Dodaj do ulubionych

Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o w...

• repres1 Pi@rdolę taki kraj, który... 27.07.05, 23:01
      ...pęka przed pijaną tłuszczą ze sztyliskami.
      Pi@rdolę taki kraj, który łże, że nie ma pieniędzy na ochronę zdrowia, a firmy
      farmaceutyczne robią na nim kokosowe interesy.
      Pi@rdolę taki kraj, który zabiera mi połowę pieniędzy na podatki (tak, tak!
      potrafię wyliczyć) mimo, że bardzo daleko mi do granicy I grupy podatkowej (nie
      zostaje mi nawet przeciętne wynagrodzenie w najsłabszym województwie) tylko
      dlatego, że uczciwie deklaruję swoje przychody.
      Pi@rdolę kraj sprzedajnych sądów i trybunałów (tych pisanych wielkimi literami
      też).
      To nie jest mój kraj. To jest ich kraj.
      W moim kraju każdy kto skłamie powinien odejść. W moim kraju każdy kto ukradnie
      powinien siedzieć. W moim kraju każdy kto nadużyje władzy powinien być
      rozstrzelany. Rozstrzelanie powinno się zacząć od sędzi P. z Gdańska (nigdy w
      życiu jej nie widziałem) a przede wszystkim od składów rozpatrujących odwołania
      od jej orzeczeń. W moim kraju żaden element życia publicznego nie może być
      ukryty przed pojedynczym obywatelem. W moim kraju podatków nie nazywa
      się "składkami". W moim kraju panuje liberalizm gospodarczy jak za późnego
      komunisty Rakowskiego. W moim kraju liczba urzędników spadła z 500.000 do
      100.000(czyli do ilości z końca socjalizmu). W moim kraju parlamentarzysta ma
      współczynnik inteligencji przewyższający przeciętnego szympansa.
    • legrange Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 23:21
      Z tego widać, że znalazł się kij na czerwony ryj. Ta formacja nie może już
      nigdy rządzić bo wstarczy mała ROZRÓBA i trochę hałasu, a czerwonemu od razu
      rura mięknie.
      • panie_p0sle Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 23:28
        Tylko dlatego, ze bronie zaledwie kilkunastu poslow lewicy, ktorzy SA UCZCIWI
        (nono, sa tacy), zostalem okrzykniety czerwonym. To, ze wiaze sie z prawica juz
        sie nie liczy, tego NIE MA. Brawo, panie pOsle...
        • palestrina2005 A Cimoszenko nie mam jaj 28.07.05, 07:35
          Nie wiem jakiego fiutka ma Kaczyński, ale wiem że Cimoszenko nie ma jaj.
          • panie_p0sle Re: A Cimoszenko nie mam jaj 28.07.05, 08:55
            W obliczu minionych dwoch tygodni, wypada sie zgodzic.
        • pioskee Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 28.07.05, 10:55
          No, nareszcie zajarzyłem - w Twych poglądach, maniakalnej relatywizacji ocen
          złych zjawisk na lewicy oraz braku zdecydowanych poglądów czuję wyraźnie
          śmieszny swąd opon mózgowych Władka F. - aktualnego pasażera kanapy skupiajacej
          samych "światłych i niezależnych centrystów". No to już tylko śmieeeeech.
          • panie_p0sle Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 28.07.05, 11:04
            MOJE poglady sa zdecydowane i SPRECYZOWANE, ale nie godze sie na przyklejanie
            nalepki "korupcja, złodziejstwo" tym, ktorzy winni nie sa.
    • koneser10 pryncypialny Cimoszenko dał DUPY 27.07.05, 23:30
      załosne, tak sie nadymal, taki byl stanowczy, zdecydowany, powazny kandydat na
      prezydenta - ostoja zdrowego rozsadku itp.
      a w chwili proby okazal sie załosnym tchorzem, czlowiekiem pozbawionym
      kregoslupa, zwyczajnym dupkiem.

smiechu warte - co na to zwolennicy tej pozal sie Boze kandydatury na urzad
      prezydenta ?

• me-e DLACZEGO JESZCZE NIE MA...AGENCJE 27.07.05, 23:38
      ...gornicy dali sobie rade ale gorzej bedzie z pielegniarkami...nie powinnienem
      tego pomyslu zdradzac a sam zadzialac w biznessie...)))
      • wuetend Re: DLACZEGO JESZCZE NIE MA...AGENCJE 27.07.05, 23:51
        no tak, kazdy orze jak moze.
        a ty jak widze zaczaic sie zamierzasz na nadwyzki "wynegocjowane" przez
        pielegniarki :D
        • me-e Re: DLACZEGO JESZCZE NIE MA...AGENCJI 28.07.05, 00:17
          ...mee tu chodzi o walki uliczne...plec slaba i piekna nie umie walczyc
          skutecznie o swe prawa...bo co powiedziec maja pielegniarki tym w rzadzie-rzad
          ale slowo sobie wymyslili powinno byc raczej...prywatna agecja z ograniczona
          odpowiedzialnoscia....ale wracajac do tematu...co maja powiedziec pielegniarki
          nie bedziemy sie wami zajmowac lub wyjedziemy za granice...to przeciez ci z
          prywatnej agencji-dzisiaj nazwa rzad boki beda zrywac...a agencja- STRAJK
          bedzie zapewniac odpowiednie osoby do walk ulicznych o sluszne prawa )))

• wuetend Re: DLACZEGO JESZCZE NIE MA...AGENCJI 28.07.05, 11:30
            agencje juz istnieją: OPZZ, Solidarnosc wszelakiej masci.
    • sirandrew Na nas czas 28.07.05, 00:27
      --
      ppp lublin
      • me-e Na nas czas...WYSCIE JUZ BYLISCIE 28.07.05, 00:32
        ...pozatym nie widziales gdzies korony tej z glowy orla bialego
      • nowymail Re: Na nas czas 28.07.05, 00:55
        I co - znowu zamierzacie rozkułaczać chłopów i mordować polskich patriotów ? Nie rozumiem jak Komunistycznej Partii Polski może być w naszym kraju legalna.
    • me-e SREDNIA ZYCIA GORNIKA 28.07.05, 01:01
      ...wynosi 64 lata...tak mowi statystyka...to jak pierony moga pracowac do 65
      roku zycia...
      • obserwator999 Re: SREDNIA ZYCIA GORNIKA 28.07.05, 01:06
        emerytura pomostowa po 25 latach pracy
      • koopa Mniej wódy chlać to dłużej wątroba pociągnie. 28.07.05, 08:32
    • jasssiu SPRAWIEDLIWOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.05, 01:41
      Zgadzam się z potrzebą utrzymywania wcześniejszych emerytur dla osób, którzy
      wykonujacych szczególnie szkodliwe dla zdrowia zawody. Skoro statystycznie
      wcześniej umierają lub stają się rencistami. Nie wyobrażam sobie w wieku 65 lat
      w pracy ani górników, ani nauczycieli, ani hutników i jeszcze kilka zawodów.
      Ale dlaczego tylko dla górników? Kto wypłaci im emerytury, których oni w
      okresie składkowym nie nazbierają? Jako Ślązak, Polak i nauczyciel, wstyd mi za
      nasz Sejm. Liczę, że Rzecznik Praw Obywatelskich wypowie się na temat równości
      obywateli.
      • me-e Re: SPRAWIEDLIWOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.05, 01:46
        ...na gornikach panstwo raczej oszdzedza niz traci...malo kto pobiera emeryture
        a jezeli nawet to krotko... wczesniej ida do nieba...nie to co miedziane
        bolszewickie czolka oni ciagna ponad dziewiedziesiatke...sam osobiscie znam
        takiego jednego...smakosza i swiatowca...
        • jasssiu Re: SPRAWIEDLIWOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.05, 01:56
          No bez przesady, nie mało który. Mój dziadek nie słyszało wcześniejszej
          emeryturze więc przepracował pod ziemią prawie 40 lat, a żył do 80. Kuzyn i
          wójek mając po niecałe 50 lat życia i juz kilka lat całe dnie i wiele nocy
          chodzą wędkować. Wystarczy porównac średnie życia w różnych zawodach oraz
          średni wiek występownia chorób zawodiowych aby ustalić odpowiedni wiek
          emerytalny. Nie wszystkich do jednego wora!
          • jasssiu Re: SPRAWIEDLIWOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.05, 02:10
            Uprzedzając głupie komentarze: moja rodzina jest liczna i mam wielu bliskich i
            w kopalniach, ale nie tylko. Rozumiem ich problemy, ale i wiem, że w naszym
            kraju są tysiące osób o trudniejszej sytuacji życiowej przez całe swoje 40 lat
            pracy (o ile ją mają). Górnik całe zycie ma więcej od większości społeczeństwa.
            Najpierw więcej zarabia, później większa emerytura przez dłuższy okres. Czy
            osoba mniej zarabiająca, ale pracująca prawie dwa razy dłużej (czyli krócej
            będzie emerytem) nie zasługuje na taką samą emeryturę? Nie ma sprawiedliwości.
            Ja też się nie widzę w gimnazjum w wieku 65 lat. Biedna będzie wtedy też
            młodzież, którą pewnie taki stary, znerwicowany, zachrypnięty piernik będzie
            uczył. Nic trzeba szykować kamienie, rowery (bo taniej, a szkoły nie mają
            zakładowych autobusów) i jazda do Warszawy!
          • me-e Re: SPRAWIEDLIWOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.05, 02:13
            ...a ja znam jednego takiego , ktory pracowal w policji...i w 45 roku zycia
            przeszedl na emeryture...osobiscie mysle, ze w policji powinno sie pracowac do
            65 roku zycia...policjant z czasem nabiera doswiadczenia...dluzej niz inni
            obywatele...i pomysl jaka to strata dla obywateli- prawie doswiadczeni
            policjanci odchodza na tak wczesne emerytury...
            • jasssiu Re: SPRAWIEDLIWOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.05, 02:35
              To jest argument za propozycją zmiany stanowiska pracy po określonych latach
              pracy. Trudno aby taki doświadczony 60 latek scigał osoby po ulicach. W policji
              mozna by go awansować, dać gwiazdkę i pracę w komendzie. A co dasz mi do pracy
              jak już nie bedę potrafił 45 minut uspokajać kochaną młodzież, przekazywać im
              wiedzę, a po lekcjach nadal się doskonalić, a może nawet studiować? I to za 1/3
              płacy górnika, z wizją emerytury mniejszej niż 1/2 emertury górnika?
          • panie_p0sle Re: SPRAWIEDLIWOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.05, 09:10
            Osobom, ktorym nalezalyby sie takie emerytury jest... ok. 1300.
            • jasssiu Re: SPRAWIEDLIWOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.05, 22:13
              No i co z tego ma wynikać? Polityka społeczna państwa musi być sprawiedliwa
              wobec wszystkich
      • roro68 Panie_pOsle 28.07.05, 02:01
        Panie_pOsle zajrzałem na stronę, którą reklamujesz pod swoimi wypowiedziami i
        musze przyznać, że profesjonalna robota. Widać od razu dobrą szkołę.
        Najbardziej zaciekawiły mnie teksty "Kochanka obraża papieża" i o tym, że prof.
        Szyszkowskiej nobel się bardziej należy niż JPII. Moich ukłonów dla Urbana
        możesz Panie_pOsle nie przekazywać;-)
        • jolkalover2 ten sbek Panie_pOsle spamuje za 5 zł na godzine !! 28.07.05, 02:16
          ej! Panie_pOsle !

ładnie to tak za nędzne grosze
          zapaskudzać to sympatyczne
          skądinąd forum ?
          • panie_p0sle Re: ten sbek Panie_pOsle spamuje za 5 zł na godzi 28.07.05, 09:15
            Pewnie sie to oplaca. Popatrz, siedzisz sobie wygodnie, czytasz bzdury, piszesz
            bzdury, a 5zl/h masz w kieszeni. Zyc nie umierac! Biestety, zaden sztab wyborczy
            nie zlozyl mi jeszcze propozycji :)
        • panie_p0sle Re: Panie_pOsle 28.07.05, 09:13
          Nie moja strona. Poza tym reklamuje ja tylko dlatego, ze niejaki www97 reklamuje
          bzdury o Cimoszewiczu.
    • jezul Traktorzysci, Murarze, Piekarze i Szewcy 28.07.05, 04:17
      Teraz wasza kolej. Przybywajcie pod sejm i walczcie o swoje! Poslowie zgodza sie na wszystko.
    • krzysztof_werkun Definicja ciężkich warunków? 28.07.05, 05:42
      Rozumiem że praca po ziemią w warunkach technologicznych z lat 50-tych wymaga specjalnego
      traktowania (choć za to powininna płacić kopalnia a nie podatnicy), ale np. dlaczego kolejarze pracuja w
      "ciężkich warunkach" a kierowcy ciężarówek czy autobusów już nie? Ja być nawet uważał że
      prowadzenie tirów czy autobusów po polskich drogach jest cięższą pracą niż kierowanie pociągiem.
      Albo nauczyciele - to nie jest łatwa praca - ale czy jest na prawdę cięższa od pracy np. lekarza?

Polski system tych specjalnych emerytur jest kompletnie zknocony z toną bagażu wywalczonego przez
      lata poprzez strajki. Emerytury powinny być płacone na takich samych warunkach dla wszystkich, a
      jakiekolwiek dodatki powinne być wypłacane przez pracodawców. Tylko w sytuacji bankructwa
      pracodawcy by państwo podejmowało na siebie ciężar wypłaty dodatków przedemerytalnych (w efekcie
      wcześniejszych emerytur).
      • mobisek Re: Definicja ciężkich warunków? 28.07.05, 10:06
        Amen.

A ustawę trzeba będzie zaskarżyć.

Pozdrawiam
        • radek_sim Re: Ustawę zaskarżyć do Trybunału!!!!!! 28.07.05, 10:51
          Większość społeczeństwa, nie wyraża zgody na przywileje jakiejkolwiek grupy
          zawodowej. Takie przywileje może sobie ustanawiać na zasadach dobrowolności
          pracodawca z własnej kieszeni nie kieszeni podatnika lub innych grup
          zawodowych. Równe traktowanie na zasadach równego wskaźnika służącego do
          obliczania rent i emerytur.
          Jest to niezgodne z prawem do równego traktowania jak również prawami równości
          obywatela Polski.
          Proponuję przesłanie wszystkich obywateli, skargi do Rzecznika Praw
          Obywatelskich, Prezydenta, gdzie się tylko da drogą elektroniczną. Zgodnie z
          prawem na zasadzie takiej sprawa winna być rozpatrzona. Po prostu zasypać
          Urzędasów Pismami. Tchórze będą się mogli wytłumaczyć przed górnikami, że
          Ustawa nie przeszła pod naciskiem opinii publicznej stanowiącej większość.
          • panie_p0sle Re: Ustawę zaskarżyć do Trybunału!!!!!! 28.07.05, 11:19
            Powoli dazymy do anarchii...
    • emeryt21 Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 28.07.05, 06:45
      Te emerytury to bezprawie.Kto za to zaplaci?Napewno nie politycy tylko tacy
      biedacy jak ja,emeryt i wszyscy najnizej zarabiajacy.Pracowalem w budownictwie
      i nikt nie pytal mnie czy jeszcze moge wytrzymac.Poszedlem na emeryture w wieku
      65 lat i nikt nie dawal mi zadnych ulg,dodatkow.To jest rozboj w bialy dzien!!
      Moja praca wcale nie byla lzejsza niz gornika.Po prostu nie bylismy tak
      zorganizowani jak gornicy,bo pracowalismy w malych grupach.Nie mielismy
      przywilejow w socjalistycznym panstwie i nie mamy ich dzisiaj.Jesli powiecie,ze
      to sprawiedliwosc to napewno boicie sie gornikow,bo oni wala w morde caly kraj!
    • palestrina2005 To wina Cimoszenki 28.07.05, 07:39
      Powinien był nie pozwolic na to głosowanie.
      • panie_p0sle Re: To wina Cimoszenki 28.07.05, 08:58
        Mozna patrzyc z drugiej strony - gest polityczny "pod wyborcow" wykonala
        Platforma glosujac przeciw. Tak samo jak te same gesty wykonaly pozostale partie
        glosujac "pod gornikow". Tez uwazam, ze w konsekwencji lepiej na tym wyjdzie PO.
        • palestrina2005 Re: To wina Cimoszenki 28.07.05, 08:59
          PO jest przynajmniej wierna swojej ideologii.
          Cimoszenko jest wierny tylko kalkulacjom głosów - ile zyska a ile straci
          • panie_p0sle Re: To wina Cimoszenki 28.07.05, 09:06
            O nie, jesli chcesz mi powiedziec, ze Rokita jest wierny swojej ideologii, to
            krotko na tym swiecie zyjesz...
            • palestrina2005 Re: To wina Cimoszenki 28.07.05, 09:10
              Przynajmniej ostatnio jest wierny.
              • palestrina2005 Re: To wina Cimoszenki 28.07.05, 09:11
                Żegnam, idę trochę popracować.
                Ktoś musi zarobić na emeryturki dla górników.
                • panie_p0sle Re: To wina Cimoszenki 28.07.05, 09:21
                  O, powinnismy wziac przyklad z tego dzieciaka :D
              • panie_p0sle Re: To wina Cimoszenki 28.07.05, 09:18
                Ostatnio przycichl, bo nie chce sobie nabruzdzic tak, jak Cimoszewicz. Ostatnio
                wierny tez jest maksymie "nic nie robisz=nic nie sknocisz". Zupelnie tak, jakby
                nie mial jaj...
    • palestrina2005 Cimoszenko - afera z osoczem 28.07.05, 07:47
      Oglądaliście wczoraj TVP? Było mówione o związkach Cimoszenki (gdy był
      premierem) i Kaczmarka z aferą przy budowie fabryki osocza w Polsce.
      Przez wiele lat odchodziły przy tej budowie niezłe przekręty i interesy różnych
      grup lobbingowych - jedni chcieli żeby powstała fabryka, inni chcieli ją
      przejąć, a jeszcze inni żeby jej nie było. Każdy miał jakieś interesiki.
      Fabryka do tej pory nie powstała, a rząd będzie musiał z naszych podatków
      płacic gwarancje bankowe jakich udzialił - skandal.
      TVP chciało porozmawiać z Cimoszenką w tej sprawie. Oczywiście Cimoszenko nie
      chcial rozmawiać.
      To jego typowa taktyka - chowanie głowy w piasek. Z Komisją nie chciał
      rozmawiać, z programem TVN Uwaga też nie chciał, z Tuskiem nie chciał
      debatować, z TVP także bał się rozmawiać.
      Ten gość nie ma jaj. Boi się jakiejkolwiek krytyki. Jeśli ten facet miałby nas
      reprezentować w Unii to byłaby to tragedia. Przymilałby się tylko Francuzom i
      Niemcom i nie miałby własnego zdania.
    • fosciak Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 28.07.05, 07:48
      Paranoja, nie dosc ze tyle kasy idzie na restrukturyzacje, oddluzenie gornictwa
      to jeszcze lekka reka politycy wydaja kolejne mld PLN na ta grupe zawodowa,
      ktora od nie pamietnych czasow jest swieta krowa nie dajaca mleka, chocby carnego.
    • rd3 Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 28.07.05, 07:51
      Fajnie, górnicy sobie załatwili przyszłość. A co z maszynistami, palaczami w kotłowniach i wieloma innymi przedstawicielami ciężkich zawodów?
      Gdzie równość wobec konstytucji? Chcą pracować mniej? Krócej?
      To może niech płacą odpowiednio większe składki?
      Co na temet tej ustawy ma do powiedzenia Recznik Praw Obywatelskich?
      Prezydent zapewne ją podpisze, w końcu jak sejm i rząd są na wylocie. Nie oni zjedzą tę żabę, nie ich następcy nawet. Zjemy ją my, młodzi ludzie, którzy kiedyś to sfinansują.
      Po co było walczyć?
      Toż to socjalizm.
      Może pójdę pod sejm?
      idzie ktoś? Cel wyprawy się wymyśli na poczekaniu. Każdy z flaszką, dla kurażu!
      Pozdrawiam, rafał
      • karbat Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 28.07.05, 07:58
        gornicy uzyli aggumentow nie do odrzucenia.
        Wystarczy 5000 chlopa z kijami aby podyktowac
        Sejmowi co ma uchwalic.
        Nawetw Mongolii by taki numer nie przeszedl.
    • brynk WC = sejm = stajnia dla osłów =senat = pastuszek 28.07.05, 08:05
      Taka jest Polska właśnie ....
      • panie_p0sle Re: WC = sejm = stajnia dla osłów =senat = past 28.07.05, 09:46
        >> Czy nie nalezaloby z TYM cos zrobic:
        >> cimoszewicz.neostrada.pl/
        >
        > Jest wolność słowa. Ja wierzę w ludzi, ich dobry smak
        > i rozsądek. Pozdrawiam.
        >
        > Wł. Cimoszewicz

Mam nadzieje, ze ludzim starczy rozsadku, zeby zrozumiec.
    • agnieszka100 Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 28.07.05, 09:36
      chyba trzeba związek nauczycilei również wysłać pod sejm. Dostaniemy podwyżki.
      tylko troszeczkę kamieniami porzucamy, może komus krzywdę zrobimy. A potem
      nagroda. To jest życie!
    • radek_sim Re: POSŁOWIE WY TCHURZE!!!!!!!!!!!!!! 28.07.05, 10:36
      Wszyscy głosujący za są winni. Posłowie popełnili niewybaczalny BŁĄD.
      Ktoś powinien dać wniosek o przegłosowanie pozostawienia tej sprawy pod
      głosowanie w Nowoutworzonym Sejmie. A tak zrobili niedźwiedzia przysługę, nie
      tylko sobie ale i społeczeństwu. Wystarczy się zgrupować i wymusić haracz na
      tchórzliwych Posłach. Którzy mogli również solidarnie przynajmniej wstrzymać
      się od głosu.
      Choć jestem za skróceniem wieku prawa do emerytur, aby i młodzi mogli pracować.
      A tak stre dzidki będą łopata machać w wieku 65lat, w jednej kilof w drugiej
      laska lub kule.
      I tak będą wszyscy szli na wcześniejszą rentę, to po jakie licho taka gadka.
    • kiminohikari cyrk przedkoalicyjny 28.07.05, 10:45
      badzcie gotowi panowie z po (to a propos wypowiedzi ktoregos z poslow po o bogi odbierajacemu rozum pis... swoja droga, jakby bylo jeszcze co odbierac)!!!
      wasi koledzy z pisu beda was przez nastepne 4 lata rozczarowywac.
      ale mimo wszystko... brawo dla po. przynajmniej za to glosowanie!
      utemperujcie jeszcze niektorych ludzi w komisjach (wiecej rozsadku i sensownej
      pracy, mniej zagrywek pod publike), a zblizycie sie do czegos, co mozna nazwac
      normalnie funkcjonujaca partia.

co do pisu... program wyborczy dla glupiego ludu :
      w polityce - zabawa w rozliczanie sld.
      w gospodarce - realizacja programu sld.

swoja droga prezio warszawy rozegral to perfect.
      wydala zgode na heteroseksualna demolke gornikow, robiac z
      cimoszewicza piorunochron.
      a nastepnie - trzymajac sie z sld za rece - wlazl w dupe gornikom...
      gratulule elektoratowi pis...
      kaczynski leje na was z gory cieplym moczem...
      pis mozna okreslic mianem nowa jakosc w starym stylu.
      czyli bedzie po staremu. ciekawe tylko, jak dlugo po
      wytrzyma ze swoim kodeksem moralnym... he he he...

o sld nie ma co wspominac. poslowie tej partii nadawali by sie
      doskonale na oddzialy kamikaze w wwII. co zreszta (ze szczegolnym
      uwzglednieniem osiagniec kaizera millera i jego dworu) udowadniaja
      od 4 lat.
    • jacenciak TO JEST SKANDAL!!! 28.07.05, 10:51
      Jak długo jeszcze ustawy będzie się pisać na ulicy, przy akompaniamencie
      petard, wśród kamieni?!?!? Nie pojmuję, jak rządy mogą powstrzymać się przed
      negocjacjami z terrorystami kiedy stawką jest życie zakładników, a
      nasz "fantastyczny" Sejm ugina się przed łobuzerią i nierobami. Proponuję żeby
      na ulicę wyszli np. dresiarze (też jest ich dużo, są agreswni i często pijani)
      i wywalczyli np. darmowe dresy raz w miesiącu dla każdego z nich... Popieram
      pomysł, aby wprowadzić zakaz uchwalania ustaw zwiększających wydatki Państwa na
      później niż rok przed wyborami! Mam dość płacenia na góników którzy zarabiają 2
      razy więcej ode mnie!!!
      • kiminohikari Re: TO JEST SKANDAL!!! 28.07.05, 11:00
        tam dresy...
        niech do warszawy wybiora sie wszystkie babcie klozetowe
        z polski z koktajlami molotowa. tez maja ciezkie warunki
        pracy.
        prezio warszawy tez da im zgode na przemarsz.
        jedynie nie-hetero i ku.. nie sa traktowane ulgowo.
        a poslowie tez dadza im jakas forse. ostatecznie to nie
        swoje pieniadze rozdaja. i dodatkowo nie pozwola,
        aby ktos im spalil miejsce pracy. -_o
      • radek_sim Re: TO JEST SKANDAL!!! 28.07.05, 11:03
        Znaczy zarabiasz 700zł bo ja znam górników zarabiających 1400zł i 1600zł netto,
        znam również z dozoru paru lecz oni nie są skorzy do wyjawienia swojej płacy.

Jestem zwolennikiem równego traktowania lecz to nie górnicy sa winni temu
        wydarzeniu. Winę ponoszą organizatorzy, że nie dopilnowali, powinni pokryć
        koszty, agresywni winni być przykładnie ukarani (finansowo). A jeszcze bardziej
        Ci co brali w tym udział a nie są górnikami. Winni są Posłowie że ulegli przez
        własne tchórzostwo, powinni się wypowiedzieć przed wyborami na ten temat aby
        każdy wiedział na kogo głosować.
        Mam w rodzinie górników i ani jeden tam nie jechał, więc proszę nie ładować
        górników jednakowo, tym bardziej Ślązaków. Gdyż tu są ludzie i innych zawodów i
        również nie popierający zarówno takiego zachowania jak uprzywilejowania grup
        zawodowych.
        Pozdrawiam.
        • panie_p0sle Re: TO JEST SKANDAL!!! 28.07.05, 11:23
          Podpisuje sie oburacz.
    • natural7 Znalazłem rozwiązanie 28.07.05, 10:54
      INFORMACJA O WARUNKACH WNOSZENIA DO TRYBUNAŁU KONSTYTUCYJNEGO SKARGI
      KONSTYTUCYJNEJ
      1. Prawo do wystąpienia ze skargą konstytucyjną, zgodnie z art. 79 ust. 1
      Konstytucji RP z dnia 2 kwietnia 1997 r., przysługuje każdemu, czyje
      konstytucyjne wolności lub prawa zostały naruszone. Przepis ten określa
      równocześnie podstawowe warunki rozpoznania takiej skargi przez Trybunał
      Konstytucyjny. Szczegółowe uregulowania odnoszące się do skargi konstytucyjnej
      zawiera ustawa z dnia 1 sierpnia 1997 r. o Trybunale Konstytucyjnym (Dz. U. Nr
      102, poz. 643, z 2000 r. Nr 48, poz. 552 i Nr 53, poz. 638 oraz z 2001 r. Nr
      98, poz. 1070).

2. Skargę konstytucyjną może dla skarżącego sporządzić wyłącznie adwokat lub
      radca prawny.
      (Skargę konstytucyjną samodzielnie we własnej sprawie może sporządzić sędzia,
      prokurator, notariusz, profesor lub doktor habilitowany nauk prawnych).

3. Jeżeli skarżący, ze względu na sytuację majątkową, nie jest w stanie opłacić
      kosztów sporządzenia skargi konstytucyjnej przez adwokata lub radcę prawnego,
      ma prawo zwrócić się do sądu o ustanowienie dla niego adwokata lub radcy
      prawnego z urzędu. Wniosek w sprawie o ustanowienie adwokata lub radcy prawnego
      z urzędu należy złożyć do sądu rejonowego właściwego ze względu na miejsce
      zamieszkania skarżącego. W przypadku uwzględnienia tego wniosku, skarżący nie
      będzie ponosił kosztów sporządzenia skargi konstytucyjnej.

4. Skarga konstytucyjna jest wolna od opłaty sądowej.

5. Przedmiotem skargi konstytucyjnej może być wyłącznie akt normatywny (ustawa,
      rozporządzenie, zarządzenie itd.). Trybunał Konstytucyjny odmawia nadania biegu
      skargom konstytucyjnym kierowanym wyłącznie na określone orzeczenie sądu czy
      organu administracji. W skardze konstytucyjnej można kwestionować wyłącznie
      regulację prawną, która była podstawą takiego orzeczenia.

6. W przypadku, gdy zakwestionowany akt normatywny utracił moc obowiązującą
      przed złożeniem skargi konstytucyjnej należy wykazać, że wydanie przez Trybunał
      Konstytucyjny orzeczenia o tym akcie jest konieczne dla ochrony konstytucyjnych
      wolności i praw.

7. Trybunał Konstytucyjny rozpoznaje tylko takie skargi konstytucyjne, które
      związane są z naruszeniem praw lub wolności określonych w Konstytucji RP, z
      wyłączeniem spraw określonych w art. 56 Konstytucji (uzyskanie przez
      cudzoziemców prawa azylu lub statusu uchodźcy).

8. Trybunał Konstytucyjny może rozpoznawać skargę konstytucyjną wyłącznie
      wówczas, gdy skarżący wykorzystał już wszystkie, przysługujące mu w ramach
      postępowania sądowego lub administracyjnego, środki zaskarżenia lub środki
      odwoławcze.

9. Skargę konstytucyjną należy złożyć do Trybunału Konstytucyjnego, po
      wyczerpaniu drogi prawnej (zob. pkt 8), w ciągu 3 miesięcy od dnia doręczenia
      skarżącemu prawomocnego wyroku, ostatecznej decyzji lub innego ostatecznego
      rozstrzygnięcia (nie wlicza się do tego okresu czasu trwania postępowania o
      ustanowienie pełnomocnika z urzędu celem sporządzenia skargi konstytucyjnej -
      zob. pkt 3). Trybunał Konstytucyjny nie rozpoznaje skarg wniesionych po upływie
      wymienionego wyżej terminu.

10. Do skargi konstytucyjnej należy dołączyć:

pełnomocnictwo do sporządzenia skargi konstytucyjnej (w przypadku skargi
      sporządzonej przez pełnomocnika z urzędu należy dołączyć kopię postanowienia
      sądu rejonowego o ustanowieniu takiego pełnomocnika oraz decyzji organu
      samorządu adwokackiego lub radcowskiego wyznaczającą konkretnego adwokata lub
      radcę prawnego pełnomocnikiem z urzędu); ponadto - w przypadku osób prawnych -
      aktualny wyciąg ze stosownego rejestru;
      kopię orzeczenia organu władzy publicznej, z którego wydaniem skarżący łączy
      naruszenie przysługujących mu praw lub wolności o charakterze konstytucyjnym;
      kopię orzeczeń wydanych w związku z wyczerpaniem przez skarżącego
      przysługujących mu środków odwoławczych lub środków zaskarżenia, łącznie z
      orzeczeniem wydanym przez organ pierwszej instancji.
      11. Skargę konstytucyjną wraz z załącznikami należy składać w 5 egzemplarzach.

SKARGA KONSTYTUCYJNA
      POWINNA BYĆ SPORZĄDZONA WEDŁUG NASTĘPUJĄCEGO SCHEMATU:
      Informacje ogólne:

1) miejsce i data sporządzenia skargi konstytucyjnej;
      2) imię i nazwisko skarżącego, a w przypadku skarżącego nie będącego osobą
      fizyczną należy podać nazwę, osobę (osoby) upoważnioną do reprezentacji danego
      podmiotu oraz określenie podstawy reprezentacji;
      3) adres skarżącego;
      4) imię i nazwisko pełnomocnika skarżącego;
      5) adres kancelarii oraz nr wpisu na listę adwokatów lub radców prawnych.

Określenie przedmiotu skargi konstytucyjnej:
      1) dokładne określenie zaskarżonego aktu normatywnego ze wskazaniem konkretnego
      przepisu (lub przepisów), nazwy aktu, daty wydania oraz miejsca publikacji;
      2) dokładne wskazanie przepisów Konstytucji RP, których naruszenie zarzuca się
      w skardze konstytucyjnej.

Określenie podstaw skargi konstytucyjnej:
      1) wskazanie orzeczenia organu władzy publicznej, z którym skarżący łączy
      naruszenie przysługujących mu praw lub wolności konstytucyjnych (należy podać
      organ wydający orzeczenie, datę wydania, sygnaturę sprawy);
      2) wskazanie podmiotowych praw lub wolności o charakterze konstytucyjnym,
      których naruszenie skarżący łączy z wydaniem orzeczenia określonego w pkt 1
      wraz z podaniem przepisów Konstytucji RP, z których prawa te lub wolności są
      wywodzone;
      3) dokładne określenie tego, w jaki sposób orzeczenie, o którym mowa w pkt 1,
      prowadzi do naruszenia konstytucyjnych praw lub wolności skarżącego;
      4) przedstawienie argumentów wskazujących na ostateczny charakter orzeczenia, o
      którym mowa w pkt 1, a w szczególności, uzasadniających przekonanie, iż
      skarżący wyczerpał przysługujące mu środki zaskarżenia lub inne środki
      odwoławcze;
      5) podanie daty doręczenia skarżącemu orzeczenia kończącego postępowanie w
      sprawie będącej podstawą skargi konstytucyjnej;
      6) w przypadku sporządzenia skargi przez pełnomocnika ustanowionego z urzędu:
      podanie daty złożenia przez skarżącego wniosku do sądu rejonowego o
      ustanowienie pełnomocnika z urzędu celem sporządzenia skargi konstytucyjnej;
      podanie daty doręczenia skarżącemu pisma informującego o tym, który adwokat lub
      radca prawny został wyznaczony do sporządzenia skargi konstytucyjnej;
      7) podanie argumentów przemawiających za tym, iż zakwestionowane w skardze
      konstytucyjnej regulacje prawne stanowiły podstawę wydania orzeczenia, o którym
      mowa w pkt 1.

Uzasadnienie
      Uzasadnienie zarzutu niezgodności z Konstytucją, w tym dokładne określenie na
      czym, zdaniem skarżącego, polega niezgodność zakwestionowanych regulacji
      prawnych z będącymi przedmiotem skargi przepisami konstytucyjnymi.

* * *
      Orzecznictwo Trybunału Konstytucyjnego publikowane jest w Zbiorach Urzędowych,
      które można nabyć: w siedzibie Trybunału Konstytucyjnego oraz w punktach
      sprzedaży Dziennika Ustaw w Warszawie: ul. Powsińska 69/71; Al. Szucha 2/4.
      Orzecznictwo w wersji elektronicznej oraz inne informacje o Trybunale
      Konstytucyjnym dostępne są na stronie internetowej Trybunału pod adresem:
      www.trybunal.gov.pl

Poczekam na decyzję Kwaśnieskiego.
      • radek_sim Re: Piszcie do Prezydenta i do ugrup. maile!!! 28.07.05, 11:18
        Dzięki za info. Ja również poczekam na decyzję, lecz jednak drogą elektroniczna
        prześlę również list do niego jak również wszystkich ugrupowań. Na obecnym
        poziomie raczej więcej nic nie zrobię jako jednostka. No chyba z kilofem stać
        nie będę pod sejmem, a i tam trochę za daleko gdyż jestem ze Śląska.
        Kurcze niech zrobią Referendum przy wyborach na temat wyeliminowania wszystkich
        przywilejów oraz drażliwych innych tematów i po kłopocie będą mieli następcy
        Posłów.
        Nawet tu na Śląsku nie podoba się wszystkim takie traktowanie pozostałych grup
        i promowanie Świętych krów w niektórych zawodach. Wszyscy powinni mieć godziwą
        pensję, a nie jakieś dodatkowe ułatwienia kosztem innych z naszych podatków czy
        ubezpieczenia.
        Mowa nie tylko o górnikach lecz policji, wojsku, politykach, energetykach itd.
      • panie_p0sle Re: Znalazłem rozwiązanie 28.07.05, 11:21
        No znalazl sie kolejny, ktoremu chcialo sie cos poszukac. Moze odzyskam wiare w
        Wasze dobre checi na tym forum :)
    • brokowisko ROKITA < KACZYŃSKI,TUSK, WaSSER i podobni !!! 28.07.05, 11:21
      Jedna KLIKA zastąpi drugą KLIKĘ!
      A naród będzie oglądał spektakle w TVP /komisje sejmowe/ - za które będzie
      płacił!Mam nadzieje , że komisje tak pochłoną przyszłą wladzę , że nie uchwali
      nic z tego co propaguje! Dopomóż bożę oby się tak stało!
      • panie_p0sle Re: ROKITA < KACZYŃSKI,TUSK, WaSSER i podobni 28.07.05, 11:28
        To juz przesada, zyczyc kolejnym rzadom zyczyc tego samego. Niech Tusk i Rokita
        pokaza, ze mozna uczciwie, niech pokaza Kaczynscy. Dosc politykierki, niech uda
        im sie naprawic Polske.
        • kiminohikari Re: ROKITA < KACZYŃSKI,TUSK, WaSSER i podobni 28.07.05, 11:37
          > To juz przesada, zyczyc kolejnym rzadom zyczyc tego samego.

zyczyc zawsze mozna...

> Niech Tusk i Rokita pokaza, ze mozna uczciwie, niech pokaza Kaczynscy.
          > Dosc politykierki, niech uda im sie naprawic Polske.

teoretycznie (choc i tu jestem sceptyczny) moze to zrobic tylko po.
          piss pokazal w glosowaniu troske o panstwo (a prezio warszawy wydajac
          zgode na demonstracje).
          jak tak dalej bedzie sie wszystko rozgrywalo,
          to bedzie predzej koalicja pis-lpr (+ cos jeszcze
          dla wiekszosci glosow... psl?), a nie popis.

• panie_p0sle Re: ROKITA < KACZYŃSKI,TUSK, WaSSER i podobni 28.07.05, 11:44
            Slyszalem, ze Prezydent W-wy spelnial swoja funkcje nalezycie, ze Warszawiacy sa
            z niego zadowoleni. Nie wiedzial jak bedzie wygladala demonstracja, zapewniano
            go o pokojowym nastawieniu, dlatego wyrazil na nia zgode. Wiec teraz zapomnimy o
            jego zaslugach i uczepimy sie tej jednej decyzji?
            PiSu tez nie przekreslajmy po jednym glosowaniu, glosowan bylo tysiace i nie we
            wszystkich Kaczynski dal ciala.
            • kiminohikari Re: ROKITA < KACZYŃSKI,TUSK, WaSSER i podobni 28.07.05, 11:59
              > Slyszalem, ze Prezydent W-wy spelnial swoja funkcje nalezycie,
              > ze Warszawiacy sa z niego zadowoleni. Nie wiedzial jak bedzie
              > wygladala demonstracja, zapewniano go o pokojowym nastawieniu,
              > dlatego wyrazil na nia zgode. Wiec teraz zapomnimy o jego
              > zaslugach i uczepimy sie tej jednej decyzji?

przepraszam v_v
              jak bede w warszawie, to udam sie na kolanach pod aktualna siedzibe
              slusznego wodza (choc nieslusznego wzrostu) i oddam mu czesc...

> PiSu tez nie przekreslajmy po jednym glosowaniu, glosowan
              > bylo tysiace i nie we wszystkich Kaczynski dal ciala.

wiem, wiem... napoleon (again : nie czepiam sie wzrostu kaczynskiego) ostatecznie tez mial wiele sukcesow... i tylko jedno waterloo.

btw.
              niezla stronka o malym fiutku...
              bezjajowej jeszcze nie sprawdzalem ^^;

• pioskee Re: ROKITA < KACZYŃSKI,TUSK, WaSSER i podobni 28.07.05, 12:05
          No no, popieram, szczerze popieram ale ... co na to Władek F ;-).
          • panie_p0sle Re: ROKITA < KACZYŃSKI,TUSK, WaSSER i podobni 28.07.05, 12:12
            "Wlodek F." zaslania sie wolnoscia slowa...
            • pioskee Re: ROKITA < KACZYŃSKI,TUSK, WaSSER i podobni 28.07.05, 12:54
              Władek F. - Wł-A-dek - ten od kanap stawianych "w środku" z mechanizmem
              lewoprzechyłowym i szeroko reklamowanym certyfikatem dobrej racji na wszystko !
    • yorryk Żebyście tylko kaca potem nie mieli 28.07.05, 12:23
      warsaw.myphotos.cc/Disorders/Strange_ads/Kacynski_2.jpg
    • insite bandziorom chwala! Reszta bedzie na nich pracowac 28.07.05, 12:43
    • zetp Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 28.07.05, 16:01
      Po raz kolejny komuchy spod znaku SLD-UP udowodnili, ze zaspokojenie rzadan
      pijanej, rozpasanej tluszczy nazywajacej siebie "zwiazkami zawodowymi" jest
      wazniesze od losow kraju! Kto na te cala swolocz idaca na emeryture w wieku lat
      45 ma pracowac (nie chodzi tylko o gornikow)? Jak ma istniec kraj, w ktorym
      rzadza dranie, degeneraci i agenci sasiedniego mocarstwa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka