Dodaj do ulubionych

Parada Równości będzie 11 czerwca?

• milioner999 Re: Parada Równości będzie 11 czerwca? 17.05.05, 19:01
      lesby i geje to ludzie chorzy, czym oni sie chca chwalic , swoją choroba?Swoim
      lękiem przed plcia przeciwną? Przykrymi doswiadczeniami z dziecinstwa?
    • projek Re: NIE CHCĘ RÓWNOŚCI Z PEDAŁAMI !!! 17.05.05, 19:12
      davidmors napisał:

> To zboczeniec ma mieć większe prawa od człowieka normalnego?
      > Mnie nikt nie zapytał, czy chcę być zrównywany z pedałami.
      > Nie życzę sobie równości z kochającymi inaczej !!!

Żyjesz w wolnym kraju i nikt, absolutnie nikt nie zmusza Ciebie to tego by w tym przedsięwzięciu uczestniczyć. Nie chcesz być równy - nie musisz. Nikt Cię na siłę równać nie będzie.

Co rozumiesz przez pojęcie "człowieka normalnego"?
    • sobre Min.kindersztuby by sie przydalo - "Chcemy aby 17.05.05, 19:14
      spoleczenstwo nas poznalo"- nie zmuszam nikogo aby mnie poznal jesli nie jest
      tym zainteresowany.
      • orcheystra Re: Min.kindersztuby by sie przydalo - "Chcemy ab 17.05.05, 20:34
        i tu ciebie nikt nie zmusza.
        W przestrzeni publicznej każda mniejszość (o ile nie łamie prawa): polityczna,
        relijigijna czy seksuana musi mieć prawo wyrażania swego stanowiska i walki o
        swe swobody obywatelskie.

A mi się nie podobają parady orkiestr strażackich - mam ich zakazać, jako
        nachalne równanie mnie z innymi lub bez mojego przyzwolenia narzucanie mi
        swojej estetyki?
        • allegro.con.brio Re: Min.kindersztuby by sie przydalo - "Chcemy ab 17.05.05, 21:19
          orcheystra napisał:

> A mi się nie podobają parady orkiestr strażackich - mam ich zakazać, jako
          > nachalne równanie mnie z innymi lub bez mojego przyzwolenia narzucanie mi
          > swojej estetyki?

Ludzie grający w strażackich orkiestrach raczej nie bredzą nic o dyskryminacji,
          no i co ważniejsze, paradują ze spodniami na tyłku.
          • orcheystra Re: Min.kindersztuby by sie przydalo - "Chcemy ab 17.05.05, 21:39
            nie bredzą o dyskryminacji, o ile niekt ich nie dyskryminuje zakazując parad
            strażackich orkiestr. To po pierwsze.

Po drugie - w paradach gejowskich nikt z gołym tyłkiem nie chodzi. A jeśli się
            zdarzy, to mniej więcej w takim procencie, jak goły (lub półgoły) tyłek jakiejś
            laski w środku lata.
            Na twój ewentualny argument, że tyłek laski ci pasuje zaś tyłej jakiegoś pedzia
            nie jest tylko jedna odpowiedź - nie ma znaczenia co ci pasuje a co nie.
            Znaczenie ma jedynie wolność jednostki i równość wobec prawa (WSZYSTKICH)

W tym momencie odezwie się jak obsesyjka melodyjka twierdzenie o "mordercach,
            pedofilach i nekrofilach" (w dowolnej kolejnośći).
            Otóż w odróżnieniu od wymieniowej sekwencji homoseksualizm jest zgodny z
            prawem. Koniec kropka.
            • luke_astbury Re: Min.kindersztuby by sie przydalo - "Chcemy ab 17.05.05, 22:09
              Haha ale kredki - homoseksualizm jest zgodny z prawem. Ale moment, paniee. Kto tu robi to prawo?? Lobby gejowsko - lesbijskie, pomyleni politycy. Ludzie w najlepszym wypadku. To jest prawo ludzkie które zawsze można zmienić. Inaczej mówi Prawo Boskie które jasno i wyraźnie piętnuje homoseksualizm i jest prawem najwyższym i niezmiennym. I to w tym miejscu powinniśmy postawić kropkę mądralo. Wiem - powiesz, że Bóg to kwesta wiary. Ja mówię kto nie wierzy niech żałuje. Poza tym Polska to karj katolicki. Kropka.
              • werter-6 Polska nie jest krajem wyznaniowym!!!!!!!!!!!! 17.05.05, 22:28
                Prawo boskie mozesz zaprowadzić w swoim domu,jasne!!! A to jest kraj
                demokratyczny i europejski Księzulku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
                • luke_astbury No i admin gdzie teraz się podziewasz, co??? 17.05.05, 22:37
                  Patrz tutaj - gośćiu łamie regulamin. I co? I jajco, bo pisze po twojej myśli. Już ja znam tą waszą "wolnośc słowa".
                  • orcheystra Re: No i admin gdzie teraz się podziewasz, co??? 17.05.05, 23:46
                    a kto ci tu łamie regulamin? Słowem "księżulku"?
                    Nie rozśmieszaj mnie ministrancie
                    • yourek7-20 ORCHEYSTA 17.05.05, 23:56
                      Gratuluję wytrwałosći. Mam wrażenie, że niestety adwersażą nie zależy na
                      zrozumieniu czegokolwiek. Oni by tylko przywalili.
              • allegro.con.brio Re: Min.kindersztuby by sie przydalo - "Chcemy ab 17.05.05, 22:47
                luke_astbury napisał:

> Haha ale kredki - homoseksualizm jest zgodny z prawem.

Prawo zasadniczo nie powinno wnikać kto jest pedałem, a kto nim nie jest. Czyli
                każdy sypia z tym/czym mu się podoba. Inną sprawą jest legalizowanie zboczonych
                związków czy wręcz nazywanie ich małżeństwem.
              • orcheystra Re: Min.kindersztuby by sie przydalo - "Chcemy ab 17.05.05, 23:44
                Poczytaj Konstytucję RP
            • allegro.con.brio Re: Min.kindersztuby by sie przydalo - "Chcemy ab 17.05.05, 22:45
              orcheystra napisał:

> nie bredzą o dyskryminacji, o ile niekt ich nie dyskryminuje zakazując parad
              > strażackich orkiestr.

Tak już niestety jest, że trzeba mieć w tym kraju zgodę na urządzanie tego typu
              przemarszów.

> Po drugie - w paradach gejowskich nikt z gołym tyłkiem nie chodzi.

Ja wiem, to są młodzi niewinni chłopcy. I czuli.

> Na twój ewentualny argument, że tyłek laski ci pasuje zaś tyłej jakiegoś pedzia
              >
              > nie jest tylko jedna odpowiedź - nie ma znaczenia co ci pasuje a co nie.
              > Znaczenie ma jedynie wolność jednostki i równość wobec prawa (WSZYSTKICH)

Pokazywanie gołej dupy na ulicy jest niemoralne, niezależnie czy robi to pedał
              czy upita nimfomanka.

> W tym momencie odezwie się jak obsesyjka melodyjka twierdzenie o "mordercach,
              > pedofilach i nekrofilach" (w dowolnej kolejnośći).

O pedałach piszę.
      • an9991 Re: Min.kindersztuby by sie przydalo - "Chcemy ab 17.05.05, 21:54
        nikt nie zmusza cię żebyś tę paradę ogłądał więc ty nie zmuszaj
        homoseksualistów żeby się ukrywali i zapominali o swoich prawach tylko dlatego
        że tzw. większości to się nie podoba
    • orcheystra Re: NIE CHCĘ RÓWNOŚCI Z PEDAŁAMI !!! 17.05.05, 20:55
      Czy chcesz, czy nie chcesz JESTEŚ Z NIMI ABSOLUTNIE RÓWNY (zarówno przed
      Bogiem, jak Naturą!!!). Jeśli ci się nie podoba - zmień planetę.

A jeśli ja nie życzę sobie publicznych demonstracji kolejarzy i nie daje im
      prawa do tego, by domoagali się by mieć np. takie same świadczenia socjalne,
      jak reszta. Albo takie same prawa wyborcze.
      • davidmors Re: NIE CHCĘ RÓWNOŚCI Z PEDAŁAMI !!! 18.05.05, 13:27
        Mylisz się gościu. Jesteś orkiestrą, która fałszuje.
        Nie jestem w równości ze zboczeńcami, nie chcę równości z pedałami.
        Takie parady przsparzają tylko zwolenników poparcia dla faszyzmu.
    • polonic Dewianci mają wiele praw... 17.05.05, 21:05
      A najwazniejszym i podstawowym powinno byc prawo do leczenia.
      • orcheystra Re: Dewianci mają wiele praw... 17.05.05, 21:46
        twoim jedynym argumentem jest twoja złośliwość i awersja wobec odmienności.
    • allegro.con.brio Istny cyrk 17.05.05, 21:14
      "Badania pokazują, że tylko 10 proc. społeczeństwa zna osobę homoseksualną w
      swoim najbliższym otoczeniu. Chcemy żeby społeczeństwo nas poznało, żeby
      zobaczyło jak wiele jest stereotypów na nasz temat, jak wiele uprzedzeń" -
      powiedział szef Kampanii Przeciw Homofobii Robert Biedroń.

Akcja "poznaj pedała" rozpoczęta. Pewnie to kontynuacja słynnej "niech nas zobaczą".
      • orcheystra Re: Istny cyrk 17.05.05, 21:49
        nie jesteś w stanie sensownie odeprzeć moich argumentów
        • allegro.con.brio Re: Istny cyrk 17.05.05, 22:50
          orcheystra napisał:

> nie jesteś w stanie sensownie odeprzeć moich argumentów

Jesteś coś nie tego więc wyjaśniam, mój post pod który się podpiąłeś dotyczył
          akcji "poznaj pedała" a nie Twojej wypowiedzi. No chyba że jesteś patronem tej
          ruchawki. Mam więc taki pomysł. W najbliższej okolicy nie znam żadnego łysego.
          Chyba nie muszę mówić jaka kolejna wielka akcja się nam szykuje?
      • werter-6 Pelny dysonans w twoim belkocie allegro!!! 17.05.05, 23:35
        Con brio prawdopodobnie nie rozumiesz znaczenia swego nicku!!!!
        • allegro.con.brio Aleś mnie skrytykował 17.05.05, 23:41
          zważywszy na to że jakieś 80% mojego postu to cytat z artykułu.
    • luke_astbury Krzyż na drogę tej paradzie. 17.05.05, 21:33
      Proponuję zorganizowanie parady normalności w której wzięłyby udział osoby heteroseksualne, dziadkowie, rodziny z dziećmi, wieloletnie małżeństwa, zakochane pary a także duchowieństwo. Pokażmy na co nas stać, pokażmy jak ten pożałowania godny świat winien wyglądać!!! HETERO!!! POKAŻCIE SWOJĄ SIŁĘ!!!
      • orcheystra Re: Krzyż na drogę tej paradzie. 17.05.05, 21:40
        ty masz jakąś obsesję - tu nie chodzi o żadną siłę ale o swobody obywatelskie,
        prawa jednostki i równość wobec prawa stanowionego.
    • orcheystra Re: Krzyż na drogę tej paradzie. 17.05.05, 22:06
      Co ty pieprzysz?

A czy sobie życzysz tego, czy nie "pedzio" JEST RÓWNY TOBIE A TY JEMU.
      I nie ma od tego odwołania. "Życzyć" to możesz sobie w strefie prywatnej -
      publiczna należy do KAŻDEGO OBYWATELA RZECZYPOSPOLITEJ, W TYM RÓWNIEŻ
      HOMOSEKSUALISTÓW.
      • luke_astbury Re: Krzyż na drogę tej paradzie. 17.05.05, 22:13
        Och, stary, ależ mnie zbeształeś. Aż się pod łóżko schowałem. Dlaczegóż to słuszne jest to co ty uważasz, a niesłuszne to co uważam ja?? hę?? Wiesz, w naszym kraju pełno jest różnych przypadków dyskryminacji, a ty uczepiłeś się tego jednego, jak rzep do psiego ogona i udajesz poprawnego politycznie tolerancyjnego światowca. Idź bo normalnie słabo mi się robi.
        • delphinee Re: a prosilem 17.05.05, 22:25
          witam ponownie

Prosilem w poprzednim poscie aby tylko opierac sie na dyskusji merytorycznej
          jednak Wy ( co niektorzy) wolą atakować personalnie nawet swoich adwersarzy.
          Teraz każdy post niemerytoryczny bedzie kasowany.
          p/w
          • klkak No to trzeba skasowac 90% postow, bo z argumentami 18.05.05, 01:13
            merytorycznymi maja niewiele wspolnego.

bo sa to glownie wyzwiska pod adresem adwersarzy i ich pogladow!
        • orcheystra Re: Krzyż na drogę tej paradzie. 17.05.05, 23:33
          to krytykuj sobie inne formy dyskryminacji, twoja broszka.

Moim kaprysem natomiast jest przypominać o prawach w tej kwestii (które już
          moim kaprysem akurat nie są).
          Czy nie rozumiesz człowieku, że mówię o prawach jednostki i równości wobec tych
          praw w moim kraju. I TO PRAWO OBOWIĄZUJE RÓWNIEŻ CIEBIE - respektowanie go jest
          już jednak twoim obywatelskim obowiązkiem.

Różnica między tobą a nimi polega na tym, że oni chcą poszanowania ich praw, ty
          zaś chcesz im te prawa odebrać. Jest w tym pewien faszyzm, którego każdy Polak
          tak naprawdę organicznie nie toleruje.

Rozumiesz - mówię o ludzkiej wolności i otym, że nikt nie może ograniczać
          cudzych praw.
          • orcheystra Re: Krzyż na drogę tej paradzie. 17.05.05, 23:41
            allegro.con.brio NAPISAŁ:

>>>>>>>>>>>>>>orcheystra napisał:

> nie bredzą o dyskryminacji, o ile niekt ich nie dyskryminuje zakazując parad
            > strażackich orkiestr.

Tak już niestety jest, że trzeba mieć w tym kraju zgodę na urządzanie tego typu
            przemarszów.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Tak i tak już niestety bywa, że niekiedy odmówienie prawa do ich urządzenia
            jest łamaniem PRAW KONSTYTUCYJNYCH (nadrzędnych w każdej kwestii), spowodowanym
            tchórzostwem, niekompetencją lub arpitralnym, ideologicznie uzasadnianym wyborem

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
            > Po drugie - w paradach gejowskich nikt z gołym tyłkiem nie chodzi.

Ja wiem, to są młodzi niewinni chłopcy. I czuli.
            <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

To już nie twoja sprawa. Równie dobrze ktoś mógłby zinterpretować to twoje
            moralizatorskie porządnictwo jak starczą, brudną zniewieściałą mściwość.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
            > Na twój ewentualny argument, że tyłek laski ci pasuje zaś tyłej jakiegoś
            pedzia
            >
            > nie jest tylko jedna odpowiedź - nie ma znaczenia co ci pasuje a co nie.
            > Znaczenie ma jedynie wolność jednostki i równość wobec prawa (WSZYSTKICH)

Pokazywanie gołej dupy na ulicy jest niemoralne, niezależnie czy robi to pedał
            czy upita nimfomanka.
            >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Na szczęście normą w moim kraju nie jest ani ministrant, ani harcerzyk.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
            > W tym momencie odezwie się jak obsesyjka melodyjka twierdzenie o "mordercach,
            > pedofilach i nekrofilach" (w dowolnej kolejnośći).

O pedałach piszę.
            >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

a ja piszę o głupkach
            • allegro.con.brio Re: Krzyż na drogę tej paradzie. 17.05.05, 23:52
              orcheystra napisał:

> Tak i tak już niestety bywa, że niekiedy odmówienie prawa do ich urządzenia
              > jest łamaniem PRAW KONSTYTUCYJNYCH (nadrzędnych w każdej kwestii), spowodowanym
              >
              > tchórzostwem, niekompetencją lub arpitralnym, ideologicznie uzasadnianym wybore
              > m

Z tym się zgadzam.

> Ja wiem, to są młodzi niewinni chłopcy. I czuli.
              > <<<<<<<<<<<<<<<<
              > ;<<<<<<<
              >
              >
              > To już nie twoja sprawa. Równie dobrze ktoś mógłby zinterpretować to twoje
              > moralizatorskie porządnictwo jak starczą, brudną zniewieściałą mściwość.

Każdy ma prawo interpretować to jak chce.

> > Na twój ewentualny argument, że tyłek laski ci pasuje zaś tyłej jakiegoś
              > pedzia
              > >
              > > nie jest tylko jedna odpowiedź - nie ma znaczenia co ci pasuje a co nie.
              > > Znaczenie ma jedynie wolność jednostki i równość wobec prawa (WSZYSTKICH)
              >
              > Pokazywanie gołej dupy na ulicy jest niemoralne, niezależnie czy robi to pedał
              > czy upita nimfomanka.
              > >>>>>>>>>>>>>>>>
              > ;>>>>>>>>
              >
              > Na szczęście normą w moim kraju nie jest ani ministrant, ani harcerzyk.

No i co? W moim kraju nie jest w dobrym tonie przepędzać bydło środkiem ulicy
              (czy to z gołymi tyłkami pedałów, czy to wygolonych dresiarzy itp.) Sami
              homoseksualiści obchodzą mnie tyle co każdy inny człowiek.

> O pedałach piszę.
              > >>>>>>>>>>>>>>>>
              > ;>>>>>>
              >
              > a ja piszę o głupkach

No to po pierwsze nie na temat (nasz czerwony cenzor może Cię wyciąć) - zaraz
              pewnie zacytuje netykietę. Sam zreszta prosił by trzymać się tematu. Po drugie,
              czerwony cenzor może poczuć się dotknięty i potraktować to jako atak na jego
              osobę. W drugim przypadku nikt nie jest w stanie przewidzieć jak ormowiec się
              zachowa.
    • pettte Re: Parada Równości będzie 11 czerwca? 17.05.05, 23:52
      jestem wlasnie takim zboczencem seksualnym i co was obchodzi co ja u siebie w
      lozku robie??? zostawcie mnie w spokoju i pracuje nad swoim lozkiem, bo cos
      musi byc z nim nie tak, skoro sie cudzym zajmujecie...nie przepadam za takimi
      paradami, szczegolnie rzucajace sie w oczy sa w miescie w ktorym mieszkam-
      berlinie, ale nikomu to jakos nie przeszkadza, jest parada, potem jej nie ma i
      dalej wszyscy normalnie zyja...wiec dajmy spokoj, kto chce niech idzie na
      parade, kto nie, niech nie idzie...tyle
    • maureen2 Re: Parada Równości będzie 11 czerwca? 18.05.05, 01:15
      Parada Równości powinna się odbyć,z paru powodów.Przede wszystkim takiego,że
      homoseksualizm nie jest czymś co należy ukrywać i czego należy się wstydzić.
      Coś, co się ukrywa moze byc podstawą do szantażu.Ilość homoseksualistow w każdej
      populacji,tj. bez wzgledu na kraj, jest stała,wynosi ok.5-10 procent i nie zale-
      ży od widzimisię osoby,tak jak niebieskie oczy.Homoseksualista nie zawsze jest
      pedofilem,nie każdy lubi seks z dziećmi.Nie można też nikogo zmuszać do kontak-
      tow z inną osobą,na która nie ma ochoty.Kazdy może urządzać legalne parady.
      • pinia1a Re: Parada Równości będzie 11 czerwca? 18.05.05, 13:46
        Homoseksualizm jest zboczeniem, z którym napewno nie należy się afiszować.
        Nikt zdrowy na umyśle nie poprze legalności związków homoseksualnych.
        Po co te manifestacje na ulicach. Są w Polsce chyba ważniejsze problemy do
        rozwiązywania.
        Poza tym kazdą chorobę chyba można leczyć, a nie trwać w niej i ją
        manifestować. Homoseksualizm to jest chyba sprawa psychiki i można z tego
        wyjść. Adoptowanie dzieci przez homoseksualistów jest kolejnym niedorzecznym
        pomysłem. Po co wychowywać kolejne pokolenia zboczeńców. Ci co to popieraja
        niech się dobrze zastanowią czy warto!
    • maureen2 Re: Parada Równości będzie 11 czerwca? 18.05.05, 16:36
      Pomysł adoptowania dzieci przez pary homoseksualne nie jest dobry przede wszyst
      kim dla samego dziecka,dla jego rozwoju psychicznego i identyfikacji.Mozna o nim
      mysleć pod jednym warunkiem,że para homoseksualistow zamieszka z koleżanką,a
      para lesbijek z kolegą i wówczas można by było zastanawiać się nad powierzeniem
      im dziecka do wychowywania.A pomysł małżenstwa (umowy cywilnoprawnej) można
      rozwiązać na drodze prawnej.
      Nikt dotychczas nie proponuje przefarbowania rudych,przymusowych operacji
      skośnookim i przymusu noszenia zielonych soczewek kontaktowych niebieskookim.
      Chyba,że sami tego chcą.
      • orcheystra Re: Parada Równości będzie 11 czerwca? 18.05.05, 18:52
        Według jakich przepraszam kryteriów stwierdzamy zasadność obrażenia się przez
        obrażone uczucia?

Które uczucia mają prawo się obrazić, a które nie?

Wbrew pozorom, jest to pytanie bardzo serio i dotyczy tego, czy strukturą praw
        rządzi rozum czy czyjś kaprys.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka