoczywalbys gdzies
            > na owlosionych meskich posladkach, czekajac na prysznic.

Coś katoprawiczkom niezmiernie łatwo przychodzi ta konwersja na homoseksualizm. Jak pomyślę o tym, że tylko kościółkowe ględzenie trzyma ich przy orientacji hetero, to trudno mi sobie wyobrazić, jak chwiejne podstawy musi mieć ich orientacja seksualna...
            • marina0321 Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 24.05.12, 09:04
              Uważam, że dopóki homoseksualiści i inni, którzy pod tym względem się od nas różnią, nie będą tolerowani przez społeczeństwo, będą się oni chować w seminariach, jak do tej pory. Tam nie tylko mają zagwarantowane bezpieczeństwo, ale chroni ich dodatkowo dekret papieski - Crimen sollicitationis; a wybór partnera - gdzie będzie większy, jak w tej instytucji? Ciekawe, o ile zmniejszyły by się wtedy tzw. "powołania kapłańskie". Inna sprawa, to przestępstwa seksualne w KK - to TYLKO wina tego papieskiego dekretu. Dzięki niemu wiele zboczeńców może znaleźć miejsce w tym schronisku, jakim jest instytucja KK. Papież w każdej chwili może go anulować. Dlaczego tego NIE CZYNI?
        • kobra1956 Re: Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orlea 23.05.12, 04:46
          Mnie nic nie zrobili bo bym im mordy poobijał.Ale jak ty lubisz się w tyłakch grzebać i lizać gó... to twoja sprawa...I jeszcze jedno.Nie wierzę w kler i żadnych stereotypów nie posiadam....
    • trajkotek a to spryciarze! 22.05.12, 23:45
      Gazeta Wyborcza wali w Palikota Radiem Maryja!

• succuba1959 Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orleańs... 23.05.12, 00:49
      K...a,wiesz Janusz,nie mam odwagiG...o ze mnie,powinnismy to zrobic juz dawno,napisze jak pokonam moja polskosc,szybko,mam nadzieje!
    • burlasino Klechy - wynocha z uniwersytetów! 23.05.12, 02:00
      Z artykułu:
      "Akcja polityka została wyśmiana w Radiu Maryja przez dwóch duchownych - redemptorystę o. Dariusza Drążka i ks. prof. Pawła Bortkiewicza, teologa z Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza, który wykłada na uczelni o. Rydzyka."

Ciekawe co na świeckiej uczelni, jaką jest poznański uniwwersytet, robi ksiądz - teolog? I dlaczego wpuszczają tam w ogóle przedstawicieli tej mniemanologii czyniąc pomieszanie realnej wiedzy z myśleniem życzeniowym oraz fantastycznymi hipotezami, czym w istocie jest teologia - pseudonauka o istocie domniemanej. Jako podatnik łożący na edukację akademicką wyrażam swój kategoryczny sprzeciw aby na państwowym uniwerystecie wykładane były jakieś bzdury i fantasmagorie ubrane w religijny kostium.
      • polakonly Teologia jako przedmiot uniwersytecki w XXIw?!!!.. 23.05.12, 13:22
        Ja myślałem że ten przedmiot wykłada się jedynie na przodującym polskim uniwersytecie KUL.
        No cóż! Może Polska rozwija nauki alternatywne z braku funduszy na rozwijanie nauk przyrodniczych. Rozumiałbym, gdyby chodziło o niskobudżetowe nauki humanistyczne, np. - filozofia, kulturoznawstwo, religioznawstwo, filologie obce - ale teologia!! Chybaże na zasadzie paradoksu naszych czasów, na zasadzie naukowego Parku Jurajskiego.
    • totapis500 Radio Maryja drwi z Palikota: "Dziewica orleańs... 23.05.12, 07:49

Zastanawiam się co stanie się z tą instytucją zła jak wszystkie mohery widoczne na fotografii zostaną powołane na służbę bożą, w obwodzie pozostanie trochę dzieci niepełnosprawnych z kółka różańcowego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka