andrzejw3 Re: Tusk: PO to Pełna Odpowiedzialność 19.06.05, 19:41 JAK ZLIWKIDUJECIE FINANSOWANIE PARTII POLITYCZNYCH Z BUDZETU PANSTWA :) - TO ZA 4 LATA MACIE MOJE POPARCIE JAK ZMIENICIE ORDYNACJĘ WYBORCZA DO SAMORZADÓW :)- TO TEZ MACIE POPARCIE JAK OBNIZYCIE LICHWIARSKIE STOPY PROCENTOWE - TO MACIE POPARCIE CAŁEGO UCZCIWEGO NARODU :) ALE TO WSZYSTKO DOPIERO ZA CZTERY LATA :( , BO NIE WIERZYMY JUZ W OBIECANKI --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: Tusk: PO to Pełna Odpowiedzialność 19.06.05, 19:49 wszystkie aparaty administracyjne wymienić na ludzi młodych (40-latków). Nie mogę juz patrzeć na telewizor jak widzę tych naszych polityków. Nie dobrze mi sie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Tusk: PO to Pełna Odpowiedzialność 19.06.05, 19:58 Puknij sie w czerep. Rzad NIE JEST OD OBNIZANIA stop procentowych. Tym sie zajmuje bank centralny i (u nas) RPP. Na szczescie nie mozesz glosowac, kto w niej jest, wiec nie obiecuj, ze za cztery lata zaglosujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Tusk,kosztowałeś nas 3mln.-czego dokonałeś? 19.06.05, 19:50 Tusk,kosztowałeś nas już ca 3 mln.złotych(dwa razy w Sejmie,raz w Senacie) - czego dokonałeś w tym czasie za te publiczne milony złotych? Wiem tylko,tyle o tobie,że zmieniałeś partie? A znany jesteś ze swego lenistwa.Rozlicz sie publicznie skoro pretendujesz do najwyższego urzędu w naszym pięknym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: Tusk,kosztowałeś nas 3mln.-czego dokonałeś? 19.06.05, 20:06 Dokonał chociaż tyle, że stworzył partię która jest dla wielu ludzi w tym mnie nadzieją w morzu socjalizmu któy zalał ten kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Super! Tak trzymać 19.06.05, 20:13 Konkurencja panikuje. Te wszystkie wybrzydzające posty. Jest nieźle. Dobry program! Dobre zamierzenia. Zapewne realizacja (go) nie będzie łatwa. Ale każdy kto coś robił, to wie co to znaczy opór materii. Wielbicielom III RP polecam artykuł R. Ziemkiewicza w ostatniej Rzepie: www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_050618/plus_minus_a_8.html Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Tusk,kosztowałeś nas 3mln.-czego dokonałeś? 19.06.05, 22:38 tadeuszosinski48 napisał: > Tusk,kosztowałeś nas już ca 3 mln.złotych(dwa razy w Sejmie,raz w Senacie) - > czego dokonałeś w tym czasie za te publiczne milony złotych? Wiem tylko,tyle o > tobie,że zmieniałeś partie? A znany jesteś ze swego lenistwa.Rozlicz sie > publicznie skoro pretendujesz do najwyższego urzędu w naszym pięknym kraju. Jezeli nie wiesz nic o czlowieku to zamknij ta glupia morde bo ptaszek ci moze w nia nasrac Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Tusk: PO to Pełna Odpowiedzialność 19.06.05, 20:19 PO to Pełna Odpowiedzialność. To dlaczego jadąca na rauszu Katarasińska jest bezkarna? A jakie konsekwencje poniosą obecni członkowie PO z dawnego Ministerstwa Finansów, którzy tworzyli prawo ułatwiajace przękrety firmom handlującym paliwem? Zresztą obaj panowie już rządzili. Rokita zasłużył się razem z Suchocką wprowadzeniem tylnymi drzwiami religii do szkół i przedszkoli. Tusk tworzył razem z kolegami Kongres Aferałów, specjalizujący się w wyprzedaży za bezcen firm państwowych. Zresztą o ile pamiętam to do dzisiaj krakowska prokuratura usiłuje rozliczyć Janusza Lewandowskiego. Teraz Rokita ma ochotę sprywatyzować ( sprzedać Niemcom ) TVP1. Nie ma co. Świetni faceci. A jacy uczciwi. I jeszcze jedno, może ktoś wie czy JMR i DT gdzieś pracowali ( poza polityką )? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Tusk.co jest na Twojej stronie?www.tusk.pl! 19.06.05, 20:25 przedstaw nam na tej znakomitej stronie internetowej:www.tusk.pl - wicemarszałek Senatu i wicemarszałek Sejmu,żeby w erze internetu proponował nam tak znakomita strone:www.tusk.pl! Odpowiedz Link Zgłoś
jelizawietap BRAWO PO 19.06.05, 20:32 Kto naprawde chce dobra PL, poprze ten program. Ale, ze u nas politykierow wiecej niz w jakimkolwiek panstwie, to , oczywiscie, kazdy ma inne zdanie, oj Polacy..........:( Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Tusk.co jest na Twojej stronie?www.tusk.pl! 19.06.05, 22:33 Na stronie Tuska jest to co Tusk potrafi pokazać: Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Tusk: PO to Pełna Odpowiedzialność 19.06.05, 20:41 123rbr napisał: > PO to Pełna Odpowiedzialność. To dlaczego jadąca na rauszu Katarasińska jest > bezkarna? Nie jestem z PO ale identyfikuję się z tą partią i odpowiem ci na twoje pytania z pozycji wolontariuszki - bo mam zamiar ich tu na forum wspierać. Sądzę, że Katarasińska odpowie za swoje wykroczenie. Jest wszak wystąpienie o zniesienie immunitetu. PO nosi się z zamiarem zniessienia immunitetu w ogole, co wydaje mi sie trochę przesadne. Sądzę że z ochrony immunitetowej powinny być wyjęte czyny popełnione pod wpływem alkoholu. Uchylanie się od badań na obecność tegoż alkoholu powinno być traktowane, że jest delikwent pod wpływem procentów. A tak nawiasem mówiąc, Katarasińska jest być może pierwszą posłanką, która pozwoliła się zbadać. I myslę, że to dlatego, że jest z PO. Ta partia nie pozwoliłaby jej zasłaniać się immunitetem. A jakie konsekwencje poniosą obecni członkowie PO z dawnego > Ministerstwa Finansów, którzy tworzyli prawo ułatwiajace przękrety firmom > handlującym paliwem? Wskaż o które prawo ci chodzi i czy rzeczywiście współtworzyli to osoby z PO. Zresztą obaj panowie już rządzili. Rokita zasłużył się > razem z Suchocką wprowadzeniem tylnymi drzwiami religii do szkół i przedszkoli. O ile sobie przypominam, to Tusk nie rządził. A Rokita bardzo krótko.Religię wprowadzał chyba jednak Pan Mazowiecki i Pani Radziwiłł Anna. Zresztą nic złego w tym. Teraz Rokita ma ochotę > sprywatyzować ( sprzedać Niemcom ) TVP1. Pierwsze słyszę. Chyba ci chodzi o grupę trzymającą władzę? Ale to już czas przeszły. I jeszcze jedno, może ktoś wie czy JMR i DT gdzieś pracowali ( poza > polityką )? Bardzo mi się spodobalo, gdy po przegranych wyborach w pierwszej połowie lat dziewięćdziesiątych Tusk nie usadził sie na jakiejś synekurze, tylko siadł i napisał książkę (zgodnie ze swoim wykształceniem - jest historykiem, o ile się nie mylę). Nie każdy potrafi pisać ksiązki. Są tacy, którzy muszą do tego wynajmować dziennikarzy lub pisarzy. Napisanie książki bardzo układa inteletualnie człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzrtew Re: Tusk: PO to Pełna Odpowiedzialność 19.06.05, 20:49 Program ładny. Tusk i Marysia czytają gazety. Ale nic z tego nie wynika, bo ci panowie już byli u władzy i brali udział w tworzeniu podstaw prawnych dla przekrętów. Nie sposób tym panom uwierzyć po raz wtóry. Mądrej głowie dość dwie słowie - pamiętamy styl rządzenia Marysi, zaniechania rządu, przedziwne "luki" w przepisach. Pamiętamy późniejsze popisy "układu warszawskiego". Codziennie jeździmy bezsensownym tunelem pod parkiem. Oby rodacy nie dali się znowu nabrać na potoki wymowy Donalda i blask marysinej pały. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Tusk: PO to Pełna Odpowiedzialność 19.06.05, 20:54 zuzrtew napisała: > Program ładny. Tusk i Marysia czytają gazety. Ale nic z tego nie wynika, bo ci > panowie już byli u władzy i > brali udział w tworzeniu podstaw prawnych dla przekrętów. Nie sposób tym panom > uwierzyć po raz > wtóry. Mądrej głowie dość dwie słowie - pamiętamy styl rządzenia Marysi, zaniec > hania rządu, przedziwne > "luki" w przepisach. Pamiętamy późniejsze popisy "układu warszawskiego". Codzie > nnie jeździmy > bezsensownym tunelem pod parkiem. Oby rodacy nie dali się znowu nabrać na potok > i wymowy Donalda i > blask marysinej pały. Pokaż mi sensowniejszą alternatywę! Pewnie jak się w to nie włączymy. Nie będziemy trzymać ręki na pulsie to się skończy jak III RP, TKM, Rywinland i jeszcze takie tam... Odpowiedz Link Zgłoś
zebra2341 15% podatek bez kwoty wolnej - prezent dla bogaczy 19.06.05, 20:29 15% podatek bez kwoty wolnej oznacza, że wszyscy zarabiający do 3.000 złotych miesięcznie stracą (czyli 70% społeczeństwa). Największymi beneficjentami będa ludzie zarabiający powyżej 7.000 złotych (czwarta grupa podatkowa) czyli posłowie jak własnie Rokita, Tusk, dyrektorzy, samorządowcy. Tusk i Rokita na czysto zarobia na tym obniżeniu podatków ok. 50.000 złotych rocznie - czyli dwa razy więcej niż wynosi średnia polska pensja. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 w Gazecie Wyborczej tekst "Koniec mitu Ameryki" 19.06.05, 20:40 w sobotnio-niedzielnej Gazecie Wyborczej z 18-19 czerwca 2005 znakomity tekst Andrzeja Lubowskiego "Koniec mitu Ameryki" - jak można nie czytać Gazety Wyborczej,choc często się zżymam na to i owo ,jeżeli drukuje takie znakomite teksty - wtedy wybaczam redakcji i agorze,teksty na zamówienie reklamodawców etc. - w każdym numerze Gazety Wyborczej jest tekst,za który w mym sercu Jej dziekuję - a wydania sobotnio-niedzielne zwane świątecznymi Gazety ,to dla mnie uczta,częstokroć ważniejsza od mego dania głównego na mym stole jadalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: w Gazecie Wyborczej tekst "Koniec mitu Ameryk 19.06.05, 20:56 Ten artykuł to niezły stek bzdur. A najśmieszniejsi są tacy ludzie jak pan któzy zapewne nigdy nie byli w Ameryce, już na pewno nigdy nie byli w Ameryce klasą średnią, ale głośno szczekają że w Ameryce źle i cieszą się jak dzieci z durnego artykułu. hehe żenada Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: w Gazecie Wyborczej tekst "Koniec mitu Ameryk 19.06.05, 22:01 na znakomity tekst- merytoryczna argumentacja poparta statystyką - potrafisz tylko napisać "stek bzdur".Gratuluję.Upadek ENRONU! Upadek WordCom.Upadek największego audytora USA-ANDESRENA,w związku z fałszowaniem audytów ENRONA! To faktycznie "stek bzdur" - a prezesi tychże firm na Kajmanach ulokowali sobie łącznie 3,2 mld.$.Powiedz to tym Amerykanom,którzy dzięki tym fałszerstwom w kreatywnej księgowości stracili dorobki swego życia,z funduszami emerytalnymi włącznie.A o częstotliwość wyjazdów do Stanów pytaj w Ambasadzie USA. Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: w Gazecie Wyborczej tekst "Koniec mitu Ameryk 19.06.05, 22:15 Bankructwa to normalna sprawa w gospodarce rynkowej. Wręcz niezbędna. Widząc twoje wypowiedzi kończę temat. Powiem ci tylko że w odróżnieniu od ciebie wiem jak tam się zyje klasie średniej i nikt nie narzeka. A dorobku życia nikt nie stracił. No może u nas po dewalucaji wkładów na książeczki mieszkaniowe hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: w Gazecie Wyborczej tekst "Koniec mitu Ameryk 19.06.05, 22:30 bankructwa tak - ale nie bankructwa w wyniku fałszerstw ksiąg i świadomym wprowadzaniu w błąd akcjonariuszy przez zarządy firm.Autor tego znakomitego tekstu w Wyborczej - "Koniec mitu Ameryki" jest ciągle obecny w Stanach,gdyz tam pracuje. Sam sobie wystawiasz ocenę poziomu dyskusji na forum portalu:gazeta.pl ! Zresztą w ubr. kilka największych firm rattingowych wpłaciło po 100 mln$ celem ugody z prokuratorem generalnym USA. Bali się procesów sądowych.A zarzuty prokuratury dotyczyły nierzetelnych ocen.Ponieważ te firmy działają w Polsce,nazw nie wymienię.Zapytaj sie kolesi w Stanach,to Ci napiszą o kogo chodzi i jaki był popłoch na NYC. Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: w Gazecie Wyborczej tekst "Koniec mitu Ameryk 19.06.05, 22:45 > firm rattingowych Chyba ratingowych. > jaki był popłoch na NYC. Chyba NYSE hehe. Co za bełkot dziecka albo bezrobotnego frustrata :) ps. I przestań bez sensu rzucać nazwami i sformułowaniami których nie rozumiesz. Artykuły w wyborczej to trochę za mało żeby wiedzieć o co chodzi w audycie księgowym, jak działa prokurator generalny USA, oceny ratingowe czy giełdy. hehe Dla ciebie na początek dobre będzie "The Road to Serfdom" Hayeka. Zacznij od tego, może z czaspism to Harvard Business Review - choć czasami głupoty piszą jak w słynnym artykule "IT odes not matter" :) Ale lepsze to niż zideologizowani koledzy z GW i ich socjalistyczne artykuły. Takim ludziom nie będącym w temacie jak ty mogą skrzywić psychikę. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: w Gazecie Wyborczej tekst "Koniec mitu Ameryk 19.06.05, 23:26 tak wybitny inteligencie NYC,New York City. ucz się dalej,bo poziom twojej argumentacji dowodzi jakie szkoły konczyłeś. Jak przeczytasz jedno z najdonioslejszych przemówień wygloszone na Aeropagu w Atenach skierowane do "mężów ateńskich" ok.61 roku n.e. - Dzieje 17:22-30,to będziesz wiedział co to jest uczciwość intelektualna. Arthur Andersen runął jak domek z kart w wyniku fałszerstw jakich dokonywał w trakcie audytu giganta giełdowego ENRONu - zarząd wyprzedawał akcje od trzech miesięcy,podczas kiedy pozostali akcjonariusze skupowali akcje bo perspektywy fuzji i doskonale fałszowane wyniki firmy(falsz potwierdzal Andersen),były powodem podejmowanych decyzji inwestycyjnych.Wiceprezes ANDERSENA popelnil samobojstwo,a siedziba głowna w Houston w Teksasie,gdzie dzordz dablju busz jako gubernator podpisał 147 wyrokow smierci nie korzystajac z prawa laski,runela jak domek z kart. notabene oddzial w Polsce w al.JP2 pekl jak banka mydlana,przejety przez innego "wielkiego audytora" e&y.a jak widac z twoich postow forumowicza potrafisz postponowac,bo tylko to potrafisz.twoja pycha i buta az bije przez moja tafle panoramiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: w Gazecie Wyborczej tekst "Koniec mitu Ameryk 19.06.05, 23:52 > tak wybitny inteligencie NYC,New York City. Hehe taaa, i ta panika w NYC... hehe pewnie w związku z Godzillą hehe. A kto panikował, wszyscy raperzy w Harlemie, motorniczowie metra i przechodnie? I dlaczego akurat w NYC, a nia w LA? A z tym Andersenem poza tym, że przynudzasz to nie wiem o co chodzi. No zbankrutował, i co? Uważasz że nie pownien zbankrutować bo miał dobrą stategię czy co bo nie rozumiem? Bełkoczesz o tym Andersenie ale nie wiadomo w zasadzie jaka jest myśl przewodnia hehe. ps. Co jest dziwnego w tym że polski oddział AA przestał istnieć? (paru łebków zakosiło co lepszych klientów i uciekło tworząc ABC :) Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: w Gazecie Wyborczej tekst "Koniec mitu Ameryk 20.06.05, 00:01 otoz,kazda firma notowana na gieldzie,musi zlecac badanie bilansow za dany rok i podawac te audyty do publicznej wiadomosci.na ich podstawie inwestorzy instytucjonalni i indywidualni podejmuja swoje decyzje inwest.wobec danej firmy gieldowej,vide ENRON,WordCom etc.dlatego firmy audytorskie musza byc najlepszymi w rankingach swiatowych.ANDERSEN nalezal to piatki najlepszych audytorow globu.inwestorzy wierzyli w jego audyty publicznie publikowane.jezeli je falszowal,bedac w zmowie np.z ENRONem,oszukiwal inwestorow.zreszta nie ma potrzeby ci pisac bo twa buta i hajek ci wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: w Gazecie Wyborczej tekst "Koniec mitu Ameryk 20.06.05, 00:08 tadeuszosinski48 napisał: > otoz,kazda firma notowana na gieldzie,musi zlecac badanie bilansow za dany rok > i podawac te audyty do publicznej wiadomosci.na ich podstawie inwestorzy > instytucjonalni i indywidualni podejmuja swoje decyzje inwest.wobec danej firmy > > gieldowej Nie tylko. ,vide ENRON,WordCom etc.dlatego firmy audytorskie musza byc > najlepszymi w rankingach swiatowych. Co innego firma audytorska a co innego ratingowa. Chyba nie do końca rozumiesz ale już trudno :) >ANDERSEN nalezal to piatki najlepszych > audytorow globu.inwestorzy wierzyli w jego audyty publicznie publikowane. Publicznie publikowane - hehe podoba mi się. A to czy inwestorzy wierzyli to już oni wiedzą a nie ty. :) jezeli > > je falszowal,bedac w zmowie np.z ENRONem,oszukiwal inwestorow.zreszta nie ma > potrzeby ci pisac bo twa buta i hajek ci wystarcza. Hayek - po raz drugi. Co do meritum, dalej nie wiem o co chodzi - Andersen fałszował, był w zmowie itd.... no i zbankrutował. Więc pytam dalej o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: w Gazecie Wyborczej tekst "Koniec mitu Ameryk 20.06.05, 00:18 pytales zarozumialy bucie o Andersena, a to akurat audutor, a firma ratttingowa Andersen nie byl tylko M.L. ale ty i tak nie wiesz a o co chodzi? chodzi o ciebie. identyczne informacje pochodzace od audytorow dotycza warszawskiej gieldy,gdzie ANDERSEN,zanim runal w wyniku falszerstw,byl brany przez inwestorow ind./instyt. jaki przedstawia audyt. jak jestes przydupasem rokity i tuska to twoja sprawa.a ja analizami zajmuje sie zawodowo.tak jak twoja kumpelka henka bochniarz. Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: w Gazecie Wyborczej tekst "Koniec mitu Ameryk 20.06.05, 07:26 > pytales zarozumialy bucie o Andersena Chyba "bucu" hehe. Dalej oprócz tego, że popisujesz się przede mną swoją gazetową wiedzą amatorze to nie wiem o co chodzi. Jaka jest myśl przewodnia. Np. Andersen upadł... co dowodzi słabości gospodarki USA. Albo Andersen upadł... co dowodzi siły gospodarki USA. I jakieś uzasadnienie hehe. A na razie to sie produkujesz o tym Andersenie aż ci ślina z komunistycznej buzi leci tylko dalej nie wiadomo o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
argajll Re: w Gazecie Wyborczej tekst "Koniec mitu Ameryk 20.06.05, 03:20 Do mnie przemawia "obciecie" Administracji, tak jak podatek liniowy... do kogo nie przemawia, lapka w gore - i od razu wiemy kto ma ciocie w urzedzie sk., wujka w zusie, i braciszka w urzedziw woj., a ja nie mam :P I mi ten pomysl juz od paru lat chodzi po glowie... ...a co do linowego podatku, to jak ktos nie rozumie co to znaczy placic "rowno", no to nie wiem, ale chyba nie chce zyc w takim kraju w ktorym tepota rzadzi. Inne partie, inni kandydaci sa zbyt "posunieci" - albo w czasie, albo w przestrzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: w Gazecie Wyborczej tekst "Koniec mitu Ameryk 19.06.05, 20:56 tadeuszosinski48 napisał: > w sobotnio-niedzielnej Gazecie Wyborczej z 18-19 czerwca 2005 znakomity tekst > Andrzeja Lubowskiego "Koniec mitu Ameryki" - jak można nie czytać Gazety > Wyborczej,choc często się zżymam na to i owo ,jeżeli drukuje takie znakomite > teksty - wtedy wybaczam redakcji i agorze,teksty na zamówienie reklamodawców > etc. - w każdym numerze Gazety Wyborczej jest tekst,za który w mym sercu Jej > dziekuję - a wydania sobotnio-niedzielne zwane świątecznymi Gazety ,to dla mnie > > uczta,częstokroć ważniejsza od mego dania głównego na mym stole jadalnym. Tak zachęcająco to napisałeś, że przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
pablo.yabollo Uczta? To mi cię szkoda. 19.06.05, 23:33 Bo eseje w gazecie rzadko stoją na wysokim poziomie - mogą być zapychaczem czasu, ot tak dla przypomnienia sobie, jak aktualnie należy myśleć o Sprawach Tego Świata. Artykuł Lubowskiego nawet tego poziomu nie osiągnął - stek antyamerykańskich bzdur i tyle. Są i zalety - kilka razy w czasie lektury lekko się usmiechnąłem:) Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: 15% podatek bez kwoty wolnej - prezent dla bo 19.06.05, 20:47 A dlaczego oni mają płacić więcej niż ci biedni??? Zresztą, nawet przy liniowym będą płacić znacznie więcej. Tylko pogłówny jest sprawiedliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: 15% podatek bez kwoty wolnej - prezent dla bo 19.06.05, 23:07 > A dlaczego oni mają płacić więcej niż ci biedni??? A dlaczego mają zarabiać więcej niż biedni? > Zresztą, nawet przy liniowym będą płacić znacznie więcej. A nawet przy progresywnym będą zarabiać dużo więcej. > Tylko pogłówny jest sprawiedliwy. Dla półgłówka. Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: 15% podatek bez kwoty wolnej - prezent dla bo 19.06.05, 23:54 abaddon_696 napisał: > > A dlaczego oni mają płacić więcej niż ci biedni??? > > A dlaczego mają zarabiać więcej niż biedni? Dlatego że ktoś im chce więcej zapłacić - widać dla tego kogoś są bardziej przydatni. A co jak ja chce zatrudnić faceta i dać mu 25 000 PLN brutto to nie mogę bo mi zabronisz? Ale to moje pieniądze i ja chce mu tyle dać i co? > > Zresztą, nawet przy liniowym będą płacić znacznie więcej. > > A nawet przy progresywnym będą zarabiać dużo więcej. > > > Tylko pogłówny jest sprawiedliwy. > > Dla półgłówka. Na pewno nie dla bęcwała i nieroba. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 dla ciebie Hayek a dla mnie Stiglitz-Nobel 2001... 19.06.05, 23:49 dla ciebie pyszalku hajek jest autorytetem,a dla mnie Joseph E.Stiglitz =Nobel 2001 w dziedzinie ekonomii.tym sie roznimy,na tym polega ferment intelektualny.pisownia klawiatura kompa jest tutaj drugorzedna.istota jest merytoryczne uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: dla ciebie Hayek a dla mnie Stiglitz-Nobel 20 20.06.05, 00:01 > dla ciebie pyszalku hajek jest autorytetem,a dla mnie Joseph E.Stiglitz =Nobel > 2001 w dziedzinie ekonomii. Hayek - a zrozumiałeś Stiglitza? Chociaż to nudziarz i sfrustrowany teoretyk to takich bzdur jak ty nie wypisuje. > tym sie roznimy,na tym polega ferment > intelektualny. Na czym? >pisownia klawiatura kompa jest tutaj drugorzedna.istota jest > merytoryczne uzasadnienie. Merytoryczne uzasadnienie jest takie że nie wiesz jaki jest akronim nowojorskiej giełdy hehe. I wypisujesz bzdety taki z ciebie ekspert. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Joseph E.Stiglitz - Globalizacja ! 20.06.05, 00:08 jak przeczytasz to dzieło to się dowiesz co pisze wybitny profesor Uniwersytetu Columbia.Glowny ekonomista Banku Swiatowego.Wybitny analityk rynków działajacych w warunkach asymetrycznosci informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
szymizalogowany Re: Joseph E.Stiglitz - Globalizacja ! 20.06.05, 00:16 tadeuszosinski48 napisał: > jak przeczytasz to dzieło to się dowiesz co pisze wybitny profesor Uniwersytetu > Columbia.Glowny ekonomista Banku Swiatowego. ...którego spuścili stamtąd bo robił bzdury a to w końcu rząd USA finansuje ten bank. Facet negował sens istnienia instytucji w której pracował - tylko nie wiadomo po co i za co brał pensję. ps. Jak ty przeczytasz to dzieło a to też się dowiesz ale zacznij od Road to Serfdom Hayeka bo intelektualnych wywodów Stiglitza nie zrozumiesz hehe (dużo nie stracisz). Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Mojej Matce,która nauczyła mnie nie być obojętnym 20.06.05, 00:22 Odpowiedz Link Zgłoś
losmartinos Re: dla ciebie Hayek a dla mnie Stiglitz-Nobel 20 21.06.05, 02:15 tadeuszosinski48 napisał: > dla ciebie pyszalku hajek jest autorytetem,a dla mnie Joseph E.Stiglitz =Nobel > 2001 w dziedzinie ekonomii.tym sie roznimy,na tym polega ferment > intelektualny.pisownia klawiatura kompa jest tutaj drugorzedna.istota jest > merytoryczne uzasadnienie. Nobel dla Stieglitza w ekonomii jest mniej więcej taką samą pomyłką jak nobel dla Dario Fo w literaturze 4 lata wcześniej. Ale komitetowi noblowskiemu wybaczamy, każdemu zdarzają się słabsze chwile. LM Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: 15% podatek bez kwoty wolnej - prezent dla bo 19.06.05, 20:52 zebra2341 napisała: > 15% podatek bez kwoty wolnej oznacza, że wszyscy zarabiający do 3.000 złotych > miesięcznie stracą (czyli 70% społeczeństwa). Największymi beneficjentami będa > ludzie zarabiający powyżej 7.000 złotych (czwarta grupa podatkowa) czyli > posłowie jak własnie Rokita, Tusk, dyrektorzy, samorządowcy. Tusk i Rokita na > czysto zarobia na tym obniżeniu podatków ok. 50.000 złotych rocznie - czyli dwa > > razy więcej niż wynosi średnia polska pensja. Po to jest kampania wyborcza, żeby zwracać uwagę na takie rzeczy. I pytać Panów z PO. Też uważam, że kwota wolna od podatku, jej wysokość jest bardzo ważna. I jesli to ma być państwo przyjazne obywatelom i z przejrzystymi regułami funkcjonowania. To powinniśmy sie niebawem doczekać odpowiedzi na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: 15% podatek bez kwoty wolnej - prezent dla bo 19.06.05, 23:12 > 15% podatek bez kwoty wolnej oznacza, że wszyscy zarabiający do 3.000 złotych > miesięcznie stracą (czyli 70% społeczeństwa). Dodajmy do tego, że VAT pójdzie do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: 15% podatek bez kwoty wolnej - prezent dla bo 20.06.05, 00:02 a ja proponuję policzyć i sprawdzić kto korzysta z ulg. Nie, nie są to najbiedniejsi obywatele tego państwa, a wręcz przeciwnie. Zresztą najbogatsi i tak uciekają na Cypr lub inne cudowne wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra2341 2,5 miliona złotych Rokity z Sejmu 19.06.05, 20:37 Rokita jest posłem juz 16 lat - od czerwcza 1989. W tym czasie "zarobił" ok. 2,5 miliona złotych (na dzisiejsze pieniądze). Jest to 8 razy tyle co przeciętny Polak (o ile ma szczęście mieć pracę). I co rusz maryska udaje, że czegoś dokona. Miałeś juz wielokroć rokitka swoją szansę - tylko partie zmieniałes aby zawsze być u żłobu. I wyrzuciłes z partii najbardziej rozsądnych ludzi - Płażyńskiego i Olechowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: 2,5 miliona złotych Rokity z Sejmu 19.06.05, 20:49 dla mnie Rokita jest obrzydliwie nielojalny,jak on często postponował tak piękną swym życiem profesor ZOFIĘ KURATOWSKĄ. Dla mnie to Rokita w żadnym calu nie ma predyspozycji do sprawowania urzędu polskiego premiera.Ponadto znany jest w pewnym kregu ludzi jako mający intymne w swoim czasie związki z mężczyznami - a z taką nienawiścią do lesbijek,gejów.Kiedyś zapytany co zrobi z tak duża rzeszą biseksualistów w polityce,którzy są przy tym hipokrytami - czerwienił sie dłuższą chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Program jest naprawdę dobry 19.06.05, 21:01 kiedy mamy już nawet ciosy ponizej pasa. Żałosne panie tadeuszosinski48 . A tak prawdę powiedziawszy: czy to o czym pan pisze ma jakieś znaczenie? Dla mnie żadne. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: Program jest naprawdę dobry-odpowiedż Stefanii 19.06.05, 21:19 post poniżej Stefanii odpowiada nt.programu.Jeżeli premier in spe Rokita wypowiada sie na temat moralności katolickiej i wyższości związków heteroseksualnych nad lesbijskimi,gejowskimi czy biseksualnymi z poniewieraniem tych ostatnich,to nie może być obłudny.i tyle.Pana może to nie zajmować.Szanuję to. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Program jest naprawdę dobry-odpowiedż Stefani 19.06.05, 23:00 Daj mi link jeśli możesz na takie wypowiedzi Rokity bo doprawdy nie słyszałem by tak mówił wiec chętnie posłucham bo to by mi się nie spodobało, gdyby rzeczywiście poniewierał tych ostatnich i mówił o wyższości. Co do pani a raczej pana Stefan to próbuje z nim rozmawiac ale jest trudno ze spiskową teorią dziejów. Tobie bym też nie odpisał ale zadziwiło mnie, ze ktoś się na Stefani powołuje stąd mój post. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
steffi47 Re: Program jest naprawdę dobry-odpowiedż Stefani 19.06.05, 23:40 Dobre! Oni nie wiedza co komentują. Ty mrr zajmujesz sie zawodowo pobytem na forum? Cytat z Rokity jest wziety dokladnie z tego artykulu w Gazeta, wokol ktorego teraz sie toczy dyskusja. Ot Platforma! Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 osiński jesteś wyjątkowo obrzydliwym typem ubeka 19.06.05, 21:14 Piszesz te twoje ubeckie oszczerstwa o kazdym poltyku z prawej strony. Rusz tą swoją tepą głowe i spojrzyj na swoich mocodawców o komunistycznym rodowodzie. Tam nie potrzeba oszczerstw prawda o tych gangsterach wychodzi sama. Rzygam jak widze twoje posty. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 jeżeli rzygasz mną,to się oczyścisz ze śmieci... 19.06.05, 21:21 które masz w sobie zwane naukowo złogami. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: 2,5 miliona złotych Rokity z Sejmu 20.06.05, 00:03 tadeuszosinski48 napisał: > dla mnie Rokita jest obrzydliwie nielojalny,jak on często postponował tak > piękną swym życiem profesor ZOFIĘ KURATOWSKĄ. Dla mnie to Rokita w żadnym calu > > nie ma predyspozycji do sprawowania urzędu polskiego premiera.Ponadto znany > jest w pewnym kregu ludzi jako mający intymne w swoim czasie związki z > mężczyznami - a z taką nienawiścią do lesbijek,gejów.Kiedyś zapytany co zrobi z > > tak duża rzeszą biseksualistów w polityce,którzy są przy tym hipokrytami - > czerwienił sie dłuższą chwilę. Z tego co ty tu wypisujesz wynika tylko ze jestes niezmiernie glupim arogantem. Odpowiedz Link Zgłoś
losmartinos Re: 2,5 miliona złotych Rokity z Sejmu 21.06.05, 02:19 > tak duża rzeszą biseksualistów w polityce,którzy są przy tym hipokrytami - > czerwienił sie dłuższą chwilę. W takim razie pan osinski lat 57 powinien czerwienic się cały czas, odpowiadając na pytanie skąd tak duża rzesza sfrustrowanych politycznych i życiowych impotentów na forum gazeta.pl. LM Odpowiedz Link Zgłoś
jowitaa1 Re: 2,5 miliona złotych Rokity z Sejmu 19.06.05, 22:27 o olechowskiego bym nie bila piany ,w koncu przyznal sie ze byl agentem bezpieki:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
steffi47 KOSZALIN mówi NIE! 19.06.05, 21:12 Prawie trzy lata rzadow POPiS w Koszalinie pozwala nam mowic - bajeczki opowiadajcie gdzie indziej, nie u nas. Gdyby przyjac trzy glowne punkty programu PO, to w Koszalinie wszystkie zostaly brutalnie podeptane. Dla nas ludzi w Koszalinie roznica miedzy tym co mowi Tusk a rzeczywistoscia siega Himalajow. Opowiadac nie bede, bo to zajmie za duzo czasu. Niech ktorys z "naprawiaczy" PO przyjedzie do Koszalina. stefania Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Zapomniałas dodać - sld koszalińskie mówi dość. 19.06.05, 21:18 Co w koszalinie już wczesniej oderwali od koryta. A szkoda tak piękne było.Miller wam mówił,że czeka was 20 lat rządzenia, a tu co - trzeba szukac pracy. A fachowców po kursach PZPR nie bardzo poszukują. Odpowiedz Link Zgłoś
steffi47 KOSZALIN - zdecydowane NIE! 19.06.05, 21:51 SLD oderwaliście od koryta, zeby tworczo rozwinac korupcje i sitwokracje. Ja nie jestem barania glowo wyborca lewicy, tylko prawicy. I po koszalinskich doswiadczeniach juz nim nie bede. Narobiliscie w miescie gnoju, ale teraz zbilazaj sie wybory, wiec bedzie o PZPr, Sld itd. Wasza parwicwowosc tyle samo warta co ich lewicowosc. Glodnie kawalki to opowiadaj w Kretominie, a i tam ci nie uwierza. A moze interesuja sie fakty rozkoszniaczku, moze chcesz chcesz poznac przyklady korupcji. Tylko zastanow sie nad odpowiedzia, bo cala Polska slyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: KOSZALIN - zdecydowane NIE! 19.06.05, 22:13 steffi47 Jasne, że dawaj przykłady. To nawet nieprzyzwoicie tak gołosłownie atakować. Przecież nie o to chodzi, żeby podsadzać znowu kogoś do władzy a on się potem wypnie. Dyskutujemy jak wolni obywatele. To w końcu jest nasz kraj i oszustom i karierowiczom powinniśmy w tych wyborach pokazać gest Kozakiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
steffi47 Re: KOSZALIN - zdecydowane NIE! 19.06.05, 22:21 Gadalem z jakims smokiem prawdopodobnie zwiazanycm z ukladem rzadzacym z Koszalinem, a nie z tobą. Nie bede pograzal do konca mojego miasta, a ludzie w koszalinie i tak wiedza o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: KOSZALIN - zdecydowane NIE! hehehe 19.06.05, 22:27 heheheheheheeheh. Pograż śmiało i pamietaj że dokładnei sprawdzę czy przypadkiem PO nie wygra w Koszalinie bo akurat w gazetach to pozytywy o Mykietyńskim czytałem stąd mnie zaciekawiło te sesacje którymi nas uraczylaś. Aha i drobna uwaga gadać, ze smokiem to mozesz sobie przez telefon. To jest forum ogólnodostępne więc niech Cię nie dziwi, ze inni się wtrącają do Twoich błyskotliwych wywodów. PS nie jestem z Koszalina wiec jakiś bzdur ze mam z kimkolwiek z Koszalińskiej świty coś wspólnego nie wypisuj. Piszę tak profilaktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
steffi47 Re: KOSZALIN - zdecydowane NIE! hehehe 19.06.05, 22:38 Jestes chlopie zwiazany z ukladem wladzy w Koszalinie. To pewne! Gdybyś byl z Koszalina nie pisal bys tego. To ty napisales, ze trzeba wszystko udowodnic w prokuraturze? Jesli ty, to odpowiadam - idz do prokuratury i zapytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: KOSZALIN - zdecydowane NIE! hehehe 19.06.05, 22:52 Dobrze się czujesz????? W życiu w Koszalinie nie byłem i nie mam pojecia co Was tam trapi. Czy masz opsesje na tym punkcie moze jednak porozmawiamy o tym Co sie dzieje w tym Koszalinie bo na pewno nie pójde do prokuratury. PS. Prokuratura nie ma obowiązku opowiadać o toczących sie śledztwach obywatelom. Co najwyżej dziennikarzom, o ile jego udzielone informacje nie zaszkądzą prowadzonemu postępowaniu. wiec i tak by mi nie powiedzieli gdybym sie uparł i pojechał do Twojego koszalina. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: KOSZALIN - zdecydowane NIE! hehehe 19.06.05, 23:01 Tu jeszcze raz ja. Polacy niestety przegrali z Grekami więc za chwile wyłączam kompa. Dajesz coś jeszcze czy juz mogę iść sobie stąd bo nie chce być podejrzewany o jakieś spiski z jakimiś koszalińskimi notablami Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: KOSZALIN - zdecydowane NIE! hehehe 19.06.05, 23:04 Spadam pełen obaw, ze zaraz napiszesz mi, że skapitulowałem z powodu braku argumentów przeciwko Twoim genialnym postom. W każdym bądz razie powodzenia w walce z koszalińskimi politykierami. Dobrej nocy i lepszych postów życze Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_g2 Prosze bardzo 19.06.05, 23:16 Pozwoli pan panie steffi, ze pana zastapie. To ze rozmawiamy z koszalinskim notablem jest pewna, ale ta pewnosc ich zgubi. Korupcja to nie tylko łapownictwo (choc waszego czlowieka ABW aresztowala), prokuratura (choc toczylky sie przeciwko wam postepowania i beda nastepne), ale takze korupcja polityczna. Sprawy sa tak oczywiste, ze szkoda gadac 1. Stanowiska w miescie sa dzielone wedlug klucza partyjnego 2. Rady nadzorcze w spolkach miejskich sa dzielone wedlug klucza partyjnego 3. Nie ma zadnej wolnosci gospodarczej tylko etatyzm i biurokratyczen przeszkody (prasa przytacza wiele takich przykladow) 4. Telewizja miejska zostala opanowana przez ratusz (gadajace glowy leca nawet w tej chwili) Wystarczy? Problem na tym forum polega na tym, ze zwykli koszalinianie juz sie nie odzywaja, bo po prostu sie boja. Glos mrr swiadczy o tym, ze ciemniaki z ratusza czyhaja przy internecie i probuja dowiedziec sie kto nadaje, zeby faceta zlokalizowac. Zapewniam wszystkich ludzi w Polsce, ze nie ma dnia, zeby lokalna prasa nie podawala przykladow balaganu, nie liczenia sie z ludzmi, biurokracji, dziwnych ukladow i powiazan i wreszcie - jak najbardziej - korupcji. Koszalinskie gazety to "GŁos Pomorza" i "Głos Koszaliński". Zagladajac do nich w internecie mozecie sprawdzic, czy ludzie z koszalina mowia na forum prawde czy sie wyglupiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
steffi47 Re: KOSZALIN - zdecydowane NIE! hehehe 19.06.05, 23:26 Denerwujesz sie? To dlaczego ludziom kazesz chodzic do prokuratury na wladze? Wiesz co to znaczy w Koszalinie? Ze musialbys sie stad wyprowadzac? Ty chyba z Ksiezyca nadajesz Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: KOSZALIN - zdecydowane NIE! hehehe 20.06.05, 00:56 steffi47 napisał: > Denerwujesz sie? To dlaczego ludziom kazesz chodzic do prokuratury na wladze? > Wiesz co to znaczy w Koszalinie? Ze musialbys sie stad wyprowadzac? Ty chyba z > Ksiezyca nadajesz Steffi czy tyy zdajesz sobie sprawe z tego co ty wypisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: KOSZALIN - zdecydowane NIE! 20.06.05, 00:49 steffi47 napisał: > Gadalem z jakims smokiem prawdopodobnie zwiazanycm z ukladem rzadzacym z > Koszalinem, a nie z tobą. Nie bede pograzal do konca mojego miasta, a ludzie w > koszalinie i tak wiedza o co chodzi Cos mi sie steffi wydaje ze ty tutaj nam stulasz troszeczke, przyznaj sie brzydaku, nie chcesz, czy moze nie umiesz niczego udowodnic? Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: KOSZALIN - zdecydowane NIE! 19.06.05, 22:21 DAWAJ przykłady koniecznie chętnie posłuchamy tylko, oby to była prawda bo skoro nie jesteś wyborcą lewicy, tylko prawicy i juz nim w dodatku nie jesteś to może szefujesz PD. Napisz kogo skazali kiedy i za co. Jeżeli nie skazali to zloż doniesienia do prokuratury i sie rozpraw z koszalińską prawicą. To jak najbardziej wskazane. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
steffi47 Re: KOSZALIN - zdecydowane NIE! 19.06.05, 22:26 Nie wystarczy - podkreślił Rokita - kiedy wysoki urzędnik państwowy nie łamie prawa, on musi robić znacznie więcej i respektować znacznie wyższe standardy. Sluchaj swojego szefa i prosze cie pogodz sie z tym ze wladzuni juz nie powachasz. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: KOSZALIN - zdecydowane NIE! 19.06.05, 22:29 Pan Rokita nie jest moim szefem. Niestety ciągle jestem bezpartyjny i nie mam ochoty do żadnej władzy się pchać. Coś mi się wydaję, że Ciebie odepchnięto i nie możesz się z tym pogodzić. Biedactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
steffi47 Ja moge do rana 19.06.05, 22:49 Bardzo mi sie podoba ta dyskusja. Ja mogą z toba tak do rana. A wiesz dlaczego? Bo udowadniasz ze w Polsce po ewnetualnej wygranej PO bedzie tak jak za rzadow Sld - kto nie z nami ten przecwiko nam. Bedzie sie liczyc przynaleznosc partyjna i nic wiecej. Na kazdy glos krytyki bedzie odpowiedz - a ty nasz czy nie nasz. Kompromituj PO zwolennku PO dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Ja moge do rana 19.06.05, 22:54 Po pierwsze nie należe do żadnej partii politycznej. Po drugie na razie tylko coś wyjęczałes bez konkretów wiec czekam ciagle. Moja cierpliwość się konczy bo zazwyczaj jeśli ktoś konstruktywnie nie odpowiada to od razu koncze rozmowę. Na razie mnie jeszcze śmieszysz. Dam Ci szanse do konca meczu z Grecją. Mam nadzieję, ze bedzie pieć setów to będziesz miał wiecej czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
steffi47 Nie nalezy hehehehe 19.06.05, 23:19 To tak jak nasz prezydent ktory tez nie nalezy do zadnej partii politycznej chcociaz wszyscy wiedza ze jest w PO Odpowiedz Link Zgłoś
babariba666 a jak mi taka Mariana Władysława R. zaczyna... 19.06.05, 21:20 ... opowiadać opowiastkę o tym, jak to mi dobrze będzie, jak już Mariannę sobie wybierzemy.... to mnie wku..ać czegoś zaczyna... Bo ja pewien jestem, że jedyne. co w życiu wyszło Janu (kiedyś - Marianu) Rokicie, włosy to były. I dowody są ta to liczne i fotograficzne na dokładkę. Odpowiedz Link Zgłoś
opt CZY OBNIŻENIE PODATKU DO 15% ODBĘDZIE SIĘ PONO- 19.06.05, 21:28 WNYM szukaniem oszczędności w kieszeniach emerytów i rencistów,bo przecież ubytek w budżecie trzeba czymś wyrównać.Takie praktyki przy okazji planu Hausnera PO popierała i już ze szczytnych zadań jedno wspólnie z SLD urzeczywistniła. Odpowiedz Link Zgłoś
upadloscian.pl zacząć od.. Sądu Gospodarczego w Warszawie 19.06.05, 21:41 To co dzieje się w tym sądzie, to nawet sam Kafka w kolejnej książce nie byłby w stanie opisać. To co tam dzieje się od kilku lat to całkowita prywata, a przecież o ile pamiętam to nikt nie zakładał prywatyzacji Wymiaru Sprawiedliwości? Tutaj jest opis działalności sędziego, prezesa tego sądu www.upadloscian.org.pl i całego przedsięwzięcia biznesowego sędziów tego sądu, którzy czerpią korzyści materialne z ogłaszanych przez siebie pośpiesznie upadłości znanych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: GW nie raczyła napisać:KONWENCJA PO 19.06.05, 22:10 obyła sie na Torwarze czy coś równie informacyjnego o konwencji. Pisząc tytuł który wcześniej był w miarę obiektywny od razu sugeruję, że o PO znowu chcę coś rozwaląć, szarpać, agresję polityczną uprawiać. "Szarpnięcie cugli" bylo jak dziennikarze GW swego czasu próbowali co bardziej podatnym wmówić straszym dowodem razydykalizmu PO więc wykorzystuję to ze wszechmiar pięknę hasło by dowalić jak zawsze PO. Dziś Tusk przedstawili kompletny program partii i swoje zadania. Bynajmniej nie akcentowali go jako "szarpniecie cugli" i szkoda ze GW tytułuję całą ideę państwa jakie zaproponowała PO tym jednym hasłem. W sumie nie powienienem sie niczego innego po GW spodziewać. Zawsze robi wszystko tak by dowalić jak można w PO. Przyczyny każdy tu zna wiec pisać nie trzeba. Mam nadzieję że Tusk jednak przejdzie do drugiej tury z Kaczyńskim i wówczas GW będzie się musiała udławić popierając Tusk swoją wredna podprogową komunikacją. Od PO to już tylko PIS jest gorszy nie ma nic gorszego przecież!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
steffi47 Re: GW nie raczyła napisać:KONWENCJA PO 19.06.05, 23:53 Słuchaj mru-mru. Przed chwila w dyskusji ze mna poozowales na bardzo niezależnego, bezpartyjnego itd. Tutaj sie odkrywasz jako platformers nazywany też na Pomorzu platfusem. Nie badz taki cwaniaczek Odpowiedz Link Zgłoś
zebra2341 IQ Rokity - długośc lekcji szkolnej, bony Lewandow 19.06.05, 22:11 Panie Rokita, Wyraźnie dla pana lekcje powinny były być dłuższe. Pieprzysz pan bzdety. Proponuję twórcze rozwinięcie - w podstawówkach 30, gimnazjach 45, liceach 60 minut. Ale nie długośc lekcji sie liczy ale liczba uczniów w klasie. Ale to za trudny widać temat dla maryski z PO. A może tak rozliczyć Lewandowskiego i jego wielkim przekręcie z bonami. 20 milionów Polaków dostało kupę gówna a państwo straciło na tej akcji miliardy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Tusk: PO to Pełna Odpowiedzialność 19.06.05, 23:38 I kto w te bujdy uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
callafior TYLKO NIE PO! 19.06.05, 23:52 To co obiecują to kompletne bzdury. To pic na wodę. Gdy dostaną się do władzy będą kraść jak SLD albo jeszcze gorzej. Podatek liniowy to wbrew pozorom cios w ubogich obywateli, a szansa na wzbogacanie się "rekinów" kosztem biedoty. 4% to niewielka różnica, ale nie wspomnieli teraz głośno, że nie będzie ulg podatkowych, z których często korzystają biedni obywatele. "PIT jak pocztówka z wakacji" - oryginalny dowcip. Do tego zlikwidowana pomoc socjalna - czyli "nie masz pieniędzy to na bruk", "nie masz pieniędzy to nikt nie będzie cię leczyć, ratować", i praca tylko dla wybranych. "Obniżenie kosztów pracy" - oczywiście kosztem pracownika, jasne, im mniej płaci się pracownikowi, tym mniej wykonanie pracy kosztuje. Platforma to mistrzowie w ukazywaniu najgorszych rozwiązań w jak najlepszym świetle. NIGDY PO! Odpowiedz Link Zgłoś
hirsh1 Nic z tego nie będzie bo koalicjant PiS powie nie 20.06.05, 00:06 Mój kolega mawiał o takich obietnicach "pic na wodę fotomoto..." Odpowiedz Link Zgłoś
martwicaodbytu Glosuje na PO 20.06.05, 00:10 Ten artykuł pomógł mi podjąć decyzję - głosuję na PO, mimo ze nie do konca zgadzam sie z ich programem. Niepotrzebne nam wielkie slowa w stylu "IV Rzeczpospolita", tylko pragmatyczne i odpowiedzialne dzialania. Tak trzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
m.bekier Przydałoby się puknięcie w czoło 20.06.05, 00:11 Jak widzę tego nieudacznika Rokitę i lelum polelum Tuska to niedobrze mi się robi.PO to demagogia,demagogia i raz jeszcze demagogia.Nadęty balon,który pęknie wkrótce po wyborach jak bańka mydlana a ludzie będą polityków PO chcieli na taczkach wywieźć.mam nadzieję,że ludzie poznają sie na nich jeszcze przed wyborami i te nadmuchane rankingi sie nie sprawdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_g2 Uwaga na lobbystow! 20.06.05, 00:13 Smoka5 i mrr. Kazdemu odpowiadaja co innego. Tu sa grzeczni, tam niegrzeczni, tu udaja niezaleznych, tam wyzywaja od komuchow. Macie obraz mediow pod rzadami PO. Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
panzer12 Re: Uwaga na lobbystow! 20.06.05, 00:24 Trochę sa wyposzczeni nie damo rokita mówił o tym żeby nie robili kursów do rad nadzorczych. Dla mnie nie są wiarygodni. Taki AWS bis nam się szykuje Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Uwaga na lobbystow! 20.06.05, 01:10 panzer12 napisał: > Trochę sa wyposzczeni nie damo rokita mówił o tym żeby nie robili kursów do rad > > nadzorczych. Dla mnie nie są wiarygodni. Taki AWS bis nam się szykuje AWS bis tylko z PIS!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zabawnabuzia Re: Uwaga na lobbystow! 20.06.05, 00:40 Platforma Obywatelska zebrala ponad siedemset tysiecy podpisow Polakow opowiadajacych sie za zmiana ordynacji na jednomandatowe okregi wyobrcze JOW. To jest tez jeden z nosnych postulatow PO aby wprowadzic jednomandatowe okregy wyborcze. I oto 3 czerwca br, odbyla sie pod sejmem manifestacja obywatelskiego ruchu na rzecz JOW. W trakcie calej manifestacji tuz pod oknami poselskimi ,ani jeden posel z PO nie wyszedl do manifestantow,aby poprzec postulat!!! Stali za firankami!!!:-))))))) Klamia ,ze chca wprowadzic JOW!! Jadac na nosnym spolecznei postulacie sami siebie chca wprowadzic do sejmu,a potem pokazac gest Kozakiewicza i powiedza ze spoleczenstwo jeszcze nie doroslo do JOW:-)))))))) Jezeli klamia w jednym postulacie to co powiedziec o innych,??? W zwiazku z tym ,ze nie mamy absolutnie zadnego wplywu na listy partyjne i kto na tych listach bedzie , nie mamy tez wplywu na ich polityke!! Czyli to samo co w tej chwili,; nie mamy zadnego wplywu na to co robia poslowie,prawda???? Trzeba zaczac, juz ,od zmiany ordynacji na jednomandatowe okregi wyborcze,bo inaczej bedzie dalej to samo tylko ze wszyscy sie przesuna o jeden stolek. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Tusk,prywatyzacja w/g twego Lewandowskiego to... 20.06.05, 00:29 Tusk prywatyzacja wedlug twego ministra Lewandowskiego to wyszarpywanie majatku a nie kreowanie dobrobytu Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Tusk,prywatyzacja w/g twego Lewandowskiego to 20.06.05, 01:12 tadeuszosinski48 napisał: > Tusk prywatyzacja wedlug twego ministra Lewandowskiego to wyszarpywanie majatku > a nie kreowanie dobrobytu A co ty wiesz na temat kreowania dobrobytu??? Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Tusk,prywatyzacja w/g twego Lewandowskiego to 21.06.05, 07:19 kralik1 napisał: > tadeuszosinski48 napisał: > > > Tusk prywatyzacja wedlug twego ministra Lewandowskiego to wyszarpywanie > majatku > > a nie kreowanie dobrobytu > kraliczku, nie martw sie tym. Dostaniesz "przeciągów" na mózgu. Cała Polska wie kto jest KREATOREM NR.1 I NR 2. dawniej to się nazywało po imieniu- ZŁODZIEJ (JE!)-obejrzyj Panią Bigosową( tę z Podkarpacia) w rozmowie z Panem Holoubkiem. Teraz WY-PO ( i nie tylko) nazywacie takich kreatorami. Pogański kraj zaiste, a podobno 92 % naszej populacji to wierzący??? Kreator Nr. 1 P. Piskorski-wasz człowiek, który nie może przypomnieć sobie biura maklerskiego, gdzie "WYGRAŁ MILIONY" ZŁ??? Kreator Nr. 2 A. Olechowski,były wasz człowiek co to będąc Ministrem " doił szmal" z kilku Rad, Stowarzyszeń etc,etc, a tórego inny wówczas Min- Sprawiedliwości(szkoda, że nie był nim już tow. Jaskiernia)z trybuny sejmowej wyłożył formę i treść stanowionego i obowiązującego PRAWA. Jak widzisz -rozumiemy to wasze " spsiałe i obwieszone mętami" znaczenie kreowania dobrobytu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Re: Tusk: PO to Pełna Odpowiedzialność 20.06.05, 00:59 Mądrzejsi od Rokity i Tuska już dawno ustalili, że uczeń po 45 minutach skupienia uwagi musi mieć parominutową przerwę. W związku z tym: łapy won od szkoły. Jeśli macie ochotę na eksperymenty, to przed snem nie wyjmujcie łapek na kołdrę. Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Wiecie jak wygląda życie? 20.06.05, 01:45 To załadujcie. Jedna kamera z fonią a druga bez. Z jednej knajpy. Olejcie cały ten syf. Na prawde szkoda zdrowia. www.sloppyjoes.com/sloppycam/streamcam.htm www.liveduvalstreet.tv/live-duval-cam.htm Odpowiedz Link Zgłoś
babariba666 ale się dziewice polityczne ponaznachodziły... 20.06.05, 05:24 ...jakby ten kształt państwa jaki mamy przez rokity różne zrobiony nie był. A teraz za cugle szarpać będą Odpowiedz Link Zgłoś