Dodaj do ulubionych

Samochody posłów 2012

01.06.12, 22:38
Passat 1.3T posła Kierwińskiego to bardzo ciekawy model. Ofiara ekstremalnego downsizingu?
Obserwuj wątek
    • ubiquitousghost88 Jaguary za kudły i przed pluton egzekucyjny!... 01.06.12, 22:45
      www.pajacyk.pl/index.php
    • lblblblb Samochody posłów 2012 01.06.12, 22:49
      Wyrazy uznania dla starych wyżeraczy z SLD za umiarkowane korzystanie z kont na hasło. Starczy na dłużej.
    • jantos51 Samochody posłów 2012 01.06.12, 22:49
      Nic bałwany nie robią, są w 3 lub 6 spółkach skarbu Państwa, biorą kasę i nie wiedzą za co to tak mają, w głowach im się przewraca.
      • pijanymarynarz Re: Samochody posłów 2012 01.06.12, 23:06
        Posłowie w spółkach Skarbu Państwa...
      • piss.off dać posłom siekiery bo brak im argumentów 02.06.12, 07:42
        dać posłom siekiery bo brak im argumentów !!!

utrzymujemy zbyt wielu darmozjadów w sejmie za zbyt wiele milionów NASZYCH pieniędzy , a ta hołota wykorzystuje NASZE miliony do walki pomiędzy sobą o sejmowe koryto

czas z tym skończyć, tym bardziej że tylko 4 osoby w sejmie decydują jak inni maja glosować

• bez_alternatywy zabrać swinom koryto 02.06.12, 08:21
          dlatego Gowin chciał ukrywać machloje parlamentarzystów
    • aktyntasza Samochody posłów 2012 01.06.12, 22:50
      mnie stać tylko na Fiata 126P a dlaczego posłów nie stać ?
      • glupiadmin Re: Samochody posłów 2012 02.06.12, 06:24
        Bo jesteś nieudacznik i pierdoła, dlatego cie nie stać
    • pumb123 Land Rover - to tylko marka!!! 01.06.12, 22:54
      Land Rover to nie jest marka i model, a jedynie marka. Wiec poseł który wpisał "Land Rover" nie dopełnił formalności poprzez niepodanie modelu, albo redaktor przygotowując artykuł motoryzacyjny okazał się kompletną motoryzacyjną ignorancją.
      • lodzermensz1 Re: Land Rover - to tylko marka!!! 02.06.12, 00:15
        8 osób wpisało posiadanie Land Rovera, jako modelu. Ale w zestawieniu marek jest "Rover".
        Albo posłowie nie mają pojęcia czym jeżdżą (w co nie wierzę), albo osoba przygotowująca zestawienie wszystko pokręciła.
        Chciałbym wiedzieć jakimi modelami LR jeżdżą posłowie...
    • seznam Znowu popis niekompetencji autorów Agory 01.06.12, 23:00
      Ktoś, to przygotowuje taką tabelę, takie zestawienie, powinien wiedzieć, że Rover i Land Rover to zupełnie inne marki. Jedna już nie istnieje, choć jej samochody wciąż jeżdżą i są dość popularne, druga wciąż jest na topie.
      Jeśli już ignorant, ze słynącej niegdyś z jakości materiałów Agory, chciał popełnić takie coś bez studiowania internetu (tam najłatwiej byłoby zweryfikować bzdury, które porobił), to powinien przynajmniej przed opublikowaniem pokazać to kolegom z redakcji moto.pl. To kiepski serwis na tle konkurencji, niewiele robią, ale przynajmniej na samochodach się znają.
      • zigzaur Re: Znowu popis niekompetencji autorów Agory 01.06.12, 23:16
        Najbardziej podobały mi się:

Kia Claws i Toyota Pirus. Może kirus? Ale tym to powinien jeździć meleksiarz.
        • mojnowyadres Re: Znowu popis niekompetencji autorów Agory 01.06.12, 23:25
          Mi się spodobał tez Fiat "Sienna", "Fiat Crona" i marka Alfa. Jesli Alfa Romeo została wymieniona pod potoczną nazwą "Alfa" to BMW powinno wystepowac jako "Beta" :)
          • seznam Re: Znowu popis niekompetencji autorów Agory 02.06.12, 00:20
            Takich kwiatków jest cała masa, np. Audi A6 Avanti, należące do posła z PiS.
            Ja wiem, że posłowie mogą się nie znać, nie wiedzieć jak się poprawnie pisze nazwę auta, którym jeżdżą - należy się cieszyć, że już minęły czasy Cinquecento, bo mielibyśmy niezłe kwiatki - ale to nie zwalnia z obowiązku autora przed publikacją, żeby zweryfikować największe bzdury.
            W tabeli pod marką Rover występują jako model niemal same Land Rovery. Płakać się chce. Wyborcza, to była kiedyś taka fajna gazeta. Była.
            • stedo Re: Znowu popis niekompetencji autorów Agory 02.06.12, 01:41
              Ale nakład miała kilka razy większy a cenę 2x. To i mogła opłacać fachowców. A teraz to stażyści piszą po 5zł za artykuł.Portal musi zarobić by wydanie papierowe mogło wychodzić.
        • seznam Re: Znowu popis niekompetencji autorów Agory 02.06.12, 00:36
          Jeśli chodzi o BMW, to najbardziej rozwalił mnie jeden model należący do posła z PO
          - BMW 5251 2594cc.
          Ten potwór musiał trafić do kogoś z partii rządzącej. Od razu czuć władzę. Takie auto to musi mieć "power".
          Oczywiście domyślam się, że 2594cc to swoiste oznaczenie pojemności silnika, czyli 2594 ccm, ale pewny nie jestem, bo model 5251 budzi jednak respekt i może chodzić o coś zupełnie innego.
    • plafar Jaguar XFR z 2009 za 200 tyś:) 01.06.12, 23:04
      nikt za ten samochod tyle nie da w 2012
    • starblast Samochody posłów 2012 01.06.12, 23:12
      Teraz czekamy na ranking rowerów, które posiadają posłowie.
    • psoldack Samochody posłów 2012 01.06.12, 23:13
      No i znowu wizualizacje zrobione w oparciu o Tableau.
    • culebre Samochody posłów 2012 01.06.12, 23:23
      Autor mizernego tekściku nie odróżnia "w wypadku" od "w przypadku", żałosne...
      • carrera4 Re: Samochody posłów 2012 01.06.12, 23:34
        Ktoś kto zrobił to zestawienie nie ma elementarnej wiedzy o samochodach. Nawet jeśli czegoś nie mógł w oswiadczeniu rozczytać, bo jakby miał, to by się domyślił i stąd takie kwiatki jak volvo c900 zamiast xc 90 posła Hofmana, czy mercedes WIZ4 zamiast w124.

Nie wspomnę takich "modelach" jak: Fiat sienna, toyota avensis verse, mercedes b 180 CDJ, nissan patros, mitsubishi pagero czy audi a6 avanti;)

Wystarczyło dać komuś do sprawdzenia z redakcji motoryzacyjnej.
      • y.y Re: Samochody posłów 2012 01.06.12, 23:35
        Żałosne są próby poprawiania czyjejś polszczyzny w wykonaniu internetowych napinaczy, którzy jej niestety sami nie znają: www.frazeologia.pl/forum/read.php?f=4&i=327&t=327

Dla Twojej wiadomości: w wypadku oraz w przypadku stosujemy zamiennie. Nie ma żadnej reguły ani normy, która by regulowała to inaczej. Więc następnym razem, zanim zaczniesz się wymądrzać, zweryfikuj fakty. Pomaga nie opowiadać bredni.
      • poprawiacz Re: Samochody posłów 2012 02.06.12, 00:08
        Nie musi odróżniać, jako że wyrażenia te - co jest raczej rzeczą oczywistą dla każdego, kto nie zakończył edukacji na starszakach - znaczą tutaj to samo.
        Jedyną niewiadomą w tym zdaniu jest cel umieszczenia tam jakiegoś przecinka (choć i tak daje się zaobserwować pewien postęp wobec zdania pierwszego, do którego - najprawdopodobniej w drodze jakiegoś losowania - wrzucono dwa takie znaki).
        Kilka przypadkowych cudzysłowów wraz z uporczywym myleniem audi i Audi dopełniają dzieła...
    • jestem_bo_czytam Samochody posłów 2012 01.06.12, 23:57
      Wszystkie osoby publiczne, które chcą reprezentować społeczeństwo winny być prezentowane w takich zestawieniach. Członkowie zarzadów związków zawodowych także. Samochody prywatne i służbowo przydzielone. Przecież służbowy można podobno, gdy się odchodzi z pracy znacznie taniej kupić :-) Jak przejrzystość życia publicznego, to przejrzystość.
    • ja.ja222 Samochody posłów 2012 02.06.12, 00:07
      Ależ rewelacja! Takimi samymi pojazdami jeździ sobie tysiące rodaków. O co chodzi w tym artykule? Na moim osiedlu jest 6 jaguarów i kilka porszaków nie pisząc o zupełnie nowiutkich innych markach i nikogo to nie dziwi. Pytanie nie kto jaki ma samochód ale jakie ma dochody, ze na taki samochód go stać. Po co więc ten bzdurny artykuł. A może najlepiej aby osłowie jeździuli na hulangach. Ale zazdcrośnicy i tak by wypominali, ze te hulajnogi zakupili za przekręty.
      • stanos111 Re: Samochody posłów 2012 jaa tez... 02.06.12, 01:01
        Wreszczie wiemy , nazwiska tych co rzadza Polska ,,, ilu jest tam Polakow , a ile zydow i innych narodowosci ... w polskim rzadzie .To sie nazywa Polska ...
        Nie mieszkam w Polsce od lat , ale mam rodzine i wiem ze nie jest im lekko... Od 89 roku Polska mogla by miec lepiej, ponad 20 lat minelo i co niewiele sie zmienilo ? Zagraniczni inwestorzy inwestuja w Polskie interesy a Polacy staja sie powoli ich niewolnikami , za mala kase musza zapierdzielac , a jak ci sie nie podoba , aaa mozesz wyjechac na wyspy itd.
        Ilu polakow w rzadzie w Israelu? odp. 0...
        PS. ja jezdze X5.
        • fidelxxx Re: Samochody posłów 2012 jaa tez... 02.06.12, 01:30
          No już, się nie zesraj, Polaczku.
          Wracaj do Polski, albo narzekaj na rząd, którego obecnie jesteś podwładnym.
    • talsen Samochody posłów 2012 02.06.12, 00:12
      Mam to gdzieś. Nie interesuje mnie co stoi u posłów w garażu. Na pewno nie takie auta, jak moje 10 letnie Punto. To nie są moi posłowie. Oni służą jakiejś wirtualnej społeczności, lub sobie, a nie społeczeństwu zwykłych ludzi. Wolałbym rządy monarchy absolutnego, niż takiej zdegenerowanej demokracji amatorów i cwaniaków, jaką mamy obecnie w Polsce.
    • myslacy45 Samochód Adasia 02.06.12, 00:55
      A może Adaś właściciel tego co czytamy się pochwali czym jeździ. To trochę śmierdzi prymitywizmem patrzeć czym kto jeździ.
    • stedo Samochody posłów 2012 02.06.12, 01:51
      A posłowie na to:

[img]https://bi.gazeta.pl/im/5a/cd/b4/z11849050Z.jpg[/img]

;))
    • kshatriya Samochody posłów 2012 02.06.12, 02:30
      Najbogatsi wśród polityków - Jacek Rostowski
      Największym majątkiem dysponuje minister finansów Jacek Rostowski. Z oświadczeniu majątkowym wpisał m.in.: 31,6 tys. zł, 210 dol., 1152 funty i prawie 13 tys. euro oszczędności, półtora miliona złotych w papierach wartościowych, 3 domy i pięć mieszkań wartych w sumie ok. 25 mln złotych. Przy takim majątku milion złotych długu nie wygląda groźnie

Najbogatsi wśród polityków - Jacek Rostowski
      Największym majątkiem dysponuje minister finansów Jacek Rostowski. Z oświadczeniu majątkowym wpisał m.in.: 31,6 tys. zł, 210 dol., 1152 funty i prawie 13 tys. euro oszczędności, półtora miliona złotych w papierach wartościowych, 3 domy i pięć mieszkań wartych w sumie ok. 25 mln złotych. Przy takim majątku milion złotych długu nie wygląda groźnie

Najbogatsi wśród polityków - Cezary Kucharski
      Poseł PO Cezary Kucharski ma aż 18 mieszkań. Najmniejsze z nich ma 26,5 metra, największe - 117 metrów kwadratowych. W sumie jego majątek wycenia się na 15,5 mln złotych

Majątek Radosława Sikorskiego wyceniany jest na 7 mln złotych. Sam pałacyk Chobielinie jest wart około czterech milionów złotych

Janusz Palikot ma majątek wart około 6,5 mln złotych, w tym posiadłość w Dzierwanach na Suwalszczyźnie

Roman Kotliński
      Redaktor naczelny antykościelnego tygodnika "Fakty i Mity" ma potężny dom wart trzy miliony złotych, do tego 74-metrowy domek i pięć nieruchomości, w większości są to ośrodki wypoczynkowe. Wszystko warte ponad 15 mln złotych

Andrzej Gut-Mostowy
      Małopolski poseł PO ma na swoim koncie 5,4 mln zł, 300 tys. euro, 150 tys. dol. (równowartość ok. 2,1 mln zł). Do tego 340-metrowej wielkości dom wyceniany na 1 mln zł, siedem nieruchomości wartych 6,2 mln zł. Za to do spłacenia nieco ponad półtora miliona złotych
      • kapitan_marchewa Re: Samochody posłów 2012 02.06.12, 05:32
        "W corocznych oświadczeniach majątkowych, posłowie muszą ujawniać, wszystkie swoje przedmioty, których wartość przekracza 10 tysięcy złotych."

Rozwaliło mnie to "ujawnianie swoich przedmiotów".
        Że o losowej interpunkcji nie wspomnę.
        A już poprzekręcane nazwy aut to horror.
        Panu redaktorowi "mo" gratuluję dobrego samopoczucia. Jego szefowi również.

• kitikitik Samochody posłów 2012 02.06.12, 05:32
      Wydaje mi się, że świat wkroczył w nową erę przez rozwój i dostępność systemów komunikacji społecznej. Niestety nie widać tego w redukcji biurokracji i w zmianie niby systemów demokratycznych. Żyjemy ciągle 200 lat do tyłu.
      Nie chcę mieć takiego państwa, które ma więcej posłów niż USA. Chcę państwa z jednomandatowymi okręgami wyborczymi lub zwykłymi systemami większościowymi w wyborach do wszystkich instytucji wybieralnych. Chcę państwa z wolnymi kwotami podatkowymi porównywalnymi z innymi rozwiniętymi krajami Europy, Ameryki Północnej. Chcę likwidacji rad nadzorczych w firmach państwowych i wielu innych zbędnych instytucji i struktur. Chcę likwidacji nieopłaconych oraz bez zawieszalności: emerytur służb, przywilejów emerytalnych i stanów spoczynku. Chcę państwa sprawiedliwości społecznej. Ludzie obudźcie się, a nie zajmujcie się idiotycznymi sprawami.
    • mieczyslawg Samochody posłów 2012 02.06.12, 06:53
      Jest to Polski kryzys tak sie to określa .Prawo jest po to w Polsce by służyło nielicznym .I taki pener,huj ,pedał powie Obywatelowi musimy oszczędzać .Niech ten sku...syn zacznie od siebie .Te Polskie Polityczne Mongoły tylko dla siebie .Nic niesą wstanie zrobic dla ludi .Nawet dojazd do szpitali pozamykali przez jebane bramki .Te polityczne ścierwa ,maja zero szacunku dla obywateli .Notorycznie żyjąc ponad prawem . Łamiąc wszelkie prawa Unii Europejskiej .Właśnie dlatego U E ma Polskę za kraj złodziejski i to oto widać .Jak nasze Polskie święte krowy sie poustawiały w życiu .By inni musieli klepać biedę bo ich nie stać na porządny rower .Dlatego Polska mnie tak wku...a jako kraj, dla tych cwaniaków jest jedno prawo pod mur .
    • higienista1 Samochody posłów 2012 02.06.12, 08:18
      Dobry pomysł .Jest się na czym koncentrować.Kontynuuj gazetko.
    • tadeuszdwa A traktor w tym zestawie 02.06.12, 22:12
      skąd się wziął?
    • drupal Samochody posłów 2012 03.06.12, 14:04
      Takie podstawowe informacje oprócz nazwiska wyświetlajcie w telewizji kiedy pokazujecie różne osoby. Tyle są warte, co ich konto, samochód i nieruchomości. Nic więcej sobą nie reprezentują.
      I kiedy opuszczą ten świat, tyle po nich zostanie.
      Za parę lat, kiedy Agora zbankrutuje i przejmie ją już oficjalnie jakaś firma z Izraela, takie informacje będą dla "wybranych" dostępne w komórkach w formie Augmented Reality: idziesz ulicą i na ekranie widzisz wartość każdego mijanego typka: ile ma na koncie, jaki samochód, jakie mieszkanie, jaki kredyt. Wasz nowy wspaniały świat.
    • pani_basia Samochody posłów 2012 03.06.12, 18:45
      Posłowie RP weszli do Sejmu na piechotę - ciekawe, czym będą wyjeżdżać za 3,5 roku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka