Dodaj do ulubionych

Ugandyjski uzdrowiciel na Narodowym. Sprzedano ...

02.07.13, 11:22
Strach pomyśleć, że ten zbaraniały tłum pójdzie niedługo do urn wyborczych aby oddać swój głos (mmeeeee!!!!) na Zbawiciela Ojcyzny
Obserwuj wątek
    • zupagrochowa1 Bardzo dobrze! 02.07.13, 11:36
      Jeszcze kilka takich uzdrowicieli i może wreszcie budżet wyjdzie na prostą.
      • asperamanka Re: Bardzo dobrze! 02.07.13, 11:50
        zupagrochowa1 napisała:

> Jeszcze kilka takich uzdrowicieli i może wreszcie budżet wyjdzie na prostą.

Jasssne. 57 tysięcy osób razy 40 zł. za bilet daje organizatorom prawie 2,3 miliona wpływów. Minus bilety ulgowe.

Nawet nie zapytam, ile organizatorzy zapłacili za wynajęcie Stadionu na cały dzień, ale przewrotnie spytam, ile Ministra Mucha dosypała do tej "imprezy sportowej" z budżetu swojego ministerstwa. Skoro rok temu na obecności Madonny na Stadionie udało się jej stracić 6 baniek, to za obecność samego Pana Jezusa na pewno warto zapłacić więcej ;-)
    • amorvertical Proponuję żeby biskup Hoser 02.07.13, 12:06
      który organizuje to spotkanie w dowód swojej wiary skoczył w piątek na łeb do pustego basenu a już w sobotę ten szaman z Afryki uzdrowi go i wskrzesi z martwych.
      Do dzieła biskupie!!!!!
      Nie trać wiary!!!!
    • ciotka_ltd Artykul w gazeta.pl wrecz skandaliczny! 02.07.13, 12:20
      Panie Zurnalisto Wojtku, manipulowac czytelnikiem TEZ trzeba potrafic!
      A Pan tego nie umie, podobnie jak wiekszosc tzw. dziennikarzy tego portalu.
      Zacznijmy od tego, ze staral sie Pan nieudolnie wykazac, ze osoby, zainteresowane uzdrawiaczem, to antysemickie prymitywy katolickie - w domysle: elektorat naszego 'umilowanego' PiS i wyznawcy o.Rydzyka, a dowiodl Pan jedynie tego, zes dupa nie dziennikarz.
      Bo na Panskim miejscu ja bym odwiedzila...grob tego 'uzdrowionego' z raka prostaty w ub. roku. Albo - jesli zyje - tego czlowieka i zapytala o zdrowie. I od tego 'zwalczanie ciemnoty' bym rozpoczela, nie zas od ... Jedwabnego.:)
      I jako odlegla od wszelkich rasizmow was powaznie, zurnalisty Agory, pytam: czy do jasnej cholery nie mozecie w koncu zejsc z karku tego biednego polskiego Zyda?
      Jasne, cudow sie nie spodziewam, po pomoc do tego szamana sama chyba nigdy bym nie poszla (ale tez nie cierpie na zadna terminalna chorobe, a wiec na 100% pewna nie jestem - tonacy brzytwy sie chwyta), niemniej istnieje cos takiego, co dzis budzi zainteresowanie najlepszych uczonych - samouzdrawiajace acz ciagle nieznane sily ludzkiego organizmu, bo 'cudowne uzdrowienia' sie przeciez zdarzaja.
      I sa to z reguly przypadki spektakularne: niemi mowia, sparalizowani chodza, a zmiany nowotworowe sie cofaja.
      Rzecz jasna, to odzyskanie mowy czy zdolnosci ruchu to niemal w 100% przypadki powylewowe, bez mechanicznych uszkoden systemu nerwowego, gdzie jednak rehabilitacja nie zadzialala, a zadzialala wiara czy - czasem - inny, gwaltowny szok psychiczny (np. potrzeba ostrzezenia czy uratowania ukochanej osoby).
      Podobnie z rakami, co sa forma 'autoagresji' organizmu, najczesciej na tle bakteryjnym. W teorii 'bledna komorka' powinna byc z organizmu wydalona, a zlosliwa bakteria otoczona przez antyciala i zatluczona, zanim narobi szkod - ale jednak tak sie nie dzieje, i nowotwor sie rozwija.
      I nagle, bez zadnej racjonalnej przyczyny, nowotwor znika, organizm odzyskuje swe obronne sily. Czemu? Co spowodowalo te zmiane? Odpowiedz na to pytanie moze byc rewolicja w medycynie - zamiast ekstremnalnie agresywnej terapii 'z zewnatrz' (radioterapia, chemioterapia, chirurgia), jedynie wzmacnianie (psychoterapia, sterydy, witaminy, mineraly?) owej 'samoobrony', jaka kazdy z nas w sobie ma lub powinien miec.
      I dlatego, panie Wojtku, nie wystarczy wysmiac. Warto takze czasem i o 'cudach' na zimno i racjonalnie pomyslec.:)
    • zly_intruz Ugandyjski uzdrowiciel na Narodowym. Sprzedano ... 02.07.13, 12:35
      heh, afrykańscy kaznodzieje to plaga wyniszczająca ten kontynent, szerząca dla własnych korzyści wiarę w czarowników, egzorcyzmy (płatne, a jakże!), talizmany z ciał albinosów itp. mam nadzieję, że ów uzdrowiciel z Ugandy nie jest przedstawicielem "nowoczesnej wiary afrykańskiej", której czołowe postacie śpią na pieniądzach, ochoczo przekazywanych im przez najczęściej najbiedniejszych mieszkańców. co ciekawe, problem z bardzo sekciarskimi i całkowicie sprzecznymi ze zdrowym rozsądkiem, zwyczajami i przekonaniami afrykańskich duchownych dotarł też do Europy. w Wielkiej Brytanii jest to spory problem, z którym nie radzą sobie odpowiednie organy, ponieważ społeczeństwa zrzeszające się w "parafiach" uważają państwowość UK za wroga swojego duchownego.
      także uważajmy kogo sobie sprowadzamy do kraju.
      • polakonly Kupą ludziska! Kupą! Przyjechały Murzyny! Przywioz 02.07.13, 14:15
        Przywiozły lusterka i paciorki!! Tanio sprzedajo! Nic tylko brać! Choćta prędko!...
    • fanwpr Re: Ugandyjski uzdrowiciel na Narodowym. Sprzedan 02.07.13, 12:45
      Czy mnie znasz? To dlaczego mnie obrażasz? Ja się wybieram i mam do tego prawo. A Ty nie masz prawa znieważać mnie i innych
    • czarnooki-kot Ugandyjski uzdrowiciel na Narodowym. Sprzedano ... 02.07.13, 13:24
      XXI wiek, a w tym kraju ciemnota ciągle panuje, ludzie nie myślą samodzielnie. Ciekawe, czy kiedy po tym spotkaniu z cudotwórcą nagle nie ozdrowieją, to stracą wiarę w swe bóstwo?... Żałosny teatrzyk dla kasy.
      • polakonly Ot! Kolejna pop-impreza na Narodowym. Tym razem 02.07.13, 14:18
        w programie religia + cuda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka