Dodaj do ulubionych

Grodzka do niszczarki

12.09.12, 08:46
Godnos a przywileje to zupelnie co innego. Pan(i) Gradzka domaga sie abyy panstwo placilo za jej widzimisie i dawalo jej z tego powodu przywileje.
Obserwuj wątek
    • mignik Grodzka do niszczarki 12.09.12, 08:50
      Redaktor "Gazety Wyborczej" głosował na Tuska, dał Tuskowi władzę, a tu taki pasztet: Tusk nie zobaczy dziś w Grodzkiej człowieka. Hm, to ci Tusk! Czym różni się Tusk od Kaczyńskiego? Niczym, redaktorku.

• asperamanka Re: Grodzka do niszczarki 12.09.12, 09:10
        Każdy polityk zobaczy w Grodzkiej tylko tego, kogo każą mu zobaczyć badania opinii publicznej, w tym zwłaszcza jego własnego elektoratu. Ponadto taka Grodzka i jej projekty to doskonały kolejny temat zastępczy, i tzw. "opinia publiczna" zadyskutuje się na śmierć, przy dużym tzw. "dziennikarzy", zapominając o rzeczywiście istotnych dla kraju problemach.

Dowcip polega na tym, że mało kto chce dostrzec, że państwo i jego instytucje w zdecydowanie zbyt wiele kwestii chcą się angażować regulacjami. Tu jest w zasadzie sprawa jasna, jeżeli dorosły i pełnoletni obywatel/obywatelka chce się przerobić z mężczyzny na kobietę albo odwrotnie, albo nawet zrobić z siebie Koziołka Matołka, to nikomu nic do tego, i nie ma potrzeby przymusowo angażować w to tłumu "autorytetów" i pisać regulacji. Jeżeli natomiast rzecz ma dotyczyć dziecka 13-letniego, u którego jeszcze nie wykształciły się w pełni cechy płciowe, jak tego chce Grodzka, za zgodą jakichś rodziców, profesorów, i całego tabunu innych ludzi, to w ogóle wara, bo to prowadzi do zbyt wielkiej pokusy nadużyć w imię "politycznej poprawności".
        • mignik Re: Grodzka do niszczarki 12.09.12, 09:26
          Zgoda, dobrze, jasne: ale to Tusk nie zobaczy w Grodzkiej człowieka.
          • makoshika Gdyby lubiąc sukienki obmacywała też seminarzystów 12.09.12, 09:53
            miałaby szansę zostać arcybiskupem, a tak nie jest nawet pełnowartościowym człowiekiem.
            • szarak_44 Wyjatkowość tej osoby polega na... 12.09.12, 10:20
              "celem Grodzkiej nie jest partyjna rywalizacja, lecz obrona godności takich osób jak ona."

No proszę, wszędzie wokół sami cyniczni karierowicze i tylko ta jedna jedyna osoba, zupełnie wyzuta z egoizmu, całkowicie bezinteresownie walczy o dobro całej ludzkości :)

Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas Awarami. Gdy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami. Jeśli tylko dosiadamy w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami... Jesteśmy Słowianie!

• zmichalg1 Re: Wyjatkowość tej osoby polega na... 12.09.12, 18:12
                Nie "całej ludzkości", ale takich jak ona, a ich jest zapewne ok. 0,0001 populacji.
        • pani_basia Re: 13 lat 12.09.12, 09:54
          Na szczęście p. Grodzka wycofała się sama z pomysłu oddawania decyzji w sprawie płci osobom ledwie wchodzącym w okres dojrzewania. W tym wieku trudno pewnie zdefiniować do końca własną orientację seksualną.
          Nie wiem, jak wielu chłopców 13-letnich czuje, że psychicznie są dziewczynami - raczej niezbyt wielu, natomiast 13-letnie dziewczyny dość często zazdroszczą chłopakom rozmaitych >przywilejów< (np. większej swobody, mniejszych obowiązków domowych w porównaniu choćby z własnymi braćmi) i deklarują, że wolałyby być mężczyznami. Potem im to przechodzi, odkrywają uroki i możliwości, jakie daje im płeć kobieca.
          • r.maszkowski Re: 13 lat 12.09.12, 10:21
            Różnica między płcią mózgu, a płcią reszty ciała to kwestia, która dotyczy najwyżej co 10000-nej osoby. Korekta płci to bardzo poważna i przemyślana decyzja, a nie pomysł przychodzący do głowy z dnia na dzień. Jeżeli są wskzania medycznie żeby w uzasadnionych i sprawdzonych dobrze przypdkach dokonywać tej korekty już u progu okresu dojrzewania, to warto żeby osoby trans miały taką możliwość.
          • naels Re: 13 lat 12.09.12, 12:03
            "Na szczęście p. Grodzka wycofała się sama z pomysłu oddawania decyzji w sprawie płci osobom ledwie wchodzącym w okres dojrzewania. W tym wieku trudno pewnie z definiować do końca własną orientację seksualną."

Pani Basiu, z calym szacunkiem, ale powtarza pani obiegowa bzdure, co swiadczy o tym, ze nie ma pani pojecia o zjawisku transseksualizmu. Tozsamosc plciowa to zupelnie co innego, niz orientacja seksualna!! Wsród transseksualistów sa osoby, hetero-, homo-, a nawet zupelnie aseksualne, tak samo, jak wsród ogólu populacji.
          • kotek.filemon Re: 13 lat 12.09.12, 12:09
            pani_basia napisała:

> Nie wiem, jak wielu chłopców 13-letnich czuje, że psychicznie są dziewczynami -
            > raczej niezbyt wielu, natomiast 13-letnie dziewczyny dość często zazdroszczą c
            > hłopakom rozmaitych >przywilejów< (np. większej swobody, mniejszych obo
            > wiązków domowych w porównaniu choćby z własnymi braćmi) i deklarują, że wolałyb
            > y być mężczyznami. Potem im to przechodzi, odkrywają uroki i możliwości, jakie
            > daje im płeć kobieca.

Chyba ci się 13 z 7 pomyliło, ale poza tym spoko...
        • zmichalg1 Re: Grodzka do niszczarki 12.09.12, 13:27
          Nie masz racji.
          Jeżeli cyt. "za zgodą jakichś rodziców, profesorów, i całego tabunu innych ludzi" można przeprowadzić na organizmie dziecka jakieś operacje generujące skutki na całe życie np. amputacja, ponieważ są ku temu przesłanki medyczne, to nie widzę przeszkód, aby ten sam "tabun ludzi" uznał za konieczną ingerencję hormonalną implikującą zmianę płci.
    • pa.g Re: Grodzka do niszczarki 12.09.12, 08:59
      A klecho-umilacze zieją właściwą sobie miłością bliżniego.....Oni naprawdę myślą, że myślą
      • pvf Re: Grodzka do niszczarki 12.09.12, 09:11
        pa.g napisał(a):

> A klecho-umilacze zieją właściwą sobie miłością bliżniego.....Oni naprawdę myśl
        > ą, że myślą

Błąd. Oni wierzą, że myślą.
        • pa.g Re: Grodzka do niszczarki 12.09.12, 10:01
          Słuszna uwaga. W tym przypadku jednak wiara cudów nie uczyni.
      • nowy-trend [...] 12.09.12, 11:22
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • bolek_i_jego_worek [...] 12.09.12, 09:03
    • pendrek_wyrzutek Rozumiem Pana Annę 12.09.12, 09:05
      Rozumiem Pana Annę dobrze bo sam od dzieciństwa czułem się Napoleonem. Niestety nie spotykało się to z aprobatą, koledzy nie chcieli mi oddawać stosownej czci a nawet pare razy spotkałem się z obelgami i agresją.

Teraz czasy są inne i będzie można karać za nie uznawanie czyjejś subiektywnej samoidentifikacji.
      • skubi6 A jeden spawacz czuł się doktorem medycyny 12.09.12, 22:57
        ... i sąd nie chciał uznać, że jego świadectwo z zawodówki należy traktować jako doktorat.
    • apotem Grodzka do niszczarki 12.09.12, 09:10
      Brawo Pani Aniu! Rosa Park siadajac w autobusie na miejscu przeznaczonym tylko dla bialych nie miala pewnosci, ze po latach nikt juz nie bedzie kwestionowal kto ma jakie prawa ze wzgledu na kolor skory. Roznorodnosc ludzi nie moze byc podstawa do dzielenia i przyznawania innych praw.
      • pendrek_wyrzutek Re: Grodzka do niszczarki 12.09.12, 09:23
        apotem napisała:

> Brawo Pani Aniu! Rosa Park siadajac w autobusie na miejscu przeznaczonym tylko
        > dla bialych

Dalej wiele kobiet jest rasistowskich i szykanuje transpłciowców gdy chcą korzystać z damskich
        ubikacji, szczególnie gdy ci sikają na stojąco bo byli za biedni na operację.
        • turbo_wesz Re: Grodzka do niszczarki 12.09.12, 11:24
          odpowiednim słowem jest tutaj szowinizm, nie rasizm. imho
    • bartoszcze Pacewicz pyta o prawa jednostki? 12.09.12, 09:11
      A gdzie prawa tej drugiej jednostki?
    • gnago Grodzka do niszczarki 12.09.12, 09:20
      Pokochała koleżankę z technikum (miłość to rzecz między ludźmi i nie sprowadza się do seksualności), pobrali się.Robienie dzieci już tak. A trwanie w oszustwie budzi moje obrzydzenie.
    • goral27 a ja sie wewnetrznie czuje milionerem 12.09.12, 09:27
      Ale niestety nie posiadam takiej kasy. I to rodzi we mnie gleboka frustracje.

Czy Panstwo mogloby z tym co zrobic? Czy pan Pacewicz przeleje mi kilka baniek, abym mogl sie wreszcie stac tym, kim naprawde jestem??
      • max5lat Re: a ja sie wewnetrznie czuje milionerem 12.09.12, 10:33
        O to jest nas dwoch! Juz nie czuje sie wyobcowany! Teraz czuje sie dyskryminowany!
      • dramborleg Re: a ja sie wewnetrznie czuje milionerem 12.09.12, 11:17
        naprawdę jesteś przygłupem, który nie ma pojęcia o czym mówi i wydaje mu się, że wie co to ironia.
        spokojnie - to widać, słychać i czuć, nic nie musisz zmieniać.
    • zdzisiek66 Re: Grodzka do niszczarki 12.09.12, 09:38
      Widzimisię? To wyobraź sobie, że jako stuprocentowy facet jesteś uwięziony w kobiecym ciele. Chcesz się za wszelką cenę uwolnić, ale to droga przez mękę, psychiczną i fizyczną. A tymczasem sporo dolegliwości psychicznych z tym związanych da się zlikwidować poprzez proste wykreślenie durnych przepisów. Czy to taki przywilej? I co ci to przeszkadza?
      • pendrek_wyrzutek "Chcesz się za wszelką cenę uwolnić" 12.09.12, 09:54
        zdzisiek66 napisał:

> Widzimisię? To wyobraź sobie, że jako stuprocentowy facet jesteś uwięziony w ko
        > biecym ciele. Chcesz się za wszelką cenę uwolnić, ale to droga przez mękę, psyc
        > hiczną i fizyczną.

A jak się można uwolnić od takiego nieszczęscia? Przez amputację piersi czy
        przeszczep członka? Czy wystarczy zmuszenie wszystkich aby widzieli płeć
        tak jak im się każe?
        • zdzisiek66 Re: "Chcesz się za wszelką cenę uwolnić" 12.09.12, 11:22
          Amputacjami, przeszczepami i hormonami przyjmowanymi do końca życia.
          Zmuszanie kogoś, żeby widział czarne, a mówił białe, albo widział chłopa, a mówił "kobieta", jest oczywiście chore.
      • prawda_w_oczy_kole_ltd są szpitale, w których usiłuje się pomagać 12.09.12, 09:59
        ludziom, którzy są przekonani, że uwięzieni są w cudzym ciele, chyba nie kwestionujesz potrzeby istnienia psychiatrii? Mniejsza z tym, nie ma przymusu leczenia, ta osoba jest obrzydliwa nie przez to, że jest odmieńcem (to jest ciężar i ja współczuję), ale przez pełen draństwa życiorys.

• zdzisiek66 Re: są szpitale, w których usiłuje się pomagać 12.09.12, 11:33
          Jeśli w takim przypadku miałaby "pomóc" psychiatria, ty chyba tylko radziecka.
          • prawda_w_oczy_kole_ltd Re: są szpitale, w których usiłuje się pomagać 12.09.12, 11:45
            nie, podczas studiów miałam praktyki w szpit. na Nowowiejskiej w Warszawie, spotykałam tam wielu miłych ludzi, którzy czuli się kimś zupełnie innymi niż byli, ale po co przywoływać tamte ciężkie przypadki, wystarczy wspomnieć wiele wcieleń carówny Anastazji, czy kobiety, (o której wczoraj czytałam) twierdzącej, że była osobiście związana z tragedią WTC. Ludzie czasami wymyślają sobie różne rzeczy, osoba o której jest artykuł jest tego przykładem
            • plantin Byłaś tam praktykantką czy obiektem obserwacji ? 12.09.12, 12:09
              Co ty w ogóle porównujesz - "zwykłe" przypadki psychiatryczne czyli chorobę z poczuciem przynależenia do innej płci niż na to wskazuje ciało ?! Skończyłaś te studia ?
              • rydzyk_fizyk Re: Byłaś tam praktykantką czy obiektem obserwacj 12.09.12, 13:41
                Przecież transseksualizm również jest zaburzeniem ujętym w Międzynarodowej Statystycznej Klasyfikacji Chorób i Problemów Zdrowotnych:

apps.who.int/classifications/icd10/browse/2010/en#/F64
                • zdzisiek66 Re: Byłaś tam praktykantką czy obiektem obserwacj 12.09.12, 14:20
                  A jak to się leczy? Psychotropami? Elektorowstrząsami? Lobotomią?
    • stefan26 marszałkini 12.09.12, 09:38
      nie ma takiego słowa.
    • zdzisiek66 Dobre pytanie :) 12.09.12, 09:48
      Jak zazwyczaj, Pacewicz w swojej politpoprawności i uwielbieniu dla nieheteronormatywnych trochę się zapędził. Wprost przyznaje, skarżąc się na przepisy dotyczące rozwodu, że prawa osoby zmieniającej płeć są ważniejsze od praw jego współmałżonka :)
      Poza tym, miesza stwierdzenia rozsądne oraz mniej rozsądne, ale do dyskusji, z prawdziwymi głupotami:
      Anna Grodzka przez ponad 50 lat żyła jako metrykalny mężczyzna. Już jako dziewczynka odczuwała to jako boleśnie sprzeczne ze swoją tożsamością płciową,

I ta dziewczynka w dorosłym wieku spłodziła syna :)
      No proszę pana, naprawdę jest pan takim ignorantem, żeby nie odróżnić płci metrykalnej od biologicznej i psychicznej?

• drzejms-buond Re: Dobre pytanie :) 12.09.12, 11:02
        zdzisiek66 napisał:

> No proszę pana, naprawdę jest pan takim ignorantem, żeby nie odróżnić płci metr
        > ykalnej od biologicznej i psychicznej?
        >

no proszę pana, naprawdę jest pan takim ignorantem żeby nie odróżnić roli płci WYUCZONEJ
        od PŁCI MÓZGU ?

p.s.
        więzienia są pełne heteroseksualnych mężczyzn z których KAŻDY ma swego cw...a"
    • kirdan1 Forward to death 12.09.12, 09:55
      Teraz możecie się z tego śmiać, ale zobaczycie że za jakieś 10 lat "GW" zupełnie na poważnie "odkryje problem" związków między ludźmi a np: kozami.
      Trochę ckliwych artykułów i zabiegów socjo - i nastąpi wreszcie rehabilitacja nieszczęsnych juhasów (nie wyłączając tych pechowców, którzy ze stada zawsze wybierali najbrzydszą...)
      • najprawdziwszypolak Re: Forward to death 12.09.12, 11:14
        ale juhas to chyba owce wypasał, nie kozy...
        A poza tym to nie za bardzo (śmiem twierdzić, że wcale) orientujesz się w zagadnieniach płciowości człowieka, jego tożsamości. Szczerzę wpółczuję
        • roowwe Re: Forward to death 12.09.12, 15:04
          Obojętnie czy z owcą czy kozą to takie samo zboczenie. Zboczeńcom należy mówić -NIE - i leczyć.
    • tow_rydzyk Kto sie boi Anny Grodzkiej? 12.09.12, 09:59
      Nie lubie Panskiego dziennikarstwa i manieryzmu, Panie Pacewicz, ale tym artykulem mi Pan bardzo zaimponowal.
      Prawa/obrona mniejszosci jest wykladnikiem poziomu cywilizacji danego spoleczenstwa.

Co do Pani Ani całuję Jje rączki i zycze powodzenia w bardzo trudnej i odpowiedzialnej pracy na rzecz dobra Naszego Kraju. Będzie to podstawowym czynnikiem, według którego będziemy Ją oceniać jako parlamentarzystkę demokratycznego, nowoczesnego, środkowoeuropejskiego kraju.

Polska bardzo potrzebowała Pani Anny Grodzkiej. Jej obecność na polskiej scenie politycznej poszerzyła u wielu z nas horyzonty moralne i intelektualne ale przede wszystkim jest/będzie sprawdzianem dla obywatelskiej i cywilizacyjnej dojrzałości Naszego Narodu.

Polecam artykul :
      Wiecej: Tekst linka
    • 2perfecthousewife Grodzka do niszczarki 12.09.12, 10:02
      Nie mam złudzeń, że pani Anna Grodzka zostanie potraktowana przez większość sejmową z szacunkiem należnym jej jako człowiekowi. Będzie raczej przedmiotem chamskich, prostackich kpin, protekcjonalnego pouczania i innych zachowań typowych dla wieśniaka- buraka przeważającego wśród elektoratu wszystkich zasiadających w sejmie partii. Postawa tej kobiety jest jednak godna najwyższego szacunku. Zdecydowała się stanąć sama przeciw wszystkim i, mimo upokorzeń i szykan złych, głupich ludzi, walczyć o prawa takich osób, którym los nie dał szczęścia identyfikacji z własna płcią.Jestem dumna, że głosowałam na panią poseł Grodzką, jakkolwiek zawiodłam się na liderze RP. Pani Anna mnie jednak nie zawiodła.
    • lubicz Grodzka do niszczarki 12.09.12, 10:21
      Pan Pacewicz jest oczywiście bardzo obiektywny w tym co pisze. Sam przecież z lubością paraduje w sukience. Ale promować prawo określania swojej płci przez 13-letnie dzieci to jakiś obłęd chyba! Kiedy jeszcze nie dajemy im (i słusznie) prawa do decydowania o tym o której godzinie pójdą spać bo nie są w stanie przewidzieć skutków jakie to jutro będzie miało w szkole, mamy dać im prawo do manipulacji swoją, nie rozwiniętą jeszcze, a więc nie przesądzoną płciowością? Pozwolić żeby one manipulowały swoją seksualnością, swoją psychiką, nie mając pojęcia nawet co to znaczy? I to w sposób nieodwołalny?Trzeba mieć wyjątkowo dużo zła w sobie, żeby takie rozwiązania proponować. A jeszcze więcej żeby to promować. Co pan Pacewicz nie po raz pierwszy ochoczo na łamach Gazety Wyborczej czyni! Bo im gorzej - tym lepiej, prawda?
    • r.maszkowski błąd w tekście 12.09.12, 10:26
      To dotychczasowe regulacje prawne wymuszają rozwiązanie małżeństwa przed korektą płci. Projekt odchodzi od takiego przymusu naruszającego prawa człowieka i pozostawia decyzję małżonkom. To że w prywatne sprawy dwojga ludzi ma się mieszać prokurator wynika z przyjmowanej często naciąganej interpretacji konstytucji, która rzekomo zakazuje małżeństw miedzy osobami tej samej płci. Miejmy nadzieję, że prokuratorzy nie będą rozwodzić na siłę tych ludzi, którzy zamierzają pozostać przy ukochanej osobie niezależnie od korekty jej płci.
      • roowwe Re: błąd w tekście 12.09.12, 15:08
        Czy zboczeńcy nie potrafią tego zrozumieć że chłop z chłopem to nie jest małżeństwo.
    • szatan_obserwator Karierze w PRLu i we wspolpracy ze sluzbami 12.09.12, 10:27
      to nie przeszkodzilo ;)
    • max5lat Grodzka do cyrku 12.09.12, 10:31
      Gleboko w powazaniu...
      • drzejms-buond Re: Grodzka do cyrku 12.09.12, 10:58
        max5lat napisał:

> Gleboko w powazaniu...

rozumiem że kupiłbyś bilet w pierwszym rzędzie żeby móc patyczkiem w oku podłubać

• zero_bezrobocia Ależ ona już jest w cyrku 12.09.12, 13:09
        Jak inaczej nazwiesz ruch Palikota?
        Palą kadzidełka o zapachu marihuany i chowają się przed strażą marszałkowską w damskiej toalecie. Machają sztucznymi penisami. Zasłaniają oczy pomnikom. Obiecują zero bezrobocia. To jest cyrk, tylko brakuje słoni i akrobatów. Nawet występują w okrągłym budynku.
        • max5lat Re: Ależ ona już jest w cyrku 12.09.12, 13:16
          W sumie racja... :)
    • drzejms-buond Re: Grodzka do niszczarki 12.09.12, 10:56
      euro67 napisał:

> Godnos a przywileje to zupelnie co innego. Pan(i) Gradzka domaga sie abyy pans
      > two placilo za jej widzimisie i dawalo jej z tego powodu przywileje.

Mały człowieczku! Pani Grodzka nie musi już "walczyć o to by państwo JEJ płaciło"
      ona już o swoje wywalczyła! Stara się zmienić chore prawo dla innych.
      "WIDZIMISIĘ"?- masz chyba zero wiadomości na ten temat!
      Chodzi o zmianę prawa na przystające do XXI wieku.
      Dla mnie ,mimo iż mnie ten temat w żaden sposób nie dotyczy, to skandal żeby ci ludzie w mocy prawa musieli pozywać swoich rodziców i udowadniać cokolwiek przed sądem.
      Od tego powinni być lekarze, jeśli już:psychiatra, chirurg itp...
      Jestem dumny z tego że Grodzka jest w sejmie mimo iż zdaję sobie sprawę z tego w jaki sposób się w nim znalazła.
      Głupotą sejmu byłoby odrzucenie propozycji zmian na lepsze tylko dlatego że ktoś jest od Palikota albo z PiSu.
    • paragon1106 Grodzka do niszczarki 12.09.12, 10:58
      Pani Grodzka głosowała za ustawą 67, chociaż nie musiała,Głosowała jako mężczyzna czy kobieta?
    • roowwe Grodzka do niszczarki 12.09.12, 11:06
      50 letni facet mający dzieci ogłasza się babą a wszyscy europoprawni biją mu czołem i całują rączki (obleśne paluchy). Świat wariuje a normalni ludzie stają się nienormalni. Może czas się obudzić?!
      • nowy-trend Re: Grodzka do niszczarki 12.09.12, 11:31
        roowwe napisał(a):

> 50 letni facet mający dzieci ogłasza się babą a wszyscy europoprawni biją mu c
        > zołem i całują rączki (obleśne paluchy). Świat wariuje a normalni ludzie stają
        > się nienormalni. Może czas się obudzić?!

Zgadzam się z tobą. To hipokryzja i zakłamanie że wszystkie zboczeńcy i odmieńcy próbują nam swój świat i swoje zboczenia za coś normalnego sprzedać. Oni nie kapujó że jeszcze ich tolerujemy a potem temu lub owemu utniemy coś co dla niego jest zbyteczne i metodą "wstrząsów elektrycznych" sprubujemy im pomóc. A jeżeli to nie pomoże to przejdziemy do twardszych metod.
    • najprawdziwszypolak Re: Grodzka do niszczarki 12.09.12, 11:22
      Nie. Źle to zrozumiał-eś(aś). Tu chodzi tylko o uregulowanie prawne sytuacji, która poza ramami prawa skazana jest na nie wiadomo co, bo w świetle niejednolitej linii orzeczniczej SN tak to trzeba określić.
    • endgame222 [...] 12.09.12, 11:39
    • wima51 Grodzka do niszczarki 12.09.12, 11:51
      Jak marszałkini ?? Marszałka. Tak jak nauczycielka a nie nauczycielkini !! Lekarka a nie lekarkini !! Gdzie ten Pacewicz Macewicz uczył się polskiego ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka