Dodaj do ulubionych

Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji

• domk1 WSZECHPOLSCY STRAŻNICY REWOLUCJI. 21.06.05, 10:41
      Dobre, co? Proponuję aktywistów obrony życia wysłać na paktyki do Iranu. W
      Polsce potrzebny jest przełom moralny.
      Chłopcy z LPR-u ochronę zycia rozpoczną jak tylko dziewczyna założy majtki.
    • substance lepiej do roboty sie weźcie a nie o aborcji 21.06.05, 10:52
      ludzie
      czy wy naprawde tacy tepi jestescie?przecież wiadomo ze autorowi chodzi o rozgłos itp...ja mam w nosie to czy jakis łapidóch grzebie pogrzebaczem w kroczu jakiejs niewiasty.ich sprawa...lepiej zajmijmy sie budowa normalnego kraju...
      • pantanal Jak wedlug Ciebie ma wygladac normalny kraj? 21.06.05, 10:57
        • yola13 Re: Jak wedlug Ciebie ma wygladac normalny kraj? 21.06.05, 11:28
          W którym jest wolność i demokracja, a nie faszyzm.
          • pantanal Slowa, slowa, slowa, slowa (Wyspianski) 21.06.05, 12:04
            yola13 napisała:

> W którym jest wolność i demokracja, a nie faszyzm.
            • yeellow Re: Slowa, slowa, slowa, slowa (Wyspianski) 21.06.05, 12:17
              ekhm, a moze Szekspir? :-)

--
              homo-niewiadomo.blogspot.com/
    • tomcat21 Zadziwiające: buntują się przeciw wystawie... 21.06.05, 10:54
      ...nie buntują się przeciw aborcji. "Masakrujcie ludzi - byle po cichu, byleśmy
      tego nie widzieli, bo może ucierpieć nasze dobre samopoczucie" - zdają się mówić
      zwolennicy aborcji. A już stwierdzenie, że ekspozycja pokazująca mord na
      bezbronnym człowieku jest "faszyzująca" , to już szczyt bezczelności. Dzisiaj
      epitetem "faszystowski" określa się wszystko, co nie jest zgodne z
      "postępowym", lewackim światopoglądem.
      • pantanal Re: Zadziwiające: buntują się przeciw wystawie... 21.06.05, 10:56
        - Każdy ma jakieś zdanie na temat aborcji, według mnie ta metoda wpływania na
        ludzi jest faszyzująca - mówi Andrzej Komorowski, doradca rodzinny.

Czy ten pan aby wie, co to jest faszyzm?
        • vitmik JESTEM FASZYSTĄ 21.06.05, 11:04
          cholera, no nie wytrzymam. JESTEM FASZYSTĄ. jest ktos jeszcze czy same lewaki
          tu siedzą?
          • yeellow Re: JESTEM FASZYSTĄ 21.06.05, 11:04
            jestes sam, faszysto...

--
            • vitmik Re: JESTEM FASZYSTĄ 21.06.05, 11:06
              przynajmniej mam odwage sie do tego przyznac. jestem przeciw aborcji-faszysta,
              przecie pedrylom-faszysta. i tak mozna w nieskonczonosc
              • kaligar Re: JESTEM FASZYSTĄ 21.06.05, 11:11
                Vitmik-BOSKI JESTEŚ!!!!
                Tylko mi Ciebie szkoda.... :(
                • kika-kiki a mnie nie 21.06.05, 11:14
                  jest dowodem na to, że Bóg świat stworzył rozmaitym,
                  • vitmik Re: a mnie nie 21.06.05, 11:18
                    jednych obdarzył mózgiem a innych lewacką papką
                    • kaligar Re: a mnie nie 21.06.05, 11:20
                      vitmik napisał:

> jednych obdarzył mózgiem a innych lewacką papką
                      Dla jednych niczego nie starczyło-próżnia!
                      KONIEC
                  • kaligar Re: a mnie nie 21.06.05, 11:19
                    kika-kiki napisał:

> jest dowodem na to, że Bóg świat stworzył rozmaitym,
                    No tak....
                    Jedne egzemplarze się udały,drugie nie
                    Kika-pozdrawiam ;)
              • shygay Re: JESTEM FASZYSTĄ 21.06.05, 11:31
                Ktoś złośliwy mógłby powiedzieć, że jesteś przeciwko CZŁOWIEKOWI
                • vitmik Re: JESTEM FASZYSTĄ 21.06.05, 11:35
                  czołwiek a człowiek to dwie różne rzeczy.....
                  • shygay Re: JESTEM FASZYSTĄ 21.06.05, 11:42
                    Wytłumacz proszę tą różnicę.
            • pantanal Faszystka to jest nizej (irenka-en) 21.06.05, 11:18
      • kika-kiki Re: Zadziwiające: buntują się przeciw wystawie... 21.06.05, 11:06
        hi hi "zdają się mówić", w moim przypadku pudło! zniech ci się nie zdaje co mi
        się zdaje, temat nie dotyczy przyzwolenia na aborcję ALE WYSTAWY? jasne? nie do
        końca? bo zdaje się mówisz, że wiesz lepiej co dla ogółu jest lepsze, (faszyzm
        narzucał siłą swoje normy, łódzcy urzędnicy narzucili łodzianom tę wystawę i
        jej przesłanie)
    • ocean12 Wstrząsający pokaz fundamentalizmu religijnego 21.06.05, 11:03
      Doktryna Kościoła zakłada ochronę życia poczętego nawet po trupie matki. Życie
      już narodzone chroni ona jakby nieco mniej, a życie dorosłe i odmienne
      wyznaniowo - prawie wcale. Najlepiej widać to po działalności kapelanów w
      Iraku, usprawiedliwiających i błogosławiących świństwo. - Ludzie w Iraku są
      bardzo biedni, a ich życie niewiele warte - powiedział w radio przed dwoma laty
      słynny pogromca innowierców, płk. Roman Polko, niewątpliwie katolik, osobisty
      doradca prezydenta Kaczyńskiego. Nic dodać, nic ująć. Ok. 7.30 delikatnie
      zasugerowałem na tym forum zorganizowanie wystawy p. Kropiwnickiego z
      hospicjum, obok zdjęć z wojny w Jugosławii i poronionych płodów. Ktoś się tak
      zdenerwował, że po raz pierwszy zdjęto mi post. Dlaczego? Skoro można
      organizować wystawy dokumentujące cierpienie zadane jednemu człowiekowi przez
      drugiego, można też chyba pokazywać cierpienie zadawane człowiekowi przez Boga.
      Szczególnie tak wierzącemu.
      • vitmik [...] 21.06.05, 11:05
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • raffi5 Re: Wstrząsający pokaz fundamentalizmu religijneg 21.06.05, 11:16
        O ile pamiętam, papierz JP2 wypowiadał się negatywnie o interwencji w Iraku.
        Jeżeli chodzi o płk. Polko, to jest on żołnierzem i co do tego gdzie go
        wysyłają, nie ma nic do gadania.
        • ocean12 Re: Wstrząsający pokaz fundamentalizmu religijneg 21.06.05, 12:05
          Po pierwsze: papież (a nie papierz) wypowiadał się negatywnie o interwencji w
          Iraku tylko do momentu jej rozpoczęcia. Później zostali tam wysłani kapelani,
          co chyba dobitnie świadczy o pozytywnym stosunku Kościoła do działań Amerykanów.
          Po drugie: pan Polko nie jest już żołnierzem (na szczęście). Dopóki nim był,
          może i nie miał wpływu gdzie go wysyłano, ale miał wpływ na to co bredził.
          Wypowiadał się o Irakijczykach jak hitlerowiec i słyszeli to wszyscy, którzy
          tamtej niedzieli słuchali Radiwego Magazynu Wojskowego.
          • mmos1 Re: Wstrząsający pokaz fundamentalizmu religijneg 21.06.05, 22:00
            Kapelanów wysłano by i do Urbana gdyby się chciał szczerze wyspowiadać, ale nie
            chyba nie jesteś tego w stanie zrozumieć.
      • hiperrolnik Re: Wstrząsający pokaz fundamentalizmu religijneg 21.06.05, 13:06
        > Doktryna Kościoła zakłada ochronę życia poczętego nawet po trupie matki.

??? ty mowic tak zeby ja rozumiec

Życie
        > już narodzone chroni ona jakby nieco mniej, a życie dorosłe i odmienne
        > wyznaniowo - prawie wcale.

patrz wyzej

Najlepiej widać to po działalności kapelanów w
        > Iraku, usprawiedliwiających i błogosławiących świństwo. - Ludzie w Iraku są
        > bardzo biedni, a ich życie niewiele warte - powiedział w radio przed dwoma
        laty słynny pogromca innowierców, płk. Roman Polko, niewątpliwie katolik,
        osobisty doradca prezydenta Kaczyńskiego. Nic dodać, nic ująć.

znaczy plk. Polko to kapelan? Prosze o wypowiedz kapelana wojskowego z Iraku
        ktory "blogoslawi swinstwo". O ile mi wiadomo kapelani zapewniaja opieke
        duszpasterska zolnierzom.

Ok. 7.30 delikatnie
        > zasugerowałem na tym forum zorganizowanie wystawy p. Kropiwnickiego z
        > hospicjum, obok zdjęć z wojny w Jugosławii i poronionych płodów. Ktoś się tak
        > zdenerwował, że po raz pierwszy zdjęto mi post. Dlaczego?

To prawda. Nalezy pokazywac smierc taka jaka jest - nie filmowa, nie rozrywkowa
        [tak jak w filmach] ale dramatyczna, przytlaczajaca, niewygodna.

Skoro można
        > organizować wystawy dokumentujące cierpienie zadane jednemu człowiekowi przez
        > drugiego, można też chyba pokazywać cierpienie zadawane człowiekowi przez
        Boga. > Szczególnie tak wierzącemu.

Dobrze. To znaczy ze wierzysz w istnienie Boga. Niestety brak ci wiary aby
        zrozumiec ze to nie Bog krzywdzi czlowieka - ale inny czlowiek.
    • 44.1khz Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 11:06
      W imię troski o dobre wychowanie dzieci oraz w imie wartości katolickich
      cenzuruje się filmy i programy w telewizji - często w sposób posunięty do
      absurdu.
      W imię tych samych zasad dzieci są zmuszane do oglądania zdjęć, które, gdyby
      zostały wyemitowane przez jakąś telewizję, to wywołały by burze z piorunami,
      ciągnące sie latami procesy, odbieranie koncesji itd. Tyle tylko, ze mogę
      wyłaczyć telewizor... a tu jak rozumiem, ktoś sobie przejął na własność kawałek
      Piotrkowskiej, bo jeśli ne chcę oglądać, to musze omijać to miejsce. Szczyt
      chamstwa i egoizmu.
      Jak długo wszelakie ugrupowania i "działacze" powołujący sie na wartości
      religii katolickiej oraz na "patriotyzm" będą stosować moralnośc Kalego, tak
      długo nie będę mieli mojego szacunku, tak długo będa postrzegani jako garstka
      oszołomów.
      W innych krajach Europy partie, które głoszą poglądy podbne do Wszechpolaków
      czy do LPR. traktowane są jako partie faszystowskie.
      Aborcja jest dramatycznym rozwiązaiem. Ale czy musimy "dyskutować" o niej w tak
      prymitywny sposób? Szczyt chamstwa.
    • irenka_en ladne zdjatka... 21.06.05, 11:12
      Ladne zdjatka, tylko dlaczego autorzy nie pokazali dzieci zostawianych na
      smietnikach, przez matki, ktore nie stac na utrzymanie dziecka, a ktorego papa
      zalozyl spodnie i poszedl sobie dalej. Powinno sie rowniez pokazac zdjecia z
      domow dziecka... Nie ma rowniez zdjec z domow dziecka... Nie jest problemem
      urodzic dziecko, ale je wychowac... Poza tym dlaczego nie daje sie kobiecie
      prawa do decydowania o wlasnym zyciu.

Jeszcze jedno, dlaczego z moich podadkow maja byc urzymywane cudze dzieci???
      Latwo jest rowniez zauwazyc, ze najczesciej rodziny wielodzetne to rodziny
      biedne... wiem, ze czasem ich sytuacja materialna to nie ich wina, ale dlaczego
      ci luzie nie mysla tylko rozmnazaja sie jak kroliki??? W takich przypadkach
      powinna byc stosowana przymusowa sterylizacja... Zeby zaadoptowac dziecko
      czlowiek pjest przeswietlany ze wszystkich stron, ale byle menel moze miec cale
      przedszkole.
      • pantanal To jest dopiero faszyzm!! 21.06.05, 11:16
        irenka_en napisała:

> Ladne zdjatka, tylko dlaczego autorzy nie pokazali dzieci zostawianych na
        > smietnikach, przez matki, ktore nie stac na utrzymanie dziecka, a ktorego papa
        > zalozyl spodnie i poszedl sobie dalej. Powinno sie rowniez pokazac zdjecia z
        > domow dziecka... Nie ma rowniez zdjec z domow dziecka... Nie jest problemem
        > urodzic dziecko, ale je wychowac... Poza tym dlaczego nie daje sie kobiecie
        > prawa do decydowania o wlasnym zyciu.
        >
        > Jeszcze jedno, dlaczego z moich podadkow maja byc urzymywane cudze dzieci???
        > Latwo jest rowniez zauwazyc, ze najczesciej rodziny wielodzetne to rodziny
        > biedne... wiem, ze czasem ich sytuacja materialna to nie ich wina, ale dlaczego
        >
        > ci luzie nie mysla tylko rozmnazaja sie jak kroliki??? W takich przypadkach
        > powinna byc stosowana przymusowa sterylizacja... Zeby zaadoptowac dziecko
        > czlowiek pjest przeswietlany ze wszystkich stron, ale byle menel moze miec cale
        >
        > przedszkole.
        • irenka_en Re: To jest dopiero faszyzm!! 21.06.05, 11:19
          nie faszyzm, a zdrowe myslenie... ponoc roznimy sie od zwierzat, a to one rodza
          praktycznie po kazdej rui nie zastanawiaja sie nad przyszloscia swojego
          potomstwa.

poza tym napisal bys cos od siebie...
          • pantanal Uwazasz, ze masz monopol na racje? 21.06.05, 11:20
            irenka_en napisała:

> nie faszyzm, a zdrowe myslenie... ponoc roznimy sie od zwierzat, a to one rodza
            >
            > praktycznie po kazdej rui nie zastanawiaja sie nad przyszloscia swojego
            > potomstwa.
            >
            > poza tym napisal bys cos od siebie...
            • irenka_en Re: Uwazasz, ze masz monopol na racje? 21.06.05, 11:23
              no to sie wylililes... niekoniecznie, ale staram sie MYSLEC a nie dzilac
              instynktownie... (w tym przypadku instynkt nie jest wskazany, chyba, ze
              samozachowawczy)
              • pantanal Re: Uwazasz, ze masz monopol na racje? 21.06.05, 11:27
                Twoje wlasne slowa: dlaczego
                ci luzie nie mysla tylko rozmnazaja sie jak kroliki??? W takich przypadkach
                powinna byc stosowana przymusowa sterylizacja...

Takie poglady sa pietnowane na calym swiecie jako rasistowskie
                • irenka_en Re: Uwazasz, ze masz monopol na racje? 21.06.05, 11:31
                  poniewaz jesli ktos nie potrafi samodzielnie myslec, to trzeba jakos mu pomoc,
                  poped pozostanie, a konsekwenji nie bedzie...
                  • pantanal Re: Uwazasz, ze masz monopol na racje? 21.06.05, 11:32
                    irenka_en napisała:

> poniewaz jesli ktos nie potrafi samodzielnie myslec, to trzeba jakos mu pomoc,
                    > poped pozostanie, a konsekwenji nie bedzie...

A moze dalabys tym biedakom dobry przyklad i sama poddala sie sterylizacji.
                    Dobrowolnie...
                    • vitmik [...] 21.06.05, 11:37
                      • pantanal Faktycznie, jestes faszysta 21.06.05, 11:38
                        vitmik napisał:

> ale ja srac na srodki antykoncepcyjne i na wychowanie dziecka na normalnego
                        > czlowieka. meneli na to nie stac
                    • irenka_en a moze tak popracowaliby troche... 21.06.05, 11:39
                      coz, moze czesc tych biedakow wzielaby sie do pracy, zamiast sie rozmnazac. I
                      tak poza tym to daje im dobry przyklad PRACYJAC i nie liczac na niczyja pomoc...
                      • pantanal Re: a moze tak popracowaliby troche... 21.06.05, 11:43
                        irenka_en napisała:

> coz, moze czesc tych biedakow wzielaby sie do pracy, zamiast sie rozmnazac. I
                        > tak poza tym to daje im dobry przyklad PRACYJAC i nie liczac na niczyja pomoc..
                        > .
                        To daj dobry przyklad i zajmij sie posrednictwem pracy dla nich
                        • irenka_en Re: a moze tak popracowaliby troche... 21.06.05, 11:51
                          szczerze WLASNIE TYM SIE ZAJMUJE... tylko co z teco jesli im sie w wiekszosci
                          nie chce pracowac???
                          • pantanal Re: a moze tak popracowaliby troche... 21.06.05, 11:57
                            irenka_en napisała:

> szczerze WLASNIE TYM SIE ZAJMUJE... tylko co z teco jesli im sie w wiekszosci
                            > nie chce pracowac???

To rzeczywiscie jest problem. Ale do tych ludzi trzeba podejsc z szacunkiem,
                            jako do ROWNYCH SOBIE. Moze wtedy sie wiecej zyska? Rasistowskie (zgoda, ze
                            nieswiadomie) traktowanie ich jako mierzwy ludzkiej daleko Cie nie zaprowadzi
                            • irenka_en Re: a moze tak popracowaliby troche... 21.06.05, 12:14
                              po 10 latach pracy z nimi i podchodzenia z szacunkiem, starania sie zeby jakos
                              poprawic sytuacje nie tylko ich ale ich dzieci oraz ogladanie ich czesto w
                              stanie mocno wskazujacym, moze pozbawic czlowieka reszty serca. Oczywiscie sa
                              ludzie, ktorzy chca cos zmienic i wlasciwie jedynie dla tych jescze pracje w
                              tym zawodzie.
                              • pantanal Re: a moze tak popracowaliby troche... 21.06.05, 12:27
                                Warto nawet dla tych nielicznych.
                                A moze kropla troche wydrazy skale..
                                Pzdr z szacunkiem
        • kika-kiki i ciemnogród/nt 21.06.05, 11:23
          • pantanal Slowa-wytrychy: faszyzm i ciemnogród 21.06.05, 11:24
            • yeellow Re: Slowa-wytrychy: faszyzm i ciemnogród 21.06.05, 11:34
              dopisz jeszcze "pedal" i "lewak".

--
              • pantanal Re: Slowa-wytrychy: faszyzm i ciemnogród 21.06.05, 11:48
                Masz racje
            • kika-kiki Re: Slowa-wytrychy: faszyzm i ciemnogród 21.06.05, 11:40

TO JEST CIEMNOGRÓD:
              "Jeszcze jedno, dlaczego z moich podadkow maja byc urzymywane cudze dzieci???
              Latwo jest rowniez zauwazyc, ze najczesciej rodziny wielodzetne to rodziny
              biedne... wiem, ze czasem ich sytuacja materialna to nie ich wina, ale dlaczego
              ci luzie nie mysla tylko rozmnazaja sie jak kroliki???"
              A TO FASZYZM:
              "W takich przypadkach powinna byc stosowana przymusowa sterylizacja..."
              A TO ZNOWU CIEMNOGRÓD
              ale byle menel moze miec cale
              przedszkole.

a o tym prześwietlaniu przy procedurze adopcyjnej to powstrzymam się od opinii,
              o Boże...
              • pantanal Re: Slowa-wytrychy: faszyzm i ciemnogród 21.06.05, 11:47
                kika-kiki napisał:

>
                > TO JEST CIEMNOGRÓD:
                > "Jeszcze jedno, dlaczego z moich podadkow maja byc urzymywane cudze dzieci???
                > biedne... wiem, ze czasem ich sytuacja materialna to nie ich wina, ale dlaczego
                >
                > ci luzie nie mysla tylko rozmnazaja sie jak kroliki???"
                > A TO FASZYZM:
                > "W takich przypadkach powinna byc stosowana przymusowa sterylizacja..."
                > A TO ZNOWU CIEMNOGRÓD
                > ale byle menel moze miec cale
                > przedszkole.
                >
                > a o tym prześwietlaniu przy procedurze adopcyjnej to powstrzymam się od opinii,
                >
                > o Boże...

Zgadzam sie z Toba calkowicie. Myslalem, ze slowo "ciemnogrod" skierowalas do
                mnie. Co do pogladow irenki-en mamy - jak widze - podobne zdania.
      • yola13 WSZYSTKIM FANATYCZNYM PRZECIWNIKOM...... 21.06.05, 11:18
        ....aborcji, mówie krótko, won stąd, zajmijcie sie do cholery lepiej tymi
        którzy juz żyją i czasami wegetują, bo nie maja za co żyć, zostawcie juz temat
        aborcji, bo stało sie to nudne jak flaki z olejem, po prostu ten temat jest juz
        obrzydliwy, wy naprawde nie macie o czym gadać i czym sie zajmować, a swoja
        droga to chyba przestane lubic ten portal.
        • vitmik [...] 21.06.05, 11:21
          • yola13 Do vitmik 21.06.05, 11:31
            Chcesz sie spotkac w sądzie?
            • vitmik Re: Do vitmik 21.06.05, 11:42
              a niby co mi zarzucasz? pieprzenie o demokracji. ty mozesz wyrazac swoje
              poglady a ja nie?
        • hiperrolnik Re: WSZYSTKIM FANATYCZNYM PRZECIWNIKOM...... 21.06.05, 13:28
          yola13 napisała:

> ....aborcji, mówie krótko, won stąd, zajmijcie sie do cholery lepiej tymi
          > którzy juz żyją i czasami wegetują, bo nie maja za co żyć, zostawcie juz
          temat
          > aborcji, bo stało sie to nudne jak flaki z olejem, po prostu ten temat jest
          juz
          >
          > obrzydliwy, wy naprawde nie macie o czym gadać i czym sie zajmować, a swoja
          > droga to chyba przestane lubic ten portal.

Przestane mowic o aborcji kiedy nie bedzie aborcji.
      • vitmik Re: ladne zdjatka... 21.06.05, 11:20
        sterylizacja? - popieram.
        • yola13 Re: ladne zdjatka... 21.06.05, 11:21
          a może zamiast sterylizacji, po prostu niedrogie i łatwo dostępne srodki
          antykoncepcyjne?
        • pantanal Chyba naprawde jestes faszysta 21.06.05, 11:22
          podobnie jak irenka-en. Wart Pac palaca
          • vitmik Re: Chyba naprawde jestes faszysta 21.06.05, 11:44
            skonczcie z tym faszyzmem bo to juz jest nudne. nie rozumiecie znaczenia
            jakiegos słowa a rzucacie nim na lewo i prawo. teraz juz kazdy inaczej myslacy
            to faszysta.
            • pantanal Re: Chyba naprawde jestes faszysta 21.06.05, 11:51
              vitmik napisał:

> skonczcie z tym faszyzmem bo to juz jest nudne. nie rozumiecie znaczenia
              > jakiegos słowa a rzucacie nim na lewo i prawo. teraz juz kazdy inaczej myslacy
              > to faszysta.

Nie, nie rzucam na prawo i lewo. Przymusowa sterylizacja, to faszyzm!
              • vitmik Re: Chyba naprawde jestes faszysta 21.06.05, 11:59
                a kto powiedzial ze ma byc przymusowa. w chinach jest przymusowa i nikt im nie
                zarzuca ze sa faszystami. wrecz przeciwnie-to socjalizm, jedno dziecko=rowny
                podział
                • pantanal ChRL - szczegolnie budujacy przyklad... 21.06.05, 12:02
              • irenka_en Re: Chyba naprawde jestes faszysta 21.06.05, 12:04
                sterylizacja tych, ktorzy nie potrafia analizowac swojej sytuacji materialnej i
                decyduja sie na kolejne dziecko, a nie sa w stanie utrzymac tych, ktore juz
                maja...
                • vitmik Re: Chyba naprawde jestes faszysta 21.06.05, 12:05
                  a najwiecej do powiedzenia za aborcja mają ci którzy nigdy nie beda mieli
                  dzieci bo albo są homo albo beda im one przeszkadzac w zyciu i karierze
                  • pantanal Re: Chyba naprawde jestes faszysta 21.06.05, 12:08
                    vitmik napisał:

> a najwiecej do powiedzenia za aborcja mają ci którzy nigdy nie beda mieli
                    > dzieci bo albo są homo albo beda im one przeszkadzac w zyciu i karierze

Gdybys przejrzal moje posty, zobaczylbys, ze jestem przeciw aborcji i nie mam
                    nic przeciw inkryminowanej wystawie. Natomiast nie zgadzam sie z rasistowskim
                    podejsciem do ludzi ubogich i niezaradnych. Taka postawa, to wlasnie faszyzm
                    • vitmik Re: Chyba naprawde jestes faszysta 21.06.05, 12:13
                      to uproszczenie. ubodzy glosowali na adolfa, to samo na benito.
                      myslisz ze za kilkanascie lat postępowcy nie dojdą do wniosku ze sterylizacja
                      niezadowolonych z ich rzadow jest zlem. mamy aborcje, eutanazje bedzie tez
                      sterylizacja.
                      • pantanal Re: Chyba naprawde jestes faszysta 21.06.05, 12:15
                        vitmik napisał:

> to uproszczenie. ubodzy glosowali na adolfa, to samo na benito.
                        > myslisz ze za kilkanascie lat postępowcy nie dojdą do wniosku ze sterylizacja
                        > niezadowolonych z ich rzadow jest zlem. mamy aborcje, eutanazje bedzie tez
                        > sterylizacja.

W oncu nie rozumiem: jestes za przymusowa sterylizacja, czy nie? Z Twoich postow
                        wywnioskowalem, ze jestes. Ale moze to ironia?
                        • vitmik Re: Chyba naprawde jestes faszysta 21.06.05, 12:23
                          a co byś zrobił gdyby w twoim otoczeniu żyły wielodzietne rodziny? rodzice non
                          stop pija, kobieta co 9 miesiecy jest w ciązy rodzi kolejne dzieci a te rodza
                          kolejne. 6 dzieci ma po 6 dzieci razem daje 36 darmozjadow. bez szkoły,
                          piniedzy, moralnosci i etyki. teraz wyobraz sobie ze takich rodzin w moim
                          miescie jest 200. razem to daje ponad 7000 gęb do wykarmienia, które przeciez
                          same sie nie wykarmią, 7000 potencjalnych narkomanow,alkoholikow, przestepców.
                          teraz to pomnoz przez wszystkie miasta i dodaj.
                          powinna byc zasada: nie masz 300 zeta na łebka na miesiąc a masz wiecej niz 3
                          dzieci - sterylizacja. i to nie jest zadem faszyzm. to ochrona twoich
                          pieniedzy, zdrowia, życia.
                          • pantanal To JEST faszyzm! 21.06.05, 12:25
                            • vitmik Re: To JEST faszyzm! 21.06.05, 12:28
                              a jezeli mieszkancy zorganizuja sie w grupki samooborony by chronic swoje
                              mieszkania,samochody czy rodziny przed takimi wyrzutkami to tez beda faszystami?
                              widocznie nigdy nie mieszkales w poblizu meneli i nie wiesz co potrafia zrobic
                              dla jabola. nie zycze ci zebys poznał. ja poznałem to z autopsji i wierz mi ze
                              najlepsza metodą jest spuszczenie porządnego wpie...lu. wtedy mozna cos na tym
                              zyskac. i to nie jest zaden faszyzm tylko obrona przed dzicza i przestepcami
                              • pantanal Rasistowski punkt widzenia 21.06.05, 12:39
                                W imie takiego rozumowania w USA kiedys linczowano Murzynow. No bo skoro jeden,
                                drugi, dzisiaty Murzyn byl gwalcicielem czy zlodziejem, to ostateczny wniosek z
                                tego brzmial: KAZDY Murzyn jest gwalcicielem i zlodziejem! Pozwol, ze przypomne
                                sylogizm, ktory pamietam z lekcji logiki w liceum:

Niektorzy biedacy sa menelami
                                Niektorzy biedacy maja duzo dzieci
                                a wiec
                                Kazdy biedak jest menelem
                                Trzeba przymusowo sterylizowac biedakow, zeby nie byli menelami

Dostrzegasz falsz w tym rozumowaniu?
                                • vitmik Re: Rasistowski punkt widzenia 21.06.05, 12:45
                                  wiekszosc biedakow jest menelami - to fakt, choc wsrod bogatych tez zdarzaja
                                  sie wynaturzenia. ale jesli ktos jest biedny, ma trojke dzieci i nie potrafi
                                  jej wychowac na normalnych obywateli, ze skonczona szkola,zawodem itp to co
                                  mozna wymagac od kolejnej trojki dzieci takiej rodziny?
                                  nie ma pozytku z nich państwo a musi jeszcze reszte przed nimi chronic. ba,
                                  nawet placic zapomogi rodzinne i inne swiadczenia
                • pantanal Bardzo niebezpieczna droga, potepiona przez ONZ 21.06.05, 12:10
                  irenka_en napisała:

> sterylizacja tych, ktorzy nie potrafia analizowac swojej sytuacji materialnej i
                  >
                  > decyduja sie na kolejne dziecko, a nie sa w stanie utrzymac tych, ktore juz
                  > maja...
      • hiperrolnik Re: ladne zdjatka... 21.06.05, 13:15
        irenka_en napisała:

> Ladne zdjatka, tylko dlaczego autorzy nie pokazali dzieci zostawianych na
        > smietnikach, przez matki, ktore nie stac na utrzymanie dziecka, a ktorego
        papa zalozyl spodnie i poszedl sobie dalej.

Zgoda. Niech to takze pokaza.

Powinno sie rowniez pokazac zdjecia z
        > domow dziecka... Nie ma rowniez zdjec z domow dziecka... Nie jest problemem
        > urodzic dziecko, ale je wychowac...

Zgoda. Zlikwidujmy domy dziecka, te obozy karne dla porzuconych malych ludzi.
        Niech trafia do rodzin ktore pragna miec dzieci a z np. ze wzgledow
        biologicznych nie moga miec wlasnych.

Poza tym dlaczego nie daje sie kobiecie
        > prawa do decydowania o wlasnym zyciu.

O wlasnym zyciu moga decydowac. Nie moga decydowac o zyciu lub smierci dziecka.

> Jeszcze jedno, dlaczego z moich podadkow maja byc urzymywane cudze dzieci???

No wlasnie dlaczego? Moze dlatego ze nie masz swoich.

> biedne... wiem, ze czasem ich sytuacja materialna to nie ich wina, ale
        dlaczego ci luzie nie mysla tylko rozmnazaja sie jak kroliki??? W takich
        przypadkach powinna byc stosowana przymusowa sterylizacja... Zeby zaadoptowac
        dziecko czlowiek pjest przeswietlany ze wszystkich stron, ale byle menel moze
        miec cale przedszkole.

Menele. Pariasi. Biedacy. Eugenika. Sterylizacja. Hitler. Szwecja. Te slowa
        maja wspolny mianownik.
    • wojtekpokora a pornografia i antykoncepcja? 21.06.05, 11:21
      nikt nie lapie se juz za glowe i nie zaslania dzieciom oczu gdy przechodzi kolo
      nagich kobiet na bilbordach i reklam prezerwatyw?? To jest dopiero znieczulica
      i odwrocenie pozadku...
      • m15 aborcji stop.natychmiast! 21.06.05, 11:34
        doradca rodziny niejaki komorowski pyta czy organizatorzy wystawy pomysleli co
        czuje matka ,która stracila dziecko patrzac na te zdjecia?ja pytam co czuje
        czlowiek patrzac na dowody braku czlowieczenstwa ?pytam co czulo dziecko
        znajdujace sie w najbezpieczniejszym miejscu na ziemi ,w lonie matki gdy
        brutalnie zaczeto wyrywac z jego delikatnego cialka raczki potem nózki na
        koniec oderwano glowe od tulowia ,co czulo ,czy na poczatek bezgraniczny ból
        polaczony z bezmiernym strachem a potem juz nic ,tylko ten zal ,mamo czemu mi
        to zrobilas ,moglem zyc ,wystarczylo bym sie urodzila a tysiace bezdzietnych
        rodzin z wielka radoscia przyjelo by mnie do swego domu jako najdrozszy
        skarb,ludzie czemu nie daliscie mi szansy ,gdzie wasze czlowieczenstwo ,co sie
        z wami stalo i dokad idziecie
        • kika-kiki TO JEST INNY TEMAT! 21.06.05, 11:49
          pytam i ciebie: z jakiej racji przechodzące ulicą, bezpieczne, ufne, niewinne
          dziecko musi być brutalnie epatowane zdjęciami okaleczonych ciał? Co powiesz
          swojemu bliskiemu maleńkiemu, kiedy cię zapyta co przedstawiają te zdjęcia, i
          dlaczego tak się dzieje; powiesz, że to inni są źli i podli, bo ty to jesteś
          idealny, ja nie chcę, żeby ktoś przed czasem burzył ład w głowie, duszy i sercu
          moich dzieci, więcej: nie ma do tego prawa! Chyba ich podam do sądu!
          • hiperrolnik Re: TO JEST INNY TEMAT! 21.06.05, 12:19
            > pytam i ciebie: z jakiej racji przechodzące ulicą, bezpieczne, ufne, niewinne
            > dziecko musi być brutalnie epatowane zdjęciami okaleczonych ciał?

"ufne, niewinne dziecko" - masz na mysli 5-latka? Ufne, niewinne dzieci nie
            chodza same po ulicy. Zakladam ze jestes z tym 5-latkiem [no chyba ze ucieklo z
            twojego bezpiecznego domu], tak wiec:

a/ odwacasz glowe, przyspieszaxz krok, milczysz
            b/ przytulasz dziecko, mowisz ze je kochasz
            c/ spiewasz miedzynarodowke

Co powiesz
            > swojemu bliskiemu maleńkiemu, kiedy cię zapyta co przedstawiają te zdjęcia, i
            > dlaczego tak się dzieje; powiesz, że to inni są źli i podli, bo ty to jesteś
            > idealny,

a/ mowisz prawde [ktorej 5 latek nie zrozumie]
            b/ klamiesz [i tak nie zrozumie]
            c/ nic mie nowisz bo 5-latek i tak nic z tego nie zrozumie
            d/ przytulasz dziecko, mowisz ze je kochasz

>ja nie chcę, żeby ktoś przed czasem burzył ład w głowie, duszy i sercu
            >
            > moich dzieci, więcej: nie ma do tego prawa!

eee, nie rozumiem - tzn. ze chcesz sam zburzyc ten lad?

Chyba ich podam do sądu!

???
            • pantanal Wielkie dzieki za ten post! 21.06.05, 12:22
          • m15 Re: TO JEST INNY TEMAT! 21.06.05, 12:22
            powiem ze czlowiek czlowiekowi potrafia zrobic cos tak okropnego ,powiem by
            miala ograniczone zaufanie do nich i powiem by nigdy nie zrobila czegos
            podobnego, powiem tez by pamietala ze zdecydowana wiekszsc ludzi jest inna niz
            ci zbrodniarze ze wiekszosc jest po prostu ludzka i pomimo tych okropnosci by
            miala wiare w czlowieczenstwo i wartosci moralne ,które za tym stoja i ,tkóre
            ostatecznie zwycieza
            • kika-kiki Re: TO JEST INNY TEMAT! 21.06.05, 12:42
              nie jesteście rodzicami, nie macie pojęcia o czytm piszecie,
              dlatego nawet z przekąsem nie polecam wam rozmowy z 5 - cio czy 9 - cio latkiem
              o aborcji, jej przyczynach, technice, skutkach, również nie polecam
              prezentacji dzieciom zdjęć z wojen,
              ale domagam się w miejscach publicznych ochrony dzieci przed dowodami ich
              istnienia.
    • kocibrzuch Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 11:27
      PT. Organizatorzy Wystawy.
      To naprawdę podłe, tak naruszać samopoczucie wielu ludzi.
      Popełniliście największy z możliwych występków przeciw człowieczeństwu -
      naruszyliście prawo do hipokryzji i prawo do wygodnictwa.
      Biada Wam!
      • droch Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 11:30
        > Popełniliście największy z możliwych występków przeciw człowieczeństwu -
        > naruszyliście prawo do hipokryzji i prawo do wygodnictwa.

I prawo do niewiedzy!
        Teraz niektórym nie przedziejdzie przez gardło "nie wiedzieliśmy".
      • pantanal Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 11:31
        rzeczywiscie, zamiast pokazywac gole panienki lub ideologiczne bilboardy
        feministek, pokazali takie cos. Skandal!
      • rnrr Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 11:43
        Skoro wystawiane są podbizny papieża przywalone bodajże meteorytem, który cos
        tam ma symbolizować, a raczej miał to nie widzę nic złego w tym by coś takiego
        stało na ulicy piotrkowskiej tylko przez miesiac.
        • yeellow Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 11:52
          Ta rzezba stala w galerii sztuki, a nie na srodku ulicy. A papiez jest dosc
          estetyczny, meteor takze.

Rownie dobrze mozna walczyc z piratami drogowymi stawiajac w srodku miasta
          wielkie plakaty ze zdjeciami z wypadkow. Widzialem sporo takich zdjec, przy
          ktorych te z lodzkiej ulicy nie robia juz wiekszego wrazenia. Czy to jest
          metoda? Mozna tez w ramach walki z rakiem pokazac zdjecia z operacji, rownie
          drastyczne dla zwyklego czlowieka. Mozna tez pokazywac na glownej ulicy miasta
          pluca palaczy albo watroby alkoholikow.
          Szokowac latwo, a zestawiajac odpowiednie obrazy rownie latwo manipulowac.

Ciekawi mnie obluda, zgodnie z ktora gej na ulicy jest obrzydliwy, a zdjecie
          ludzkich zwlok i okrwawionych zarodkow (moge tylko zgadywac co sie tam
          dokladnie znajduje) jest ok.
          Przy czym, zeby byla jasnosc, ja nie czuje sie oburzony. Lekko zdziwiony, lekko
          zniesmaczony, ale oburzony nawet nie. Jakbym zobaczyl te plakaty, to
          popatrzylbym pewnie i poszedl dalej.

--
          • rnrr Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 12:16
            Czekałem na reakcje. Jak zwykle szybka. Gej na ulicach szokuje i to jest smutne
            i trzeba z tym roządną drogą walczyć. Ja nie mam nic przeciwko gejom na
            ulicach. Nie rozumiem czego tak agresywnie zaregowałes na tą wystawę. Niech
            będzie. Skoro zyjemy w takim a nie innym społeczeństwie to dajmy prawo i jednym
            i drugim szanse na przekonywanie do swoich racji. Nie koniecznie te metody
            muszą byc słuszne. Ja uważam, ze parady w formie jaką przyjeła nie była
            słuszna. Ty uważesz, ze taka forma mówienia NIE o aborcji nie jest słuszna, ale
            i parada i wystawa miały miejsce wiec mozemy sobie podyskutować co najwyzej.
            Mnie ona ani nie cieszy ani nie irytuje niech sobie będzie tylko nie rozumiem
            po co od razu takie larum jest podnoszone, gdy przeciwnicy aborcji coś robią i
            to przez media które z takim zaangażowanie relacjonowały działania zwolenników
            aborcji jak na przykład przypłyniecie tego statku z Holandii (zapomniałem nazwy)
            • yeellow Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 12:20
              Hej :-). Nie wmawiaj mi agresywnej reakcji, skoro napisalem wyraznie o swoich
              odczuciach. Mnie troche dziwi forma, ale agresji nie wzbudza.

--
              • rnrr Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 12:29
                Dobra wycofuje sie z tej sugestii ale reszte podtrzymuje. :)
            • pandada Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 22.06.05, 00:23
              Masz dziecko? A jeślibyś miał, to chciałbyś, aby zobaczyło coś takiego??!!

K...a katole mnie rozwalają swoją degenaracją i zakłamaniem! Pokazywanie trupów dzieci i płodów po aborcji - dobre! Mówienie dzieciom o seksie w szlkole złe!!!
              Czyli niech dzieci wiedzą wszystko o aborcji, ale niech ich uszu nie kala "pochwa", "erekcja" itp. Ciekawe tylko jak można zrozumieć aborcję bez poczęcia, a to bez seksu? "Tatuś dał mamie ziarenko, a ta wzięła kiełkującemu dziecku główkę w dziadka do orzechów i zmiażdżyła mu tę główkę, rozbryzgała mózg, który zmieszał się ze strzępami twarzy i krwią. Bo ona Bozi nie kochała"
      • an9991 Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 12:22
        kocibrzuch napisał:

> PT. Organizatorzy Wystawy.
        > To naprawdę podłe, tak naruszać samopoczucie wielu ludzi.
        > Popełniliście największy z możliwych występków przeciw człowieczeństwu -
        > naruszyliście prawo do hipokryzji i prawo do wygodnictwa.
        > Biada Wam!
        podłe jest zrównywanie aborcji z masakrami w ruandzie czy byłej jugosławii;
        hipokryzją jest nie zauważać problemu podziemia aborcyjnego gdzie w fatalnych
        warunkach dokonywane są zabigi usunięcia ciąży
    • czwartaa Re: Dlaczego? 21.06.05, 11:34
      Gzdie się dzieje coś podłego ,wstrętnego wiadomo,że to LPR i jej
      bojówki.Dlaczego,doświadczeni hitleryzmem,stalinizmem nie umiemy tym faszystom
      od Giertycha przeciwstawić się?
    • chris-joe Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 11:38
      Czyli co?
      Zdjecie poszarpanych dzieciecych zwlok na glownym deptaku miasta- to "edukacja",
      ale fotka dwoch usmiechnietych dziewczyn trzymajacych sie za rece- to "agresywna
      propaganda"?......
      • pantanal Prawda bywa brzydka, a klamstwo ujmujace 21.06.05, 11:40
        chris-joe napisał:

> Czyli co?
        > Zdjecie poszarpanych dzieciecych zwlok na glownym deptaku miasta- to "edukacja"
        > ,
        > ale fotka dwoch usmiechnietych dziewczyn trzymajacych sie za rece- to "agresywn
        > a
        > propaganda"?......
        • pandada Re: Prawda bywa brzydka, a klamstwo ujmujace 22.06.05, 00:26
          Jakie kłamstwo pajacu? Prawdę, która ci się nie podoba nazywasz "ujmującym kłamstwem"? Może jeszcze w imię "Prawdy" pokażecie zdjęcie księdza gwałcącego dziecko?!
          Pięknym kłamstwem to jest troska Kościoła o biedotę! To taka troska, aby biedoty nie zabrakło, bo w niej i analfabetach Kościół zawsze ma spore poparcie.
    • yeti21 wolność słowa dla wszystkich, nasze prawo 21.06.05, 11:41
      Sekularyzacja życia jest na porządku dziennym za 20 - 30 lat katolików w Polce
      może być 40% z tędencją spadkową. Dlatego pytam się dlaczego wszystkich
      denerwuje kościół , szczególnie ateistów,deistów, homofobów, którzy walczą z
      wiatrakami, czego wszyscy się boją. Jeśli jesteś ateistą to z czym walczysz
      skoro Boga nie ma.
      Co do akcji popieram, każdy ma prawo wyrażać własne zdanie żyjemy naszczęście w
      WOLNYM kraju, a ta akcja na pewno nie była sponsorowana przez Kościół bo on
      unika kontrowersji (czyt. Kościuł jako całość a nie jednostki typu ks.
      Jankowski), gdyż przyniosła by mu więcej straty niż porzytku. Ja popieram tą
      akcje i mam do tego prawo, a Ty człowieku uszanuj moje zdanię, a nie broń się
      antyklerykalizmem stając się nietolerancyjnym rasistą pewnej nacji społecznej.
      • an9991 Re: wolność słowa dla wszystkich, nasze prawo 21.06.05, 12:41
        yeti21 napisał:

> Sekularyzacja życia jest na porządku dziennym za 20 - 30 lat katolików w Polce
        > może być 40% z tędencją spadkową. Dlatego pytam się dlaczego wszystkich
        > denerwuje kościół , szczególnie ateistów,deistów, homofobów, którzy walczą z
        > wiatrakami, czego wszyscy się boją. Jeśli jesteś ateistą to z czym walczysz
        > skoro Boga nie ma.
        > Co do akcji popieram, każdy ma prawo wyrażać własne zdanie żyjemy naszczęście
        w
        > WOLNYM kraju, a ta akcja na pewno nie była sponsorowana przez Kościół bo on
        > unika kontrowersji (czyt. Kościuł jako całość a nie jednostki typu ks.
        > Jankowski), gdyż przyniosła by mu więcej straty niż porzytku. Ja popieram tą
        > akcje i mam do tego prawo, a Ty człowieku uszanuj moje zdanię, a nie broń się
        > antyklerykalizmem stając się nietolerancyjnym rasistą pewnej nacji społecznej.

omofobów denerwuje kościół? może jakiś jeden się znajdzie ale większość chyba
        stoi za nim murem; nikt nie walczy z bogiem tylko z ludźmi (i raczej spiera
        się) a właściwie z ich poglądami; ja osobiście nie mam nic przeciwko tym
        plakatom uwżam je jednak za demagogiczne i sprowadzające dyskusję o prawie do
        aborcji na niewłaściwy poziom
    • cleopathre Chyba kogoś ostro pogięło 21.06.05, 11:52
      To wstyd i hańba,że w Polsce takie rzeczy się dzieją.Komuś chyba zabrakło smaku
      i pokory wobec cierpienia i śmierci. Jak można dzieciom pokazywać takie
      obrazy.Zresztą ktoś też jest marnym psychologiem, bo jeszcze nie widziałam by
      brutalność i potworność oglądana bez odpowiedniej dojrzałości miała dobry
      wpływ. Raczej spowoduje trwały uraz i lęk, albo zobojętnienie. A takie odczucia
      zawsze są początkiem złego...Gratuluje autorom i miastu, za wyrażanie zgody tak
      po prostu...Ostra łapówka chyba poszła...
      Cleo
      • vip_wielka8 Piotrkowska w Łodzi 21.06.05, 12:02
        ... jak Museo del Prado w Madrycie - tam też należałoby dzieciom wstępu
        wzbronić.
        eeweems.com/goya/saturn.html
    • kubsio Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 11:54
      Czytajac towj post od razu widac ze zdjec nie widziales.
      Pewnie jakbys je widzial nie mowilbys o realnim ksztalcie probelmu bla bla
      bla...
      Ogladanie rozbebeszonych zwlok przez dzieci nie ma nic wspolnego z
      uswiadamianiem. Ja jako osobo dorosla nie chce tego ogladac i naprawde nie
      wazne czy jestem za abrcja czy przeciw.
    • jaro_ss Taka właśnie jest aborcja i się dzieje na prawdę.. 21.06.05, 11:55
      Teraz wam się obrazki nie podobają, a niech wiedzą już dzieci, jakimi potworami
      potrafią być ich rodzice, i jakimi potworami są panie orędujące za aborcją,
      takie Jarugi i inne....

A jak ładny, schludny stateczek przyjedzie taką właśnie rzeź pzeprowadzać to
      niby wszystko ładnie???

Bardzo dobra wystawa, bo rzeczywistość właśnie tak wygląda.....
      • yeellow Re: Taka właśnie jest aborcja i się dzieje na pra 21.06.05, 11:57
        Az chyba pojade do Lodzi, zobaczyc te rzeczywistosc... A nie ma czasem tej
        wystawy w sieci? Nie lubie komentowac czegos, czego nie widzialem.

--
        • vitmik WIELKIE DZIĘKI TYM KTÓRZY SKASOWALI MOJE POSTY 21.06.05, 12:04
          DEMOKRACI QRWA MAĆ SIĘ ZNALEŹLI. JAK NIE CHCECIE ZEBY LUDZIE POZNAWALI PRAWDE
          TO DALEJ TAK RÓBCIE.
          • yeellow Re: WIELKIE DZIĘKI TYM KTÓRZY SKASOWALI MOJE POST 21.06.05, 12:07
            A jaka jest prawda? Umiesz ja glosic bez uzywania brzydkich wyrazow i obrazania
            wszystkich dookola?
            Niektore Twoje posty jeszcze sie uchowaly, wiec mozna poszukac resztek PRAWDY ;-
            )

--
            • vitmik Re: WIELKIE DZIĘKI TYM KTÓRZY SKASOWALI MOJE POST 21.06.05, 12:11
              a wiesz czemu tak jest? bo jak tymi ludzmi nie wstrząśniesz obrazem, słowami,
              krwią to na nic nie zareagują idalej będą żyć w przekonaniu że otaczający świat
              jest idealny. a dobrze wiesz ze tak nie jest. szkoda ze jestesmy po drugich
              stronach barykady bo byłby z ciebie fajny rozmowca. ale ani ty ani ja sie nie
              zmienimy. ani nas ani naszych poglądów. tak własnie rodza sie konflikty
              • kika-kiki PROTEST 21.06.05, 12:11
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=25477120
              • yeellow Re: WIELKIE DZIĘKI TYM KTÓRZY SKASOWALI MOJE POST 21.06.05, 12:15
                Moim zdaniem wlasnie dlatego, ze jestesmy po drugich stronach barykady to
                mozemy dyskutowac :-). Jakbysmy byli po tej samej, to pozostaloby poklepywanie
                po ramieniu. I nie musi byc konfliktow, przeciez mozna spierac sie pogodnie i
                bezkonflitowo. Mam znajomych o roznych pogladach, czasem ostro dyskutujemy, ale
                konfliktu nie ma.

Ja uwazam, ze wstrzasanie ma czesto skutek wrecz odwrotny. Czlowiek nie lubi
                jak nim potrzasac, trudno zaskarbic sobie w ten sposob czyjas sympatie. Lepsze
                sa spokojne, rzeczowe argumenty.
                A jak ktos pisze wielkimi literami (czyli wrzeszczy) i rzuca wulgaryzm co
                drugie slowo, to mnie odpycha niezaleznie od tego, po ktorej stronie barykady
                sie znajduje (to nie do Ciebie, to uwaga ogolna).

--
                • vitmik Re: WIELKIE DZIĘKI TYM KTÓRZY SKASOWALI MOJE POST 21.06.05, 12:17
                  to akurat miał być wrzask złości na kasacje. fakt, z wulgaryzmami przesadziłem
                  i przyznam sie do tego,ba nawet przeprosze. ale nie wszystkich
                • rnrr Re: WIELKIE DZIĘKI TYM KTÓRZY SKASOWALI MOJE POST 21.06.05, 12:22
                  No własnie yellow. Pamietasz liczne posty o pewnych organizacjach typu
                  Faszyści, Matoły itd itp. To mnie odrzucało!!! Jednak do tego co piszesz to
                  rzeczywiście wstrząsanie ma często skutek odwrotny. I tak to się niedawno stało
                  z pewnym wydarzeniem. Co do tej wystawy to śmierć zawsze szokuje i wywołuje
                  wstrząs no moze nie zawsze przypuszczam, ze niektórzy przyjadą popatrzą i nic
                  ich to nie obejdzie. Skoro dla organizatorów wystawy aborcja to śmierc, a
                  smierc to coś wstrząsającego to raczej normalne ze odwołali sie do takiego
                  wstrząsu i mieli do tego świete prawo, o ile uzyskali wszystkie zezwolenia na
                  to by mogli tą wystawe na Piotrkowskeij ustawic. Zdaje sie, ze co raz tam sie
                  jakaś wystawa odbywa. Nie rozumiem wrecz czemu spacerujacy nie mogą popatrzeć
                  na obraz aborcji w ten sposób. Niech popatrzą i ocenią. Jak to przyniesie
                  odwrotny skutek to przyniesie i tyle.
                  • yeellow Re: WIELKIE DZIĘKI TYM KTÓRZY SKASOWALI MOJE POST 21.06.05, 12:25
                    Ok. A gdyby to byly drastyczne (widzialem takie, ze nie chcialbym ich drugi raz
                    ogladac) zdjecia z wypadkow drogowych? Pod haslem walki z piratami drogowymi?
                    Tez dobrze?

--
                    • vitmik Re: WIELKIE DZIĘKI TYM KTÓRZY SKASOWALI MOJE POST 21.06.05, 12:30
                      widzialem takie zdjecia wyslalem je znajomym i wszyscy zaczeli ostrozniej i
                      wolniej jezdzic. odniosly skutek
                      • yeellow Re: WIELKIE DZIĘKI TYM KTÓRZY SKASOWALI MOJE POST 21.06.05, 12:40
                        Czy wywiesilbys je na ulicy? Czy ostrzegles znajomych, ze zawieraja tresci
                        drastyczne? Czy widzialy je male dzieci?

--
                    • rnrr Re: WIELKIE DZIĘKI TYM KTÓRZY SKASOWALI MOJE POST 21.06.05, 12:43
                      Nie wiem czy planujesz mnie tym retorycznym pytaniem zakskoczyć, ale czarne
                      punkty i zdjecia ofiar wypadków bardziej przmówią do świadomości ludzkiej niż
                      tysiące artykułów w gazetach czy programów telewizyjnych bo chyba sprawią, ze
                      cześć ludzi pomysli: po co jechać tak szybko, po co? Nie wiedzę w nich nic
                      złego skoro mają słuzyć poprawie bezpieczeństwa. Ba nawet sobie przypomniałem
                      teraz, ze widziałem kiedyś prezentacje pokazującą kampanie społeczne na temat
                      bezpieczeństwa jazdy w USa i tam czesto sie odwołano do takich zdjeć. Kampania
                      przynosiły skutek. Czy zas na tym tle mozna przedstawiać aborcje w ten sposób!
                      Jezeli ogranizatorzy uznale, ze tak, ze to słuzy kampanii zachęcającej do
                      rezygnacji z zabiegu i zmienia swiadomosc ludzką w tej materii to pewnie tak.
                      • yeellow Re: WIELKIE DZIĘKI TYM KTÓRZY SKASOWALI MOJE POST 21.06.05, 12:48
                        Ja nie mowie o niewinnych czarnych punktach, czy wrakach przy jezdni. Mowie o
                        zdjeciach na ktorych widac mozg rozmazany na jezdni i tego typu
                        przyjemnosciach. Czy w USA takie zdjecia powieszono na ulicy i pokazywano
                        dzieciom???

--
                        • rnrr Re: WIELKIE DZIĘKI TYM KTÓRZY SKASOWALI MOJE POST 21.06.05, 12:59
                          Pamietam, ze z prezentacji którą ogladalem utkwił mi w pamiecie bilboord z na
                          którym była kawałek samochodu rozwalonego krew na jezdni i wykręcona ręka z
                          której własnie ciekła krew. Nie widziłem reklam telewizyjnych, ale one były z
                          tego co opowiadała prezentarka kampanii o wiele bardziej dramatyczne i
                          przekonywujące. Wracając do tematu i kwestii pokazywania dzieciom to
                          odpowiedziaęłm komus w poniższych postach wiec nie będe powtarzał bo pewnei
                          przeczytasz
                          • yeellow Re: WIELKIE DZIĘKI TYM KTÓRZY SKASOWALI MOJE POST 21.06.05, 13:02
                            Widzialem. Zdjec o ktorych mowie raczej bys nie zapomnial...

--
    • krzysztof3 Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 12:11
      Jak nie handel skorami, czy afera CBS wsparta idiotyczna wspolpraca komendanta
      policji z dziennikarzami GW, to znowu udzielenie zezwolenia na szokujace
      performance w centrum miasta, za ktore "Organizator z góry zapłacił .....
      sumie ... 315 zł".
      I za co my placimy podatki, skoro tacy debile podejmuja decyzje w naszym
      imieniu i za nasze pieniadze? A jak juz cos idiotycznego wymysla, to nawet na
      tym nie potrafia zarobic.
    • nauma Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 12:11
      Nie mieszkam w Łodzi - ale ilustrowaną zdjęciami i filmami tematykę aborcyjną
      oglądałem wielokrotnie.
      Mimo to jestem za prawem do aborcji. Chociaż ani ja, ani moja narzeczona pewnie
      nigdy byśmy się na nią nie zdecydowali. Chyba, że mielibyśmy 100% pewności, że
      życie naszego dziecka byłoby jednym wielkim cierpieniem.
      Tak czy owak uważam, że pokazywanie WSZYSTKIM takich rzeczy to sukinsyństwo.
      Zwłaszcza pokazywanie dzieciom i matkom w ciąży.
      O wiele więcej z nas wszystkich czeka sekcja zwłok niż aborcja. Proponuję
      zrobić z tego wystawę, najlepiej przy kościołach albo cmentarzach... Zwłaszcza,
      że w sekcji zwłok nie ma nic nagannego, więc nikt się nie przyczepi!
      • mmos1 No i właśnie nie rozumiesz problemu 21.06.05, 22:27
        Nie chodzi o robienie kontrowersji. Chodzi o pokazanie PRAWDY.

Tym rózni sie pokazywanie zdjęć wypadków i aborcji od skecji zwłok. Bo
        pokazywanie sekcji zwłok nie na naprawę ludzkich zachować.

Co znaczy, że dziecko miałoby 100% szans na bycie jednym wielkim cierpieniem.
        Czy dziecko z głębokim upośledzeniem np. zespólem Downa to jedno wielkie cierpienie.
        A jakby miało 90% szans ?
        • nauma Re: No i właśnie nie rozumiesz problemu 22.06.05, 13:45
          MMos1,
          pokazuj swoim dzieciom poharatne zwłoki, życzę dobrej zabawy...
          Zaś jeśli chodzi o cierpienie, chodzi mi o dzieci albo nie mające szansy życia
          po porodzie, albo przypadku typu brak połączeń między półkulami mózgowymi
          połączony z deformacją wszystkich kończyn oraz niewydolnością części organów
          wewnętrznych oraz wszystkich zmysłów poza dotykiem i... odczuwaniem bólu. W
          mojej dalszej rodzinie urodziło się takie dziecko. Jego życie "rośliny" to
          praktycznie tylko i wyłącznie ból...
          I jeszcze jedno: zespół Downa nie jest DLA MNIE podstawą dla aborcji. Ale
          rozumiem ludzi, dla których jest. Dla mnie 90% nie równa się 100%, tak samo jak
          99% nie równa się 100%. Kapewu?
    • domk1 KATOLICKA PORNOGRAFIA NA ULICACH...... 21.06.05, 12:11
      I świetoszki nie protestują przeciwko drastycznym obrazkom.....
      Ot, obłuda....
      • duna24 Re: KATOLICKA PORNOGRAFIA NA ULICACH...... 21.06.05, 13:20
        dobre, hihi

zapytaj pierwszego lepszego buddystę,

Oni nie wierzą w Boga (żeby nie było wątpliwości)

Bezsensowanie generalizujesz problem, zjawisko....
    • szakaraka tak będą wyglądac nasze ulice jak wygra LPR! 21.06.05, 12:13
      klasyczne manipulowanie treścią, zestawianie tematów jednoznacznie negatywnych z
      innej beczki z dwuznacznymi w celu osiągnięcia oczekiwanego celu, szokowanie w
      celu zwrócenia na siebie uwagi - przedwyborcze zabiegi wymykające się spod
      kontroli -umysłu i wyczucia smaku. Gratulacje dla wydających zgodę na "wystawę"
      bez pytania o treść fotografii, nie do uwierzenia!
      • pantanal Gdyby tylko tak, to jeszcze pol biedy! 21.06.05, 12:19
        Gorzej, jesli LPR, zastepczo poslugujace sie (rzeczywiscie nagannym) problemem
        aborcji, bedzie nam urzadza spektakle teczkowe w najlepszym stylu Josepha Mac
        Carthy'ego lub Andrieja Wyszynskiego
    • rembka Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 12:16
      A co ma do tego masakra w Rwandzie? Dlaczego ja i moje dzieci maja 'za kare'
      ogladac ten koszmar? To jest jawne i bezczelne pogwalcenie swobod
      obywatelskich, nikomu nie wolno narzucac swoich pogladow, tutaj: sposobu na
      walke z aborcja. Wysoce niestosowne, niesmaczne i kabotynskie podejscie do tej
      sprawy. Jesli to w taki sposob walczy sie o zycie, do dlaczego nie wprowadza
      obowiazkowych wycieczek do prosektorium, zeby sobie obejrzeli ofiary wypadkow,
      dla tych kierowcow, ktorzy po pijanemu jezdza i narazaja ludzi na smierc? O
      wiele wiecej osob umiera w ten sposob, anizeli jest aborcji. I mowie o
      doroslych i dzieciach z rodzinami i pelna swiadomoscia swojej tozsamosci, ktore
      gina pod kolami samochodow prowadzonych przez pijanych bydlakow. To ofiary
      ktore to dla mnie zasluguja na wiecej uwagi niz nie zdolne do samodzielnego
      istniena plody - sorry, ale gdzies sie kreske rysuje miedzy tym, co w ludzkim
      sumieniu, a miedzy tym co jest przestepstwem wobec spoleczenstwa.
      • frisky2 Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 12:30
        to nie kwestia ile ludzi ginie pod kolami, a ile w wyniku aborcji. jedno i
        drugie jest tragedia. ofiary wypadkow pokazuje sie - stoja bilboardy czasami z
        haslami, zeby jechac ostroznie, i co - jestes przeciwna temu?
        to nie jest pogwalcenie swobod obywatelskich ani agitacja przeciw aborcji. to
        jest uswiadomienie ludziom czym jest aborcja, bo wielu - wiekszosc chyba - nie
        zdaje sobie z tego sprawy.
      • hiperrolnik Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 12:37
        Jesli to w taki sposob walczy sie o zycie, do dlaczego nie wprowadza
        > obowiazkowych wycieczek do prosektorium, zeby sobie obejrzeli ofiary
        wypadkow,
        > dla tych kierowcow, ktorzy po pijanemu jezdza i narazaja ludzi na smierc?

no wlasnie, dlaczego? to dobry pomysl
    • frisky2 Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 12:23
      przeciwnicy wystawy mowia: przerazajaca, szokujaca, straszna. Bo taka jest
      aborcja, wiec moze dobrze ze problem ujrzal swiatlo dzienne i ludzie moga teraz
      dyskutowac o aborcji wiedzac ze jest czyms strasznym, a nie zwyklym zabiegiem.
      • yeellow Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 12:27
        Tez dobrze?

--
      • kika-kiki BREDNIE 21.06.05, 12:27
        ja mogę dyskutować kiedy chcę, z kim chcę i jeśli chcę, zmuszanie mnie do tego
        jest, hmmm niedelikatnością, ale serwowanie tego moim dzieciom jest
        przestępstwem
        • r306 Re: BREDNIE 21.06.05, 12:43
          > ja mogę dyskutować kiedy chcę, z kim chcę i jeśli chcę, zmuszanie mnie do
          > tego jest, hmmm niedelikatnością,
          Wlasnie podwazyles sens 'kina moralnego niepokoju', ze o sensie isnienia
          agencji reklamowych i specow od marketingu nie wspomne.

> ale serwowanie tego moim dzieciom jest
          > przestępstwem
          Tak, tu sie zgodze - zagrano bardzo 'grubo'. Odbylem juz jednak tyle dyskusji
          na temat aborcji, ze powoli tez sie redykalizuje i sklaniam sie, choc bardzo
          niechetnie, aby ludziom unaoczniac takie rzeczy. To ciagle bicie piany "od
          kiedy czlowiek" jest juz tylko biciem piany...
          • kika-kiki mylisz się 21.06.05, 12:48
            czym innym jest świadomy wybór i zgoda np. na film czy relkamę oraz dojrzałość
            do jej analizy, a czym innym jest zamach na prawo do harmonijnego rozwoju
            dziecka
            • r306 Re: mylisz się 21.06.05, 12:52
              > czym innym jest świadomy wybór i zgoda np. na film czy relkamę
              Przepraszam - wybierasz reklame? ;) Zartujesz? ;) Co do filmu sie zgodze - tu
              masz wybor, ale przyklad kina moralnego niepokoju podalem raczej w
              kontekscie "prowokowania do myslenia", do wyzbycia sie tego nieprzemakalnego
              plaszczyka "jest jak jest".

> a czym innym jest zamach na prawo do harmonijnego rozwoju
              > dziecka
              W kontekscie dzici napisalem, ze ta kampania budzi moj wewnetrzny sprzeciw. Nie
              wiem wiec czemu do tego wracasz.
              • kika-kiki Re: mylisz się 21.06.05, 13:05
                nie żartuję, ponieważ jestem dojrzała do przyjęcia przekazu; może on wzbudzić
                mój niesmak, sprzeciw, oburzenie, ale sobie z tym poradzę, nie runie dzięki
                temu moje poczucie bezpieczeństwa, więc jak jasno z tego wynika, gardłuję tu
                nie w swoim imieniu, ale dzieci i dlatego do tego wracam,

• r306 Re: mylisz się 21.06.05, 13:11
                  "Zartuje" bylo o wolnosci wyboru reklamy. Jesli sadzisz, ze takowym masz, a to
                  wynikalo z Twojej poprzedniej wypowiedzi, to znaczy, ze zartujesz.

> ponieważ jestem dojrzała do przyjęcia przekazu
                  Teraz jakis spec od socjotechniki smieje sie z Ciebie baaardzo szczerze.

Gardlowac? Chyba raczej nalezy zlozyc w sposob przemyslany doniesienie do
                  prokuratury i tyle. Zdecydowanie lepiej wowczas przysluzysz sie swoim dzieciom.
                  • kika-kiki Re: mylisz się 21.06.05, 13:15
                    nie żartuję, ze specjalistą od socjotechniki jestem za pan brat, to mój kolega
                    przy sąsiednim biurku, razem pracujemy w tej branży, na kinie też się znam,
                    jestem reżyserem
                    • r306 Re: mylisz się 21.06.05, 13:23
                      No wiec, na mily Bog, nie mow, ze kampanie reklamowe opieraja sie na zasadzie
                      wolnosci wyboru, bo jak Ci ktos uwierzy, to sporo ludzi straci prace - w tym
                      byc moze Twoj kolega.
    • izasniecinska Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 12:27
      Wystawa jest wstrząsająca, sama aborcja jest złem, ale czy mój 3 letni synek
      musi to oglądać, czy śmierć i krew muszą być podawane na tacy? Czy chodzi o to,
      żeby nawet najmłodszych "karmić" takimi obrazkami? Niech będzie wystawa, ale
      nie w miejscu, gdzie nawet nie chcąc trzeba będzie ją obejrzeć.
      • pantanal Z tym akurat moge sie zgodzic 21.06.05, 12:32
        izasniecinska napisała:

> Wystawa jest wstrząsająca, sama aborcja jest złem, ale czy mój 3 letni synek
        > musi to oglądać, czy śmierć i krew muszą być podawane na tacy? Czy chodzi o to,
        >
        > żeby nawet najmłodszych "karmić" takimi obrazkami? Niech będzie wystawa, ale
        > nie w miejscu, gdzie nawet nie chcąc trzeba będzie ją obejrzeć.
      • visenna2 Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 14:54
        Masz absolutną rację, tylko że jeśli wystawa będzie w miejscu zamkniętym , to
        nikt jej nie będzie chciał obejrzeć, a już na pewno nie pójdą tam zwolennicy
        aborcji (do których ta wystawa jest adresowana), żeby na to nie patrzeć, bo po co.
        • pandada Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 22.06.05, 00:39
          A kto lubi patrzeć na takie rzeczy i by poszedł dobrowolnie na wystawę? Tylko wykolejeńcy! Moze jeszcze puszczajcie pedofilskąpornografię, aby pokazać, że jest zła! Człowiek dojrzały potrafi sobie wyobrazić czym jest zabijanie płodu bez zdjęć mordowanych afrykańskich dzieci. Człowiek niedojrzały wyjdzie z takiej konfrontacji okaleczony.
          Do pierdla organizatorów!!!
    • mychaw Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 12:33
      Niestosowne!! a zabijanie jest stosowne. Ludzie przeciez, zeby dotrzec do tych
      nieczułych pozbawionych skrupułów tak właśnie trzeba, przeciez ksiądz kazaniem
      ich nie nawróci, bo pewnie nie chodza do kościoła. A, że to zabójstwo trzeba
      mówić wprost. Może się i ktoś zgorszy, lae jedna uratowana owieczka bardziej
      cieszy, jeżeli dziei tym obrazom jakas dziewczyna powstrzyma się od aborcji to
      ma to swój sens.
    • facet123 Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 12:35
      To, że wystawa ma propagować postawę antyaborcyjną nie ma tu nic do rzeczy.
      Organizatorzy tej wystawy w miejscu publicznym na widoku dzieci umieścili
      obrazy, które normalnie, np. w telewizji zostałyby dopuszczone do emisji po
      23:00 i ze specjalnym zastrzeżeniem, że zawierają zdjęcia drastyczne i nie
      powinny być oglądane przez dzieci.
      Choćby dlatego prawo zostało złamane i organizatorzy powinni zostać ukarani.
      Równie dobrze mogliby tam zaprezentować ostrą pornografię, pedofilię i
      zoofilię - żadna róznica, dziecko i tak nie będzie zwracać uwagi "co autor miał
      na myśli" za to potwornie się przestraszy.

• hiperrolnik Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 12:39
        > Choćby dlatego prawo zostało złamane

jakie prawo?
        • facet123 Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 15:59
          To samo prawo które zabrania w miejscu publicznym eksponować treści
          pornograficzne, drastyczne, czy w jakiś inny sposób naruszające poczucie
          estetyki. Jestem pewien, że przepis taki istnienie.
      • alienor Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 12:51
        Skrajna prawica w polskim wydaniu ma problem ze zrozumieniem pewnych
        podstawowych kwestii zwaizanych z demonstrowaniem wlasnych pogladow przez rozne
        osoby i srodowiska. Jesli geje chca przejsc ulicami Warszawy w okreslonym dniu
        i w okreslonych godzinach to jest zle, bo "narzucaja sie" innym ze swoja
        homoseksualnoscia albo artystka wystawia swoje kontrowersyjne instalacje w
        galerii, do ktorej mozna wejsc, ale NIE MA OBOWIAZKU, to tez jest
        nieakceptowalne dla prawicowcow i do sadu z nia. Natomiast Oni beda
        demonstrowac swoje poglady gdzie chca i jak chca. Dlaczego? Bo sa to poglady
        jedynie sluszne, prawdziwe i normalne, oczywiscie! I dzieci, ktorych niewinne
        oczka nie powinny ogladac parady gejow, jak najbardziej powinny zobaczyc rzez w
        Ruandzie w zestawieniu z usunietymi plodami. To jest sluszne i dobre, a jesli
        tego nie rozumiesz, to cos jest z toba nie tak, obywatelko/obywatelu.
        Ufff! Mam nadzieje, ze ktos zostanie za to ukarany i ze to beda wlasciwe osoby,
        a nie kozly ofiarne.
        • mmos1 Są jakieś Jarugi itp w rządzie 21.06.05, 22:34
          Wiesz sa jakieś panie w rządzie za które płacę i które zajmują się zmienianiem
          instrukcji w meblach w ramach walki ideologicznej i jakoś z tym muszę żyć.
          Trudne to ale uczy cierpliwości.
          Więc pociesz się, że ni tylko lewacy są czasami narażeni na ataki ideologiczne.
          • pandada Re: Są jakieś Jarugi itp w rządzie 22.06.05, 00:43
            Czy to ma być śmieszne? Jak można porównywać zabiegi stylistyczne w wąsko znanych tekstach z epatowaniem makabrycznymi widokami m.in. dzieci (i to nie tylko "lewackich")?
            "Indoktrynacja" to zużyte słowo. Tę "wystawę" nazwałbym wizualnym gwałtem ze szczególnym okrucieństwem na ofierze przypadkowej i zbiorowej.
            Do pudła organizatorów!!! Degeneratów trzeba izolować i przykładnie karać!
    • duna24 BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 12:40
      Życie zaczyna się w chwili poczęcia, nie np. w 10 tygodniu.

I to nie chodzi o żadne katolickie agitowanie.

Zapytajcie pierwszego lepszego buddysty.

Wystawa to świetny szok. Polacy są tak obojetni i pozbawieni wyobraźni, że tylko kawa na ławę do nich dociera.
      Smutne, ale widać tak z naszym narodem, znieczulonym trzeba.
      Pewnie Europie też przydałby się tak szok.

Popieram, nawet jeśli to akcja LPR (nie znoszę) to ważna.
      Niech młode pokolenie wie czym jest zabijanie niewinnego dziecka w brzuchu matki.
      Niech widzi, bo widać samo słowo nie dociera do ludzi. Trzeba im pokazać.
      • yeellow uwaga: powtarzam do znudzenia :-) 21.06.05, 12:42
        Tez powinny wisiec na ulicy?

--
        • rnrr Re: juz odpowiedziałem na przykładzie USA 21.06.05, 12:46
          i tamtejszych kampanii z których wynikami miałem okazje sie zapoznać nie tak
          znowu dawno.
          • yeellow Re: juz odpowiedziałem na przykładzie USA 21.06.05, 12:49
            na ulicy i dostepne dla dzieci? To chyba mowimy o innych zdjeciach...

--
        • duna24 Re: uwaga: powtarzam do znudzenia :-) 21.06.05, 12:47
          Tak, tylko to widać ma szansę przemówic do człowieka.
          Jak widać straszenie policji mandatami nic nie daje.
          Sytuacja od lat bez zmian.
          Tylko szok przemawia...
          niestety
          • yeellow Re: uwaga: powtarzam do znudzenia :-) 21.06.05, 12:50
            dostepne publicznie i dla dzieci? Az chyba poszukam tych linkow, chociaz nie
            chce psuc Ci dnia...

--
            • r306 Re: uwaga: powtarzam do znudzenia :-) 21.06.05, 13:06
              > dostepne publicznie i dla dzieci?
              Kampania "Bo zupa byla za slona" - nie ten kaliber - fakt, ale dostepne.

Tylko widzisz, podales zly przyklad. Nie tak dawno "Oska" z grupa "Tworzywo"
              zrobila feministyczna kampanie o wykorzystywanych seksualnie kobietach. Grafiki
              pojawily sie na tramwajach w Wawie. I wowczas LPR i PiS strasznie protestowaly.
              Wlasnie wowczas po tej "prawej" stronie pojawialy sie glosy: "a jak to wplynie
              na dzieci".
              Tak - ludzie stojacy za ta wystawa, to skonczeni hipokryci. Tu sie zgadzam.
              Co jednak w niczym nie zmienia faktu, ze aborcja to zabijanie czlowieka, tak
              samo jak eutanazja. Oba te zabojstwa sa tez popelniane z pelna hipokryzja
              (druga strona medalu heh), bo plod z kubelka nie krzyknie o pomoc, jego "nie
              ma", a eutanazja wyglada jak "zasniecie", wiec tez "problemu nie ma".
              Po prostu ta kampania odzwierciedla jedna rzecz - ze czlowiek, mimo calego
              swojego rozwoju cywilizacyjnego, wciaz pozostaje ciemnym zwierzatkiem, ktory
              wyznaje zasade "czego oko nie widzi, tego sercu nie zal". I to jest najbardzje
              WSTRZASAJACE!!!!
              • yeellow Re: uwaga: powtarzam do znudzenia :-) 21.06.05, 13:12
                Przyklad wydaje mi sie adekwatny - tu i tu drastyczne zdjecia. Nie do
                porownania z podbitym kobiecym okiem.

Co do eutanazji, to jest to raczej samobojstwo. Odbywa sie na wyrazne zyczenie
                zainteresowanej osoby. Co do aborcji, to kwestia sporna jest, czy usuwa sie
                plod, czy dziecko. Czyli pytanie o kwestie poczatku zycia. Zreszta koniec tez
                budzi problemy - patrz niedawna sprawa kobiety w stanie wegetatywnym
                (przebywajacej w nim przez wiele lat!) w USA. Dla jednych byla czujaca osoba,
                dla innych warzywem, sztucznie podtrzymywanym przy zyciu. Sekcja zwlok akurat
                wykazala racje drugiej strony, ale problem bedzie sie jeszcze wielokrotnie
                powtarzal. A wraz z postepami medycyny bedziemy swiadkami jeszcze ciekawszych
                sporow...

--
              • rnrr Re: uwaga: powtarzam do znudzenia :-) 21.06.05, 13:16
                bardzo rozsadnie powiedziane
              • duna24 Re: uwaga: powtarzam do znudzenia :-) 21.06.05, 13:18
                "czego oko nie widzi, tego sercu nie zal". I to jest najbardzje
                WSTRZASAJACE!!!!"

a czy tak nie jest w przypadku ludzi podpisujących się pod prawem do aborcji??

Ja nigdy nie usunełabym ciąży...ale ile osób to czyni
                Czy nie są mordercami z wygody? i głupoty (gdy się nie zabezpieczają)
                To niżej niż zwierzątka.
              • kika-kiki r306! 21.06.05, 13:21
                przecież musisz rozumieć, że dyskusja tyczy nie aborcji, ale prezentacji i
                manipulacji, ps zdjęcia niosą ze sobą o wiele silniejszy przekaz niż reklamy,
                one idę mówią o rzeczywistości a nie o kreacji, z kreacją daje sobie radę
                średnio przeciętny pięciolatek, z dokumentem nawet i 15 latek nie
                • r306 Re: r306! 21.06.05, 13:42
                  > przecież musisz rozumieć, że dyskusja tyczy nie aborcji, ale prezentacji i
                  > manipulacji
                  Ha! Bingo! O czym toczy sie dyskusja? Taki wlasnie jest chwyt tej kampani!
                  1. Zwrocic uwage.
                  2. Przytrzymac uwage.
                  3. Zmusisc do rozmowy na temat samej kampanii.
                  4. Zidentyfikowac kampanie z tematem/produktem

To nie sa fotki zmontowane i przedstawione przypadkowo przez jakiegos amatora z
                  LPR. Ty sie zajela za pieniadze jakas niezla agancja REKLAMOWA i zajela sie tym
                  nad podziw dobrze. Wystarczy przesledzic te dyskusje.

> one idę mówią o rzeczywistości a nie o kreacji, z kreacją daje sobie radę
                  > średnio przeciętny pięciolatek, z dokumentem nawet i 15 latek nie
                  Myslisz sie. Co raz trudniej ludziom jest odroznic kreacje od rzeczywistosci.
                  Ludzie, nawet niezaleznie od wieku, nie radza sobie juz ani z kracja ani z
                  dokumentem.
                  Chyba nie musze przytaczac przykladow?

A co samego dokumentu. Jako profesjonalistka w tej dziedzinie powinnas miec
                  swiadomosc, ze w czasie kultury "popkornu", dokument jako sposob przekazu
                  stracil dla ludzi na atrakcyjnosci - jest zbyt malo dynamiczny, nie
                  zawiera "wszystkiego w pigulce", jest meczacy (strasznie nie "trendy") w
                  odbiorze, bo wymaga dlugotrwalego skupienia i analizy.
                  Oczywiscie mozna kontrargumentowac, ze ostatnie dwa lata, to duzy wzrost
                  zainteresowaia dokumentem jako sztuka w swiatowym kinie, ale jak na
                  razie "Herkulesa" (to dopiero wstrzasajacy obraz!!!!) nie mozna obejrzec w TV
                  mimo, ze zrobiona go za moje pieniadze z abonamentu. O ile wiem, to "lecial"
                  tylko raz...
      • kika-kiki Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 12:45
        szokuj się więc do woli, ale pomyśl jakie skutki może wywołać taki szok w
        psychice dziecka
        • duna24 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 12:49
          może jak będą starsze nie popełnią błędów rodziców, bo aborcja będzie się dla nich kojarzyła z horrorem, ze wstrząsającymi zdjęciami.
          Może, bo człowiek ma krótką pamięć.
          • kika-kiki Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 13:12
            jako kolejny etap waszego rozwoju proponuję waszym przyszłym dzieciom
            prezentację zdjęć ofiar morderstw i gwałtów w celach prewencyjnych i jako
            dodatkowe wzmocnienie wysiłków wychowawczych
            • duna24 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 13:13
              OK, jestem za :)
              • pandada Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 22.06.05, 00:49
                No i pornuski pedofilskie z udziałem księdza (prawdziwego), nauczyciela, katechetki, lekarza, członków rodziny gwałconego dziecka itp.
        • rnrr Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 12:51
          Szok w psychice dziecka. Na litość boską szok się dokonuje non stop w tysiacach
          scen w telewizji, dzieci są szokowane czasem billbordami, niektórzy twierdzą ze
          szokiem dla dzieci moze być para całujacych sie gejów. Nie sprowadzajmy
          problemu do dzieci bo wiem, ze to akurat wygodne, ale bynajmniej nie trafione.
          Przecież ich odpowiedzialni rodzice mogą albo przejsc za platkatami z drugiej
          strony, albo odwrócic wzrok, albo tym starszym wytłumaczyć czego plakat
          dotyczy.
          • duna24 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 12:56
            Zgadzam się z Tobą rnrr.
            Nic dodać, nic ująć.
          • pandada Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 22.06.05, 00:54
            Jesteś kompletnym degeneratem?! Szok a szok to różnica. POkazać dziecku inne dziecko, tyle że wybebeszone to zbrodnia, która może zniszczyć życie! To wielokroć grożniejsze od twardej pornografii!
            Całujący się faceci to szok znikomy, bo normalny dzieciak się tym za bardzo nie przejmie, chyba, że mu rodzice namieszają. Raczej się zdziwi niż śmiertelnie przerazi.
            Takie zdjęcia mogą być nawet impulsem do zbrodni lub samobójstwa.
            Jakbyś takie zdjęcie pokazał mojemu synowi, rozwaliłbym ci łeb!
        • brenya Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 13:12
          Niezle wartosciowanie. Wyskrobany plod jest ok, ale molestowanie psychiki
          dziecka to juz straszna zbrodnia... Biedne dzieci, narazone na taki widok. A te
          wyaborcjonowane? Tych juz nie ma, po co sobie glowe zawracac ICH psychika i ICH
          zyciem...
          • rnrr Re: Świetna uwaga powyżej 21.06.05, 13:20
            nie mówi się o tym co jest na zdjeciach tylko umiejetnie odwraca sie uwagę na
            los dzieci których to już napisałęm jak można uchronic przed widokiem takich
            zdjć. Dlacze niektórzymi nie przejmują sie losem a nie psychiką niedoszłych
            dzieć???????
            • pandada Czy ciebie obchodzą dzieci, czy polityka? 22.06.05, 01:00
              Bo cierpienie dziecka widzącego te obrazy jest nieporównanie większe od cierpienia wyskrobywanego! Nie można w imię małego dobra (chociaż uważam, że te zdjęcia żadnego dobra nie przyniosą, ale wczuwam się w intencję szlachetnych obrońców życia) czynić wielkiego zła!
              ~Wszystkie dzieci, które widziały te zdjęcia powinny być otoczone opieką psychologiczną (tak jak nieletni świadkowie zbrodni).

Prawdziwe motywy tej "wystawy" to prawdopodobnie kampania wyborcza LPR i w takim kontekście czyn ten jest nie naiwnym przypadkowym krzywdzeniem, lecz zbrodnią z niskich pobudek.
      • an9991 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 12:49
        prawde powiedziawszy to buddyśi nie jest w tym względzie żadną wyrocznią;
        rozumiem że dla ciebie życie to dzielące się komórki a zatem (przepraszam za
        demagogię) czy niszczenie komórek nowotworowych też jest zamachem na życie?
        • duna24 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 12:55
          do an9991
          dobrze wiesz o czym mówię.
          Odpieram na wstępie argument o katolickim rodowodzie walki z aborcją. To po pierwsze. Każdy człowiek powinien szanować rodzące się życie.
          Po drugie. Nie wiem o co chodzi z tym nowotworem, bo ja mówię o zapłodnionej komórce jajowej, która jest początkiem życia, o czymś wyjątkowym i niepowtarzalnym.
          A Ty?
          • an9991 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 13:05
            a ja mówie o zygocie jako pierwszym stadium dzielenia się komórek z którego
            potencjalnie może powstać życie; napisałem o nowotworze bo to rownież bardzo
            intensywnie dzielące się komórki a chodzi mi o to żeby życia i człowieka nie
            sprowadzać do biologii bo to upadlające i dające możliwość nadużyć
            • duna24 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 13:13
              Mnie się wydaje, że mówienie, że człowiek powstaje z zapłodnienia nie jest upadlające. Wręcz przeciwnie, jest w tym coś niezywkłego. Fenomen życia, wielka tajemnica istnienia.
              Kiedy dla Ciebie zaczyna się człowiek? W którym tygodniu? Roku?
              • an9991 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 13:28
                i to jest problem trudny do rozstrzygnięcia; ja przyjąbym granicę końca
                pierwszego trymestru ciąży czyli okresu organogenezy okresu kluczowego w
                rozwoju płodu; do tego momentu aborcja powinna być legalna w każdym przypadku
                • duna24 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 13:42
                  Do an9991

Dlaczego akurat koniec pierwszego trymestru?
                  Przecież płód ma już wtedy wykształcone nóżki, rączki, główkę.
                  Dlaczego według Ciebie nie jest człowiekiem?

Nie rozumiem...
                  • an9991 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 13:54
                    według mnie wtegy wląśnie człowiekiem można go nazwać; mam racjonlistyczne
                    podejście do życia i uważam że to kim jesteśmy jest zawarte w naszym organizmie
                    czyli o człowieku a zatem i o człowieczeństwie które człowieka cechuje możemy
                    mowić wtedy kiedy wykształcone zostają pewne narządy (zwł. układ nerwowy)
                    • visenna2 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 15:02
                      Wg ciebie aborcja powinna być dopuszczalna do końca 1 trymestru. Ale już w 11 -
                      12 tygodniu dziecko jest "gotowe", np. układ nerwowy ma już wykształcony, potem
                      już głównie rośnie.
                      Więc jeśli kobieta usunie ciążę w 12 tygodniu (twoja granica dopuszczalności) to
                      zabije wg twoich kryteriów już człowieka.
                      • an9991 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 15:32
                        jeżeli twoim zdaniem w 11 czy 12 tygodniu dziecko jest gotowe no to gratuluję
                        wiedzy; poronienie jest to urodzenie dziecka przed 22 tygodniem ciąży wyjaśnij
                        mi zatem jak w 12 tygodniu może być gotowe do życia?
            • r306 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 13:20
              > a ja mówie o zygocie
              A ja mowie o kwarkach - jestes nic nie znaczacym magazynem energii, ktory po
              pewnym czasie ulegnie calkowitej entropii.
              Widzisz - wystarczy zejsc jeszcze nizej w rozbiorze czlowieka na czynniki
              pierwsze, a staniesz sie NICZYM. Tego chcesz w tej dyskusji???
              Widocznie tak, bo do tego sprowadza sie Twoje argumenty.
              Idzmy wiec dalej - nie ma morderstwa!!!! To pojecie wzgledne! Wszak zalezy li
              tylko od tego ile liczymy komorek! Wiec jesli przyjac, ze zabicie czlowieka
              jest morderstwam, to jak podejsc do zabicia slonia czy walenia??? One maja
              wszak wiecej komorek.

Czlowiek to czlowieczenstwo? A jak je zdefiniujesz?
              • an9991 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 13:34
                ja nie chcę schodzić niżej w rozbieraniu człowieka na czynniki pierwsze tylko
                chcę iść dalej człowiek to czucie poruszanie się bicie serca itd. ale to
                również człowieczeństwo zawarte w strukturach anatomicznych człowieka (układ
                nerwowy) i do momentu ich powstania czy rozwoju mówienie o człowieku jest
                nadużyciem
                • r306 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 13:45
                  Tak definiujac czlowieka nie odrozniasz go od przecietnego strunowca.
                  • an9991 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 13:58
                    r306 napisał:

> Tak definiujac czlowieka nie odrozniasz go od przecietnego strunowca.
                    w ten sposób właśnie go odróżniam ponieważ przeciętny stunowiec różni się od
                    człowieka anatomią i fizjologią ze wzsystkimi tego konsekwencjami myśleniem,
                    uczuciowością wyższą itd.
                    • r306 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 14:23
                      > anatomią i fizjologią ze wzsystkimi tego konsekwencjami myśleniem,
                      > uczuciowością wyższą itd.
                      W takim razie czlowiek nienarodzony (niezaleznie od tygodnia ciazy), czy tez
                      niemowle w pierwszych tygodniach zycia nadal nie spelnia pewnych "norm"
                      czlowieczenstwa.
                      Kazdy defekt w rozwoju fizjologicznym czlowieka, szczegolnie jesli chodzi o
                      uklad nerwowy, dyskwalikuje czlowieka z grona homo sapiens (czyli juz mozna
                      odstrzelic czlowieka z trisomia chromosomu 21, porazeniem mozgowym).

Probuje Ci uswiadomic, ze okreslenie definicji czlowieczenstwa jes NIERALNE.
                      Dlatego mowienie o zygocie, arumentowanie, ze to tylko kilka komorek, jest
                      skazywaniem sie na oskarzenie o infantylizm i brak wyobrazni.
                      • an9991 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 14:32
                        zespól downa jest zaburzeniem rowojowym nie wpływającym w żadnym razie na
                        uczuciowość tych dzieci a intelekt jest jedynie obniżony;
                        porażenie mózgowe natomiast jest zaburzeniem ruchowym i samo w sobie nie wpływa
                        ani na intelekt ani na uczuciowość człowieka
                        • r306 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 15:04
                          > uczuciowość tych dzieci a intelekt jest jedynie obniżony
                          Chyba nie mialas stycznosci z czlowiekiem u ktorego w mlodym wieku nie byla
                          prowadzona intensywna rehabilitacja... Dotyczy to zarowno zespolu downa jak i
                          porazenia.
                          Te dwa schorzenia podalem tylko jako przyklad, mozna isc dalej - chociazby w
                          choroby psychiczne, urazy mechaniczne ukladu nerwowego itd.

Probujesz teraz definiowac czlowieczenstwo jako uczuciowosc i inteligencje.
                          Niektorzy ludzie sa pozbawieni tzw "uczuciowosci wyzszej". Choc niekoniecznie
                          wiaze sie to z ograniczeniami umyslowymi. Czesc ludzi, szzegolnie uposledzonych
                          umyslowo, jest na nizszym poziomie intelektualnym niz goryle czy szympansy.
                          Malo tego - te wymienione naczelne zyja w spolecznosciach o skomplikowanych
                          relacjach spolecznych, a patrzac na malucha wtulonego w futro matki trudno
                          zaprzeczyc uczuciowosci tego zwierzecia.
                          Sama uczuciowosc jest pojeciem wzglednym i raczej uwarunkowanym normami
                          spolecznymi a nie "wyssane z mlekiem matki". Klania sie tu swiadomosc, iz
                          przyzylismy jako ludzie i niewolnictwo i holokaust i wojny religijne....
                          • an9991 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 15:40
                            nie istnieje pojęcie wrodzonej choroby psychicznej a urazy mechaniczne są
                            uleczalne; a człowieczeństwo definiuję jako uczuciowość wyższą i inteligencję
                            (choć to oczywiście bardziej skomplikowane) ponieważ tylko człowiekowi zostały
                            one dane i one odróżniają człowieka od zwierząt;
                            • r306 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 15:56
                              Juz napisalem - jest czesc ludzi pozbawionych "uczuciowosc wyzszej".
                              Nasza "uczuciowosc wyzsza" sie tez nie sprawdzila w wielu wielu sytuacjach z
                              ktorymi ludzkosc zetknela sie na przestrzeni wiekow. To bardziej twor
                              wytworzony w obrebie danej spolecznosci a nie cos nam "danego".
                              Czy inteligencja roznimy sie od zwierzat.....;) To faktycznie skomplikowany
                              temat hehehehe

> nie istnieje pojęcie wrodzonej choroby psychicznej a urazy mechaniczne są
                              > uleczalne;
                              Wiele chorob psychicznych, analogicznie jak innych jest uwarunkowania
                              genetycznie. Nie rodzimy sie z nimi, wiec nie mozna mowic o chorobach
                              wrodzonych. Ale tez nie rodzimy sie z wiloma nieuleczalnymi chorobami "nie
                              psychicznymi", ktore tez sa uwarunkowane jakas skaza genetyczna. Pytanie bylo
                              wlasnie inne - czy fakt ZAISTNIENIA choroby powoduje automatyczne wykluczenie z
                              bycia czlowiekiem?????? Na to pytanie nie odpowiedzialas.

Urazy mechaniczne ukladu nerwowego sa uleczalne???? Jaka ich czesc i w jakim
                              zakresie??? Kurcze, toz mozesz pretendowac do nagrody Nobla z medycyny!
                              Rozwiazalas odwieczny problem neurobiologii i neuromedycyny - ulomnosci ukladow
                              nerwowych w ich rekonstrukcji!!!
                              • an9991 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 16:22
                                nie choroba nie wyklucza z bycia człowiekiem; ale o co właściwie ci chodzi?
                                jaki występowanie chorób na świecie ma związek ze zdefiniowaniem kiedy
                                rozpoczyna się życie? w jaki sposób to że człowieczeństwo (szeroko rozumiane)
                                można stracić (przypadek terry schiaivo) przybliża nas do definicji życia?
                                a jeżeli chodzi ci o urazy mechaniczne można w dużym stopniu je leczyć krwiaki
                                śródmózgowe czy przymózgowe, stłuczenia mózgu rdzenia kręgowego i.in. tylko co
                                to ma do tematu od którego zaczęliśmy:))))?
                                • r306 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 16:48
                                  > nie choroba nie wyklucza z bycia człowiekiem
                                  No widzisz - wedlug Ciebie nie. A kilka wiekow temu a i owszem. Zeby sie juz na
                                  ten nazimzm nie powolywac.
                                  Dlatego Ci tlumacze - okreslenie czlowieczenstwa, "uczuciowosc wyzsza" - to sa
                                  normy spoleczne! Nie biologiczne, nie teologiczne tylko zwyczajowo przyjety
                                  streotyp postrzegania otoczenia. Ty w tej chwili postrzegasz to w ten sposob,
                                  dla Ciebie zygota ogladana pod mikroskopem ma taka a nie inna wartosc. Tyle
                                  widzisz i do tego ograniczasz swoj poglad tnac brzytwa Okhama byty, ktorych
                                  ogarniecie nie jest w tej chwili mozliwe.
                                  Co bedzie jednak, gdy analiza DNA dojdzie do punktu, ze na symulacji
                                  komputerowej, przyszli rodzice beda mogli zobaczyc, ze z paru tysiecy komorek
                                  zygoty uksztaltuje sie dziewczyna, ktora bedzie miala w przyblizeniu 170cm
                                  wzrodsu, ciemne wlosy, orzechowe oczy itd. Coz wowczas poczniesz ze swoja
                                  brzytwa Okhama i wiedza, ze serce zaczyna bic w tygodniu X (Ty twierdzisz, ze
                                  20stym, inni sie z tym nie zadzaja)??????
                                  Oczywiscie, ta wiedza bedzie rodzic kolejne problemy 'postrzegania'
                                  rzeczywistosci.
                                  Jednak tak jak dzis na ekranie aparatu USG rodzice ogladaja
                                  kilkunastotygodniowy plod (obraz generowany na tym ekranie jest tez SYMULACJA
                                  KOMPUTEROWA (sic!)), widza bijace serce, zaczynaja czuc wiez uczuciowa z
                                  dzieckiem, tak beda te sama wiez odczuwac w stosunku do innej symulacji
                                  komputerowej heh.
                                  To wszystko sprowadza sie tylko i wylacznie do jednego - do tego co potrafimy
                                  dostrzec. Jedni nie widza czlowieka z Zydzie, inni w Murzynie, jeszcze inni w
                                  geju. A pani nie widzi go po prostu w zygocie czy plodzie do 20 tygodnia.
                                  • an9991 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 17:10
                                    na początek tetno płodu naprawdę wyczuwalne jest od 20 tygodnia ciąży;
                                    po drugie człowieczeństwo jest wartością bezwzględną normy społeczne natomiast
                                    opisują jego składowe (co jest dobre a co złe co piękne a co brzydkie co jest
                                    mądrością a co głupotą itd.) w tym sensie człowieczeństwo jest przynalżne
                                    każdemu natomiast co kto z tym zrobi to sprawa wtórna zależna od wielu różnych
                                    czynników
                  • duna24 Re: BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO!BRAWO! 21.06.05, 14:01
                    r306
                    do kogo była ta uwaga o strunowcu?
      • razorjack Re: BRAWO ?!?!!?!?!?!?!?! 21.06.05, 14:38
        niech się zaczyna kiedy chce, akurat ja mam na to własne poglądy.

szok? mi jest ona obojętna, ale dla 5 letniego dziecka zgodzę się że musi być to
        niezły szok, zapewne przez następny miesiąc nie będzie mogło zasnąć !! BRAWO
        BRAWO BRAWO !!!!

zabijanie czy usuwanie, nie ważne jak to nazwiesz, nie o to chodzi !!!
        chodzi o sposób w jaki próbuje LPR coś przekazać !!!!

a co do widoku, będąc w szpitalu jako pacjent nie jesteś narażona na takie
        widoki, bo to nie Ty przeprowadzasz operację tylko lekarz.
        • duna24 Re: BRAWO ?!?!!?!?!?!?!?! 21.06.05, 15:05
          dziecko nie będzie przede wszystkim takie okrutne jak pseudolekarze, którzy zamiast ratowac życie w przerażający sposób je zabijają.

Niech dzieciom słowo aborcja kojarzy się z czymś przerażającym, bo to jest
          PRZEŻAJĄCE mordowanie niewinnych, nienarodzonych dzieci. Może nie powtórzą błedó rodziców.

> niech się zaczyna kiedy chce, akurat ja mam na to własne poglądy<

chyba nie powiesz mi, że Ty decydujesz kiedy zaczyna się życie?!?!?!

> zabijanie czy usuwanie<
          Tak, o usuwaniu słychać w żargonie mafii i tego typu ludzi

LPR? jaki masz na to dowód? naprawdę wierzysz we wszystko co Ci powiedzą?!
          Naiwny.

Widzisz, własnie dlatego, że ludzie w byle co uwierzą, bo im to pasuje do układanki trzeba im kłaść kawę na ławę.

> a co do widoku, będąc w szpitalu jako pacjent nie jesteś narażona na takie
          > widoki, bo to nie Ty przeprowadzasz operację tylko lekarz<

co to za logika?!

a to że Tobie jest obojętne cierpienie płodu (jest unerwiony) to chyba miałeś za przodka jakiegoś bezdusznego przodka... kogo? sam wiesz najlepiej.

• razorjack Re: BRAWO ?!?!!?!?!?!?!?! 21.06.05, 16:29
            Ty chyba jesteś z ciemnogrodu ?!?!?!?!

kto Ci powiedział że dziecko nie będzie okrutne po obejrzeniu takich plakatów ?!?!?!
            wiesz może jak może negatywnie wpłynąć to na jego psychikę ?!?!!?

w tym temacie rozchodzi się nie o aborcję (czy ją popierasz czy nie)
            TYLKO O PLATAKY Z TREŚCIĄ NIE NADAJĄCĄ SIĘ DLA WSZYSTKICH.

zabierasz dzieci na horrory przeznaczone od 18-21 lat ?
            czemu nie? nie lepiej pokazać im już teraz że zabijanie jest straszne?
            może nie zostaną potem okrutnymi ludźmi w przyszłości.....
            (to jest Twoje rozumowanie)
            • bykk Nie skandal, jeno smrandal!!! 21.06.05, 16:42
              Jak były bilbordy z pedałami "niech nas zobaczą", to GW wprost się cieszyła!
              Pedał czy lesby, całowali się i było OKi!
              Nie martwilim się, że dzieci to zobaczą, wszystko było politpoprawnie!
              Jak pokazuje się prawdę, to Gaduła Wybiórcza drze szaty.
              Pomyślcie deko czerwone pająki, to nie boli.
              Pewnikiem, to przez Kaczyńskich jest, hehehe!
              hej!
    • 4litery Re: Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji 21.06.05, 12:47
      nie podoba mi się sposób

ale nie podoba mi się też nazywanie tego faszyzmem

i może w końcu niektórzy nazwą zabójstwo zabójstwem, a nie "zabiegiem",
      "rozwiązaniem problemu"
      • mmos1 Zdjęcia przemocy seksulanej 21.06.05, 23:01
        To jest do tekstu poniżej :)

Pokazywanie zdjęć przemocy ofiar seksualnej byłoby bardo wskazane jeżeli
        społeczeństwo akceptoałoby takie dziełania i np. były partie które chialy
        legalizacji takich przestępstw.

Oczyiście nie odstraszyłoby to tych którzy i tak zrobią to mimo łamania prawa.
        Ale przynajmniej mogłoby zabobiec zmianie prawa na niekaranie tkich osób. Bo
        gdyby się takich osób niekarało to chyba nie zaprzeczysz że przypaków przemocy
        byłoby więcej.
        Jeszcze reklamy w szkołach "chłopaki chodzcie sobie i gwałcie"

Tak więc popełniasz poważny bład myślowy. Taka kampania ma na celu zabobieżeniu
        akceptacji społecznej czynu barbarzyśkiego. Natomiast odnośnie gwałtów nikt
        takiego czegoś na razie na szczęście nie proponuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka