tsuranni lepiej późno niż wcale 29.06.12, 14:42 cieszy mnie to, że nasze społeczeństwo, powoli, ale jednak - mądrzeje Odpowiedz Link Zgłoś
stenia312 Co zniechęca katolików do Kościoła 29.06.12, 15:18 Kiedyś w latach 1980 /90-siątych ludzie mieli pracę bardziej żyli na luzie to więcej chodziło doTekst linka kościoła,a w tej chwili nie ma pracy ludzie nerwowi ze nie ma stałego dochodu i ludzie są zrezygnowani to do kościola nie chodzą bo tam wyciągają tylko ręce klechy po pieniądze a nic po za tym mądrego nie mówią .Jak by poszło z domu 4-osoby to trzeba co najmniej dać na tace 4-złote a za te pieniądze można kupić 2 chleby,bo bieda coraz bardziej nam doskwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero 'łaska boska' tylko dla 'nadzianych' i ... 29.06.12, 15:20 nadziewanych! Odpowiedz Link Zgłoś
atomek0 Co zniechęca katolików do Kościoła 29.06.12, 15:28 Moze Wyborcza zacznie sie zastanwiac dlaczego jej sprzedaz dramatycznie spada od kilku juz lat zamiast analizowac KK ? Jak elity propaguja różne mniejszosci seksualne , zamiast normalnej rodziny jak media kreuja wizerunek nowoczesnego człowieka jako osoby z gruntu ateistycznej to czego sie spodziewac? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 29.06.12, 17:24 atomek0 napisał: > Moze Wyborcza zacznie sie zastanwiac dlaczego jej sprzedaz dramatycznie spada o > d kilku juz lat zamiast analizowac KK ? Spada po prostu sprzedaż wszelkich mediów papierowych Jednak to Krk ma problem z tym ze coraz mniej jeleni korzysta z jego oferty :)) Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka-1 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 29.06.12, 15:35 Katolikow zniecheca wszystko, co wyprawia ta instytucja zwana kosciolem, walka o kase, wtracanie sie do polityki, afery z molestowaniem seksualnym, bezkarnosc ksiezy, dzieci ze zwiazkow poza koscielnych, itp., itd. cala ich OBLUDA i HIPOKRYZJA. Odpowiedz Link Zgłoś
jogibaboo Idiotyczna katolicka interpretacja wiary. 29.06.12, 15:41 Aby porozmawiać sam na sam z Bogiem, mogę się przejść do lasu, na plażę, do jakiegoś ustronnego miejsca. Pośrednicy mi niepotrzebni. A jeśli Bóg istnieje, to sam widzi, że bez chodzenia po kościołach również potrafię żyć przyzwoicie, uczciwie - bo tak mnie wychowali RODZICE. I dla takiego życia nie muszę się deklarować katolikiem! Obecnie ten cały kościół to hucpa i maszynka do zgarniania mamony. Odpowiedz Link Zgłoś
mak00 Jak dobrze... 29.06.12, 16:06 Jak to dobrze, że GW tak troszczy się o frekwencję w kościele! Bez tego Kościół chyba już dawno by się rozpadł... Odpowiedz Link Zgłoś
jagger2009 Co zniechęca katolików do Kościoła 29.06.12, 16:21 w/g mnie niechodzi tu o % chodzace do kosciola czy wierzace w Boga, jest XXI wiek i ludzie zaczynaja analizowac i zadawac pytania na ktore wlasciwie nie ma konkretnych odpowiedzi i dochodzimy do wniosku ze ten temat to forma legendy stworzona wiele lat temu w celach wiadomych dla owczenego okresu a z biegiem czasu dodawano to i tamto i powsatalo cos w co sami chyba ksieza nie bardzo wierza bo gdyby wierzyli to nie postepowaliby tak jak co niektorzy postepuja Odpowiedz Link Zgłoś
prusak2 Co zniechęca katolików do Kościoła 29.06.12, 16:34 Kolejny znaczący "sukces" ePISkopatu. Róbta tak dalej chłopcy w sukienkach.... Odpowiedz Link Zgłoś
jqu Co zniechęca katolików do Kościoła 29.06.12, 17:12 Doktryna chrześcijańska w pigułce: 1) Bóg stworzył człowieka. 2) Zaraz potem się na niego obraził. 3) Aby się przebłagać, wysłał na śmierć swojego syna. 4) Który był nim samym. 5) A wszystko dlatego, że jest miłością. Odpowiedz Link Zgłoś
vademecum013 Co zniechęca katolików do Kościoła 29.06.12, 18:32 40 procent? Naprawdę? A ile zostanie jeśli odliczymy: - rodziców chodzących na mszę z dziećmi (bo siostra/ksiądz prefekt/kacheteta w poniedziałek odpytają geniturę na zasadzie "jestem (obecny) - byłem (w niedzielę na mszy) - mam (zeszyt do religii)" - dzieci/ młodzież po I komunii ( bo siostra/ksiądz prefekt/kacheteta itd) - ludzi z interesem do KrK (bo bierzmowanie, bo chrzest itp) i muszą być (karteczka) albo nie chca prowokować "bombizy" (mój ulubiony staropolski termin na określenie "kiecoka") Summa summarum: 30% ? 25%? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Letni nie chodzą 29.06.12, 18:33 Od zawsze albo było się wierzącym, albo chodziło się tylko do Kościoła. Teraz ci co tylko chodzili do Kościoła to przestali. I w większości wyznają nową świecka religię pod nazwa antyklerykalizm. Ale jak widać rośnie liczba osób autentycznie zaangażowanych, więc między bajki trzeba włożyć mrzonki o dostosowaniu nauki Kościoła do wymagań p. Redaktor. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Letni nie chodzą 29.06.12, 18:42 tomasz_456 napisał: > Od zawsze albo było się wierzącym, albo chodziło się tylko do Kościoła. Teraz c > i co tylko chodzili do Kościoła to przestali. I w większości wyznają nową świec > ka religię pod nazwa antyklerykalizm. Widzę Tomuś ze dzięki mnie poznałeś nowe słowo letni !! > Ale jak widać rośnie liczba osób autentycznie zaangażowanych, więc między bajki > trzeba włożyć mrzonki o dostosowaniu nauki Kościoła do wymagań p. Redaktor. Przecież twoja sekta nigdy sie nie zmieni po prostu smród kloaki jest mu za miły Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Letni nie chodzą 29.06.12, 18:46 kolter-xl napisał: > Widzę Tomuś ze dzięki mnie poznałeś nowe słowo letni !! Apokalipsę przerabialismy chyba w II lub III klasie liceum. Zastanawiam sie, czy mnie uczyłeś wtedy religii ? Chyba nie, bo juz w wieku lat 11 nie wiedziałeś co to jest nauka religii. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Letni nie chodzą 29.06.12, 18:51 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > > > Widzę Tomuś ze dzięki mnie poznałeś nowe słowo letni !! > > Apokalipsę przerabialismy chyba w II lub III klasie liceum. Możesz to załgany katoliku swoim babciom z parafii opowiadać ,gdyby nie ja nigdy byś sie nie dowiedział co tam napisano :)) > Zastanawiam sie, czy mnie uczyłeś wtedy religii ? Na sto% nie byłbyś takim tumanem w tym temacie !!! > Chyba nie, bo juz w wieku lat 11 nie wiedziałeś co to jest nauka religii. Położyłem na te katolickie bzdety akurat wtedy laskę Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Letni nie chodzą 30.06.12, 08:30 kolter-xl napisał: > Możesz to załgany katoliku swoim babciom z parafii opowiadać ,gdyby nie ja nigd > y byś sie nie dowiedział co tam napisano :)) @kolter-xl jak zwykle masz jakieś urojenia. Tak jak w kazdym innym temacie zresztą. > > Chyba nie, bo juz w wieku lat 11 nie wiedziałeś co to jest nauka religii. > > Położyłem na te katolickie bzdety akurat wtedy laskę To widac w twoim totalnym braku rozumienia chrześcijaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Letni nie chodzą 30.06.12, 09:37 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > > Możesz to załgany katoliku swoim babciom z parafii opowiadać ,gdyby nie j > a nigd > > y byś sie nie dowiedział co tam napisano :)) > > @kolter-xl jak zwykle masz jakieś urojenia. Tak jak w kazdym innym temacie zresztą. Ta a ty Tomuś jak zwykle jesteś gołosłowny i udowodnić tego nie potrafisz. > > > Chyba nie, bo juz w wieku lat 11 nie wiedziałeś co to jest nauka re > ligii. > > > > Położyłem na te katolickie bzdety akurat wtedy laskę > > To widac w twoim totalnym braku rozumienia chrześcijaństwa. Tomuś a potrafisz udowodnić to ze twoja sekta ma cokolwiek wspólnego z chrześcijaństwem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Letni nie chodzą 29.06.12, 23:32 Tomuś, pogięło cię? W jakim liceum? Liceum katechizmu? I do tego w II i III klasie? Kiedy ja chodziłem do L.O. też mieliśmy pomysły z kolegami, by chodzić na religię. Skutecznie nas przekonał ksiądz, żeby nie chodzić, kiedy uderzył mojego kolegę w pysk za pytanie jak to możliwe urodzić i zostać dziewicą? Na następnej i dalszych próbach pokazania nam jak się traktuje młodych, wtedy, ludzi naszej klasy już nigdy nie zobaczył. Nie pieprz więc jak porąbany. Zresztą o co ja proszę porąbanego. A może widziałeś ostatnio program "UWAGA", gdzie księżulo uczył dziewczynki 8-9 lat używać prysznica? Oczywiście dzieci musiały majtki zdjąć. Och, ty bałwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Letni nie chodzą 30.06.12, 08:23 nerwus0 napisał: > Tomuś, pogięło cię? W jakim liceum? Liceum katechizmu? > I do tego w II i III klasie? Kiedy ja chodziłem do L.O. Wątpie, abyś chodzil do LO. Tam uczą kultury zachowania, któej po tobie zupełnie nie widać. > też mieliśmy pomysły z kolegami, by chodzić na religię. > Skutecznie nas przekonał ksiądz, żeby nie chodzić, kiedy uderzył mojego > kolegę w pysk za pytanie jak to możliwe urodzić i zostać dziewicą? Słusznie o ile podobnie pyskował, co ty na forum. Ile można słuchać takich tekstów, jak tutaj serwujesz. Widać, ze nic innego nie potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Letni nie chodzą 30.06.12, 08:47 tomasz_456 napisał: Słusznie o ile podobnie pyskował, co ty na forum. Ile można słuchać takich teks > tów, jak tutaj serwujesz. Widać, ze nic innego nie potrafisz. Jak na razie pajaca to ty z siebie robisz ,zamieniajac forum na ambone . Strzel od czasu do czasu czyms madrzejszym kolego bo nudny jestes . Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Letni nie chodzą 29.06.12, 23:47 Dobiję cię. Znasz bajkę o Królewnie Snieżce? Otóż, w bramach nieba sprawdzano dziewictwo. Stwierdzono, że Królewna miała w błonie 7 dziurek. Chłopie, ludzie drą z ciebie łacha. Nie wstyd ci? Zamiast bronić wiary, ośmieszasz ją cymbale. Pomyśl! www.youtube.com/watch?v=srwEFsoKBm8 Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Letni nie chodzą 29.06.12, 18:43 To jest prawda o twoim kosciele . www.youtube.com/watch?v=f5V2cCXDCuQ Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Letni nie chodzą 29.06.12, 19:47 tomasz_456 napisał: > Od zawsze albo było się wierzącym, albo chodziło się tylko do Kościoła. Teraz c > i co tylko chodzili do Kościoła to przestali. I w większości wyznają nową świec > ka religię pod nazwa antyklerykalizm. Jak zwykle mylisz pojęcia. To nie jest żadna religia, a tym bardziej nowa. To jest tylko instynkt samozachowawczy, naturalna chęć zrzucenia z siebie pasożyta - zachowanie dużo starsze, niż wszystkie religie tego świata. > Ale jak widać rośnie liczba osób autentycznie zaangażowanych Gdzie? Kto? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Letni nie chodzą 30.06.12, 08:32 antropoid napisał: > Jak zwykle mylisz pojęcia. To nie jest żadna religia, a tym bardziej nowa. To > jest tylko instynkt samozachowawczy, naturalna chęć zrzucenia z siebie pasożyta > - zachowanie dużo starsze, niż wszystkie religie tego świata. Religia nazywa sie "Ateizm byłych katolików" A ni to ateizm, ani to katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Letni nie chodzą 30.06.12, 09:40 tomasz_456 napisał: > antropoid napisał: > > > Jak zwykle mylisz pojęcia. To nie jest żadna religia, a tym bardziej nowa > . To > > jest tylko instynkt samozachowawczy, naturalna chęć zrzucenia z siebie pa > sożyta > > - zachowanie dużo starsze, niż wszystkie religie tego świata. > > Religia nazywa sie "Ateizm byłych katolików" A ni to ateizm, ani to katolicy. Taki wam na kazaniach matołkom kit kler sprzedaje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Letni nie chodzą 30.06.12, 10:19 > tomasz_456 napisał: > > Religia nazywa sie "Ateizm byłych katolików" A ni to ateizm, ani to katolicy. Jezus Chrystus nie zakładał żadnej religii. Znalazłeś w Piśmie chociaż jadno słowo , którze brzmi: "Katolik"? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Letni nie chodzą 30.06.12, 10:23 Wiesz chociaż co oznacza słowo religia ? A chrześijaństwo jest konsekwencja powołania apostołow i danych im uprawnień. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Letni nie chodzą 30.06.12, 10:33 tomasz_456 napisał: > Wiesz chociaż co oznacza słowo religia ? Nie pajacuj , nie rób z siebie jeszcze większego idioty niz jesteś . > A chrześijaństwo jest konsekwencja powołania apostołow i danych im uprawnień. Chrześcijanin nie odprawiał mszy za zmarłych i nie popierał wojny ITP Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Letni nie chodzą 30.06.12, 10:23 marina0321 napisał(a): > > tomasz_456 napisał: > > > > Religia nazywa sie "Ateizm byłych katolików" A ni to ateizm, ani to > katolicy. > > Jezus Chrystus nie zakładał żadnej religii. Znalazłeś w Piśmie chociaż jadno sł > owo , którze brzmi: > "Katolik"? Jezus nie miał pojęcia ze zakłada chrześcijaństwo a co dopiero katolicyzm :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Letni nie chodzą 30.06.12, 10:27 kolter-xl napisał: > Jezus nie miał pojęcia ze zakłada chrześcijaństwo a co dopiero katolicyzm :)) Bez wątpinia poznałeś zamiary swojego wymyślonego przez siebie boga. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Letni nie chodzą 30.06.12, 10:36 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > > Jezus nie miał pojęcia ze zakłada chrześcijaństwo a co dopiero katolicyzm > :)) > > Bez wątpinia poznałeś zamiary swojego wymyślonego przez siebie boga. Musiałby najpierw wierzyć w to ze jakikolwiek istnieje . Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Letni nie chodzą 30.06.12, 17:30 tomasz_456 napisał: > antropoid napisał: > > > Jak zwykle mylisz pojęcia. To nie jest żadna religia, a tym bardziej nowa > . To > > jest tylko instynkt samozachowawczy, naturalna chęć zrzucenia z siebie pa > sożyta > > - zachowanie dużo starsze, niż wszystkie religie tego świata. > > Religia nazywa sie "Ateizm byłych katolików" A ni to ateizm, ani to katolicy. ----------------------- Nie robaczku, to z ciebie ni to pies ni wydra, choć łudzisz się, że jest inaczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Letni nie chodzą 30.06.12, 17:32 Łudzą to sie ludzie odrzucjący pojecie grzechu. Ale do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Letni nie chodzą 30.06.12, 17:41 tomasz_456 napisał: > Łudzą to sie ludzie odrzucjący pojecie grzechu. Ale do czasu. ??? Potrafisz napisać coś jeszcze głupszego? Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Letni nie chodzą 01.07.12, 00:06 tomasz_456 napisał: > Łudzą to sie ludzie odrzucjący pojecie grzechu. Ale do czasu. Tomuś ty już wiesz ze np modły pod figurą to grzech a dalej grzeszysz . Odpowiedz Link Zgłoś
simaqian Co zniechęca katolików do Kościoła 29.06.12, 19:14 Gdy kłamstwo, oszustwo, hipokryzja, zachłanność, buta czy prostactwo okażą się cnotami ludzie będą wielbić swoich kapłanów a kościoły będą pękać w szwach ... Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Co zniechęca katolików do Kościoła 29.06.12, 19:14 Coś dla odprężenia..... W szpitalu lezy pod tlenem umierajacy facet. Przychodzi do niego ksiadz, zeby go wyspowiadac. Przysiadl na jego lózku i mówi: - Tak, synu, powiedz mi ostatnie swoje grzechy. - Ch..., ch... - O przepraszam, widze, ze masz maske tlenowa. Wiec masz tutaj kartke, dlugopis i napisz. Facet napisal cos i zmarl. Ksiadz bierze kartke i czyta: - "Chamie, zejdz z przewodu tlenowego...". Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 29.06.12, 19:26 Mam tez cos wesolego.... Przychodzi chłopak do spowiedzi: -Proszę księdza, uprawiałem sex oralny. -O! Ciężki grzech. A z kim? -Nie mogę księdzu powiedzieć. -Może z Kryśką od Zarębów? -Nie. -A może z Kaśką od Kowali? -Nie. -Powiedz bo rozgrzeszenia nie dostaniesz! -No naprawdę nie mogę, proszę księdza. -To może z Zośką od Graboszy? -Nie. -Idź, nie dam ci rozgrzeszenia. Wychodzi chłopak z kościoła - czekają na niego kumple. -I co? Dostałeś rozgrzeszenie? - pytają. -Nie, ale namiarów parę mam. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 29.06.12, 21:09 Panienka była u spowiedzi. Mówi, proszę księdza, popełniłam grzech nieczystości. Księżulo pyta. - Jaki. - Okropnie się wstydzę. - Ależ, dziecko, nie musisz się wstydzić. Ksiądzu już napalony. Panienka: - Proszę księdza, wieczorem, w łóżku, wydłubywałam brud z nóg i wąchałam.... Takie to grzechy wmawiają nam. Odpowiedz Link Zgłoś
zuuuraw Obawiam się teraz serii samobójstw na Czerskiej 29.06.12, 19:38 Z żalu i zgryzoty za spadającą liczbą wiernych w Kościele katolickim. Troska o kondycję KK redaktorów GieWu powala, nawet mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Obawiam się teraz serii samobójstw na Czerski 29.06.12, 19:57 Skoro czujesz sie " powalony " to wypada tylko przeslac tobie list kondolencyjny. Przedstaw sie ,zeby go mozna odpowiednio zatytuowac. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Obawiam się teraz serii samobójstw na Czerski 29.06.12, 21:13 zuuuraw napisała: > Z żalu i zgryzoty za spadającą liczbą wiernych w Kościele katolickim. > Troska o kondycję KK redaktorów GieWu powala, nawet mnie. Pajac. I tyle. Myślisz, że strzeliłaś dowcipem? Bidulo. Odpowiedz Link Zgłoś
pintapalec Co zniechęca katolików do Kościoła 29.06.12, 19:58 Tak z pierwszych uczni Jezusa i jego wyznawców tworzących pierwsze gminy religii judeochrześcijańskich powstała obłudna, pazerna,zbrodnicza i zboczona sekta rzymskokatolicka....>> www.eioba.pl/a/1hxq/o-czym-90-katolikow-nie-wie.I taka jest ta prawda o tym niby kościele Jezusowym który od 1700 lat nie ma nic wspólnego z naukami JEZUSA..... Odpowiedz Link Zgłoś
amelie2 Co zniechęca katolików do Kościoła 29.06.12, 21:02 To nie jest kwestia zaniku wiary. Albowiem inną rzeczą jest wierzyc w Boga, a całkiem inną akceptować zakłamanie, zachłanność, afery i prostactwo urzedników Watykanu czyli kościoła rzymsko-katolickiego. W tej totalitarnej, zażydzonej organizacji wierni i myślący kapłani nie maja nic do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 08:32 amelie2 napisał: > To nie jest kwestia zaniku wiary. Albowiem inną rzeczą jest wierzyc w Boga, a c > ałkiem inną akceptować zakłamanie, zachłanność, afery i prostactwo urzedników > Watykanu czyli kościoła rzymsko-katolickiego. > W tej totalitarnej, zażydzonej organizacji wierni i myślący kapłani nie maja ni > c do gadania. Bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
m012ab Ostatnio z uczęszczaniem do kościoła baaaardzo.... 29.06.12, 21:12 ..... się zaniedbałem ale od najbliższej niedzieli ponownie zaczynam wraz z rodziną chodzić. I co mi palanty zrobicie? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Ostatnio z uczęszczaniem do kościoła baaaardz 29.06.12, 21:55 m012ab napisał: > ..... się zaniedbałem ale od najbliższej niedzieli ponownie zaczynam wraz z rod > ziną chodzić. I co mi palanty zrobicie? Jak chcesz kupę na ciebie nawalimy , pasi ?? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Ostatnio z uczęszczaniem do kościoła baaaardz 29.06.12, 23:06 A co mnie to obchodzi czy byłeś w Aldiku czy w Lidlu, palancie? Odpowiedz Link Zgłoś
lebrostesab Re: Ostatnio z uczęszczaniem do kościoła baaaardz 23.08.12, 20:30 Nic, radze tylko wez ze soba "na tace". Bog lubi pieniadze, a jego posrednik "tacownik" posle ci mily usmiech, jesli polozysz kilka setek. Tacy jak ty, to dar niebios dla kosciola. Jako dobry katolik wybacz mi moje "palantctwo" Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Co zniechęca katolików do Kościoła 29.06.12, 21:18 Najbardziej niszczą KK i wiarę urzędnicy KK. To widać i czuć. Bardzo mi żal, bo Bóg da wam popalić. Wymyślił piekło specjalne dla takich baranów, nie mylić z owieczkam!, które tniecie jak się da! Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 29.06.12, 21:46 A mnie ich nie jest zal . Z checia wrzucilabym ich sama na rozno i przypiekla. Odpowiedz Link Zgłoś
wtcz5 telefon zufania dla księży ateistów ############# 29.06.12, 21:54 tel. zaufania dla księży ateistów : laickie.pl/telefon-zaufania-dla-ksiezy-ateistow-polskie-stowarzyszenie-racjonalistow/ Odpowiedz Link Zgłoś
maran283 a ilu biernie uczestniczy? 29.06.12, 22:30 do tego dochodzi jeszcze zjawisko biernego uczestnictwa, wystarczy podjechać pod kościół w czasie mszy, żeby zobaczyć ilu stoi tam tylko na podwórku, na przeciwległej ulicy , zboku, aby się tylko nazywało że byli na mszy Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a Re: a ilu biernie uczestniczy? 29.06.12, 22:55 musi być bardzo żle tą frekwencjąi skoro kościelni statystycy z ISKK dane ogłosił wczoraj tj na początku wakacji i w czasie trwania Euro 2012 revelstein.blox.pl/2012/06/2764-koltun-trzyma-sie-mocno.html#ListaKomentarzy post nr 2764- "biskupie ch...ki" , revelstein powala ))) Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: a ilu biernie uczestniczy? 30.06.12, 01:10 Włazisz, cymbale na forum to pisz po polsku. Tu cię będą tępić za ortografię, kochany. Nie "zboku" bo wygląda na "zbooku" a po prostu "z boku" podobnie jak "z prawej" czy " z lewej". Radzę ci. Zanim tu się wpiszesz, to sprawdź, czy nie strzeliłeś byka. Ośmieszysz się i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
maran283 Re: a ilu biernie uczestniczy? 30.06.12, 08:17 nerwus0 napisał: > Włazisz, cymbale na forum to pisz po polsku. > Tu cię będą tępić za ortografię, kochany. > Nie "zboku" bo wygląda na "zbooku" a po prostu > "z boku" podobnie jak "z prawej" czy " z lewej". > Radzę ci. Zanim tu się wpiszesz, to sprawdź, czy > nie strzeliłeś byka. Ośmieszysz się i tyle. sam jesteś cymbał, drobne literówki każdemu mogą się zdarzyć ci co chcieli na pewno zrozumieli o co chodzi a to co napisałem to fakt który można sprawdzić na własne oczy, nie jakieś wymyślone bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: a ilu biernie uczestniczy? 30.06.12, 10:55 Po fakcie każdy tłumaczy "literówka" lub zamierzony błąd. Przecież, zanim wyślesz, włącz podgląd i przeczytaj. Ew. popraw. Nie pisz nerwowo. Poza tym, jak nie wiesz o co chodzi, to się nie wpieprzaj między wódkę a zakąskę. Odpowiedz Link Zgłoś
maran283 Re: a ilu biernie uczestniczy? 30.06.12, 11:03 nerwus0 napisał: > Po fakcie każdy tłumaczy "literówka" lub zamierzony błąd. > Przecież, zanim wyślesz, włącz podgląd i przeczytaj. > Ew. popraw. Nie pisz nerwowo. Poza tym, jak nie wiesz > o co chodzi, to się nie wpieprzaj między wódkę a zakąskę. marudny jesteś; czepił się jednej literki jak wesz psiego ogona i nie puszcza:) Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: a ilu biernie uczestniczy? 30.06.12, 15:15 maran283 napisał: marudny jesteś; czepił się jednej literki jak wesz psiego ogona i nie puszcza:) I nie tym tonem .... przypomnij sobie cos mu zaserwowal (twoj wpis ) . Chcesz przysrywac ? To rob to madrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
skilt Co zniechęca katolików do KK: msza na Kasprowym 29.06.12, 23:53 bo to naruszanie ochrony środowiska a także narusza moje poczucie estytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
wyciety Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 00:18 Sam Pan wielokrotnie przestrzegal przed plemieniem zmijowym,ostrzegali apostolowie oraz swieci.Najwiecej szkody przynosi propaganda zydowska,ktora z udawana troska martwi sie o Kosciol i jego wiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 08:29 wyciety napisał: > Sam Pan wielokrotnie przestrzegal przed plemieniem zmijowym,ostrzegali apostolo > wie oraz swieci. No a pamiętasz jak i ich Jezus opisywał ? No to ci powiem jako facetów chodzących w powłóczystych szatach :))tak jak wasz kler :)) >Najwiecej szkody przynosi propaganda zydowska,ktora z udawana troska martwi sie o Kosciol i jego wiernych. No popatrz twój idol adolf Żydów wymordował a ty wszędzie ich pejsy widzisz . Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 09:56 wyciety napisał: >Najwiecej szkody przynosi propaganda zydowska,... Żydzi wszystkiemu winni? A nie cykliści? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 10:05 koloratura1 napisała: > wyciety napisał: > > >Najwiecej szkody przynosi propaganda zydowska,... > > Żydzi wszystkiemu winni? > A nie cykliści? Żydzi , przeciecz to oni posiali chrześcijaństwo a głową kościoła nadal jest Żyd Jezus :) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 02.07.12, 07:39 kolter-xl napisał: > koloratura1 napisała: > > > wyciety napisał: > > > > >Najwiecej szkody przynosi propaganda zydowska,... > > > > Żydzi wszystkiemu winni? > > A nie cykliści? > > Żydzi , przeciecz to oni posiali chrześcijaństwo a głową kościoła nadal jest Żyd Jezus :) Patrząc od tej strony - masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 02.07.12, 07:42 koloratura1 napisała: > > > >Najwiecej szkody przynosi propaganda zydowska,... > > > > > > Żydzi wszystkiemu winni? > > > A nie cykliści? > > > > Żydzi , przeciecz to oni posiali chrześcijaństwo a głową kościoła nadal > jest Żyd Jezus :) > > Patrząc od tej strony - masz rację. Ja żartowałem , tylko osobnicy słabi i niezbyt rozgarnięci widzą w obcych przyczyny swoich nieszczęść . Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 17:38 wyciety napisał: > Najwiecej szkody przynosi propaganda zydowska... Właśnie dlatego nie da się słuchać bonzów i propagandzistów PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 01:03 Co ? Wszystko ! Bo na szczęście ludzie mądrzeją, a młodych ludzi straszenie piekłem tylko rozśmiesza. Zapatrzeni w swoją iluzoryczną dominację cwani pasterze chyba nie zauważyli że Średniowiecze się dawno skończyło. Została kapłanom walka o kasę i przywileje...tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 01:17 Kiedyś, na ofiarę zarzynano owieczki. Dzisiaj się rżnie barany i owieczki na kasę. Po co je zabijać (inkwizycja) kiedy można doić. Odpowiedz Link Zgłoś
maran283 Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 10:05 - nuda na mszy, powstań, klęknij, śpiewaj, słuchaj - niewiarygodność głoszących wiarę - co innego mówią , co innego robią, jak może mnie pouczać o rodzinie gościu co sam nie żony , dzieci, jaki daje mi przykład? - bałwochwalstwo - uczą ludzi wiary do figurek, symboli (relikwii!!!), tam nie ma miejsca dla prawdziwego boga (nie wszędzie na świecie tak jest, widziałem skromne kościoły i skromnych księży, niestety było to w Niemczech, nie w Polsce) - sami się wywyższają - te złote szaty, kielichy, pierścienie, Jezusowi to nie było potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 10:09 To co piszesz pokazuje brak podstawowej wiedzy czym jest Liturgia,i Msza św., nauczanie Kościoła. Tak, ludzie sie zniechecaja, bo najzwyczajniej w świecie nie rozumieją sojwj wiary. Bo sa zbyt leniwi, aby ją poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 10:19 tomasz_456 napisał: > To co piszesz pokazuje brak podstawowej wiedzy czym jest Liturgia,i Msza św., n > auczanie Kościoła. Udowodnij to ? > Tak, ludzie sie zniechecaja, bo najzwyczajniej w świecie nie rozumieją sojwj wiary. Zniechęcają sie bo to miszung bzdet . > Bo sa zbyt leniwi, aby ją poznać. Bo kler nie potrafi na podstawowe pytania odpowiedzieć . Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 10:20 Zawsze wymówki sie znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 10:31 tomasz_456 napisał: > Zawsze wymówki sie znajdą. Zacznij w końcu rozróżniać wiarę w boga z chodzeniem do kościoła , sporo wtedy zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 15:48 Właśnie, Tomuś nie chodzi do Boga. On chodzi do kościoła a po wyjściu z mszy zostawia Go w progu tego budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 17:12 Domyślam sie, zę to wiesz bo widziałeś mnie w kościele. Jak nie widzialeś, to znaczy kłamiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 15:45 Ty, Tomuś jesteś mistrzem wymówek i krętactwa. Wszyscy tacy jak ty są pseudokatolikami. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 15:47 nerwus0 napisał: > Ty, Tomuś jesteś mistrzem wymówek i krętactwa. > Wszyscy tacy jak ty są pseudokatolikami. Będziemy go wabić ; książę kitu :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 17:10 Jak narazie nawet nie potrafisz poprawne używać mojego nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 19:00 I nie mam zamiaru. Zostałeś "przechrzczony" na Tomusia i tak już zostanie, czy to ci się podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 19:07 nerwus0 napisał: > I nie mam zamiaru. Zostałeś "przechrzczony" na Tomusia i tak już > zostanie, czy to ci się podoba czy nie. Jak dla mnie zachowujesz się jak zwykły cham przekręcajac czyjś nick. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 19:23 Przecież mówię do ciebie pieszczotliwie. Nie będę cały czas pisał "cymbale". Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 19:38 tomasz_456 napisał: > Jak narazie nawet nie potrafisz poprawne używać mojego nicka Tomuś skoro masz rozum 12 latka , to tak do ciebie pisze jak do dziecka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maran283 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 10:26 tomasz_456 napisał: > To co piszesz pokazuje brak podstawowej wiedzy czym jest Liturgia,i Msza św., n > auczanie Kościoła. > Tak, ludzie sie zniechecaja, bo najzwyczajniej w świecie nie rozumieją sojwj wi > ary. > Bo sa zbyt leniwi, aby ją poznać. Mylisz się, 100 razy bardziej wolę posłuchać , poczytać historie biblijne, przeczytać pismo święte niż modlić się do figurki. Kościół w takim polskim wydaniu niczym nie różni się od pogaństwa, powinni wynieść te wszystkie figurki z kościoła, zdjąć te złote szaty, wyrzec się dóbr doczesnych, wziąć pismo święte w rękę i iść nauczać ludzi prawdziwego boga. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 10:29 Jak rozumiesz pojecie Kościół ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 10:36 tomasz_456 napisał: > Jak rozumiesz pojecie Kościół ? Kogo pytasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 17:48 tomasz_456 napisał: > To co piszesz pokazuje brak podstawowej wiedzy czym jest Liturgia,i Msza św., n > auczanie Kościoła. > Tak, ludzie sie zniechecaja, bo najzwyczajniej w świecie nie rozumieją sojwj wi > ary. > Bo sa zbyt leniwi, aby ją poznać. ---------------------- Nie Tomuś, ludzie się zniechęcają przez takich jak ty. Dlatego nie tylko nie opuszczaj tego forum, ale staraj się też rozmnożyć na inne. Im więcej takie pokemony jak ty odrzucą ludzi od kościoła (nie od Boga), tym większa szansa, że ta instytucja wreszcie - zwłaszcza u nas - znormalnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 18:44 Kto to jest Tomuś ? Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 18:56 No właśnie, kto to jest... :) Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 18:59 ...a co to jest: długie, non stop spiewa i sra po rowach? Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 10:35 maran283 napisał: > - nuda na mszy, powstań, klęknij, śpiewaj, słuchaj > - niewiarygodność głoszących wiarę - co innego mówią , co innego robią, jak moż > e mnie pouczać o rodzinie gościu co sam nie żony , dzieci, jaki daje mi przykła > d? > - bałwochwalstwo - uczą ludzi wiary do figurek, symboli (relikwii!!!), tam nie > ma miejsca dla prawdziwego boga (nie wszędzie na świecie tak jest, widziałem sk > romne kościoły i skromnych księży, niestety było to w Niemczech, nie w Polsce) > - sami się wywyższają - te złote szaty, kielichy, pierścienie, Jezusowi to nie > było potrzebne Zgadza się. W bogatym kraju są biedne kościoły, a biednym kraju bogate. To musi o czym świadczyć. Odpowiedz Link Zgłoś