mbarszcz 04.05.05, 11:42 Nasz kochany Benedykt !!! Marcin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miszkamyki Re: Soczewica, koło, miele, młyn. 04.05.05, 12:47 Widać, że stara się jak może utrzymać standarty wyznaczone przez poprzednika, ale jakieś to imho nieszczere. PS: U-boot ;) Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Re: Soczewica, koło, miele, młyn. 04.05.05, 12:51 Każąc wymawiać te słowa "weryfikowano" Niemców w Krakowie za Władzia Łokietka. Ot, taka sobie czysteczka etniczna:)... Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: Soczewica, koło, miele, młyn. 04.05.05, 13:45 Nie przypominam sobie by JPII wyznaczał jakieś "standarty". Jesteś pewien ? Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Papież Benedykt XVI pozdrowił polskich pielgr 04.05.05, 12:47 Znowu go męczą... Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Re: Papież Benedykt XVI pozdrowił polskich pielgr 04.05.05, 12:53 Czy to prawda, że gwardia papieska ma zostać przemundurowana w "feldgrau" i przezbrojona z halabard w MP-40? Odpowiedz Link Zgłoś
wojar Re: Papież Benedykt XVI pozdrowił polskich pielgr 04.05.05, 13:33 Co ty dostaną HK MP-5 do tego SAUERY. i trochę min przeciwpiechotnych a co do mundurów to nie wiem ile pił Michał Anioł jak je projektował. Ale chyba coś mu nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Re: Papież Benedykt XVI pozdrowił polskich pielgr 04.05.05, 13:46 MP-5?? Tę staroć? Mogliby sie szarpnąć na MP-9, bardziej "trendy" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Na sprzączkach będą mieli napis "god with us" 04.05.05, 14:48 I poniosą jedynie słuszną wiarę aż do Sachalina i kamczatki. Przecież Bóg wszystko może, tylko albo nie chce, albo leniuszek jakiś. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Wstawiennictw Benka XVI gwarantem zbawienia!!! 04.05.05, 13:01 Modlę się do niepokalanej Anny wiecznej dziewicy teraz i zawsze, matki Maryi też niepokalanej i też wiecznej dziewicy teraz i zawsze, o to aby wstawiła się u swej córki Maryi aby ta wstawiła się u swego ojca, aby nam zamienił opaczność na opatrzność Bożą. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 wicek.wacek jesteś bardzo yntelygentnym katolikiem 04.05.05, 19:59 Twoje inteligentne riposty zwalają z nóg. Poza tym jesteś tak słowny jak komuch. Obiecałeś wymienić tych biskupów, nie mogę się doczekać. Proszę oświeć mnie. wicek.wacek napisał: > Moglbym Ci przytoczyc 10 razy tyle biskupow i ksiezy, ktorzy starcili wolnosc, > albo i zycie za Ojczyzne, moj Ty Panie Daltonisto. Gdyby nie kosciol, Ty by > gawaril pa russki i bylbys pewnie dobrym sowieckim patriota. Owszem księża się zdarzali, ale od biskupa wzwyż to już wyjątki. Proszę mi przytoczyć 5 razy tyle biskupów. Ówcześni papieże potępili tak powstanie styczniowe jak i listopadowe. Pius XII w październiku w 1939 powiedział. Po ostatnich wydarzeniach kocham naród niemiecki jeszcze bardziej. Zgadnij co miał na myśli? Przy okazji dziękuję za katolickie pozdrowienie. „ ty kretynie” Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Papież Benedykt XVI pozdrowił polskich pielgr 04.05.05, 14:04 bardzo to miłe z jego strony. Zawsze cieplo mi sie robi na sercu, jesli obcokrajowiec zadaje sobie trud odezwania sie po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Re: Papież Benedykt XVI pozdrowił polskich pielgr 04.05.05, 14:09 Grzecznie byłoby ze strony polskich wiernych poduczyć sie trochę niemieckiego: "Hab acht! Kappe auf! Zum Gebet!" Odpowiedz Link Zgłoś
metti2000 Re: Papież Benedykt XVI pozdrowił polskich pielgr 04.05.05, 15:46 jak juz jestes taki dowcipny, to powinnes sie najpierw sam podszkolic. Niemieckie wojsko zdejmuje pokrycie glowy podczas nabozenstwo. Komenda brzmi za tym "Helm ab zum Gebet!" Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Re: Papież Benedykt XVI pozdrowił polskich pielgr 04.05.05, 15:48 Sorry, służyłem jeszcze za Wilusia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wykluczony Re: Papież Benedykt XVI pozdrowił polskich pielgr 04.05.05, 15:55 co nie zmienia faktu ze papa byl w hitler jugend! ladne rzeczy ladne Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekksiadz watykanskie zarty 04.05.05, 14:19 Lubie zarty o papiezu, rozne gagi i ogolny humor szczegolnie ten z forum. Dla mnie zabawa jest bardzo wazna i nie ma too jak cos napisac zabawnego potem to zawsze jest troche smiechu, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
savena Re: watykanskie zarty 04.05.05, 15:19 tak nam juz zostanie ,,papalandia,, bez wzgledu kto ym papiezem bedzzie. smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_ip Re: Papież Benedykt XVI pozdrowił polskich pielgr 04.05.05, 16:18 no i jak tu nie kochać Papieża:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek75 Pielgrzymi sikali w gacie z radosci... 04.05.05, 18:41 ...bo B16 ich pozdrowil po polsku !!! :-) Toz to nastepny CUD :-) Wszyscy uczestnicy czolobitnego wiecu zapewne pojda zywcem do nieba !!! > Polskich pielgrzymów, których było ponad dwa i pół tysiąca, przyprowadził > na audiencję ojciec Konrad Hejmo. Agent SB prowadzi Ciemna Trzode przed oblcza chlopaka z Hitlerjugend... A Wanda, córka króla Kraka w grobie sie przewraca... Co z tą Polską? Zaiste ludziom juz zabraklo rozumu? Ciemnote widze ogromna... Czas juz na Oswiecenie i prace u podstaw !!! Dajcie wiecej Swiatla dla Ciemniej Trzody i Motlochu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pius899 Re: Papież Benedykt XVI pozdrowił polskich pielgr 04.05.05, 19:02 Buhehehe śmieje się z waszego nieuctwa. W III Rzeszy bodajże od 1937 czy wcześniej:) był obowiązek(tak jak szkolny) należeć do nazistowskich przybudówek...nieuctwo się w Polsce szerzy... Odpowiedz Link Zgłoś
oraw KOCHAM WAS 04.05.05, 19:29 Złodziej gdy widzi ŚWIĘTEGO , widzi tylko jego kieszenie! A co my widzimy w tym , który przewodzi KOŚCIOŁOWI? Dla mnie to WIELKI CZŁOWIEK! ŚWIĘTY! Bo tak nazywacie go w swojej religijnej nomenklaturze! Wczytajcie się w jego mysli! To czysty SPINOZA!!! A przecież nikt nie zaproponował nam bardziej spójnej wizji RZECZYWISTOŚCI , w europejskim obszarze myślowym , niż ten ... SPINOZA!!! Ale zaznaczam , trzeba się dokładnie wczytać , przeniknąć te kościelne reliefy! Dziękuję Wam wszystkim , którzy cierpiąc w ciemnościach brodzicie! Włączcie sobie światło kochani! Well! Odpowiedz Link Zgłoś
lars7 Re: Papież Benedykt XVI pozdrowił polskich pielgr 04.05.05, 19:30 Kochany Benedykt! To jest także nasz papież - całkiem inaczej, ale wciąż blisko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gm Re: play back 04.05.05, 19:58 widzialem to! on to puszcza z play backu do mikrofonu wczesniej nagrane na maly syntez mowy Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Papież Benedykt XVI pozdrowił polskich pielgr 04.05.05, 20:52 Dość to niestety sztuczne i przykre, jakby obecny papież starał się być kopią swego poprzednika :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Papież Benedykt XVI pozdrowił polskich pielgr 04.05.05, 20:58 No i co z tego. Czy z tego powodu świat się zawali czy też Polska zostanie zbawiona. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Papież Benedykt XVI pozdrowił polskich pielgr 05.05.05, 08:41 Coraz lepiej mu ten polski sidzie :-) Życzymy Benedyktowi dużo zdrowia i... dalszych postępów w nauce kolejnego języka obcego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
celina.debowska Re: Papież Benedykt XVI pozdrowił polskich pielgr 06.05.05, 01:37 Bendedykt XVI! szesnasty mowie!!! do wuja pana... Odpowiedz Link Zgłoś